גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המחזאי גור קורן: "לא הייתי אמן אם הייתי נשאר אוהד מכבי"

אחרי שתפס מקום ברפרטואר כאחד המחזאים הבולטים והעסוקים כיום, גור קורן מזנק אל המסך הקטן עם סדרת מערכונים חדשה ● ראיון

גור קורן / צילום: כפיר זיו
גור קורן / צילום: כפיר זיו

אישי: 44, נשוי, גר בת"א

אקטואלי: בימים אלה עולה סדרת המערכונים שלו "חיות בר" בטדי - ערוץ הבידור החדש של פרטנר. כמו כן עלתה לאחרונה בתיאטרון הקאמרי ההצגה "רומיאו ויוליה", שקורן כתב יחד עם הבמאי גלעד קמחי

בשנות ה-80 המוקדמות, מושב היוגב שבעמק יזרעאל היה צהוב לגמרי. מכבי תל אביב בכדורסל הייתה בשיא תהילתה, וכל הילדים אהדו את "הקבוצה של המדינה" - וגם גור קורן, בן הרפתנים, חלם להיות מיקי ברקוביץ'. אבל אז הגיעה סדרת הגמר של עונת 85-84 ושינתה את חייו. 14 דקות לסיום המשחק השני בסדרה, שהיה פיזי ומתוח, נאבק מייק לארגי, כוכב הפועל, בכדור חוזר מול הג'ינג'י של מכבי, מוטי ארואסטי. התפתחה קטטה, עפו אגרופים, ושניהם הורחקו.

כשכל המושב התגייס לטובת ארואסטי, קורן לקח, משום מה, את הצד האדום, והגן בתוקף על לארגי. "לא הייתי אמן אם הייתי נשאר אוהד מכבי", אומר המחזאי שמודה שהוא מתרגש ממשחק כדורסל יותר מאשר מהצגת תיאטרון. "זה שהלכתי נגד המשפחה, החברים - הייתי בצד שכולם שונאים - זה שינה אותי. לא גרתי אז בתל אביב, אלא במקום קטן ומבודד, אז הכול היה קיצוני".

ועכשיו?

"עברתי שינוי בשנים האחרונות. אם קודם הייתי מאוד מיליטנטי, היום אני בא לספורט ממקום של אהבה. זה טיפשי, האנרגיה הזאת של השנאה. אני לא הולך למשחקים יותר, היה לי מנוי ולא חידשתי אותו. אני רוצה להתרחק מהאנרגיה השלילית שיש במגרשים".

במונדיאל אתה צופה?

"לא, רק כדורסל. הייתי חייב לשחרר את הכדורגל מהחיים שלי, כי כמה אדם יכול להתעסק בספורט? הוא לוקח לי הרבה מאוד זמן ביממה. אם הייתי יכול לראות את כל המשחקים ב-NBA, הייתי עושה את זה - אבל אז אתה גמור למחרת (הם משוחקים בלילות בשעון ישראל). אני חייב לבחור".

בוא נדלג לתיאטרון. לא מזמן עלתה בקאמרי "רומיאו ואמא", שלך ושל גלעד קמחי, והשאלה שלי היא מה יש לך מ"רומיאו ויוליה"? זאת הפעם השלישית ברציפות שאתה מתכתב איתו.

"כן, יצא שעם 'המוגבלים' ו'השחקנית', זאת באמת הפעם השלישית. יש הנגדה בין הקלאסיקה למחזות שלי - ב'המוגבלים', בן למשפחת פשע מתאהב בעיוורת; ב'השחקנית', קצין בריטי מאוהב בשחקנית יהודייה, וכאן, ב"רומיאו ואמא", יש התאהבות באמא, שהיא האהבה החזקה ביותר".

כתבת את המחזה כשהיית בבימת הנוער בכפר סבא, לפני המון שנים.

"ולא נשאר ממנו כלום, כי הוא לא היה מספיק טוב. גלעד קמחי, שהוא בולדוזר, עזר לי לשכתב אותו מהתחלה".

אמרת פעם שאתה שונא לכתוב. זה אמיתי?

"אמרתי את זה בתקופה יותר שחורה שלי, כשאחרי 'המוגבלים' ציפו ממני להתקדם. אבל אין מה לעשות, הכתיבה לא נעימה לי. אני שואף לדברים אחרים והתגלגלתי להיות כותב. אני אוהב להיות בחדר חזרות עם שחקנים, לשחק כדורסל בקבוצה. בפרספקטיבה שלי אני רואה רק את השעות שבהן אני מתבטל. אני לא יודע לשבת על התחת. הייתי רוצה להגיד שמשהו בוער בי אמנותית, אבל זאת לא תהיה האמת. אני מפחד להרגיש מאוכזב מעצמי".

אז מה עושים?

"החשק שלי לכתוב הוא מאוד נמוך, אז אני כותב לי ביומן מתי לעבוד. עושה את זה כמו עבודה, וגם אז מנסה לברוח מזה. השיטה שלי היא לכתוב עם אנשים. ב'רומיאו ואמא' היו לי פגישות על גבי פגישות עם גלעד, ואת המחזה החדש 'לא לריב' (שיעלה בבית ליסין), כתבתי עם דרמטורג. רוב העבודה היא לא הדראפט הראשון, אלא השכתובים, כי צריך להגיע לרמת דיוק מאוד גבוהה. אם אתה מוצא אדם כמו גלעד, אז זה בכלל טוב, כי הוא משפר אותי".

והאגו, איפה הוא?

"כשאני עובד עם מישהו שאני אוהב, הוויכוחים הם לא על אגו. האגו מקבל את המנה שלו כשהיצירה שלך עולה על הבמה".

קרוב לעשור חלף מאז קורן, 44, קיבל את ההזדמנות הראשונה שלו בתיאטרון הרפרטוארי מיבגני אריה בתיאטרון גשר, ובין שהוא נהנה לכתוב ובין שלא - הוא מתקתק מאז מילים בקצב מסחרר. זה התחיל במחזה המוקומנטרי "חמישה קילו סוכר", המשיך בפרינג' ובגשר, והגיע ב-2014 להזדמנות הגדולה השנייה שקורן קיבל, הפעם מציפי פינס ובית ליסין עם "המוגבלים", שהפכה לקומדיה של השנה והעניקה לקורן גם את פרס המחזאי. כעת מגיעה גם טבילת האש הטלוויזיונית שלו, בקטן בינתיים - ובדומה לזו שהייתה בזמנו בגשר - עם סדרת הסרטונים הקצרים שכתב, "חיות בר", שעלתה כעת ב"טדי", ערוץ הבידור החדש של פרטנר.

הסדרה, מספר קורן, היא מעין המשך ל"גורי בלוז" - מערכונים סאטירים, בוטים ובועטים, שהוא מעלה כבר שנתיים ברשת ושזוכים לוויראליות לא רעה בכלל. "אלה סרטונים באורך של בין חמש לעשר דקות שמתרחשים בבר, כתובים ומצולמים כמו דרמה, בנטרול של פאנצ'ים", הוא אומר. "במשך תקופה ניסיתי להציע את הסרטונים מהרשת לערוצי הטלוויזיה והם נורא התלהבו, אבל הם מתחו את הפוליטיקלי קורקט לכיוון אחד. ואז נדב פרישמן מטדי הלך על זה והוא מירכז אותי, כדי שיהיה מוטיב מקשר בין הקטעים".

זה רווחי?

"על סף התחביב".

אז למה אתה עושה את זה?

"אני מת על זה, הייתי עושה את זה בחינם. בדיוק כמו שבתיאטרון אני כותב לקהל הרחב, למכנה המשותף הרחב, אבל לא לנמוך, ואני שלם עם זה לגמרי. בטלוויזיה וברשת אני נותן לעצמי להתפרק".

גם בפרינג'.

"מאז ש'מלך ישראל' ירדה לפני שנה וחצי, לא עבדתי בפרינג', אבל אני ממשיך לשחק ב'שיחות עם הברמן', בפאב פריינדס, שם צולמה גם 'חיות בר'".

אתה אוהב להיות בפרונט?

"אני מקבל את זה שאני פחות טוב כשחקן. אני לא שחקן וירטואוזי, אבל את מה שאני עושה, אני עושה טוב. אני אוהב לשחק".

אז אפשר להגיד שאת "גורון" הקמת כדי לשחק?

"גם. זה תיאטרון ילדים להצגות של שחקן או שניים שבאים לגנים ובתי ספר, ואשתי, מורן רוזן, ואני, מפעילים ומשחקים בו".

לפחות פה מרוויחים יותר מאשר תחביב?

"אנחנו לא עושים הרבה כסף, בגלל שאנחנו שקועים בקריירה, היא שחקנית בהבימה, ואולי כי אנחנו לא אנשי שיווק ולא יודעים לעשות כסף. מה שכן, אין תחליף לתחושה של אחרי הצגה טובה".

כתבת את המופע החדש של דב נבון וייעצת למוני מושונוב במופע שלו. ספר על זה.

"עם מוני זאת הייתה עזרה קצרת טווח, אבל עם דב זה היה הכול. הערצתי אותו ב'חמישייה הקאמרית'. בגלל החמישייה הפכתי לשחקן, וכשנפגשנו, דקלמתי לו מערכונים שהוא כבר לא זכר".

איך כותבים מופע אישי למישהו אחר?

"הוא סיפר לי סיפורים ובהשראתם כתבתי עלילה שמשלבת סטנד-אפ וסיפור. חלק מהפרטים בדיוניים וחלקם אמת - וגם ביימתי אותו. בתחילת העבודה לא האמנתי שאני יושב עם הכוכב שפעם הערצתי, וגם כשמוני ישב אצלי בבית, זה היה משהו בלתי נתפס. אבל מהר מאוד עברנו לדבר על ספורט".

אתה יכול לכתוב מאוד פרובוקטיבי, אבל דווקא באישי, לא שומעים אותך מביע דעה נחרצת בענייני אקטואליה או תרבות. למה?

"הרשתות החברתיות נתנו אפשרות ביטוי לאנשים, לטוב ולרע. הרבה פעמים אני מוצא שאנשים מכלים את זמנם בווכחנות אינסופית והתבצרות בדעה. זה נחמד שיש דעתניים, אבל כשזה מתדרדר להשלכת אבנים זה על זה, אין תכלית. זה קורה בתרבות, ובפוליטיקה על אחת כמה וכמה. השנאה שדיברנו עליה היא הסיבה שאת מה שאני חושב, אני מעביר רק למי ולמה שאני צריך".

זה מצער לשמוע, האמת.

"אם אקח חלק בווכחנות ובלוחמנות האינסופית הזאת, אני אפסיד את האמנות שלי ואאבד כוחות. אני לא רוצה להיכנס למאבק שימרר לי את החיים. אני לא מספיק גדול נפש, ואנרגטית לא אוכל לחיות ככה. זאת בחירה שאני משלם עליה מחיר מצפוני. יש בה אלמנט אגואיסטי, אבל אני לא מתחרט עליה".

כאנדרדוג כרוני בתור אוהד הפועל, כבר היית צריך לגדל עור של דינוזאור.

"היה עוד שינוי אצלי עם השנאה בספורט. הגעתי למצב כזה, שכשמכבי מנצחת, אני יכול לפרגן לחברים צהובים שלי".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הנפט עולה ב-2%, נייס מזנקת ב-12%

נאסד"ק יורד ב-0.5% ● ירידות באירופה ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

מכרז הענק של התעשייה האווירית וההנחיה: בלי מכוניות סיניות

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מציב דד ליין לאיראן: "תגלו ב-10 הימים הקרובים"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח