גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשיאה של ההתמודדות על בזק, האחים נוימן מחליפים יח"צ

וגם: אורנה הוזמן בכור מצטרפת למגוריט כיו"ר ועדת אסטרטגיה

האחים נוימן / צילום: ענבל מרמרי
האחים נוימן / צילום: ענבל מרמרי

חילופי בזק בדקה ה-90: בשבוע שעבר פורסם ב"גלובס" כי בית ההשקעות אלטשולר שחם מתנגד לעסקת מכירת השליטה בבזק לאחים צחי וחן נוימן. לעמדה זו, מתברר, היו השלכות על מעגל נוסף - יועצי התקשורת של האחים נוימן שזה עתה מונו לתפקיד. בשיאה של ההתנהלות נודע כי האחים נוימן שכרו את שירותיו של יועץ התקשורת רונן צור, בעלי "צור תקשורת", כנציגם לכל נושא רכישת בזק, ימים ספורים בלבד אחרי שהם בכלל בחרו לתפקיד זה במשרד בן חורין אלכסנדרוביץ שבבעלות טל אלכסנדרוביץ ואיתי בן חורין.

הסיבה לחילופי הבזק היא ניגוד העניינים שהתגלע כשבאלשטולר שחם, הנמנה עם לקוחות בן חורין אלכסנדרוביץ, הביעו את עמדתם המתנגדת לתהליך המכירה. 

באלטשולר שחם, המחזיק בכ-11% ממניות אינטרנט זהב, הסבירו בשבוע שעבר כי מוטב לקיים מכרז מסודר למכירת השליטה בבזק, והם אף הגדירו את גיבוש העסקה כתמוהה, מכיוון שמדובר בעסקה דרמטית שגובשה ימים ספורים לאחר ההנפקה שעשתה החברה. בית ההשקעות הגיש את עמדתו לבית המשפט, ולפיה הוא מתנגד לעסקה זו מכיוון שמצבה הפיננסי של אינטרנט זהב התייצב לאחר גיוס ההון.

בתוך כך, אתמול נודע כי האחים נוימן כבר חתמו על מזכר הבנות עם ועדי העובדים בקבוצה - בזק, בזק בינלאומי ופלאפון, המדבר על כך שזכויות העובדים יישמרו, האחים נוימן יכבדו את ההסכמים הקיבוציים, איתנותה הפיננסית של החברה תישמר, והעובדים יזכו לשיתוף ברווחים עתידיים. השאלה האם לאפשר לאחים לרכוש את השליטה בבזק או לקיים הליך מכירה מסודר, תגיע ביום רביעי הקרוב לדיון בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. 

איתי בן חורין אישר את הדברים ואמר ל"גלובס" כי "לאחר שהתברר כי שני לקוחות נקלעו לעימות מסוים החלטנו יחדיו ברוח טובה להשהות את ההתקשרות".

רונן צור מסר כי: "צור תקשורת מתמחה בטיפול בסוגיות מורכבות ותטפל בעסקת בזק על צדדיה המורכבים. איתי בן חורין וטל אלכסנדוביץ הם אנשי מקצוע מעולים וחברים קרובים ואנו מכבדים החלטתם המקצועית".

רונן צור / צילום: שלומי יוסף

פותחים את המסחר באחריות: 40 מנכ"לים ומנכ"ליות השיקו את מדד מעלה לאחריות חברתית

יום המסחר בבורסה בתל-אביב נפתח הבוקר (ב') בהשתתפות 40 מנכ"לים ומנכ"ליות שהצטופפו על הפודיום. הסיבה: השקת מדד מעלה 2018 הבוחן את האחריות החברתית של 150 מהחברות הגדולות בישראל, בה נכחו נציגי החברות המופיעות בו. ולא רק הם היו שם - גם בובה של ג'ירפה ובלוני הליום. 

מומו מהדב, מנכ"ל ארגון מעלה הציג את תוצאות המדד וגם את הבחירה האינטואיטיבית בג'ירפה כפרזנטורית, בכך שהיא סמל לגדילה וצמיחה. בחירה זו לדבריו, קיבלה משנה תוקף, לאחר שהתברר שביום חמישי האחרון גם חל יום הג'ירפה הבינלאומי. "זה יום להגביה ראות ולהסתכל מעבר לצמרות, אמר מהדב והדגיש גם את הצמיחה החברתית כתוצאה מהמחויבות ההולכת וגוברת של חברות לדאוג לתעסוקה מגוונת ולהשקיע בחיזוק פוטנציאל הצמיחה של עובדים.

איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, הוסיף כי: "אני שמח שגם מעלה זו חברה שצומחת בצורה בריאה ונכונה, וזה נהדר שבישראל לא רק מדברים על דברים חשובים אלא גם מיישמים אותם וכולי תקווה שכך זה יימשך".

במכריזים על פתיחת יום המסחר: יניב גרטי, מנכ"ל אינטל; מיקי אדיב, יו"ר מעלה ומנכ"ל G1; איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל; ענת גבריאל, מנכ"לית יוניליוור; עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל; עודד ערן, יו"ר בנק הפועלים; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל; אסתר אלדן, מנכ"לית דלק; איציק צאיג, מנכ"ל אסם הפורש; גיורא בר דעה, מ"מ מנכ"ל שטראוס; אורנה הוזמן בכור, יו"ר נמל אשדוד ויצחק בלומנטל המנכ"ל; משה לחמני, יו"ר שיכון ובינוי; נועם לאוטמן, יו"ר דלתא גליל תעשיות; מיכל דן הראל, מנכ"לית מנפאוור ישראל; אורית בנבנישתי, מנכ"לית תגבור; עדי גמליאל, מנהל אחריות תאגידית בנתיבי ישראל וניסים פרץ ועודד שמיר מנכ"ל ויו"ר נתיבי ישראל; בן פסטרנק, מנכ"ל אמן מחשבים; עדו קוק, מנכ"ל אי.בי.אי; ורבים אחרים. 

נציגי החברות פותחים את יום המסחר / צילום:אילן ספירא

אורנה הוזמן בכור מצטרפת למגוריט כיו"ר ועדת אסטרטגיה

אורנה הוזמן בכור מצטרפת לדירקטוריון קרן הריט מגוריט, ותשמש בו כיו"ר ועדת אסטרטגיה. הוזמן בכור (49) מכהנת בשנה האחרונה כיו"ר נמל אשדוד. היא שימשה בעבר כמנכ"לית משרד הפנים, מנכ"לית משרד התשתיות האנרגיה והמים, מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל ומנכ"ל המשרד לשיתוף פעולה אזורי.

מגוריט היא קרן ההשקעות בנדל"ן (ריט) הראשונה שהוקמה בהתאם לתיקון לחוק הריט. יזמי הקרן הם עורכי הדין ארז רוזנבוך וחיים ויספיש, המחזיקים 32% ו-11% מחברת הניהול, בהתאמה.  מגוריט הצטרפה לבורסה בספטמבר 2016, לאחר שגייסה כ-240 מיליון שקל - כ-60 מיליון שקל מתוכם בהנפקת המניות הראשונית (IPO) שביצעה - שהצטרפו לכ-180 מיליון שקל שהבטיחה טרם לכך מארבעה גופים - חברה קדישא וקרן אלמנות ויתומים, שהשקיעו יחד כ-100 מיליון שקל ואקסלנס וקק"ל שהשקיעו כ-40 מיליון שקל כל אחת. 

מניית מגוריט נחלשה בשנה האחרונה בכ-8% ומשקפת לחברה שווי נוכחי של כ-180 מיליון שקל.

אורנה הוזמן בכור / צילום: שלומי יוסף

אושרה יוסף פרידמן תמונה לסמנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה

אושרה יוסף פרידמן מצטרפת לרשות לקידום מעמד האישה כסמנכ"לית. בתחילת שנות ה-2000 הצטרפה יוסף פרידמן (40) לקרן רש"י שם הייתה ממקימי קרן המלגות על שם אפרים קציר המיועדת לצעירים בפריפריה. בהמשך התמנתה למנהלת מחוז הצפון וקשרי שותפים בקרן ופיתחה במסגרת זו את תכנית שלכת להחזרת נושרים לאקדמיה ואת תכנית משכילה המעודדת אימהות יחידניות לרכוש השכלה גבוהה. על הקמת תכנית זו הוענק לה בשנת 2014 פרס יפה לונדון יערי.

בהמשך דרכה שימשה יוסף פרידמן כסמנכ"לית עמותת טבקה, הפועלת לשילוב העולים מאתיופיה בחברה הישראלית, הצטרפה לוועד ידידי הארגון לנפגעי פעולות איבה, לוועד המנהל של הליגה נגד השמצה בישראל ולוועד המנהל של קיפ ישראל - ליאו בק. יוסף פרידמן חברה בפורום השולחן העגול שהוקם לאחר מחאת יוצאי אתיופיה לפני כשלוש שנים.

אוה מדז'יבוז' מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, מסרה כי: "לא בכדי התעקשתי להרחיב את מעגל האיתור של נציבות שירות המדינה ולדאוג לחשיפה ממוקדת ונכונה של התפקיד. אושרה יוסף פרידמן שהופיעה בפני ועדת האיתור הפכה את העשייה החברתית לכרטיס הביקור שלה כבר בגיל מאוד צעיר. היכולת לחזק את מצבן האישי והכלכלי של נשים באמצעות השכלה, תעסוקה וקידומן לעמדות השפעה ולא באמצעות קצבאות שמנציחות את העוני והתלות במערכת - זו תפיסת העולם שלנו ואושרה היא שותפה חשובה למימושה".

אושרה יוסף פרידמן  / צילום: גדעון אגזה

עוד כתבות

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חוזר לפוליטיקה? הסדר טיעון ללא קלון למשה כחלון בפרשת יונט קרדיט

שר האוצר לשעבר צפוי לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון, שיאפשר את חזרתו לפוליטיקה ● באחרונה נערך לכחלון שימוע בחשד שפעל כיו"ר חברת האשראי הציבורית יונט קרדיט כדי למנוע דיווח ולהסתיר מידע מהדירקטוריון לגבי אי-סדרים בסניף החברה בנצרת

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; פאלו אלטו נופלת ב-10%, מחירי הנפט מזנקים

עליות באירופה ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים