גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אל-על מתייחסת אליי באופן משפיל בגלל שאני נשואה לדרוזי"

ד"ר שופאניה, הנשואה לקצין משטרה דרוזי, טוענת כי חברת התעופה הלאומית מפלה אותה על רקע גזעני ● לדבריה, היא עברה בדיקות מחמירות, משפילות ופוגעניות, ללא כל הסבר או התנהגות חריגה מצדה, ובאחד המקרים אף נמנע ממנה לעלות לטיסה ● "מדובר בהחלטה שרירותית לחלוטין של כל בודק ביטחוני, עד כמה 'מתחשק' לו להתעמר בתובעת בשל שם משפחתה הערבי"

דר אירנה שופאניה / צילום: מתן פורטנוי
דר אירנה שופאניה / צילום: מתן פורטנוי

אירנה שופאניה, ד"ר לרפואת שיניים, עובדת מזה מספר שנים בחברת תרופות יאנסן (ג'ונסון אנד ג'ונסון) בישראל, בתפקיד יועצת רפואית בתחום המטו-אונקולוגיה, והיא אחראית על אחת התרופות החשובות ביותר של החברה. ב-2012 נישאה שופאניה ליוסף שופאניה, קצין משטרה בדרגת פקד ממוצא דרוזי, המשרת במשטרת אריאל. יוסף הוא גם קצין צה"ל לשעבר ושירת ביחידת הנדסה קרבית.

כחלק מעבודתה נדרשת שופאניה לטוס בתדירות גבוהה, בפרט לארה"ב, כאשר לרוב היא טסה באמצעות חברת התעופה אל-על. וכאן מתחיל הסיפור שהוביל את שופאניה אל כותלי בית המשפט, בטענה כי חברת התעופה הלאומית מפלה אותה על-רקע גזעני.

בתביעה שהגישה ד"ר שופאניה לבית משפט השלום בתל-אביב, היא טוענת כי בשל נישואיה ליוסף, בן העדה הדרוזית, היא "זוכה" פעם אחר פעם לבדיקות ביטחוניות מחמירות וליחס משפיל ופוגעני מצד הבודקים הביטחוניים באל-על, שגורם לה לא רק לעוגמת-נפש רבה אלא גם לנזקים כלכליים ואחרים.

לטענת שופאניה - באמצעות עו"ד טל קדש - בשני מקרים שהתרחשו בסמיכות זמנים בעת האחרונה, היא עברה בדיקות מחמירות, משפילות ופוגעניות, באופן נטול כל הסבר או התנהגות חריגה מצדה. באחד המקרים אף נמנע ממנה לעלות לטיסה, לטענתה, ללא הצדקה וללא כל הסבר ובהיעדר התנהגות אלימה מצדה או חשש לסיכון הנוסעים.

בכתב התביעה של שופאניה נכתב כי "אל-על ו/או מי מעובדיה הפלו את התובעת לרעה משאר חברי הנוסעים בנמלי התעופה בניו-יורק ובמינכן, וביצעו בה בדיקות שאינן שגרתיות, וזאת תוך פגיעה בפרטיותה ו/או תוך פגיעה בשמה הטוב, ללא סיבה מוצדקת ו/או ללא כל חשד קונקרטי וממשי, תוך השפלתה ופגיעה בערכי אישיותה. 

שופאניה דורשת מחברת התעופה הלאומית פיצוי בגובה 75 אלף שקל. "עם כל ההבנה לצורכי הביטחון, אין הצדקה להתעלמות גורפת מכבודו, חירותו וזכויותיו הבסיסיים של אזרח תחת הכסות של פרת הביטחון הקדושה", טוענת שופאניה.

"לא חייב להסביר לך כלום"

המקרה הראשון המופיע בתביעה הוא טיסתה של שופאניה חזרה לארץ מניו-יורק ב-8 במאי, בטיסה סדירה של אל-על. כהרגלה, ביצעה שופאניה צ'ק-אין עצמאית דרך אתר האינטרנט של אל-על, על-מנת לחסוך זמן בשדה התעופה, ואולם כשהגיעה לשדה התעופה קנדי, התברר כי היא לא חסכה זמן כלל. לטענתה, היא אולצה לעבור בידוק ביטחוני מחמיר, "שאינו סביר בעליל, העולה כדי השפלתה, ללא כל סיבה וממניעים גזעניים, תוך פגיעה בשמה הטוב, בכבודה ובערכי אישיותה".

לפי התביעה, שופאניה מסרה את את דרכונה לאיש ביטחון כמקובל, והבודק הסתכל בדרכון ובשינוי השם שבו, והלך הצידה; לאחר כ-10 דקות של התלחששות בצד, ניגש אליה אחראי הביטחון של הטיסה ושאל אותה מספר שאלות רקע. שופאניה, נטען בתביעה, השיבה בנימוס כי היא מתגוררת בתל-אביב, מגיעה מאחותה שבמדינת ניו-ג'רזי, וכי בעלה מאזור חיפה במקור. עוד ציינה כי נסיעתה הייתה לצורכי עבודתה בשילוב ביקור פרטי אצל אחותה.

לפי התביעה, בשלב זה הבהיר אחראי הביטחון לשופאניה כי עליה לעבור בידוק ביטחוני נפרד בשער, שלא כיתר הנוסעים, וזאת ללא כל חשד קונקרטי וממשי. בהמשך, לאחר שהצהירה כי ברשותה לפטופ (מחשב נייד) של עבודתה, נטען בתביעה כי אחראי הביטחון אמר לה, מבלי שכלל ראה את הלפטופ, שהיא אינה יכולה לעלות איתו לטיסה. שופאניה הסבירה כי נוהלי חברת יאנסן שבה היא עובדת אינם מאפשרים לשלוח לפטופ במזוודה, והוסיפה כי היא טסה לעתים קרובות עם אל-על, כאשר הלפטופ תמיד ברשותה. שופאניה אף ציינה כי היא "gold member" באל-על ומוכרת לחברה היטב בגלל טיסותיה הרבות.

אולם לטעת שופאניה, כל ניסיון לדבר עם איש הביטחון נתקל בהתעלמות ובתשובה: "אני לא חייב להסביר לך כלום". לדבריה, גם שיחה עם מנהלת השירות של אל-על לא הועילה. לפי התביעה, האירוע הסתיים בכך ששופאניה "עוכבה ללא כל סיבה הגיונית הנראית לעין בשדה התעופה ולא הורשתה לעלות לטיסה, ונגרמו לה נזקים ועוגמת-נפש כבירה".

עוד נטען בתביעה כי אחראי הביטחון אף אמר למנהלת השירות כי גם אם שופאניה תסכים בשלב זה לשים את הלפטופ במזוודה, "צריך למלא עליה טפסים ולבדוק אותה בחדר נפרד בשער, וזה יגרור עיכוב של הטיסה". לדברי שופאניה, בדבריו של האחראי הייתה רמיזה ברורה שלא כדאי שהיא תעלה על הטיסה, באופן שממנו ניתן להבין כי הלפטופ כפי הנראה היה רק התירוץ לעיכובה ולהחלטה למנוע ממנה לעלות לטיסה בשל היותה "מסומנת כ'חשודה ביטחונית', כביכול". 

בסופו של דבר, לפי כתב התביעה, נאלצה שופאניה לטוס בטיסה חלופית בשעות אחר-הצהריים למחרת, שמצאה עבורה מנהלת השירות של אל-על. בתביעה נטען כי מנהלת השירות אף התנצלה בפני שופאניה, אמרה לה כי ההתנהלות מולה הייתה חריגה ביותר, ואף ציינה במפורש כי "ברור לה שהתובעת תטפל בתקרית הזו במישור המשפטי". 

שופאניה ציינה בתביעתה כי בעקבות החמצת הטיסה נגרם לה נזק רב. זאת, הן משום שהיא נאלצה לשאת בעלויות גבוהות בגין מוניות, והן מאחר שהיא פספסה פגישה קריטית ורבת משתתפים בעבודתה. 

בעקבות האירוע שיגרה שופאניה לאל-על מכתב "התראה לפני תביעה" בטענה להשפלתה ולאפלייתה על רקע גזעני, תוך דרישה לפצותה כספית. במכתב תגובה שקיבלה, דחתה אל-על את טענה וציינה כי החברה "רשאית במידת הצורך לבחור שלא להטיס לקוח מסיבות שונות, לרבות נסיבות ביטחוניות".

מברשת חשמלית "חשודה" 

במקביל, ובשעה שבירור פרטי האירוע הראשון בעיצומן, טוענת ד"ר שופאניה כי עברה אירוע משפיל נוסף על-ידי עובדי אל-על, הפעם בנמל התעופה במינכן. לדבריה, ב-10 ביוני היא טסה ממינכן לישראל, ושוב עברה עברה בידוק קפדני והפרדה משפילה מיתר הנוסעים באותה הטיסה. 

לפי התביעה, בעת הבידוק הביטחוני הכניסו עובדי הביטחון של אל-על את שופאניה לחדר נפרד למשך כשעה, מבלי אפשרות לצאת לשירותים. בנוסף, נטען כי עובדי אל-על לקחו את מזוודת הטרולי של שופאניה לבדיקה שלא בנוכחותה, והחליטו שמברשת השיניים החשמלית שלה נחזית להיות "חשודה", ונאסר עליה להעלותה לטיסה.

עוד טוענת שופאניה כי "לאחר הבידוק המשפיל והנפרד שבוצע דקות ספורות לפני ההמראה, היא קיבלה הסעה ברכב ביטחון נפרד למטוס, משל הייתה אסיר ביטחוני או אסיר נמלט המועבר בבידוד מיתר הנוסעים".

לדברי התובעת, "היא חשה מושפלת עד עמקי נשמתה! התובעת הופרדה מיתר הנוסעים והגיעה למטוס ברכב נפרד דקות לפני ההמראה, כאשר במקום להמתין בהנאה לטיסה וליהנות ממנעמי האווירה שלפני הטיסה ולבצע קניות, היא עברה מסכת ייסורים והשפלתה". 

שופאניה מציינת כי גם בטיסות קודמות שלה באל-על נהגו לשאול אותה עובדי החברה שאלות פולשניות מאוד עד כדי חדירה לפרטיות, כדוגמת: "האם יש לכם ילדים?", "מדוע אין לכם ילדים?"; וכמובן לערוך בדיקה מדוקדקת של התיק שלה, עד כדי הוצאת כל התכולה. עם זאת, נטען, עד כה לא נמנעה משופאניה עלייה למטוס, והיא לא הוסעה באופן משפיל בנפרד לטיסה עם רכב אבטחה, כפי שקרה בשני האירועים האחרונים.

"למעשה לא מדובר בנוהל כלשהו, אלא בהחלטה שרירותית לחלוטין של כל בודק ביטחוני עד כמה 'מתחשק' לו להתעמר בתובעת, שכן שם משפחתה הערבי הופך את הנ"ל, ככל הנראה, למותר לפי 'נוהלי החברה'", סיכמה התובעת.

אל-על: "אנו פועלים בנושאי ביטחון לפי הנחיות הגורמים הממלכתיים"

מחברת אל-על נמסר בתגובה: "התביעה טרם התקבלה באל-על. בנושאי ביטחון אל-על פועלת על-פי הנחיות הגורמים הממלכתיים". 

עו"ד טל קדש, המייצג את ד"ר אירנה שופאניה, מסר כי "מדובר במקרה קיצוני, שבו תוך כדי התנהלות משפטית בין הצדדים באשר למקרה שבו בוטלה הטיסה של התובעת מניו-יורק, אירע מקרה נוסף, חמור לא פחות, בנמל התעופה במינכן, שבו התובעת הושפלה לעיני כל, נבדקה מזה כשעה בחדר מבודד עד להסעתה בנפרד למטוס, דקות לפני הטיסה. התנהלותה העקבית של אל-על מצביעה על כך שהתובעת מסומנת כחשודה, ועל כן היא שרויה בחוסר ודאות אשר לבדיקות עתידיות שתיאלץ לעבור ולטיסות אשר יבוטלו בעתיד.

"עם כל ההבנה לצורכי הביטחון, אין הצדקה להתעלמות גורפת מכבודו, חירותו וזכויותיו הבסיסיים של אזרח תחת הכסות של פרת הביטחון הקדושה. אנו מקוים כי הצדק יעשה ויראה באמצעות פסיקת פיצויים עונשית מקסימלית על-פי חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, על רקע אפלייתה לרעה של התובעת משאר חברי הנוסעים בשני נמלי התעופה, ולאור הפגיעה בפרטיותה ובשמה הטוב, ללא סיבה מוצדקת וללא כל חשד קונקרטי וממשי, תוך השפלתה ופגיעה בערכי אישיותה". 

עוד כתבות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם