גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנלייק: 10 הפיצ'רים המרגיזים ביותר של אפליקציות פייסבוק

זה מתחיל בלייק הענק שתמיד נלחץ בטעות בחלון השיחה, ממשיך ב-Chat Heads המעצבנים של פייסבוק מסנג'ר, שצפים ומסתירים כל פעילות אחרת, ונגמר בטלפונים כל-כך חכמים, עד שהם מבצעים שיחות בעצמם משום שמשהו נלחץ בזמן שהם היו מונחים בכיס האחורי ● מצעד הפיצ'רים הלקויים שצריך לתקן במהרה

10 הפיצ'רים המרגיזים של פייסבוק / איור: אייל אונגר
10 הפיצ'רים המרגיזים של פייסבוק / איור: אייל אונגר

הן חברות גדולות שהיו חכמות מספיק כדי לפתח מוצרים שיסחפו אחריהם מיליארדי משתמשים, הן נהנות מהכנסות של מיליארדי דולרים בכל שנה הודות למוצרים הללו, ובכל זאת - לפעמים נדמה שפייסבוק, ווטסאפ ואחרות לא באמת חשבו עד הסוף לפני שפיתחו ושחררו את הפיצ'רים שלהן. לפעמים נדמה שאילו הן רק היו שואלות אותנו, הגולשים שמשתמשים בפועל באפליקציות שלהן, היינו מצביעים מיד על בעיות גדולות שצריך לתקן בממשק.

תאמרו - 'אפשר להתאים כל אפליקציה באופן אישי ולשנות חלק מטעויות הממשק כדי לפתור בעיות נקודתיות', וזה נכון. אלא שהנקודה העקרונית היא שזה לא פוטר את החברות מליצור ממשקים נוחים ומסבירי פנים, שאינם דורשים מדריכים מיוחדים כדי לעקוף את הבעיות, ומשצצו תלונות - זה לא פוטר אותן מלתקן את הבעיות שהן גרמו מלכתחילה.

אז הנה, להלן מצעד עשרת הפיצ'רים המרגיזים והשגויים ביותר, שנבנו באופן חסר מחשבה, והופכים כל שימוש באפליקציה למתסכל. פייסבוק, באופן לא מפתיע, מככבת ברבים מהסעיפים.

1. פייסבוק: קבלו לייק ענק (לא)

בראייה לאחור, אין ספק ש"הלייק" הוא פיסה קטנה של גאונות: כפתור אחד קטן שהפך היום למאשרר התנהגות, אירוע אייקוני שכולם מזהים. בפייסבוק יודעים עד כמה ההמצאה הזו חשובה, וכל הזמן ממשיכים לפתח ולשכלל אותה, ואפילו תחזקו במשך כמה שנים דיון מפוברק לחלוטין סביב ה-dislike, כפתור ה"לא אהבתי", ועל ההשלכות החברתיות שעשויות להיות לו.

פייסבוק ודאי אוספים נתונים בנוגע לפופולריות של כל אות, אימוג'י או אייקון שלוחצים עליהם בפלטפורמה שלה, וסביר להניח שהלייק יהיה שם בראש הטבלה. מה שפייסבוק לעולם לא תדע, זה כמה פעמים הלייק הענק הזה נלחץ לא בכוונה: אתם יודעים למה אני מתכוונת - הלייק בשיחות המסנג'ר ממוקם בצורה נפשעת ליד כפתור השליחה. אם להוסיף חטא על פשע, הוא גדול יותר מהחיים עצמם, מה שהופך כל לחיצה עליו לעוד יותר מביכה.

2. בעיית ממשק כללית: שיחות מהכיס האחורי

אם יש משהו מביך יותר מאשר לייק ענק שנלחץ בטעות, הרי שהן לבטח שיחות מוזרות - יוצאות או נכנסות - ששומעים בהן רעשים או התנשפויות, או יותר גרוע: שיחות וידאו שכוללות תמונה של תקרה, או פרט חשוך אחר שלא ברור מהו. הניסיון של האפליקציות להקל על משתמשיהן ולהפוך את קיום השיחות למהיר יותר, הוביל לכך שטלפונים מוציאים שיחות בעצמם, רק משום שמשהו נלחץ בטעות בעודם תחובים בכיס האחורי, או כשהמכשיר נפל על פנינו בעודנו שוכבים במיטה. אפשר היה לפתור את זה בקלות, אבל זה לא קרה. בוז. 

3. פייסבוק: התראה לכל שטות

פעם המאזן היה ברור מאוד: אם שלחו לך הודעה ולא קראת אותה, היה לך סימון על הודעה אחת שלא נקראה. היום, כך נראה, מפתחי אפליקציות עושים כל שביכולתם כדי למצוא ולהמציא עוד ועוד דרכים, ושלל סיבות מגוונות כדי לשלוח לנו הודעות, התראות, נקודות אדומות ומילים מודגשות.

"היי, מעיין התחברה למסנג'ר", "היי, רוצה לשלוח הודעה? הנה, פייסבוק פתחה עבורך חלונית לשם כך", "שימי לב! מארק קיבל את הצעת החברות שלך", "פספסת שיחת טלפון", "שיחת הטלפון שלך לא נענתה". ואם השיחה כבר התקיימה והסתיימה, מיד קופצת הודעה: "The video chat has ended". נראה שמישהו שם חושב שאם לא נקבל את ההודעה הזו לא נצליח להתחבר וליצור קהילה.

4. ווטסאפ ווב: קוד ה-QR עדיין חי

היי וואטסאפ, זה ראוי להערכה שהצלחתם לפצח את הנוסחה ליצירת ממשק כל-כך נוח, עד שהוא זכה למעמד של כלי עבודה. ועוד יותר ראוי להערכה שידעתם למנף את הפופולריות הזו והשקתם את ווטאסאפ web בינואר 2015. אבל מאז עברו כמעט ארבע שנים, והגיע הזמן לתקן את טעויות הגרסה הצעירה: התחברות באמצעות קוד QR, והגבלת המחשבים שיכולים להתחבר לשירות.

היה רגע אחד שבו QR נראה היה כמו פתרון אלגנטי לשורת החיפוש, אבל היום אנחנו ב-2018, ה-QR קצת מת והכל נמצא על הענן. אז למה עדיין צריך לבצע את הפעולה הזו בכל פעם שרוצים להתחבר למחשב חדש? האם לא קיימת האפשרות להתחבר לשירות רק באמצעות שם משתמש וסיסמה? ובאותה הזדמנות, מה לגבי ממשק ווב מתקדם יותר, שיאפשר להתחבר לשירות ביותר ממחשב אחד בו זמנית? עולם חדש ונפלא שבו הוואטסאפ יכול לעבוד ללא הפרעה על המחשב הביתי ועל זה שבעבודה בלי להקפיץ שלל הודעות "את בטוחה שאת רוצה להחליף? את בטוחה שאת רוצה לעבוד מהבית? המתיני רגע בזמן שווטסאפ חושב על זה".

5. פייסבוק מסנג'ר: ראשים מדברים

ראוי לשאול: מה הקטע של Chat Heads בפייסבוק מסנג'ר? למה דווקא האפליקציה הזו חשה עצמה חשובה כל-כך, עד שהיא מציגה את הראשים של בני שיחנו בראש המסך, ואלה משתלטים, צצים מולנו וקופצים מעל כל אפליקצייה אחרת ברגע שאנו מקבלים הודעה חדשה? מה בעיצוב הנוכחי נתפס כה יעיל ואלגנטי? הרי הוא מכריח אותנו לתפוס את האווטאר העגול ולגרור אותו לאורך כל המסך עד לאיקס המיוחל ולסגירת התוכנה.

נכון, אפשר לבטל את החגיגה הזו ולהחזיר את המסנג'ר לצורתו השפויה והנוחה לתפעול, אבל בפייסבוק לא עושים שום מאמץ ליידע על האפשרויות האלו, ולכן הרבה מאוד גולשים מניחים שמדובר בגזירה משמיים. אתרים רבים עושים את מה שפייסבוק לא עושים, ומפרסמים מדריכים כיצד לבטל את הפונקציה הנוראית הזו. המדריכים טובים ושימושיים, אבל הם נוגדים את השיעור הבסיסי ביותר בעיצוב אפליקציה: בכל פעם שאתם מסבירים לצרכן איך להשתמש באפליקציה, מעצב  UI מאבד את הכנפיים.

6. פייסבוק: מחליטים במה נתעניין גם כשנמאס

בחודשים האחרונים פייסבוק הפכה להיות כר פורה של פוסטים משמימים. זאת אומרת, משמימים יותר מהרגיל. כי בפייסבוק החליטו לשנות משהו, ולחשוף אותנו לערמות של תכנים מקבוצות שלא קשורות אלינו, לא בחרנו לקחת בהן חלק ולא גילינו בהן עניין מעולם. מאחורי המהלך הזה עומדת חבורה חכמה מאוד של אנשים, שבנסותה להשאיר אותנו עוד כמה דקות ברשת החברתית, מחליטה עבורנו מהם הדברים שנמצא בהם עניין. הבעיה היא שיש גבול כמה שאפשר "להציע לנו פוסט", והגיע העת להפנים שהרשת הזו גדושה בתכנים שפיתחנו מיומנות ראויה למצוא אותם בעצמנו ולבנות פרופיל אישי מדויק למידותינו. אנחנו לא צריכים את ההצעות שלכם, תודה.

7. פייסבוק: אלגוריתם חדש ושינויים כפויים

מחקר חדש שהתפרסם החודש מצא שמותגים שונים העלו ברבעון השני בממוצע 8.1 מיליון פוסטים ביום, שזה 90,032 יותר פוסטים (ביום) לעומת הרבעון המקביל ב-2017. מעורבות המשתמשים, מאידך, התרסקה ב-50%. מה שהביא לגל האדישות הגבוה של המשתמשים היא ההחלטה של פייסבוק לשנות (שוב) את האלגוריתם שלהם, הפעם כך שיהיה מונחה "קשרים משמעותיים".

בפייסבוק מחליטים לאיזה תמהיל חברים, קבוצות ופרסומות לחשוף אותנו, בכל פעם כתוצאה מאירועים שונים שמדורגים על ידה בסדר חשיבות. אם זה צרכי המשתמשים אותם היא מגדירה עבורנו, פרסום או ניפוח שורת ההכנסות. הבעיה היא שפייסבוק עושה זאת בלי להסביר ולנמק, אלא פשוט כופה את השינויים. תארו לכם שעיתוני סוף השבוע יחליטו יום אחד לשים את התשחצים באמצע העיתון ואת ההורוסקופ בהתחלה, או שמהדורת החדשות המרכזית תתחיל עם התחזית. זה  משבש את ההתמצאות ועלול גם להבריח צופים ומשתמשים אדוקים. בפייסבוק לא מבינים ששינויים כאלו יוצרים יותר בהלה מאשר עוד משבר בסגנון קיימברידג' אנליטיקה.

8. פייסבוק: נו כבר, תתחברו בכוח לחברים

לגולש הממוצע בפייסבוק יש 338 חברים, אבל רק מעט מתוכם הם חברי אמת איתם הוא מתקשר על בסיס קבוע, ומעטים יותר הם בני שיחה בפלטפורמת המסרים שלה. אבל בפייסבוק לא נותנים לעצמם להתבלבל ממספרים: השאיפה העזה "לחבר בין אנשים" מביאה את הרשת החברתית לקבל החלטות פחות מוצלחות, אחת מהן היא החשיפה התמידית לחברים כל-כך רחוקים שלפעמים אנחנו לא זוכרים מאיפה הם מוכרים. זה יכול היה להיפתר אם הם היו פשוט מייצרים רשימה של חברים איתם אנחנו מדברים, במקום רשימה שרירותית כמו מי מחובר או אנשים ששמם מתחיל באות מסוימת.

9. בעיית ממשק כללית: מה עם בעלי אצבעות שמנות?

כל הכבוד ליצרניות הסמארטפונים שהצליחו להביא לעולם מכשירים עם מסכים עצומים: בהשוואה ל-2009, גודל המסכים כיום זינק ב-21% (שהם 2.5 ס"מ). לאנשים רבים מדובר בשיפור אמיתי בחוויית הצפייה בסרטים, סדרות, המשחקים שאנו משחקים או כתבות שאנו קוראים. אבל המגמה הזו לא השפיעה יותר מדי על שני דברים חשובים: על גודל כפות הידיים שלנו ועל גודל האפליקציות. עיצובן של האפליקציות יכול להשתנות, אבל גודל ידינו לא. וכך, התוצאה היא ידיים כאובות שעדיין לא הספיקו להתאים את עצמם להרגלי העבודה המודרנית, שהטלפון נופל ומתרסק מהן בעוד אנו מנסים ללהטט בין אפליקציות ויש לנו יותר שטח מסך לכסות.

היצרנים, לעומת זאת, מפתחים פתרונות זניחים שעוקפים את הבעיה מהכיוון הלא נכון: למשל, מפצלים את המסך. זאת, במקום שנוכל לנווט בתוך כל אפליקציה - מתפריט ועד כתיבת הודעה ושליחתה - רק באמצעות אצבע אחת.

10. ווטסאפ ופייסבוק מסנג'ר: שיחות קוליות במקביל

כידוע, פייסבוק רכשה את ווטסאפ כך שעתה שתי האפליקציות - ווטסאפ ופייסבוק מסנג'ר - שייכות לפייסבוק. את העוולה העסקית, החברתית והתרבותית הזו אישרו רגולטורים ברחבי העולם, תוך אמונה שלא תהיה בכך בעיה של הגבלים עסקיים. פייסבוק עצמה הבטיחה שהאחזקה הכפולה לא תפגע במשתמשים וכי אין לחברה את היכולת לייצר מערכת יחסים בין שתי אפליקציות המסרים, או להעביר ביניהן נתונים.

מילים לחוד ומעשים לחוד. היום אנחנו יודעים שפייסבוק שיקרה לאיחוד האירופי וכי מידע שנאסף באפליקציה אחת זלג לאחרת (ועל כך היא נקנסה לפני שנה ב-110 מיליון יורו), דבר שאיפשר לה לסנכרן את המידע בחשבונות המשתמשים באופן שייטיב עימה ועם מאגרי המידע שלה. אך מצד שני, היא לא טרחה עד היום לאפשר לשתי האפליקציות להתנהל באופן שלא ידרוס זו את זו. כך נוצר מצב שבאותו מכשיר ניתן לבצע שתי שיחות קוליות מקבילות באותו הזמן, לאותו משתמש, מה שלא קורה באפליקציות אחרות. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה