גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיירות | ממש לא רק המרפסת של יוליה: ורונה שלא הכרתם

ורונה וסביבותיה שוות הרבה יותר מזמנכם ומתשומת-לבכם, וזה אפילו עוד לפני שהזכרנו את דרך היין של עמק וולפוליצ'לה ואת פסטיבל הקיץ

כיכר הצמחים, בנויה על חורבות פורום רומי ומוקפת בתים ימי ביניימיים / צילום: Gettyimages ישראל
כיכר הצמחים, בנויה על חורבות פורום רומי ומוקפת בתים ימי ביניימיים / צילום: Gettyimages ישראל

רוב הישראלים מגיעים לוורונה בקיץ, כחלק מהטיול הפופולרי בצפון איטליה ובאזור האגמים. חולפים בה בחטף לפני הטיסה חזרה, ומחמיצים עיר יפה ואזור מיוחד שסביב לה. ורונה ידועה כ"עיר של רומיאו ויוליה", שכן בה כזכור מיקם שייקספיר את עלילת המחזה הידוע. הפרסום הזה אומנם מביא לה מיליוני תיירים, אבל מצמצם את גבולותיה אפילו יותר, שכן רבים מהתיירים באים להצטלם ליד "המרפסת של יוליה", וזהו.

אחרי שגם אנחנו חטאנו בעבר בביקור חטוף, זכינו לאחרונה לחוויה מתקנת וגילינו את ורונה מחדש. הפעם הקדשנו לעיר יום שלם, ועוד יומיים לטיולים בסביבתה. וכדרכם של חוטאים שחזרו בתשובה - ממהרים להפיץ את הבשורה.

המרפסת המפורסמת "של יוליה" / צילום: אורלי גנוסר

התמקדנו בעיר העתיקה, שהוכרזה כאתר מורשת עולמי. כדאי להתחיל בתצפית מהנקודה הגבוהה בעיר - טירת קסטל סן פיטרו. אמיצים מוזמנים לטפס רגלית. העיר כולה נפרסה למרגלותינו, על 120 מגדלי הכנסיות שלה, ונהר הרדיצ'ה (Radice) הסתלסל סביב חומותיה.

מלמעלה קל להבין מדוע התיישבו בנקודה האסטרטגית הזו, ששלטה על דרכי מסחר ראשיות מהתקופה הרומית ועד ימי הביניים. קל להבחין באדריכלות הרומית וברחובות הבנויים שתי וערב.

למרגלות הטירה יש מוזיאון ארכיאולוגי הכולל שרידי תיאטרון רומי ששוקם. בקיץ נערכים בו מופעי אופרה ובלט ופסטיבל תיאטרון שייקספירי - אם אתם בסביבה אל תחמיצו, ובימים אלה התחילה העונה, שתימשך עד ספטמבר (לפרטים, ראו במסגרת המידע המעשי).

בין העתיק לחדש

כדי להשתחל לעיר העתיקה ולסמטאותיה, חצינו את נהר רדיצ'ה, השני באורכו באיטליה, על גשר רומי עתיק, Ponte Pietra. לגשר הזה יש סיפור מעניין: במלחמת העולם השנייה הגרמנים פוצצו אותו בנסיגתם, אך בזכות צילומים של הבישוף המקומי הצליחו לשחזר אותו 15 שנה לאחר מכן.

בעיר העתיקה יש קסם רב בקירות שראו כל-כך הרבה, בעיטורים המפוסלים שנעשו ביד אומן, בכיכרות החינניות ובאדריכלות הימי-ביניימית, וזה כיף גדול. הכי כדאי והכי פשוט לשוטט ברחובות היפים, בין חנויות מעוצבות ובתי קפה אופנתיים.

חלפנו על פני כנסיית סנטה אנסטסיה, מבנה גותי מהמאות ה-15-13 שבנייתו לא הושלמה. זו אחת מארבע הכנסיות החשובות בעיר, והשער הצבעוני עשוי כמה סוגי שיש. בפיאצה דלה ארבה (Piazza Dele Erbe, כיכר הצמחים) יש שוק מזכרות יומי, והכיכר שנבנתה על חורבות פורום רומי מוקפת במבנים ימי-ביניימים מרשימים. בעבר היו הקירות מעוטרים בכ-3,000 ציורים ונותרו מהם רק כמה פרסקאות שמרמזים במעט על העושר האמנותי. בכיכר האדון (Piazza dei Signori) הסמוכה כדאי לשבת בקפה דאנטה ולהשקיף על הארמונות שמסביב ועל ההתרחשות.

המרפסת המפורסמת של רומיאו ויוליה הפכה לסמל העיר הבלתי מעורער. היא עמוסה בגרפיטי, אמנות ההמונים, ותמיד יש תור של תיירים למרפסת או לצילומים ליד פסל יוליה. גם בבית הכנסת (להבדיל) זכינו לבקר, וזו הייתה חוויה מרגשת. המבנה גדול ומרשים אלא שהוא לא פתוח תדיר ולכן כדאי לברר ולתאם מראש (045-8007112, comebraicavr@alice.it).

מכאן עשינו את דרכנו לארנה וחצינו את רחוב Via Giuseppe Mazzini שהוא גם שדרת המעצבים העירונית. אם מותגים לא מעניינים אתכם (וגם אם כן), כדאי שתנעצו מבט גם באריחי השיש הגדולים הקבועים ברצפה, ואם תתבוננו היטב, תגלו בהם שרידי מאובנים. הארנה של ורונה בת כ-2,000 שנה והיא השתמרה היטב. במבנה העצום והמרשים נערכים בקיץ אירועי מוזיקה ואופרה.

האשכולות התלויים ביקב קופלה / צילום: אורלי גנוסר

גם עם ילדים

ביקור בוורונה וסביבתה מתאים מאוד לזוגות שרוצים לברוח ל-City Break, אבל גם למשפחות עם ילדים. לאלה כדאי לצרוב בזיכרונם את האתרים הבאים:

מוזיאון המכוניות של לוצ'יאנו ניקולי (Museo Nicolis) - חוויה לילדים ולמבוגרים. ניקולי, אספן בלתי נלאה, משפץ ומשמר את המכוניות שלו בצורה שהיא פשוט חגיגה לעיניים. מוצגים בו המוני פריטים: מאה מכוניות, מאה אופנועים, מאה זוגות אופניים, 500 מצלמות, 80 כלי נגינה, 100 מכונות כתיבה ועוד פריטי אספנות מדליקים. יש הדרכות ובית קפה ואפשר לבלות במקום שעות.

גן חיות מקסים (Parco Natura Viva) בשולי העיר. הפארק מחולק לשניים: הספארי האפריקאי פתוח בקיץ לסיורים ברכב בלבד, ופארק הפאונה פעיל כל השנה לטיולים רגליים. הוא מחולק ליבשות וכולל 250 מיני בעלי חיים, רבים מהם בסכנת הכחדה כך שמדובר בגרעיני רבייה לשימור ולהשבה לטבע.

המקום גדול ונעים, יש שלטי הסבר טובים והדגש הוא על חינוך סביבתי ומחקר. להקות פלמינגו, גמלים אסיאתיים, היפופוטמים, אנטילופות, קרנפים וקופים הם רק חלק מהפארק.

מוזיאון המאובנים (Museo dei Fossili) שנמצא בסואבה, במרחק של כחצי שעת נסיעה מהעיר. אתר ייחודי ברמה עולמית. המוזיאון מציג מאובנים של דגים ובעלי חיים ימיים שחיו בלגונה מקומית והשתמרו בזכות החומר האורגני ששקע על שרידיהם בקרקעית ויצר שכבות על גבי שכבות, עד שהאגם יבש.

עברו כבר 600 שנה מאז שנמצאו המאובנים הראשונים, ועדיין מגלים כאן ממצאים חדשים שמוצגים במוזיאון הקטן והמרתק: עלים קטנים, סרטנים וגם כרישים, תנינים, מנטה ריי ואינסוף דגים נצרבו בסלע ברמת דיוק גבוהה.

יין, פסטה ושמחות אחרות

מחוץ לעיר משתרעים כרמי היין של עמק וולפוליצ'לה (Valpolicella), שם מייצרים יינות מהטובים באיטליה. זה אזור גבעות נעים, שופע אתרי טיולים בכלל וסיורי יין בפרט.

באזור ורונה-וולפוליצ'לה יש יותר מ-600 יקבים, שמעידים על תרבות יין שמושרשת כאן מאות שנים. כמעט בכל יקב יש סיורי טעימות ואם אתם במקרה חובבי יין, הגעתם למקום הנכון.

וולפוליצ'לה בנוי משלושה עמקי משנה, ורק יינות שהופקו מהכרמים שבעמקים האלה יכולים להתנאות בתואר "וולפוליצ'לה קלאסיק".

יין הדגל בוולפוליצ'לה הוא האמרונה, בעל ארומה פירותית עשירה שמבוסס על כמה זנים ומתובל במגוון טעמים. סוד האמרונה טמון בתהליך. את הענבים מייבשים מאה ימים ובתהליך הם מאבדים נוזלים (וכמחצית ממשקלם). המסה היבשה עולה, ואיתה גם רמת החומציות (PH), הסוכר ואחוז האלכוהול (15.5%). וולפוליצ'לה מפורסם גם ב"ריפסו", קליפות שנותרו מהאמרונה, שעליהן יצקו יין חדש ליישון נוסף.

אמרונה וריפסו טעמנו בווילה דלה טורה (Villa Dele Torre) מבנה רנסנסי בן כ-500 שנה, שמשמש מלון בוטיק. בעשרת החדרים היפים יש ריהוט בעבודת יד באומנות מקומית והעתקי רהיטים מלכותיים. משפחת אלגריני, בעלי המקום, מייצרת כ-30 יינות שונים שחלקם מיובאים ארצה. הלגימות מתבצעות בחדר הטעימות האווירתי.

עוד חוויה גסטרונומית מומלצת היא סדנת פסטה מסורתית במסעדת Trattoria Caprini di Torbe. המנות בה מבוססות על טליאטלה או פפרדלה, ששונות ברוחב רצועות הפסטה. ראינו, וגם ניסיתי, להפוך גוש בצק ברידוד מיומן ליריעה ענקית. את היריעה מקפלים וקוצצים לרצועות, מפרידים, ויאללה לסיר הבישול. טעמנו מבחר מנות ברטבים שונים, והיה נהדר.

יום נוסף הוקדש לאזור סואבה (Suave), כחצי שעה מזרחית לוורונה. האזור החקלאי הרחב מוגן על-ידי גבעות והכפר סואבה שוכן בשולי עמק וולפוליצ'לה, לכן היינות אינם וולפוליצ'לה קלאסיק. כאן מייצרים סואבה קלאסיק.

בסואבה הקרקע וולקנית, וההתמחות המקומית היא ביין לבן בעל טעמים וארומה מיוחדים לאפרטיף או לקינוח. רצ'וטו הוא יין הדגל, והוא עשוי מהזן גרגניקה, שדורש יחס מיוחד.

סדנה להכנת פסטה בשיטה מסורתית / צילום: אורלי גנוסר

בכפר קסטל צ'רינו (Castek Cerino) ביקרנו ביקב קופלה (coffele), שזכה בפרס היקב התיירותי הטוב ביותר לשנת 2018, ובחווה האורגנית הצמודה.

תהליך ייצור היין במקום יחודי ומעניין: את אשכולות הענבים תולים לייבוש על רשתות מיוחדות בחלל מבוקר למשך חצי שנה, והתהליך מדמה בוטריטיס - אותו ריקבון אצילי שמשביח את היין. המסה היבשה עולה ואיתה גם רמת הסוכר, החומציות והאלכוהול (12%). הטעם - אלוהי.

בחנות היין של משפחת קופלה טעמנו ארבעה יינות לבנים, שנבדלים בשיטות היישון וכולם היו נפלאים. לצד היין טעמנו גם ריבה חרפרפה מחרדל ותפוחים שאופיינית לאזור, עוגיות עם צימוקים המכונות רצ'וטינה ושמן זית שמייצרים בחווה.

מידע מעשי

פסטיבל האופרה של ורונה בארנה, התיאטרון הרומי העתיק. מ-17 ביוני עד 3 בספטמבר.

פסטיבל התיאטרון חוגג השנה את שנתו ה-70. לצד ההצגות השייקספיריות יש גם הופעות מחול ואף פסטיבל ג'אז, המתקיימים כולם בתיאטרון הרומי וכן בארמון Corte Mercato Vecchio. מסוף מאי ועד 15 בספטמבר.

המלצות לינה - מלון הבוטיק בווילה דלה טורה (Villa Dele Torre), מלון בוטיק שהוקם בווילה בת מאות שנים. לפרטים: www.villadellatorre.it/en

מסעדה מומלצת בוורונה - מסעדת 12 השליחים (12 Apostoli), שבה 12 שולחנות עטורי מפות לבנות. מסעדת גורמה עם אוכל איטלקי מנצח.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד