גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בילבלו אותו: קובי פרץ הסכים לתנאי מעצר הבית ואז התחרט

בקשת רשות ערעור שהגיש הזמר קובי פרץ על תנאי מעצר הבית הלילי שלו זכתה להבעת תמיהה מצד שופט ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, על כך שנעדרה ממנה עובדה חשובה ● תגובת באי כוחו של פרץ: ההחלטה להטיל מעצר בית לילי מנוגדת לכל הגיון, ובניגוד לתנאים המוטלים על אסירים בעלי מאפיינים דומים

קובי פרץ / צילום: שלומי יוסף
קובי פרץ / צילום: שלומי יוסף

למרות שרק לא מזמן השתחרר מהכלא במסגרת חנינה שקיבל מנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, נראה "שהרומן" של הזמר קובי פרץ עם בתי המשפט לא רוצה להסתיים.

בקשת רשות ערעור שהגיש הזמר קובי פרץ על תנאי מעצר הבית הלילי שלו זכתה לתמיהה מצד שופט ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, על כך שנעדרה ממנה עובדה חשובה והיא: הסכמתו לתנאי המעצר הלילי שנקבעו בעניינו בביהמ"ש המחוזי מרכז בלוד.

בהחלטה שניתנה היום אחר הצהריים (ג'), הביע השופט עמית "תמיהה", כיצד הגיש פרץ בקשת רשות ערעור על החלטה הקובעת כי פרץ (המבקש) יישאר במעצר בית לילי בין השעות 06:00-03:00 וזאת אומר השופט "כאשר מפרוטוקול הדיון מיום 24.7.2018 עולה כי בא כוח המבקש הסכים לכך".

בעניין זה ציין השופט עמית אולי ברטוריקה ביקורתית כי העובדה שבאי כוחו של פרץ הסכימו מפורשות לתנאי מעצר הבית הלילי שלו ושהופיעה בפרוטוקול הדיון, "לא הוזכרה בבקשה" (בקשת רשות ערעור שהגיש - מ' ש').

לפי ההחלטה, לזמר ניתנה האפשרות לחזור בו מהסכמתו לתנאי מעצר הבית ולחזור ולפנות לביהמ"ש המחוזי בת"א שידון בבקשתו ולאח"כ, תינתן החלטה מנומקת שבית משפט של ערעור יוכל לבחון אותה. על פרץ המיוצג בהליך על ידי עורכי הדין שני אילוז ואלדן דנינו, לנמק עד 28.9, מדוע שבקשתו לערער על תנאי שחרורו לאור קביעותיו של השופט עמית.

אולם, אל תופתעו אם הפרשה תסתיים בסופו של דבר גם בלי התערבות של ביהמ"ש העליון. זאת לאור הצעתו של השופט עמית לצדדים לנסות ולהגיע להסכמה ביניהם על שינוי שעות מעצר הבית באופן שיתחשב בנתונים העובדתיים אותם העלה פרץ בבקשת רשות הערעור שהגיש (הבקשה עצמה חסויה).

השמטת הכנסות של 5.2 מיליון שקל

נזכיר כי הזמר הורשע בחודש מארס אשתקד בהשמטת הכנסות בהיקף של כ-5.2 מיליון שקל וכן בהשמטת מס עסקאות בסך של כ-830 אלף שקל. שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, לימור מרגולין-יחידי, קבעה כי פרץ דיווח לרשויות על פחות מרבע מהכנסותיו - והכול בשל תאוות-בצע.

בהמשך הגישו גם פרץ וגם הפרקליטות ערעורים הדדיים על הכרעת הדין ועל גזר הדין. הפרקליטות, באמצעות עו"ד הילה גבאי, הגישה ערעור על קולת העונש שהוטל על פרץ לטענתה, וביקשה מבית המשפט המחוזי להטיל על הזמר 4 שנות מאסר בגין הרשעתו בעבירות מס ולא להסתפק במאסר של שנתיים שהוטל עליו

מנגד, פרץ הגיש ערעור על הרשעתו ועל העונש שנגזר עליו, תוך שהוא טוען להגנה מן הצדק, ובנוסף מעלה שורה של טענות נגד אמרגנו לשעבר, יוחאי יעיש, ששימש כעד נגדו במשפט וכן על שיטות חישוב העלמות המס שלו.

פרץ החל לרצות את מאסרו בכלא מעשיהו באוקטובר 2017, לאחר שהורשע בעבירות מס חמורות. עונשו נגזר תחילה לשנתיים מאסר בפועל, אך הופחת לשנה וחצי בעקבות ערעור שהגיש הזמר. בהמשך לכך הגיש פרץ בקשת חנינה לנשיא המדינה, תוך שהוא מתייחס בין היתר לנסיבותיו האישיות ולכך שאיבד את כל רכושו ומעמדו בעקבות אישומי המס. בקשת החנינה הראשונה שהגיש הזמר נדחתה , ואולם בקשה שנייה שהגיש התקבלה כאמור.

כוכב הזמר הים-תיכוני השתחרר לביתו לאחר שועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר הורתה על שחרורו ב-15 ליולי. וזאת, לאחר שריצה 9 חודשי מאסר בפועל. הנשיא ריבלין נעתר לבקשת החנינה השנייה שהגיש עו"ד חיים לוי המלווה אותו וקיצר בכך את תקופת מאסרו של פרץ בחצי, מ-18 חודשי מאסר בפועל ל-9 חודשים.

פרץ, יכול היה למלט את עצמו מעונש המאסר אם רק היה מסכים להסדר הטיעון המקל שהציעו לו הרשויות טרם הגשת כתב האישום נגדו. כפי שנחשף ב"גלובס", בראשית החקירה נגדו דחה פרץ הסדר טיעון שסוכם מול עורך דינו דאז, עו"ד אודי ברזילי.

תגובתם של עוה"ד שני אילוז ואלדן דנינו באי כוחו של קובי פרץ: ההחלטה להטיל מעצר בית לילי מנוגדת לכל הגיון, ובניגוד לתנאים המוטלים על אסירים בעלי מאפיינים דומים, ביהמש המחוזי נעתר חלקית לבקשתינו, ועל כן הוגשה בקשת רשות ערעור. מעצר בית לילי יש להטיל במקרים שישנה מסוכנות ולא כמו במקרה הזה, תנאי זה מקשה על חזרתו המלאה לעבודתו כזמר המופיע באירועים, ביהמש העליון מודע לנסיבות היחודיות של מקרה זה ושולח בהחלטתו את הצדדים להתדיין.

עוד כתבות

נושאת המטוסים הבריטית המלכה אליזבת' / צילום: ap, Ana Brigida

המדינה שיוצאת מובכת מההתמודדות מול הצבא האיראני

המלחמה עם איראן הביכה מאוד את בריטניה מבחינת יכולותיה הצבאיות ● המערכת של חברת סנטריקס הישראלית, שנרכשה ע"י אונדס האמריקאית, תאבטח את המונדיאל ● אוסטרליה מתכננת להגדיל באופן משמעותי את תקציבי הביטחון ● וחברת JISDA היפנית מציעה כטב"ם במחיר של 450 דולר בלבד ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מי הגוף הפנסיוני שמוביל בתשואות מתחילת השנה

מהו המס החדש שמבקש ראש עיריית ניו יורק החדש להטיל, ואשר עורר סערה סביבו? וגם: איזה נתח שוק תופסים הרכבים הסיניים מכלל המסירות של כלי רכב חדשים בישראל? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

איוניק 3 של יונדאי

בגלל ארדואן: המכונית הזולה שלא תגיע לישראל

האיוניק 3 אמורה להיות החשמלית המשפחתית הזולה של יונדאי באירופה ולהתחרות ישירות בדגמים סיניים ● אלא שהייצור במפעל החברה טורקיה והחרם של ארדואן משאירים את ישראל מחוץ לתמונה - לפחות לעת עתה

אילוסטרציה: Shutterstock

הריבית על הפיקדונות נפלה לשפל של מעל שנה וחצי. זה הבנק שהציע את הגבוהה ביותר

לפי נתוני בנק ישראל, הריבית הממוצעת שהבנקים מציעים על הפיקדונות נפלה במרץ לרמה של 3.85% ● וואן זירו הציע את הריבית הממוצעת הגבוהה ביותר, בנק מסד את הנמוכה ביותר ● לצד הירידה בריבית על הפיקדונות, גם הריבית על האשראי שניתן לציבור נשחקה לשפל של מעל שנה וחצי

אלעד אהרונסון / צילום: נטלי כהן-קדוש

הנכס האסטרטגי השקט שבידי ישראל בסדר העולמי החדש

המאבק בין איראן לארה"ב על הורמוז החזיר לכותרות את החשש ממשבר נפט • אבל מאחורי הדרמה הגלויה מתנהל מאבק עמוק יותר - על מזון, חומרי גלם ושרשראות אספקה • דווקא שם מסתתרת עוצמה ישראלית שרבים עדיין לא מזהים - תעשייה מתקדמת לייצור דשנים מיוחדים ● טור דעה

אילוסטרציה: Shutterstock

מרץ האדום בתשואות הפנסיה: אלו בתי ההשקעות שנפגעו הכי פחות

החוסכים סבלו מירידות חדות של 2.3% במסלולים הכלליים, ופי שניים מכך במסלולי המניות ובמסלולים מחקי מדד ה-S&P 500 ● הגופים שבלטו לטובה במסלולים הכלליים הם בית ההשקעות אנליסט, אחריו מור ובמקום השלישי נמצא אינפיניטי ● ומי בתחתית?

הפנטהאוז בקריית מלאכי / הדמיה: קבוצת מיי טאון

הפנטהאוז היקר בקריית מלאכי נמכר ב-3.4 מיליון שקל

הפנטהאוז בקריית מלאכי, נמכר במיי טאון סנטר, והוא פרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בעיר; תוכנית חדשה שאושרה בעיר אשדוד תהווה חלופה עירונית לתמ"א 38; הוועדה המחוזית צפון אישרה תוכנית להשבחת כ-3,500 בתים צמודי קרקע בשכונות הוותיקות של קריית שמונה • חדשות השבוע בנדל"ן

שיין פאריש

איש הביון שהפך לגורו קבלת החלטות בוול סטריט

שיין פאריש, שעבד 15 שנה בגוף ביון קנדי, החל לעסוק בקבלת החלטות אחרי אסון התאומים ● בספרו "חשיבה צלולה" הוא מתרגם את מה שלמד מחתן פרס נובל פרופ' דניאל כהנמן וממנהל ההשקעות צ'רלי מאנגר לסדרת כללים שיעזרו לשפר ביצועים ● לגלובס הוא מסביר למה החלטות יומיומיות יותר חשובות לפעמים מאלה שנחשבות הרות גורל

נתב''ג / צילום: ap, Matias Delacroix

חברות התעופה יחזרו? הרגולטור האירופי יחליט בקרוב

הנחיות הרגולטור האירופי ממשיכות לעצב את מפת הטיסות לישראל, אך לא כל חברות התעופה פועלות לפיהן ● חברות עם זיקה לשוק המקומי כבר חידשו פעילות, בשעה שהרוב המוחלט בוחרות להמתין ● אילו חברות כבר חזרו למרות ההנחיה להימנע מטיסות לישראל, ואילו עדיין רחוקות?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית בת"א; הביטחוניות קופצות, הבנקים נופלים

מגמה שלילית בת"א: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.5% ● מדד הבנקים נחלש בכ-1.3%, הביטחוניות מתחזקות בכ-1.5% ● מניית קמטק מזנקת בכ-5% ● אתמול נרשמו ירידות בוול סטריט ועליות במחירי הנפט ● אינטל מזנקת ביותר מ-20% במסחר המוקדם, לאחר פרסום הדוחות בלילה ● דיסקונט: בנק ישראל יפחית את הריבית לפחות 4 פעמים בראיה שנה קדימה ● אחרי שעקפה את התחזיות - מה אומרים האנליסטים על מניית טסלה ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

קמפיינים של אל על, בנק לאומי, בנק הפועלים ותנובה / צילום: צילומי מסך

תנובה, אל על ועוד 40: אילו מותגים מציגים את עצמם כישראלים, ואילו לא

בבדיקה שערכה חברת Good Vision למדד המותגים האחרון של גלובס עלה כי מתוך 100 המובילים, 56 הם ישראלים, ופחות מ־40 מציגים עצמם כך באופן אקטיבי ● מתי מבליטים יותר את הזהות המקומית, היכן מעדיפים שפה גלובלית, איך ומדוע מצניעים בעלות זרה, ואיפה מציגים בעיקר חדשנות?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בת"א; מדדי הקלינטק ונפט וגז זינקו במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.2%, ת"א 90 עלה ב-0.8% ● מניות האנרגיה עלו בשל העלייה במחירי הנפט בעולם ● טאואר נפלה בכ-9% ● היום לאחר סיום המסחר בת"א, הבורסה תפרסם את הרכב המדדים שייכנס לתוקף בעדכון מאי

הדיון בבג''ץ בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר / צילום: דוברות הרשות השופטת

השופט סולברג: "האם יש להשאיר את המלאכה לממשלה לאחר הבחירות?"

בג"ץ דן היום, בהרכב מורחב של 7 שופטים, בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח ה-7 באוקטובר, זאת לאחר שהממשלה החלה לקדם הצעת חוק להקמת ועדה פוליטית ● הדיון מצולם בשידור חי ללא נוכחות קהל ● נציג הממשלה לבג"ץ: "היום לא הזמן לחקור"; השופטת וילנר: "רק לאחר סיום הלחימה בכל החזיתות יתחילו לחקור?"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב־מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

בדרך לרבנות עוצרים ברשות המסים: הדרישה החדשה של היועמ"שית והמחלוקת

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חוות דעת שהגישה היועצת המשפטית לממשלה לבג"ץ מאיימת להפוך הליכי גירושים רבים לאירוע מס ● בלשכת עורכי הדין טוענים: "דרישה שגויה ומרחיקת לכת של היועמש"ית, שמבקשת להפוך את רשות המסים לחלק בלתי נפרד מהליכי הגירושים"

ישראייר / צילום: מוני שפיר

בעקבות התייקרות הדלק: ישראייר מעלה את מחירי הטיסות

בתוך כך, ישראייר נערכת להפעלת הטיסות לארה"ב, כאשר טיסת ניסוי שבוצעה למטוס החברה במקסיקו מקרבת את כניסתה לשוק הטיסות ארוכות-הטווח ● הקו לניו יורק צפוי להתחיל כבר בסוף חודש יולי, בכפוף לאישורי רשות התעופה האזרחית ● כמה זה יעלה?

תחנת דלק בלונדון / צילום: ap, Frank Augstein

10 מיליארד אירו זה רק ההתחלה: האיחוד האירופי במשבר אנרגיה

על פי נתוני האיחוד האירופי מחירי הנפט והגז המונזל זינקו ב-60%-70% מאז תחילת המלחמה עם איראן ● לפי חישובי הנציבות האירופית, מדינות האיחוד הוציאו 24 מיליארד אירו יותר ממה שהיה צפוי על אנרגיה מאז פרוץ המלחמה

פאונד / צילום: Shutterstock

האם מטבע נוסף "יחליף קידומת" בקרוב מול השקל?

הלירה שטרלינג מתקרבת לרמה של 4 שקלים, בה הייתה לאחרונה בשנת 2022 ולפני כן רק בתחילת שנות ה-90 ● וגם: האם ידעתם שבנק ישראל מחזיק בליש"ט כחלק מיתרות המט"ח העצומות שלו?

הפגנה פרו־פלסטינית בגרמניה / צילום: ap, Michael Probst

מותג בסיכון גבוה: הכשל הניהולי שמאחורי ההסברה הישראלית

יהודים וישראלים כבר התרגלו לכך שעליהם להסתיר את זהותם בחו"ל - סימן לכישלון ההסברה של מדינת ישראל ● יש להתייחס למשבר האנטישמיות כמו למשבר תאגידי, לשנס מותניים ולהעביר את הניהול לגוף אחד מקצועי ויעיל

מצעד המניות הכי פופולאריות בת''א / צילום: Shutterstock

בדקנו אילו מניות כבר לא ממש מעניינות את המשקיעים

בשנת השיא של שוק ההון בת"א, תפסו מניותיהן של אלביט ונקסט ויז'ן את צמרת חיפושי המשקיעים באתר הבורסה, בעוד שמניות נדל"ן נדחקו מהרשימה ● עוד ברשימת המבוקשות: אל על, רמי לוי, דלק ומניות בנקים ● בפורטל הפיננסי של גלובס חיפשו הקוראים גם את טבע, ארית ומיטרוניקס ● ואיזה מניות מעדיפים המוסדיים?

גדעון בריקמן / צילום: יח''צ-אסף לב

גדעון בריקמן, מוותיקי ענף הפרסום, הלך לעולמו

בריקמן, מייסד משרד הפרסום בריקמן ומוותיקי הענף, הלך לעולמו בגיל 83 ● הפרסומאי גיל סמסונוב ספד לו: "גדעון היה מראשוני הפרסום הישראלי, גידל וליווה מאות פרסומאים מימי הפרינט ועד העידן הדיגיטלי"