גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האחים כוזיהנוף ישלמו לרוני מאנה וגיא בלושינסקי 10 מיליון ש'

ביהמ"ש קבע כי הסכם השיתוף בין הצדדים מאפשר לכוזהינוף לשלם פיצוי מוסכם למאנה ובלושינסקי במקום קיום השותפות ביניהם בפרויקט בבלי בת"א

רוני מאנה / צילום: תמר מצפי
רוני מאנה / צילום: תמר מצפי

בית המשפט המחוזי בתל-אביב (השופטת לימור ביבי) קיבל היום (א') בחלקה את תביעתם של יזמי הנדל"ן רוני מאנה וגיא בלושינסקי נגד האחים יעקב ומרדכי כוזהינוף בעניין פרויקט בראשית (פרויקט בבלי) שצפוי לקום בגבעת עמל ב' בתל-אביב.

השופטת ביבי אמנם הכירה בכך שבין מאנה ובלושינסקי ובין האחים כוזהינוף נחתם הסכם שותפות מחייב בקשר לפרויקט, אך לפי קביעתה, תנאי ההסכם הקנו לצדדים (במקרה זה כוזהינוף) את האפשרות שלא לקיים את השותפות בפרויקט כנגד תשלום של פיצוי מוסכם בסך 10 מיליון שקל.

בהתאם קבעה השופטת כי "הנתבעים (כוזהינוף - מ' ש') גילו דעתם, ולפיה אין הם מעוניינים בשיתוף-פעולה עם התובעים, וזאת כעולה מהתכחשותם להסכם והן מהתנהגותם לאחר מכן ובכלל זה הדרת רגלם של התובעים".

לאור זאת קבע בית המשפט כי אמנם "יש לאכוף את ההסכם", ואולם זאת "על דרך קביעה ולפיה זכאים התובעים לסך 10 מיליון שקל, סך אשר הצדדים שניהם מסכימים כי נקבע שישולם ככל שהנתבעים ינצלו את הזכות המוקנית להם בהסכם ויבקשו שלא לקיים את השיתוף עם התובעים".

הלכה למעשה, פסיקת השופטת מביאה סוף (ככל שהצדדים לא יערערו על פסק הדין) לסכסוך ארוך-שנים, במסגרתו ביקשו התובעים כי בית המשפט יורה עליהם כשותפים בפרויקט. זאת, בין היתר, בטענה כי הם אלה שהעלו את האופציה בפני כוזהינוף לקדם את הפרויקט יחד איתם כשותפים.

נזכיר כי את הקרקע עליה צפוי להיבנות הפרויקט רכשו משפחת כוזהינוף באמצעות חברת "מגדלי בראשית" מידי אריק אברמוביץ' בתמורה לסך של כ-200 מיליון שקל. רכישת הקרקע התאפשרה לאחר שאופציה שהקנו בעלי המקרקעין לענבל אור פקעה בינואר 2014.

לפי פסק הדין, עוד בטרם ניתנה פסיקתה של השופטת, הוצע לנתבעים פשרה, במסגרתה מאנה ובלושינסקי יקבלו פיצוי מוסכם בגובה של 10 מיליון שקל, ומנגד תידחה תביעתם לשותפות בפרויקט; אולם התובעים סירבו לכך. נוכח קביעת בית המשפט, נותרו מאנה ובלושינסקי עם הפיצוי המוסכם, אך ללא זכות לקבלת רווחים עתידיים או כלשהם מהפרויקט, אשר ייוותרו כולם בחיק משפחת כוזהינוף.

משפחת כוזהינוף מקדמת בשנים האחרונות את פרויקט "מגדלי בראשית". כיום הפרויקט נמצא בשלב של חפירות וביסוס המגדל, ובחודשים הקרובים הוא עתיד לקבל את היתר הבנייה. הפרויקט, שצפוי לקום על הריסות גבעת עמל ב', עתיד להתנשא לגובה כ-156 מטר (44 קומות) ויכלול 174 יחידות דיור.

יצוין כי במתחם גבעת עמל ב' יושבות מספר משפחות, כאשר אחת מהן (אשר פרטיה שמורים במערכת עקב צנעת הפרט) יושבת במתחם שעתיד להתפנות. לפי ההסכמים השונים, אחריות הפינוי חלה על משפחת כוזהינוף.

הקשר בין מאנה ובלושינסקי לבין משפחת כוזהינוף החל בשנת 2013 עם חתימתם על הסכם, אשר כל אחד מן הצדדים קורא לו בשם אחר. כך, מאנה ובלושינסקי מתייחסים אליו כאל "הסכם שותפות", ואילו בני משפחת כוזהינוף מתייחסים אליו כאל "הסכם מסגרת". ההסכם עצמו נגע לכך שהצדדים מצאו לנכון לשתף פעולה בפרויקטים עתידיים וכן החליטו לבצע בשותפות את הפרויקטים העתידיים.

בכל הקשור לפרויקט האחרון, הצדדים היו חלוקים בשאלות מה מעמדם של מאנה ובלושינסקי בעסקה, האם זו הוצעה על-ידם כשותפים ליעקב ומרדכי כוזהינוף, או שמא היו מתווכים אשר זכאים לדמי תיווך רק מבעלי המקרקעין. עוד הם היו חלוקים בשאלה,האם נכרת ביניהם הסכם כלשהו בנוגע לשיתוף-פעולה בפרויקט בבלי. מחלוקות אלה, לפחות בכל הקשור לפרויקט בבלי, באו היום לסיומם.

עוד כתבות

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטלטלה העולמית בשווקים דילגה על הבורסה בת"א, אבל המניות האלו נחתכו ביותר משליש

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

מכרז המיליארדים של צבא ארה"ב שאלביט עשויה לקטוף

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

"השקענו פה מעל 1.3 מיליארד דולר, ולא עוצרים": ענק ההשקעות שמאמין בישראל

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס