גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ברן תהנדס את אפריקה: תבצע פרויקטים בהיקף כ-350 מ' דולר

חברת ההנדסה והפרויקטים תבצע פרויקטים בתחומי תשתיות מים וחקלאות באחת ממדינות היבשת ● המניה החבוטה הגיבה בעליות של עד כ-13%

חברת ההנדסה והפרויקטים ברן  עדכנה היום כי חתמה על שלושה מזכרי הבנות לביצוע פרויקטים באפריקה, בטווח הכנסות כולל של כ-355-430 מיליון דולר.

מדובר, לפי ברן, בהסכמים שנחתמו מול רשות ממשלתית לביצוע פרויקטים של תשתיות "בתחומי המים והפיתוח החקלאי הכוללים בין היתר, הכנת תוכנית אב לפיתוח חקלאי במדינה, וביצוע פרויקטים חקלאים בהיקף העולה על 500 אלף דונם".

מזכרי ההבנות כוללים פרויקט אחד מרכזי בתחום התשתיות והחקלאות, בהיקף מוערך של כ-300-350 מיליון דולר לתקופה של חמש-שש שנים, פרויקט נוסף בתחום דומה בסך של 50-70 מיליון דולר לתקופה של שנתיים-שלוש, ופרויקט שלישי מצומצם יותר בתחום הייעוץ וההנדסה, בסכום של 5-8 מיליון דולר לתקופה של שנה.

מניית ברן החבוטה הגיבה לעדכון בעליות חדות, שעמדו בשעות הצהריים על כ-13% ומחקו את עיקר הירידה שהיא הציגה בשנה האחרונה, כשלאחר העליות שווי החברה הנוכחי עומד על פחות מ-80 מיליון שקל.

בברן ציינו כי הפרויקטים הם עצמאיים "ולא קיימת תלות ביניהם", וכי ביצועם "כפוף לחתימת הסכמים מפורטים" וכן לסגירת חבילות מימון.

עוד ציינו בברן, שחתמה על מזכרי ההבנות באמצעות החברה הבת ברן אינטרנשיונל, כי סוכם על שיתוף פעולה על בסיס בלעדיות למשך חצי שנה, וכי "ניתן להאריך תוקף כל אחת מההתקשרויות פעם אחת".

ברן

הביטולים שמתאגרים את ברן

אפריקה היא אחד ממוקדי הפעילות המרכזיים של ברן, שרק בחודש יוני עדכנה על זכייה בחוזה גדול בפרויקט לאספקת מי שתייה בחוף השנהב, בהיקף מוערך של כ-40-60 מיליון אירו.

ברן עברה בשנים האחרונות תקופה מאתגרת, תחילה בהשפעת פרויקטים בישראל שנעצרו או בוטלו, והסבו לה נזקים, ובהמשך בהשפעת ביטול פרויקט מרכזי שלה ברוסיה, שבוטל.

על רקע רצף האירועים שעברה, מניית החברה צללה ב-50% בשלוש השנים האחרונות והתרחקה יותר מ-90% מרמת השיא אליה הגיעה בשנת 2007. עם העליות היומית, התרחקה מניית ברן ב-16% מרמת השפל אליה הגיעה במהלך 2016.

על רקע התקופה הלא פשוטה שאיתה התמודדה, בתחילת השנה שעברה דיווחה ברן על אפשרות להכנסת משקיע לחברה, אולם עד כה כל עסקה לא יצאה לפועל, וברן גם לא עדכנה בנושא בדוחותיה.

ברן, שבשליטת היו"ר מאיר דור ואלכסנדר נסיס, עוסקת במגוון פעילויות הקשורות למתן שירותים ופתרונות הנדסיים וניהוליים בפרויקטים בתחומי תשתית, בנייה ותעשייה, אנרגיה, חקלאות ומים, בארץ ובחו"ל. בסוף 2017 העסיקה החברה כ-820 עובדים.

בסיכום הרבעון הראשון של השנה צללו הכנסותיה של ברן ב-40% ל-97 מיליון שקל, ושחיקה ניכרת נרשמה גם בשורות הגולמית והתפעולית שלה. בשורה התחתונה, הרווח הנקי הרבעוני שלה צלל ביותר מ-80%, ועמד על 1 מיליון שקל בלבד.

מפילוח הכנסותיה של ברן, המחולקות לישראל ולחו"ל, עולה כי בסיכום רבעוני הצטמצמה הפעילות בחו"ל ב-45%, וההכנסות ממנה הסתכמו ב-51 מיליון שקל, ואילו הרווח התפעולי ממנה צנח ב-85%, ועמד על פחות מ-2 מיליון שקל.

יציאה ממדינות לא רווחיות

בברן מייחסים את הצמצום בהכנסות בעיקר לפעילות החברה ברוסיה, וכן לפרויקט הולכת מים באפריקה, ועוד ציינו בנושא, כי החברה המשיכה לטפל בסיום פרויקטים הפסדיים הנמשכים מהעבר, "כמו גם סגירת מדינות לא רווחיות או חזרה בהן לפסי רווחיות".

לפי החברה, סוגיה זו ממשיכה להיות אחת המרכזיות "ממשימות החברה מאז אמצע 2015".

לפי ברן, סיום פעילות ויציאה ממדינות פעילות שאינן רווחיות, "מושכים ומשפרים את אחוז הרווח הגולמי הכולל, גם במגזר אינטרנשיונל וגם במגזר ברן ישראל".

ההכנסות הרבעוניות של ברן בישראל הצטמצמו ב-34% ל-45 מיליון שקל, אולם החברה הצליחה להגדיל את הרווח התפעולי מהן, שהתקרב ל-4 מיליון שקל, כמעט פי ארבעה, תוך שיפור שיעורו מההכנסות.

בהתייחסות לירידת ההכנסות בישראל ציינו בברן, כי אלה הושפעו בעיקר מסיום פרויקט שיקום של מפעל תעשייתי, וכן מצמצום פרויקטים בתחום התעשייה התהליכית וההנדסה המסורתית, ומנגד, החברה הצליחה לשמור על רמת ההכנסות בתחומי התחבורה, התשתיות האזרחיות והתקשורת.

בסיכום שנת 2017 כולה, הכנסותיה של ברן שמרו על יציבות, ברמה של 572 מיליון שקל, הרווח הגולמי שלה עלה משמעותית וסייע לה לעבור לרווח תפעולי של 35 מיליון שקל, אחרי הפסד תפעולי של 31 מיליון שקל ב-2016, ובשורה התחתונה היא הציגה רווח נקי של 17 מיליון שקל, אחרי שהפסידה 64 מיליון שקל בשנתיים קודם לכן (2015-2016). 

עוד כתבות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● מקור בארגוני הטרור הפלסטינים לערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס עדכן שהוא ימסור הערב למתווכות את תשובתו להצעה ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?