גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שלמה מעוז הוא בר רפאלי של קרן אור, האשם מס' 1 בתיק"

התסכול של משקיעי קרן אור, עוד פרשה שהותירה משקיעים כיס ריק, מופנה לא רק אל חיליק טפירו, אלא גם אל דמות מוכרת בסצנה הכלכלית - הכלכלן שלמה מעוז ● בזה אחר זה הפנו משקיעים, שהעידו במשפטו של טפירו, טרוניות על מעין "חותמת כשרות" שמעוז העניק לקרן ● מעוז: לא נמצא דופי במעשיי

שלמה מעוז / צילום: איל יצהר
שלמה מעוז / צילום: איל יצהר

לפני יותר מ-4 שנים קרסה קרן ההשקעות "קרן אור" שבבעלות יחיאל (חיליק) טפירו, והמשקיעים בה איבדו את כספם. בשבוע שעבר שעבר נפתח שלב ההוכחות במשפטו הפלילי של טפירו, המואשם בהונאת משקיעים במסגרת "קרן אור" שקרסה ב-2014. המשפט מתנהל בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. אחד-אחד מתייצבים עובדים לשעבר של טפירו וכן משקיעים שאיבדו את הונם וטוענים כי טפירו (ושותפו לשעבר אמיר בירמן) יצרו בפניהם מצג-שווא, שלפיו כספי השקעתם בטוחים, אך לבסוף הפסידו את כל כספם.

מלבד שמות הנאשמים, השם שכבש את דוכן העדים בימי ההוכחות בשבוע שעבר הוא שמו של הכלכלן המפורסם שלמה מעוז, שאף היה מועמד בעבר לתפקיד נגיד בנק ישראל.

אחד המשקיעים של קרן אור, דרור רבי, אף הפנה אל מעוז (באופן חלקי) אצבע מאשימה, כאשר העיד בבית המשפט: "אני באתי בגלל שלמה מעוז. לא ידעתי מי זה טפירו. הוא האשם מספר אחת בתיק, והוא ממשיך להיות פרזנטור בעוד כל מיני דברים, ואותו צריך לעצור". רבי הוסיף כי הוא שוקל לתבוע את מעוז בעקבות הפסדיו בפרשה.

עד נוסף שהעיד בשבוע שעבר, עדי גד, טען אף הוא בבית המשפט כי רק בגלל אזכור שמו של מעוז הוא החליט להשקיע בקבוצה, וכי הוא (גד) לא מאמין כי מעוז אינו קשור לפרשה. "באופן אישי, אני לא מבין איך שלמה מעוז לא קשור לסיפור", העיד גד, והוסיף: "אני שומע טפירו ובירמן, אבל באופן אישי, היות שהאיש הזה (מעוז) גרם לי לבטוח ולהשקיע כסף, אני חושב שיש לו חלק בזה".

בשלב מסוים במהלך אחד הדיונים שהתקיימו בשבוע שעבר, אפילו השופט חאלד כבוב, שבפניו מתנהל המשפט, הרגיש כי נוכחותו (הרעיונית, לא פיזית) של מעוז באולם מעוררת סימני שאלה. כבוב העיר: "אני חייב לציין שהשם של שלמה מעוז חוזר במספר פרשיות המתנהלות בפניי. בקלע, ועכשיו". השופט הוסיף: "הוא (מעוז) עושה פרסום כנראה או משתתף בקמפיינים או שמנצלים אותו".

שמו של הכלכלן שלמה מעוז (מרצה ופרשן לכלכלה ולפיננסים) השתרבב ל"פרשת קרן אור", לאחר שנטען כי טפירו עשה שימוש בתדמית הציבורית ובפרסום הרב של מעוז כדי לגייס משקיעים, תוך שהוא לא מדייק, בלשון המעטה, באשר להיקף תפקידו של מעוז בקרן. על-פי האישום שהוגש בפרשה, כחלק ממאמצי גיוס המשקיעים, בפרסומים באמצעי התקשורת ובאתר האינטרנט של קבוצת טפירו, הוצג הכלכלן המפורסם ככלכלן הקבוצה וכמי שעומד בראשה.

אולם על-פי האישום, התברר כי בפועל, מעוז לא היה בעל תפקיד בקרן אור, לא היה מעורב בניהולה, ואף לא היה בקי בפעילותה. מעורבותו של מעוז בקבוצת טפירו הסתכמה במתן ייעוץ לאלפא פלטינום, בית השקעות שהיה בשליטתו של טפירו. השימוש בשמו ובתמונתו של מעוז, כפי שנעשו בפועל, כמו גם חלק מהדברים שיוחסו לו בפרסומים השונים, לא אושרו על-ידי מעוז, והוא ביקש להסירם. על-פי האישום, השימוש בשמו של מעוז היה מניע משמעותי בהחלטות ההשקעה של חלק מהמשקיעים.

עדי גד, מהנדס תעשייה וניהול, שניהל בעבר את מפעל התחמושת של סולתם, טען בעדותו כי ללא שמו של מעוז הוא, גד, לא היה נקלע להרפתקת ההשקעה. "ראיתי פרסום של שלמה מעוז בטלוויזיה, שהגדיר אותו כיועץ כלכלי של החברה, ואמרתי לעצמי שאם תותח כזה עומד מאחוריהם, אז בוודאי שזה חוקי", העיד.

עוד ציין גד כי "אם היועץ הכלכלי רואה את זה ואומר שזה מחזיק מים, אז מי אני שאטיל ספק בכך. הרגשתי שאני מדבר עם חברה מנוסה, עם גב כלכלי ועם יועץ כלכלי, שלא עובדת עם היד לפה, יש להם מספיק ניסיון ועסקאות מהעבר".

לדברי גד, סוכנת מכירות בכירה בקרן אור, אשר שיווקה לו את ההשקעה, אמרה לו שהם גייסו את שלמה מעוז כיועץ כלכלי של החברה.

מעוז עצמו, שהוזמן להעיד במשטרה בפרשה, ציין כי הוא לא יודע כלום על קרן אור ואפילו לא שמע על החברה.

בתגובה לדברים של מעוז שהוקראו לו, העיד גד, כי "מה שנתפס לי באוזן זו המילה טפירו ושלמה מעוז. אני באמת לא יודע אם זה נאמר בהקשר של ט.ב. (קרן אור, א' ל"ו ו-מ' ש') או משהו אחר. אבל טפירו ושלמה מעוז... בוודאות הכתבה הייתה".

גם דרור רבי מסר עדות דומה בבית המשפט, שלפיה תמונתו ואזכור שמו של מעוז היו הסיבה המרכזית להשקעה בקרן אור. "איך הגעת להשקיע?", נשאל רבי, והשיב: "תמונה אחת שווה אלף מילים. שלמה מעוז מופיע בכל העיתונים הכלכליים".

רבי, מנהל כספים לשעבר בחברת שופרסל, העיד על עצמו כי הוא "הנושה הכי גדול" בתיק הפירוק של קרן אור, לאחר שהשקיע בקרן כ-1.5 מיליון שקל. במהלך עדותו ביקש השופט כבוב לחדד מה הייתה גרסתו של מעוז לפרסומים; וקיבל מהתובעת, עו"ד שירי גפני ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, את התשובה: "הוא (מעוז) העיד שהוא לא מכיר את ט.ב ולא את קרן אור. אמר שהוא היה הפרזנטור של הקבוצה".

על כך העיר העד רבי: "בר רפאלי של הקבוצה. המועמד לנגיד בנק ישראל. הוא רק הדוגמנית, רבותיי. מה אתם רוצים מחיליק?". בשלב זה פרץ רבי במעין מיני-נאום ביחס לפרשה ואמר: "תראו, רבותיי, אמרתי את זה בהכנה לעדות. אני שאלתי מה המטרה של המשפט הזה. כספי ציבור? אנשים עומדים כאן שעות. מה המטרה הציבורית? שחיליק ייכנס לכלא ל-50 שנה?".

אך השופט כבוב מיהר לעצור את הנאום ולהחזיר את הסדר על כנו, כשאמר לעד: "אף אחד לא קרא לך להגיד מה דעתך, אלא לבוא להעיד".

לאורך כל עדותו התייחס רבי למעורבותו של מעוז מנקודת מבטו. "לא הייתה לי פגישה עם שלמה מעוז. אלא ראיתי אותו שם", אמר רבי, כשהוא מתייחס לכך שראה את מעוז בפגישה שקיים עם טפירו וסוכנת של קרן אור בבורסה ברמת-גן.

"אוטוריטה מקצועית של אמינות"

לאור סערת הרגשות של רבי סביב המעורבות הנטענת של מעוז, שאל השופט כבוב את העד: "ומה אם שלמה מעוז היה עומד כאן לדין?", ורבי השיב: "אני באתי בגלל שלמה מעוז. לא ידעתי מי זה טפירו. הוא האשם מספר אחת בתיק, והוא ממשיך להיות פרזנטור בעוד כל מיני דברים, ואותו צריך לעצור. תדעו לכם שאני אהיה האיש שיתבע אותו" (את מעוז, א' ל"ו ו-מ' ש').

לדברי רבי, הוא הבין ממעוז עצמו כי הוא קשור לחברה, משיחה שקיים עימו. בחקירה הנגדית שקיים עו"ד איתן מעוז, סנגורו של טפירו, שאל עו"ד מעוז את רבי אם הוא יכול לשחזר את השיחה, ורבי השיב: "זו לא הייתה שיחה. הוא ישב באמצע ריאיון לאיזה עיתון עם מצלמות, וכאשר הוא יצא להפסקה, שאלתי אותו אם הוא קשור לקבוצה". לדבריו, שלמה מעוז אמר לו שהוא אכן קשור לקבוצה. רבי הוסיף כי "הוא ישב חדר ליד חדר עם חיליק טפירו, והוא (מעוז) מפורסם בעיתון במשך שבועות רבים. בדיחה יותר גדולה מזו אני לא מכיר".

עד נוסף שהעיד בדיונים בשבוע שעבר היה אסף אגם, בעלי חברת ייעוץ בתחום השיווק, ששיווק את קרן אור במשך תקופה, בין היתר באמצעות פרסום לידים. אגם, שהעיד כי טפירו פנה אליו בבקשה לקבל שירות, ציין אף הוא כי שמו של מעוז היה אחד השמות הראשונים שעלו בשיחות ביניהם.

לדברי אגם, "ניסינו להבין מה רמת הסקסיות של המוצר, וכך נדע איך לקדמו. חיליק סיפר לנו על המוצר עצמו... שזה סוג של קרן השלמת הון לתמ"א 38 באמצעות משקיעים. הקרן למעשה מופנית לכל אזרח במדינה שיש לו 50,000 שקל להפקיד".

אגם הוסיף בעדותו כי טפירו אמר ש"יש בטוחות. והוא אמר ששלמה (מעוז) יהיה בפרונט כסוג של מישהו שבתוך הקרן. הוא (טפירו) לא הציג את מעוז בתור שותף, אלא בתור מישהו שבתוך הקרן".

עוד לדברי אגם, דובר על זה שבמסגרת תוכנית כלכלית בערוץ 10, מעוז יופיע "תחת השם קרן אור". לדבריו, "אמרנו שאנחנו לא מכירים את הקרן הזו. כל הקרנות עד 2013 היו מתחת לרדאר, ואף אחד מהבעלים לא היה מוכן לשים את התחום השיווקי למעלה; וטפירו אמר שהוא רוצה להציף את זה מעל לרדאר, ואחד המהלכים היה להביא את שלמה מעוז, שהיה אז אוטוריטה מקצועית, ומעבר לכך הוא היה אוטוריטה של אמינות". 

אגם העיד כי החברה שבבעלותו החלה לפרסם את קרן אור, לרבות פרסומים הכוללים את שמו של מעוז. עם זאת, הוא העיד כי מעולם לא שוחח עם מעוז ישירות. "אז מי ערך את הפרסום שבו כתוב 'קבוצת קרן אור בראשות פרופ' שלמה מעוז'", שאל השופט את העד; ואגם השיב: "זה הקריאייטיב שלנו עם הכיתוב של הלקוח".

עוד העיד אגם כי במשך חודשיים וחצי שבהם עבדו עם קרן אור, הם פרסמו כ-1,400 פניות שיווקיות ללקוחות (לידים). לדבריו, "בתחום הזה היה מדובר בכמות גדולה. כמעט פי 10 לעומת מקרים אחרים. הקמפיין עצמו היה מאוד-מאוד סקסי. א. השתתף שלמה מעוז, שהיה אז הרבה בטלוויזיה. ב. כל ההשקעות היו בדרך-כלל מעל 100 אלף, וכאן הציעו למשקיעים להשקיע סכום נמוך יחסית. ג. הייתה הבטחה לערבות אישית מבעל החברה, ורמת הביטחונות הייתה מאוד גבוהה. ברגע שלקוח שמע שיש ערבות אישית, זה מאוד קסם".

עבור כל ליד קיבל אגם 150 שקל וכן תמורה נוספת בשיעור 1.5% על סגירות. מעדותו עולה כי מתוך סך של 200 אלף שקל שכר-טרחה, קרן אור נותרה חייבת לחברה שבבעלותו כ-54 אלף שקל.

בחקירה הנגדית שקיים עו"ד איתן מעוז לעד אגם, תהה עו"ד מעוז האם אגם ידע מה היו יחסיו של חיליק טפירו עם שלמה מעוז באופן אישי. אגם השיב בשלילה, אך הוסיף כי "הוא זה שבזכותו היה תמריץ למשקיעים להשאיר פרטים".

עו"ד מעוז הפנה-שאל את העד לדבריו בעדותו במשטרה, שם אמר אגם כי מעוז אישר חלק מהפרסומים של קרן אור, וכן סיפר על כך שמעוז הופיע בתוכנית "לילה כלכלי" תחת הטייטל "כלכלן קבוצת טפירו". אגם השיב על כך כי "הוא (מעוז) הגיע ל'לילה כלכלי', והוא דיבר על הרבה מאוד דברים, ומינואר אני יודע שהופיע הטייטל שהוא כלכלן קבוצת טפירו". 

"מעוז היה כמו כל פרזנטור בטלוויזיה, כמו אייל קיציס"

מי שפתחה צוהר מסוים ואינטימי על הכלכלן שלמה מעוז, היא כתבת גלי צה"ל לשעבר טלי קרסיק-רגב, שנחקרה בשבוע שעבר במסגרת פרשת התביעה. קרסיק עובדת ב-7 השנים האחרונות כאשת יחסי ציבור ובין היתר סיפקה שירותי יחסי ציבור למעוז.

בחקירתה על-ידי עו"ד ורד משוקובסקי, סיפרה קרסיק-רגב כי היא הכירה את חיליק טפירו בסוף שנת 2013. זאת, בזמן שהוא קיבל את השליטה בבית ההשקעות אלפא פלטינום, אשר קיבל שירותי יחסי ציבור באותה העת (בטרם נרכש על-ידי טפירו וגם לאחר מכן) ממשרד יחסי הציבור שהקימה ("אקסטרה מיינד").

קרסיק-רגב הוסיפה כי הוא הובאה לבית ההשקעות על-ידי הכלכלן שלמה מעוז, אותו הכירה בעת שמשרדה ליווה אותו בקמפיין של הליכוד, בו ניסה שלמה מעוז ללא הצלחה לזכות במקום ריאלי ברשימת הליכוד לכנסת.

קרסיק-רגב סיפרה על היכרותה עם מעוז, שהחלה עוד כשעבדה במשרד יחסי הציבור יוניק. "הוא בא בהמשך למשבר שהיה לו עם בנק לאומי", אמרה.

לשאלת הפרקליטות מה היה תפקידו "בכוח" של מעוז, השיבה קרסיק-רגב כי "הוא היה פרזנטור של קרן אור וכלכלן ראשי של בית ההשקעות אלפא פלטינום".

במענה לשאלת הפרקליטות מה הייתה המעורבות של מעוז בקרן, השיבה קרסיק-רגב כי מעוז לא ירד לעובי הקורה בכל הנוגע לפעילות הקרן - "לא במהות ולא בעומקם של דברים".

בכל הנוגע לפרסומים של קרן אור, בהם לקח מעוז חלק, ציינה קרסיק-רגב כי מעוז "היה פרזנטור והוצג ככלכלן הראשי של קרן אור", על-ידי חיליק טפירו.

קרסיק-רגב טענה כי מעוז "הבין בקווים כלליים" מה הקרן עושה, אך "לא הייתה לו מעורבות בחברה". 

לשאלת הפרקליטות, "איך אדם יכול להיות פרזנטור ולא לדעת מה קורה בחברה", השיבה קרסיק-רגב כי מעוז היה "כמו כל פרזנטור בטלוויזיה, כמו אייל קיציס".

אולם, קרסיק-רגב הייתה נכונה להודות כי "שלמה (מעוז- א' ל' י' ו-מ' ש') לא היה זהיר מספיק בעניין ולא בדק את הדברים עד הסוף".

בחקירתה הנגדית,על-ידי בא-כוחו של טפירו, קרסיק-רגב ציינה כי היא דיברה על שלמה מעוז לאורך כל התקופה, ומשכך, היא יודעת שמעוז "לא התעניין במהות של החברה".

אולם, בהמשך לשאלותיו של עו"ד מעוז, קרסיק-רגב התקשתה לציין ולו שיחה אחת שבה נאמר לה על-ידי שלמה מעוז באופן ספציפי, כי הוא לא התעניין במהות של החברה ולא היה מעורב בה.

מטעמו של שלמה מעוז נמסר בתגובה: "שמו השתרבב לתוך ההליך וגובל בלשון הרע. בשום שלב ובשום מקום לא נמצא דופי במעשיו".

עוד כתבות

מימין: יבגני דיברוב, אסף רפפורט, פרופ' אמנון שעשוע / צילום: ארמיס, עומר הכהן, Nasdaq, Inc

המיליונרים החדשים והשקל שמתחזק: גל האקזיטים בהייטק מזרים הון עתק למשק

מכירת חברת הרובוטיקה של אמנון שעשוע למובילאיי תמורת 900 מיליון דולר מצטרפת לשורה ארוכה של אקזיטים בהייטק הישראלי ● ברקע מתקיימים מגעים למכירת חברות נוספות, וההערכות בשוק הן שהגל יימשך ● חלק גדול מהמיליארדים שנכנסים מומר לשקלים, עובדים רבים הופכים למיליונרים, והשאלה הגדולה היא כמה כסף ייכנס לקופת המדינה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בחוזים בניו יורק; לוקהיד מרטין מזנקת ב-7%, אנבידיה עולה ב-1%

מדד הדאקס יורד בכ-0.1% ● הנשיא טראמפ קרא להגדיל את תקציב הביטחון המתוכנן של ארה"ב ל-2027 לטריליון וחצי דולר - המניות הביטחוניות קופצות במסחר המוקדם ● הניקיי נפל בכ-1.6% ● מחירי הנפט רושמים עליות, לאחר יומיים רצופים של ירידות ● מחירי הכסף והזהב ממשיכים לאבד גובה

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קסטרו / צילום: שירה ספיר

אחרי קפיצה של 70%: משפחת רוטר מוכרת לראשונה מניות קסטרו

בעלת השליטה בקמעונאית האופנה וההלבשה קסטרו מצטרפת לגל המימושים בבורסה ומוכרת 4% מהחברה תמורת 57 מיליון שקל, לאחר שלפני מספר חודשים הגיעה להסכמות עם שותפה לשליטה יוסי גביזון

חיילי מילואים בצפון הארץ / צילום: דובר צה''ל

עד 12 אלף שקל בשנה: ההודעה שקיבלו אלפי מילואימניקים

מילואמיניקים במערך הלוחם התבשרו בימים האחרונים על זכאותם לנקודות זיכוי במס הכנסה ● מדובר ביישום של החוק שאושר בכנסת בנובמבר האחרון, המעניק לראשונה הטבת מס משמעותית למילואימניקים לוחמים לפי מספר ימי השירות, והיא יכולה להגיע עד כ-11,600 שקל בשנה

משחק וידאו של ענקית הגיימינג EA / צילום: Shutterstock

דוח חדש: כמחצית מהשקעות קרנות העושר בעולם שייכות למדינות המפרץ

שבע קרנות עושר מפרציות הזרימו אשתקד 126 מיליארד דולר, המהווים כ־43% מההשקעות הממלכתיות בעולם - כך עולה מנתוני חברת המחקר הבינ"ל SWF ● הסעודים מובילים בזכות עסקת ענק בגיימינג, ובאמירויות מסתערים על ה־AI ● וגם: צניחה בהשקעות הזרות בסין

יהודה ושומרון / צילום: Shutterstock, dominika zara

עשרות פורעים יהודים הציתו רכב בכפר באזור השומרון

אירוע ההצתה בשומרון: פלסטיני חולץ במצב קשה, שלושה עצורים ● צבא לבנון: השלמנו את משימת פירוז דרום המדינה מנשק ● רה"מ נתניהו: "המאמצים ראויים להערכה - אבל חיזבאללה עדיין חמוש ומתעצם" ● בכירים בישראל: תקיפה בלבנון? כבר לא "אם" אלא "מתי" ● שני מחבלים חוסלו בדרום רצועת עזה ● שר החוץ האיראני: "אנחנו לא רוצים מלחמה אבל מוכנים אליה" ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניות הבנקים והחברות הביטחוניות נפלו

ה-S&P 500 ירד בכ-0.3% ● כמות המשרות הפנויות בארה"ב ירדה במפתיע לרמתה הנמוכה ביותר מזה יותר משנה ● שתי הצהרות נפרדות של טראמפ הכבידו על המניות הביטחוניות ועל מניות בתחום הנדל"ן ● בוול סטריט ג'ורנל מדווחים: אנתרופיק בדרך לגיוס 10 מיליארד דולר לפי שווי של 350 מיליארד דולר

מייסדי פיירבלוקס: פבל ברנגולץ (מימין לשמאל) מיכאל שאולוב ועידן עפרת / צילום: באדיבות פיירבלוקס

רכישה שנייה בשלושה חודשים: היוניקורן פיירבלוקס רוכש חברת פינטק ישראלית ב-130 מיליון דולר

החברה הנרכשת, TRES Finance, פועלת בתחום הפינטק ומתרגמת פעילות בלוקצ'יין לדיווח פיננסי ורגולטורי ● מפיירבלוקס נמסר: "השילוב בין החברות יאפשר ללקוחות לנהל הן את הפעילות התפעולית והן את המערך הפיננסי על גבי תשתית אחת, מאובטחת ותואמת רגולציה"

בית משפט השלום ראשון לציון / צילום: אביבה גנצר

קיצוץ רוחבי בקבלת תיקים: בתי המשפט מגיעים לנקודת רתיחה

בבית משפט השלום בראשון לציון הוחלט להפסיק קליטת תיקים חדשים בתחומי הנזיקין; בפתח תקווה לא יוגשו תיקי רכוש רכב; וגם בכפר סבא מצמצמצים תיקים ● במערכת המשפט מדגישים כי מדובר בצעדים זמניים, אך נראה כי העומס והמחסור בתקנים מגיעים לנקודת קצה

משה בר סימן טוב, מנכ''ל משרד הבריאות / צילום: שלומי יוסף

40% מהמבוטחים חזרו לפוליסה היקרה: כך נכשל המהלך להוזלת ביטוחי הבריאות

רפורמת משרד הבריאות שהעבירה 600 אלף מבוטחים מביטוח בריאות קלאסי לפוליסות "משלים שב"ן" נועדה למנוע כפל ביטוחי ולחסוך כסף ● אך הישראלים כנראה חוששים מהשינוי, ו–40% מהם בחרו לחזור לפוליסות היקרות יותר, מסוג "מהשקל הראשון", למרות מאמצי השכנוע

אנשי חיזבאללה בהלוויה של רמטכ''ל ארגון הטרור / צילום: ap, Hussein Malla

סעודיה: מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית

מחבלי חמאס ירו לעבר כוח צה"ל ברצועה, אין נפגעים לכוחותינו ● מאות לוחמים מעיראק נשלחים תחת כיסוי של עלייה לרגל לעיר משהד באיראן ● חודשו החיפושים אחר החלל החטוף רן גואילי ז"ל ● צה"ל חיסל שלושה מחבלים שעסקו בשיקום תשתיות צבאיות של חיזבאללה ● על רקע החשש מהסלמה מחודשת עם לבנון, גורם בבית המלוכה הסעודי אמר כי מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית ● עדכונים שוטפים

זהבית כהן יוסף, מנכ''לית אייפקס / צילום: רמי זרנגר

כבר לא בעלת שליטה: המימוש הענק של זהבית כהן במקס סטוק

קרן ההשקעות אייפקס מכרה מניות של רשת הדיסקאונט בהיקף של כ-300 מיליון שקל ● אורי מקס, המייסד והמנכ"ל, הצטרף ומכר מניות ב-50 מיליון שקל ● מקס סטוק צפויה להתנהל כחברה ללא בעל שליטה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

40 חברות נדל"ן דורשות מהמדינה להכיר בהוצאות פיתוח לצורכי מע"מ

החברות התובעות - בהן י.ח דמרי, שי חי יזמות, עמרם אברהם, בובליל נכסים, אבו מגורים ועוד – טוענות כי על רשות המסים להכיר בתשלומי מע"מ בגין הוצאות פיתוח בהיקף של כ-1.57 מיליארד שקל במכרזים של רמ"י

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

במשרד הבריאות מפספסים את התמונה הגדולה

חברי הממשלה מפריחים רפורמות באוויר ● במשרד הבריאות שכחו למה יש ערך ● ואירופה נותרה ללא ברית הגנה מתפקדת ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בעלי קרן JTLV. מימין: אריאל רוטר, עמיר בירם ושלמה גוטמן / צילום: שרון גבאי

ברווח של מעל חצי מיליארד שקל: JTLV מחסלת את ההחזקה בדוניץ

קרן ההשקעות בנדל"ן JTLV השלימה את מכירת כלל החזקותיה ביזמית הנדל"ן דוניץ תמורת 530 מיליון שקל ● שש שנים אחרי ההשקעה הראשונה באלעד מגורים, הקרן רושמת אקזיט מוצלח שכלל מכירות בהיקף כולל של כמעט מיליארד שקל

פרויקט של דירה להשכיר בתל כביר, תל אביב / צילום: שלומי יוסף

גל מודעות לשכירות ארוכת טווח מציף את הרשת - מה עומד מאחוריו?

כמה חברות להן פרויקטי שכירות ארוכת טווח יוצאות בקמפיינים פרסומיים, ביניהן אשטרום וקרן הריט מגוריט ● החברות בענף לא מדווחות על קשיי אכלוס, אז למה דווקא עכשיו עולים הפרסומים?

חברת היילו / צילום: איל יצהר

חברת השבבים הישראלית היילו מפטרת כ-10% מהעובדים

לחברה יש כ-300 עובדים ● מהיילו נמסר כי הפיטורים מתרחשים בשל ההחלטה "להרחיב את פעילותה לתחומי הרובוטיקה וה-Physical AI"

מל''ט הרמס 900 / צילום: יח''צ

מכוונת לטורקיה: המדינה שבוחנת חלופה למל"טים ישראליים

תחת הנהגת הנשיא פטרו, קולומביה מתרחקת מהתעשייה הביטחונית הישראלית ובוחנת חלופה בטורקיה ● אך במקביל, אלביט מוכיחה עליונות טכנולוגית באירופה בעסקאות ענק עם נאט"ו

המשלחת הזרה שמבקרת בישראל כדי לבחון רכש ביטחוני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: משלחת יפנית מבקרת בישראל כדי "לבחון מערכות הגנה אווירית וטכנולוגיות בינה מלאכותית וסייבר", ראש ממשלת אוסטרליה מקים ועדת חקירה ממלכתית לטבח סידני, ובבריטניה דורשים שהקצין שמנע מאוהדי מכבי להגיע למשחק כדורגל יתפטר • כותרות העיתונים בעולם