גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שנה אחרי המפולת: טבע רזה וצנועה יותר אך עדיין לא צומחת

אחרי קריסת המערכות שעברה ענקית הגנריקה בעקבות החובות העצומים ופרסום הדוחות לרבעון השני של 2017, הגיע המנכ"ל קאר שולץ והצליח להחזיר למשקיעים ולשוק את האמון ● תוכנית ההבראה המקיפה והכואבת שלו, שעדיין בעיצומה, עושה את העבודה, אבל הדרך חזרה למצב טרם המשבר עוד רחוקה - לא כל שכן לימי הזוהר של 2015

יום פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השני של 2017 היה יום שחור לבעלי המניות בחברת התרופות טבע. באותו יום צנחה מניית ענקית התרופות מישראל ב-24%, ומשווי השוק של החברה נחתכו לא פחות מ-7.6 מיליארד דולר. באותו יום הגיע לשיאו משבר האמון שהלך והחריף עוד קודם לכן, בין השוק לבין הנהלת החברה. טבע  - אז בניהולו הזמני של יצחק פטרבורג - הפתיעה את המשקיעים, ודיווחה על הפסד עצום בשל מחיקת מוניטין של 6 מיליארד דולר, הפחיתה תחזיות והזהירה מפני אי-עמידה אפשרית באמות המידה הפיננסיות שנדרשו ממנה.

שנה שלמה חלפה מאז, ובמובנים רבים טבע היא היום חברה אחרת לגמרי. בדיעבד, אותו יום שחור בתחילת אוגוסט 2017 עדיין לא סימן את התחתית - לא במחיר המניה, ולא בכל מה שקשור להפתעות הפיננסיות שטבע סיפקה למשקיעים.

באותם ימים, בעלי מניות בולטים בטבע "דפקו על השולחן", ודרשו לראות שינוי אמיתי. בספטמבר דיווחה החברה על מינויו הצפוי של קאר שולץ לתפקיד המנכ"ל הקבוע, מינוי שנתפס בחיוב בשוק. שולץ, בעל הניסיון בניהול תוכנית התייעלות בחברות פארמה אחרות, נחשב למי שיוכל לנווט מחדש את הספינה שנתקעה בקרחון.

בנובמבר הוא נכנס לתפקידו, ויום לאחר כניסתו למשרד החדש שלו בפתח-תקווה, פרסמה החברה דוחות רבעוניים חלשים נוספים, ושוב הפחיתה תחזיות שנתיות. המניה צנחה שוב, והגיעה לשפל של יותר מ-15 שנה. מאז - למרות עליות ומורדות - הכיוון הכללי השתנה. שולץ הציג כמעט מיד מבנה ארגוני חדש, ובדצמבר פרסם תוכנית התייעלות מפורטת וכואבת. בחודשים שחלפו מאז מוציאה טבע לפועל את התוכנית ומחזירה לעצמה לאט-לאט את אמון המשקיעים.

24.1 מיליארד דולר - זהו שווי השוק הנוכחי של טבע, אחרי עלייה של 112% ממחיר המניה בשפל שנקבע בנובמבר, אך עדיין נמוך ב-23% מהמחיר של טרום המפולת הגדולה של לפני שנה. בהשוואה לשיא שבו נסחרה בקיץ 2015, מניית טבע נסחרת היום במחיר שנמוך ב-65%.

השיא במחיר המניה נקבע כשטבע הודיעה על רכישת אקטביס (הזרוע הגנרית של חברת אלרגן) - הרכישה הגדולה בתולדותיה, תמורת כמעט 40 מיליארד דולר. הרכישה הושלמה שנה לאחר מכן, כשהשוק הגנרי בארה"ב שינה את פניו, והחברות נתקלו בשחיקת מחירים ובתחרות גוברת.

למימון הרכישה לקחה טבע חובות גדולים, אמנם בריביות נוחות יחסית, אך הקשיים שאליהם נקלעה הובילו לחששות אמיתיים בנוגע ליכולתה לשרת את חובותיה, שעמדו לפני שנה על 35 מיליארד דולר, והובילו לנפילת המניה. כהתמודדות עם החובות יצאה לדרך תוכנית ההתייעלות המסיבית, במטרה לקצץ 3 מיליארד דולר מבסיס העלויות של טבע עד 2019.

"השינוי המרכזי בטבע בשנה שחלפה היה המנכ"ל החדש. הוא העניק לקהילת המשקיעים שלו ביטחון ביכולתו להוביל את טבע למקום טוב יותר - פחות הוצאות, שיפור היחסים הפיננסיים, טיפול במאזן, הורדת מינוף", אומרת סבינה לוי, מנהלת מחלקת מחקר בלידר שוקי הון. "מה שמאוד העיב על טבע זה החוב הגבוה. היא לא החברה הגנרית היחידה שנפגעה ממה שקרה בשוק בארה"ב. כולן נשחקו, אבל בטבע היה גם מינוף גבוה, בעקבות רכישת אקטביס. היום השוק בטוח יותר ביכולת של טבע להוריד את בסיס ההוצאות, ואפילו מדברים על קצב התייעלות גבוה יותר ממה שהעריכו קודם".

14,000 - זה מספר העובדים שטבע תקצץ במסגרת תוכנית ההתייעלות ברחבי העולם, מתוכם 1,750 בישראל. נכון לסוף הרבעון הראשון, כ-6,000 עובדים כבר עזבו, ומספר זה צפוי להתעדכן עם פרסום דוחות הרבעון השני בשבוע הבא.

שולץ הגיע לתפקיד עם משנה סדורה על ניהול חברה במשבר, ולכולם היה ברור שיינקטו צעדים קשים. ובכל זאת, יום פרסום התוכנית הוביל לזעזוע גדול בקרב עובדי החברה. בישראל עלו חששות גדולים מפני אובדן הזהות הישראלית של טבע, וראש הממשלה ושרים נפגשו עם שולץ בניסיון למנוע את סגירת המפעלים בירושלים.

העובדה ששולץ לא נכנע ללחצים סימנה את הכיוון של הנהלת טבע: אין ברירה - או קיצוץ, או שהחברה לא תחזיק מעמד, והיא עלולה להימכר במכירת חיסול על-ידי גוף פיננסי או בעל מניות אקטיביסטי שינסה להשתלט עליה.

בסופו של דבר, נכון להיום נחתמו הסכמים עם נציגי העובדים וההסתדרות ברוב אתרי טבע בישראל ועובדים רבים פרשו בתוכניות פרישה מרצון. במקביל לפיטורים, נסגרים אתרים של טבע, פרויקטים של פיתוח מבוטלים והחברה מנהלת מו"מ עם לקוחותיה בארה"ב ומפסיקה למכור מוצרים גנריים שהיא לא מרוויחה עליהם.

עוד לפני תוכנית ההתייעלות, שינה שולץ את המבנה הארגוני בטבע, במטרה לפשט ולאחד אותו, וביטל את החלוקה שהייתה קודם בין הפעילות הגנרית לפעילות תרופות המקור. כתוצאה מכך עזבו בכירים בחברה, ביניהם מייקל היידן שניהל את המו"פ תחת שני המנכ"לים הקודמים. עם זאת, שולץ לא הביא איתו אנשים משלו להנהלה - היחידה שהצטרפה יחד איתו לטבע היא העוזרת האישית שלו שמלווה אותו שנים רבות.

30.8 מיליארד דולר - זה היה היקף החוב של טבע בסוף הרבעון הראשון. בטבע מקווים לרדת ליחס חוב ל-EBITDA של פחות מ-4 עד שנת 2020, "לעומת 5 וצפונה ב-2018", אומרת לוי. "אנחנו רואים התקדמות בתוכנית התייעלות ורמת ביטחון גבוהה יותר שהיא תפתור את סוגיית החוב ותוריד את רמת המינוף עד 2020".

לפני כארבעה חודשים השלימה טבע בהצלחה גיוס חוב והחליפה חוב קיים. על רקע ביקושים גדולים היא גייסה 4.5 מיליארד דולר, בריביות שנעו בין 3.25% (אג"ח באירו) ל-6.75% (אג"ח דולריות). היא החזירה את החוב הבנקאי שלה, שהיה כפוף להתניות פיננסיות, ופרעה חלק מאג"ח שמועד פירעונן התקרב. הגיוס בוצע כשדירוג החוב של טבע היה בדרגת אג"ח זבל, לאחר שסוכנויות הדירוג חתכו את הדירוגים, בשל המינוף הגבוה.

פחות מ-20% - זהו נתח השוק שהשיגה המתחרה מיילן שהשיקה את הגרסה הגנרית שלה לתרופת הדגל של טבע, קופקסון, לטיפול בטרשת נפוצה (במינון המרכזי, 40 מ"ג), באוקטובר האחרון. למרות החששות הכבדים והציפיות השליליות, הקופקסון המקורי מחזיק מעמד באופן יחסי. לאחרונה חתכה מיילן את מחיר התרופה שלה בחדות, דבר שצפוי להשפיע על טבע בהמשך.

נראה שלטבע שיחק גם המזל לא מעט בתקופה האחרונה. מלבד התחרות האיטית לקופקסון, היא זוכה לעוד כמה חודשי חסד בשוק עם תרופה מקורית אחרת שלה, המשאף ProAir, שחברת פריגו הייתה אמורה להשיק לו גרסה גנרית, אך היא מתעכבת ונותנת לטבע עוד אוויר לנשימה.

מצד שני, פחות מזל היה לטבע עם השקת התרופה למיגרנה, שאמורה להיות אחת התרופות המקוריות החשובות ביותר שלה בשנים הבאות, לאחר שקבלת האישור נדחתה מיוני בשל בעיות של יצרנית חומרי הגלם, וכעת הצפי הוא שהאישור יתקבל בספטמבר.

"ישנה התייצבות בקצב שחיקת מחירי הגנריקה בארה"ב, חדירה איטית יחסית של הגנריקה לקופקסון ושיפור בהערכות שביכולתה של טבע להשיק השנה את התרופה לטיפול במיגרנה", אומרת לוי. "אמג'ן כבר השיקה מוצר, והתמחור היה נמוך יותר ממה שחזה השוק, אבל מדווחים על קצב חדירה מהיר מאוד, וזה נותן ביטחון. טבע אמנם לא הגיעה ראשונה לשוק, אבל יכול להיות שהשוק גדול יותר ממה שציפו, וזה מייצר באזז חיובי לטבע".

3.9% - הוא שיעור ההחזקה של ברקשייר הת'וואיי, חברת ההחזקות של המשקיע האגדי וורן באפט, במניות טבע. באפט הקפיץ פעמיים השנה את מניית טבע. בפברואר דיווחה ברקשייר על החזקה של 1.8% במניות טבע, שאותן רכש באפט בחודשי השפל של המניה, וההשקעה של המשקיע האגדי הניבה אופטימיות מצד משקיעים רבים.

זמן קצר לאחר מכן צינן באפט את ההתלהבות, לאחר שאמר שלא הוא זה שהחליט על ההשקעה, אלא אחד מעוזריו. אולם שלושה חודשים מאוחר יותר נודע שברקשייר הכפילה את החזקותיה בטבע, ושוב מניית טבע קפצה. שווי ההחזקות הנוכחי של ברקשייר בטבע (בהנחה שלא קנתה או מכרה מניות במהלך הרבעון השני) קרוב ל-960 מיליון דולר.

אך לא רק ברקשייר הביעה אמון במניה. גם בעלת המניות הגדולה ביותר בטבע, Capital Research, הגדילה את הפוזיציה שלה בטבע, ונכון לאפריל החזיקה ב-15.9% מהחברה, לעומת החזקה של 10.7% בפברואר.

בעלת מניות שהקטינה את ההחזקות בתקופה זו היא אלרגן, שמכרה כצפוי מניות שאותן קיבלה במסגרת עסקת המכירה של אקטביס לידי טבע, לא לפני שנאלצה להכיר בירידות ערך של מיליארדי דולרים בגין ההחזקה שלה בטבע, על רקע ירידת המניה.

7 - הוא מספר הגופים שממליצים על מניית טבע בהמלצה שלילית כיום ("תשואת חסר" או "מכירה"). לעומתם, ישנם שישה גופים חיוביים ("קנייה" או "תשואת יתר"), וכל השאר - 15 במספר - ניטרליים בשלב זה.

לידר הוא אחד הגופים שנוקטים כיום המלצה ניטרלית ("תשואת שוק"), ולדברי לוי, "אני לא חושבת שהמון דברים השתנו בשנה האחרונה; פשוט, אם החברה לא משנה יותר מדי את התחזיות, השוק מרגיש יותר בנוח לתת מכפיל גבוה יותר לחברה, כי רמת הביטחון עלתה, ישנה יציבות בשדרה הניהולית, ויש תחושה שיש מנכ"ל שעושה דברים נכונים בראייה ארוכת-טווח".

למרות השיפור, טבע עוד לא חזרה לעצמה מבחינת שווי, והיא אינה צופה צמיחה בזמן הקרוב. מתי זה יקרה? ככל הנראה לא לפני 2020. שולץ עצמו אמר שבטבע כבר נעשו מספיק רכישות, והתזרים בשנים הקרובות ישמש בעיקר להחזר החוב.

"בעבר, בתחום הגנריקה, טבע התמקדה במקסום ההכנסות, בהנחה שהכל יתחבר ותיווצר רווחיות. זה לא עובד. יש למקסם את הרווחיות התפעולית", אמר שולץ בינואר. 2018-2019 הן שנים של מיקוד בעמידה בהתחייבויות הקיימות, ורק אחרי ההתייצבות, אולי יהיה אפשר לדבר על התרחבות.

לדברי לוי, "לטבע יש פלטפורמה מצוינת מבחינת מערך ייצור ופריסה גיאוגרפית. זה אולי נשמע כמו סיסמאות, אבל אי אפשר להתעלם מזה - זו חברת ענק, מכונה משומנת. יש פה עוד דברים שאפשר לעשות ולפתח ולצמוח, אבל בשביל זה החברה צריכה להיות בריאה וערוכה פיננסית. אם לא יהיו עוד זעזועים, והם יצליחו ליישם את התוכנית, הם יוכלו לחזור בעתיד לפיתוח עסקי ולרכישת חברות, פעילויות או טכנולוגיות, אבל היום זה לא המיקוד שלה". 

המנכ"ל מתוגמל: שולץ יגיע ל-100 מיליון דולר ב-5 שנים

חבילת התגמולים שניתנה לקאר שולץ עם כניסתו לתפקיד מנכ"ל טבע עשויה להגיע עד 100 מיליון דולר תוך חמש שנים, זאת בהנחה שיעמוד בכל היעדים שיוצבו לו, ובהתאם יקבל את הבונוס המקסימלי מדי שנה (וכמובן בהנחה שיישאר בתפקיד לאורך כל חמש השנים האלו).

חבילת השכר, הגבוהה שניתנה אי פעם למנכ"ל של חברה ישראלית, מורכבת משכר בסיס שנתי שגובהו 2 מיליון דולר, בונוס בהיקף שיגיע עד 200% מהשכר השנתי (כלומר 4 מיליון דולר), וכן תגמול הוני בשווי הוגן של 6 מיליון דולר - ובסך הכול עד 12 מיליון דולר לשנה - כלומר עד 60 מיליון דולר במשך חמש שנים.

עם הגעתו לטבע קיבל שולץ מענק חתימה בגובה 20 מיליון דולר, וכן שלוש חבילות של מניות חסומות, בסכום כולל שיגיע גם הוא עד 20 מיליון דולר: הראשונה בהיקף 5 מיליון דולר, ועוד שתיים בהיקף 7.5 מיליון דולר כל אחת, שאותן יקבל אם המניה תגיע לרמת מחיר מסוימת תוך שלוש שנים, ותוך חמש שנים, מתחילת כהונתו. המניות החסומות ניתנות לו על בסיס מחיר המניה לפני ההודעה על כהונתו, כלומר כ-15.5 דולר, ובכפוף לכך שימשיך לכהן בתפקידו במועד ההבשלה של אותן מניות.

קרוב לוודאי שהקיצוצים בבסיס ההוצאות של טבע הוא אחד מהיעדים שעליהם סוכם עם שולץ, כך שההתקדמות של טבע בתוכנית ההתייעלות מקרבת את שולץ צעד נוסף לעבר הבונוסים שהובטחו לו. נוסף על כך, העלייה במניית טבע מעלה את שווי המניות החסומות שבידי שולץ, והיות שהן יוקצו לו על בסיס עמידה ברמות מחירי מניה שנקבעו, ככל שהמניה עולה, גדל גם הסיכוי שלו לקבל אותן במועד שנקבע.

בעוד שבוע הדוחות: האנליסטים מצפים מטבע לעקוף את התחזיות

בעוד שבוע תפרסם טבע את דוחות הרבעון השני של 2018, ונראה שיש משקיעים שמצפים שבדומה לרבעון הקודם, תנצל את ההזדמנות גם להעלות את התחזיות השנתיות שלה, וזאת על רקע העיכוב בתחרות גנרית למשאף ProAir והעובדה שהתחרות בקופקסון אולי פחות עזה מהצפוי. נכון להיום, קונצנזוס האנליסטים הוא להכנסות של 4.74 מיליארד דולר, ולרווח נקי (Non-GAAP) של 64 סנט למניה - כלומר בסה"כ כ-652 מיליון דולר.

בקרדיט סוויס מצפים מטבע לעקוף את תחזיות הקונצנזוס. האנליסט ואמיל דיוואן מעריך שהרווח הנקי יהיה 67 סנט למניה, על רקע מכירות גדולות יותר מהצפוי לקופקסון, ProAir וכן לתחום הגנריקה. "אנחנו גם מצפים מטבע להמשיך להציג תוצאות בתוכנית ההתייעלות האמביציוזית שלה", הוא כותב.

דיוואן מצפה לעדכון על תגובת טבע לאחר שמיילן חתכה את מחיר הקופקסון הגנרי שלה ב-61%. "תגובת טבע למהלך תהיה חשובה לתחזיות 2018 ולמספרים שתציג ב-2019", הוא כותב.

"אנחנו רק בסיבובים הראשונים של סיפור הורדת המינוף", כתבה האנליסטית ג'יימי רובין מגולדמן זאקס בסקירה לקראת הדוחות. "אם משקיעים יקבלו כמונו את הגישה שלפיה בשנת 2020 תהיה חזרה לצמיחה בשיעור חד-ספרתי ושינוי במכפיל הרווח, אז ניתן לראות אפסייד משמעותי למניה".

לפיכך, להערכתה העדכון במסגרת דוחות הרבעון השני יהיה קטליזטור חשוב למניה, "משום שאנחנו מצפים מההנהלה לעדכן על צבר המוצרים בפיתוח מוקדם שלה, ולספק יותר מידע על הזדמנויות בתחום ההשקות הגנריות המורכבות יותר, שיהיו מנועי צמיחה לטווח הארוך".

בטווח הקצר יותר, רובין מצפה לעדכון בנוגע להשקת התרופה למיגרנה וצפי בנוגע למכירות התרופות אוסטדו וקופקסון, שהן לדבריה "ברומטר חשוב לייצור מזומנים והורדת המינוף".

עוד כתבות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

תקיפת צה''ל בלבנון / צילום: ap, Hussein Malla

דיווח בלבנון: חוסל בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה

במהלך הלילה: אזעקות הופעלו במטולה ● מוקדם יותר - מטרה אוירית יורטה באזור קריית שמונה ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן שנבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

הסעיף "הקטן" בעסקת נדל"ן שיתחיל לסבך אתכם עם רשות המסים

באילו מקרים השחקנים בשוק הנדל"ן "בני חורין" מהקשר שנכפה עליהם ככלל עם רשות המסים? ● גלובס עושה סדר בזכויות החוזיות והתנאים שמשחררים אתכם מחובת הדיווח לרשויות המס, לפחות בשלב עריכת החוזה

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

כרזת ''הצרעה הירוקה'' של ברוס לי. דיאלוגים שנונים מסרטי קונג פו / צילום: Reuters, ARCHIVIO GBB / CONTRASTO

על הספר החדש של טרנטינו וההערצה שלו לאלימות פרועה

הבמאי האמריקאי האייקוני קוונטין טרנטינו, הוציא לאחרונה ממואר בו הוא מדביק את הקורא בתשוקתו לקולנוע ולתרבות הפופ של שנות ה-70 שמלווה אותו מגיל צעיר

אלישע מדן. החברים / צילום: פרטי

"בזכות החברים": למרות שאיבד את שתי רגליו בעזה, אלישע מדן יצא לטייל בערבה

אלישע מדן נפצע אנוש בעזה ● בשבוע שעבר החברים שלו סחבו אותו כדי שיוכלו לטייל יחד בערבה: "אני יודע שאוכל לחזור להיות יותר ממה שהייתי" ● פרויקט מיוחד

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים