גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הכסף נמוג": מונו מפרקים לחברת הברוקראז' איי.ג'יי שקרסה

אולמו של נשיא המחוזי בת"א, איתן אורנשטיין, היה עמוס במשקיעים החוששים לעתיד השקעתם בחברה שבבעלות עדי מרדכי ושחף הרטמן, המנהלת ומפעילה תוכנת מחשב למסחר אוטומטי בהפרשי שער של מכשירים פיננסיים ● המפרקים הזמניים: "היה מצופה שיהיו 70% מ-12 מיליון דולר בחשבון נאמנות, אך בחשבון הנאמנות יש רק מיליון שקל"; ביהמ"ש: "הכסף נמוג"

הכונסת והמפרקים בתיק ההונאה / צילום: שלומי יוסף
הכונסת והמפרקים בתיק ההונאה / צילום: שלומי יוסף

12 מיליון דולר השקעות שהתקבלו/נלקחו מכ-150 משקיעים; ומנגד, רק מיליון שקל שנמצאים בחשבון הנאמנות שהיה אמור להבטיח את כספי המשקיעים - זו תמונת המצב העגומה המצטיירת בפרשת קריסת חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות" שבבעלות עדי מרדכי ושחף הרטמן, המנהלת ומפעילה תוכנת מחשב למסחר אוטומטי בהפרשי שער של מכשירים פיננסיים.

אולמו של נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, היה עמוס לעייפה הבוקר (א') כבר בשעה 8:10. הסיבה לכך הייתה דיון חירום שקבע השופט אורנשטיין בתיק הקריסה החדש שהגיע אל פתחו ביום רביעי. במסגרת בקשת הפירוק שהוגשה נגד אינווסטק העלו משקיעים טענות חמורות נגד בעלי החברה, ובהם טענות להונאת לקוחות, זיוף מסמכים והעלמת כל כספי המשקיעים (ראו מסגרת). כפי שנחשף ב"גלובס", במקביל לבקשת הפירוק פתחה המשטרה בחקירה גלויה נגד החברה, וביצעה מעצרים, חקירות וחיפושים בביתם חשודים בהונאת משקיעים.

הבוקר התייצבו בבית המשפט המחוזי עשרות משקיעים שזרקו לחלל שאלה מרכזית אחת: האם איבדנו את כל כספנו לחלוטין או שיש עדיין מה להציל. בלטו בהעדרם מהדיון היום שני בעלי השליטה בחברה, מרדכי והרטמן.

מיום ג' בשעות הערב המאוחרות מראה אפליקציית המסחר של החברה לכולם את אותה תמונת מסך/מצב: כאילו יש להם עדיין סכום כסף בחשבון - בין עשרות אלפי שקלים למשקיעים "הקטנים" למאות אלפי דולרים ל"גדולים"- אך הפעילות של החברה הוקפאה, ולכן הם אינם יכולים למשוך את הכסף. משעות הבוקר המוקדמות עלתה הסברה בקרב מרבית הנוכחים, כי הנתונים המוצגים באפליקציה מזויפים, וכי הם זויפו גם בתקופה שהמסחר בחברה היה פעיל. זאת, תוך שהם מציגים מצגי שווא של פעילות ורווחים, אך בפועל לא היו השקעות אמיתיות או רווחים. "את יודעת מה עצוב?", אמר אחד מעורכי-הדין שנכחו באולם לפני שהדיון החל, "שאף אחד מהיושבים פה לא יראה שקל". עם תחילתו של הדיון התברר כי האמירה הזו מדויקת.

"יש פה כשלים בכל רמה"

עו"ד רענן קליר, אחד משני המפרקים הזמניים שמונו לחברה, פתח את הדיון בתיאור תמונת המצב הזמנית שאותה הספיק לברר בסוף השבוע. "נפגשנו עם שני העצורים ביום שישי - מרדכי שהוא גם המנכ"ל והאחראי על הכספים, והרטמן שלדבריו היה אחראי לענייני השיווק ולא על הכספים. דיברנו גם עם עורכי-הדין של החברה וקיבלנו חומר מרואי-החשבון של החברה.

"עד עתה התמונה שמצטיירת היא שיש ככל הנראה משקיעים/נושים בכ-12 מיליון דולר. מה שהיה אמור לקרות זה שעל כל שקל שמועבר לחברה, 70 אגורות היו אמורים ללכת לחברת נאמנות. לפי זה היה מצופה שיהיו 70% מ-12 מיליון דולר בחשבון הנאמנות, אך בחשבון הנאמנות יש רק מיליון שקל. התמונה שמצטיירת דורשת חקירה מקיפה. אותו מנגנון נאמנות כשל כישלון חרוץ, וזה מה שאנחנו יודעים עד עתה".
לשאלת ביהמ"ש כיצד מסבירים הבעלים את המצב, השיב עו"ד קליר: "מרדכי מסביר ראשית שהוא הפר את אותה התחייבות של החברה להעביר ל(חשבון הנאמנות ב)'יובנק' 70% מהכספים. כל העסקאות היו צריכות להתבצע על-ידי ברוקרים בחו"ל. לדבריו, הוא ביצע עסקאות באופן שהלקוחות לא דווחו עליהן. "החברה היא חברה, ויש מערכת מאוד מסודרת שכל אחד רואה במחשב מה יש לו ושכל העסקאות מבוצעות, אבל לדבריו הוא ביצע עסקאות שלא דווחו. הלקוחות שפונים אלינו בעשרות מראים לנו שבתוכנת המחשב יש להם זכות כזו או אחרת, אבל הזכות הזו, לדברי מרדכי, לא קיימת, מאחר שהוא הפסיד את כל הכספים באותן עסקאות. כל ההשקעות ירדו לטמיון, לדבריו, משום שהוא רצה לכסות על איזשהו בור. הכל עוד דרוש בדיקה".

המפרק הזמני הוסיף: "מסבירים לנו שהייתה תוכנת מחשב, ולכן המסחר הזה לא בא בגדר הפיקוח של הרשויות. לדברי מרדכי - ואנחנו צריכים עדיין לבדוק כל מה שהוא אומר - כל הכסף שעבר לחו"ל כבר לא קיים".

השופט אורנשטיין: "נמוג".

המפרק, עו"ד קליר: "בחירה נכונה של המילים. מדובר במעל 150 משקיעים שאיבדו את כספם".

עו"ד שי מילוא, המפרק הזמני הנוסף, הוסיף כי יש עוד כ-40 אלף שקלים בחשבונות בישראל. לדבריו, "בערך 5-6 מיליון דולר נוספים לא עברו דרך המנגנון הזה של הנאמנות. הכסף אוטומטית עבר במלואו לכאורה לברקורים בחו"ל, ולא עבר בכלל דרך חשבון הנאמנות. יש פה כשלים בכל רמה. הסוגיה הזאת כלל לא מפוקחת. אם אתה משנה סעיף או הגדרה, אתה יוצא מהפיקוח ויכול לעקוף את כל סוגי ההגנות. על פניו מהשקעות נכבדות נותר כלום או כמעט כלום. אנחנו מקבלים טלפונים, שיחות, אימיילים שמסתכלים על אותו מסך שמוסר להם שהשקעתם בטוחה, ובפועל 'כאלאם פאדי'. אין שם כמעט דבר". עו"ד קליר ציין בדיון כי מרדכי הודה בפניו כי העביר מסמכים לא אותנטיים - או מזויפים, בלשון פחות מכובסת - ללקוחות.

"מצב עגום של השקעה"

בקשת הפירוק נגד אינווסטק הוגשה על רקע קריסתן של החברות "שורט טרייד" ו"ג'נרל טרייד", שגם במסגרתן עולות טענות חמורות להונאות פירמידה ומתנהלות בימים אלה חקירות פליליות נגד הבעלים. פרשה נוספת המתנהלת בימים אלו בבתי המשפט בנוגע לאובדן כספים בזירת הברוקראז' היא פרשת קריסת חברת יוטרייד, שהייתה בבעלות אביב טלמור, החשוד בהונאת משקיעים.
על רקע החשש לכספי המשקיעים, נעתר השופט אורנשטיין תוך שעות ספורות מרגע הגשת בקשת הפירוק של אינווסטק לבקשה למינוי מפרקים זמניים לחברה, ומינה את עוה"ד קליר ומילוא, תוך שהוא מקנה להם סמכויות לתפוס ולשמור את נכסי החברה וספריה ולהציב שמירה על רכוש החברה. בנוסף, נעתר אורנשטיין לבקשה להוציא צו איסור יציאה מן הארץ נגד מרדכי והרטמן, המיוצגים בידי עו"ד ניר יסלוביץ'.
הבוקר אישר אורנשטיין את המינוי והפקיד בידי המפרקים הזמניים את הסמכויות לחקור ולתפוס כל רכוש וכספים שיתגלו. אורנשטיין ציין כי התמונה המצטיירת עגומה וכבר בשלב מוקד זה עולה החשש כי מדובר בהונאת משקיעים. "נפרסה לפניי תמונה, הגם חלקית ולכאורה, שמשקפת מצב עגום של השקעת כספים בסכומים ניכרים על-ידי ציבור רב של משקיעים תוך שאלה איבדו, כך לכאורה, את מרבית השקעתם", אמר.
לדברי השופט, "בדיון מסרו בעלי התפקיד (המפרקים - א' ל"ו) לביהמ"ש דיווח שממנו עולה, שהחברה גייסה סכום לא מבוטל שאמור היה להימצא בחשבון הנאמנות, המוערך בסך של כ- 12 מיליון דולר, אך בפועל נמצא בחשבון סך של כמיליון שקל בלבד ובנוסף סכומים לא גבוהים במספר חשבונות בנקים אחרים. עוד התברר שהחברה הציגה כלפי ציבור המשקיעים שמספרם מוערך במעל 100, מצג שלפיו כספם הושקע ומופקד בחשבון הנאמנות, אך כזאת לא היה". המפרקים הזמניים אמורים לעדכן את בית המשפט באשר להתפתחויות בשבועיים הקרובים. 

"אובדן הכספים - בתום לב"

את בקשת הפירוק נגד אינווסטק טכנולוגיות הגישו שני משקיעים של החברה - גמלאי בן 72, שהפקיד בידי החברה כ-141.6 אלף דולר; וגמלאי נוסף בן 67, שהפקיד 466 אלף שקל. במקביל להגשת הבקשה לביהמ"ש, קיבלו כל לקוחות החברה הודעה על כך שהחברה מצטערת, אך כל כספם של המשקיעים בה ירד לטמיון. ואולם לטענת בעלי החברה זה קרה ב"תום לב".

בהודעת החברה ללקוחותיה נכתב, כי "החברה איננה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה כלפי לקוחות וספקי החברה", ולבסוף נכתב, כי "החברה מצרה על אובדן הכספים ומדגישה כי הנ"ל נעשה בתום לב מוחלט מתוך אמונה אמיתית לשיפור המצב הקיים".

"לא נפל פסול במעשי הבעלים. כספי המשקיעים ירדו לטמיון בשל פעילות עסקית שגויה"

עו"ד ניר יסלוביץ', בא-כוחם של הבעלים של חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות", עדי מרדכי ושחף הרטמן, מסר בתגובה: "לא נפל פסול ולא דופי במעשי החברה ו/או בעליה, וכפי שייחשף בקרוב לא נמצאה כל ראיה המייחסת למרשיי מרמה, ולראיה כי מרשיי לא נעצרו, כפי שדווח באופן מסולף (לטענתו, הם רק 'עוכבו' על-ידי המשטרה - א' ל"ו).
"החברה ניהלה את כספי המשקיעים בשוק רווי סיכון, במטרה למנף את השקעותיהם, ולהשיג עבורם רווח מקסימלי, אך למרבה הצער, כפי שקורה רבות בשוק רווי סיכון זה - כספי המשקיעים ירדו לטמיון מחמת פעילות עסקית שגויה.
"אנו סומכים ובטוחים שבית המשפט יברר עד תום את המיוחס לחברה ו/או למי מטעמה - ויתברר כי ההר יוליד עכבר - וכי ההצהרות המפוצצות של המבקשים נעדרות כל יסוד עובדתי או משפטי.
כל התשובות ליתר הטענות המופרכות שהוזכרו בכתבה - יתבררו גם הן בין כותלי בית המשפט".

"זהו תיק רביעי של קריסת פלטפורמות השקעה בחו"ל. יש לשקול פיקוח על זירת הברוקראז'"

בשולי החלטתו בנוגע לקריסתה של חברת חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות", שיגר נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, הערה לרשויות ולמשרד המשפטים על הצורך בפיקוח על זירת הברוקראז' הפרוצה, שהביאה אל אולמו ארבעה תיקים בהם מדובר על הפסדי עתק למשקיעים - "ג'נרל טרייד", "שורט טרייד", "יוטרייד" וכעת "אינווסטק".
אורנשטיין ציין כי "זה התיק הרביעי שהגיע לפתחי שבו חוזרת על עצמה תופעה שלפיה ציבור של משקיעים מפקיד בידי חברות סכומי עתק לשם השקעתם בפלטפורמות שרובן בחו"ל, כאשר הכספים אמורים להיות מופקדים בנאמנות, באופן שיבטיח את ציבור המשקיעים אך בפועל מסתבר שלא כך אירע".
לדבריו, "מרבית הכספים מוצאים למטרות שונות, אלה אינם נמצאים בחשבונות הנאמנות, תוך שמוצג למשקיעים מצג שאינו משקף את הדברים כהווייתם. כל זאת נעשה ללא פיקוח וללא השגחה של הרשויות ושל הרגולטורים בארץ". בנסיבות אלו, ציין נשיא המחוזי בת"א, "יש מקום לשקול פיקוח של הרשויות והגורמים המפקחים במדינה על השקעות מהסוג האמור." 

עוד כתבות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה