גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כשאני משקיע אני לא חושב יותר ממה שצריך. אני מהמר"

נאגראז' קאשייפ מחליט באילו סטארט-אפים תשקיע M12, הקרן הענקית של מיקרוסופט ● לתפקיד הזה הוא הגיע אחרי שזיהה את הפוטנציאל של ווייז ושיאומי לפני כולם, ובשיחה עם "גלובס" הוא מסביר את השיטה שלו: "כשאני פוגש חברה אני לא מסתכל על כל הבעיות שלה. אני חייב להישאר אופטימי"

נאגראז' קאשייפ / צילום: אמיר מאירי
נאגראז' קאשייפ / צילום: אמיר מאירי

הכל התחיל כשנאגראז' קאשייפ הגיע לעוד ביקור בישראל במטרה לאתר סטארט-אפים ראויים להשקעה. קאשייפ, שייסד ומנהל את קרן ההשקעות הבינלאומית M12 של מיקרוסופט, היה אז בתפקיד מקביל בענקית השבבים קוואלקום. "התארחתי בשרתון תל אביב", הוא משחזר, "ביום הראשון לביקור עצרתי מונית והנהג אמר - 'יש עומסי תנועה, אחפש דרך אחרת' ופתח אפליקציה שמעולם לא שמעתי עליה או ראיתי קודם - ווייז. יום למחרת קרה אותו הדבר, הפעם עם נהג אחר. אחרי שזה קרה בפעם השלישית אמרתי - 'אני רוצה להיפגש עם החברה הזאת’. אז נפגשנו. בילינו חודש בדיבורים, ואלו הסתיימו בהשקעה".

כשקאשייפ מדבר על השקעות העבר המוצלחות שלו, קולו עולה ומתגבר בהתרגשות. בכל זאת, להוביל תאגיד ענק להשקיע עוד ב-2008 בסטארט-אפ ששלוש שנים אחר כך יימכר לגוגל במיליארד דולר - זה לא בדיוק הישג זניח. כשאני מתגרה וטוען שווייז אינה דוגמה טובה משום שמהרגע הראשון היה להם רעיון ויישום טוב, הוא מאבד את הסבלנות ויורה: "מה?! לא היה להם מודל עסקי!"

כולם ידעו שמי שיכולים להגיע למאות מיליוני משתמשים שווים משהו ועשויים להימכר בהמשך, לא?
"היום זה אולי ברור מאליו, אבל אז זה לא היה. הם הלכו לעמק הסיליקון ואף אחד לא נתן להם כסף. אף אחד".

וכל זה משום שלא הייתה להם תשובה טובה על שאלת המודל העסקי?
"גם לא היה ברור שיהיו להם מאות מיליוני משתמשים. רוב העסקים שפונים לצרכן הקצה נכשלים, אתה שומע רק על ההצלחות, על כל פייסבוק יש אינספור כישלונות".

ובסופו של דבר השקעתם. מה שהשפיע על ההחלטה שלך היו שלושה נהגי מוניות?
"כן. מי שלא השקיעו, הגיעו להחלטה הזו משום שווייז לא היתה זמינה מחוץ לישראל, ומשום שבניגוד אלי, הם לא התנסו באפליקציה. אני התנסיתי בה ולכן הייתי משוכנע".

מה טקטיקת ההשקעה שלך? מה מוביל אותך להחליט במה להשקיע? 
"אינטואיציה, לגמרי אינטואיציה. זה, וירידה לשטח. בכל זמן"

מה עוד? עד כמה הניסיון שלך משחק תפקיד?
"אני סומך על קבוצת היזמים - כשהם מגיעים אלינו לפעמים עדיין אי אפשר לקרוא להם סטארט-אפ. האנשים בווייז סיפרו לי על התהליך העסקי שלהם, שהיה מיוחד מאוד: איך משתמשים מייצרים עבורם מפות, איך הם גרמו לאנשים אחרים לבצע עבורם עבודה מבלי שישלמו להם, פשוט מפני שהם הרגישו גאווה בכך שהם תורמים. אהבנו את זה".

נתנו לי יד חופשית והתמקדתי בישראל

קרן M12 היא אחת מהקרנות התאגידיות הבולטות שפועלות בישראל ובעולם בשנים האחרונות. על אף שהוקמה רק לפני שנתיים ורבע היא כבר השקיעה ב-55 חברות. הגידול של M12, שעד לאחרונה נקראה Microsoft Ventures, מרשים בכל קנה מידה, ומציב אותה במקום השביעי בעולם במספר בחברות שהיא משקיעה בהן. את המקומות הראשונים תופסות הקרנות של גוגל, ואחריה אינטל, סיילספורס, קוואלקום, ג'נרל אלקטריק ולג'נד קפיטל הקשורה ללנובו הסינית.

M12 משקיעה בחברות בשלבים שונים אך בדגש על חברות בשלבי גיוס A ו-B, כשהמכנה המשותף של יעדי ההשקעה, לדברי קאשייפ, הוא חברות המפתחות מוצרים לעסקים (B2B) בלבד. "הילדים שלי בקושי מכירים שם אחד מבין כל החברות שהשקענו בהן", הוא מציין.

התנאי להשקעה, נוסף על שכנוע קאשייפ וצוותו ויתר כללי האצבע שהוא מפרט בראיון, הוא סטארט-אפים שמיקרוסופט יכולה לתרום משהו עבורם, בין אם באמצעות הפיכתם ללקוחות או מבחינת ידע (משקיע אסטרטגי), ובדגש על חברות שמפתחות מוצרים במודל של מינוי על תוכנה. הגישה הזאת מהווה שינוי מסוים בהשוואה להצהרות קודמות של קאשייפ, שבהן פרט את תחומי העניין של הקרן ובראשם תחום הענן. הפעם הוא אף ציין שהרוב המכריע של הסטארט-אפים שבהם משקיעה הקרן כיום כלל לא עובדים על אז'ור, שירות הענן של מיקרוסופט.

עם זאת, גורמים בכירים בתעשייה טוענים שעל סקאלת קרנות ההשקעה התאגידיות, מיקרוסופט לא נמצאת על הקצה האסטרטגי הטהור. לדבריהם, משמעות הדבר היא שהחברה משקיעה גם בחברות לצורך ההחזר בלבד, מבלי שיש לה באמת יכולת להעניק לה את היתרון האסטרטגי. סכומי ההשקעה של הקרן נעים בין שניים ל-10 מיליון דולר להשקעה.

למה בכלל מיקרוסופט החליטה שגם היא צריכה קרן השקעות, זמן רב אחרי מתחרותיה? קאשייפ מחייך: "כשאתה חברה גדולה אתה מקבל את האיתותים מאוחר מדי, ואתה רוצה לקבל אותם מוקדם מספיק כדי שתוכל להבין מאיפה עשוי לבוא הסט הבא של חדשנות. מיקרוסופט תפסיד את הסיגנלים האלה ללא זרוע השקעות. הם החליטו שרוצים את הפעילות הזאת, קראו לי ואמרו - 'תתחיל ותעשה מה שטוב לתכנית', ואני החלטתי להתמקד בישראל לצד ארה"ב".

בין ההשקעות של M12 בישראל אפשר למצוא את Aqua security העוסקת בתחום אבטחה לקונטיינרים (בתחום הקוד); Whitesource העוסקת בניהול אבטחה ורישוי של קוד פתוח; חברת הרחפנים האוטונומיים Illusive networks ;Airobotics שפיתחה תוכנה להתנהלות עצמאית של רחפנים ללא מגע יד אדם; קרן I3 המשקיעה בחברות IoT; קרן Team8 המשקיעה בחברות סייבר; חברת הבינה המלאכותית לרשויות מקומיות Zencity; וחברת Voiceitt, העוסקת בעיבוד האותות ולמידת מכונה בתחום עזרי השמיעה.

דברים שלמדתי מההצלחה של שיאומי

משך הזמן הקצר שבו פועלת M12, וההתמקדות החדשה שלה בחברות B2B, לא מאפשר עדיין לשפוט את מידת הצלחתה של הקרן. השבוע רשמה M12 את האקזיט הראשון שלה, של חברת Bonsai האמריקאית, ועם זאת מי שרכשה אותה הייתה מיקרוסופט. אם לשפוט מהצלחות העבר של קאשייפ ומוני חסיד, שהיה שותפו בקוואלקום וכיום הוא נציג הקרן בישראל, זה לא יהיה האקזיט האחרון.

לצד ווייז, הישג משמעותי נוסף של השניים הוא השקעה בסטארט-אפ סיני, אי שם ב-2010, שגייס אז 41 מיליון דולר. בסבב הגיוס האחרון הוערך שוויו של הסטארט-אפ - היום ענקית הסלולר שיאומי - ב-46 מיליארד דולר, כשגייס 1.1 מיליארד דולר. גיוס זה הציב אותו במקום השלישי ברשימת הסטארט-אפים הטכנולוגיים היקרים בעולם.

באיזה שלב השקעתם בשיאומי?
"בשלב מוקדם מאוד - לפני השקת המוצר הראשון. כשכולם אמרו שלא ישקיעו. הייתי בדעת מיעוט, הרבה לא רצו להשקיע".

אפילו היום שיאומי לא נחשבת לחברה בעלת המוצרים הטובים ביותר באף קטגוריה. מה כבש אותך בהם?
"הם הציעו ערך שונה מאוד: כשהם התחילו לפעול לא היה מחסור בחברות סלולר, ועל אף שהיה להם מוצר פיזי, בפרזנטציה הם הציגו את עצמם כחברת תוכנה, כמו מיקרוסופט, ולא כחברת חומרה. זאת החברה הראשונה שמכרה בסין רק אונליין, ולא דרך חנויות. שנית, היה להם בסיס לקוחות נאמן מאוד - לא כיוון שהם לא ראו קודם טלפון כמו שלהם, זאת לא הייתה הנקודה".

מה כן הייתה הנקודה?
"ראינו חברה שלקחה שוק קיים אבל עם גישה חדשה: קודם להוריד עלויות בכך שהם לא ימכרו קמעונאית. דבר שני, וזה היה השוס הגדול - בכל יום שישי הם הפיצו פיצ'רים חדשים שעדכנו את הטלפון. רוב הלקוחות היו רגילים לקנות טלפון שנשאר רוב הזמן אותו הדבר, לכל היותר הספק עדכן את התוכנה פעם בשנה. כאן לקוחות שיאומי חיכו מדי שבוע לעדכון התוכנה של שישי, כי הם ידעו שהם יקבלו משהו חדש. כך, על אף שהם היו רק בתחילת הדרך, שיאומי רכשה לעצמה קהל לקוחות נאמן. זו גישה שונה לגמרי מהחברות שהיו בשטח אז, כמו מוטורולה. אלו סוג הדברים שמושכים אותנו".

בעיני קאשייפ, המקרה של שיאומי צריך להוות דוגמה לסטארט-אפים אחרים. "הם לא אמרו שהם רוצים לייצר טלפון טוב יותר, פיזית. הם אמרו: 'אני רוצה להפוך את חוויית המשתמש לטובה ביותר בתעשייה, אני רוצה להפוך את חווית הקנייה לקלה, את חווית התוכנה לטובה ביותר. ובדרך אנחנו צריכים לייצר טלפון שנראה טוב. כשחושבים על כך, זה לא שונה מטסלה: היא לא אמרה 'נעשה מכוניות טובות יותר מפורד', אלא בחרה לייצר מכונית שגם נראית טוב, ובעיקר התבססה על תוכנה שתעשה את ההבדל. התוכנה בטסלה מתעדכנת כל הזמן. אתה קולט? יש לך פיצ'רים חדשים במכונית! כשזה התחיל זה היה בלתי מתקבל על הדעת".

לא כל יום פוגשים בווייז או בשיאומי, גם לא בכל שנה. איך נראים תהליכי ההשקעה השוטפים שאתה מנהל?
"מה שאנחנו מחפשים זו בעיה גדולה עם שוק גדול - ואז לפתור אותה. יש סיכון רב במה שאנחנו עושים ומעט דאטה, אבל אם היה הרבה מידע בשוק החופשי, שבו כל אחד יכול היה להשקיע, אז לא היה צריך אותנו. אנחנו משקיעים על בסיס ידע מהעבר, ובוחנים מה עבד ומה לא. השקענו בעבר בצוותי פיתוח טובים, אז אם הם חוזרים אלינו, אומרים שעזרנו להם ושעכשיו הם תוקפים בעיה גדולה אחרת - אנחנו נגבה אותם. מנגד, בתחום הבריאות למשל השקענו כמה פעמים בתקופה שלפני מיקרוסופט, אבל זה לא הצליח, בעיקר בגלל רגולציה וביורוקרטיה. כולם עושים טעויות, אבל כל עוד לא חוזרים עליהן אז מצליחים. הייתי שמח אם זה היה יותר מדעי, אבל זה ממש לא מדעי - זו הרבה יותר אמנות ממדע".

מה הופך אותך לאמן?
"זה פשוט: ביליתי 15 שנה בלעשות את זה. רכשתי ידע מצטבר: יכולת לקבל החלטות מהר, לקחת סיכון והכי חשוב - בלי לחשוב יותר מדי. אני תמיד מהמר כשאני מתכנן להצליח, ולא מסתכל על כל הבעיות, כי מי שמסתכל על כל מה שעשוי להשתבש לעולם לא ישקיע. אני חייב לחשוב בצורה אופטימית".

לא משתמש בזכות הווטו שלי

כשאני מבקש מקאשייפ לאפיין את היזמים שמגיעים אליו כדי לקבל השקעה, הוא עוצר רגע להרהר. "סוג החברות שבאות לפיץ' אצלנו הן על פי רוב צוותים שהיו להם הצלחות בחברות גדולות או בסטארט-אפ. בדרך כלל הם בונים סטארט-אפ סביב בעיות שהחברות הגדולות לא מסוגלות לפתור: למיקרוסופט, לדוגמה, יש מוצרים גדולים רבים. לפעמים, כשעולה בעיה ספציפית, יש לה שוק מוגבל במונחים של מיקרוסופט - אבל שוק ענק במונחים של סטארט-אפ. אז חמישה מעובדי מיקרוסופט, לדוגמה, אומרים לעצמם 'אם החברה לא פותרת בעיה, נפתור אותה בעצמנו' - והם עוזבים את החברה ומקימים סטארט-אפ.

אנשים אחרים מגיעים אלינו לאחר שהייתה להם הצלחה בחברה גדולה או שהם כבר מכרו חברה קטנה, או אולי יש להם ברזומה אקזיט קטן שהם למדו ממנו ועכשיו הם תוקפים בעיה יותר גדולה. באים אלינו אנשים שיש להם רקורד ואמינות: הם חשבו על הבעיה מספיק זמן, רכשו כישורים, לפעמים בנו רשת קשרים. אלה אנשים שעבדו טוב יחד וזה קריטי כי בסופו של דבר אני מהמר על צוות של אנשים, על היכולת שלהם למשוך טאלנטים. אה, ועוד משהו - כל סטארט-אפ כזה שפגשנו בא בגישה חיובית. אין דרך אחרת".

ומה עם צוות המשקיעים שלך? מה קורה כשלא כולם מסכימים? הבוס קובע?
"ברור שאנחנו מתווכחים הרבה. למעשה בהרבה השקעות מוצלחות לא היה קונצנזוס, וזה קרה הרבה פעמים - גם בווייז. אין נכון ולא נכון, אלא רק שאלה של רמת הנוחות. קרה גם שאני הייתי אופטימי יותר מהצוות שלי ודווקא הם צדקו, אבל להיות צודק בעצמך זה לא מה שחשוב, לאורך זמן אתה צריך להיות יותר צודק מטועה - כצוות. משם מגיעה ההצלחה".

זאת אומרת שחשיבות הצוות הוא בהרכב.
"מילת המפתח היא גיוון. בצוות שלנו יש גיוון במגדר, ברקע הדתי וגם במוצא. יש 11 משקיעים: בישראל יש שלושה - שני גברים ואשה; בסן פרנסיסקו יש גבר לבן, גבר שחור ושלוש נשים - אחת מהן הודית, אחת אמריקאית ממוצא הודי ויש אותי, שגם אני ממוצא הודי. בנוסף יש עובד אחד מסינגפור שהיגר לארה"ב ועוד עובדת מוויטנאם".

ממש כמו הצוות של האנטרפרייז.
"הזכרתי את אי-ההסכמה כגורם אבל אלו בעצם פרספקטיבות שונות, שיחד מעשירות את קבלת ההחלטות אחת של השני: לפעמים אנשים משנים את דעתם, לפעמים מישהו שומע דעה אחרת ואומר שזה מסתדר לו".

האם השקעת בחברה על אף שהיית בדעת מיעוט, וההשקעה יצאה לדרך רק משום שהיית בעמדת הבוס?
"זה יכול לקרות, אבל אם אתקל במקרה ההפוך, שבו אני לא אוהב השקעה מסוימת והרוב כן רוצים להשקיע, לא אשתמש בזכות הווטו, לא אעצור אותם על אף שאני יכול. אם אעצור אנשים מלטעות בפעם הראשונה הם לא ילמדו, ואני לא אדע אם הם משקיעים טובים".  

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב