גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הכסף נמוג": מונו מפרקים לחברת הברוקראז' איי.ג'יי שקרסה

אולמו של נשיא המחוזי בת"א, איתן אורנשטיין, היה עמוס במשקיעים החוששים לעתיד השקעתם בחברה שבבעלות עדי מרדכי ושחף הרטמן, המנהלת ומפעילה תוכנת מחשב למסחר אוטומטי בהפרשי שער של מכשירים פיננסיים ● המפרקים הזמניים: "היה מצופה שיהיו 70% מ-12 מיליון דולר בחשבון נאמנות, אך בחשבון הנאמנות יש רק מיליון שקל"; ביהמ"ש: "הכסף נמוג"

הכונסת והמפרקים בתיק ההונאה / צילום: שלומי יוסף
הכונסת והמפרקים בתיק ההונאה / צילום: שלומי יוסף

12 מיליון דולר השקעות שהתקבלו/נלקחו מכ-150 משקיעים; ומנגד, רק מיליון שקל שנמצאים בחשבון הנאמנות שהיה אמור להבטיח את כספי המשקיעים - זו תמונת המצב העגומה המצטיירת בפרשת קריסת חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות" שבבעלות עדי מרדכי ושחף הרטמן, המנהלת ומפעילה תוכנת מחשב למסחר אוטומטי בהפרשי שער של מכשירים פיננסיים.

אולמו של נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, היה עמוס לעייפה הבוקר (א') כבר בשעה 8:10. הסיבה לכך הייתה דיון חירום שקבע השופט אורנשטיין בתיק הקריסה החדש שהגיע אל פתחו ביום רביעי. במסגרת בקשת הפירוק שהוגשה נגד אינווסטק העלו משקיעים טענות חמורות נגד בעלי החברה, ובהם טענות להונאת לקוחות, זיוף מסמכים והעלמת כל כספי המשקיעים (ראו מסגרת). כפי שנחשף ב"גלובס", במקביל לבקשת הפירוק פתחה המשטרה בחקירה גלויה נגד החברה, וביצעה מעצרים, חקירות וחיפושים בביתם חשודים בהונאת משקיעים.

הבוקר התייצבו בבית המשפט המחוזי עשרות משקיעים שזרקו לחלל שאלה מרכזית אחת: האם איבדנו את כל כספנו לחלוטין או שיש עדיין מה להציל. בלטו בהעדרם מהדיון היום שני בעלי השליטה בחברה, מרדכי והרטמן.

מיום ג' בשעות הערב המאוחרות מראה אפליקציית המסחר של החברה לכולם את אותה תמונת מסך/מצב: כאילו יש להם עדיין סכום כסף בחשבון - בין עשרות אלפי שקלים למשקיעים "הקטנים" למאות אלפי דולרים ל"גדולים"- אך הפעילות של החברה הוקפאה, ולכן הם אינם יכולים למשוך את הכסף. משעות הבוקר המוקדמות עלתה הסברה בקרב מרבית הנוכחים, כי הנתונים המוצגים באפליקציה מזויפים, וכי הם זויפו גם בתקופה שהמסחר בחברה היה פעיל. זאת, תוך שהם מציגים מצגי שווא של פעילות ורווחים, אך בפועל לא היו השקעות אמיתיות או רווחים. "את יודעת מה עצוב?", אמר אחד מעורכי-הדין שנכחו באולם לפני שהדיון החל, "שאף אחד מהיושבים פה לא יראה שקל". עם תחילתו של הדיון התברר כי האמירה הזו מדויקת.

"יש פה כשלים בכל רמה"

עו"ד רענן קליר, אחד משני המפרקים הזמניים שמונו לחברה, פתח את הדיון בתיאור תמונת המצב הזמנית שאותה הספיק לברר בסוף השבוע. "נפגשנו עם שני העצורים ביום שישי - מרדכי שהוא גם המנכ"ל והאחראי על הכספים, והרטמן שלדבריו היה אחראי לענייני השיווק ולא על הכספים. דיברנו גם עם עורכי-הדין של החברה וקיבלנו חומר מרואי-החשבון של החברה.

"עד עתה התמונה שמצטיירת היא שיש ככל הנראה משקיעים/נושים בכ-12 מיליון דולר. מה שהיה אמור לקרות זה שעל כל שקל שמועבר לחברה, 70 אגורות היו אמורים ללכת לחברת נאמנות. לפי זה היה מצופה שיהיו 70% מ-12 מיליון דולר בחשבון הנאמנות, אך בחשבון הנאמנות יש רק מיליון שקל. התמונה שמצטיירת דורשת חקירה מקיפה. אותו מנגנון נאמנות כשל כישלון חרוץ, וזה מה שאנחנו יודעים עד עתה".
לשאלת ביהמ"ש כיצד מסבירים הבעלים את המצב, השיב עו"ד קליר: "מרדכי מסביר ראשית שהוא הפר את אותה התחייבות של החברה להעביר ל(חשבון הנאמנות ב)'יובנק' 70% מהכספים. כל העסקאות היו צריכות להתבצע על-ידי ברוקרים בחו"ל. לדבריו, הוא ביצע עסקאות באופן שהלקוחות לא דווחו עליהן. "החברה היא חברה, ויש מערכת מאוד מסודרת שכל אחד רואה במחשב מה יש לו ושכל העסקאות מבוצעות, אבל לדבריו הוא ביצע עסקאות שלא דווחו. הלקוחות שפונים אלינו בעשרות מראים לנו שבתוכנת המחשב יש להם זכות כזו או אחרת, אבל הזכות הזו, לדברי מרדכי, לא קיימת, מאחר שהוא הפסיד את כל הכספים באותן עסקאות. כל ההשקעות ירדו לטמיון, לדבריו, משום שהוא רצה לכסות על איזשהו בור. הכל עוד דרוש בדיקה".

המפרק הזמני הוסיף: "מסבירים לנו שהייתה תוכנת מחשב, ולכן המסחר הזה לא בא בגדר הפיקוח של הרשויות. לדברי מרדכי - ואנחנו צריכים עדיין לבדוק כל מה שהוא אומר - כל הכסף שעבר לחו"ל כבר לא קיים".

השופט אורנשטיין: "נמוג".

המפרק, עו"ד קליר: "בחירה נכונה של המילים. מדובר במעל 150 משקיעים שאיבדו את כספם".

עו"ד שי מילוא, המפרק הזמני הנוסף, הוסיף כי יש עוד כ-40 אלף שקלים בחשבונות בישראל. לדבריו, "בערך 5-6 מיליון דולר נוספים לא עברו דרך המנגנון הזה של הנאמנות. הכסף אוטומטית עבר במלואו לכאורה לברקורים בחו"ל, ולא עבר בכלל דרך חשבון הנאמנות. יש פה כשלים בכל רמה. הסוגיה הזאת כלל לא מפוקחת. אם אתה משנה סעיף או הגדרה, אתה יוצא מהפיקוח ויכול לעקוף את כל סוגי ההגנות. על פניו מהשקעות נכבדות נותר כלום או כמעט כלום. אנחנו מקבלים טלפונים, שיחות, אימיילים שמסתכלים על אותו מסך שמוסר להם שהשקעתם בטוחה, ובפועל 'כאלאם פאדי'. אין שם כמעט דבר". עו"ד קליר ציין בדיון כי מרדכי הודה בפניו כי העביר מסמכים לא אותנטיים - או מזויפים, בלשון פחות מכובסת - ללקוחות.

"מצב עגום של השקעה"

בקשת הפירוק נגד אינווסטק הוגשה על רקע קריסתן של החברות "שורט טרייד" ו"ג'נרל טרייד", שגם במסגרתן עולות טענות חמורות להונאות פירמידה ומתנהלות בימים אלה חקירות פליליות נגד הבעלים. פרשה נוספת המתנהלת בימים אלו בבתי המשפט בנוגע לאובדן כספים בזירת הברוקראז' היא פרשת קריסת חברת יוטרייד, שהייתה בבעלות אביב טלמור, החשוד בהונאת משקיעים.
על רקע החשש לכספי המשקיעים, נעתר השופט אורנשטיין תוך שעות ספורות מרגע הגשת בקשת הפירוק של אינווסטק לבקשה למינוי מפרקים זמניים לחברה, ומינה את עוה"ד קליר ומילוא, תוך שהוא מקנה להם סמכויות לתפוס ולשמור את נכסי החברה וספריה ולהציב שמירה על רכוש החברה. בנוסף, נעתר אורנשטיין לבקשה להוציא צו איסור יציאה מן הארץ נגד מרדכי והרטמן, המיוצגים בידי עו"ד ניר יסלוביץ'.
הבוקר אישר אורנשטיין את המינוי והפקיד בידי המפרקים הזמניים את הסמכויות לחקור ולתפוס כל רכוש וכספים שיתגלו. אורנשטיין ציין כי התמונה המצטיירת עגומה וכבר בשלב מוקד זה עולה החשש כי מדובר בהונאת משקיעים. "נפרסה לפניי תמונה, הגם חלקית ולכאורה, שמשקפת מצב עגום של השקעת כספים בסכומים ניכרים על-ידי ציבור רב של משקיעים תוך שאלה איבדו, כך לכאורה, את מרבית השקעתם", אמר.
לדברי השופט, "בדיון מסרו בעלי התפקיד (המפרקים - א' ל"ו) לביהמ"ש דיווח שממנו עולה, שהחברה גייסה סכום לא מבוטל שאמור היה להימצא בחשבון הנאמנות, המוערך בסך של כ- 12 מיליון דולר, אך בפועל נמצא בחשבון סך של כמיליון שקל בלבד ובנוסף סכומים לא גבוהים במספר חשבונות בנקים אחרים. עוד התברר שהחברה הציגה כלפי ציבור המשקיעים שמספרם מוערך במעל 100, מצג שלפיו כספם הושקע ומופקד בחשבון הנאמנות, אך כזאת לא היה". המפרקים הזמניים אמורים לעדכן את בית המשפט באשר להתפתחויות בשבועיים הקרובים. 

"אובדן הכספים - בתום לב"

את בקשת הפירוק נגד אינווסטק טכנולוגיות הגישו שני משקיעים של החברה - גמלאי בן 72, שהפקיד בידי החברה כ-141.6 אלף דולר; וגמלאי נוסף בן 67, שהפקיד 466 אלף שקל. במקביל להגשת הבקשה לביהמ"ש, קיבלו כל לקוחות החברה הודעה על כך שהחברה מצטערת, אך כל כספם של המשקיעים בה ירד לטמיון. ואולם לטענת בעלי החברה זה קרה ב"תום לב".

בהודעת החברה ללקוחותיה נכתב, כי "החברה איננה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה כלפי לקוחות וספקי החברה", ולבסוף נכתב, כי "החברה מצרה על אובדן הכספים ומדגישה כי הנ"ל נעשה בתום לב מוחלט מתוך אמונה אמיתית לשיפור המצב הקיים".

"לא נפל פסול במעשי הבעלים. כספי המשקיעים ירדו לטמיון בשל פעילות עסקית שגויה"

עו"ד ניר יסלוביץ', בא-כוחם של הבעלים של חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות", עדי מרדכי ושחף הרטמן, מסר בתגובה: "לא נפל פסול ולא דופי במעשי החברה ו/או בעליה, וכפי שייחשף בקרוב לא נמצאה כל ראיה המייחסת למרשיי מרמה, ולראיה כי מרשיי לא נעצרו, כפי שדווח באופן מסולף (לטענתו, הם רק 'עוכבו' על-ידי המשטרה - א' ל"ו).
"החברה ניהלה את כספי המשקיעים בשוק רווי סיכון, במטרה למנף את השקעותיהם, ולהשיג עבורם רווח מקסימלי, אך למרבה הצער, כפי שקורה רבות בשוק רווי סיכון זה - כספי המשקיעים ירדו לטמיון מחמת פעילות עסקית שגויה.
"אנו סומכים ובטוחים שבית המשפט יברר עד תום את המיוחס לחברה ו/או למי מטעמה - ויתברר כי ההר יוליד עכבר - וכי ההצהרות המפוצצות של המבקשים נעדרות כל יסוד עובדתי או משפטי.
כל התשובות ליתר הטענות המופרכות שהוזכרו בכתבה - יתבררו גם הן בין כותלי בית המשפט".

"זהו תיק רביעי של קריסת פלטפורמות השקעה בחו"ל. יש לשקול פיקוח על זירת הברוקראז'"

בשולי החלטתו בנוגע לקריסתה של חברת חברת "איי.ג'יי אינווסטק טכנולוגיות", שיגר נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, הערה לרשויות ולמשרד המשפטים על הצורך בפיקוח על זירת הברוקראז' הפרוצה, שהביאה אל אולמו ארבעה תיקים בהם מדובר על הפסדי עתק למשקיעים - "ג'נרל טרייד", "שורט טרייד", "יוטרייד" וכעת "אינווסטק".
אורנשטיין ציין כי "זה התיק הרביעי שהגיע לפתחי שבו חוזרת על עצמה תופעה שלפיה ציבור של משקיעים מפקיד בידי חברות סכומי עתק לשם השקעתם בפלטפורמות שרובן בחו"ל, כאשר הכספים אמורים להיות מופקדים בנאמנות, באופן שיבטיח את ציבור המשקיעים אך בפועל מסתבר שלא כך אירע".
לדבריו, "מרבית הכספים מוצאים למטרות שונות, אלה אינם נמצאים בחשבונות הנאמנות, תוך שמוצג למשקיעים מצג שאינו משקף את הדברים כהווייתם. כל זאת נעשה ללא פיקוח וללא השגחה של הרשויות ושל הרגולטורים בארץ". בנסיבות אלו, ציין נשיא המחוזי בת"א, "יש מקום לשקול פיקוח של הרשויות והגורמים המפקחים במדינה על השקעות מהסוג האמור." 

עוד כתבות

האירוע שקיימה ניקוסיה עם סטארט-אפ ניישן סנטרל / צילום: Startup Nation Central

אחת הידידות הקרובות של ישראל שואפת להעמיק עוד יותר את הקשרים

קפריסין קיימה יחד עם סטארט-אפ ניישן סנטרל את אירוע Tech Horizons of the Mediterranean ● מאות מנהלי ועובדי פלאפון ו-yes לקחו חלק בשבוע מעורבות חברתית ● התערוכה שמוצגת במודיעין בהשתתפות אמנים מכל אירופה ● וזה המנכ"ל החדש של אקוואריוס ● אירועים ומינויים

בודקים את המיתוס. על היוונים וחנוכה / צילום: אייל פישר

בחנוכה הבסנו את היוונים? זו לא הייתה ממש תבוסה, ואלה לא היו ממש יוונים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: אנטיוכוס בכלל לא מלך ביוון, והממלכה שלו לא הסתלקה בגלל החשמונאים

קרקע חקלאית / צילום: Shutterstock

הקרקע החקלאית הוחזרה למדינה: הסעיף שהפך את העסקאות לחסרות ערך

פסק דין חושף כיצד מצגים מפתים על "הפשרה קרובה" התגלו כעסקה נטולת ערך - בגלל סעיף אחד שהוסתר מהרוכשים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט; אורקל צללה וגררה את אנבידיה ואלפאבית לירידות

נאסד"ק ירד ב-0.3% ● אורקל נפלה בכ-10% לאחר האכזבה מהדוח הרבעוני ● דיסני תשקיע מיליארד דולר ב-OpenAI ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב ● מספר המובטלים בארה״ב עלה בשיעור הגבוה ביותר מאז פרוץ הקורונה ● ירידות במטבעות הקריפטו, הביטקוין בכ-90,000 דולר ● נעילה חיובית באירופה

אירוע ''נוצות הזהב'', מייסד האירוע פול אמסלם והזמר הצרפתי תומאס דיטרון. לנער את השיח מאינטרסים / צילום: Paul Bourdel

בצרפת היייננים והמסעדנים מבקרים את המבקרים - האם זה יכול לקרות גם פה?

לפני כעשור מאסה קבוצת מסעדנים ואנשי יין צרפתים מסקירות שטחיות ומוטות יח"צ ● הם החליטו להפנות זרקור למבקרים – ולדרג אותם לפי רמת המקצועיות ● האמצעי: יצירת אירוע אגדי של יין וגסטרונומיה, שבו הטובים שבמבקרים יזכו להוקרה

מבלים בפסטיבל הבירה ''הופי'' / צילום: עידן עטייה

למה בוטל פסטיבל הבירה שעשה לישראל יופי של הסברה?

פסטיבל הבירה הבינלאומי "הופי" נערך בתל אביב 4 שנים, הביא הנה נציגי מבשלות בירה מחו"ל ואף שבר חרמות בזמן המלחמה ● השנה הוא לא יתקיים בשל רגולציה מחמירה: "הדרישה אבסורדית, עלות הבדיקה הנדרשת עולה על שווי הסחורה"

מערכת החיסון נלחמת חזרה / צילום: Shutterstock

מערכת החיסון נלחמת חזרה: 3 מחקרים שיעזרו למנוע את מחלות העתיד

פרופ' יפעת מרבל, שנבחרה השבוע על ידי כתב העת Nature לאחת המשפיעות במדע, גילתה אוצר של אנטיביוטיקות פוטנציאליות ומתקדמת לשלב הבא במחקר ● פרופ' פמלה ביורקמן, כלת פרס וולף, עובדת על חיסון אחד למחלות שעוד לא נולדו ● ופרופ' רון דיסקין מכין מלכודות משוכללות לווירוסים ● כשהמגפה הבאה אורבת בפינה ומחקרי חיסונים מקוצצים, שלושה חוקרים נותנים סיבה לאופטימיות

לנה הידי ב''המופקרים''. הגבולות מיטשטשים / צילום: באדיבות נטפליקס

קורט סאטר חוזר להלך על התפר בין פשע להפקרות, הפעם במערב הפרוע

גם ב"מופקרים", הדרמה החדשה של יוצר "ילדי האנרכיה", לא חסרים דם, אלימות ופשע. רק שהפעם הזירה היא המערב הפרוע ● במרכז העלילה ניצבות שתי משפחות יריבות: האחת ענייה ונטולת מעמד, השנייה עשירה ומבוססת, ובחזית עומדות נשים חזקות שמובילות את הסיפור

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

פרשת "יד לוחצת יד": ביהמ"ש ידון בבקשת המשטרה להרחיק את ארנון בר דוד מההסתדרות עד מרץ 2026

לפי המשטרה, יו"ר ההסתדרות "רקם מנגנון שוחדי", וחזרתו לתפקיד עלולה לאפשר ביצוע עבירות זהות ושיבוש חקירה ● בר דוד, המורחק מההסתדרות מאז נעצר בנובמבר, מסכים להרחקה נוספת לשבועיים בלבד – ומציע כי אז יחזור לתפקיד, אך לא יעסוק במינוי דירקטורים ובמכרזים, וייפגש עם מעורבים בפרשה רק בנוכחות יועץ משפטי או מבקר ההסתדרות

אילוסטרציה: shutterstock

אלי לילי פרסמה את תוצאות הניסוי הטובות ביותר של תרופת הרזיה עד היום

למרות שהשקה עדיין לא באופק, הנתונים מהניסוי הקליני המוצלח מציבים את אלי לילי בעמדת זינוק מול המתחרות בתחום ההרזיה ● בממוצע, המטופלים איבדו כשליש ממשקל גופם, וחלקם אף הפסיקו את הטיפול עקב ירידה מוגזמת במשקל

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר

משבר השמאים הוכיח שוב שדחיינות היא שם המשחק

דחיינות היא עדיין שיטת עבודה ● רוכבי האופניים ניצחו את החזית האנטי-ישראלית ● ומתברר שאנחנו כן יכולים לנצל דאטה לטובתנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א סוגרת שבוע חיובי: ת"א 35 עלה ב-3.5%, מדד הביטוח ב-10%

מדד ת"א 35 בשיא חדש, ה-57 השנה ● השקל מתחזק מול הדולר ● מדד הביטוח זינק ב-10% השבוע ● מניות השבבים הדואליות ירדו ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב - וול סטריט ננעלה בירוק ●

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

כך הפך השקל לאחד המטבעות החזקים מול הדולר - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

למרות אי־הוודאות הביטחונית, השקל התחזק מתחילת 2025 בכ־11% ● גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● האנליסט שרואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● וגם: אלו התחזיות של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

עץ האשוח בכיכר המעיין בנצרת / צילום: יזיד חמיס

ביקרנו בשלושה יישובים שחוגגים כריסמס. אלה האטרקציות המרכזיות

שוק לילה במלון מיתולוגי, מאפייה מטריפה, ארוחה אותנטית בבית אבן עתיק, מסעדת שף וגם יקב ● ביקרנו בשלושה יישובים נוצריים בגליל שיציינו בשבוע הבא את חג המולד ● חגית אברון תופרת יום

מנכ''ל אפל טים קוק. לפי דיווח בבלומברג יעזוב ב–2026 / צילום: ap, Richard Shotwell

האם אפל הולכת בעקבות IBM? השאלות הגדולות בעקבות גל העזיבות

שורת מנהלים בכירים עזבה בשנה האחרונה את אפל במה שנראה כמו חילופי דורות בארגון שמשיל את עורו ● ברקע: הניסיונות הכושלים של ענקית הטכנולוגיה להכות את המתחרים ב-AI, תרבות זהירה מדי שמבריחה טאלנטים והיערכות לסוף עידן המנכ"ל טים קוק ● בריחת מוחות או ניקוי אורוות?

שלמה קרעי, הליכוד הוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת, 08.12.25 / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

הרפורמה בתקשורת של קרעי: מה העובדות שמאחורי השינויים?

בשבועות האחרונים שמענו שלל טענות בעד ונגד הרפורמה בתקשורת שמוביל השר קרעי ● האם לגוף החדש שיקום באמת יש זיקה פוליטית, מה תהיה מעורבות הממשלה ברייטינג, ואיך תושפע מזה עצמאות גופי החדשות? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

''סיח''. הפופ-אפ יהפוך למסעדה קבועה / צילום: נדב יהלומי

"קולינריה היא היום הדרך להביא אנשים לשטחי מסחר, ויזמי הנדל"ן מבינים את זה"

"רביעיית פלורנטין" היה מתחם עירוני תל אביבי שלא התרומם, עד שאנשי JTLV החליטו להפוך אותו לאתר עלייה לרגל קולינרי ● הם הציעו לאנשים עם סיפור טוב ואוכל טוב נכס לתקופה קצובה ללא שכ"ד, ומעטפת יח"צ ● עסקי האוכל ניערו את המוניטין: "אוכל זה משהו שאנשים מוכנים לנסוע בשבילו"

צילום של אוהד צוינברג, המקום הראשון בקטגוריית ''טבע וסביבה'' / צילום: ap, אוהד צוינברג

"עדות מקומית": אירוע הצילום המרכזי חוזר לרגעים הגדולים של 2025

תערוכת הצילום העיתונאי והתיעודי הגדולה בישראל חוזרת, ובמרכזה רגעי השנה הסוערת: מטילים בליסטיים מאיראן ועד מחאות החרדים וההלוויות הצבאיות ● מתוך כ-7,000 עבודות הוצגו 64 עבודות, המשקפות את פרדוקס החיים כאן: הכאב והטלטלה לצד היופי המבצבץ מבין הסדקים

אילון מאסק / צילום: Associated Press, Matt Rourke

בסיס בירח והגדלת קצב הטיסות: SpaceX מאשרת שתצא להנפקת ענק

חברת החלל של אילון מאסק מכרה מניות למשקיעים קיימים לפי שווי של 800 מיליארד דולר, ומאותתת על הנפקה ב-2026 לפי שווי ענק של 1.5 טריליון דולר ● לפי דיווחים, ההנפקה מיועדת לממן תוכניות ארוכות טווח להקמת בסיס על הירח

מנה ב''לונל'' / צילום: דוד מויאל

כך הפך שיפוד טוסיקים לסמל ההצלחה הקולינרית של פלורנטין

שלוש מסעדות שכדאי להכיר ברביעיית פלורנטין ● "לונל" מביאה לשכונה ביסטרו שף צרפתי-תימני עם פרשנויות יצירתיות למנות מהמטבח של סבתא ● "סיח" מציעה שיפודייה מודרנית שמבוססת על ליקוט, התססות ונתחים לא שגרתיים ● "מפגש שאבי" הוא פופ-אפ של טבחית-נוודת שמגישה אוכל מסורתי ואינטימי בסטייל מקומי