גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוח הניידות של אריקסון: וידאו סלולרי משתלט על הפס הרחב

דוח הניידות השנתי של אריקסון שופך אור על מצבן של רשתות הסלולר בעולם ועל השימושים הפופולריים של הגולשים ● לפי הערכות, עד 2020 מפעילי הסלולר ברחבי העולם יעברו לפעול על גבי רשתות מהדור החמישי שמעניקות אפשרויות טכנולוגיות נרחבות

גלישה בסלולר / צילום: שאטרסטוק
גלישה בסלולר / צילום: שאטרסטוק

הגלישה הסלולרית תופסת מקום מרכזי יותר ויותר בחיינו. דוח הניידות של אריקסון שמתפרסם מדי שנה, מצביע על גידול שנתי מאסיבי בנפח הגלישה שאנו צורכים ועל התחומים הרבים שדורשים פס רחב.

מי בכלל צריך טלוויזיה?

הדוח של אריקסון מפרט את השימושים השונים שנעשים באמצעות גלישה סלולרית, והמסקנה היא שרוב המשאבים מוקצים לטובת צפייה בווידאו. זמן הצפייה הממוצע הולך ועולה, וכך גם איכות הסרטים והסרטונים. על פי הערכות, תעבורת הווידאו הניידת צפויה לגדול ב-45% מדי שנה עד 2023, אז 73% מכלל התעבורה ברשתות תהיה וידאו.

התנועה ברשתות החברתיות גם כן תצמח ב-31% ב-6 השנים הבאות, אבל היחס של התנועה הסלולרית באופן כללי יורד, בגלל הצמיחה של הווידאו.

ההשלכות של הגידול בצפיית הווידאו על הרשתות והמפעילים ברורה. יותר ויותר וידאו יגיע באיכות HD. סרטון וידאו באיכות כזו צורך רוחב פס כפול מאשר סרטון באיכות רגילה, וזה מוכפל כאשר הסרטון הוא באיכות Full HD. ואם זה לא מספיק, הרי שצפייה בווידאו בזוויות של 360 מעלות, צורכת רוחב פס הגבוה פי 4-5 מאשר בצפייה רגילה.

האינטרנט של הדברים

חברת אריקסון העולמית חושפת בדוח גידול מעבר לתחזיות בהשקה של רשתות IOT (אינטרנט של הדברים - חיישנים סלולריים שמחוברים לרשתות). התחזית של חיבורי IOT סלולריים כמעט הוכפלה מאז נובמבר 2017. כעת היא צפויה להגיע ל -3.5 מיליארד חיבורים עד 2023, על ידי פריסות בקנה-מידה גדול ומתמשך, בעיקר בסין.

לפי מחברי הדוח, טכנולוגיות חדשות בתחום ה-IOT מגדילות את הביקושים, ומעניקות למפעילים הזדמנויות לשירותים חדשים ויעילים שמעניקים ערך רב יותר ללקוח.

מפעילי הסלולר השיקו יותר מ-60 רשתות IOT סלולריות ברחבי העולם, תוך שימוש בטכנולוגיות אלה על גבי אותה רשת LTE הבסיסית, כדי לתמוך במגוון רחב של שימושים. בצפון אמריקה, שימושים אלה באים לידי ביטוי בתחומי לוגיסטיקה וניהול ציי רכב, בעוד בסין מדובר על ערים חכמות וחקלאות חכמה. 

פרישת רשתות סלולריות ברחבי העולם

הדור החמישי - יותר אינטרנט ויותר מהיר

נושא מרכזי בדוח הוא התפתחות הדור החמישי שצפוי השנה להיכנס לראשונה לשימוש מסחרי בארה"ב. המפעילים המרכזיים צפויים להשיק עד אמצע 2019 רשתות דור חמישי. התחזית היא שעד 2023, קרוב ל-50% מסך המנויים בארה"ב יגלשו על גבי רשתות דור חמישי, וכך גם לגבי שליש מהמנויים במדינות צפון מזרח אסיה, וחמישית מהמנויים במדינות מערב אירופה.

ברמה הבינלאומית, אריקסון צופה כי ב-2020, ינועו המפעילים בכל העולם ליישם דור חמישי. ב-2023 כבר יהיו יותר ממיליארד משתמשים בדור החמישי, המהווים 12% מהיקף המנויים הסלולריים.
וכפי שהורגלנו בשנים האחרונות, כנראה שלא תהיה עצירה בביקוש לאינטרנט סלולרי. הביקוש רק יילך ויגדל בתקופת התחזית פי 8, גד לרמה של 8 אקסה בייט בחודש, מספר השווה לכל מנוי סלולרי בעולם הצופה במכשיר שלו בשידור HD במשך 10 שעות.

עד 2023 יותר מ-20% מהאינטרנט הסלולרי ינוע על גבי רשתות דור חמישי. זה פי 1.5 מכל מה שעובר על הרשתות הסלולריות היום בדור השני, השלישי והרביעי.
בדומה להשקות של רשתות סלולריות בדורות הקודמים, באריקסון צופים כי ההשקות הראשוניות יגיעו קודם לערים ולאזורים הצפופים שמרכזים את מרבית התנועה, כאשר הרשתות של הדור חמישי צפויות לשמש גם לתקשורת נייחת ולא רק לתקשורת ניידת. שימושים חזויים נוספים צפויים להגיע מכיוון תעשיית הרכב האוטונומי, תעשייה, שירותים ובריאות.

לצד הפוטנציאל האדיר הטמון בדור החמישי, מזהירים באריקסון שאת המימוש של הפוטנציאל ניתן יהיה להשיג רק על ידי שיתוף פעולה עם התעשייה ועם הרגולטורים ברחבי העולם. פוטנציאל ההשפעה יתממש רק בכפוף לשילוב זרועות במשולש שבין תדרים, תקנים וטכנולוגיה.

על פי הערכות של אריקסון, התקנים תומכי דור חמישי נראה כבר לקראת סוף 2018. מכשירי סלולר שיתמכו בדור החמישי ככל הנראה יושקו כבר בתחילת 2019. 

ענף הסלולר העולמי במספםרים

85% מהטלפונים החדשים: סמארטפונים

מספר המנויים הסלולריים בעולם עומד על 7.9 מיליארד, כאשר רק ברבעון האחרון התווספו 98 מיליון מנויים. סין גדלה ב-53 מיליון מנויים, הודו ב-16 מיליון, אינדונזיה ב-6 מיליון, ניגריה ב-3 ובנגלדש ב-2 מיליון. באריקסון מעריכים שהתחרות בין המפעילים הסיניים היא שהביאה לצמיחה המואצת.

בזמן שבעולם ממתינים להשקת הדור החמישי בסלולר, הדור הרביעי ממשיך לצמוח, וברבעון האחרון התווספו אליו 210 מיליון מנויים, ובסך הכול ישנם היום כמעט 3 מיליארד מנויים המשתמשים ברשתות אלה. גם הרשתות הוותיקות של הדור השלישי המשיכו לצמוח, אך בקצב נמוך יחסית, 10 מיליון משתמשים ברבעון האחרון בכל העולם.

אמנם יש עדיין משתמשים ברחבי העולם שמחזיקים בטלפונים ישנים ולא חכמים, אך יותר מ-60% מהמשתמשים הסלולריים בעולם כבר עושים שימוש בסמארטפונים. ואולם לפי אריקסון, חלה האטה במכירת סמארטפונים ברחבי העולם. ברבעון הראשון של 2018 נמכרו 340 מיליון מכשירי סמארטפון, והם מהווים 85% מכלל המכשירים שנמכרו במהלך התקופה.

כמעט בכל העולם חצו המדינות את רף החדירה הסלולרית שמעל ל-100%. הכוונה היא למספר המנויים הסלולריים במדינה ביחס למספר התושבים שלה. באפריקה ממוצע החדירה עומד 83% ובהודו אחוז החדירה עומד על 88%. כאן צריך לעשות את האבחנה בין מנויים סלולריים למשתמשים, כאשר מספר המנויים גבוה יותר מאשר מספר המשתמשים בפועל. הפער נובע מאופן השימוש בהתקנים השונים, כך שיש 7.9 מיליארד מנויים ברחבי העולם, לעומת 5.3 מיליארד משתמשים בפועל.
מדינות מרכז אירופה ורוסיה, רושמות את החדירה הסלולרית הגבוהה ביותר - 142%. אחריהן ניצבות מדינות מערב אירופה, עם חדירה של 126%, מדינות אסיה פסיפיק עם 118%, המזרח התיכון עם 114%, צפון אמריקה עם 108% ובדרום אמריקה אחוז החדירה עומד על 106%.

עוד כתבות

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו