גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלטשולר שחם מוביל בגדול בדירוגי הגמל וההשתלמות

קופות הגמל וקרנות ההשתלמות נהנו מצמיחה בהיקף הנכסים ובתשואות בארבעת החודשים הראשונים של 2018 ● מבדיקת "גלובס" עולה כי בשנים האחרונות נהנות הקופות של בית ההשקעות אלטשולר שחם מהובלה ברורה על פני המתחרים, ולצדו אנליסט וכלל ביטוח ● גלובס השקעות

דני ירדני, סמנכ"ל ההשקעות באלטשולר שחם / צילום: איל יצהר
דני ירדני, סמנכ"ל ההשקעות באלטשולר שחם / צילום: איל יצהר

נכון לסוף אפריל 2018 נוהלו בקופות הגמל, על שלל סוגיהן, ובקרנות ההשתלמות, נכסים בהיקף כולל של יותר מ-455 מיליארד שקל. מדובר בגידול של כ-1.6% ביחס לנכסים שנוהלו בשוק זה ארבעה חודשים קודם לכן, בסוף 2017 - גידול של כ-7 מיליארד שקל.

על פניו, מדובר בגידול צנוע, אבל בפועל מדובר בעלייה של פי ארבעה בתשואה ברוטו הנומינלית הממוצעת, שרשם הענף בשלישון הראשון של השנה, ושעמדה על 0.4%.

למעשה, נתוני אתר גמל-נט מלמדים כי גם כיום נמשכת המגמה שהתחילה רק לפני שנים אחדות, של צמיחה בשוק זה, עם זרימת כספי החוסכים לידי הגופים המנהלים, וזאת לאחר שנים ארוכות שבהן שההפקדות לשוק התנהלו בעצלתיים, והוא היה במגמת הצטמקות, ללא שקלול התשואות בשווקים. כך, ב-12 החודשים שהסתיימו בסוף אפריל השנה, הסתכמו ההפקדות לקופות הגמל ולקרנות ההשתלמות בכמעט 41 מיליארד שקל, לעומת קצב הפקדות שנתי של לכל היותר מעט יותר מ-20 מיליארד שקל עד לפני כשלוש שנים (שרובם בכלל זרמו רק לקרנות ההשתלמות, הנהנות מזרם הפקדות חיובי ותמידי).

נתונים אלה מלמדים כי השנים האחרונות הטיבו בהכללה עם מנהלי קופות הגמל לתגמולים, קופות הגמל להשקעה, קופות הגמל לחיסכון לילד וכמובן קרנות ההשתלמות. ואולם, בחינת התשואות שרשמו הגופים השונים, כמו גם זרמי הכספים שזורמים לניהולם מצד הלקוחות, מלמדים כי בשוק הגמל וההשתלמות יש שחקן אחד שנהנה יותר מאחרים, וזאת הודות להובלה חד-משמעית וברורה שלו במדדי התשואות, בכל התקופות שבחנו ושבהן הוא נכלל - וזהו בית ההשקעות אלטשולר שחם.

נכון לסוף אפריל 2018 אלטשולר שחם מחזיק בחברת הגמל הגדולה בישראל, שמנהלת נכסים בהיקף מצרפי של כ-65 מיליארד שקל. במסגרת זו אלטשולר שחם - שאת השקעותיו מנווט זה שנים (אם כי לא תמיד יחד עם השוק), המנכ"ל המשותף ואחד משני המייסדים, גילעד אלטשולר - היא חברת קרנות ההשתלמות הגדולה בשוק, השנייה בגודלה בתחום קופות הגמל לתגמולים והגדולה ביותר בשווקים הצעירים של הגמל להשקעה והחיסכון לכל ילד. יד-ימינו של אלטשולר בניהול ההשקעות של הקבוצה הוא דני ירדני, סמנכ"ל ההשקעות בקבוצה. 

תשואות קופות הגמל לתגמולים ל12 החודשים האחרונים

דירוג התשואות בקרנות ההשתלמות ל-12 החודשים האחרונים במיליוני שקלים

השפעה אדירה לצעדי הרפורמה בחיסכון

ובכן, על איזו הובלה אנו מדברים? בשוק הגמל לתגמולים אלטשולר שחם מוביל את דירוג התשואות ב-12 החודשים האחרונים לכל הקופות, ובכלל זה גם לקופות הגדולות (שמנהלות נכסים בשווי של יותר מ-3 מיליארד שקל). ההובלה בשוק בתקופה נמצאת בידי שני המסלולים של אלטשולר שחם: לגילאי עד 50 ולגילאי 50 עד 60. במקום השני בתקופת הזמן הזאת ניצבת כלל ביטוח, שמובילה את דירוג הקרנות הקטנות ומדורגת שלישית מבין החברות הגדולות.

גם בדירוג קרנות ההשתלמות ל-12 החודשים האחרונים מובילות שתי הקרנות של אלטשולר שחם - הקרן הקטנה יחסית, השתלמות כללי ב', שמובילה את השוק כולו, והקרן הגדולה, השתלמות כללי. עוד בולטות בדירוג קרנות ההשתלמות של בית ההשקעות אקסלנס, שנמצא בבעלותה המלאה של הפניקס, ושההשקעות שלו לטווח ארוך מנוהלות באמצעות הקבוצה האם, והקרנות של כלל ביטוח. לגבי הפניקס נציין כי מדובר במצטיינת גדולה נוספת בדירוגי התשואות של מגזין ההשקעות של "גלובס" לשנת 2018.

לפני שנעמיק בדירוגי התשואות בגמל לטווחים ארוכים יותר, של 3 שנים ו-5 שנים, נסביר כי מדובר בהשוואה בעייתית הרבה יותר, ורבים מהגופים המתחרים בתחום זה נגרעו מהבדיקה בגלל שינויים שהובילה רשות שוק ההון, המפקחת על השוק הזה. הרשות הובילה לפני שנים אחדות רפורמה מהותית להפיכת החיסכון לטווח ארוך למוטה גיל. לצעד זה הייתה השפעה אדירה, בעיקר על שוקי הגמל לתגמולים והפנסיה המקיפה החדשה, שם קופות רבות שינו את אופיין ו"איבדו" או "איפסו" את התשואה ארוכת הטווח שלהן.

לפיכך, בשוק הגמל לגמולים אין ממש נציגות לאלטשולר שחם בדירוג התשואות ל-3 שנים ול-5 שנים - מה שהותיר את הבמה לבית ההשקעות אנליסט, שאת השקעותיו מנהל נועם רוקח, למיטב דש, שאת השקעותיו מנהל ברק בנסקי, ולכלל ביטוח, שאת השקעות העמיתים שלה מנהלת לימור דנש ושאת כל השקעותיה מנהלת ענת לוין.

כך, הקופות שמובילות את דירוג הגמל לתגמולים ל-3 שנים ול-5 שנים, הן אנליסט גמל ישראל ומיטב דש 50 עד 60, כשאת הדירוג ל-5 השנים האחרונות מובילות קופות של אנליסט ושל כלל ביטוח, כשגם פה מיטב דש בולטת במעלה הדירוג.

בשוק קרנות ההשתלמות, הדירוג ל-3 השנים ול-5 השנים האחרונות קל יותר, מכיוון שיש יותר קרנות ששמרו על תשואת העבר ולא התאפסו מחדש. כך או כך, מי שמוביל את דירוג קרנות ההשתלמות הגדולות ל-3 השנים האחרונות הוא בית ההשקעות אנליסט, כשאת הדירוג הכולל של קרנות ההשתלמות לתקופה זו מובילה קרן קטנה יותר של אלטשולר שחם, שגם אוחז במקום השני בדירוג הקרנות הגדולות. 

תשואות הגמל לתגמולים

דירוג התשואות בקרנות ההשתלמות ב-3 השנים האחרונות

אלטשולר מוביל גם בחיסכון לכל ילד

ההצטיינות של אלטשולר שחם בתשואות של קרנות ההשתלמות, וגם ההצטיינות של אנליסט, נשקפת גם מהדירוג ל-5 השנים האחרונות, כשהקרן הקטנה יותר של אלטשולר שחם מובילה את השוק כולו, בעוד הקרן הגדולה של בית ההשקעות נמצאת במקום השני אחרי הקרן הגדולה של אנליסט. אגב, נציין כי הקרן הגדולה של אלטשולר שחם גדולה הרבה יותר מזו של אנליסט - מה שמהרבה בחינות מהווה חותמת של ממש לכך שאלטשולר שחם הוא הגוף המצטיין בתשואות בשוק ההשתלמות לכל טווחי הזמן. 

גלעד אלטשולר/ צילום: ענבל מרמרי

אגב, לגבי אלטשולר שחם נציין גם כי מדובר בגוף שמוביל את מדד התשואות ל-12 החודשים האחרונים גם בחיסכון לכל ילד ל"חוסכים המעדיפים סיכון מוגבר", גם ל"חוסכים המעדיפים סיכון בינוני" וגם לאלה שבוחרים במסלול "הלכה". ואם תהיתם, אז כן, אלטשולר שחם גם מוביל את החיסכון לכל ילד ל"חוסכים המעדיפים סיכון מועט". כלומר, גם בחיסכון לכל ילד אלטשולר שחם מוביל את השוק בכל קטגוריה.

ומה לגבי הגמל להשקעה? גם כאן אלטשולר שחם מוביל את הדירוג ל-12 החודשים האחרונים בכלל (עם מסלול אגרסיבי) וגם בקטגוריית "כללי" ובקטגוריית "מניות". מנגד, בקטגוריית "אג"ח", הקופה להשקעה של אלטשולר שחם היא "רק" רביעית. אגב, בגמל להשקעה ובחיסכון לכל ילד אין תשואות לטווחי זמן ארוכים יותר, מכיוון שמדובר במוצרים חדשים יחסית. 

תשואות קופות הגמל לתגמולים ב-5 שנים אחרונות במיליוני ש'דירוג התשואות בקרנות ההשתלמות ב-5 השנים האחרונות

"2017 היתה שנה חריגה בשוק"

דני ירדני, סמנכ"ל ההשקעות של אלטשולר שחם, מסביר בראיון מיוחד למגזין ההשקעות של "גלובס" מהו הסוד של בית ההשקעות: "התיק שלנו מתאפיין בפיזור רחב מאוד", אומר ירדני, "כששני שלישים מהתיק המנייתי שלנו לא בישראל, כשגם בחלק הישראלי התיק ממוקד ברובו במניות גדולות - כך שאיננו חשופים למניות שורה שלישית בישראל, וגם פחות למניות השורה השנייה".

ירדני מוסיף כי "זה טריקי לומר מה מבדיל את התיקים שלנו משל אחרים, כי איני יודע איך נראים תיקים אחרים". מבחינה זאת מדובר בבית השקעות יוצא דופן בשוק, שמתאפיין במספר לא קטן של שחקנים, הפוזלים לעתים קרובות לעבר המתחרים ולפעמים נראה כאילו הם מבקשים רק לא לפשל, הרבה יותר מאשר לחפש הובלה והצטיינות.

כיצד נראה תיק המניות שלכם ברזולוציה גבוהה יותר?

ירדני: "בקופה הכללית אנחנו מעל 30% ועד 40% בחו"ל בכלל, מתוך סך נכסי הקופה, וזהו מאפיין מרכזי שעליו אנו שומרים כבר שנים. בישראל התיק שלנו ממוקד בעיקר בסקטור הבנקים, עם חשיפה שנייה בהיקפה ויחסית דומיננטית, אם כי קצת פחות ביחס לבנקים, לסקטור הנדל"ן המניב. לגבי הנדל"ן אנחנו סבורים כי יש מניות ספציפיות שלא צריך לחשוש מהן כל-כך. בעיקר מדובר במניות שמתאפיינות בהחזקה במשרדים בפריים לוקיישן, וגם במניות של חברות נדל"ן מסחרי (קניונים), שעדיין עובדות בסדר, גם אם העתיד שלהן פחות מזהיר.

"לגבי חו"ל אנחנו ממוקדים מאוד במניות מסקטור הטכנולוגיה, בעיקר דרך נאסד"ק. אנחנו לא מתיימרים לדעת מי ייקח את ההובלה - גוגל, פייסבוק, אפל או מיקרוסופט - אז אנחנו מחזיקים את המדד וגם חשיפה לכמה מניות בודדות. אנחנו מאוד מאמינים גם במניות האינטרנט הסיניות, וחשופים לפיכך גם לטכנולוגיה בסין. אנחנו גם מאמינים באיסוף של מניות בודדות של חברות תיירות ופנאי, שייהנו מהטרנד של תיירות מהמזרח, בעיקר מסין. זהו יעד שצריך להתמקד בו, לדעתנו.

"בכלל, בראיה כללית מאוד, אנחנו מאוד ממוקדים במזרח - דרך סקטור הטכנולוגיה, סקטור התיירות והפנאי, או באופן כללי דרך מדד הנג-סנג. לתפיסתנו, הצמיחה העולמית תגיע בעיקר מכיוון סין, בקו הראשון, וגם מהודו".

ומה לגבי תיק החוב שלכם?

"אנחנו ממשיכים להימנע מהאג"ח הקונצרניות, ככל שהמרווחים נסגרים בישראל ובעולם. אנחנו מורידים חשיפה לאפיק הזה, דרך החזקה ישירה של אג"ח סחירות, אג"ח לא-סחירות וגם הלוואות. לעתים יש הזדמנויות, אבל ככלל, החשיפה שלנו לאג"ח קונצרניות בשנה האחרונה ירדה, מכיוון שזהו אפיק השקעה שברמות המחירים הנוכחיות עדיין יש לשמור מרחק ממנו.

"לגבי רכיב החוב הממשלתי, לתפיסתנו, העקום בישראל מאוד תלול ביחס לארה"ב, ולכן אנחנו במח"מ גבוה בישראל, שאותו אנחנו מגדרים על ידי שורטים על אג"ח ממשלתיות בארה"ב. זה מביא אותנו, בסופו של דבר, למח"מ ישראלי גבוה ולמח"מ אמריקאי נמוך מאוד ושלילי אפילו".

הגופים המוסדיים הגדולים מגדילים את ההשקעות האלטרנטיביות והלא-סחירות בתיקים שלהם. מדוע?

"נפריד את התיק הלא-סחיר לשניים: יש לא-סחיר שהוא למעשה סחיר למחצה, כמו האג"ח של חברת חשמל, מקורות ואחרים, שהוא תנודתי בדיוק כמו השוק ואפשר למכור אותו בשוק. לצד זאת, יש הרכיב שהוא לחלוטין לא-סחיר, כמו השקעות בקרנות פרייבט אקוויטי או בכל קרנות ההשקעה למיניהן, ההלוואות הפרטיות - רכיב שאנחנו שמים עליו הרבה מאוד דגש. מדוע? זה מייצר גיוון ואמור להוות איזשהו משקל נגד לשוק הסחיר בשנים פחות טובות".

אתם לא מאמינים בהחזקות ישירות בנדל"ן, בעוד שהמתחרים הגדולים דווקא כן מאמינים בכך, כחלק מנוכחות גדלה ומשמעותית באפיקי ההשקעה האלטרנטיביים.

"לנו יש מעט מאוד החזקות ישירות בנדל"ן, ואנו בעיקר מחזיקים נדל"ן דרך חברות. זאת, מכיוון שאין לנו יתרון יחסי בהחזקה ישירה בנדל"ן. נכון לעכשיו, אין לנו את הידע, ואנחנו מנתחים את החברות ומחזיקים את מי שמתומחר נכון, מנוהל טוב ומחזיק בנכסים שאנחנו מאמינים בהם. לפיכך, יש לנו החזקה גדולה בנדל"ן, אבל לא ישירות, כי אם דרך חברות מתמחות".

מה הציפיות שלך לגבי השווקים והתשואות בעתיד הנראה לעין?

"2017 הייתה שנה חריגה, גם כי השוק עלה, וגם בעיקר כי הוא עלה כל הזמן, והתנודתיות הייתה נמוכה. לפי שעה, זה לא מאפיין את 2018, כשעד כה אנחנו בשנה תנודתית מאוד, ולכן יש לצפות ש-2017 לא תחזור. מה גם שהשוק עשה כברת דרך משמעותית. עם זאת, אינני חושב שצפויה לנו מכה גדולה בדרך, ולפי המכפילים והתשואות באג"ח, צפוי משהו חד-ספרתי, בין 5% ל-10%".

"שוק החוב האמריקאי נראה מעניין"

נועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות באנליסט, מעריך גם הוא כי הכיוון בשווקים חיובי, אם כי פחות מאשר בשנה שעברה. בראיון למגזין ההשקעות של "גלובס" אומר רוקח: "אנחנו בתקופה של העלאות ריבית בארה"ב, ובהמשך גם באירופה ואצלנו".

לדבריו, "העלאת ריבית היא רוח נגדית, ומקשה יותר על אפיקי ההשקעה. שוק החוב האמריקאי והשוק הקונצרני בישראל נראים מעניינים יותר להשקעה מאשר לפני כשנה. תיק אג"ח של חברות אמריקאיות טובות יכול לתת תשואה של יותר מ-4% דולרי בשנה. שוק המניות בארה"ב לא זול ויחזיק כל עוד נשמר הגידול ברווח למניה, ויכול להשיא 5%-6% בתשואה שנתית ממוצעת. השוק בישראל יכול להניב תשואה ממוצעת של כ-8% בשל תמחור החסר שלו. 

נועם רוקח/ צילום: אלון פורת

"כמובן שלא חסרים סיכונים, החל בסיכון הגיאו-פליטי, ועד ל'סיפורי' גוש היורו והורדת המס בארה"ב, שמגדילה את הגירעונות ושיכולה להתברר כמוגזמת ממש".

מה האני מאמין שלך לגבי הרכב התיק הרצוי, ומה מייחד את התיק של אנליסט?

רוקח: "אנחנו בוחרים נכסים בתוך האפיקים, שאינם לפי המשקלות במדדים, ומשקיעים משאבים רבים באנליזה. על פני זמן הדבר מייצר תשואה עודפת. השנים האחרונות היטיבו עמנו, אבל בהחלט גם יכולות להיות תקופות של תשואת חסר, כשההחזקות לא מחקות את המדד. בראייה ארוכת טווח, אני מאמין שניתן לייצר כך ערך רב יותר לחיסכון".

האם כדאי להשקיע בנכסים לא-סחירים, ובמיוחד ישירות בנדל"ן? אתם יחסית לא שם.

"יש היגיון להשקיע בנכסים לא-סחירים בשל פרמיית האי-סחירות והחשיפה לתחומים שאליהם אין גישה טובה בשוק הסחיר. החשיפה שלנו נמוכה יותר מהמתחרים, והיא נעשית בעיקר באשראי ישיר ובאמצעות קרנות. לא כל הגופים צריכים להיות דומים. לעניין הנדל"ן, אנחנו מעדיפים חברות נדל"ן סחירות איכותיות, עם פיזור נכסים שגוף מוסדי לא יכול לבנות עצמאית. היתרון בנדל"ן לא-סחיר הוא שההשקעה משוערכת, ובשל כך תנודתית פחות ממניה - ולכן המוסדיים אוהבים את זה, אבל זה לא אומר שיש בה פחות סיכון. כיום, לאחר ירידת מחירי מניות הנדל"ן בארה"ב, אני חושב שיש הזדמנויות טובות, ואלה עדיפות על הלא-סחיר בסגמנט הזה".

מה לגבי פיזור ההשקעות לחו"ל?

"הפיזור לחו"ל נדרש בשל ניהול סיכונים וחשיפה לסקטורים נוספים, הן במניות והן בחוב. אנחנו כל העת מעמיקים את היכולות בחו"ל, אבל שיעור ההחזקה שלנו בישראל גבוה יותר משל המתחרים. מה גם שרוב המוסדיים מעדיפים את המדדים הגלובליים, ואנחנו מנסים גם לשלב מניות ואג"ח בבחירה פרטנית".

שוק ההון הישראלי קטן ובעייתי מדי מבחינת צורכי המוסדיים?

"הכסף השולי החדש, שנכנס לחיסכון ארוך הטווח, מושקע ברובו בחו"ל, והדבר ניכר בשוק המניות בישראל, שרמות המחיר בו נמוכות משוקי חו"ל. חברות אמריקאיות מנפיקות אג"ח בישראל, כי ההיצע הישראלי הקיים כבר לא מספיק לענות על הביקוש מצד קרנות הנאמנות והחיסכון ארוך הטווח. עבור הגופים הגדולים מאוד, זהו שוק קטן יותר ונזיל פחות. אני חושב שלגופים כמונו, שבוחרים נכסים פרטנית ולפי אנליזה יסודית, השוק בישראל מעניין להשקעה - כמובן שתוך שמירה על חשיפה נאותה לחו"ל".

מה עמדתך בנוגע למגבלה הקיימת על ההוצאות הישירות - האם זה טוב או רע לעמיתים?

"בעיני, זוהי מגבלה סבירה. גוף מוסדי יכול להיעזר במנהלים חיצוניים, אבל עד לגבול מסוים, והשיעור הקיים של 0.25% בהחלט מספק ומאזן בין הצורך בהשקעות חיצוניות, תוך זהירות מהעמסת יתר של דמי ניהול על העמיתים". 

עוד כתבות

פולימרקט / אילוסטרציה: Shutterstock

12 דקות בלבד לפני ההכרזה הוא הימר שהפסקת האש בדרך - וזכה

חשבונות חדשים בפולימרקט גרפו מאות אלפי דולרים על ההימור האם ארה"ב ואיראן יגיעו להפסקת אש עד 7 באפריל - שעות ספורות לפני שהנשיא טראמפ הכריז על כך ● דפוס ההימורים המתוזמנים מעורר חשד: האם סוחרים בפלטפורמת החיזוי פעלו על בסיס מידע פנימי?

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

משק הגז חוזר לשגרה: אסדת "כריש" מתחילה לפעול מחדש

אסדת "כריש" הקרובה ביותר לחופי לבנון חוזרת לפעולה, כשהיא עדיין חשופה לתקיפות חיזבאללה ● זוהי האסדה האחרונה שחוזרת לפעול, אחרי אסדת "לוויתן" שהוחזרה לפני כשבוע ואסדת "תמר" שפעילותה לא הופסקה ● סך הנזק מהשבתת מאגרי הגז: כ-1.7 מיליארד שקל

שינוי משטר? 40 ימים למות ח'אמנאי בטהרן / צילום: Reuters, Asgaripour Ma

המומחה שטוען: "אם היינו נלחמים מול צרפת היא הייתה מזמן מודה בכישלון"

הפסקת האש מוצאת את איראן פצועה צבאית - אך שורדת תודעתית ● בעוד ישראל רשמה הישגים חסרי תקדים בעיכוב פרויקט הגרעין והטילים, מומחי ביטחון מזהירים כי ללא מערכה מדינית אגרסיבית שתמנע שיקום, המלחמה לא תביא אותנו למקום טוב יותר

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח שתרוויח 60 מיליון דולר מעסקת הענק של ביל אקמן

מנורה מבטחים עשויה לרשום רווח של 60 מיליון דולר עבור מבוטחיה על השקעתה ביוניברסל מיוזיק בעקבות הצעת הרכש של ביל אקמן את ענקית המוזיקה

ביל אקמן. לא מפחד מ–AI / צילום: Reuters, Blake Mike

ביל אקמן הופך סופית את התרבות משואו להון

ההצעה של ביל אקמן לרכוש את יוניברסל מיוזיק ב־64 מיליארד דולר אינה רק עוד עסקת ענק, אלא רגע שממחיש כיצד וול סטריט חדלה לראות במוזיקה אמנות והחלה לראות בה נכס פיננסי ● במקום לחפש את הלהיט הבא, משקיעים מתמקדים בבעלות על שירים קיימים בעוד שכל השמעה וכל אימון של מודל AI מתורגמים מיידית לשורת רווח

הפגנות תמיכה באיראן באירופה / צילום: Reuters, ZUMA Wire

שעת המבחן של מתנגדי המשטר

משטר האיתוללות יצא מהמערכה כשהוא מסמן "וי" בידו, ומנסה לשדר ניצחון כלפי חוץ ● אבל מתחת לפני השטח הוא ניצב בפני משבר עמוק מול הפגנות הענק שמאיימות להתעורר מחדש ● "זו לא שאלה של אם, אלא מתי", מעריכים מומחים. עד כמה אנחנו קרובים לחידוש המחאות, ואיך השלטון נערך כבר אליהן?

טל גינדי פרידמן / צילום: רמי זרנגר

טל גינדי הוציאה כבר 180 מיליון שקל על שיפוץ קניון הזהב: "יחזיר את עצמו"

מאז קיבלה את השרביט לקניון הזהב מאביה משה, הוציאה טל גינדי כ–180 מיליון שקל על שיפוץ נכס הדגל של אימפריית הנדל"ן ● בראיון חריג בנוף המשפחתי היא מדברת על הסיכון שבהשקעה, האב שעדיין מגיע לחפש ליקויים והעלייה בהכנסות - בגלל המלחמה: "החג הכי חזק שלנו בשנים האחרונות"

כותרות העיתונים בעולם

שיחת הטלפון שהגיעה ברגע האחרון ודחפה את איראן להפסקת אש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: התפקיד של סין בהגעה להפסקת האש עם איראן, איך נראית הכלכלה האיראנית בעקבות המלחמה, ומדינות המפרץ מבינות שההגנה האמריקאית לא מספיקה • כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח מול חופי לימסול / צילום: Shutterstock, Andriy Markov

הסכם עם מצרים: הדיווח שהקפיץ בחדות את מניית ניו-מד

קפריסין תמכור את כל הגז ממאגר "אפרודיטה" למצרים, בהיקף של כ-100 BCM ● עפ"י הודעת ניו-מד, תוקף ההסכם הוא למשך 15 שנה או עד לסיום ההפקה המסחרית מהמאגר

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

שלוש ענקיות תעופה מחדשות את הפעילות בישראל. אלו הקווים הראשונים שיחזרו

בלו בירד חוזרת לישראל כבר בשבוע הבא ● איתיחאד איירווייז הודיעה הבוקר על חידוש הטיסות בקו אבו דאבי–תל אביב החל מ־15 באפריל ● וויזאייר מאותת על הקדמת החזרה המתוכננת שלה ל-25 באפריל ופותחת באופן מדורג אפשרות לרכוש כרטיסים החל מתאריך זה ● השמיים נפתחים

גיא גיאור / צילום: יח''צ

35% ביום: הזינוק החריג של מניית התחבורה החכמה

מניית אקסיליון זינקה במחזור חריג בעקבות דיווח לפיו תמוזג עם חברת התשלומים בחתונות של גיא גיאור ● החברה מנוהלת כיום הראל הרשטיק, מי שבעברו הורשע ונידון למאסר ממושך בכלא על רצח לוכד הנחשים יעקב סלע

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בעליות חדות; השקל מזנק ל-3.05 שקלים

מדד ת"א 35 זינק ב-2.5% לשיא חדש ● אל על ומניות השבבים הדואליות נובה וקמטק טיפסו בחדות ● מניות התוכנה ירדו בחדות ● מדד הביטחוניות הוא היחיד שנסחר בטריטוריה שלילית ● איום של טראמפ לחדש את הלחימה מעיב על האופטימיות ועל השווקים הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים ● מחירי הנפט מטפסים

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

מדד המחירים הקרוב עומד להיות חריג במיוחד

בלמ"ס עושים התאמות למלחמה ● ההפסד על הנייר של בנק ישראל ● והעסקה שכן מתהווה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ריגטוני רוזה ב''פיפטי אנד וואן'' / צילום: אסף קרלה

"פיפטי אנד וואן": האיטלקית עם ההייפ ברחוב הכי שוקק בת"א

המסעדה הכשרה בנחלת בנימין מתמקדת באוכל מודרני עם פסטות טובות בעבודת יד, ויודעת לספק את הסחורה. לא פלא שהיא מפוצצת מדי ערב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

המלחמה באיראן הקפיצה את האינפלציה בארה"ב לשיא של שנתיים

נעילה מעורבת בוול סטריט ● רוב בורסות אירופה ננעלו במגמה חיובית ● קצב האינפלציה זינק ל-3.3% במרץ, קצת מעט מהערכות השוק שהיו ל-3.4% ● באסיה המסחר ננעל בעליות: הניקיי זינק בכ-1.9% ● הנפט מתאושש קלות, הדולר ממשיך לדעוך ● עדכונים שוטפים

בכירי הבורסה בגל מימושים / צילום: Shutterstock

ב-26 מיליון שקל: חמישה בכירים בבורסה בגל נוסף של מימושי מניות

חמישה מבכירי הבורסה ניצלו זינוק של יותר מ-240% במחיר מנייתה בשנה החולפת וביצועים מימושים של 212 אלף מניות ● באוקטובר האחרון מימשו חלק מהבכירים מהלך דומה ברווח של כ-50 מיליון שקל

מה הסיכוי שארה''ב תקבל את דרישות איראן? / צילום: Shutterstock

ימים של הכרעה: מה איראן דורשת מארה"ב, ומה סביר שהיא תקבל?

ישראל מחוץ ללבנון, ארה"ב מחוץ למזה"ת ופיצוי כספי על התקיפות ● אלה עשר נקודות הפתיחה של איראן במו"מ, והתגובות האמריקאיות הצפויות ● חלק מהנקודות סותרות את הצהרות טראמפ, אבל האם מקורביו ירוויחו מהן? ● המשרוקית של גלובס

ההשלכות הפחות מדוברות של גירושים / צילום: Shutterstock

מי נפגע יותר מגירושים? מחקרים חושפים תשובה מפתיעה

מה עשתה המלחמה לזוגות ישראלים, ומה גילו חוקרים מאוניברסיטת מלבורן על הקשר בין עלייה במקרי האובדנות לטקטיקות ההתמודדות עם פרידה? ● מחקרים חדשים מזהירים: גירושים הם נקודת שבר מסוכנת דווקא לגברים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה נסגרה בשיאים חדשים; הדיווח שהפיל את המניות הביטחוניות

מדד ת"א 35 מוסיף לערכו כ-1.9% ושבר את השיא ה-24 שלו מתחילת השנה ●  המניות הביטחוניות צללו בעקבות דיווח אופטימי על מלחמת רוסיה-אוקראינה ● וול סטריט סגרה אתמול יום שביעי ברצף של עליות; החוזים העתידיים נסחרים בירידות קלות ● שער הדולר נסחר בכ-3.05 שקלים וממשיך את המגמה השלילית ● הבוקר מחירי הנפט עולים קלות, לאחר שאתמול הם היו בירידה ● המניה הטכנולוגית שהשילה כשליש משוויה וזוכה להמלצת קנייה ● עדכונים שוטפים

שר החוץ של איטליה, אנטוניו טאיאני / צילום: Shutterstock

אירופה נגד ארה"ב וישראל: להפסיק מיד את התקיפות בלבנון כחלק מהפסקת האש

אירופה מחריפה את הטון כלפי ישראל ודורשת לכלול את לבנון במסגרת הפסקת האש האזורית, תוך אזהרות מפני פגיעה ביציבות והתרחבות הלחימה ● שר החוץ של איטליה זימן את שגריר ישראל והוביל קו תקיף נגד התקיפות, בעוד ספרד מאיימת בצעדים מדיניים וכלכליים