גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

Root, עבור: האם כדאי לפרוץ לעצמכם את הטלפון?

עד לפני שנים ספורות, פריצת טלפוני אנדרואיד הייתה שיטה פופולרית לשפר את ביצועיהם ● אלא שככל שהסמארטפונים הלכו והשתכללו, הצרכנים הפסיקו לעשות זאת ● באילו מצבים עדיין כדאי לשקול Root? מדריך

פריצת טלפון עם אנדרואיד / צילום: flickr, Danny Choo - cc by sa 2.0
פריצת טלפון עם אנדרואיד / צילום: flickr, Danny Choo - cc by sa 2.0

זמן קצר לאחר שנכנסו לחיינו הסמארטפונים, הגיח לעולם המושג Root: כלומר, "לפרוץ" את הטלפון על מנת לקבל הרשאות מתקדמות (בדומה להרשאות אדמיניסטרטור במחשב האישי לעומת הרשאות משתמש רגיל). בזמנו ביצוע rooting למכשירים היה מתבקש: ספקיות הסלולר מכרו טלפונים שהותקנו עליהם מראש אפליקציות מציקות משלהן, ואלו תפסו מקום יקר מפז על כרטיס הזיכרון; ה-ROM ומערכת ההפעלה לא היו תמיד העדכניים ביותר; הטלפונים היו אטיים ולא מיצו את כל יכולות המעבד שלהם.

על אף שאנדרואיד, מערכת ההפעלה הסלולרית מבית גוגל, תמיד נחשבה ככזו שניתנת להתאמה אישית, הרי שפריצת הטלפון אפשרה להפוך את ההתאמה האישית לחסרת גבולות באמת. היא אפשרה להגיע לקובצי הליבה של הטלפון - לכל תיקייה, לכל רכיב ולכל הגדרה, גם כאלו שגוגל לא חשבה שיש צורך לשנותם כמו מעבד, הגדרות גרפיקה, או מערכת הפעלה. או בקיצור, rooting לטלפון אפשר לנצל את מלוא הפוטנציאל שלו. מדובר ב"פריצה" במירכאות, משום שבניגוד לאייפון ולמערכת ההפעלה iOS, שמראש נבנו כך שיריצו רק תוכנות שאושרו בחתימה מוצפנת (תהליך הפריצה שלהם מכונה Jailbreak והוא מסובך הרבה יותר), באנדרואיד ה"פריצה" היא פשוט קבלת הרשאה גבוהה וגישת כתיבה לכל קבצי המערכת באופן שמאפשר לשנות אותם. 

בכל מקרה, השנים חלפו והטלפונים השתכללו: הבטרייה מחזיקה זמן רב יותר גם בלי שיהיה צריך לעשות שמיניות באוויר, מערכת ההפעלה מעוצבת באופן נוח יותר, אפליקציות רצות באופן חלק יותר ובאופן כללי טלפונים לא דורשים אתחול פעם ביום או יומיים כמו פעם. אפליקציות שתופסות נפח מיותר עדיין יש - בעיקר אפליקציות של יצרניות הטלפון; וכדי לשנות את העיצוב, את הממשק או את השימושיות מספיק להוריד אפליקציית Launcher. אז אם הכל כל כך טוב, האם יש צורך בכלל לעשות Root לטלפון? האם נותרו בתהליך איזשהם יתרונות? ריכזנו עבורכם את היתרונות והחסרונות של התהליך, כמו גם המלצה סופית. המדריך מתייחס למכשירי אנדרואיד. 

5 סיבות לעשות Root

1. לבחור את ה-ROM
ROM, זיכרון לקריאה בלבד, הוא זה שעליו מותקנים רכיבי חומרה כמו גם מערכת ההפעלה. פריצת הטלפון מאפשרת לצרוב ROM חדש ובכך להחליף את מערכת ההפעלה של הטלפון באחת עדכנית יותר או במערכת הפעלה שונה לגמרי. אם קניתם טלפון דרך ספקית הסלולר שלכם, לעשות rooting ישחרר אתכם מהצורך לחכות שהיא תשחרר טלאי אבטחה או תשחרר גרסה עדכנית יותר של מערכת ההפעלה; אם קניתם את הטלפון ישירות בחנות ואינכם אוהבים את המראה של אנדרואיד או את הפונקציות שלה - החליפו את הזיכרון לקריאה בלבד של הטלפון באחד אחר, לדוגמה ROM ששם דגש מיוחד על נושאי פרטיות וכולל בקרי שליטה, שיאפשרו לכם להגביל את האופן שבו אפליקציות חיצוניות משתמשות במידע שלכם.

דוגמאות ל-ROM אלטרנטיביים פופולריים: Lineage OS, Paranoid Android ו-MIUI

2. להסיר אפליקציות שהותקנו מראש עם הטלפון
אם רכשתם טלפון מספקית סלולרית, ודאי קיבלתם אותו כשמותקנות עליו שלל אפליקציות פנימיות שלה, הפניה לערוצי ספורט, תרבות וכו' שנועדו לקדם תוכן של הספקית. אבל בעצם, לא צריך להרחיק עד לספקית הסלולרית, מספיק להביט ביצרניות עצמן: הטלפון מגיע כשמותקנות עליו תוכנת דואר גנרית, יומן, חנות אפליקציות, דפדפן של היצרנית ועוד, ולעתים אפליקציות חיצוניות כמו פייסבוק, מתוך הנחה שנזדקק להן. אפשר לעצור את פעולת האפליקציות הללו, אך לא להסירן לגמרי. אלא שגם אם הן אינן פועלות, הן תופסות נפח זיכרון. כיוון ש-rooting מאפשר גישה לכל תיקיה ותיקיה ולכל הגדרה, הוא נותן לנו גם את האפשרות להסיר את האפליקציות הלא רצויות הללו.

3. להשמיש מחדש אפשרויות שספקית הטלפון חסמה
ישנן ספקיות סלולריות שחוסמות פיצ'רים בטלפון. בארה"ב, לדוגמה, לא נדיר שספקיות יחסמו את האפשרות לעשות tethering - כלומר, היכולת להפוך את הטלפון למודם סלולרי או הוטספוט, שדרכו ניתן לגלוש באינטרנט במחשב האישי ובטאבלט. האם ניכנע לחוסר רצונן להתמודד עם נפח צריכת הנתונים שלנו? לא ולא! כאשר יענונו כן נרבה וכן נפרוץ את הטלפון.

4. להתקין אפליקציות שאינן מתאימות לטלפון
אם אתם מעוניינים להתקין על הטלפון אפליקציה שגוגל פליי, או חנות אפליקציות אחרת, סימנה שאינה מתאימה להגדרות המכשיר וכי לא ניתן להתקינה עליו, זה לא הסוף. Rooting יפתח את הטלפון לכל אפליקציה ולכל דורש, גם אם מדובר באפליקציה שדורשת מסך מגע ולכם יש טלפון חוגה. האם זה טוב למכשיר והאם חכם לעשות זאת? כלל לא בטוח. אבל אפשר.

5. לשנמך את מהירות המעבד
כן, מה ששמעתם. אנחנו כל כך רגילים לרצות לעשות overclocking - לגרום למעבד או לרכיבים אחרים לעבוד מהר יותר ולסחוט אותם עד תום, שלפעמים אנחנו שוכחים שקיימת האפשרות ההפוכה: לעשות underclocking. זה הופך רלוונטי כשהבטרייה לא מחזיקה מעמד כפי שהיינו רוצים וכשאיננו משתמשים בטלפון באופן שידרוש ממנו את כל העוצמה שיש לו להציע. במקרה כזה, המעבד צורך יותר כוח מיחשוב ממה שנדרש לו, ו-underclocking "מרגיע" אותו קצת, חוסך משאבים ומשפר את חיי הבטרייה לאורך זמן.

5 סיבות לא לעשות Root

1. פיצ'רים חשובים כמו מצלמה ועדכונים יפסיקו לעבוד

מערכת ההפעלה אינה הדבר המשוכלל ביותר בטלפונים של ימינו, אלא דווקא המצלמה. מצלמות נעשות מורכבות יותר ויותר עם כל טלפון חדש שיוצא וכל גרסה: הן כוללות עדשה כפולה, אפקטי HDR, וידאו ב-4K ועוד. כל אחד מהפיצ'רים האלה זקוק לכלים מיוחדים שקשה מאוד להטמיע במערכת הפעלה מותאמת אישית ואין אפליקציה חיצונית שתוכל להחליף אותם ולהוות להם אלטרנטיבה. כל פריצה של הטלפון והתקנה של ROM אחר עשויה לפגוע בהגדרות המצלמה ולשנמך אותה משמעותית. ולא מדובר רק במצלמה: בחירה ב-ROM הלא נכון עשויה לגרום לאיבוד פיצ'רים חשובים אחרים שפותחו על ידי יצרנית הטלפון או על ידי גוגל עצמה, כמו טעינה מהירה, הסייענית של גוגל או תמיכה בשירות Android Pay.

בנוסף, החל מאנדרואיד אוראו, כל יצרניות הטלפון מחויבות להטמיע רכיב שמאפשר הפצה קלה, זריזה ונוחה של עדכונים למערכת ההפעלה לכלל הטלפונים. אלא שאפשרות זו, שמייתרת את הצורך ביתרון העיקרי של root (עדכונים תכופים), זמינה רק לגרסאות גנריות רשמיות של אנדרואיד.

2. הטלפון שלכם לא יהיה תחת אחריות
אם קניתם טלפון חדש שעדיין נמצא תחת אחריות, לעשות rooting היא הפרה של תנאי השימוש בו כפי שהוגדרו על ידי יצרנית הטלפון (כמו לתקן בעצמכם מנוע של פרארי חדשה). מבחינה משפטית, הדבר פוטר את היצרנית מלתקן אותו ללא תשלום, או להחליף לו רכיבים - גם אם מדובר ברכיבים שה-rooting לא נגע אליהם ישירות כמו מסך, לחצנים וכו'.

3. אפליקציות מסוימות יהיו חסומות בפניכם
ישנן מספר אפליקציות ומשחקים שמפתחיהן לא מאפשרים להתקין אותן על טלפון שאינו מריץ את הגדרות היצרן המקוריות. קרי: טלפון שהרשאותיו שונו והגדרות שונות בליבתו נערכו מחדש. לרוב הסיבה לכך היא ענייני ניהול זכויות יוצרים (DRM). מרגע שהאפליקציה מזהה שנעשתה גישה "לא חוקית" לליבת הטלפון, היא מפסיקה לעבוד. דוגמה למשחק כזה: Pokemon Go, וגם כמה ממשחקי סופר מריו.

4. הטלפון יהיה חשוף לבעיות אבטחה
פריצת ה-ROM של הטלפון חושפת אותו לבעיות אבטחה שונות, כמו גניבת מידע, וירוסים וחדירה של גורמים עוינים שיוכלו להשתלט על הטלפון שלכם בקלות רבה יותר מאשר אילולא היה פרוץ. כדאי לסייג נקודה זו: יש כיום אפליקציות אבטחה מיוחדות המיועדות לטלפונים שעברו root, הן "קוברות" את עצמן עמוק בתוככי מערכת ההפעלה וה-ROM ומקשות לפגוע בטלפון.

5. הטלפון עלול להיפגע באופן בלתי הפיך
אם התהליך מבוצע באופן שאינו נכון הטלפון שלכם עשוי לגמור את הסוס. פגיעה בחומרה כמוה כגזר דין מוות למכשיר: הוא לא יפעל ואי אפשר יהיה לתקן אותו. אלו לא סתם אזהרות ונפנופי ידיים זועמים באוויר: ככל שהטלפונים מתקדמים, כך הם מעוצבים ומתוכננים באופן שיהיה קשה יותר לפרוץ אותם, והתהליך נעשה פחות ופחות אינטואיטיבי לצרכן הממוצע.

מסקנות

לרוב אין סיבה. פריצת טלפונים הייתה פרקטיקה מקובלת בעבר, והועילה במידה מסוימת לסמארטפון, אך כיום ברוב המקרים הטרחה רבה מן התועלת. הגם שישנם מספר יתרונות בעלי משקל, הרי שהם מתגמדים ובטלים בחשיבותם מול החיסרון הגדול ביותר: אובדן היכולות המשוכללות של המצלמה.

עם זאת, Rooting היא פרקטיקה מומלצת במקרה אחד: אם יש לכם טלפון מיושן שאתם אוהבים ורוצים להמשיך להשתמש בו, או אם קניתם טלפון בתקציב נמוך מאוד. במקרה של טלפונים כאלה, שאינם טלפוני דגל ולכן נזנחו על ידי היצרניות ואינם מקבלים עדכונים למערכת ההפעלה כלל, rooting הוא הפתרון המומלץ. הוא מאפשר לעדכן את מערכת ההפעלה של הטלפון באופן שוטף, להוריד טלאי אבטחה ובאופן כללי להאריך את חיי הטלפון.

חשוב מאוד לומר: אם בכל זאת בחרתם לעשות root לטלפון, ודאו שאתם מגבים את כל המידע בו באופן יסודי: לא רק את רשימת האפליקציות המותקנות בו, אלא גיבוי כל ההגדרות הבסיסיות ביותר וגיבוי של המידע של הטלפון כולו. יש אפליקציות שעושות את זה, וכך תוכלו לוודא שלא הסרתם בטעות רכיב או הגדרה שחיוניים להפעלת הטלפון.

אם החלטתם לנסות, קיראו מידע הנוגע למכשיר הטלפון שלכם, חיקרו ובידקו. בעבר rooting היה פשוט יותר ואותו תהליך התאים כמעט לכל הטלפונים. כיום, ריבוי המכשירים והיצרניות הוביל לכך שיש תהליך root נפרד לכל יצרנית ולפעמים לכל מכשיר. חפשו ברשת את מה שיהיה רלוונטי עבורכם.

עוד כתבות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך