גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשיאה של ההתמודדות על בזק, האחים נוימן מחליפים יח"צ

וגם: אורנה הוזמן בכור מצטרפת למגוריט כיו"ר ועדת אסטרטגיה

האחים נוימן / צילום: ענבל מרמרי
האחים נוימן / צילום: ענבל מרמרי

חילופי בזק בדקה ה-90: בשבוע שעבר פורסם ב"גלובס" כי בית ההשקעות אלטשולר שחם מתנגד לעסקת מכירת השליטה בבזק לאחים צחי וחן נוימן. לעמדה זו, מתברר, היו השלכות על מעגל נוסף - יועצי התקשורת של האחים נוימן שזה עתה מונו לתפקיד. בשיאה של ההתנהלות נודע כי האחים נוימן שכרו את שירותיו של יועץ התקשורת רונן צור, בעלי "צור תקשורת", כנציגם לכל נושא רכישת בזק, ימים ספורים בלבד אחרי שהם בכלל בחרו לתפקיד זה במשרד בן חורין אלכסנדרוביץ שבבעלות טל אלכסנדרוביץ ואיתי בן חורין.

הסיבה לחילופי הבזק היא ניגוד העניינים שהתגלע כשבאלשטולר שחם, הנמנה עם לקוחות בן חורין אלכסנדרוביץ, הביעו את עמדתם המתנגדת לתהליך המכירה. 

באלטשולר שחם, המחזיק בכ-11% ממניות אינטרנט זהב, הסבירו בשבוע שעבר כי מוטב לקיים מכרז מסודר למכירת השליטה בבזק, והם אף הגדירו את גיבוש העסקה כתמוהה, מכיוון שמדובר בעסקה דרמטית שגובשה ימים ספורים לאחר ההנפקה שעשתה החברה. בית ההשקעות הגיש את עמדתו לבית המשפט, ולפיה הוא מתנגד לעסקה זו מכיוון שמצבה הפיננסי של אינטרנט זהב התייצב לאחר גיוס ההון.

בתוך כך, אתמול נודע כי האחים נוימן כבר חתמו על מזכר הבנות עם ועדי העובדים בקבוצה - בזק, בזק בינלאומי ופלאפון, המדבר על כך שזכויות העובדים יישמרו, האחים נוימן יכבדו את ההסכמים הקיבוציים, איתנותה הפיננסית של החברה תישמר, והעובדים יזכו לשיתוף ברווחים עתידיים. השאלה האם לאפשר לאחים לרכוש את השליטה בבזק או לקיים הליך מכירה מסודר, תגיע ביום רביעי הקרוב לדיון בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. 

איתי בן חורין אישר את הדברים ואמר ל"גלובס" כי "לאחר שהתברר כי שני לקוחות נקלעו לעימות מסוים החלטנו יחדיו ברוח טובה להשהות את ההתקשרות".

רונן צור מסר כי: "צור תקשורת מתמחה בטיפול בסוגיות מורכבות ותטפל בעסקת בזק על צדדיה המורכבים. איתי בן חורין וטל אלכסנדוביץ הם אנשי מקצוע מעולים וחברים קרובים ואנו מכבדים החלטתם המקצועית".

רונן צור / צילום: שלומי יוסף

פותחים את המסחר באחריות: 40 מנכ"לים ומנכ"ליות השיקו את מדד מעלה לאחריות חברתית

יום המסחר בבורסה בתל-אביב נפתח הבוקר (ב') בהשתתפות 40 מנכ"לים ומנכ"ליות שהצטופפו על הפודיום. הסיבה: השקת מדד מעלה 2018 הבוחן את האחריות החברתית של 150 מהחברות הגדולות בישראל, בה נכחו נציגי החברות המופיעות בו. ולא רק הם היו שם - גם בובה של ג'ירפה ובלוני הליום. 

מומו מהדב, מנכ"ל ארגון מעלה הציג את תוצאות המדד וגם את הבחירה האינטואיטיבית בג'ירפה כפרזנטורית, בכך שהיא סמל לגדילה וצמיחה. בחירה זו לדבריו, קיבלה משנה תוקף, לאחר שהתברר שביום חמישי האחרון גם חל יום הג'ירפה הבינלאומי. "זה יום להגביה ראות ולהסתכל מעבר לצמרות, אמר מהדב והדגיש גם את הצמיחה החברתית כתוצאה מהמחויבות ההולכת וגוברת של חברות לדאוג לתעסוקה מגוונת ולהשקיע בחיזוק פוטנציאל הצמיחה של עובדים.

איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, הוסיף כי: "אני שמח שגם מעלה זו חברה שצומחת בצורה בריאה ונכונה, וזה נהדר שבישראל לא רק מדברים על דברים חשובים אלא גם מיישמים אותם וכולי תקווה שכך זה יימשך".

במכריזים על פתיחת יום המסחר: יניב גרטי, מנכ"ל אינטל; מיקי אדיב, יו"ר מעלה ומנכ"ל G1; איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל; ענת גבריאל, מנכ"לית יוניליוור; עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל; עודד ערן, יו"ר בנק הפועלים; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל; אסתר אלדן, מנכ"לית דלק; איציק צאיג, מנכ"ל אסם הפורש; גיורא בר דעה, מ"מ מנכ"ל שטראוס; אורנה הוזמן בכור, יו"ר נמל אשדוד ויצחק בלומנטל המנכ"ל; משה לחמני, יו"ר שיכון ובינוי; נועם לאוטמן, יו"ר דלתא גליל תעשיות; מיכל דן הראל, מנכ"לית מנפאוור ישראל; אורית בנבנישתי, מנכ"לית תגבור; עדי גמליאל, מנהל אחריות תאגידית בנתיבי ישראל וניסים פרץ ועודד שמיר מנכ"ל ויו"ר נתיבי ישראל; בן פסטרנק, מנכ"ל אמן מחשבים; עדו קוק, מנכ"ל אי.בי.אי; ורבים אחרים. 

נציגי החברות פותחים את יום המסחר / צילום:אילן ספירא

אורנה הוזמן בכור מצטרפת למגוריט כיו"ר ועדת אסטרטגיה

אורנה הוזמן בכור מצטרפת לדירקטוריון קרן הריט מגוריט, ותשמש בו כיו"ר ועדת אסטרטגיה. הוזמן בכור (49) מכהנת בשנה האחרונה כיו"ר נמל אשדוד. היא שימשה בעבר כמנכ"לית משרד הפנים, מנכ"לית משרד התשתיות האנרגיה והמים, מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל ומנכ"ל המשרד לשיתוף פעולה אזורי.

מגוריט היא קרן ההשקעות בנדל"ן (ריט) הראשונה שהוקמה בהתאם לתיקון לחוק הריט. יזמי הקרן הם עורכי הדין ארז רוזנבוך וחיים ויספיש, המחזיקים 32% ו-11% מחברת הניהול, בהתאמה.  מגוריט הצטרפה לבורסה בספטמבר 2016, לאחר שגייסה כ-240 מיליון שקל - כ-60 מיליון שקל מתוכם בהנפקת המניות הראשונית (IPO) שביצעה - שהצטרפו לכ-180 מיליון שקל שהבטיחה טרם לכך מארבעה גופים - חברה קדישא וקרן אלמנות ויתומים, שהשקיעו יחד כ-100 מיליון שקל ואקסלנס וקק"ל שהשקיעו כ-40 מיליון שקל כל אחת. 

מניית מגוריט נחלשה בשנה האחרונה בכ-8% ומשקפת לחברה שווי נוכחי של כ-180 מיליון שקל.

אורנה הוזמן בכור / צילום: שלומי יוסף

אושרה יוסף פרידמן תמונה לסמנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה

אושרה יוסף פרידמן מצטרפת לרשות לקידום מעמד האישה כסמנכ"לית. בתחילת שנות ה-2000 הצטרפה יוסף פרידמן (40) לקרן רש"י שם הייתה ממקימי קרן המלגות על שם אפרים קציר המיועדת לצעירים בפריפריה. בהמשך התמנתה למנהלת מחוז הצפון וקשרי שותפים בקרן ופיתחה במסגרת זו את תכנית שלכת להחזרת נושרים לאקדמיה ואת תכנית משכילה המעודדת אימהות יחידניות לרכוש השכלה גבוהה. על הקמת תכנית זו הוענק לה בשנת 2014 פרס יפה לונדון יערי.

בהמשך דרכה שימשה יוסף פרידמן כסמנכ"לית עמותת טבקה, הפועלת לשילוב העולים מאתיופיה בחברה הישראלית, הצטרפה לוועד ידידי הארגון לנפגעי פעולות איבה, לוועד המנהל של הליגה נגד השמצה בישראל ולוועד המנהל של קיפ ישראל - ליאו בק. יוסף פרידמן חברה בפורום השולחן העגול שהוקם לאחר מחאת יוצאי אתיופיה לפני כשלוש שנים.

אוה מדז'יבוז' מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, מסרה כי: "לא בכדי התעקשתי להרחיב את מעגל האיתור של נציבות שירות המדינה ולדאוג לחשיפה ממוקדת ונכונה של התפקיד. אושרה יוסף פרידמן שהופיעה בפני ועדת האיתור הפכה את העשייה החברתית לכרטיס הביקור שלה כבר בגיל מאוד צעיר. היכולת לחזק את מצבן האישי והכלכלי של נשים באמצעות השכלה, תעסוקה וקידומן לעמדות השפעה ולא באמצעות קצבאות שמנציחות את העוני והתלות במערכת - זו תפיסת העולם שלנו ואושרה היא שותפה חשובה למימושה".

אושרה יוסף פרידמן  / צילום: גדעון אגזה

עוד כתבות

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; פאלו אלטו נופלת ב-6%, מחירי הנפט מזנקים

אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

סביר שתהיה מערכה משותפת עם ישראל ורחבה מהקודמת וזה יכול להיות בקרוב מאוד ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"