גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מגזין G

מנהיג ציפורלה: "ההווה שלנו הוא לכתוב את העתיד"

הוא החלים מסרטן כילד, היה כדורגלן מקצועי כבוגר, וכיום הוא המנהיג הבלתי מעורער של אנסמבל ציפורלה ● גל פרידמן מסביר איך לוקחים אמנות והופכים אותה לביזנס בלי לעשות ממנה מסחרה, ואיך עושים תיאטרון בריצה (עם הקהל) ● ראיון

גל פרידמן / צילום: כפיר זיו
גל פרידמן / צילום: כפיר זיו

בגיל חמש חלה גל פרידמן בסרטן בתחתית הבטן. במשך חמש שנים עבר טיפולי כימותרפיה, הקרנות, בלע תרופות וגופו הקטן נחלש מאוד. כשהיה חוזר מהטיפולים הקשים, אבא שלו היה לוקח אותו למגרש לרוץ. לא מהר, לא הרבה, כמה שהיה מסוגל, העיקר לא להתמסר למחלה, להמשיך הלאה, להיות בקשר עם הגוף, להילחם.

אחרי חמש שנים מתישות הוא הביס את הסרטן והפך לכדורגלן מקצועי (שיחק בין היתר במכבי נתניה ובבית"ר תל אביב) ולמד בקולג' האמריקאי NSU על מלגת כדורגל. כשפרש בגיל 24, הריצה נשארה התרפיה שלו, ועכשיו היא גם מופע פרפורמנס בריצה, "לרוץ בים", שיעלה בפסטיבל "מקודשת" בירושלים שייפתח השבוע, בבימויה של רננה רז. "נקודת העולם משתנה תוך כדי ריצה", מסביר פרידמן, שהגה את הקונספט יוצא הדופן, שהוא עוד יזמות בשורה ארוכה של מיזמים שהיה שותף בהקמתם. המפורסם שבהם, "ציפורלה", מופע קואופרטיבי שהתחיל כקאלט והפך לעסק מסחרי גלובלי משגשג, שבו הוא משמש סוג של מנכ"ל, אומנם בכפכפים, אבל עם אסטרטגיה ניהולית מרשימה.

"הריצה", הוא מלטף בלי משים את הזקן, שלא מצליח להסתיר את הנמשים החצופים, "מכתיבה קצב מחשבות אחר, מפורק. אני רץ עם אחי, אבל אני לבד, בלי מוזיקה, כדי לחוות את האנרגיה של העיר, כי באמצעותה אתה חווה אותה אחרת ורצתי בעשרות מקומות בעולם. אני משתדל לרוץ 15 ק"מ בשבוע, אבל חשוב לי להגיד שאני לא באופנת הריצה. לא מעניין אותי הסם של המרתון והאולטרה-מרתון, וההישגים והתלבושות - היא לא ממלאת את כל יומי".

כמי שספורט היה כל עולמו, קצת מתנשא עכשיו לזלזל במכורים.

"הכדורגל לא ממש קשור לריצה. זה עולם אחר. כשהבראתי, אבא שלי אמר לי, אתה את שק הסבל שלך בחיים סיימת לסחוב, עכשיו תעשה רק מה שאתה נהנה ממנו. אמרתי שאני רוצה להיות כדורגלן. הוא לקח את אחי ואותי לראות משחק של צ'לסי נגד אברטון ואמר, זה המודל שלכם. אתם יודעים כמה אימונים הם עושים בשבוע? הוא בנה לי תוכנית והייתי מתאמן 14 אימונים בשבוע. ופה התחיל השבר הראשון שלי, הפער בין הקבוצה שאהדתי כל-כך, לניהול של קבוצה מפוקפקת ששלטה בה.

"אני כותב בציפורלה לא מעט והכתיבה שלי תמיד מתחילה ממקום שמרגיז אותי. כתבתי לא מזמן שכדורגל הוא דרך נפלאה להקנות לילדים ערכים, אבל למה הם צריכים לראות הורים מרביצים אחד לשני, לספוג צרחות מהמאמן ולהיות מושפלים כשמפסידים, במקום ללמד אותם להתמודד עם הכישלון ולהראות שהניצחון הוא לא חזות הכול".

פרידמן תלה את המדים כשלא יכול היה יותר לשאת את ריחה המעופש של הליגה הישראלית, נשאר עם הריצה המטהרת ועבר לבמה. עכשיו הוא משלב בין השניים באופן מתוחכם. המשתתפים במופע מגיעים לנקודה מסוימת בירושלים עם בגדי ספורט ונעלי ספורט, מקבלים אוזניות ופרידמן מדבר אליהם תוך כדי ריצה, מספר על ילדותו בירושלים ועל המקומות שלידם הם חולפים.

מי שרץ, יודע שכמעט בלתי אפשרי לדבר תוך כדי, אבל ביסודיות אופיינית הוא עבד גם על זה. "למדתי לדבר ולרוץ בלי להתנשף. אנחנו לא עושים ריצת אקסטרים, אלא רצים כדי לעשות מופע תיאטרלי אחר, עם תפאורה מתחלפת, ואני מדבר על חוסר ההבנה הבסיסי שיש לגבי הריצה, הקונספט השגוי שאתה חייב למדוד את עצמך, להגיע ראשון".

ומה החלק של רננה רז?

היא ביימה אותו. בחרה את המסלול איתי, והביאה את הידע שלה לקחת טקסט ולהתאים אותו לסביבה, במין טרומן-שואו כזה. יש לי סלולרי ודרכו אני שולט בכול, אז יוצא שאני גם הסאונדמן של המופע וזה עומס. היה לי מופע יחיד לפני שנים והגעתי למסקנה שאנשים מפחדים מהאינטימיות, וכשאתה רץ, אתה מנטרל את זה - ולכן הוא חוזר בפעם השנייה למקודשת".

עם העומס של ציפורלה, איך יש לך זמן לפרויקטים אחרים?

"אני גם משחק בסרטים, עושה תפקידי אורח. ציפורלה לוקחת ממני זמן, אבל הקסם הוא היכולת לשלב גם דברים אחרים. כאמן ושחקן אתה חייב לטעום טעמים שונים של עשייה, ציפורלה היא אחד מהם ויש לה מקום משמעותי".

גל פרידמן / צילום: כפיר זיו

פיץ'? חשבתי שזה אפרסק

אף אחד מתשעת חברי ההרכב המקורי לא דמיין שהיוזמה של בני הכיתה מניסן נתיב, להעלות מופע נונסנס וסלפסטיק כדי שתהיה להם עבודה, יהפוך לאימפריה חובקת עולם, שהפכה לעסק כלכלי משמעותי שמתפתח כל הזמן. חברי הקבוצה מנהלים אותה בצורה שוויונית, כותבים ומביימים את עצמם ומחזיקים מעמד ביחד מ-2005. פרידמן הוא המנהיג הבלתי מעורער, תוך שימוש בכלים עסקיים מקצועיים.

"היום אנחנו במקום אחר", הוא מחייך, "אנחנו חברה שמעסיקה 30 איש, מופיעים 15 הצגות בחודש, עושים סדנאות, טסים בעולם, ויש עוד אנשים שנושאים באחריות חוץ ממני. נכון, אני לא ישן הרבה, בעיקר בחצי השנה האחרונה, מהיום שנולדו לי התאומים, אבל אין אף מנכ"ל או נושא תפקיד משמעותי בחברה שלא עובד המון שעות ביום כדי לייצר משמעות בעולם".

להבדיל מעסק כלכלי, ציפורלה היא גם אמנות. איך שומרים עליה באופרציה הענקית הזאת?

"ציפורלה היא רעיון שאתה חייב להאמין בו במאה אחוז. אבל אם, נגיד, אני משחק חודש בסרט, אז יש מישהו שיעשה במקומי את התפקיד לא פחות טוב ממני מהצוות המקורי, כי מישהו אחר מחויב גם הוא לרעיון. מאוד קשה להחזיק רעיון ויש הגבלה למספר הרעיונות שאתה יכול להכיל, ולכן אתה חייב לוותר על מה שאתה פחות מאמין בו".

אבל כיום, האופרציה עובדת לבד והמחויבות של כל אחד מכם אליה יכולה קצת לרדת.

"ציפורלה זה ליצור ודאות בחוסר ודאות. ההווה שלנו הוא לכתוב את העתיד, את הדבר הבא, ההצגה הבאה, היזמות הבאה. הקמנו חממה ליוצרים צעירים, מערך הרצאות להייטק, לאנשי עסקים, אם נהפוך לתיאטרון - זה ימות. אנחנו קובעים יעדים ברורים וחותרים להשיג אותם".

יעדים פיננסיים?

"יש לנו ניסוח מדויק: להקים מרכז יזמות תרבותית ואמנותית בינלאומי, שמאפשר לקבוצות מהארץ ומהעולם להיות רווחיות".

אז הרווח חשוב.

"בעידן של היום, אי אפשר לחיות בתל אביב בחדר וחצי ב-7,000 שקל ולהגיד, אני עושה הכול בשביל האמנות ולבוא בטענות לכל העולם. כשחברים שלי, שיש להם עסקי לילה והם נופלים, הם לא אומרים, הממשלה אשמה. בחיים מרוויחים ומפסידים כסף. ככה זה עובד. ציפורלה היא הפרנסה העיקרית שלי ואני לוקח עליה אחריות".

ועסוק בלפתח אותה. כתבתם תוכנית באנגלית כדי לפרוץ החוצה ולעשות יותר כסף?

"בסוף, אין אצלנו דבר כזה, בוא נכתוב מערכון כזה וכזה. זה חייב לבוא מבפנים. החלטנו לנסוע לניו יורק, סימנו אותה כמין סטמפה אמנותית. אם אני אמן טוב, אני צריך להיות שם. בניו יורק אמן מצליח כי האמנות שלו טובה, ולא משנה אם אני ישראלי ויהודי וסבתא שלי הייתה באושוויץ".

אתה אומר שלאמנות יש משקל סגולי בלתי תלוי, והייתם מוכרחים לבדוק את עצמכם.

"ב-2012 חשבנו איך עושים את זה, וגילינו שצריך בשביל זה המון כסף. צריך משקיע. בישראל היו אז הווקה פיפל ומיומנה, שעשו את זה, אבל הם לא השתמשו בשפה. לא הייתי מוכן לקבל תרומות בשום אופן. ואז קראתי את הספר 'אומת הסטארט-אפ'. באתי לחברים ואמרתי, אנחנו מפסיקים לחשוב במונחים של אמנים ישראלים. אנחנו מתייחסים אל עצמנו כאמנים וזהו. לא מבקשים תרומות, אלא בונים תוכנית עסקית ומשיגים מימון.

"נפגשתי עם ענבל אריאלי מ-'8200', אקסלרטור לסטארט-אפים, והיא הציעה לי להגיש את ציפורלה כסטארט-אפ. יש להם יום שבו מגיעים 400 סטארט-אפים ומציגים את עצמם וצריך לעשות פיץ', מרוב בורות חשבתי שזה אפרסק".

מה זה להיות אמנים בינלאומיים?

"להיות אותנטי. לקחנו שנה, עבדנו על טקסטים באנגלית והתחלנו לבדוק חומרים על צעירים אמריקאים מ'תגלית', שבגדול אין להם כוח לכלום. עשינו לוקליזציה, כמו שלימדו אותנו ב-8200 - כמו שכשאתה מופיע בבאר שבע, תכניס משפט על מקום בבאר שבע כדי להגביר את ההזדהות. שנתיים למדנו אנגלית, ואז עשינו פיץ' בבנק הפועלים, כולם היו באקסטזה ואף אחד לא השקיע. ואז הצלחנו לגייס שני משקיעים במאצ'ינג - חצי הם וחצי אנחנו - בנינו תוכנית עסקית של חמש שנים עם ארנסט אנד יאנג ויצאנו לדרך".

אף אחד לא הכיר אתכם בניו יורק.

"אז עמדנו ברחוב עם פלאיירים, מילאנו אולם, ולמחרת לא קנו כרטיסים בכלל, ושוב פלאיירים. עד שהתפרסמה כתבה בניו יורק טיימס, מה שהביא קהל, משקיעים אמריקאים, ובזכותם שיווק ויח"צ, ובעקבות ההצלחה גם עוד הופעות בישראל. כשניו יורק ברזומה שלך, הכול נפתח. גם אירופה".

איך אתה מוצא זמן לפרויקטים אחרים?

"אני נוסע עכשיו לשלושה ימי צילום לסרט 'המורה לאנגלית' של יובל אדלר וחוזר. הכול בסדר".

אבל בתיאטרון הרפרטוארי לא אראה אותך.

"אני לא נגד כלום. אני בוחן כל דבר לגופו. אני שומע מספיק לא, כך שאני משתדל לא לפסול שום דבר מראש. אנחנו עובדים עכשיו על פרויקט שאני לא יכול להרחיב עליו, ומכוון לקולנוע".

וטלוויזיה? שיווקית זה עוזר.

"רק מה שיתאים לנו. לא נגיע לטלוויזיה כי זה מקום להתפרסם בו. אין לי ספק שגם עם ציפורלה וגם לבד, אהיה אדם משמעותי ואם לא, אז לא, זה בסך הכול משחק. נלחץ ידיים, נחליף חולצות, ונמשיך הלאה".

גל פרידמן | אישי: 40, נשוי 2, מתגורר בתל אביב | אקטואלי: מעלה את מופע היחיד בריצה "לרוץ בים" במסגרת פסטיבל מקודשת בירושלים. תאריכים: 13, 14, 23 ו-28 באוגוסט - יציאה מ"חנות המיצים על המסילה"

עוד כתבות

אקספנג X9 / צילום: יח''צ

החל מ-400 אלף שקל: הרכב שיכול לשמש גם כתחליף לימוזינה

מאחורי העיצוב החללי והממדים יוצאי הדופן של ספינת הדגל של XPENG מסתתר מוביל–משפחות רב–תכליתי, עם טכנולוגיה מרשימה ואבזור יוצא דופן, שיכול גם לשמש כתחליף לימוזינה לאח"מים ● המחיר גבוה אך עדיין אטרקטיבי ביחס לתמורה

דימוי שכבר לא זקוק ל''מלחמת הכוכבים'' כדי שנבין את משמעותו. דארת' ויידר במוזיאון / צילום: Reuters, Kyodo

דארת' ויידר פוגש את פרידה קאלו: המוזיאון שמסודר אחרת מכל מה שהכרנו

במוזיאון החדש של ג'ורג' לוקאס בלוס אנג'לס מוצאים את עצמם ואן גוך ופרידה קאלו לצד דארת' ויידר, באטמן וכלבים שמשחקים פוקר ● מאחורי האוסף עומדת תפיסה שמסתכלת אחרת על האופן שבו תרבות חזותית מספרת את הסיפור שלנו

רונן סלם, מנכ''ל דרימי / צילום: יח''צ

דרימי כבשה את שוק שואבי האבק. האם תצליח גם במוצרי החשמל?

שבועות ספורים אחרי ה-7 באוקטובר החליט רונן סלם, מנכ"ל דרימי, להשיק קמפיין גדול לשואבי אבק, והיום כבר מדובר באחד השמות החזקים בקטגוריה ● לגלובס הוא מספר על המהלך, ומסמן את היעד הבא עם טלוויזיות, מכונות כביסה ומוצרי ביוטי

פרופ' מוסא יודעים / צילום: מיקי אופק

"כמעט התעלפנו כשראינו את המאמר": מחקר האלצהיימר שריגש את חתן פרס ישראל

פרופ' מוסא יודעים, מפתח התרופה לפרקינסון של טבע וחתן פרס ישראל, לא עוצר: בגיל 86, יש לו עוד שתי תרופות פוטנציאליות לאלצהיימר בפיתוח וחממה שהקים, המשקיעה במכשירים רפואיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על ההחלטה לעלות לישראל, על התקווה שמצא במחקר חדש ועל הפרישה הכפויה מהטכניון ● וגם: מה הדבר האחד ביום שהוא לא מוותר עליו?

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

המשקיע שמכר את כל המניות שלו בסמארט שוטר ב-51 מיליון שקל, ומי הרוכשים?

לגלובס נודע כי אלחנדרו ויינשטיין, מהמשקיעים המוקדמים בסמארט שוטר, מכר את כל החזקותיו תמורת כ־51 מיליון שקל, לאחר שמניית החברה זינקה בעקבות הסכם עם הפנטגון ● המכירה בוצעה בדיסקאונט של 19% ממחיר השוק והיא מצטרפת למניות בסכום של 10 מיליון שקל שמכר ויינשטיין בהנפקת החברה במרץ השנה

דולפין / צילום: Shutterstock

דולפינים שמעבירים ידע, תמנונים עם "מדריך" ותמרוני חתולים: מה קורה כשמסתכלים על חיות אחרת?

באוסטרליה צפו כיצד נקבת הדולפין מעבירה טכניקת ציד לגור שלה ● מחקר גילה שלחתול יש "טביעת אצבע" כימית שרק חתולים מסוגלים לפרש ● כאן נכנס למשוואה ה־AI, שיאתר את מה שבני האדם פספסו

לוי הלוי, מנכ''ל אל על / צילום: ענבל מרמרי

המועמדת החדשה והמפתיעה למדד ת"א 35

אירוע הדקירה בחברת פליי דובאי והחשש שמדובר באירוע טרור, הקפיץ ביומיים את מניית אל על ב-13% והעלה את שווייה ב-1.3 מיליארד שקל ● מה עשוי לתת לה מקום במדד ת"א 35, לראשונה בתולדותיה ● אך היא לא תלויה רק בעצמה

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

חוסל היורש של סינוואר? צה"ל תקף את האיש החזק ברצועה

צה"ל תקף את המחבל הבכיר שמוגדר "האיש החזק ברצועה" ● אל-עאמודי שוחרר בעסקת שליט, עמד לפני המלחמה בראש מערך ההסברה של ארגון הטרור, והתקדם בחמאס לאחר חיסולי הבכירים לאורך המלחמה ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, על טייס המשנה בפליי דובאי נאסר בעבר לטוס בעומאן בשל חשש מהקצנה אידאולוגית - אך התקבל לעבודה בחברה והטיס את הקו לישראל ● רשת ABC: הטייס התכוון לרסק את המטוס בשטח ישראל ● סגן הנשיא ואנס ניהל את פגישת הקבינט הביטחוני שהתקיימה אתמול בקמפ דייוויד וארכה שעות ● עדכונים שוטפים

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

דרישה חדשה של האמירויות מעמידה בסכנה את טיסות החילוץ

אחרי שארקיע הודיעה כי קיבלה את כל האישורים ותוציא את הטיסה היום בערב, וטיסה נוספת מחר, צץ מכשול חדש: באמירויות דורשים שלצד המטוסים, יגיעו גם מטוסי מטען למזוודות ● לפי שעה, במשרד התחבורה מטפלים בנושא אך הטיסות מוטלות בספק גדול ● אל על ביטלה את טיסותיה הבוקר ובחברה הודיעו כי הן כבר לא יצאו היום

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

טלי בן עובדיה מנכ"לית חדשות 13 ביקשה לסיים את תפקידה אחרי הבחירות

לגלובס נודע כי בן עובדיה, שמונתה למנכ"לית קבועה רק לפני כ-10 חודשים, ביקשה לסיים את תפקידה על רקע אישור עסקת רכישת השליטה ברשת 13 על ידי אסף רפפורט וקרן מריט ● היא נכנסה לתפקיד כמנכ"לית זמנית בנובמבר 2024 וניהלה את חברת החדשות בתקופת המלחמה, כשבמקביל התמודדה עם מאבק משפטי מול המגישה נטעלי שם־טוב ועם ניסיון לייצב את החברה על רקע נתוני הרייטינג הנמוכים

ישי גרין / צילום: פרטי

מייסד אופן ווב בהתייחסות ראשונה לקריסה: "חברת הייטק לא שורדת ללא היזם שלה"

שנתיים מאז המאבק שהסתיים בהדחת המייסד נדב שובל, חברת התוכנה הישראלית אופן ווב מבקשת כעת מבית המשפט הגנה מפני נושיה ● בדרך היא ספגה ירידה בהכנסות והסתבכה מול מיקרוסופט ● ישי גרין, ממייסדיה, משוכנע שהכול היה נראה אחרת אילו שובל היה נשאר: "אחרי ההדחה, החברה התחילה לחשב את קיצה לאחור"

צילומים: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: קרוס אובר במחיר מציאה ועוד כמה הפתעות שבדרך

יצוא הרכב הסיני שובר שיאים, יצרניות הרכב נלחמות על שווקים באמצעות מחירים נמוכים והיצע הדגמים שמגיע לישראל הולך ומתרחב • בתערוכת פריז יוצגו החודש דגמים חשמליים ופלאג־אין חדשים, שחלקם עשויים להגיע לישראל במחירים של 90–170 אלף שקל • האם התחרות הסינית תמשיך לשבור את רמות המחירים בשוק הרכב המקומי?

תלמיד מחזיק שלט מחאה, במהלך הפגנה בדרישה להקצות משאבים נוספים לבתי הספר, בליל, צרפת. / צילום: ap

כיתות הרוסות, בריקדות ובתי ספר בלהבות: מחאת תלמידים מטלטלת את צרפת

מחאת צעירים אלימה מתפשטת בצרפת על רקע דרישות לשיפור תנאי החינוך ● המהומות כוללות עימותים עם המשטרה, הצתות ופציעות, לצד ביקורת על התנהלות הרשויות ועל עוצמת הדיכוי המשטרתי ● המחאה הפכה לסוגייה פוליטית לקראת הבחירות לנשיאות, כשימין ושמאל חלוקים בין סוגיות הגירה וביטחון לבין מצוקת מערכת החינוך

הנתון שחמק מתחת לרדאר, ויכול לשנות את מערכת הבחירות

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת • מי מתחזק, מי נחלש ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בין המחנות? • והפעם: סקר אחד שבר את הכללים, והבוחרים מפסיקים להתלבט

שירית בלפר שורצבלט / צילום: באדיבות NVIDIA

המהנדסת שהפכה לדירקטורית בכירה באנבידיה: "בטכניון קיבלתי 20 במבחן"

כשהייתה סטודנטית, שירית בלפר שורצבלט גויסה ע"י מלאנוקס ● יותר מ־20 שנה אחרי היא בכירה בענקית ייצור השבבים ● בראיון לגלובס היא מספרת מדוע התחרות על טאלנטים מתעצמת ומדוע חשוב להביא יותר נשים להייטק: "כשחצי מהאוכלוסיה לא מיוצגת, זה הפסד לחברה"

צביקה מנס,  מנכ''ל ברק לאומי חתמים

איפה עובד צביקה מנס, מגיבורי טיסת פליי דובאי?

לאיזו קרן הון סיכון הצטרפה השבוע שורדת השבי נועה ארגמני? • איזו עיר הובילה במספר התחלות הבנייה של התחדשות עירונית במחצית הראשונה של השנה? • וגם: מחיר של איזה מוצר יוקרה צנח ביותר מ-50% מאז שנת 2021? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

נוסעים בצ'ק אין לטיסת פליי דובאי / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

"השב"כ לא בודק": הטיסות שהפכו לחור השחור של עולם התעופה הישראלי

חקירת הטייס העומאני של חברת התעופה האמירותית נמשכת, אך ברור שהאירוע יוביל לשינויים בסדרי האבטחה ● בשיחה עם גלובס משרטטים מומחים בתחום את השינויים האפשריים ואת האתגרים שעומדים בפני כוחות הביטחון ● וגם: עלויות הכרטיסים בטיסות החילוץ של החברות הישראליות

רע''ם, המשותפת וכסיף יוכלו לרוץ בבחירות / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך בבג"ץ: רע"ם, המשותפת וכסיף יוכלו לרוץ בבחירות; אבו שחאדה פרש לאחר אולטימטום השופטים

בית המשפט העליון הפך פה אחד את החלטות ועדת הבחירות ואישר את התמודדות שתי הרשימות הערביות לכנסת ה-26 • ברוב של 7 מול 2 אושרה גם התמודדות ח"כ עופר כסיף, חרף "התבטאויות מעוררות שאט נפש" • יו"ר בל"ד סאמי אבו שחאדה משך את מועמדותו ברגע האחרון, לאחר שהשופטים הודיעו כי דבריו "מעוררי קבס" והמליצו לו לפרוש • כל הפרטים מפסק הדין והדיון הסוער

מוג'תבא פורמוחסן

גולה מאיראן בטור לגלובס: "הכלכלה לא תקרוס מפצצות, אלא מהשוד של השלטון"

כלכלת איראן קורסת תחת אינפלציה דוהרת ושיתוק של יצוא הנפט, כשהיא מותירה מיליונים בעוני קיצוני ● מוג'תבא פורמוחסן, עיתונאי בכיר באתר האופוזיציוני "איראן אינטרנשיונל" שברח מטהרן לפני כשעשור, מנתח כיצד הלחץ הכלכלי שם את המשטר בנקודת אל־חזור

שכונת בל אייר בלוס אנג'לס. ''מירוץ חימוש'' של אחוזות-על גרנדיוזיות / צילום: Shutterstock, Sundry Photography

כולם ניסו לגלות מי רכש את אחד הבתים המפורסמים בלוס אנג׳לס. עכשיו זהותו נחשפה

אחת האחוזות המפורסמות בבל־אייר נמכרה במכירת עיקול שנראתה יותר כמו אירוע שכונתי: המכרזנית ישבה על כיסא מתקפל ליד מזרקה, והקונה שילם באמצעות המחאות בנקאיות ● רק עכשיו נחשף כי מאחורי הרכישה עומד מיליארדר הטכנולוגיה פיטר ת’יל