גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הכסף נמוג": מונו מפרקים לחברת הברוקראז' איי.ג'יי שקרסה

אולמו של נשיא המחוזי בת"א, איתן אורנשטיין, היה עמוס במשקיעים החוששים לעתיד השקעתם בחברה שבבעלות עדי מרדכי ושחף הרטמן, המנהלת ומפעילה תוכנת מחשב למסחר אוטומטי בהפרשי שער של מכשירים פיננסיים ● המפרקים הזמניים: "היה מצופה שיהיו 70% מ-12 מיליון דולר בחשבון נאמנות, אך בחשבון הנאמנות יש רק מיליון שקל"; ביהמ"ש: "הכסף נמוג"

הכונסת והמפרקים בתיק ההונאה / צילום: שלומי יוסף
הכונסת והמפרקים בתיק ההונאה / צילום: שלומי יוסף

12 מיליון דולר השקעות שהתקבלו/נלקחו מכ-150 משקיעים; ומנגד, רק מיליון שקל שנמצאים בחשבון הנאמנות שהיה אמור להבטיח את כספי המשקיעים - זו תמונת המצב העגומה המצטיירת בפרשת קריסת חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות" שבבעלות עדי מרדכי ושחף הרטמן, המנהלת ומפעילה תוכנת מחשב למסחר אוטומטי בהפרשי שער של מכשירים פיננסיים.

אולמו של נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, היה עמוס לעייפה הבוקר (א') כבר בשעה 8:10. הסיבה לכך הייתה דיון חירום שקבע השופט אורנשטיין בתיק הקריסה החדש שהגיע אל פתחו ביום רביעי. במסגרת בקשת הפירוק שהוגשה נגד אינווסטק העלו משקיעים טענות חמורות נגד בעלי החברה, ובהם טענות להונאת לקוחות, זיוף מסמכים והעלמת כל כספי המשקיעים (ראו מסגרת). כפי שנחשף ב"גלובס", במקביל לבקשת הפירוק פתחה המשטרה בחקירה גלויה נגד החברה, וביצעה מעצרים, חקירות וחיפושים בביתם חשודים בהונאת משקיעים.

הבוקר התייצבו בבית המשפט המחוזי עשרות משקיעים שזרקו לחלל שאלה מרכזית אחת: האם איבדנו את כל כספנו לחלוטין או שיש עדיין מה להציל. בלטו בהעדרם מהדיון היום שני בעלי השליטה בחברה, מרדכי והרטמן.

מיום ג' בשעות הערב המאוחרות מראה אפליקציית המסחר של החברה לכולם את אותה תמונת מסך/מצב: כאילו יש להם עדיין סכום כסף בחשבון - בין עשרות אלפי שקלים למשקיעים "הקטנים" למאות אלפי דולרים ל"גדולים"- אך הפעילות של החברה הוקפאה, ולכן הם אינם יכולים למשוך את הכסף. משעות הבוקר המוקדמות עלתה הסברה בקרב מרבית הנוכחים, כי הנתונים המוצגים באפליקציה מזויפים, וכי הם זויפו גם בתקופה שהמסחר בחברה היה פעיל. זאת, תוך שהם מציגים מצגי שווא של פעילות ורווחים, אך בפועל לא היו השקעות אמיתיות או רווחים. "את יודעת מה עצוב?", אמר אחד מעורכי-הדין שנכחו באולם לפני שהדיון החל, "שאף אחד מהיושבים פה לא יראה שקל". עם תחילתו של הדיון התברר כי האמירה הזו מדויקת.

"יש פה כשלים בכל רמה"

עו"ד רענן קליר, אחד משני המפרקים הזמניים שמונו לחברה, פתח את הדיון בתיאור תמונת המצב הזמנית שאותה הספיק לברר בסוף השבוע. "נפגשנו עם שני העצורים ביום שישי - מרדכי שהוא גם המנכ"ל והאחראי על הכספים, והרטמן שלדבריו היה אחראי לענייני השיווק ולא על הכספים. דיברנו גם עם עורכי-הדין של החברה וקיבלנו חומר מרואי-החשבון של החברה.

"עד עתה התמונה שמצטיירת היא שיש ככל הנראה משקיעים/נושים בכ-12 מיליון דולר. מה שהיה אמור לקרות זה שעל כל שקל שמועבר לחברה, 70 אגורות היו אמורים ללכת לחברת נאמנות. לפי זה היה מצופה שיהיו 70% מ-12 מיליון דולר בחשבון הנאמנות, אך בחשבון הנאמנות יש רק מיליון שקל. התמונה שמצטיירת דורשת חקירה מקיפה. אותו מנגנון נאמנות כשל כישלון חרוץ, וזה מה שאנחנו יודעים עד עתה".
לשאלת ביהמ"ש כיצד מסבירים הבעלים את המצב, השיב עו"ד קליר: "מרדכי מסביר ראשית שהוא הפר את אותה התחייבות של החברה להעביר ל(חשבון הנאמנות ב)'יובנק' 70% מהכספים. כל העסקאות היו צריכות להתבצע על-ידי ברוקרים בחו"ל. לדבריו, הוא ביצע עסקאות באופן שהלקוחות לא דווחו עליהן. "החברה היא חברה, ויש מערכת מאוד מסודרת שכל אחד רואה במחשב מה יש לו ושכל העסקאות מבוצעות, אבל לדבריו הוא ביצע עסקאות שלא דווחו. הלקוחות שפונים אלינו בעשרות מראים לנו שבתוכנת המחשב יש להם זכות כזו או אחרת, אבל הזכות הזו, לדברי מרדכי, לא קיימת, מאחר שהוא הפסיד את כל הכספים באותן עסקאות. כל ההשקעות ירדו לטמיון, לדבריו, משום שהוא רצה לכסות על איזשהו בור. הכל עוד דרוש בדיקה".

המפרק הזמני הוסיף: "מסבירים לנו שהייתה תוכנת מחשב, ולכן המסחר הזה לא בא בגדר הפיקוח של הרשויות. לדברי מרדכי - ואנחנו צריכים עדיין לבדוק כל מה שהוא אומר - כל הכסף שעבר לחו"ל כבר לא קיים".

השופט אורנשטיין: "נמוג".

המפרק, עו"ד קליר: "בחירה נכונה של המילים. מדובר במעל 150 משקיעים שאיבדו את כספם".

עו"ד שי מילוא, המפרק הזמני הנוסף, הוסיף כי יש עוד כ-40 אלף שקלים בחשבונות בישראל. לדבריו, "בערך 5-6 מיליון דולר נוספים לא עברו דרך המנגנון הזה של הנאמנות. הכסף אוטומטית עבר במלואו לכאורה לברקורים בחו"ל, ולא עבר בכלל דרך חשבון הנאמנות. יש פה כשלים בכל רמה. הסוגיה הזאת כלל לא מפוקחת. אם אתה משנה סעיף או הגדרה, אתה יוצא מהפיקוח ויכול לעקוף את כל סוגי ההגנות. על פניו מהשקעות נכבדות נותר כלום או כמעט כלום. אנחנו מקבלים טלפונים, שיחות, אימיילים שמסתכלים על אותו מסך שמוסר להם שהשקעתם בטוחה, ובפועל 'כאלאם פאדי'. אין שם כמעט דבר". עו"ד קליר ציין בדיון כי מרדכי הודה בפניו כי העביר מסמכים לא אותנטיים - או מזויפים, בלשון פחות מכובסת - ללקוחות.

"מצב עגום של השקעה"

בקשת הפירוק נגד אינווסטק הוגשה על רקע קריסתן של החברות "שורט טרייד" ו"ג'נרל טרייד", שגם במסגרתן עולות טענות חמורות להונאות פירמידה ומתנהלות בימים אלה חקירות פליליות נגד הבעלים. פרשה נוספת המתנהלת בימים אלו בבתי המשפט בנוגע לאובדן כספים בזירת הברוקראז' היא פרשת קריסת חברת יוטרייד, שהייתה בבעלות אביב טלמור, החשוד בהונאת משקיעים.
על רקע החשש לכספי המשקיעים, נעתר השופט אורנשטיין תוך שעות ספורות מרגע הגשת בקשת הפירוק של אינווסטק לבקשה למינוי מפרקים זמניים לחברה, ומינה את עוה"ד קליר ומילוא, תוך שהוא מקנה להם סמכויות לתפוס ולשמור את נכסי החברה וספריה ולהציב שמירה על רכוש החברה. בנוסף, נעתר אורנשטיין לבקשה להוציא צו איסור יציאה מן הארץ נגד מרדכי והרטמן, המיוצגים בידי עו"ד ניר יסלוביץ'.
הבוקר אישר אורנשטיין את המינוי והפקיד בידי המפרקים הזמניים את הסמכויות לחקור ולתפוס כל רכוש וכספים שיתגלו. אורנשטיין ציין כי התמונה המצטיירת עגומה וכבר בשלב מוקד זה עולה החשש כי מדובר בהונאת משקיעים. "נפרסה לפניי תמונה, הגם חלקית ולכאורה, שמשקפת מצב עגום של השקעת כספים בסכומים ניכרים על-ידי ציבור רב של משקיעים תוך שאלה איבדו, כך לכאורה, את מרבית השקעתם", אמר.
לדברי השופט, "בדיון מסרו בעלי התפקיד (המפרקים - א' ל"ו) לביהמ"ש דיווח שממנו עולה, שהחברה גייסה סכום לא מבוטל שאמור היה להימצא בחשבון הנאמנות, המוערך בסך של כ- 12 מיליון דולר, אך בפועל נמצא בחשבון סך של כמיליון שקל בלבד ובנוסף סכומים לא גבוהים במספר חשבונות בנקים אחרים. עוד התברר שהחברה הציגה כלפי ציבור המשקיעים שמספרם מוערך במעל 100, מצג שלפיו כספם הושקע ומופקד בחשבון הנאמנות, אך כזאת לא היה". המפרקים הזמניים אמורים לעדכן את בית המשפט באשר להתפתחויות בשבועיים הקרובים. 

"אובדן הכספים - בתום לב"

את בקשת הפירוק נגד אינווסטק טכנולוגיות הגישו שני משקיעים של החברה - גמלאי בן 72, שהפקיד בידי החברה כ-141.6 אלף דולר; וגמלאי נוסף בן 67, שהפקיד 466 אלף שקל. במקביל להגשת הבקשה לביהמ"ש, קיבלו כל לקוחות החברה הודעה על כך שהחברה מצטערת, אך כל כספם של המשקיעים בה ירד לטמיון. ואולם לטענת בעלי החברה זה קרה ב"תום לב".

בהודעת החברה ללקוחותיה נכתב, כי "החברה איננה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה כלפי לקוחות וספקי החברה", ולבסוף נכתב, כי "החברה מצרה על אובדן הכספים ומדגישה כי הנ"ל נעשה בתום לב מוחלט מתוך אמונה אמיתית לשיפור המצב הקיים".

"לא נפל פסול במעשי הבעלים. כספי המשקיעים ירדו לטמיון בשל פעילות עסקית שגויה"

עו"ד ניר יסלוביץ', בא-כוחם של הבעלים של חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות", עדי מרדכי ושחף הרטמן, מסר בתגובה: "לא נפל פסול ולא דופי במעשי החברה ו/או בעליה, וכפי שייחשף בקרוב לא נמצאה כל ראיה המייחסת למרשיי מרמה, ולראיה כי מרשיי לא נעצרו, כפי שדווח באופן מסולף (לטענתו, הם רק 'עוכבו' על-ידי המשטרה - א' ל"ו).
"החברה ניהלה את כספי המשקיעים בשוק רווי סיכון, במטרה למנף את השקעותיהם, ולהשיג עבורם רווח מקסימלי, אך למרבה הצער, כפי שקורה רבות בשוק רווי סיכון זה - כספי המשקיעים ירדו לטמיון מחמת פעילות עסקית שגויה.
"אנו סומכים ובטוחים שבית המשפט יברר עד תום את המיוחס לחברה ו/או למי מטעמה - ויתברר כי ההר יוליד עכבר - וכי ההצהרות המפוצצות של המבקשים נעדרות כל יסוד עובדתי או משפטי.
כל התשובות ליתר הטענות המופרכות שהוזכרו בכתבה - יתבררו גם הן בין כותלי בית המשפט".

"זהו תיק רביעי של קריסת פלטפורמות השקעה בחו"ל. יש לשקול פיקוח על זירת הברוקראז'"

בשולי החלטתו בנוגע לקריסתה של חברת חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות", שיגר נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, הערה לרשויות ולמשרד המשפטים על הצורך בפיקוח על זירת הברוקראז' הפרוצה, שהביאה אל אולמו ארבעה תיקים בהם מדובר על הפסדי עתק למשקיעים - "ג'נרל טרייד", "שורט טרייד", "יוטרייד" וכעת "אינווסטק".
אורנשטיין ציין כי "זה התיק הרביעי שהגיע לפתחי שבו חוזרת על עצמה תופעה שלפיה ציבור של משקיעים מפקיד בידי חברות סכומי עתק לשם השקעתם בפלטפורמות שרובן בחו"ל, כאשר הכספים אמורים להיות מופקדים בנאמנות, באופן שיבטיח את ציבור המשקיעים אך בפועל מסתבר שלא כך אירע".
לדבריו, "מרבית הכספים מוצאים למטרות שונות, אלה אינם נמצאים בחשבונות הנאמנות, תוך שמוצג למשקיעים מצג שאינו משקף את הדברים כהווייתם. כל זאת נעשה ללא פיקוח וללא השגחה של הרשויות ושל הרגולטורים בארץ". בנסיבות אלו, ציין נשיא המחוזי בת"א, "יש מקום לשקול פיקוח של הרשויות והגורמים המפקחים במדינה על השקעות מהסוג האמור." 

עוד כתבות

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: ap, Anjum Naveed

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

המחירים עולים? אביב מליסרון מחזירה עד 300 אלף שקל על דירה חדשה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המחירים עולים? אביב מליסרון מחזירה עד 300 אלף שקל על דירה חדשה

אביב מליסרון מציעה לרוכשים תשלום של 6,000 שקל לחודש למשך ארבע שנים - אחרי האכלוס ● נוסף לכך המבצע מבטיח פטור מהצמדה למדד, אולם חבות המס מוטלת על הקונים ● מאחורי המבצעים, מדור חדש 

מנכ''ל נטפליקס, טד סרנדוס / צילום: צילום מסך

הדוחות מראים: כדי להמשיך להוביל, נטפליקס חייבת את עסקת וורנר ברדרס

ענקית הסטרימינג רשמה ברבעון הרביעי של 2025 גידול בהכנסות וברווחים, אולם בוול סטריט ציפו ליותר ● בשוק מסבירים כי המשקיעים ממוקדים בין היתר בשאלה האם היא מסוגלת לשמור על צמיחה יציבה ובת קיימא, במיוחד על רקע ניסיון הרכישה השאפתני בתולדותיה

דן אקס ודור לי-לו, השותפים המנהלים של קרן Ibi tech fund / צילום: אילן בשור

חברת האלגוטריידינג האלמונית ש־IBI שותפה בה ונחשפה במקרה

קרן ההון סיכון IBI Tech Fund חשפה בדוחותיה השנתיים החזקה בחברת מסחר אלגוריתמי קטנה שמחלקת דיבידנדים בעשרות מיליוני שקלים בשנה ● סולידוס, הפועלת מתחת לרדאר, מתמחה בזיהוי הזדמנויות מסחר רווחיות ופערי ארביטראז' בבורסות בעולם

הדמייה של כביש 6 צפון, מחלף בית העמק / צילום: ap, Matt Rourke

הסדרת הפקעת הקרקעות מאיימת לעכב את מיזם כביש 6 בצפון

פרויקט הארכת כביש 6 לצפון מתקדם לשלב המכרזי, אך לוחות הזמנים עשויים להתעכב ● בין הסיבות, סוגיות שטרם הוסדרו הקשורות לתפיסת קרקע, פיצוי בעלי הקרקעות וליווי משטרתי

מיחזור משכנתאות / צילום: Shutterstock

בהיקף של 5 מיליארד שקל: שיאי מיחזור משכנתאות בדצמבר

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש דצמבר 2025 נרשמו שיאי מיחזור משכנתאות בין בנקים, ובמקביל חלה ירידה קלה בפיגורי המשכנתאות ● הנתונים מצביעים על למעלה מ-7,000 לווים שמיחזרו בחודש שעבר משכנתאות, כאשר היקפי המיחזורים הגיעו לכ-5 מיליארד שקל

"סימן אזהרה למשטר": המוקד המפתיע שבו התחילו המחאות באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השמרנים באיראן היו בין הגורמים שהתחילו את המחאות, שיתוף הפעולה של ישראל ויוון, ובאירלנד לא מאמינים ש-6 מיליון יהודים נרצחו בשואה • כותרות העיתונים בעולם

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

מתקרבים לחתימה: קבוצה בראשות אסף רפפורט בדרך לרכישת רשת 13

בעל השליטה ברשת 13 במגעים מתקדמים עם קבוצת יזמי הייטק למכירתה ● הערכות: יזרימו כ-100 מיליון דולר בשלוש השנים הראשונות, ולגלובס נודע כי הושלמה בדיקת הנאותות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

המהפך של שוק הנדל"ן, ואיך הוא ייראה השנה?

מספר הדירות הלא מכורות נמצא בשיא, אך השאלה הגדולה היא כיצד תשפיע בשנה הקרובה הפחתת הריבית ● מתושבי החוץ ועד לשוק המשכנתאות - אלו הנתונים שירכזו השנה עניין בשוק הדיור ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; עלייה בחוזים העתידיים על וול סטריט


הדאקס והקאק עולים ביותר מ-1% ● מניית פולקסווגן עולה בכ-5% לאחר תצהיר תזרים המזומנים של החברה ● המסחר באסיה ננעל בעליות: הקוספי רשם עלייה של כ-0.9%, הניקיי זינק בכ-1.8% ● מניות קרן הההשקעות סופטבנק מוסיפות לערכן כ-12% ● החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים במגמה חיובית קלה ● גם בגרמניה מצפים לפתיחה ירוקה אחרי יום אדום ● הדולר התחזק ברחבי העולם, גם מחירי האג"ח התאוששו • אינטל זינקה אתמול במעל 10% • הזהב והכסף נסוגו מעט מהשיאים שלהם

מספנות ישראל / צילום: איל יצהר

תחרות בנמלים: נמל מספנות ישראל יקלוט תבואה ללחם ולמזון בע"ח

נמל מספנות ישראל נכנס לתחום יבוא הגרעינים עם ממגורה חדשה של 65 אלף קוב, ומציב תחרות למתקנים הוותיקים בחיפה ובאשדוד

לי-אור אברבך / צילום: ינאי יחיאל

גל פרישות בתאגיד השידור הציבורי: סמנכ”ל הרדיו לי־אור אברבך מסיים את תפקידו

סמנכ"ל הרדיו בתאגיד השידור הציבורי, לי-אור אברבך מודיע על סיום תפקידו בתאגיד השידור הציבורי ויכנס לתפקיד מנכ"ל תזמורת ירושלים מזרח-ומערב ● עזיבתו מצטרפת לגל פרישות מההנהלה הבכירה של "כאן", ובהן סמנכ"לית הטלוויזיה טל פרייפלד וכל צוות הדוברות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Lev Radin/Si

טראמפ מתקפל? הסיר את המכסים החדשים על אירופה ודיווח על "מסגרת להסכמה" על גרינלנד

אחרי איומים בסיפוח גרינלנד ובהטלת מכסים על מדינות אירופה ככל שאלה ימנעו זאת בעדו, טראמפ הודיע על הקפאת הצעדים והציג "מסגרת לעסקה עתידית" עם נאט"ו ● מוקדם יותר היום הפרלמנט האירופי עצר את אישור הסכם הסחר עם ארה"ב, בטענה כי המכסים החדשים עשויים להפר אותו

דוד אזולאי / צילום: קבוצת דוד אזולאי

היזם שגילה: לא כל חברת בנייה יכולה להנפיק אג"ח

אחרי שזכתה לביקושים נמוכים מהצפוי, חברת הנדל"ן אמיד יזמות של איש העסקים דוד אזולאי, ביטלה את גיוס החוב אותו תיכננה לבצע בבורסה ● הגיוס בהיקף של 94 מיליון שקל, נועד להחזר הלוואה יקרה שנטלה מחברת האשראי החוץ בנקאי מניף

האם יהודים בארה"ב עדיין רצויים בבית הלבן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: במשך שנים יהודים היו חלק מהפוליטיקה האמריקאית - כעת זה משתנה, מדינות האזור מעדיפות שלטון לא מתפקד באיראן מאשר כאוס, והאם "הקו הצהוב" הפך מאז הפסקת האש לגבול החדש של ישראל עם רצועת עזה • כותרות העיתונים בעולם

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

מחקר חדש של בנק ישראל מבקר את הרחבת הטבות המס ליישובים

הגדלת מספר היישובים שתושביהם זכאים להטבות במס הכנסה נועדה למשוך אוכלוסייה חזקה לפריפריה, אך לפי מחקר של בנק ישראל, היא הניבה שינוי מוגבל בלבד ● חרף העלות הכלכלית החריגה, בגובה מאות מיליוני שקלים בשנה, הממשלה רוצה להכניס לרשימה גם את נהריה ואשקלון וכן יישובים מעבר לקו הירוק

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר / צילום: ap, Ng Han Guan

משקיע העל שמזהיר: הזעזוע שעלול להגיע לשווקים בגלל מלחמת הסחר

ריי דליו, מייסד קרן הגידור ברידג'ווטר, מזהיר כי האגרסיביות של נשיא ארה"ב עלולה לגרום לעימות פיננסי עולמי ● דבריו מכוונים בעיקר ל"בזוקה" של אירופה: 10 טריליון דולר בנכסים אמריקאיים ● סנונית ראשונה: קרן הפנסיה הדנית מתכננת למכור 100 מיליון דולר באג"ח ממשלתיות אמריקאיות

העיר עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

תושבי עזה על הכוונה של בכירי חמאס להימלט לחו"ל: "שילכו לגיהינום, מושחתים"

חיל האוויר תקף במעבר הגבול בין סוריה ללבנון ● קטאר, טורקיה ושורה של מדינות מוסלמיות בהודעה משותפת: נצטרף למועצת השלום; בגרמניה מדווחים כי הממשלה מתנגדת להשתתפות ● דיווח: נשיא ארה"ב לוחץ על יועציו להציג תוכנית צבאית "מכריעה" באיראן; מאיים: אם איראן תנסה לפגוע בי, "נמחה אותה מעל פני האדמה" ● עדכונים שוטפים

דורון קימלוב בעל השליטה בתומר שיווק, עו''ד חגית רוס מברנע, ג'פה, לנדה ושות', אורי מור מייסד-שותף במור-לנגרמן קפיטל, ושלי מסילתי סמנכ''לית הכספים בסיפיה / צילום: יח''צ

חברת מזון נוספת בדרך לבורסה: תומר שיווק תמוזג לשלד סיפיה ויז'ן

יבואנית מוצרי המזון תומר שיווק חתמה על הסכם מחייב למיזוג פעילותה לתוך השלד בורסאי סיפיה ויז'ן, אשר בסופו מניותיה יחלו להיסחר ● פרופ' ציפי שטראוס משיבא תציג בדאבוס מודל חדש לאריכות ימים ● ומשרד עורכי הדין השלישי בגודלו בישראל, גולדפרב גרוס זליגמן, ממנה 10 שותפים חדשים ● אירועים ומינויים

חומרי בנייה, משאית הובלה בקירור של Trane Technologies, גם טכנולוגיות ביטחוניות של BAE SYSTEMS ברשימה / צילום: ap, Business Wire

חוששים מבועה, תגדרו עם השקעה: בנק אוף אמריקה עם המלצות AI "אחרות"

סקירה שפרסם האסטרטג הגלובלי הראשי של הבנק, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית, כגידור לחששות מבועה במניות המובילות בטרנד ● בבנק הרכיבו רשימה של קרוב ל-30 מניות, שהקורלציה שלהן למניות ה-AI "הטהורות" היא פחות מ-50%