גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

Root, עבור: האם כדאי לפרוץ לעצמכם את הטלפון?

עד לפני שנים ספורות, פריצת טלפוני אנדרואיד הייתה שיטה פופולרית לשפר את ביצועיהם ● אלא שככל שהסמארטפונים הלכו והשתכללו, הצרכנים הפסיקו לעשות זאת ● באילו מצבים עדיין כדאי לשקול Root? מדריך

פריצת טלפון עם אנדרואיד / צילום: flickr, Danny Choo - cc by sa 2.0
פריצת טלפון עם אנדרואיד / צילום: flickr, Danny Choo - cc by sa 2.0

זמן קצר לאחר שנכנסו לחיינו הסמארטפונים, הגיח לעולם המושג Root: כלומר, "לפרוץ" את הטלפון על מנת לקבל הרשאות מתקדמות (בדומה להרשאות אדמיניסטרטור במחשב האישי לעומת הרשאות משתמש רגיל). בזמנו ביצוע rooting למכשירים היה מתבקש: ספקיות הסלולר מכרו טלפונים שהותקנו עליהם מראש אפליקציות מציקות משלהן, ואלו תפסו מקום יקר מפז על כרטיס הזיכרון; ה-ROM ומערכת ההפעלה לא היו תמיד העדכניים ביותר; הטלפונים היו אטיים ולא מיצו את כל יכולות המעבד שלהם.

על אף שאנדרואיד, מערכת ההפעלה הסלולרית מבית גוגל, תמיד נחשבה ככזו שניתנת להתאמה אישית, הרי שפריצת הטלפון אפשרה להפוך את ההתאמה האישית לחסרת גבולות באמת. היא אפשרה להגיע לקובצי הליבה של הטלפון - לכל תיקייה, לכל רכיב ולכל הגדרה, גם כאלו שגוגל לא חשבה שיש צורך לשנותם כמו מעבד, הגדרות גרפיקה, או מערכת הפעלה. או בקיצור, rooting לטלפון אפשר לנצל את מלוא הפוטנציאל שלו. מדובר ב"פריצה" במירכאות, משום שבניגוד לאייפון ולמערכת ההפעלה iOS, שמראש נבנו כך שיריצו רק תוכנות שאושרו בחתימה מוצפנת (תהליך הפריצה שלהם מכונה Jailbreak והוא מסובך הרבה יותר), באנדרואיד ה"פריצה" היא פשוט קבלת הרשאה גבוהה וגישת כתיבה לכל קבצי המערכת באופן שמאפשר לשנות אותם. 

בכל מקרה, השנים חלפו והטלפונים השתכללו: הבטרייה מחזיקה זמן רב יותר גם בלי שיהיה צריך לעשות שמיניות באוויר, מערכת ההפעלה מעוצבת באופן נוח יותר, אפליקציות רצות באופן חלק יותר ובאופן כללי טלפונים לא דורשים אתחול פעם ביום או יומיים כמו פעם. אפליקציות שתופסות נפח מיותר עדיין יש - בעיקר אפליקציות של יצרניות הטלפון; וכדי לשנות את העיצוב, את הממשק או את השימושיות מספיק להוריד אפליקציית Launcher. אז אם הכל כל כך טוב, האם יש צורך בכלל לעשות Root לטלפון? האם נותרו בתהליך איזשהם יתרונות? ריכזנו עבורכם את היתרונות והחסרונות של התהליך, כמו גם המלצה סופית. המדריך מתייחס למכשירי אנדרואיד. 

5 סיבות לעשות Root

1. לבחור את ה-ROM
ROM, זיכרון לקריאה בלבד, הוא זה שעליו מותקנים רכיבי חומרה כמו גם מערכת ההפעלה. פריצת הטלפון מאפשרת לצרוב ROM חדש ובכך להחליף את מערכת ההפעלה של הטלפון באחת עדכנית יותר או במערכת הפעלה שונה לגמרי. אם קניתם טלפון דרך ספקית הסלולר שלכם, לעשות rooting ישחרר אתכם מהצורך לחכות שהיא תשחרר טלאי אבטחה או תשחרר גרסה עדכנית יותר של מערכת ההפעלה; אם קניתם את הטלפון ישירות בחנות ואינכם אוהבים את המראה של אנדרואיד או את הפונקציות שלה - החליפו את הזיכרון לקריאה בלבד של הטלפון באחד אחר, לדוגמה ROM ששם דגש מיוחד על נושאי פרטיות וכולל בקרי שליטה, שיאפשרו לכם להגביל את האופן שבו אפליקציות חיצוניות משתמשות במידע שלכם.

דוגמאות ל-ROM אלטרנטיביים פופולריים: Lineage OS, Paranoid Android ו-MIUI

2. להסיר אפליקציות שהותקנו מראש עם הטלפון
אם רכשתם טלפון מספקית סלולרית, ודאי קיבלתם אותו כשמותקנות עליו שלל אפליקציות פנימיות שלה, הפניה לערוצי ספורט, תרבות וכו' שנועדו לקדם תוכן של הספקית. אבל בעצם, לא צריך להרחיק עד לספקית הסלולרית, מספיק להביט ביצרניות עצמן: הטלפון מגיע כשמותקנות עליו תוכנת דואר גנרית, יומן, חנות אפליקציות, דפדפן של היצרנית ועוד, ולעתים אפליקציות חיצוניות כמו פייסבוק, מתוך הנחה שנזדקק להן. אפשר לעצור את פעולת האפליקציות הללו, אך לא להסירן לגמרי. אלא שגם אם הן אינן פועלות, הן תופסות נפח זיכרון. כיוון ש-rooting מאפשר גישה לכל תיקיה ותיקיה ולכל הגדרה, הוא נותן לנו גם את האפשרות להסיר את האפליקציות הלא רצויות הללו.

3. להשמיש מחדש אפשרויות שספקית הטלפון חסמה
ישנן ספקיות סלולריות שחוסמות פיצ'רים בטלפון. בארה"ב, לדוגמה, לא נדיר שספקיות יחסמו את האפשרות לעשות tethering - כלומר, היכולת להפוך את הטלפון למודם סלולרי או הוטספוט, שדרכו ניתן לגלוש באינטרנט במחשב האישי ובטאבלט. האם ניכנע לחוסר רצונן להתמודד עם נפח צריכת הנתונים שלנו? לא ולא! כאשר יענונו כן נרבה וכן נפרוץ את הטלפון.

4. להתקין אפליקציות שאינן מתאימות לטלפון
אם אתם מעוניינים להתקין על הטלפון אפליקציה שגוגל פליי, או חנות אפליקציות אחרת, סימנה שאינה מתאימה להגדרות המכשיר וכי לא ניתן להתקינה עליו, זה לא הסוף. Rooting יפתח את הטלפון לכל אפליקציה ולכל דורש, גם אם מדובר באפליקציה שדורשת מסך מגע ולכם יש טלפון חוגה. האם זה טוב למכשיר והאם חכם לעשות זאת? כלל לא בטוח. אבל אפשר.

5. לשנמך את מהירות המעבד
כן, מה ששמעתם. אנחנו כל כך רגילים לרצות לעשות overclocking - לגרום למעבד או לרכיבים אחרים לעבוד מהר יותר ולסחוט אותם עד תום, שלפעמים אנחנו שוכחים שקיימת האפשרות ההפוכה: לעשות underclocking. זה הופך רלוונטי כשהבטרייה לא מחזיקה מעמד כפי שהיינו רוצים וכשאיננו משתמשים בטלפון באופן שידרוש ממנו את כל העוצמה שיש לו להציע. במקרה כזה, המעבד צורך יותר כוח מיחשוב ממה שנדרש לו, ו-underclocking "מרגיע" אותו קצת, חוסך משאבים ומשפר את חיי הבטרייה לאורך זמן.

5 סיבות לא לעשות Root

1. פיצ'רים חשובים כמו מצלמה ועדכונים יפסיקו לעבוד

מערכת ההפעלה אינה הדבר המשוכלל ביותר בטלפונים של ימינו, אלא דווקא המצלמה. מצלמות נעשות מורכבות יותר ויותר עם כל טלפון חדש שיוצא וכל גרסה: הן כוללות עדשה כפולה, אפקטי HDR, וידאו ב-4K ועוד. כל אחד מהפיצ'רים האלה זקוק לכלים מיוחדים שקשה מאוד להטמיע במערכת הפעלה מותאמת אישית ואין אפליקציה חיצונית שתוכל להחליף אותם ולהוות להם אלטרנטיבה. כל פריצה של הטלפון והתקנה של ROM אחר עשויה לפגוע בהגדרות המצלמה ולשנמך אותה משמעותית. ולא מדובר רק במצלמה: בחירה ב-ROM הלא נכון עשויה לגרום לאיבוד פיצ'רים חשובים אחרים שפותחו על ידי יצרנית הטלפון או על ידי גוגל עצמה, כמו טעינה מהירה, הסייענית של גוגל או תמיכה בשירות Android Pay.

בנוסף, החל מאנדרואיד אוראו, כל יצרניות הטלפון מחויבות להטמיע רכיב שמאפשר הפצה קלה, זריזה ונוחה של עדכונים למערכת ההפעלה לכלל הטלפונים. אלא שאפשרות זו, שמייתרת את הצורך ביתרון העיקרי של root (עדכונים תכופים), זמינה רק לגרסאות גנריות רשמיות של אנדרואיד.

2. הטלפון שלכם לא יהיה תחת אחריות
אם קניתם טלפון חדש שעדיין נמצא תחת אחריות, לעשות rooting היא הפרה של תנאי השימוש בו כפי שהוגדרו על ידי יצרנית הטלפון (כמו לתקן בעצמכם מנוע של פרארי חדשה). מבחינה משפטית, הדבר פוטר את היצרנית מלתקן אותו ללא תשלום, או להחליף לו רכיבים - גם אם מדובר ברכיבים שה-rooting לא נגע אליהם ישירות כמו מסך, לחצנים וכו'.

3. אפליקציות מסוימות יהיו חסומות בפניכם
ישנן מספר אפליקציות ומשחקים שמפתחיהן לא מאפשרים להתקין אותן על טלפון שאינו מריץ את הגדרות היצרן המקוריות. קרי: טלפון שהרשאותיו שונו והגדרות שונות בליבתו נערכו מחדש. לרוב הסיבה לכך היא ענייני ניהול זכויות יוצרים (DRM). מרגע שהאפליקציה מזהה שנעשתה גישה "לא חוקית" לליבת הטלפון, היא מפסיקה לעבוד. דוגמה למשחק כזה: Pokemon Go, וגם כמה ממשחקי סופר מריו.

4. הטלפון יהיה חשוף לבעיות אבטחה
פריצת ה-ROM של הטלפון חושפת אותו לבעיות אבטחה שונות, כמו גניבת מידע, וירוסים וחדירה של גורמים עוינים שיוכלו להשתלט על הטלפון שלכם בקלות רבה יותר מאשר אילולא היה פרוץ. כדאי לסייג נקודה זו: יש כיום אפליקציות אבטחה מיוחדות המיועדות לטלפונים שעברו root, הן "קוברות" את עצמן עמוק בתוככי מערכת ההפעלה וה-ROM ומקשות לפגוע בטלפון.

5. הטלפון עלול להיפגע באופן בלתי הפיך
אם התהליך מבוצע באופן שאינו נכון הטלפון שלכם עשוי לגמור את הסוס. פגיעה בחומרה כמוה כגזר דין מוות למכשיר: הוא לא יפעל ואי אפשר יהיה לתקן אותו. אלו לא סתם אזהרות ונפנופי ידיים זועמים באוויר: ככל שהטלפונים מתקדמים, כך הם מעוצבים ומתוכננים באופן שיהיה קשה יותר לפרוץ אותם, והתהליך נעשה פחות ופחות אינטואיטיבי לצרכן הממוצע.

מסקנות

לרוב אין סיבה. פריצת טלפונים הייתה פרקטיקה מקובלת בעבר, והועילה במידה מסוימת לסמארטפון, אך כיום ברוב המקרים הטרחה רבה מן התועלת. הגם שישנם מספר יתרונות בעלי משקל, הרי שהם מתגמדים ובטלים בחשיבותם מול החיסרון הגדול ביותר: אובדן היכולות המשוכללות של המצלמה.

עם זאת, Rooting היא פרקטיקה מומלצת במקרה אחד: אם יש לכם טלפון מיושן שאתם אוהבים ורוצים להמשיך להשתמש בו, או אם קניתם טלפון בתקציב נמוך מאוד. במקרה של טלפונים כאלה, שאינם טלפוני דגל ולכן נזנחו על ידי היצרניות ואינם מקבלים עדכונים למערכת ההפעלה כלל, rooting הוא הפתרון המומלץ. הוא מאפשר לעדכן את מערכת ההפעלה של הטלפון באופן שוטף, להוריד טלאי אבטחה ובאופן כללי להאריך את חיי הטלפון.

חשוב מאוד לומר: אם בכל זאת בחרתם לעשות root לטלפון, ודאו שאתם מגבים את כל המידע בו באופן יסודי: לא רק את רשימת האפליקציות המותקנות בו, אלא גיבוי כל ההגדרות הבסיסיות ביותר וגיבוי של המידע של הטלפון כולו. יש אפליקציות שעושות את זה, וכך תוכלו לוודא שלא הסרתם בטעות רכיב או הגדרה שחיוניים להפעלת הטלפון.

אם החלטתם לנסות, קיראו מידע הנוגע למכשיר הטלפון שלכם, חיקרו ובידקו. בעבר rooting היה פשוט יותר ואותו תהליך התאים כמעט לכל הטלפונים. כיום, ריבוי המכשירים והיצרניות הוביל לכך שיש תהליך root נפרד לכל יצרנית ולפעמים לכל מכשיר. חפשו ברשת את מה שיהיה רלוונטי עבורכם.

עוד כתבות

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר