גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשקיבוצניקים פוגשים פרייבט אקוויטי: עמיעד חושש מפימי

השקעה של קרן פימי נראית כמו חלומה של כל חברה, אך כאשר נכנסה להחזקה במפעל של קיבוץ עמיעד - היא התקבלה באדישות מסוימת ● מה עומד מאחורי התגובה הפושרת? האם זה בגלל חשש להשתלטות? ואיך זה קשור להיסטוריה של עמיעד עם גופים כמו ויולה וגאון אחזקות? ● ניתוח G

מערכת השקייה של עמיעד / צילום: באדיבות עמיעד מערכות מים
מערכת השקייה של עמיעד / צילום: באדיבות עמיעד מערכות מים

בשבילים השלווים של קיבוץ עמיעד בצפון הכינרת לא מורגשת תכונה מיוחדת בעקבות העסקה עם קרן פימי, שרכשה בשבוע שעבר 9% ממניות המפעל הקיבוצי, "עמיעד מערכות מים". אף על פי שעבור הקיבוץ אלה אמורות להיות חדשות טובות - מדובר בהבעת אמון גדולה מצד קרן פרייבט אקוויטי שהשביחה כבר עשרות חברות, ואפשר להניח שכך היא תעשה לחברה שנמצאת בשליטת הקיבוץ (48.4%) ונסחרת בבורסת AIM הלונדונית לפי שווי של כ-60 מיליון דולר - אבל משהו בכל זאת מחזיק את חברי הקיבוץ מלפתוח את השמפניות.

"יש הרבה חוסר ודאות", אומר גורם המקורב לנושא. "ראינו מה פימי עשתה באורמת ובחברות אחרות, כמו גילת וריטליקס (שבהן ניהלה מאבקי שליטה עד לקבלת השליטה)". העובדה שפימי רכשה "רק" 9% (מידיה של KBI, אחת הקרנות הזרות שהחזיקו במניות עמיעד מערכות מים), לא מרגיעה אותו: "לי לפחות ברור שפימי לא תסתפק בזה. זה מעורר חשש שחברי הקיבוץ ימצאו את עצמם במיעוט, או שיופעל עליהם לחץ למכור את השליטה. והם עוד לא שם".

גורם אחר המקורב לעסקה טוען: "ראינו מה קרה כשיש להם את השליטה", ברומזו לתוצאות המאכזבות של החברה (ועל כך, בהמשך).

ואילו גורם שלישי, שהתעניין בעבר בהשקעה בעמיעד, לוקח את שתי הגרסאות האלה ומתמצת מהן את מה שאפשר לכנות בשם "הפרדוקס הקיבוצי", אותה אנומליה שנוצרת ברגע שקצב החיים בקיבוץ נפגש עם כסף גדול: "צריך להבין שקיבוצניקים מדברים בשפה אחרת", הוא מסביר. "ב'קיבוצניקית' החברה זה 'המפעל', יש להם כל הזמן שבעולם, ועד שהם מחליטים, הלך המומנטום. אתה מדבר איתם על צמיחה, והם אומרים לך: בשביל מה אנחנו צריכים צמיחה? מה רע לנו ככה".

את אקורד הסיום נותן עודד רוזן, מוותיקי הקיבוץ: "כרגע המצב מבחינתנו הוא קרן אחת נכנסה במקום השנייה, כך שאין כל שינוי. אבל נכון הוא שכולנו מכירים את פימי, ואנחנו מניחים שבאיזה שלב הם ירצו להגדיל את ההחזקה, אולי דרך שותפות, אולי דרך קנייה. יש המון אפשרויות. הדיון הזה של ה'איך' עוד לא התקיים אצלנו. כשזה יהיה רלוונטי, פימי תפנה להנהלה, תציע הצעות, יביאו את זה לאסיפת חברים. אבל זה לא המצב כרגע, ולכן אנחנו מאוד רגועים".

"גיוס כסף זה אומר דילול"

עמיעד, המייצרת מערכות לסינון מים, הוקמה ב-1962. בתחילת הדרך התמקדה בפטנטים שונים לחקלאות וכעשור לאחר מכן עברה לייצור מסנני מים מפלסטיק. החברה קצרה הצלחה רבה והפכה לאחת המובילות בתחומה. הקיבוצניקים, כמו קיבוצניקים, השתמשו ברווחים כדי לשפר את איכות החיים בעמיעד. יו"ר החברה לשעבר, טל ישועה, סיפר בעבר, בראיון ל"כלכליסט", שהאשראי שניתן למפעל, נוצל לטובת בנייה בקיבוץ. התוצאה הייתה ידועה: הקיבוץ נקלע לחובות של כ-50 מיליון שקל.

ב-1997 אותגרו דפוסי החשיבה הקיבוציים עם כניסתה של גאון אחזקות, שרכשה 26% מעמיעד. "עד אז חיינו בצורה אחרת לגמרי", סיפר בעבר ל"כלכליסט" ברי קולמן, מוותיקי הקיבוץ והמפעל. "[לפני כן] באסיפות מישהו היה מעמיד עצמו כמועמד למנהל המפעל, והיינו מצביעים בלי להבין יותר מדי בכלכלה. פתאום הכול השתנה: המפעל שלנו, שהקמנו וטיפחנו והשקענו בו - פתאום רבע ממנו הולך למישהו אחר. פתאום מגיע מנהל מבחוץ. זה לא היה קל".

גאון הובילה את החברה למהלכים עסקיים שהיטיבו איתה. ההכנסות גדלו, החובות כוסו, ועמיעד אפילו רכשה חברה-בת. בהובלתה של גאון, יצאה החברה להנפקה בבורסת ה-AIM בלונדון. ב-2007 הגדילה החברה את מכירותיה בכ-30% לעומת 2006 וסיימה את השנה עם מכירות של 57 מיליון דולר ורווח נקי של קרוב ל-5 מיליון דולר. במחצית הראשונה של 2008 מכרה החברה ב-39.5 מיליון דולר והרוויחה קרוב ל-4 מיליון דולר.

כשנה לאחר ההנפקה יצאה גאון אחזקות מהחברה, וב-2009 קיבל הקיבוץ שותף חדש: קרן ויולה, בראשות הראל בית-און, שרכשה את מניותיה של קבוצת השקעות איסלנדית בשם אטורקה (23%) תמורת 9 מיליון דולר. בית-און, ושותפתו דאז, אסנת רונן, ישבו כדירקטורים בעמיעד, וכמנכ"ל החברה מונה אריק דיין מקיבוץ הגושרים. כאשר ויולה רצתה לקחת את החברה לשלב הבא, ולגייס כסף באמצעות הנפקה נוספת - בקיבוץ חששו. "גיוס כסף זה אומר דילול", אומר גורם שמכיר את הנושא מקרוב, "בקיבוץ התלבטו, ולא החליטו, ואז זה הפך להיות כבר לא רלוונטי".

דיין, המנכ"ל לשעבר שכיום משמש כמנכ"ל חברה קיבוצית אחרת (כרומגן), מנתח יותר לעומק: "קיבוץ הוא בעל מניות טוב, מחובר לקרקע, לתעשייה, לציונות, אבל הוא גם בעל מניות שאוהב סטטוס קוו. הבורסה היא חיה שקשה לנהל אותה, את צריכה לדווח, והקיבוץ לא אוהב דברים כאלה, ולכן כל שינוי כזה מלמעלה הוא לא פשוט בכלל".

המפעל בקיבוץ עמיעד / צילום: אסף סולומון

"שוק מבוזר ומורכב"

ויולה, מעידים גורמים בשוק, אף שנחשבה בעיני רבים כוח מניע ב"עמיעד מערכות מים", התייאשה מהקושי להוביל מהלכים עם שותף כמו הקיבוץ, שכאמור מתנהל בקצב אחר ובחשיבה אחרת, ויצאה - עם סכום שהוא בערך פי 3 על הכסף.

בשנים האחרונות, עם או בלי קשר ליציאה של ויולה, נראה שהחברה מדשדשת: היא לא פרצה לשווקים חדשים והרווח שלה (רווח נקי של כ-3.2 מיליון דולר), ביחס לשווי (59 מיליון דולר), נמוך יחסית. גורמים המכירים את הנושא מציינים כי הסיבה לדריכתה במקום היא לאו דווקא הרוח הקיבוצית אלא פשוט שינויים שקרו בשוק, במקביל לחוסר הצלחה בכניסה לשוק עם מוצרים חדשים. "עמיעד מתמחה בסינון וניקוי מים כבר 40 שנה והיא מהמובילות בעולם בתחום הזה", מסביר ל-G דורי יבזורי, מנכ"ל החברה זה כשנה וחצי. "יחד עם זאת, מדובר בתחום מאוד גדול ורחב, של הרבה מאוד הזדמנויות ובמקביל זה שוק מבוזר ומורכב וצריך לדעת איך להסתדר בו".

אחד התחומים שעמיעד שמה עליו את יהבה הוא מה שנקרא "מי הנטל" - המים שהאוניות שואבות ל"בטנן" תוך כדי שהן שטות בים, כדי לייצב את עצמן, ופולטות אותם כשהן מגיעות לחוף. התקנות החדשות דורשות מהאוניות להתקין מערכות סינון עבור המים האלה. בנוסף, עמיעד נכנסה גם לאספקת מערכות סינון בתחומי הגז והנפט. "כל אלה", מסביר דיין, המנכ"ל לשעבר, "הם תחומים מורכבים יותר, ופחות טבעיים לה".

"בסוף, ברוב מוחץ של המקרים זה ניהול", אומר גורם המקורב לנושא. "לפעמים יש באמת משתנים חיצוניים, אבל הדרישה מחברה זה שהיא תדע להתמודד גם נוכח משתנים כאלה, שלא בשליטתה. פימי לא מחפשת עסקות שבהן אין לה שליטה ויכולת לכוון את עסקי התאגיד. לפעמים לצורך כך זקוקים ל-51%, לפעמים מספיקים 40%. זה לא נובע מאיזה אגו או רצון לשליטה, אלא בגלל שפימי היא גוף שיכול להביא ערך, ולצורך כך היא זקוקה ליכולת להשפיע".

"הכדור אצל בעלי המניות"

החזון של פימי נשמע טוב ויפה על הנייר, אבל צריך לשאול, לאור ההיסטוריה, ויותר מזה, לאור "הנפש הקיבוצית" של חברי עמיעד, מה יקרה אם תוכניותיה של פימי להגיע לשליטה לא יתקבלו בקיבוץ במחיאות כפיים, מה שנשמע כמו אפשרות שאינה בלתי הגיונית.

נכון לעכשיו, פימי מצהירה שהמהלכים שהיא תעשה יהיו ידידותיים: "פימי לא נכנסת בכוח"', מסביר גורם בכיר בשוק ההון, "היא לא עושה דברים אם לא מאוד-מאוד רוצים את זה. אם תהיה התנגדות, היא כנראה לא תעשה את זה, אבל פימי דווקא מעריכה שיפרסו לה שטיח אדום. אם לא ימחאו לה כפיים, היא לא תיכנס. בינתיים המניה כבר עלתה כתוצאה מהכניסה שלה, כך שאין בעיה".

במציאות, המצב כנראה מורכב יותר, בוודאי כשמסתכלים על ההיסטוריה של פימי, בעלת מוניטין של קרן אגרסיבית שלא מוותרת בקלות: בכפרית, למשל, סירבו לכניסתה, ויו"ר ועדת הביקורת של החברה טען כי מדובר ב"קרן אלימה מדי"; באורמת פימי סייעה למייסדים, בני הזוג גורניצקי, לבלום את ההשתלטות העוינת של גזית, ובסופו של דבר הפכה לבעלת המניות הגדולה בחברה (בשנה שעברה נמכרה לגוף אמריקאי באקזיט של כמעט פי 3 על הכסף); וגם בריטקליס ובגילת היא לא נבהלה מהמכשולים שהועמדו בפניה בדרך לשליטה.

בעמיעד המצב מורכב עוד יותר, שכן לא כל חברי הקיבוץ מחזיקים מניות בחברה הקיבוצית. הקריטריון הוא תאריך קובע כלשהו שנקבע בזמנו, מה שמביא לכך שעיקר המחזיקים במניות הם ותיקי הקיבוץ, באמצעות קרן החושלים, שבראשה עומדת חברת הקיבוץ, אפרת פאר.

פאר משדרת אופטימיות נוכח כניסתה של פימי: "בסך הכול אנו רואים בזה צעד טוב מאוד, המהלך של ישי דוידי (מייסד פימי ובעל השליטה) רק מחזק את מה שאנחנו חושבים - שהחברה מצוינת ושההנהלה מצוינת".

ישי דוידי / צילום: איל יצהר

מנכ"ל עמיעד יבזורי הציג בעבר, לפחות כלפי חוץ, עמדה חיובית כלפי מהלכים שכאלו, בתנאי שהם נעשים בהסכמה: "חברות קיבוציות לא נבנות כדי להשביח ערך ולצאת החוצה, הן שם כדי להישאר", הוא התבטא בדצמבר האחרון בכנס הכלכלי השנתי לתאגידים, ביוזמת פירמת עוה"ד ש. פרידמן, ופירמת הרו"ח PWC (הדברים פורסמו באתר ספונסר). "כניסת קרן משנה את כללי המשחק - גם בזוויות ההסתכלות וגם בפרמטרים ניהוליים. הקרן מכניסה את שיטות הניהול שלה, ההסתכלות העסקית שלה, והיכולת לקבלת החלטות נכונה. כאשר יש זהות אינטרסים וכימיה בין הצדדים זה יכול להקפיץ את החברה".

היום הוא מתנסח בהרבה יותר דיפלומטיות: "כרגע אנחנו מדברים על כניסת מיעוט", הוא אומר ל-G. "כדי להגיע לפוזיציה, פימי צריכה לקבל הסכמה מבעלי המניות האחרים, וזה יכול להיות מחר, או בעוד חמש שנים. אנחנו כמובן שמחים בכל מי שמגלה עניין בחברה ושותף לראייה שלחברה יש פוטנציאל גדול, ומוכן לתרום להצלחה שלה, וכל אחד שעושה את זה, זה סימן חיובי. ההצלחה שלנו תלויה בתרומה של כל בעלי המניות. לפימי יש יכולת לתרום גם להצלחה של החברה וגם לעשות עוד דברים, אבל זה עוד מאוד ראשוני. זה לא משהו שבסיטואציה הנוכחית יכול לקרות. זו לא פעם ראשונה שיש פרייבט אקוויטי בחברה, היו בעבר אחרות, אנו מכירים את הסיטואציות. בכל מקרה, כרגע אנו בקלוזינג פריוד, לא יכולים לדבר על תוצאות ולא על כיוונים".

אבל אתה לא ילד, ניהלת חברה או שתיים, ברור לך שפימי לא נכנסה כדי להישאר עם 9%.

"גם כשהקרן שאותה החליפה פימי נכנסה לחברה, חשבו שהם הולכים לעשות מהלכים אחרים. יש הרבה אפשרויות וכל אחד מאיתנו יכול לשער את ההשערות שלו. אני שמח על ההתעניינות ועל ההכרה בפוטנציאל שבחברה, ואני מברך כל אחד שמוכן לתרום למימוש הזה".

מה הציפיות ממך כמנכ"ל?

"הציפיות ממני לא שונות מהותית מאשר הציפיות מכל מנכ"ל אחר של חברה: להציג מסלול של צמיחה והשאת ערך לבעלי המניות. התחום הוא גדול ורחב, וצריך למצוא את היתרון התחרותי. אנחנו צריכים כמנהלי החברה לעשות את המקסימום לטובת החברה. אם בעלי המניות מחליטים לממש החזקותיהם בחברה או להשקיע בה, יבורכו. תפקידנו למצוא מקורות אחרים שיאפשרו לחברה לגדול ולצמוח".

הופתעתם מהכניסה של פימי?

"הנושא היה לא בלתי סביר, כי פימי קונה שליטה והיא הצהירה שהיא קונה שליטה במהלכים מוסכמים ידידותיים ולא במהלכים חד צדדים. הפעולה היא קצת חריגה בנוף של פימי, אך היא לא בלתי סבירה. הכדור כעת במגרש של בעלי המניות. לחברה יש אינטרסים מאוד ברורים, וזה לקבל את הכלים הדרושים עבורה, ואת זה היא מצפה לקבל מבעלי המניות או אלה שיהיו בעתיד. אנחנו נמשיך לנסות ולהצליח ולפתח את העסקים".

"מנוגד לחשיבה הקיבוצית"

למרות הדיפלומטיות הזהירה של המנכ"ל יבזורי, ישנם קולות אחרים, חשדניים יותר. "אחד הדברים שחברות קיבוציות לא הפנימו זה שכשאני מכניס שותף, אין לו אותו סט של אינטרסים", אומר גורם שמכיר מקרוב את הנושא. "זה פשוט מנוגד לחשיבה של הקיבוצים".

אבל בעצם, קיבוץ עמיעד היה כבר בסרט הזה. אז למה החששות הגדולים?

"הקיבוץ היום לא חזק כמו שהיה לפני חמש שנים. הוא מורכב מהרבה יחידים עם זכויות שונות. הם עברו תהליך של שיוך נכסים ולא כולם מחזיקים במניות. מי שיש לו מניות בקרן החושלים הם אלה ששולטים, כך שנוצרה הפרדה בין האינטרסים של הקיבוץ לבין החברים".

למה לדעתך פימי נכנסו לחברה בצורה כזו?

"הנחת העבודה היא שהם רוצים לסמן לכל הקרנות האחרות שיתרחקו. אני מעריך שבשלב הבא פימי תנסה להגיע לדיאלוג עם הקיבוץ על כניסה לגרעין השליטה, ובהינתן שהקיבוץ הוא בפוזיציה של מכירה, פימי תשאף להיות בעלת השליטה. הקיבוץ יצטרך עכשיו לבחור אם להגיע לאיזו הסכמה, להזמין נציג של פימי שיישב בדירקטוריון, או לקחת פוזיציה יותר סרבנית".

ההנהלה לדעתך צריכה לחשוש?

"פימי לא נוטה להחליף הנהלות, בטח לא בשלב הראשון. הנחת העבודה של פימי היא שאפשר להוציא מההנהלה יותר ממה שהוציאו ממנה קודם, כך שאני מניח שלא נראה זעזועים בחברה בכיוון של החלפת הנהלה".

עוד כתבות

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

שר הביטחון יואב גלנט ורה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

רה"מ אישר: ראש השב"כ ייצא לשיחות בקהיר, ראש המוסד לקטאר

צה"ל מאשר: חיסלנו את סגן מפקד יחידת הרקטות והטילים של חיזבאללה ● בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

המייסד של החברה בעלת הצמיחה המהירה בעולם מגלה את הסוד

הסטארט-אפ הראשון שהקימו נמכר למיקרוסופט, חברת אבטחת הענן שלהם מכניסה 350 מיליון דולר בשנה, ורק החודש הם עשו עסקת ענק נוספת ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה