גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שלמה מעוז הוא בר רפאלי של קרן אור, האשם מס' 1 בתיק"

התסכול של משקיעי קרן אור, עוד פרשה שהותירה משקיעים כיס ריק, מופנה לא רק אל חיליק טפירו, אלא גם אל דמות מוכרת בסצנה הכלכלית - הכלכלן שלמה מעוז ● בזה אחר זה הפנו משקיעים, שהעידו במשפטו של טפירו, טרוניות על מעין "חותמת כשרות" שמעוז העניק לקרן ● מעוז: לא נמצא דופי במעשיי

שלמה מעוז / צילום: איל יצהר
שלמה מעוז / צילום: איל יצהר

לפני יותר מ-4 שנים קרסה קרן ההשקעות "קרן אור" שבבעלות יחיאל (חיליק) טפירו, והמשקיעים בה איבדו את כספם. בשבוע שעבר שעבר נפתח שלב ההוכחות במשפטו הפלילי של טפירו, המואשם בהונאת משקיעים במסגרת "קרן אור" שקרסה ב-2014. המשפט מתנהל בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. אחד-אחד מתייצבים עובדים לשעבר של טפירו וכן משקיעים שאיבדו את הונם וטוענים כי טפירו (ושותפו לשעבר אמיר בירמן) יצרו בפניהם מצג-שווא, שלפיו כספי השקעתם בטוחים, אך לבסוף הפסידו את כל כספם.

מלבד שמות הנאשמים, השם שכבש את דוכן העדים בימי ההוכחות בשבוע שעבר הוא שמו של הכלכלן המפורסם שלמה מעוז, שאף היה מועמד בעבר לתפקיד נגיד בנק ישראל.

אחד המשקיעים של קרן אור, דרור רבי, אף הפנה אל מעוז (באופן חלקי) אצבע מאשימה, כאשר העיד בבית המשפט: "אני באתי בגלל שלמה מעוז. לא ידעתי מי זה טפירו. הוא האשם מספר אחת בתיק, והוא ממשיך להיות פרזנטור בעוד כל מיני דברים, ואותו צריך לעצור". רבי הוסיף כי הוא שוקל לתבוע את מעוז בעקבות הפסדיו בפרשה.

עד נוסף שהעיד בשבוע שעבר, עדי גד, טען אף הוא בבית המשפט כי רק בגלל אזכור שמו של מעוז הוא החליט להשקיע בקבוצה, וכי הוא (גד) לא מאמין כי מעוז אינו קשור לפרשה. "באופן אישי, אני לא מבין איך שלמה מעוז לא קשור לסיפור", העיד גד, והוסיף: "אני שומע טפירו ובירמן, אבל באופן אישי, היות שהאיש הזה (מעוז) גרם לי לבטוח ולהשקיע כסף, אני חושב שיש לו חלק בזה".

בשלב מסוים במהלך אחד הדיונים שהתקיימו בשבוע שעבר, אפילו השופט חאלד כבוב, שבפניו מתנהל המשפט, הרגיש כי נוכחותו (הרעיונית, לא פיזית) של מעוז באולם מעוררת סימני שאלה. כבוב העיר: "אני חייב לציין שהשם של שלמה מעוז חוזר במספר פרשיות המתנהלות בפניי. בקלע, ועכשיו". השופט הוסיף: "הוא (מעוז) עושה פרסום כנראה או משתתף בקמפיינים או שמנצלים אותו".

שמו של הכלכלן שלמה מעוז (מרצה ופרשן לכלכלה ולפיננסים) השתרבב ל"פרשת קרן אור", לאחר שנטען כי טפירו עשה שימוש בתדמית הציבורית ובפרסום הרב של מעוז כדי לגייס משקיעים, תוך שהוא לא מדייק, בלשון המעטה, באשר להיקף תפקידו של מעוז בקרן. על-פי האישום שהוגש בפרשה, כחלק ממאמצי גיוס המשקיעים, בפרסומים באמצעי התקשורת ובאתר האינטרנט של קבוצת טפירו, הוצג הכלכלן המפורסם ככלכלן הקבוצה וכמי שעומד בראשה.

אולם על-פי האישום, התברר כי בפועל, מעוז לא היה בעל תפקיד בקרן אור, לא היה מעורב בניהולה, ואף לא היה בקי בפעילותה. מעורבותו של מעוז בקבוצת טפירו הסתכמה במתן ייעוץ לאלפא פלטינום, בית השקעות שהיה בשליטתו של טפירו. השימוש בשמו ובתמונתו של מעוז, כפי שנעשו בפועל, כמו גם חלק מהדברים שיוחסו לו בפרסומים השונים, לא אושרו על-ידי מעוז, והוא ביקש להסירם. על-פי האישום, השימוש בשמו של מעוז היה מניע משמעותי בהחלטות ההשקעה של חלק מהמשקיעים.

עדי גד, מהנדס תעשייה וניהול, שניהל בעבר את מפעל התחמושת של סולתם, טען בעדותו כי ללא שמו של מעוז הוא, גד, לא היה נקלע להרפתקת ההשקעה. "ראיתי פרסום של שלמה מעוז בטלוויזיה, שהגדיר אותו כיועץ כלכלי של החברה, ואמרתי לעצמי שאם תותח כזה עומד מאחוריהם, אז בוודאי שזה חוקי", העיד.

עוד ציין גד כי "אם היועץ הכלכלי רואה את זה ואומר שזה מחזיק מים, אז מי אני שאטיל ספק בכך. הרגשתי שאני מדבר עם חברה מנוסה, עם גב כלכלי ועם יועץ כלכלי, שלא עובדת עם היד לפה, יש להם מספיק ניסיון ועסקאות מהעבר".

לדברי גד, סוכנת מכירות בכירה בקרן אור, אשר שיווקה לו את ההשקעה, אמרה לו שהם גייסו את שלמה מעוז כיועץ כלכלי של החברה.

מעוז עצמו, שהוזמן להעיד במשטרה בפרשה, ציין כי הוא לא יודע כלום על קרן אור ואפילו לא שמע על החברה.

בתגובה לדברים של מעוז שהוקראו לו, העיד גד, כי "מה שנתפס לי באוזן זו המילה טפירו ושלמה מעוז. אני באמת לא יודע אם זה נאמר בהקשר של ט.ב. (קרן אור, א' ל"ו ו-מ' ש') או משהו אחר. אבל טפירו ושלמה מעוז... בוודאות הכתבה הייתה".

גם דרור רבי מסר עדות דומה בבית המשפט, שלפיה תמונתו ואזכור שמו של מעוז היו הסיבה המרכזית להשקעה בקרן אור. "איך הגעת להשקיע?", נשאל רבי, והשיב: "תמונה אחת שווה אלף מילים. שלמה מעוז מופיע בכל העיתונים הכלכליים".

רבי, מנהל כספים לשעבר בחברת שופרסל, העיד על עצמו כי הוא "הנושה הכי גדול" בתיק הפירוק של קרן אור, לאחר שהשקיע בקרן כ-1.5 מיליון שקל. במהלך עדותו ביקש השופט כבוב לחדד מה הייתה גרסתו של מעוז לפרסומים; וקיבל מהתובעת, עו"ד שירי גפני ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, את התשובה: "הוא (מעוז) העיד שהוא לא מכיר את ט.ב ולא את קרן אור. אמר שהוא היה הפרזנטור של הקבוצה".

על כך העיר העד רבי: "בר רפאלי של הקבוצה. המועמד לנגיד בנק ישראל. הוא רק הדוגמנית, רבותיי. מה אתם רוצים מחיליק?". בשלב זה פרץ רבי במעין מיני-נאום ביחס לפרשה ואמר: "תראו, רבותיי, אמרתי את זה בהכנה לעדות. אני שאלתי מה המטרה של המשפט הזה. כספי ציבור? אנשים עומדים כאן שעות. מה המטרה הציבורית? שחיליק ייכנס לכלא ל-50 שנה?".

אך השופט כבוב מיהר לעצור את הנאום ולהחזיר את הסדר על כנו, כשאמר לעד: "אף אחד לא קרא לך להגיד מה דעתך, אלא לבוא להעיד".

לאורך כל עדותו התייחס רבי למעורבותו של מעוז מנקודת מבטו. "לא הייתה לי פגישה עם שלמה מעוז. אלא ראיתי אותו שם", אמר רבי, כשהוא מתייחס לכך שראה את מעוז בפגישה שקיים עם טפירו וסוכנת של קרן אור בבורסה ברמת-גן.

"אוטוריטה מקצועית של אמינות"

לאור סערת הרגשות של רבי סביב המעורבות הנטענת של מעוז, שאל השופט כבוב את העד: "ומה אם שלמה מעוז היה עומד כאן לדין?", ורבי השיב: "אני באתי בגלל שלמה מעוז. לא ידעתי מי זה טפירו. הוא האשם מספר אחת בתיק, והוא ממשיך להיות פרזנטור בעוד כל מיני דברים, ואותו צריך לעצור. תדעו לכם שאני אהיה האיש שיתבע אותו" (את מעוז, א' ל"ו ו-מ' ש').

לדברי רבי, הוא הבין ממעוז עצמו כי הוא קשור לחברה, משיחה שקיים עימו. בחקירה הנגדית שקיים עו"ד איתן מעוז, סנגורו של טפירו, שאל עו"ד מעוז את רבי אם הוא יכול לשחזר את השיחה, ורבי השיב: "זו לא הייתה שיחה. הוא ישב באמצע ריאיון לאיזה עיתון עם מצלמות, וכאשר הוא יצא להפסקה, שאלתי אותו אם הוא קשור לקבוצה". לדבריו, שלמה מעוז אמר לו שהוא אכן קשור לקבוצה. רבי הוסיף כי "הוא ישב חדר ליד חדר עם חיליק טפירו, והוא (מעוז) מפורסם בעיתון במשך שבועות רבים. בדיחה יותר גדולה מזו אני לא מכיר".

עד נוסף שהעיד בדיונים בשבוע שעבר היה אסף אגם, בעלי חברת ייעוץ בתחום השיווק, ששיווק את קרן אור במשך תקופה, בין היתר באמצעות פרסום לידים. אגם, שהעיד כי טפירו פנה אליו בבקשה לקבל שירות, ציין אף הוא כי שמו של מעוז היה אחד השמות הראשונים שעלו בשיחות ביניהם.

לדברי אגם, "ניסינו להבין מה רמת הסקסיות של המוצר, וכך נדע איך לקדמו. חיליק סיפר לנו על המוצר עצמו... שזה סוג של קרן השלמת הון לתמ"א 38 באמצעות משקיעים. הקרן למעשה מופנית לכל אזרח במדינה שיש לו 50,000 שקל להפקיד".

אגם הוסיף בעדותו כי טפירו אמר ש"יש בטוחות. והוא אמר ששלמה (מעוז) יהיה בפרונט כסוג של מישהו שבתוך הקרן. הוא (טפירו) לא הציג את מעוז בתור שותף, אלא בתור מישהו שבתוך הקרן".

עוד לדברי אגם, דובר על זה שבמסגרת תוכנית כלכלית בערוץ 10, מעוז יופיע "תחת השם קרן אור". לדבריו, "אמרנו שאנחנו לא מכירים את הקרן הזו. כל הקרנות עד 2013 היו מתחת לרדאר, ואף אחד מהבעלים לא היה מוכן לשים את התחום השיווקי למעלה; וטפירו אמר שהוא רוצה להציף את זה מעל לרדאר, ואחד המהלכים היה להביא את שלמה מעוז, שהיה אז אוטוריטה מקצועית, ומעבר לכך הוא היה אוטוריטה של אמינות". 

אגם העיד כי החברה שבבעלותו החלה לפרסם את קרן אור, לרבות פרסומים הכוללים את שמו של מעוז. עם זאת, הוא העיד כי מעולם לא שוחח עם מעוז ישירות. "אז מי ערך את הפרסום שבו כתוב 'קבוצת קרן אור בראשות פרופ' שלמה מעוז'", שאל השופט את העד; ואגם השיב: "זה הקריאייטיב שלנו עם הכיתוב של הלקוח".

עוד העיד אגם כי במשך חודשיים וחצי שבהם עבדו עם קרן אור, הם פרסמו כ-1,400 פניות שיווקיות ללקוחות (לידים). לדבריו, "בתחום הזה היה מדובר בכמות גדולה. כמעט פי 10 לעומת מקרים אחרים. הקמפיין עצמו היה מאוד-מאוד סקסי. א. השתתף שלמה מעוז, שהיה אז הרבה בטלוויזיה. ב. כל ההשקעות היו בדרך-כלל מעל 100 אלף, וכאן הציעו למשקיעים להשקיע סכום נמוך יחסית. ג. הייתה הבטחה לערבות אישית מבעל החברה, ורמת הביטחונות הייתה מאוד גבוהה. ברגע שלקוח שמע שיש ערבות אישית, זה מאוד קסם".

עבור כל ליד קיבל אגם 150 שקל וכן תמורה נוספת בשיעור 1.5% על סגירות. מעדותו עולה כי מתוך סך של 200 אלף שקל שכר-טרחה, קרן אור נותרה חייבת לחברה שבבעלותו כ-54 אלף שקל.

בחקירה הנגדית שקיים עו"ד איתן מעוז לעד אגם, תהה עו"ד מעוז האם אגם ידע מה היו יחסיו של חיליק טפירו עם שלמה מעוז באופן אישי. אגם השיב בשלילה, אך הוסיף כי "הוא זה שבזכותו היה תמריץ למשקיעים להשאיר פרטים".

עו"ד מעוז הפנה-שאל את העד לדבריו בעדותו במשטרה, שם אמר אגם כי מעוז אישר חלק מהפרסומים של קרן אור, וכן סיפר על כך שמעוז הופיע בתוכנית "לילה כלכלי" תחת הטייטל "כלכלן קבוצת טפירו". אגם השיב על כך כי "הוא (מעוז) הגיע ל'לילה כלכלי', והוא דיבר על הרבה מאוד דברים, ומינואר אני יודע שהופיע הטייטל שהוא כלכלן קבוצת טפירו". 

"מעוז היה כמו כל פרזנטור בטלוויזיה, כמו אייל קיציס"

מי שפתחה צוהר מסוים ואינטימי על הכלכלן שלמה מעוז, היא כתבת גלי צה"ל לשעבר טלי קרסיק-רגב, שנחקרה בשבוע שעבר במסגרת פרשת התביעה. קרסיק עובדת ב-7 השנים האחרונות כאשת יחסי ציבור ובין היתר סיפקה שירותי יחסי ציבור למעוז.

בחקירתה על-ידי עו"ד ורד משוקובסקי, סיפרה קרסיק-רגב כי היא הכירה את חיליק טפירו בסוף שנת 2013. זאת, בזמן שהוא קיבל את השליטה בבית ההשקעות אלפא פלטינום, אשר קיבל שירותי יחסי ציבור באותה העת (בטרם נרכש על-ידי טפירו וגם לאחר מכן) ממשרד יחסי הציבור שהקימה ("אקסטרה מיינד").

קרסיק-רגב הוסיפה כי הוא הובאה לבית ההשקעות על-ידי הכלכלן שלמה מעוז, אותו הכירה בעת שמשרדה ליווה אותו בקמפיין של הליכוד, בו ניסה שלמה מעוז ללא הצלחה לזכות במקום ריאלי ברשימת הליכוד לכנסת.

קרסיק-רגב סיפרה על היכרותה עם מעוז, שהחלה עוד כשעבדה במשרד יחסי הציבור יוניק. "הוא בא בהמשך למשבר שהיה לו עם בנק לאומי", אמרה.

לשאלת הפרקליטות מה היה תפקידו "בכוח" של מעוז, השיבה קרסיק-רגב כי "הוא היה פרזנטור של קרן אור וכלכלן ראשי של בית ההשקעות אלפא פלטינום".

במענה לשאלת הפרקליטות מה הייתה המעורבות של מעוז בקרן, השיבה קרסיק-רגב כי מעוז לא ירד לעובי הקורה בכל הנוגע לפעילות הקרן - "לא במהות ולא בעומקם של דברים".

בכל הנוגע לפרסומים של קרן אור, בהם לקח מעוז חלק, ציינה קרסיק-רגב כי מעוז "היה פרזנטור והוצג ככלכלן הראשי של קרן אור", על-ידי חיליק טפירו.

קרסיק-רגב טענה כי מעוז "הבין בקווים כלליים" מה הקרן עושה, אך "לא הייתה לו מעורבות בחברה". 

לשאלת הפרקליטות, "איך אדם יכול להיות פרזנטור ולא לדעת מה קורה בחברה", השיבה קרסיק-רגב כי מעוז היה "כמו כל פרזנטור בטלוויזיה, כמו אייל קיציס".

אולם, קרסיק-רגב הייתה נכונה להודות כי "שלמה (מעוז- א' ל' י' ו-מ' ש') לא היה זהיר מספיק בעניין ולא בדק את הדברים עד הסוף".

בחקירתה הנגדית,על-ידי בא-כוחו של טפירו, קרסיק-רגב ציינה כי היא דיברה על שלמה מעוז לאורך כל התקופה, ומשכך, היא יודעת שמעוז "לא התעניין במהות של החברה".

אולם, בהמשך לשאלותיו של עו"ד מעוז, קרסיק-רגב התקשתה לציין ולו שיחה אחת שבה נאמר לה על-ידי שלמה מעוז באופן ספציפי, כי הוא לא התעניין במהות של החברה ולא היה מעורב בה.

מטעמו של שלמה מעוז נמסר בתגובה: "שמו השתרבב לתוך ההליך וגובל בלשון הרע. בשום שלב ובשום מקום לא נמצא דופי במעשיו".

עוד כתבות

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם