גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהיג ציפורלה: "ההווה שלנו הוא לכתוב את העתיד"

הוא החלים מסרטן כילד, היה כדורגלן מקצועי כבוגר, וכיום הוא המנהיג הבלתי מעורער של אנסמבל ציפורלה ● גל פרידמן מסביר איך לוקחים אמנות והופכים אותה לביזנס בלי לעשות ממנה מסחרה, ואיך עושים תיאטרון בריצה (עם הקהל) ● ראיון

גל פרידמן / צילום: כפיר זיו
גל פרידמן / צילום: כפיר זיו

בגיל חמש חלה גל פרידמן בסרטן בתחתית הבטן. במשך חמש שנים עבר טיפולי כימותרפיה, הקרנות, בלע תרופות וגופו הקטן נחלש מאוד. כשהיה חוזר מהטיפולים הקשים, אבא שלו היה לוקח אותו למגרש לרוץ. לא מהר, לא הרבה, כמה שהיה מסוגל, העיקר לא להתמסר למחלה, להמשיך הלאה, להיות בקשר עם הגוף, להילחם.

אחרי חמש שנים מתישות הוא הביס את הסרטן והפך לכדורגלן מקצועי (שיחק בין היתר במכבי נתניה ובבית"ר תל אביב) ולמד בקולג' האמריקאי NSU על מלגת כדורגל. כשפרש בגיל 24, הריצה נשארה התרפיה שלו, ועכשיו היא גם מופע פרפורמנס בריצה, "לרוץ בים", שיעלה בפסטיבל "מקודשת" בירושלים שייפתח השבוע, בבימויה של רננה רז. "נקודת העולם משתנה תוך כדי ריצה", מסביר פרידמן, שהגה את הקונספט יוצא הדופן, שהוא עוד יזמות בשורה ארוכה של מיזמים שהיה שותף בהקמתם. המפורסם שבהם, "ציפורלה", מופע קואופרטיבי שהתחיל כקאלט והפך לעסק מסחרי גלובלי משגשג, שבו הוא משמש סוג של מנכ"ל, אומנם בכפכפים, אבל עם אסטרטגיה ניהולית מרשימה.

"הריצה", הוא מלטף בלי משים את הזקן, שלא מצליח להסתיר את הנמשים החצופים, "מכתיבה קצב מחשבות אחר, מפורק. אני רץ עם אחי, אבל אני לבד, בלי מוזיקה, כדי לחוות את האנרגיה של העיר, כי באמצעותה אתה חווה אותה אחרת ורצתי בעשרות מקומות בעולם. אני משתדל לרוץ 15 ק"מ בשבוע, אבל חשוב לי להגיד שאני לא באופנת הריצה. לא מעניין אותי הסם של המרתון והאולטרה-מרתון, וההישגים והתלבושות - היא לא ממלאת את כל יומי".

כמי שספורט היה כל עולמו, קצת מתנשא עכשיו לזלזל במכורים.

"הכדורגל לא ממש קשור לריצה. זה עולם אחר. כשהבראתי, אבא שלי אמר לי, אתה את שק הסבל שלך בחיים סיימת לסחוב, עכשיו תעשה רק מה שאתה נהנה ממנו. אמרתי שאני רוצה להיות כדורגלן. הוא לקח את אחי ואותי לראות משחק של צ'לסי נגד אברטון ואמר, זה המודל שלכם. אתם יודעים כמה אימונים הם עושים בשבוע? הוא בנה לי תוכנית והייתי מתאמן 14 אימונים בשבוע. ופה התחיל השבר הראשון שלי, הפער בין הקבוצה שאהדתי כל-כך, לניהול של קבוצה מפוקפקת ששלטה בה.

"אני כותב בציפורלה לא מעט והכתיבה שלי תמיד מתחילה ממקום שמרגיז אותי. כתבתי לא מזמן שכדורגל הוא דרך נפלאה להקנות לילדים ערכים, אבל למה הם צריכים לראות הורים מרביצים אחד לשני, לספוג צרחות מהמאמן ולהיות מושפלים כשמפסידים, במקום ללמד אותם להתמודד עם הכישלון ולהראות שהניצחון הוא לא חזות הכול".

פרידמן תלה את המדים כשלא יכול היה יותר לשאת את ריחה המעופש של הליגה הישראלית, נשאר עם הריצה המטהרת ועבר לבמה. עכשיו הוא משלב בין השניים באופן מתוחכם. המשתתפים במופע מגיעים לנקודה מסוימת בירושלים עם בגדי ספורט ונעלי ספורט, מקבלים אוזניות ופרידמן מדבר אליהם תוך כדי ריצה, מספר על ילדותו בירושלים ועל המקומות שלידם הם חולפים.

מי שרץ, יודע שכמעט בלתי אפשרי לדבר תוך כדי, אבל ביסודיות אופיינית הוא עבד גם על זה. "למדתי לדבר ולרוץ בלי להתנשף. אנחנו לא עושים ריצת אקסטרים, אלא רצים כדי לעשות מופע תיאטרלי אחר, עם תפאורה מתחלפת, ואני מדבר על חוסר ההבנה הבסיסי שיש לגבי הריצה, הקונספט השגוי שאתה חייב למדוד את עצמך, להגיע ראשון".

ומה החלק של רננה רז?

היא ביימה אותו. בחרה את המסלול איתי, והביאה את הידע שלה לקחת טקסט ולהתאים אותו לסביבה, במין טרומן-שואו כזה. יש לי סלולרי ודרכו אני שולט בכול, אז יוצא שאני גם הסאונדמן של המופע וזה עומס. היה לי מופע יחיד לפני שנים והגעתי למסקנה שאנשים מפחדים מהאינטימיות, וכשאתה רץ, אתה מנטרל את זה - ולכן הוא חוזר בפעם השנייה למקודשת".

עם העומס של ציפורלה, איך יש לך זמן לפרויקטים אחרים?

"אני גם משחק בסרטים, עושה תפקידי אורח. ציפורלה לוקחת ממני זמן, אבל הקסם הוא היכולת לשלב גם דברים אחרים. כאמן ושחקן אתה חייב לטעום טעמים שונים של עשייה, ציפורלה היא אחד מהם ויש לה מקום משמעותי".

גל פרידמן / צילום: כפיר זיו

פיץ'? חשבתי שזה אפרסק

אף אחד מתשעת חברי ההרכב המקורי לא דמיין שהיוזמה של בני הכיתה מניסן נתיב, להעלות מופע נונסנס וסלפסטיק כדי שתהיה להם עבודה, יהפוך לאימפריה חובקת עולם, שהפכה לעסק כלכלי משמעותי שמתפתח כל הזמן. חברי הקבוצה מנהלים אותה בצורה שוויונית, כותבים ומביימים את עצמם ומחזיקים מעמד ביחד מ-2005. פרידמן הוא המנהיג הבלתי מעורער, תוך שימוש בכלים עסקיים מקצועיים.

"היום אנחנו במקום אחר", הוא מחייך, "אנחנו חברה שמעסיקה 30 איש, מופיעים 15 הצגות בחודש, עושים סדנאות, טסים בעולם, ויש עוד אנשים שנושאים באחריות חוץ ממני. נכון, אני לא ישן הרבה, בעיקר בחצי השנה האחרונה, מהיום שנולדו לי התאומים, אבל אין אף מנכ"ל או נושא תפקיד משמעותי בחברה שלא עובד המון שעות ביום כדי לייצר משמעות בעולם".

להבדיל מעסק כלכלי, ציפורלה היא גם אמנות. איך שומרים עליה באופרציה הענקית הזאת?

"ציפורלה היא רעיון שאתה חייב להאמין בו במאה אחוז. אבל אם, נגיד, אני משחק חודש בסרט, אז יש מישהו שיעשה במקומי את התפקיד לא פחות טוב ממני מהצוות המקורי, כי מישהו אחר מחויב גם הוא לרעיון. מאוד קשה להחזיק רעיון ויש הגבלה למספר הרעיונות שאתה יכול להכיל, ולכן אתה חייב לוותר על מה שאתה פחות מאמין בו".

אבל כיום, האופרציה עובדת לבד והמחויבות של כל אחד מכם אליה יכולה קצת לרדת.

"ציפורלה זה ליצור ודאות בחוסר ודאות. ההווה שלנו הוא לכתוב את העתיד, את הדבר הבא, ההצגה הבאה, היזמות הבאה. הקמנו חממה ליוצרים צעירים, מערך הרצאות להייטק, לאנשי עסקים, אם נהפוך לתיאטרון - זה ימות. אנחנו קובעים יעדים ברורים וחותרים להשיג אותם".

יעדים פיננסיים?

"יש לנו ניסוח מדויק: להקים מרכז יזמות תרבותית ואמנותית בינלאומי, שמאפשר לקבוצות מהארץ ומהעולם להיות רווחיות".

אז הרווח חשוב.

"בעידן של היום, אי אפשר לחיות בתל אביב בחדר וחצי ב-7,000 שקל ולהגיד, אני עושה הכול בשביל האמנות ולבוא בטענות לכל העולם. כשחברים שלי, שיש להם עסקי לילה והם נופלים, הם לא אומרים, הממשלה אשמה. בחיים מרוויחים ומפסידים כסף. ככה זה עובד. ציפורלה היא הפרנסה העיקרית שלי ואני לוקח עליה אחריות".

ועסוק בלפתח אותה. כתבתם תוכנית באנגלית כדי לפרוץ החוצה ולעשות יותר כסף?

"בסוף, אין אצלנו דבר כזה, בוא נכתוב מערכון כזה וכזה. זה חייב לבוא מבפנים. החלטנו לנסוע לניו יורק, סימנו אותה כמין סטמפה אמנותית. אם אני אמן טוב, אני צריך להיות שם. בניו יורק אמן מצליח כי האמנות שלו טובה, ולא משנה אם אני ישראלי ויהודי וסבתא שלי הייתה באושוויץ".

אתה אומר שלאמנות יש משקל סגולי בלתי תלוי, והייתם מוכרחים לבדוק את עצמכם.

"ב-2012 חשבנו איך עושים את זה, וגילינו שצריך בשביל זה המון כסף. צריך משקיע. בישראל היו אז הווקה פיפל ומיומנה, שעשו את זה, אבל הם לא השתמשו בשפה. לא הייתי מוכן לקבל תרומות בשום אופן. ואז קראתי את הספר 'אומת הסטארט-אפ'. באתי לחברים ואמרתי, אנחנו מפסיקים לחשוב במונחים של אמנים ישראלים. אנחנו מתייחסים אל עצמנו כאמנים וזהו. לא מבקשים תרומות, אלא בונים תוכנית עסקית ומשיגים מימון.

"נפגשתי עם ענבל אריאלי מ-'8200', אקסלרטור לסטארט-אפים, והיא הציעה לי להגיש את ציפורלה כסטארט-אפ. יש להם יום שבו מגיעים 400 סטארט-אפים ומציגים את עצמם וצריך לעשות פיץ', מרוב בורות חשבתי שזה אפרסק".

מה זה להיות אמנים בינלאומיים?

"להיות אותנטי. לקחנו שנה, עבדנו על טקסטים באנגלית והתחלנו לבדוק חומרים על צעירים אמריקאים מ'תגלית', שבגדול אין להם כוח לכלום. עשינו לוקליזציה, כמו שלימדו אותנו ב-8200 - כמו שכשאתה מופיע בבאר שבע, תכניס משפט על מקום בבאר שבע כדי להגביר את ההזדהות. שנתיים למדנו אנגלית, ואז עשינו פיץ' בבנק הפועלים, כולם היו באקסטזה ואף אחד לא השקיע. ואז הצלחנו לגייס שני משקיעים במאצ'ינג - חצי הם וחצי אנחנו - בנינו תוכנית עסקית של חמש שנים עם ארנסט אנד יאנג ויצאנו לדרך".

אף אחד לא הכיר אתכם בניו יורק.

"אז עמדנו ברחוב עם פלאיירים, מילאנו אולם, ולמחרת לא קנו כרטיסים בכלל, ושוב פלאיירים. עד שהתפרסמה כתבה בניו יורק טיימס, מה שהביא קהל, משקיעים אמריקאים, ובזכותם שיווק ויח"צ, ובעקבות ההצלחה גם עוד הופעות בישראל. כשניו יורק ברזומה שלך, הכול נפתח. גם אירופה".

איך אתה מוצא זמן לפרויקטים אחרים?

"אני נוסע עכשיו לשלושה ימי צילום לסרט 'המורה לאנגלית' של יובל אדלר וחוזר. הכול בסדר".

אבל בתיאטרון הרפרטוארי לא אראה אותך.

"אני לא נגד כלום. אני בוחן כל דבר לגופו. אני שומע מספיק לא, כך שאני משתדל לא לפסול שום דבר מראש. אנחנו עובדים עכשיו על פרויקט שאני לא יכול להרחיב עליו, ומכוון לקולנוע".

וטלוויזיה? שיווקית זה עוזר.

"רק מה שיתאים לנו. לא נגיע לטלוויזיה כי זה מקום להתפרסם בו. אין לי ספק שגם עם ציפורלה וגם לבד, אהיה אדם משמעותי ואם לא, אז לא, זה בסך הכול משחק. נלחץ ידיים, נחליף חולצות, ונמשיך הלאה".

גל פרידמן | אישי: 40, נשוי 2, מתגורר בתל אביב | אקטואלי: מעלה את מופע היחיד בריצה "לרוץ בים" במסגרת פסטיבל מקודשת בירושלים. תאריכים: 13, 14, 23 ו-28 באוגוסט - יציאה מ"חנות המיצים על המסילה"

עוד כתבות

תכנון של השכונה החדשה בדרום גלילות / הדמיה: מזור-פירשט אדריכלים ומתכנני ערים

המתנגדים לתוכנית גלילות דרום: המדינה מתעשרת על חשבוננו

בעלי קרקע, עיריית רמת השרון וארגונים חברתיים נערכים לדיוני ההתנגדויות באחת מתוכניות הבנייה הגדולות בישראל ● שלושה פועלי בניין נהרגו מאז תחילת השבוע בתאונות באתרים ברחבי הארץ ● וגם: העתירה שהוגשה לבג"ץ נגד מינוי מנהל רמ"י יהודה אליהו, וההשקעות החדשות של המוסדיים ● חדשות השבוע בנדל"ן

איור: גיל ג'יבלי

הפער בין הדירוג הרשמי של חברות האשראי לתשואה בשוק

חברת הדירוג S&P אשררה בסוף השבוע את הדירוג של ישראל ברמה A ● אלא שבשוק ההון פרמיית הסיכון של ישראל מתומחרת אחרת ● ממה נובעים הפערים הגדולים? ● נתון בשבוע - עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

מוצרי חלב / צילום: גלובס

בעקבות המחסור על המדפים: מועצת החלב תקבל סמכויות חדשות לוויסות הייצור

במסגרת התקנות שאישרה ועדת הכלכלה, מועצת החלב תוכל לעקוב בזמן אמת אחר היקפי הייצור והמלאים ולהתערב בעת מחסור במוצרים מפוקחים ● אושרו גם הקלות למחלבות קטנות ותיקון מיוחד לרפתות באזורים חמים במיוחד

אסף רפפורט / צילום: עמר הכהן

במסעדה בשרונה ובבית פרטי: הצצה למסע החיזורים של אסף רפפורט

מלווה ביועץ הקרוב זמיר דחב"ש, ולמרות שהעסקה כלל לא אושרה, אסף רפפורט בונה סביבו כוורת שתלווה אותו כבעלים של ערוץ 13 ● בין המצטרפים: גיא המאירי, מייסד ומנכ"ל חברת הפקות הטלוויזיה ● וגם: מה אומר רפפורט לעיתונאים שחוששים להגיע?

ליה ספילקין / צילום: ביאנה קארו ויטקין

"עד גיל 30 אהיה מיליונרית": המשקיעה הצעירה שהחלה לנהל תיק כבר בתיכון

ליה ספילקין רק בת 26 והיא כבר יוצרת תוכן, מרצה על השקעות, וכדורגלנית ● בגיל 16 החלה לנהל תיק משלה שהניב לה עד היום מאות אלפי שקלים ● האסטרטגיה פשוטה: הפרשה קבועה בכל חודש, כמה שפחות תנודות ואפס נדל"ן ישראלי ● המשקיעים החדשים, מדור חדש 

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

בכירים ישראלים: החלטת טראמפ עשויה להוביל במהירות לפעולה

בישראל מעריכים: טראמפ יכריע בעניין איראן לקראת סוף השבוע; נתניהו כינס התייעצות ביטחונית מצומצמת לקראת הכרעתו של נשיא ארה"ב ● צה"ל פרסם אזהרת פינוי דחופה לתושבי 9 כפרים בדרום לבנון ● התוכנית של מועצת השלום לעזה: להקים ממשל פלסטיני באזורים שאינם בשליטת חמאס ● סגן נשיא ארה"ב ואנס על המגעים עם איראן: "אני חושב שיש התקדמות" ● עדכונים שוטפים

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים חותכים את ריבית הפיקדונות ולא מחכים להחלטה של הנגיד

לקוחות מדווחים על צניחה של עד 1.2% בריביות הפיקדונות בתוך שבועות, ובשוק מעריכים: הבנקים כבר מתמחרים מהלך הורדת ריבית משמעותי ● "ככל שנתקרב למועד החלטה, הריביות ישתנו בהתאם", אומרים גורמים בשוק

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

פתיחה חיובית בתל אביב; טאואר קופצת, בנק הפועלים יורד אחרי הדוחות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.2% ● מניות הטכנולוגיה הובילו את וול סטריט לשיאים חדשים אתמול, על אף נתוני האינפלציה החמים מן הצפוי שיצאו בארה"ב ● ההסתברות שמתמחרים השווקים להעלאת ריבית של הפד עד סוף השנה יותר מהוכפלה תוך שבוע ● וויקס צנחה במעל 25% - אלו הסיבות ● וגם: האנליסט הוותיק שמשוכנע שוול סטריט בדרך לראלי

האי ח'ארג / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl/Nur

משבר הנפט הגיע לאיראן: הופסק יצוא מכליות מהאי ח'ארג

דיווחים על נזילות נפט ותמונות לווין לפיהן אין שיט מסביב לאי האיראני ח'ארג מגבירים את האמונה במערב שאיראן מתקרבת לקריסה כלכלית ● מומחים: "המצב באיראן יצטרך להיות קטסטרופלי כדי שהמשטר ייכנע"

כותרות העיתונים בעולם

זירת ניסויי הנשק החדשה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל ואיחוד האמירויות קרובות מתמיד אחרי המלחמה עם איראן, לפי מודיעין הצבא האיראני יותר חזק ממה שטראמפ אומר, והלוויתנים משלמים את המחיר על המשבר בנתיבי הסחר הימיים • כותרות העיתונים בעולם 

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג / צילום: Reuters, Evelyn Hockstein

טראמפ עומד לגלות: סין השתנתה מאוד מאז הפגישה האחרונה

עשור לאחר ביקורו האחרון של טראמפ, בייג'ינג מתבצרת בעמדתה בנושאי הליבה של חילוקי הדעות עם ארה"ב, למרות חולשות מבית ● איך יושפעו הדיונים על הסכמי המכסים בין המדינות, השליטה בטיוואן והמלחמה במזה"ת

בנייה / צילום: Shutterstock

משבר הנדל"ן מעמיק: הבנקים דורשים מיזמים לעדכן את הרווח החזוי

עדכון דוח האפס יחייב לא מעט יזמים לגייס עוד הון עצמי לעמידה בתנאי ההלוואה - אבל גם יאפשר להם להוריד את מחיר המחירון בהתאם לתנאי השוק ● זאת, מבלי להזדקק לתעלולי מימון

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים של כל הזמנים, בהובלת מניות הטכנולוגיה

הנאסד"ק וה-S&P 500 בשיאים חדשים ● אחרי שהאינפלציה בארה"ב טיפסה לשיא של שלוש שנים - גם המחירים ברמה הסיטונאית קפצו בחדות באפריל • תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב טיפסו ● המשקיעים יעקבו מקרוב אחר ביקורו של הנשיא טראמפ בסין, אליו התלוו המנכ"לים של אנבידיה, אפל וטסלה ● בגזרת הישראליות בוול סטריט: וויקס צוללת במעל 25% אחרי הדוחות, קורנית דיגיטל מזנקת בחדות

יואב תורג'מן. מנכ''ל רפאל / צילום: רמי זרנגר

בגרמניה מדווחים: מנכ״ל רפאל הגיע לקדם עסקת ענק עם פולקסווגן לייצור "כיפת ברזל"

לפי הדיווחים בגרמניה, רפאל ופולקסווגן כבר גיבשו הסכם כתוב להקמת מיזם משותף שייצר משאיות וחלקים למערכות הגנה אווירית, בהן כיפת ברזל ומגן אור ● המהלך עשוי להציל אלפי משרות במפעל פולקסווגן באוסנבריק, שצפוי להיסגר ב־2027, ולחזק את שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לגרמניה

יעקב ברדוגו / צילום: תומר שלום, מתוך ויקיפדיה

דירת היוקרה של יעקב ברדוגו בתל אביב נמכרה ב-58 מיליון שקל

איש התקשורת יעקב ברדוגו מכר את דירת הדופלקס היוקרתית שלו בשדרות ח"ן, כך נודע לגלובס ● הדירה, ששימשה בעבר את שגרירות קנדה ונמצאת במבנה לשימור, הוצעה במחיר של עד 70 מיליון שקל ● מי הרוכש ומה עומד מאחורי הסכום החריג?

תעשיות ביטחוניות / צילום: צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

אחרי ששברו שיאים המניות האלה נחתכו בעשרות אחוזים. בדקנו למה

המניות הביטחוניות הובילו עד לאחרונה את העליות בת"א, אבל בחודשיים האחרונים המגמה התהפכה ● למרות שההזמנות זורמות והעסקים פורחים, מניות הענף צללו בשיעורים דו־ספרתיים ומדד ת"א ביטחוניות צנח בכמעט 30% מהשיא ומחק את כל העליות מתחילת השנה ● בשוק מעריכים: "המצב קדימה טוב, אבל התיקון יכול להימשך"

מטוס לופטהנזה / צילום: ap, Michael Probst

בתוך שעתיים, שתי ענקיות תעופה זרות סיפקו בשורה למי שתכנן חופשה בקיץ

קבוצת לופטהנזה הודיעה על חידוש הדרגתי של פעילותה בישראל החל מחודש יוני, לאחר כחודשיים של השעיית טיסות על רקע המצב הביטחוני ● וויזאייר הודיעה על חזרה לפעילות בארץ החל מ-28 במאי ● ההודעה מגיעה יממה לאחר שה-EASA עדכנה את אזהרת הטיסה שלה למזרח התיכון והקלה את ההמלצות הנוגעות לישראל

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

גם אחרי מס מיוחד וירידה בריבית: בנק הפועלים הרוויח 2.1 מיליארד שקל ברבעון

הרווח של הפועלים מציג שחיקה של 13% למול רווח נקי של 2.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, אותה הבנק מייחס לסביבת ריבית ואינפלציה נמוכה יותר ● לצד זאת, הבנק מציג צמיחה מרשימה בתיק האשראי בשיעור של 3.3% ● יחלק מחצית מהרווח הנקי כדיבידנד - סכום של 1.1 מיליארד שקל

אמיליאנו קלמזוק, מנכ''ל רשת 13 הפורש / צילום: יח''צ

מנכ"ל רשת 13 אמיליאנו קלמזוק מסיים את תפקידו

קלמזוק, ששימש כמנכ"ל הערוץ מאז מרץ 2024, פורש בעקבות מכירת רשת 13 לקבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט ● לפי שעה לא ידוע מי יחליפו בתפקידו

מערכת ראיית הלילה במשקפת בינוד (BiNOD) / צילום: מוך ערוץ היוטיוב של אלביט ארה''ב

מערכת ראיית הלילה המתקדמת של צבא ארה"ב שכולה כחול לבן

חוזה החלל באסיה של חברת החיישנים הישראלית ● אוקראינה שוקלת לאפשר יצוא ביטחוני במהלך המלחמה ● השקעת הענק של ממשל טראמפ במו"פ ביטחוני ● תצוגת הטכנולוגיה הביטחונית בטקסס בה ישתתפו 14 חברות דיפנס־טק ישראליות ● אלביט תפתח אמצעי ראיית לילה מתקדם לצבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות