גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחאת הלהט"בים: 80 אלף איש הפגינו למען שוויון בכיכר רבין

רבבות הפגינו היום בכל רחבי הארץ במחאה שהגיעה לשיאה בעצרת המונית בכיכר רבין בתל אביב ● יו"ר אגודת הלהט"ב חן אריאלי: "יחד אנחנו כוח - כוח ציבורי, כוח קהילתי, כוח אלקטורלי. הילדים שלנו, הילדים של כולנו, יגדלו בישראל אחרת - וזה מתחיל היום!"

הפגנת הלהט"בים בכיכר רבין / צילום: גיא יחיאלי
הפגנת הלהט"בים בכיכר רבין / צילום: גיא יחיאלי

אירועי מחאת הפונדקאות נערכו היום (א') ברחבי הארץ והגיעו לשיאם בעצרת מחאה בכיכר רבין בתל אביב, באירוע בו נכחו לפי המשטרה כ-80 אלף מפגינים.

חן אריאלי, יו"ר אגודת הלהט"ב נשאה דברים: "אדוני ראש הממשלה, פנית אלי מוקדם יותר הערב דרך התקשורת. אני אענה לך יחד עם הקהל כאן בכיכר. עכשיו תורנו להגיד לך אדוני ראש הממשלה, לא! לא לאמירות סרק, לא לפגישות יחצניות ריקות מתוכן, אנחנו דורשות מעשים! בחקיקה, בתקציבים, במדיניות".

עוד הוסיפה היו"ר "הערב - אנחנו עושות פה - היסטוריה. הקהילה שלנו, מורכבת ממגזרים שונים, מדעות שונות, ממגדרים שונים. הקהילה הזו הצליחה השבוע לאחד ולגבש את כל מי שמאס בשיח של שנאה ואלימות. המאבק הזה הוא לא רק להט"בי. הערב הזה, אנחנו עומדות כאן - הומואים, לסביות, ביסקסואליות, טרנס, קווירים, סטרייטים וסטרייטיות. אנחנו עומדות כאן, יחד עם ציבור ענק, שתומך, שמאמין, שרוצה לחיות פה, בהבנה שכולנו שווים".

אריאלי סיכמה: "יחד אנחנו כוח. כוח ציבורי. כוח קהילתי. כוח אלקטורלי. הילדים שלנו, הילדים של כולנו, יגדלו בישראל אחרת - וזה מתחיל היום!".

הפגנת השוויון בכיכר רבין / צילום: מיכאל לכיש

אחת ממשתתפות המחאה, ליעוז, אישה טראנסית, נשאה דברים על הבמה בכיכר רבין: "אני עומדת היום מולכם ואומרת לכם, אני ליעוז ואני אישה טראנסית ואני לא מפחדת יותר.אני וכל האחיות שלי אומרות לכם כאן היום תפסיקו לשלול את הזכויות שלנו. מגיע לנו להתפרנס בכבוד, די לאלימות כלפינו, מגיע לנו ללכת בביטחון ברחוב גם לא בתל-אביב, מגיע לנו שוויון הזדמנויות בכל אספקט בחיים."

השרה לשעבר, יעל דיין, הגיעה להפגנה ונאמה במפתיע: "אני בוודאי מהמבוגרים בכל קנל האלפים - 80 בעוד מספר חודשים. רוב שנות חיי הייתי בין פורצי הדרך ומקדמי הזכויות שלכם והיום באתי לבקש מכם לא להיות אגואיסטים. היום, מוצאי תשעה באב, חורבן הבית ואני פה כדי לנסות למנוע את חורבן הבית השלישי. כאן בכיכר הזאת, הבית השלישי שהממשלה רוצה להרוס הוא זכויות אדם, קידמה, מערכת החינוך, בתי המשפט, הלאום של מגילת העצמאות ולא חוק הלאום. הבית השלישי זה חופש הביטוי ולא סתימת פיות, חופש מכפייה דתית ולא הדתה. הבית השלישי הוא גם של המיעוטים, מבקשי מקלט וגל משפחות של הומואים ולסביות. לא ניתן להרוס בתשעה באב את הבית השלישי שאנחנו אוהבים, והוא של כולם. הפעם זה לא יום של אבל אלא פתח לניצחון שלנו".

עוד משתתפת בעצרת בכיכר הזמרת ריטה, שאמרה לפני הופעתה: "בתור אחת שרוב חיי שרה מכוונת מטרה לחבר ולקרב מטריד אותי שלאחרונה יש חוקים שמפלים בין אנשים שיוצרים חוסר שוויון וגזענות, שבמקום לחבר את העם שלנו, מפלג את העם שלנו. שום שאיפה פוליטית של אף אחד, ולא משנה מאיזה כיוון, יגרום לנו להיות אחד נגד השני".

המפגינים בעצרת השוויון / צילום: איל יצהר

מוקדם יותר הערב התקיימה בתל אביב גם צעדת מחאה נגד אלימות כלפי טראנסיות וטראנסים, שיצאה משכונת פלורנטין והתכנסה באזור התחנה המרכזית הישנה. כאלף אנשים צעדו במחאה בתגובה לנסיון רצח של צעירה טראנסית בשכונה בשבוע שעבר, בקריאות התולות את האשמה ואת האחריות בממשלה, בעירייה ובמשטרה. מפגינים רבים הגיעו בהסעות מאורגנות מירושלים ובאר שבע. 

ההפגנה בפלורנטין / צילום: אור סיגולי

מאיה, הצעירה שנדקרה בשבוע שעבר, נשאה דברים בעצרת בדרום תל אביב: "אני אחרי כמה ניתוחים ועברתי הנשמה והרדמה והכל ביחד. אני ממש גאה בכם אנשים. לעמוד על הרגליים! לא לתת להם! לא לוותר. אנחנו אנשים, אנחנו לא חיות ואנחנו צריכים זכויות שוות. אני עברתי חוויה מאוד קשה אז אני פונה לכולן ואומרת אני עברתי משהו מאוד קשה שקשה לתאר אותו. הייתי מונשמת ומורדמת לפני כמעט שבוע והצילו אותי בדקה האחרונה. אנחנו קהילה גאה כי אנחנו גאים בעצמנו, לא מתחבאים מאחורי ארונות. אנחנו איך שאנחנו, מרימים בכל. לא לוותר. תודה על כל התמיכה".

מאיה, צעירה שנדקרה בפלורנטין בשבוע שעבר / צילום: אמיר מאירי

הפגנות נערכו היום בכל רחבי הארץ, כולל אבן יהודה, כוכב יאיר-צור יגאל, כפר-סבא, עפולה, פרדס-חנה-כרכור, באר-שבע, כרמיאל, קריית שמונה, רעננה, מודיעין וחיפה.

המחאה בקריית שמונה / צילום: מור צור

בצעדת המחאה בבאר שבע אף דווח על אירוע דריסה, אך מבירור ותחקור ראשוני מסתמן כי אין מדובר בניסיון דריסה מכוון כלל אלא באירוע תנועתי לכל דבר ועניין. כמו כן, תלונה על כך הוגשה לאחר שניידת משטרה הגיעה אל מקום המחאה לבירור המקרה. יחד עם המתלונן עוכב גם הנהג החשוד שחזר למקום והשניים נחקרו במשטרה.

בשעות אחר הצהריים, ראש עיריית ראשון לציון דב צור החליט כאקט של תמיכה להניף על בניין העירייה שלט תמיכה בקהילה, עם היוודע הדבר ליו"ר ש"ס בעיר אריה כהן הוא שיגר מכתב התראה ליועצת המשפטית של העירייה, כי במידה והדגל יונף על בניין העירייה הוא יעתור לבית המשפט לחייב את העירייה להסירו. מראש העיר צור נמסר: "אני מתנגד לאפליה מכל סוג ומכל מין ולא משנה מה הרקע. לדעתי ולפי מיטב תפיסתי החוקתית זוהי גם רוח החוק ורוח מגילת העצמאות. הקהילה הלהטבי"ת היא קהילה ככל הקהילות בראשון לציון. היא זכאית למענה ציבורי, לתמיכה ולסיוע כמו כל קהילה אחרת. לא צריך החלטת מועצה לשם אימוץ מגילת העצמאות. חברותיי ואני מחזקים את ידי הקהילה ואת ידי כל מי מהחברה הישראלית שרוצה באימוץ מלא של רוח האבות המייסדים של המדינה, כפי שבאה לידי ביטוי במגילת העצמאות".

גם בעוטף עזה תמכו במחאה הכלל ארצית, זאת על אף אילו אלו טענות של הראפר "הצל" כי המחאה לא רלוונטית לתושבי העוטף. תושבי ניר עם אף יצאו לשער הישוב עם שלטי תמיכה במחאה.

הזדהות בניר עם / צילום: באדיבות תושבי הקיבוץ

נזכיר כי אירועי מחאת הפונדקאות נפתחו הבוקר בסדרת הפגנות ופעולות מחאה ברחבי הארץ. כ-300 מפגינים בירושלים חסמו את דרך עזה, הכביש הראשי מול מעון ראש הממשלה, ובמקביל בתל-אביב, אלפי אנשים צעדו על נתיבי איילון מצומת עזריאלי לכיוון לה גווארדיה.  מארגני המחאה מסרו כי הם בהלם מעוצמת ההיענות. במחאה בכיכר פריז בירושלים נעצרו 3 מפגינים שהפרו את הסדר ונלקחו לחקירה. 

מפגינים בנתיבי איילון / צילום: אבשלום ששוני

מחאת הפונדקאות בתל אביב \ צילום: אבשלום ששוני

מחאה הלהט"בים בתל אביב / צילום: אבשלום ששוני

במאהל המחאה שהוקם בשדרות רוטשילד בתל אביב פנו פעילי המחאה לנציגים של מפלגות (מרצ, יש עתיד) שניסו להקים דוכנים וביקשו לפרקם. הפעילים הבהירו כי לא מדובר במחאה פוליטית, וכי הם לא יהיו "צעצוע של אף מפלגה".

מפגינים מחוץ לבית ראש הממשלה בירושלים / צילום: עמירם ברקת

מחאת הפונדקאות/ צילום :עמירם ברקת

המחאה בצפת / צילום: קיבוץ ברעם

מחאת הפונדקאות בכפר סבא / צילום: יעל שורר

מחאת הפונדקאות / צילום:רעות נגר קרגיט

מחאת הלהט"בים / עדי ניב יגודה

מחאת הפונדקאות/ צילום :אבירם בלומנקרנץ

מפגינים במחאת הפונדקאות על נתיבי איילון

עוד כתבות

חדשות הביומד / צילום: יח''צ דליברז אייאיי, שאטרסטוק

מ-45 דקות ל-13: ניסוי הרובוטים המעניין שהושק בבית החולים שיבא

נובו נורדיסק סגרה חודש של עליות חדות בעקבות השקת גלולת ווגובי ● חברת Converge Bio, המפתחת פלטפורמת AI להאצת גילוי ופיתוח תרופות, השלימה סבב גיוס בהיקף של 25 מיליון דולר ● בריינסוויי רושמת עליות שיא ומקבלת המלצת קנייה ● ואם תסתובבו בבית החולים שיבא בתקופה הקרובה תוכלו לראות שלושה רובוטים ● השבוע בביומד

מימין לשמאל: צפריר יואלי, שחר גרשון ונדב טנא / צילום: תמונה פרטית

יתחרו בעופר ינאי? העבודה החדשה של מנהלי נופר הפורשים

נדב טנא ושחר גרשון מקימים עם בכירים לשעבר באנלייט חברה שתפעל בשוק האנרגיה בארה"ב שצמא לחשמל ● נדב טנא, שמונה ליו"ר, "סטארק פאוור תקדם בשנים הקרובות פרויקטים בהיקפים משמעותיים ותמלא תפקיד מרכזי בפיתוח תשתיות האנרגיה ודיגיטל"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי היום במסחר, והאנליסטים מעריכים - מניות הטכנולוגיה שירוויחו בגדול

השבוע ייפתח בצל הערכות הולכות וגוברות שארה"ב תתקוף באיראן ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת למקטע קריטי, עם דיווחים של ארבע מתוך "שבע המופלאות" ● הפדרל ריזרב יפרסם את החלטת הריבית שלו, אך המשקיעים יתמקדו בחששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● וגם: במרקטוואץ' מסמנים חמש מניות טכנולוגיה שהאנליסטים צופים שירוויחו בגדול ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

המומחה שטוען: הסבב הבא עם איראן יהיה גדול יותר מאי-פעם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כתב העת האמריקאי הפורן אפיירס טוען שהדרך היחידה להצליח לפרק את חמאס מנשקו היא ע"י "קבלנים צבאיים פרטיים", הסבב הבא של ישראל מול איראן עלול להיות ארוך וקשה יותר, וההיסטוריון הבריטי היהודי שמפציר בעולם לבחון את האנטישמיות לפני שתהפוך ל"קטסטרופה" • כותרות העיתונים בעולם

עמירם שחר, מנכ''ל אפווינד ומייסד שותף / צילום: Upwind

הופכת לחד־קרן: אפווינד גייסה 250 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

אפווינד פועלת בתחום אבטחת הענן - שוק שנחשב כיום לקטגוריה הצומחת ביותר בעולם הסייבר ● עמירם שחר, מנכ"ל ומייסד שותף: "בקצב הנוכחי אנחנו צפויים להכפיל את גודל החברה במהלך השנה וחצי הקרובות"

מאיר שמיר / צילום: כדיה לוי

קבוצה הכוללת את מאיר שמיר מתמודדת על רכישת חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד

חברת האסתטיקה הרפואית, שייסד משה מזרחי עומדת למכירה תמורת כמיליארד דולר, איבדה 85% מהשווי בשיא ● מלבד שמיר, שחבר למנהלי אינמוד ומשקיעים נוספים בניסיון רכישה, מתמודדת על רכישת אינמוד גם קרן השקעות מדרום קוריאה

ישראל תחכיר 16 אלף דונם לארה''ב להקמת עיר טכנולוגית / אילוסטרציה: Shutterstock

מזכר הבנות חושף את התוכנית האמריקאית לנגב. על הפרק: הקמת כור גרעיני

ישראל וארה"ב הגיעו להבנות סביב הקמת מרכז לייצור שבבים ובינה מלאכותית בדרום הארץ, תחת ניהול אמריקאי ישיר ● על פי מסמך שהגיע לידי גלובס, ישראל תעניק לאמריקאים חוזה חכירה לקרקע ל־99 שנה, ועל השולחן עלתה גם אפשרות להקמת כור גרעיני באתר

תיק הנכסים של הציבור / אילוסטרציה: Shutterstock

לישראלים יש 7 טריליון שקל בשוק ההון. איפה הם נמצאים?

בנק ישראל מפרסם מדי רבעון את תיק הנכסים של הציבור • בכמה הוא מסתכם, ומה הנכסים המועדפים על הישראלים? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

בניין משרדים של חברת מבנה. ''סמוך לתחנה של הקו הירוק'' / הדמיה: אלכס לובימוב

"רובע עירוני חדש": המלונות ומגדלי המסחר שייבנו בשדה דב, והמחירים

לצד 16 אלף דירות שחלקן כבר בתכנון מתקדם, יהיו בשדה דב גם 3,000 חדרי מלון ● בעוד שבתחום המגורים המחירים מגוונים, בתחום המלונאות היזמים מכוונים רק לפלח היוקרה ולתיירות עסקית

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

אילוסטרציה: Shutterstock

למה ביהמ"ש הקפיא נכסים של איש עסקים בהיקף 17.6 מיליון שקל?

ביהמ"ש קיבל באופן חלקי תביעה נגד יו"ר דירקטוריון בחברה צרפתית המוחזקת בידי חברה ישראלית ליבוא משקאות, והורה על "צו מרווה" בגובה 17.6 מיליון שקל, המהווים את סך הכספים שהתובעים הלוו לחברות ● מדובר בסעד זמני חריג במשפט האזרחי, שכן בניגוד לעיקול רגיל, הצו אינו "תופס" נכס מסוים אלא מופנה אישית כלפי הנתבע

כך מכווצת הבינה המלאכותית את ענף התוכנה / צילום: Shutterstock

שלושה נתונים שמעידים: הבינה המלאכותית מכווצת את ענף התוכנה

לאחרונה שוק העבודה בהייטק עובר שינוי מבני עמוק ● נוסף על מגמת הירידה המתמשכת של היקף התעסוקה בתחום התוכנה, השכר נשחק, ופחות בוחרים ללמוד את המקצוע ● במקביל, גדל פי ארבעה מספר הסטודנטים ​​​​​למדעי הנתונים, בינה מלאכותית והנדסת נתונים

הזהב בשיא / צילום: Shutterstock

לראשונה: הזהב נסחר מעל רף של 5,000 דולר

הזינוק במחירי המתכות נמשך, והזהב והכסף שוברים שיאים חדשים ● בין הסיבות: הטלטלות הגיאו פוליטיות, חולשת הדולר ומהלכים של בנקים מרכזיים

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

רן גואילי ז''ל

דובר צה"ל: אותר בעזה החלל החטוף רן גואילי

מדובר צה"ל נמסר כי הודיעו למשפחת החטוף רן גואילי ז"ל, כי יקירם זוהה ויושב לקבורה - בכך, הושבו כלל החטופים משטח רצועת עזה ● בכיר אמריקאי: מעבר רפיח צפוי להיפתח לקראת סוף השבוע ● צה"ל תקף תשתיות צבאיות של חיזבאללה במספר מרחבים בלבנון ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● עדכונים שוטפים

מימין לשמאל: יובל פרחי, נועה לוטן־יעקבי ואורי עיני / צילום: יח''צ

מאמינים בצפון: קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי פותחת שלוחה בגליל העליון

השלוחה החדשה של קבוצת הפרסום אדלר־חומסקי תפעל במרכז היזמות Hubayta של תנועת "הביתה חוזרים לגליל", הממוקם באגמון מרקט, ותתמקד בתחומי הקריאייטיב

קמפיין של לוריאל

100 מיליון שקל על הכוונת: קבוצת לוריאל יוצאת למכרז פרסום ומדיה

תקציב הפרסום והמדיה של ענקית הטיפוח והיופי לוריאל הוא מהגדולים בשוק ומוערך בכ-100 מיליון שקל ● המכרז החדש הוא לשלוש שנים, כך נודע לגלובס ● כיום מטופל התקציב במקאן ת"א

הפנטהאוז ברחוב חושן 12 בנס ציונה

"ביקוש לשכונה": בכמה נמכר פנטהאוז בנס ציונה?

ברחוב חושן בשכונת הדגל בנס ציונה נמכר פנטהאוז בן 5 חדרים, בשטח של 127 מ"ר עם שתי מרפסות בקומה החמישית תמורת 5.4 מיליון שקל ● מחירי פנטהאוזים בבנייה רוויה בעיר מגיעים עד ל־6.5 מיליון שקל, אך שטחם גדול מבעסקה זאת

אורי אלון וטוני בלייר / צילום: תמונה פרטית

​ערב עם טראמפ ובלייר: יו"ר לאומי היה הישראלי היחיד במפגש המנהיגים העסקיים בדאבוס

במסגרת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס שהתקיים בשבוע שעבר, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ערך מפגש סגור לכ-100 מבכירי המגזר העסקי הגלובלי - אורי אלון מבנק לאומי היה הישראלי היחיד ● בכירי משק האנרגיה נפגשו באילת, והספרייה הלאומית נחנכה סוף-סוף באופן רשמי ● אירועים ומינויים