גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עכשיו זה רשמי: איתמר מדיקל יוצאת לנאסד"ק

חברת המכשור הרפואי תירשם למסחר כנראה בחודשים הקרובים באמצעות איגרות ADR ● פרסמה היום דוחות משופרים לרבעון השני

 

 

גלעד גליק, מנכ"ל איתמר מדיקל / צילום: איל יצהר
גלעד גליק, מנכ"ל איתמר מדיקל / צילום: איל יצהר

חברת איתמר מדיקל, המפתחת מכשירים ביתיים לאבחון דום נשימה בשינה, הודיעה היום באופן רשמי על כוונתה להירשם למסחר בנאסד"ק, ועל כך שכבר הגישה ל-SEC, רשות ני"ע האמריקאית, את הבקשה לרישום. איתמר תירשם כנראה בחודשים הקרובים למסחר בנאסד"ק באמצעות ADR, איגרת הנסחרת בבורסה האמריקאית ועוקבת אחרי מניה בבורסה אחרת. בינתיים לא צפויה הנפקה בארה"ב.

בעקבות ההודעה ופרסום דוחות טובים היום, עולה מניית החברה 3.6%, והחברה נסחרת לפי שווי של כ-339 מיליון שקל. בשנה האחרונה שמרה מניית החברה על יציבות יחסית, וגם בהסתכלות של 5 שנים אחורה, התנועה בה מתונה יחסית.

דוחות החברה מעידים על המשך גידול יציב בהכנסות. החברה רשמה הכנסות של 6 מיליון דולר ברבעון, גידול של כ-20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ובהשוואת המחצית הראשונה של 2018, חלה צמיחה של 22% להיקף הכנסות של 11 מיליון דולר. אם ישמר קצב הכנסות זה תעבור החברה ב-2018 את רף ההכנסות של 20 מיליון דולר לשנה, אשר נחשב לרף הכנסות שהופך חברת מכשור רפואי למעניינת עבור שוק ההון האמריקאי.

שיעור הרווח הגולמי נשמר ברבעון על 76%, כמו זה שברבעון המקביל. בזכות ירידה קלה בשיעור ההוצאה על שיווק ומכירות מתוך ההכנסות, חל צמצום קל בהפסד התפעולי שעמד על כ-900 אלף דולר ברבעון. ההפסד הנקי ברבעון היה כ-400 אלף דולר, ובמחצית כולה כ-300 אלף דולר, כך שנראה כי החברה חותרת לאיזון.

לאיתמר מדיקל 8.5 מיליון דולר בקופת המזומנים וזאת לאחר שפרעה את האג"ח האחרונות שהייתה חייבת מהנפקתה ב-2007, ומנגד גייסה 6 מיליון דולר מבעלי המניותה עיקריים שלה.

ההכנסות מגיעות רובן ככולן ממכשיר ה-Watchpat לאבחון דום נשימה בשינה, בעוד ההכנסות ממכשיר ה-Endopat לאבחון בריאות כלי הדם, ירדו לכמה מאות אלפי דולרים בשנה, עקב מיקוד החברה בתחום השינה. החברה לא הצליחה למצוא מודל עסקי ונישה קלינית מתאימים למוצר זה.

לעומת זאת, החברה הצליחה מאוד בהחלטתה למקד את שיווק מוצר השינה לשוק הרופאים הקרדיולוגים, תוך ויתור, לפחות בינתיים, על שוק רופאי השינה אשר מעדיפים מתן בדיקת אבחון שינה מקיפה יותר (ולא רק דום נשימה בשינה), במעבדות השינה אליהן הם קשורים ביחסים כלכליים שונים.

איתמר מקווה לקבל עד אמצע השנה הבאה לערך, אישור לדור הבא של המוצר המוביל שלה לאבחון דום נשימה בשינה, שאמור להיות קטן יותר ונוח יותר לתפעול, כמו גם זול יותר לייצור.

בשנתיים האחרונות הפכה בורסת נאסד"ק פתוחה יותר לחברות מכשור רפואי צעירות, לאחר שבשנים קודמות העדיפה חברות תרופות. גל ההנפקות הנוכחי בנאסד"ק אף כלל כמה חברות מכשור רפואי, בעיקר כאלה אשר משלבות גם את פן הבינה המלאכותית או הטלה-רפואה.

חברת iRythm אשר מבצעת אבחון להפרעות קצב לב באמצעות מכשיר ניטור קטן ונייד, הונפקה בסוף 2016 לפי שווי של 100 מיליון דולר, והיום, בסך הכל שנתיים אחרי כן, כבר שווה כמעט 2 מיליארד דולר, על הכנסות רבעוניות של 35 מיליון דולר וצפי להכנסות שנתיות של כ-150 מיליון דולר, ועדיין ללא רווחיות.

איתמר רואה את עצמה דומה לחברה זו כי שתיהן ממוקדות במכשירי אבחון ביתיים המשווקים לשוק הקרדיולוגי, אם כי הבדל משמעותי בין השתיים הוא שאיתמר מציעה אבחון חד פעמי ואילו iRythm מציעה ניטור רציף.

עוד חברה לדוגמה בתחום משיק לזה של איתמר היא אינספייר מדיקל (Inspire Medical), אשר פיתחה מכשיר חדשני למניעת דום נשימה בשינה (אותו תחום בו איתמר מציעה שירותי אבחון לצד הפצת מוצר לטיפול קלאסי). מניית אינספייר עלתה 180% מאז הנפקתה, שחלה בסך הכל במאי האחרון. ההכנסות של אינספייר ברבעון האחרון עמדו על 10 מיליון דולר, לא מאוד רחוק מאלה של איתמר, וגם היא לא רווחית.

גם אם החברות הללו לא בהכרח בנות השוואה לאיתמר, הן מעידות על הפתיחות בשוק לחברות מכשור רפואי צעירות.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מתרסקת, אנבדיה צומחת - אך מי מהן תורמת יותר לכלכלה הישראלית?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?