גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך חוגגים 50 עם חברים שמכירים מאז גיל חמש

יש מעט הישגים שבהם אני מתגאה בחיי, ואחד העיקריים שבהם, הוא העובדה שאני מצליח לשמור לצדי, לאורך עשרות שנים, את החברים מגיל הילדות

50 זה ה–5 החדש / איור: עומר הופמן
50 זה ה–5 החדש / איור: עומר הופמן

פעם, כשהיינו בני ארבעים, יצאנו, כל החברים מפעם, לסופשבוע בתל אביב. לימור ארגנה לנו לו"ז צפוף והשאירה, לכל הזוגות שהיינו, רק שעתיים וחצי חופשיות, כדי לעבוד לבד על הזוגיות בחדר במלון. איך שהיא שחררה אותנו לחדרים, הבטתי ליעלי בעיניים באהבה, ורמזתי לה בחיוך שובב ובלי מילים שאני מתכוון לנצל את הזמן הזה עד תום. יעלי הישירה לעברי מבט מבין, ובתוך חמש דקות כבר הייתי למטה בבגדי ספורט. רצתי לאורך כביש החוף, לא לפני שקבענו שבעוד שעתיים וחצי היא תצא אחריי ברכב ותאסוף אותי מנתניה בחזרה למלון, כדי שנספיק להגיע למסעדת ננוצ'קה להרמת כוסית בזמן.

הבטחתי לה שסוף השבוע עוד ארוך, ושיהיה לה עוד זמן לפצות אותי ובטח בלילה נשלים את החומר שעליו עבדו שאר החברים. אבל מתברר שריצה של 25 קילומטר בלי מים בחום של אחר הצהריים דווקא די מעודדת התייבשות. היטבתי להבין את זה מאוחר מדי, אחרי שאריק דחף לי את הבחרובסקה החמישית, שהייתה חמש כוסיות יותר מדי בשבילי, בין היתר גם בגלל הבירות המיותרות ששתיתי עם יקר. יעלי טוענת שבשלב מאוחר מדי שתיתי גם מי אגרטל, מבלי שהייתי ער לכך שיש בתוכו מעט פרחים.

אני לא זוכר מה היה המשך הלו"ז, אבל חלק מהחברים דווקא עברו מתישהו באיכילוב למחרת כדי לברר עם יעלי על אודות תוצאות ה-CT מוח שעברתי בלילה. מתברר שצריך לדעת איך ועל מה ליפול, גם כשאתה שיכור. סתם שילמנו על החדר במלון.

בלי שהייתי ער לכך, חלפו לנו מאז עשר שנים, ובשבוע שעבר נאלצנו לסיים את חגיגות משבר גיל הארבעים ולחגוג חמישים שנים להיווסדנו. התקדמנו מאז. הפעם נפגשנו תשעה זוגות בשדה התעופה, בדרך למסיבת חמישים משותפת בכרתים. בדרך למלון כבר בחנתי את הכבישים לראות איפה אפשר לרוץ (בעשור האחרון החבר'ה הזדקנו, וכעת אני כבר לא היחידי שרץ). בכניסה למלון אריק הראה לי מזוודה מיותרת שהוא ארז לבד, מזוודה שהיו בה רק בקבוקים עם אלכוהול משובח, ושאל האם יש סיכוי שרק הפעם, אחרי עשר שנות יובש, רק בשביל ה"לחיים", אשתה איתו איזה כוסית אחת. נראה שרק הזמן משתנה. אנחנו נשארנו כמעט כמו פעם, איש איש בתפקידו.

בדרך כלל, כשאני מגיע למפגש שבו אנשים שלא ראיתי המון שנים, אני מביט סביבי בהלם, חושב איך כולם כל-כך הזדקנו במהלך השנים ושמח, בלי טיפת חוש ביקורת עצמית, על כך שרק בי השנים לא הותירו כל חותם. אבל על החברים האלה, כמו על עצמי, משום מה אני לא רואה שום שינוי.

המתנתי לטיסה עם ששון ועומר, שאיתם ישבתי רק לפני 45 שנים בריכוז (כך קראו למפגש היומי בגן חנה), כשסביבי יתר החברים, שאותם הכרתי בגיל מאוחר יותר, בערך בכיתה א', וגם גל ואריק שהגיעו אחרונים, רק בכיתה ו', ועדיין לא ממש עלה בידם להשתלב בחבר'ה. את חלקם אני זוכר עם חיתול ובלי שיניים, ויש לי יותר מתחושה, שתגיע השעה ושוב אראה אותם בסיטואציה דומה. יש מעט הישגים שבהם אני מתגאה בחיי, ואחד העיקריים שבהם, הוא העובדה שאני מצליח לשמור לצדי, לאורך עשרות שנים, את החברים מגיל הילדות. בשום מקום לא לומדים איך להיות חברים, אבל מי שלא לומד את זה, כמעט שאינו לומד כלום. מדובר בחברים שאני יכול להתקשר לכל אחד מהם בארבע לפנות בוקר, ואנחנו נשארים חברים כל השנים, מאחר שאף פעם לא באמת עשיתי את זה.

גדלנו ביחד, בגן, בבית ספר ובתנועה, ומשם כל אחד המשיך למקום אחר בחיים. כולנו גדלנו בראשון לציון וכולם, חוץ ממני, עזבו לדרכם. הם חוזרים לעיר, לבקר את ההורים שישנם ואת אלה שכבר אינם, ועוצרים אצלי לקפה, בשכונה שבה גדלנו פעם. אני זוכר את מספר הטלפון שלהם בבית, מהתקופה שהמספרים היו בני 6 ספרות בלבד, כשעוד לא היו לנו מכשירים שזכרו עבורנו. את המספר שלהם היום אינני זוכר.

אני מכיר את ההורים שלהם ואת הילדים בשמותיהם ואני נוטה לאבחן את מצבם האמיתי במבט חטוף בעיניים שלהם, גם כשכל היתר מאמינים לחיוך שעל פניהם. כל אחד מאיתנו אסף עוד חברים משל עצמו לאורך השנים, אבל השאיר מקום לחברים הישנים, לקבוצה הזו, שאליה תמיד נעים וכל-כך קל וטבעי לחזור.

גם הפעם לימור הכינה לו"ז צפוף מדי, אבל אף אחד לא העז להתלונן, מאחר שהיא איימה שליאור רואה הכול ואם מישהו יעשה משהו לא במקום, אני אלשין עליו בעיתון. בלית ברירה ועם המון חשק, כולם שיתפו פעולה. הבטתי בהם באהבה ובגעגוע לפעם, כשבראשי כל הזיכרונות המשותפים שלנו מתמיד, מכל הטיולים שאף פעם לא נפסקו, ונזכרתי שאנחנו מתבגרים לנו מהר מדי. הבטתי בהם בגאווה, והבנתי שחבר ותיק הוא בעצם המראה הטובה ביותר להביט בה ולראות בה את עצמך באור נכון ומעט מחמיא.

בערב האחרון, כשלימור השנייה ביקשה לדבר ודמעות של התרגשות נקוו בעיניה, רמזתי לאריק שהסנטימנטליות עלתה לי לראש וזה קצת יותר מדי בשבילי ושיבדוק מה נשאר לו במזוודה. אולי נשארה לו איזה כוסית אחת בשביל חבר ותיק, שנרים ביחד איזה לחיים קטן עכשיו, רק ליתר ביטחון, שכן אחרי הכול, לך תדע מה יהיה מותר לנו לשתות בפעם הבאה, בחגיגות השישים.

עוד כתבות

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

"קצר אך מאוד פרודוקטיבי": על הביקור ההיסטורי של מודי בישראל

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, חזר למולדתו אך הביקור משאיר אחריו הישגים היסטוריים ● בתוך כך, בין ישראל להודו נחתמו 16 מזכרי הבנות במגוון תחומים, בהם חדשנות חקלאית והעמקת קשרי הטכנולוגיה ● "זוהי שותפות אסטרטגית מיוחדת, המסמלת את השאיפות של שני העמים", סיכם מודי

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

סניף בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

לאומי סוגר את חברת ניהול התיקים וידאה ומרחיב את מערך ההשקעות

במסגרת ארגון מחדש שיזם לאומי, תחום ניהול ההשקעות בשוק ההון יועבר למערך ההשקעות בבנק בניהולו של אריאל כהן ● המהלך מתרחש ברקע למהלך אחר שעליו הכריז לאומי בשבוע החולף בתחום המסחר בשוק ההון - קמפיין "לא הרווחתם לא שילמתם"

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

בהיקף 255 מיליון דולר: הפועלים יממן התרחבות של נופר אנרגיה בארה"ב

הבנק יממן קניית צבר ייצור סולארי בארה"ב בהיקף של ג'יגהוואט אחד ● בנק הפועלים לא יהיה חלק מקונסורציום, אלא יהיה המממן הבלעדי של החוב ● תנאי ההלוואה טרם פורסמו

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

מנכ"ל אנבידיה יבקר בישראל לקראת יום העצמאות

לגלובס נודע כי ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, צפוי להגיע לישראל בסוף חודש אפריל על רקע התרחבות פעילות החברה בארץ

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

מנצל את הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

מניות חברות ה-IT קרסו בחודש האחרון בבורסה בעקבות החשש שה-AI עלולה להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30% ובעל השליטה מנסה בעקבות כך, פעם נוספת בתוך חצי שנה, לקלף שכבה אחת ולהכניס אותה לתוך החברה האם, מלם תים אחזקות באמצעות החלפת מניות

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● נובה, אלביט ונייס בפער ארביטרז' חיובי ● אתמול בוול סטריט - אנבידיה הובילה את נאסד"ק לירידות, מניות התוכנה עלו ● בבלקרוק אומרים כי זו תקופה מצוינת להשקעה לשם השגת הכנסה קבועה ● ואיזו מניית טכנולוגיה ישראלית זוכה להמלצת קנייה מ־UBS ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

עלי אקספרס / צילום: Shutterstock

אפקט סמוטריץ': הרכישות מחו"ל צמחו בינואר ב-35% לעומת אשתקד

בזמן שמליאת הכנסת ושר האוצר מתכתשים על צו הפטור ממס על יבוא אישי, הישראלים הגדילו את סלי הקנייה שלהם - מאופנה ועד מוצרי חשמל ● המדד החודשי של רכישות מאתרי האונליין

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים נפל ב-3%

ת"א 35 ירד ב-1.5% ● מניית מזרחי טפחות נפלה לאחר הדוחות וגוררת עמה את יתר הבנקים ● מניית אנרג'יקס נפלה גם היא בעקבות דוחות חלשים, אשר מקרינים על יתר החברות בסקטור ● חברת הנדל"ן תדהר בדרך להנפקה בבורסה בת"א