גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניית המשביר מייצרת הפסדים למבוטחי הפניקס והכשרה ביטוח

לאחר ירידה של 75% במניה בשלוש השנים האחרונות, גם פיצוי של 5% מההון מותיר את הפניקס עם הפסד של כ-15 מיליון שקל "על הנייר" ברשת בתי הכלבו ● בהכשרה ביטוח של אלי אלעזרא מדובר בהפסד יותר מכפול

האופטימיות ששידרה קבוצת המשביר לצרכן לפני כשלוש שנים עם הקצאת מניות שביצעה לחברת הביטוח הפניקס, רחוקה מלבוא לידי ביטוי בביצועי מנייתה מאז. זו צללה בתקופה זו בכ-75% ומייצרת להפניקס הפסד של כ-15 מיליון שקל "על הנייר" - מחצית מכספי ההשקעה שביצעה ברשת בתי הכלבו של רמי שביט.

מניית המשביר צללה

המשביר עדכנה לקראת סוף השבוע האחרון כי בעקבות ירידת שוויה, היא תקצה להפניקס כ-5% ממניותיה, וזאת בהתאם למנגנון פיצוי שנקבע בהסכם ההקצאה שנחתם בין הצדדים לפני כשלוש שנים. בין היתר נקבע אז כי שער המניה המינימלי לפיו יחושב הפיצוי יעמוד על 1.4 שקלים - גבוה בכ-70% משוויה הנוכחי של המניה, כ-80 אגורות.

טרם ההקצאה הנוכחית, מחזיקה הפניקס בכ-6.5% ממניות המשביר, בשווי נוכחי של כ-8 מיליון שקל, וכעת תקבל כאמור כ-5% נוספים, בשווי שוק של כ-6 מיליון שקל - ובסך הכל החזקה של כ-11% בשווי של כ-15 מיליון שקל.

השקעתה של הפניקס במניות המשביר , תמורת סכום כפול של כ-30 מיליון שקל - נעשתה לפי שווי מניה של 2.8 שקלים, שהיה אז נמוך בכ-15% ממחיר המניה בשוק, ושיקף למשביר שווי חברה של כ-420 מיליון שקל "אחרי הכסף". רמי  שביט מסר אז כי הוא "שמח על הבעת האמון של הפניקס בפעילות הקבוצה ובחזונה העסקי, ואנו שמחים על הפיכה לשותף אסטרטגי ארוך טווח". לאחר ההקצאה הנוכחית להפניקס, חלקו של שביט במניות המשביר, בהן הוא מחזיק באמצעות קבוצת שביט-גיטרץ, יעמוד על כ-63% מההון. 

בהסכם בין הצדדים נקבע כי זכותה של הפניקס לפיצוי תפקע במקרה שבו תגיע המשביר לשווי שוק של 700 מיליון שקל. אולם שווי השיא אליו הגיעה זמן קצר לאחר העסקה עמד על כ-535 מיליון שקל, ומאז הוא נמצא בכיוון ההפוך - כשמוקדם יותר החודש המשביר הגיעה לנקודת שפל מאז החתימה על העסקה כששוויה עמד על כ-110 מיליון שקל (כיום נסחרת המשביר בשווי חברה של כ-125 מיליון שקל, אחרי צלילה של קרוב ל-60% במנייתה מתחילת השנה). את עיקר השקעתה במשביר ביצעה הפניקס בכספי המבוטחים המנוהלים בפוליסות המשתתפות ברווחים ("ביטוחי מנהלים"), והיתר בכספי הנוסטרו. 

שחיקה ברווחיות על אף שיפור בפעילות הכלבו

גוף מוסדי נוסף שרחוק מליהנות מפירות השקעה שביצע בקבוצת המשביר הוא חברת הכשרה ביטוח של אלי אלעזרא. הכשרה ביטוח השקיעה במהלך 2014 כ-60 מיליון שקל (מתוכם כ-10 מיליון שקל כהלוואה) כנגד הקצאת כ-13% ממניות המשביר. השקעה זו נעשתה לפי שווי מניה דומה לזה של הפניקס (2.8 שקלים) ומומנה בשיעור שווה מכספי הנוסטרו ומכספי המבוטחים של החברה. שווי החזקתה הנוכחית במשביר מסתכם בכ-14 מיליון שקל, קרי הפסד "על הנייר" של כ-36 מיליון שקל על ההשקעה ההונית בלבד. 

בדומה להפניקס, גם בהסכם שנחתם בין הכשרה ביטוח למשביר נקבע סעיף פיצוי במקרה של ירידת שווי, בתנאים דומים, אולם מועד הפיצוי נקבע בתום חמש שנים ממועד השלמת העסקה, שנחתמה במאי 2014.

קבוצת המשביר מתקשה להרוויח זה תקופה ארוכה, ובסיכום הרבעון הראשון של השנה הציגה הפסד של 4.5 מיליון שקל, לאחר שב-2017 כולה הפסידה כ-9 מיליון שקל. בסך הכול בארבע השנים האחרונות (2014-2017) הפסדי החברה מצטברים לכ-65 מיליון שקל.

כיום פעילותה של המשביר מתרכזת ברשת בתי הכלבו הנושאת את שמה (המשביר החדש לצרכן) וכוללת קרוב ל-40 בתי כלבו וסניפי קונספט בפריסה ארצית, וזאת לאחר שבסוף 2017 השלימה המשביר את מכירת רשת ניו פארם לשופרסל תמורת כ-130 מיליון שקל - עסקה ממנה היא צופה רווח הון של כ-40 מיליון שקל.

המשביר גם שותפה עם ויזה כאל בכרטיס האשראי החוץ בנקאי מועדון 365, וכן מחזיקה בפעילות של פיתוח טכנולוגיות בתחום ההסעדה (טכנולוגיות 365).

בסיכום רבעוני נהנתה המשביר מעלייה של יותר מ-5% בהכנסותיה, שהגיעו ל-246 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי נשחק ב-6% ל-95 מיליון שקל והעביר אותה להפסד תפעולי של יותר מ-3 מיליון שקל, אחרי שורה מאוזנת בסעיף זה ברבעון המקביל אשתקד.

עיקר השיפור במכירות הרבעוניות הגיע מפעילות בתי הכלבו, שהושפעה ככל הנראה מעיתוי חג פסח, אולם הרווח התפעולי של פעילות זו צלל ב-80% ל-1.5 מיליון שקל - מגמה המיוחסת ל"שחיקה ברווח הגולמי בגין מחלקת הקוסמטיקה".

במשביר מציינים כי "בהמשך לשינויים בשוק הקמעונות ולתחרות המתגברת בענף, פועלת החברה למיצובה מחדש של הרשת באמצעות הגדלת וייחוד מגוון המוצרים, על-ידי יבוא מותגים בינלאומיים בבלעדיות, וכן בבנייה מחדש של מחלקת הילדים עם מותגים אירופיים". כמו כן היא פועלת "להרחבת המגוון והגדלה משמעותית של מחלקת הספורט, מחלקת אביזרי אופנה והנעליים. כל אלה, במקביל להרחבת המותג הפרטי אותו בונה החברה במוצרי הבייסיק".

עוד כתבות

נגיד הבנק המרכזי ביפן, קאזו אואדה / צילום: Reuters, Kyodo

ביפן נערכים להעלאת ריבית בניגוד למגמה העולמית, ובשווקים מודאגים

בזמן שבעולם החלו להוריד ריבית, בבנק המרכזי של יפן נערכים להעלות אותה ברבע אחוז, לרמה של 0.75% ● "נדון בהתפתחויות הכלכליות", אמר הנגיד קאזו אואדה, וטלטל את הבורסה בטוקיו ● המהלך מעלה תהיות, ברקע התוכנית שחשפה לאחרונה הממשלה כדי לתמרץ את הכלכלה

מושגים לאזרחות מיודעת. נימבוס / צילום: Shutterstock

הטכנולוגיה העוצמתית שבידי הממשלה: מהו נימבוס, ואיך הוא ישפיע על חיינו?

תחום הבינה המלאכותית חודר לכל תחומי החיים, האם הוא סוף־סוף יגיע גם לממשלה? ● זאת התשתית שאמורה לאפשר את המהפכה הדיגיטלית במגזר הציבורי ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

ראש מפא״ת במשרד הביטחון, תא''ל (מיל') ד״ר דני גולד, בכנס דיפסנטק / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

מפתח כיפת ברזל חשף: זה מועד מסירת מערכת הלייזר לצה"ל

תא"ל (מיל') דני גולד הודיע בכנס דיפנסטק כי מערכת "אור איתן" תימסר לצה"ל ב־30 בדצמבר ● בכנס אף התייחס מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר ברעם למערכה נוספת שצפויה עם איראן: "כל החזיתות עדיין פתוחות"

פנסיה (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מסלול אחד הניב תשואה של מעל 20% השנה: מה עשה החיסכון שלכם?

החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתוספת תשואה חיובית ממוצעת של 1% בנובמבר, בעוד החוסכים במסלולי המניות צפויים ליהנות מתשואה חזקה מעט יותר של 1.3% ● בהמשך למגמה בחודשים האחרונים, גופים ומסלולים שהיו חשופים יותר לישראל הרוויחו יותר, ואלה שהיו מוטים למדדי ארה"ב נהנו פחות

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע בביקורת על הבנקים: מקשים על חברות הפינטק להיכנס לשוק

לדברי יו"ר רשות ניירות ערך בכנס של בנק ישראל, "המערכת של שירותי תשלום יושבת על כמה רגולטורים וגם על מערכת מורכבת בין חברות התשלומים למערכת הבנקאית שמספקת להם שירותים" ● עוד הוסיף כי "נעשים הרבה מאמצים, אבל צריך להגיד ביושר, זה לא עובד נכון לעכשיו והמצב לא טוב"

סניף הקפה של פקטורי 54 בביג פאשן גלילות / צילום: מושי ניטליס

רשת פקטורי 54 פותחת בית קפה בביג פאשן גלילות

בהשראת מותגי היוקרה בעולם, רשת פקטורי 54 פותחת השבוע בית קפה בסמוך לחנות שלה בביג פאשן גלילות, שיתפרס על פני כ-60 מ"ר ● וגם: 20 שנה לאחר ההנפקה בנאסד"ק - האחים אייל, ניר וגיל שרצקי, בעלי איתוראן, צלצלו בפעמון פתיחת המסחר של הבורסה ● אירועים ומינויים

רינת אשכנזי כלכלנית ראשית הפניקס בית השקעות / צילום: טומי הרפז

הכלכלנית שמסתכלת על השוק הישראלי ב־2026 ורואה "פיל בחדר"

רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, ממליצה לקראת השנה החדשה להגדיל החזקות מעבר לים, ולחפש שני נתונים מרכזיים בכל השקעה חדשה: מאזן חזק ורווחיות גבוהה ● וגם: מהו ה"פיל שבחדר" שמאיים על התשואות בישראל בעתיד?

שיפור דירוג אשראי בתשלום / צילום: Shutterstock

קיבלתם הצעה לשפר את דירוג האשראי? זו עלולה להיות מלכודת מסוכנת

פרצה במודל דירוג האשראי של חברת D&B מתדלקת תופעה מטרידה: גופים פרטיים מבטיחים שיפור דירוג בתשלום - אך בפועל מוחקים נתונים חיוביים ושליליים ומותירים את הלקוח בסיכון לקבלת הלוואות ● חוק ההסדרים כולל הצעה להתמודד עם הבעיה דרך תקופת צינון

רצועת עזה מוצפת באייפון הכי חדש, והתושבים חושדים בישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה רוצה להחזיר את ההשפעה שלה על סוריה, חיזבאללה וישראל עלולות להילחם שוב, ורצועת עזה מוצפת במכשירי אייפון חדשים ● כותרות העיתונים בעולם

יוסי תורג'מן, והדמיית פרויקט YBOX art / צילום: משה צור אדריכלים, יובל חן

"האטה? אנחנו מוכרים דירות ב-90 אלף שקל למ"ר בדרום ת"א": מנכ"ל YBOX לא מתרגש ממצב ענף המגורים

יוסי תורג'מן, מנכ"ל YBOX, מספר אחרי אישור הפרויקט המדובר בדרום תל אביב־יפו: "ברובעים 3 ו־4 בעיר יש האטה מאוד רצינית - אבל באזור הפרויקט אנחנו מוכרים סביב 90 אלף שקל למ"ר" ● ואיזו ביקורת יש לו על הורדת הריבית? "הייתה צריכה להיות דרסטית יותר"

יפית גריאני / צילום: רמי זרנגר

המנכ"לית שתוביל את מכירת חברת כרטיסי האשראי כאל לבעלי שליטה חדשים

יפית גריאני, לשעבר בכירה בישראכרט ובדיסקונט, נבחרה להוביל את כאל בעיצומו של הליך מכירה לבעלי שליטה חדשים ● היא נכנסת לתפקיד תחת מגבלות של חוסר ודאות רגולטורית ועם ציפייה ברורה: לשמור על ביצועים חזקים שיבטיחו את השווי המרבי בעסקה

תל אביב / צילום: נוי מאיה

בעלי דירות נגד עיריית ת"א: מפריזה בדרישות לשיפוץ חזית אחידה

בעתירה שהוגשה לעליון  נטען כי עיריית ת"א מפרשת בצורה שגויה את חוק העזר העירוני - מכוחו היא יכולה לדרוש מבעלי דירות לשפץ את חזיתות המבנים לאחידות ● דרישה זו לפי הטענה מעלה באופן משמעותי את עלויות השיפוצים ● להערכת חברת המועצה שולה קשת, העלות הכוללת של יישום עקרון ההאחדה תגיע ל-1.6 מיליארד שקל בשנה

הדיון בוועדת הכנסת על הקמת ועדה מיוחדת לחוק השידורים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכנסת הצביעה: תוקם ועדה "עוקפת ביטן" לעניין חוק השידורים של קרעי

ועדת הכנסת אישרה היום להקים ועדה מיוחדת שתדון בחוק השידורים שהגיש שר התקשורת שלמה קרעי ● יועמ"שית הכנסת טענה כי הסמכות לדון בחוק היא של ועדת הכלכלה, ויו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן טען כי הממשלה לוקחת סמכויות מהכנסת - אך למרות זאת הקמת הוועדה המיוחדת אושרה

מבצעי בלאק פריידיי / צילום: ap, David Zalubowski

המרוויחים הגדולים מהבלאק פריידיי: ענף מוצרי החשמל וענף המחשבים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף האופנה הוא מהנפגעים הגדולים בנובמבר, בשל תחרות בינלאומית חזקה

בנייה בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוחות חברות הנדל"ן מציגים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל

ירידה של 24% במספר הדירות שנמכרו ושל 9% במחיר הממוצע: דוחות תשע חברות נדל"ן בולטות חושפים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל ● וגם: מדוע סיום המלחמה לא הביא לזינוק במכירות, ומי מכרה מאות דירות במחיר ממוצע של 6.6 מיליון שקל?

ג'ו מאלינגס, מייסד קבוצת מאלינגס / צילום: LCI

"מישהו צריך לומר שהתינוק מכוער": למגייס הטאלנטים המוביל יש מסר ליזמים הישראלים

ג'ו מאלינגס, מייסד קבוצת מאלינגס האמריקאית, הוא ממגייסי הטאלנטים הבולטים בתעשיית הביומד ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע דווקא עכשיו הוא רוצה לפעול בארץ ואילו טעויות יזמים ישראלים עושים כשהם מגייסים בחו"ל

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

לסם אלטמן חסרים מעל 200 מיליארד דולר. מאיפה הוא יביא אותם?

דוח חדש של בנק HSBC מציף סימני שאלה סביב המודל הכלכלי של OpenAI ● איך החברה מתכוונת לכסות על חובות הענק שטיפחה, ואיך היא משפיעה על השוק כולו?

טרמינל 1 בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

המאבק בין חברות התעופה הזרות למשרד התחבורה מגיע לבג"ץ

ארגון התעופה IATA ו-10 חברות תעופה בינ"ל עתרו לבג"ץ נגד שרת התחבורה, שר הכלכלה וועדת הכלכלה של הכנסת ● מבקשות שבג"ץ יורה למדינה להפעיל את סמכות החירום שנוספה לחוק שירותי תעופה, ולצמצם רטרואקטיבית את חובותיהן כלפי נוסעים בתקופה שבה המרחב האווירי של ישראל נסגר במבצע "עם כלביא"

מייסדי Moonshot - מימין: פרד סימון, הילה חדד חמלניק, שחר בהירי. / צילום: Moonshot

הסטארט-אפ של מנכ"לית משרד המדע לשעבר: "מעליות" לחלל

משגר חלליות אלקטרו-מגנטי הבנוי בתצורה של מסילת רכבת המזדקרת לשמיים: זהו המוצר אותו מפתחת חברת הסטארט-אפ הישראלית Moonshot שהקימה הילה חדד-חמלניק, בעברה מנכ"לית משרד המדע, יחד עם פרד סימון, ממייסדי ג'ייפרוג, ושחר בהירי

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

מניית השבבים שזינקה בת"א ב־3,000% וחברת הגמל שהרוויחה ממנה בגדול

חברת בידוק השבבים קווליטאו הציגה דוח חזק בו שילשה את הרווח הרבעוני והפחיתה את התלות בסין ● המרוויח הגדול: ילין לפידות