גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר מטה הדיור: "אנחנו תומכים מאוד בדיור להשכרה"

זאב ביילסקי אמר את הדברים בכנס של החברה הממשלתית דירה להשכיר ● מנכ"ל דירה להשכיר: "יש 3 נקודות רווח למי שהולך לכיוון של דיור להשכרה" ● במקביל, אחד היזמים שהגיע לכנס יצא נגד היוזמה לבנייה להשכרה וטען: "דירות להשכרה במדינת ישראל זו טעות, בכייה לדורות"

יו"ר מטה הדיור זאב ביילסקי
יו"ר מטה הדיור זאב ביילסקי

"אנשים לא חייבים רק לקנות דירות. יש בעולם הרבה מקומות בהם אנשים חיים כל החיים בשכירות. אנחנו מנסים לשנות את התדמית גם בישראל. צריך דיור להשכרה גם כאן. ברעננה יש פרויקט להשכרה, 238 דירות שהקימה חברת רובינשטיין. זה עובד מצוין ומסייע לאנשים. רבע מהדירות בשכר דירה מפוקח. זה טוב גם לתקופת ביניים, לפני רכישת דירה ובעת צמיחת המשפחה" - כך אמר היום (ד') יו"ר מטה הדיור, זאב ביילסקי, בכנס שערכה החברה הממשלתית דירה להשכיר לקראת פרסום וסגירה של מספר מכרזים להשכרה ארוכת-טווח במקומות שונים בארץ.

נציין כי העובדה שיו"ר מטה הדיור הגיע לכנס עשויה להעיד על שינוי מגמה של מטה הדיור כלפי תחום הדיור להשכרה, כאשר עד כה עיקר הפוקוס של מטה הדיור היה על פתרונות דיור במכירה, באמצעות ניסיונות להגדלת היצע לצד שיווק במסגרת תוכנית מחיר למשתכן.

"אנחנו תומכים מאוד בדיור להשכרה", המשיך ביילסקי, "אנחנו לא פוסלים שום דבר, לא רכישת דירות ולא מגורים בהשכרה, אבל גם דיור להשכרה חשוב. הפרויקטים שהחברה מקימה הם מכוח החלטת ממשלה. היום, שהממשלה שהיא שמחזיקה ברוב הקרקעות, חלק מהקרקעות הולכות להשכרה. לפעמים באזורי ביקוש ולפעמים בפריפריה. חשוב לתת דרך נוספת שלא ברכישת דירה. היום רוב השוכרים הם מול אנשים פרטיים, והשכירויות קצרות-טווח ונתונות לגחמות של המשכיר. מטה הדיור וגם שר האוצר נמצאים מאחורי החברה הממשלתית דירה להשכיר".

עוד התייחס ביילסקי בדבריו גם לחודשים הראשונים שלו כיו"ר מטה הדיור. נזכיר כי ביילסקי החליף את אביגדור יצחקי שכיהן בתפקיד מאז 2015. "אחרי תקופה ארוכה ברעננה הגעתי למטה הדיור. אני חושב שזה אתגר בלתי רגיל לקדם פתרונות למשבר הדיור. אני כל יום לומד דברים חדשים. העבר שלי ברעננה עוזר, אבל יש הרבה תהליכי מאקרו וצריך לדעת בדיוק לאן אתה הולך, כמה אתה עושה ובאיזו מידה. אנחנו מנסים במטה הדיור להביא את הזוגות הצעירים ליכולת לרכוש דירה. פעם היו הרבה משקיעים אבל הצעדים האחרונים בעיקר בתחום המיסוי הוציאו אותם מהשוק. אחד התפקידים שלנו הוא לקצר את הליכי התכנון. זה לא יאומן. ואני מכיר את זה מקרוב גם מימיי ברעננה ועכשיו במטה הדיור אני עושה על זה דוקטורט. בעבר אמרו שכדי שערעור יהיה מהר יותר, יעשו את זה דרך ועדות ערר. אז הקימו את ועדות הערר. מה הסתבר? שהערר לוקח יותר זמן ממה שלוקח ההליך בוועדה המקומית. אז מה עשינו?".

עוזי לוי, מנכ"ל החברה הממשלתית דירה להשכיר, הציג בכנס המציעים את הפרויקטים שיוצאים למכרז ואמר. "אנחנו עושים את הדברים בהסכמה ושיתוף פעולה עם הרשות המקומית. יש להם אינטרס גדול לקדם פרויקט לשכירת. עוזר לצעירים וזה חשוב לרשות המקומית". לוי פנה גם ליזמים שהגיעו לכנס והסביר כי בהיבט הכלכלי יש לא מעט נקודות רווח בפרויקטים של דיור להשכרה: "יש שלוש נקודות רווח למי שהולך לכיוון של דיור להשכרה. הרווח הברור מהשכרת הדירות וממכירת הדירות לאחר תום התקופה. מעבר לזה, מבנה הפרויקט הוא מעין מגן מס, ועכשיו חוק עידוד השקעות הון נמצא על המדוכה ועושים עדכונים כדי שיהיו הקלות נוספות. זה עוד לא עבר אבל זה הכיוון. יתרון שלישי הוא במימון. פרויקט להשכרה נתפס כפרויקט בטוח יחסית ולכן המימון בהתאם, אפשר מימון גבוה יחסית".

נציין כי בעוד הכנס עסק בדיור להשכרה, היה גם מי שמצא לנכון לציין שאוזני המשתתפים כי לדעתו מדובר בתחום בעייתי. מדובר בציון חסיד, מבעלי חברת האחים חסיד, שאמר בכנס: "דירות להשכרה במדינת ישראל זו טעות. זו בכייה לדורות. מה אתם עושים? כל דירה עולה למדינה לפחות 300 אלף שקל אם לא מיליון. המדינה מפסידה הרבה כסף על יחידות דיור. תנו את הכסף הזה לדיירים שיקנו דירה. ויהיו בעלי הבית אחרי כמה שנים. זה יוציא אותם ממעגל העוני בהמשך הדרך. לנהל את המפעל הזה עוד 20 שנה יעלה למדינה הון תועפות". בתגובה לדברים אמר מנכ"ל החברה הממשלתית לוי כי: "זה לא המצב. החברה וגם המדינה מאמינה מאוד בתחום הדיור להשכרה. זה עובד בכל העולם, אין סיבה שזה לא יעבוד גם בישראל".

עוד כתבות

מימין: ראסל אלוונגר, אילן טוויג, דייוויד קוסטמן / צילום: ענבל מרמרי, באדיבות נאבן, נועם גלאי

הישראליות שנפלו בעקבות החששות מבועת AI, וזו שזינקה במעל 10%

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טאואר, נובה וקמטק הדואליות נפלו כחלק מהמגמה הרוחבית של ירידות במניות השבבים וה-AI ● נאבן עלתה לאחר שדיווחה על חוזה חדש מול חברת המדיה האירופית Axel Springer ● וטידס (לשעבר אאוטבריין) קפצה לאחר שהודיעה על תוכנית ארגון מחדש

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

פרשת בונוס ביוגרופ: התיק נגד המנכ"ל והיו"ר הועבר לפרקליטות

רשות ני"ע העבירה את תיק החקירה נגד בכירי חברת בונוס ביוגרופ, שמפתחת שתלי עצם, לפרקליטות מיסוי וכלכלה ● לפי החשד, המעורבים ביצעו מספר פעולות שנועדו להגדיל את שווי החברה, כדי שהמניה תמשיך להיכלל במדדי ת"א 90 ו-125

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

הכלכלנים מביעים אופטימיות לגבי המשך התמתנות האינפלציה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ● לדבריהם המדד צפוי לרדת ב־0.4% עד 0.55% והאינפלציה השנתית צפויה להישאר על רמה של כ־2.5% או אף לרדת קלות

עבאדי־בויאנג’ו / צילום: רמי זרנגר

שר האוצר החליט: מיכל עבאדי בויאנג'ו תמונה לתפקיד החשכ"ל

לאחר טענות כי תחת כהונתו של סמוטריץ' אין נשים בכירות במשרד האוצר, מנסים לגבש דיל בסביבתו למינוי אישה לתפקיד החשכ"לית תמורת אישור מינויו של מהרן פרוזנפר, המועמד של סמוטריץ' כממונה על התקציבים

כל מה שקריטי לדעת לפני שמסתיימת 2025 / צילום: Shutterstock

לקראת סוף השנה: כך תצמצמו את עלויות המס

חוק הרווחים הכלואים, הוראת השעה להעברת נכסים, חזרת תושבים לישראל והטבות נדל"ן - כל מה שקריטי לדעת לפני שמסתיימת שנת 2025

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הקשיש מת? משרד המשפטים: הזכויות בפרויקט פינוי בינוי שיעברו בירושה

המשנה ליועמ"שית, עו"ד כרמית יוליס, פרסמה חוות-דעת העוסקת בסוגיית העברת התמורות הייחודיות המוקנות לבעלי דירות קשישים, במסגרת עסקאות התחדשות עירונית ליורשיהם ● בין היתר נקבע כי קבלת התמורות הייחודיות של הקשיש תיחשב כנכס מנכסי העיזבון שעובר בירושה ליורשיו

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

נתניהו בתגובה לחיסול: "לא נסבול הפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש"

צה"ל תקף בדרום לבנון בפעם השלישית היום ● המסר של חמאס לפעילי הארגון לאחר החיסול: "גלו ערנות וזהירות" ● משרד הפנים של חמאס: אחמד זמזם, קצין במשרד הפנים של חמאס - חוסל בידי חמושים במחנה הפליטים אל-מע'אזי שבמרכז הרצועה ● עדכונים שוטפים

חנות לולו למון בלונדון / צילום: Shutterstock

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

האחים נקש יישארו בנמל אילת? הממשלה תיאלץ להכריע בקרוב

שרי האוצר והתחבורה יודיעו עד סוף החודש אם יוארך זיכיון האחים נקש בנמל שהסב להם רווחים במאות מיליונים ● בממשלה סבורים שהם לא עמדו בתנאים, אולם פרסום מכרז חדש כעת אינו מהלך פשוט

המשקיעים הזרים הכפילו את החשיפה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בבורסה לא ראו מעולם נהירה כזו של משקיעים זרים. האם זו רק ההתחלה?

גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א, והחזקותיהם בו נמצאות בשיא ● רוב ההחזקות - במניות בנקים, ביטוח ונדל"ן - באמצעות מדדים ● בבורסה מעריכים שהמעבר למסחר בימי שישי יתמוך בהמשך המגמה ● וגם: אילו גופים בולטים מחו"ל משקיעים בת"א

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבית החולים הדסה ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

קולקציית החורף של יוניקלו, בייג'ינג / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

סוף עונה: תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית חדשה של קיץ שלא נגמר

חורפים קצרים וקייצים ארוכים מייתרים את החלפת הארונות המסורתית ומאלצים את עולם האופנה לחשוב מחדש ● מותגים ישראליים ובינלאומיים מגיבים באימוץ קולקציות רב־עונתיות גמישות, המורכבות מפריטים על־זמניים ● במקביל, הצרכן לומד שקנייה בזול עולה ביוקר: "כל הרשתות המהירות מרעילות אותנו, לא רק שיין"

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

אפס ק"מ, מלאי גדול ופחות חשמליות: השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג–אין, הסינים כבשו את השוק ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

הקמתה של מערכת מס הגודש יצאה לדרך, ומומחי תחבורה סקפטיים לגבי יעילותה

220 שערי אגרה ו־140 אתרי חיוב יוקמו בשלוש טבעות סביב תל אביב ● המערכת צפויה להתחיל לפעול ב־2027 ● המומחים עונים: האם המהלך יעבוד בלי שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית?

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

שאלת המעורבות הסינית בתשתיות של ישראל חוזרת לשולחן

מכרז התשתיות הגדול בתולדות המדינה, בעלות של 65 מיליארד שקל, נפתח כשעדיין לא גובשו קווים מנחים לגבי השתתפות חברות סיניות ● בלחץ אמריקאי גובר, לצד דעיכת עניין מצד חברות אירופיות וצמצום התחרות המקומית, שאלת המעורבות הסינית חוזרת למרכז הזירה