גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עורך פטנטים יכול לעשות הבדל בין הצלחת אקזיט לכישלון"

"גלובס" חושף את דירוג Dun's 100 לשנת 2018 של משרדי עורכי הפטנטים המובילים ● בראש דירוג 13 המשרדים המובילים בארץ נמצאת גם השנה קבוצת ריינהולד-כהן, ולאחריה: פרל כהן צדק לצר ברץ, קבוצת ארליך ולוצאטו את לוצאטו

ד"ר אילן כהן / צילום: שלומי יוסף
ד"ר אילן כהן / צילום: שלומי יוסף

 כל ילד-היי-טק יודע שהמילה "פטנט" היא מילה נרדפת ל"כסף". חלום האקזיט הישראלי מתחיל בנקודה הזאת - רגע רישום הפטנט - ומסתיים, במקרה הטוב-מאוד, כשענקית בינלאומית כלשהי רוכשת אותו מהישראלים בני-המזל. והחלום הזה התגשם בשנים האחרונות עברו מספר ישראלים: עסקת הרכישה של חברת המשחקים הישראלית Plarium על-ידי Aristocrat האוסטרלית, תמורת חצי מיליארד דולר במזומן (וזאת לאחר שהושקעו בחברה מיליוני דולרים בודדים); האקזיט הענק של חברת נטפים, שבמסגרתו רכשה הענקית המקסיקנית מקסיכם את השליטה בנטפים בכ-1.5 מיליארד דולר; האקזיט הענק של פרוטרום שנמכרת ל-IFF האמריקאית ביותר מ-7 מיליארד דולר; וכמובן עסקת מובילאיי-אינטל - עסקת ההיי-טק הענקית בהיקף של 15 מיליארד דולר.

אבל עם הכסף הגדול מגיעים גם הסכסוכים הגדולים. חלק מהפטנטים שהובילו לאקזיטים עתירי כסף נמצאים בלב ליבם של סכסוכים משפטיים המתנהלים בימים אלה בבתי המשפט, ובהם הסכסוך המשפטי בין פרופ' גדעון גרוס ופרופ' זליג אשחר סביב כספים שהתקבלו במסגרת האקזיט הענק של חברת "קייט פארמה", שנמכרה לענקית הביוטק גיליא (Gilead) לפי שווי של 11.9 מיליארד דולר; והסכסוך בין שתי חברות הענק לתרופות, מילניום וסילאג, שהגישו בקשות לצווי מניעה נגד חברות תרופות קטנות יותר בשוק, בטענה להפרת פטנטים לתרופה לטיפולב סרטן.

למסלול הזה - מיום היוולדו של הפטנט עד לאקזיט המיוחל או הסכסוך המשפטי הפחות מיוחל - שותפים לא רק מייסדי החברות, המוחות הישראליים המבריקים שממציאים המצאות וחולמים על כסף גדול, אלא לצידם, עומדים כל העת, עורכי הפטנטים, שמלווים אותם צעד אחר צעד בדרך המפותלת של רישום הפטנט וההגנה עליו. למה צריך אותם? התשובה לכך ברורה: הגנה. עורך פטנטים טוב יכול לעשות את ההבדל בין הגנה על פטנט לבין אובדן מוחלט של הפטנט.

לאור החשיבות הרבה המתלווה כיום לתחום הקניין הרוחני - שהפך לפי גורמים בתחום לענף הייצוא מספר אחד במדינה - ישנם מספר משרדי עורכי פטנטים בארץ, ש"רכשו" מומחיות בתחום רישום הפטנטים, ובהתאם מלווים את הממציאים הישראלים (ולעיתים אף ממציאים בינלאומיים) בכל שלבי רישום הפטנט ו/או ההגנה על הטכנולוגיה.

דירוג "גלובס Dun's 100" לשנת 2018, שהתפרסם אתמול (ד'), מציב באור הזרקורים, כמדי שנה, את משרדי עורכי הפטנטים המובילים בארץ. חברת דן אנד ברדסטריט, שערכה את הדירוג, בחנה ארבעה פרמטרים: מספר עורכי הפטנטים במשרד (הרשומים בפנקס רשם הפטנטים); מספר העובדים המקצועיים האחרים (עורך פטנטים, עורך דין, פרליגל, יועץ טכני או עוזר מחקר); לקוחות עיקריים; וסך הבקשות שהגישו המשרדים בשנת 2017, בישראל, בארה"ב, באירופה וסך הבקשות בינלאומיות שהוגשו על ידם במסגרת אמנת PCT, שמטרתה ליצור מנגנון אחיד לרישום פטנט במספר מדינות, על-סמך בקשה בינלאומית אחת. (ככלל, הבקשות שמוגשות בחו"ל, נערכות ונכתבות על-ידי המשרדים עצמם או באמצעות "מיקור חוץ", קרי משרדים זרים שעובדים בשיתוף פעולה עם משרדי עורכי הפטנטים בארץ).

DUN?S 100 לשנת 2018 עורכי פטנטים

יציבות בצמרת הדירוג

מי שמוביל, גם השנה, את דירוג 13 המשרדים המובילים בארץ בתחום עורכי הפטנטים, היא קבוצת ריינהולד-כהן, הממשיכה בשליטתה בענף. הקבוצה, הכוללת בתוכה גם את משרד עורכי הדין גילת-ברקת ושות', מעסיקה בישראל 40 עורכי פטנטים (לצד 29 עורכי דין) ובסה"כ כ-160 עובדים מקצועיים.

גם במקום השני נשמרה יציבות - וכמו בשנה שעברה הגיע אליו משרד פרל כהן צדק לצר ברץ, שבו מועסקים 50 עורכי פטנטים. עורכי הפטנטים בפרל כהן, ממוקמים בין השאר, בסניפי המשרד, בתל אביב, בניו-יורק ובלונדון. במשרד פרל כהן מועסקים כ-155 עובדים מקצועיים.

במקום השלישי מדורגת קבוצת ארליך עם כ-115 עובדים מקצועיים, מתוכם 40 עורכי פטנטים; ובמקום הרביעי מדורג משרד לוצאטו את לוצאטו - עורכי פטנטים עם כ-45 עובדים מקצועיים, מתוכם 16 עורכי פטנטים. את החמישייה הראשונה סוגרת קבוצת לוטי+וב (Luthi+Webb) שנוצרה במאי במיזוג בין שני משרדים : משרד עורכי הדין לוטי המתמחה בתיקים ליטיגציה בתחום הקניין הרוחני ומעסיק כ-20 עורכי דין, ומשרד עריכת הפטנטים של ד"ר סינתיה וב, המתמחה מזה שנים בעריכת פטנטים והוא מונה כ-30 עובדים מקצועיים, מתוכם כ-15 עורכי פטנטים. הודות למיזוג שב משרדה של ד"ר וב לצמרת הדירוג לאחר היעדרות בת שנה.

במקום השישי דורג משרד ד"ר מרק פרידמן (עם 7 עורכי פטנטים מתוך כ-25 עובדים מקצועיים); במקום השביעי דורג משרד בן-עמי ושות' (11 עורכי פטנטים מתוך כ-20 עובדים מקצועיים); למקום השמיני הגיע משרדו של ד"ר איל ברסלר, שלא דורג בשנה שעברה וכולל כ-19 עובדים מקצועיים מתוכם 6 עורכי פטנטים; במקום התשיעי והעשירי ממוקמים משרד סורוקר-אגמון-נורדמן (עם 25 עובדים מקצועיים מתוכם 6 עורכי פטנטים) ומשרד גרא-גסנר-קסטן (6 עורכי פטנטים), בהתאמה. סוגרים את הרשימה (מקומות 11-13), גלסברג-אפלבאום עם 10 עובדים מקצועיים (ו-6 עורכי פטנטים); קורח ושות' (7 עורכי פטנטים) ומשרד אליעזרי עם 4 עורכי פטנטים.

בין הצלחה לכישלון מהדהד

עורכי הפטנטים נחשפים לרעיונות היצירתיים בשלב שבו מדובר עדיין בשרטוט או בנוסחה על נייר ומסייעים לרעיונות להפוך למציאות. הבקשה לרישום פטנט מוגשת לרשות הפטנטים כמסמך משפטי, לרוב, על-ידי עורכי הפטנטים. זאת, למרות שהחוק עצמו לא מונע מבעל ההמצאה להגיש בקשה לרישום פטנט באופן עצמאי.

לדברי עו"ד ועורך פטנטים זאב פרל, שותף מנהל בפרל כהן צדק לצר ברץ, "עורכי פטנטים טובים אלה אנשים שמבינים את התחום שהם עובדים בו בצורה מאוד עמוקה בפן הטכני. בנוסף היכולת ה'שפתית' שלהם היא מאוד גבוהה וכך גם היכולת המשפטית שלהם, באופן המאפשר להם לדעת לאור הפסיקה האחרונה בתחום, איך לכתוב את 'הקליינס' (החלק שמגדיר את המונופול שהפטנט נותן - מ' ש') ומה להגיד לבוחני הפטנטים". לדבריו, "כל פטנט הוא למעשה יצירה שעומדת בפני עצמה".

בכל הנוגע לתפקידם של עורכי הפטנטים מציין פרל, כי למעשה "עורכי הפטנטים כותבים את בקשות הפטנט כדי להגן על הטכנולוגיה ואז מתדיינים עם משרדי הפטנטים השונים בעולם ובארץ כדי לקבל את הפטנטים". הכתיבה של בקשת הפטנט, מחדד עו"ד פרל, "היא רק השלב הראשון בהגנה על הפטנט" וההגנה עצמה, "מתגבשת לאחר שהפטנט מתקבל ונרשם".

לדברי ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד ריינהולד-כהן, בנוסף לתפקיד "הטכני" של עורך הפטנטים, השפעתם על עולם הייעוץ לעסקים מכרעת. "עורך פטנטים זה המקצוע היחידי בתחום הייעוץ לעסקים, שיכול לעשות הבדל בין הצלחה פנטסטית לכישלון מהדהד. אין שום שירות אחר למגזר העסקי שנותן השירות יכול לעשות הבדל כל-כך עצום", מוסיף כהן ומציין כי החשיבות הגדולה של עורכי הפטנטים משליכה בסופו של דבר גם על האחריות הנדרשת מעורך הפטנטים.

רישום פטנטים בקצב עולה

לאחרונה הכריז חגיגית משרד הפטנטים האמריקאי, ה-USPTO, על כך שהוגשה לו הבקשה מספר 10 מיליון לרישום פטנט. זאת, כשלוש שנים לאחר שהוגשה הבקשה מספר 9 מיליון וכ-6 שנים לאחר שהתקבל הפטנט ה-8 מיליון. הנתונים מלמדים שקצב רישום הפטנטים עולה כל העת. בכל העולם.

לדברי עו"ד פרל, "הקצב שבו נרשמים פטנטים בארה"ב, מצביע על חשיבות הקניין הרוחני ועל כך שהרבה מאוד אנשים מנסים להגן עליו". עו"ד פרל מציין כי למרות שבשנים האחרונות, בייחוד בארה"ב, ניסו להגביל את התחומים שבהם ניתן לרשום פטנטים, קצב רישום הפטנטים בפועל לא הואט. הסיבה לכך לדבריו היא מאוד פשוטה  "ל-IP ("רכוש אינטלקטואלי" -Intellectual Property) יש ערך עצום היום לחברות בכלל ולחברות ישראליות בפרט, למעשה ב'סטארט-אפ ניישן' זה מה שמוכרים בסוף היום".

 עו"ד פרל מדגיש כי  בנוסף למספר שחקנים בשוק שישראל פיתחה, כגון חברת צ'ק פוינט, טבע, רוב העבודה בתחום היא מכירת הקניין רוחני. משכך סבור עו"ד פרל כי "החשיבות של קניין רוחני בישראל היא גבוהה ממקומות אחרים בעולם", וכי בהתאם "ישנה חשיבות יותר גדולה להגן בצורה נכונה על הטכנולוגיה עבור חברות ישראליות".

ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד ריינהולד-כהן, מוסיף כי "קניין רוחני הוא מרכיב מרכזי בכלכלה המודרנית. קניין רוחני אחראי לכ-30% מכלל הפעילות הכלכלית ולכ-80% מהערך המצרפי של החברות הבורסאיות. קניין רוחני הוא, על כן, מרכיב מרכזי בבניית ערך של חברות, במיוחד אלה המצויות בחזית הפיתוח הטכנולוגי. בשים לב לכך שפטנטים הם הקניין הרוחני החשוב ביותר במיזמים טכנולוגיים - הגשת בקשות לפטנט היא מראה לתחומי העניין הטכנולוגיים בעת הזו, והכיוונים שאליהם צועדת הטכנולוגיה בשניים הקרובות". 

בקשות פטנטים שהוגשו

נמשכת מגמת העלייה במספר הפטנטים שנרשמו; ישראל במקום ה-5 בעולם במספר פטנטים לנפש

לפי נתוני רשות הפטנטים, בשנת 2016 נצפתה ירידה של כ- 7% במספר הבקשות לרישום פטנט המוגשות בישראל ובסך-הכל הוגשו 6,425 בקשות. מצד אחד, ירידה זו היא משמעותית, והיא עלולה להצביע על האטה בצמיחה במשק. אולם מצד שני, ניתן לראות בנתוני רשות הפטנטים, מגמת עלייה בכל הקשור למספר הבקשות שהתקבלו מאז שנת 2011. מאז 2011, גדלו באופן מתמיד מספר הבקשות שבחינתן הושלמה עד כדי רישום פטנט בפועל. כך, למשל, בעוד שב-2011 אושרו 2,105 פטנטים הרי שב-2016 כבר אושרו כ-5,000. גם ב-2015 נחזתה עלייה של כ-9% במספר הפטנטים שנרשמו לעומת שנת 2014 (3,984 לעומת 4,496).

בקשות לפטנט שהוגשו

העלייה במספר הפטנטים שנרשמו, מיוחסת לעדיפות שניתנה ברשות הפטנטים לסיום הטיפול בבקשות לרישום פטנט שבחינתן החלה לפני יותר מחמש שנים. בנוסף, ב-2016 החלו ברשות הפטנטים בסבב שליחת הודעות סירוב לגורמים שבקשתם לרישום פטנט עברה ארבעה סבבי בחינה ולא הגיעה לידי תנאים המאפשרים את רישום הפטנט כפטנט. כתוצאה מכך, נמסר ל"גלובס", יותר בקשות הגיעו מוקדם יותר לשלב הקיבול מאשר בשנים עברו.

ביחס של מספר פטנטים לנפש, ישראל נמצאת במקום החמישי בעולם, כאשר לפי הארגון העולמי לקניין רוחני (WIPO) ישראל היא בן 20 המדינות המובילות בהגשת פטנטים לפי מקור, מציין עו"ד ועורך פטנטים זאב פרל, שותף מנהל בפרל כהן צדק לצר ברץ. אם לא די בכך, בכדי להבין את מעמדה של ישראל ב"עולם הפטנטים", בישראל נמדדה ב-2016 עלייה של 4.3% בהגשת פטנטים, המהווה את אחת הצמיחות הגבוהות ביותר בעולם בשנה זו.

לפי עו"ד פרל, התחומים הבולטים בהגשות פטנטים בישראל בשנה האחרונה הם: רפואה דגיטלית, מכשור רפואי, בלוקצ'יין, קאנביס, סייבר, סטוראייג', אנרגיה, בינה מלאכותית, אוטו-טק, אגריטק ופודטק, כימיה, מדעי החיים, ערים חכמות ועוד.

גם בשוק עורכי הפטנטים מתלוננים על הצפה: "כשיש יותר מדי, הרמה יורדת"

משרדי עורכי הפטנטים הנמצאים בדירוג "גלובס Dun's 100" על עצמם שנה אחרי שנה (לאו דווקא באותו הסדר). בארץ ישנם כמה מאות עורכי פטנטים, כאשר כ-150 מתוכם מתרכזים במשרדי עורכי הפטנטים המובילים בישראל. ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד ריינהולד-כהן, מסביר, כי כל אדם שרוצה להיות עורך פטנטים יכול להירשם לקורס ולעשות סטאז'.

במענה לשאלת "גלובס", האם קהיליית עורכי הפטנטים בארץ מהווה מועדון סגור או קליקה סגורה, השיב ד"ר כהן כי לטעמו לא מדובר בקליקה סגורה". לדבריו, ככל ומדובר בקליקה (והוא אינו בטוח שזה המצב), מדובר ב"קליקה מתפתחת", שלטעמו - "היא פתוחה מדי". ד"ר כהן השווה את המצב בשוק עורכי הפטנטים, ל"הצפה" הקיימת במקצוע עריכת הדין, וטוען כי בדומה למקצוע עריכת הדין כך גם בתחום עריכת הפטנטים, "כשיש יותר מדי, הרמה יורדת".

בהתאם מסביר ד"ר כהן, "כשיש לך עורך-דין לא טוב, זה משפיע על גורל התיק של הלקוח. אצלנו בעולם עריכת הפטנטים, זה משפיע על גורל המיזם שנים קדימה - זה בעצם חלום שמתנפץ".

עוד כתבות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: shutterstock

הריבית תישאר גבוהה, ומה יקרה למדדי המניות? התחזית של 100 יועצי השקעות

מהסקר שערכה הבורסה לניירות ערך בתל אביב עולה אופטימיות בקרב יועצי השקעות ישראלים ● רובם צופים עלייה של מעל 10% הן במדד תל אביב 125 והן במדד S&P 500, אבל מעריכים שהאינפלציה תעלה ● וגם: ממה מושפעות התחזיות הוורודות של היועצים המקומיים

רחוב הרצל, תל אביב / צילום: רועי חבני

מנורה מבטחים מלווה 260 מיליון שקל לבניינים שמשכנים את מפוני קיבוץ רעים

חברת הביטוח העמידה אשראי לשני מגדלים בפרויקט "תאודור" בדרום תל אביב של יובלים ורן בלינקיס ● הבניינים בפרויקט כוללים דירות שמיועדות ברובן להשכרה לטווח ארוך ● את העסקה הובילה אקטיב חיתום של עומרי לוי

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%, טבע זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

פועלים של חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

100 שעות בלי חשמל: הדוח שחושף את הנזק מאי הקמת תחנות כוח חדשות

דוח שהגיע לידי גלובס מונה את ההשלכות של העיכובים הנוכחיים בהקמת תחנות כוח חדשות בישראל ● לפיו, ב־2028 יתגברו הפסקות החשמל שיגרמו לנזק כלכלי של מיליארדי שקלים

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בגלל המלחמה בעזה: בדנמרק מתנגדים לרכש של מערכות הגנה מישראל

מפלגות בקואליציה הדנית התנגדו לרכישת מערכות הגנה אווירית ישראליות, מטעמים מוסריים ● לפי שרים בממשלה הנוסח שהוסכם לבסוף מעורפל ו"יקשה מאוד" על רכש צבאי מישראל