גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בילבלו אותו: קובי פרץ הסכים לתנאי מעצר הבית ואז התחרט

בקשת רשות ערעור שהגיש הזמר קובי פרץ על תנאי מעצר הבית הלילי שלו זכתה להבעת תמיהה מצד שופט ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, על כך שנעדרה ממנה עובדה חשובה ● תגובת באי כוחו של פרץ: ההחלטה להטיל מעצר בית לילי מנוגדת לכל הגיון, ובניגוד לתנאים המוטלים על אסירים בעלי מאפיינים דומים

קובי פרץ / צילום: שלומי יוסף
קובי פרץ / צילום: שלומי יוסף

למרות שרק לא מזמן השתחרר מהכלא במסגרת חנינה שקיבל מנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, נראה "שהרומן" של הזמר קובי פרץ עם בתי המשפט לא רוצה להסתיים.

בקשת רשות ערעור שהגיש הזמר קובי פרץ על תנאי מעצר הבית הלילי שלו זכתה לתמיהה מצד שופט ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, על כך שנעדרה ממנה עובדה חשובה והיא: הסכמתו לתנאי המעצר הלילי שנקבעו בעניינו בביהמ"ש המחוזי מרכז בלוד.

בהחלטה שניתנה היום אחר הצהריים (ג'), הביע השופט עמית "תמיהה", כיצד הגיש פרץ בקשת רשות ערעור על החלטה הקובעת כי פרץ (המבקש) יישאר במעצר בית לילי בין השעות 06:00-03:00 וזאת אומר השופט "כאשר מפרוטוקול הדיון מיום 24.7.2018 עולה כי בא כוח המבקש הסכים לכך".

בעניין זה ציין השופט עמית אולי ברטוריקה ביקורתית כי העובדה שבאי כוחו של פרץ הסכימו מפורשות לתנאי מעצר הבית הלילי שלו ושהופיעה בפרוטוקול הדיון, "לא הוזכרה בבקשה" (בקשת רשות ערעור שהגיש - מ' ש').

לפי ההחלטה, לזמר ניתנה האפשרות לחזור בו מהסכמתו לתנאי מעצר הבית ולחזור ולפנות לביהמ"ש המחוזי בת"א שידון בבקשתו ולאח"כ, תינתן החלטה מנומקת שבית משפט של ערעור יוכל לבחון אותה. על פרץ המיוצג בהליך על ידי עורכי הדין שני אילוז ואלדן דנינו, לנמק עד 28.9, מדוע שבקשתו לערער על תנאי שחרורו לאור קביעותיו של השופט עמית.

אולם, אל תופתעו אם הפרשה תסתיים בסופו של דבר גם בלי התערבות של ביהמ"ש העליון. זאת לאור הצעתו של השופט עמית לצדדים לנסות ולהגיע להסכמה ביניהם על שינוי שעות מעצר הבית באופן שיתחשב בנתונים העובדתיים אותם העלה פרץ בבקשת רשות הערעור שהגיש (הבקשה עצמה חסויה).

השמטת הכנסות של 5.2 מיליון שקל

נזכיר כי הזמר הורשע בחודש מארס אשתקד בהשמטת הכנסות בהיקף של כ-5.2 מיליון שקל וכן בהשמטת מס עסקאות בסך של כ-830 אלף שקל. שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, לימור מרגולין-יחידי, קבעה כי פרץ דיווח לרשויות על פחות מרבע מהכנסותיו - והכול בשל תאוות-בצע.

בהמשך הגישו גם פרץ וגם הפרקליטות ערעורים הדדיים על הכרעת הדין ועל גזר הדין. הפרקליטות, באמצעות עו"ד הילה גבאי, הגישה ערעור על קולת העונש שהוטל על פרץ לטענתה, וביקשה מבית המשפט המחוזי להטיל על הזמר 4 שנות מאסר בגין הרשעתו בעבירות מס ולא להסתפק במאסר של שנתיים שהוטל עליו

מנגד, פרץ הגיש ערעור על הרשעתו ועל העונש שנגזר עליו, תוך שהוא טוען להגנה מן הצדק, ובנוסף מעלה שורה של טענות נגד אמרגנו לשעבר, יוחאי יעיש, ששימש כעד נגדו במשפט וכן על שיטות חישוב העלמות המס שלו.

פרץ החל לרצות את מאסרו בכלא מעשיהו באוקטובר 2017, לאחר שהורשע בעבירות מס חמורות. עונשו נגזר תחילה לשנתיים מאסר בפועל, אך הופחת לשנה וחצי בעקבות ערעור שהגיש הזמר. בהמשך לכך הגיש פרץ בקשת חנינה לנשיא המדינה, תוך שהוא מתייחס בין היתר לנסיבותיו האישיות ולכך שאיבד את כל רכושו ומעמדו בעקבות אישומי המס. בקשת החנינה הראשונה שהגיש הזמר נדחתה , ואולם בקשה שנייה שהגיש התקבלה כאמור.

כוכב הזמר הים-תיכוני השתחרר לביתו לאחר שועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר הורתה על שחרורו ב-15 ליולי. וזאת, לאחר שריצה 9 חודשי מאסר בפועל. הנשיא ריבלין נעתר לבקשת החנינה השנייה שהגיש עו"ד חיים לוי המלווה אותו וקיצר בכך את תקופת מאסרו של פרץ בחצי, מ-18 חודשי מאסר בפועל ל-9 חודשים.

פרץ, יכול היה למלט את עצמו מעונש המאסר אם רק היה מסכים להסדר הטיעון המקל שהציעו לו הרשויות טרם הגשת כתב האישום נגדו. כפי שנחשף ב"גלובס", בראשית החקירה נגדו דחה פרץ הסדר טיעון שסוכם מול עורך דינו דאז, עו"ד אודי ברזילי.

תגובתם של עוה"ד שני אילוז ואלדן דנינו באי כוחו של קובי פרץ: ההחלטה להטיל מעצר בית לילי מנוגדת לכל הגיון, ובניגוד לתנאים המוטלים על אסירים בעלי מאפיינים דומים, ביהמש המחוזי נעתר חלקית לבקשתינו, ועל כן הוגשה בקשת רשות ערעור. מעצר בית לילי יש להטיל במקרים שישנה מסוכנות ולא כמו במקרה הזה, תנאי זה מקשה על חזרתו המלאה לעבודתו כזמר המופיע באירועים, ביהמש העליון מודע לנסיבות היחודיות של מקרה זה ושולח בהחלטתו את הצדדים להתדיין.

עוד כתבות

טל בן פורת ואביב חצבני, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

השלכות השקל החזק ואתגרי ענף המזון: "יש גישה של לייבא את עצמנו לדעת"

טל בן פורת, מנכ"לית חטיבת המלוחים בשטראוס, ואביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, השתתפו בפאנל "תעשייה כמנוע צמיחה" בוועידת הדרום לעסקים של גלובס והתייחסו להשפעות התחזקות השקל, הרגולציה ויוקר המחיה על ענף המזון בישראל ● חצבני מתח ביקורת:"בישראל מעבירים את העלות לצרכן. ככה לא מטפלים ביוקר המחיה" ● בן פורת תיארה את האתגרים התפעוליים בתקופת המלחמה והדגישה את רציפות הייצור: "המפעל לא עוצר, זו משימה לאומית"

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock

דירוג חברות התחבורה הציבורית: זו שבראש ואלה שבתחתית

סופרבוס במקום הראשון בפעם השנייה ברציפות ומקדימה את אגד שהובילה במשך שנים ● בתחתית: דן, חרף שיפור משמעותי שרשמה, ומטרופולין

בועז לוי, יו''ר התעשייה האווירית / צילום: תעשיה אוירית

לקראת הנפקה אפשרית: התעשייה האווירית פועלת למיזוג אלתא לתוך החברה

דירקטוריון החברה החליט לפעול לאיחוד מלא של חברת הבת אלתא לתוך התעשייה האווירית ● כלל פעילותה, ממכ"מים וחיישנים ועד מערכות לוחמה אלקטרונית וסייבר, תועבר לחברה ללא תמורה ● המהלך מתבצע ברקע כוונה להנפיק עד 30% ממניות תע"א, ובמטרה להגדיל את שווי החברה, והוא כפוף לאישור הממשלה

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

אלונה בר און: "אנחנו כבר שנה שלישית בדרום, זו המשכיות וזה קשב"

מו"ל גלובס אלונה בר און בוועידת הדרום לעסקים של גלובס: "במציאות כיום קשה לגייס קשב תקשורתי, ולכן הוועידה הזו היא חשובה, וקיומה בשנה השלישית מייצרת גם המשכיות ולא רק הזדהות עם הדרום. על הקשב הזה שלנו נוסף הקשב של מקבלי ההחלטות שקוראים לשמחתנו את גלובס"

הבורסות שוב בשיא / איור: Shutterstock

"החודש הטוב מאז 2020": מה צפוי בשווקים לאחר אפריל המדהים?

הריבאונד המהיר בשוקי המניות הניב תשואה פנומנלית לחוסכים הישראלים בחודש אפריל ● ומה לגבי החודש הבא, שמסורתית מניב תשואות חלשות? הפניקס: "המומנטום חיובי, ובמבט קדימה השוק השורי צפוי להימשך" ● פסטרנק שהם: "פערי התמחור בין ישראל לבין ארה"ב הצטמצמו משמעותית, החשיבות של פיזור בחלק המנייתי - עולה"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: עדכן עד יום חמישי על מועד למינוי שופטים למחוזי ולשלום

ההחלטה התקבלה בעקבות הדיון שנערך אתמול בעתירת התנועה לאיכות השלטון בנושא ● שר המשפטים לוין סירב בשנה האחרונה לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, ולאחרונה הודיע כי יכנס אותה לשם בחירת שופטים לערכאות משפחה, נוער ותעבורה - אך לא לצורך מינוי שופטים לבתי המשפט המחוזיים והשלום

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

חברת עלמדב בדרך לבורסה לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף

החברה לשעבר של יצחק תשובה נמצאת היום בבעלות חברה קנדית, אך מנהליה עדיין ישראלים ● היא מתכוונת לגייס כ-300 מיליון שקל ולמכור כ-20%-30% מהמניות לציבור ● החברה אף מתחייבת למנות יו"ר ישראלי וכן שהבורסה בת"א תהיה היחידה שלה ● רוב כספי ההנפקה, כ-200 מיליון שקל, צפויים לשמש את החברה לפירעון של שתי הלוואות

רענן קובלסקי, מנכ''ל שטראוס ישראל, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

מנכ"ל שטראוס ישראל: "כמעט כל המפעלים שלנו נמצאים בצפון ובדרום, ואנחנו נמשיך להשקיע"

רענן קובלסקי, מנכ"ל שטראוס ישראל, פתח את ועידת הדרום לעסקים של גלובס והצביע על חוסנם של האזרחים: "למרות המציאות הקשה, אנשים קמים ובאים למפעלים. בזכותם אנחנו ממשיכים לייצר" ● לדבריו, מציאות דומה מתרחשת בימים אלה גם בצפון הבוער: "הספקים, החקלאים והקמעונאים מצליחים לייצר רציפות"

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל משרד התחבורה: "מטוס ראשון בשדה התעופה בצקלג שבנגב בתוך 5 שנים"

"אני מאמין שבתוך מסגרת הזמן הזו תראה מטוס ראשון נוחת בשדה התעופה החדש בצקלג", כך אמר מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס ● לגבי פעילות אובר בישראל אמר: "אין סיבה שאובר ודומותיה לא יעבדו בישראל. אם אובר לא תגיע - הכתובת לכך אצל דוד ביטן"

אנטנה של סטארלינק. בעיגול: אילון מאסק / צילום: שאטרסטוק, AP- Matt Rourke

סטארלינק בדרך לרכבת ישראל? הפתרון של המדינה לבעיות הקליטה בדרכים

במשרד התחבורה מקדמים הכנסת תשתיות תקשורת לוויינית לרכבת, לטיסות פנים ולכבישים מרוחקים ● המהלך עשוי לשפר קליטה באזורים פתוחים אך לא פותר את הבעיה במנהרות ובקרונות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

ביטוח ישיר התקפלה: תורשה לשוב לשווק ביטוחים מקיפים

חברת ביטוח ישיר קיבלה הלילה אישור מרשות שוק ההון לחזור למכור ביטוחי רכב ● זאת לאחר סנקציה חריפה שהופעלה עליה מצד רשות שוק ההון, כאשר מתחילת החודש החברה לא הורשתה למכור ביטוחי רכב, כפי שנחשף אתמול בגלובס

צחי ארצי, יגאל דמרי, צחי אבו ועופרה חדד, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

דמרי: “חזיתי את עליית המחירים בדרום לפני 15 שנה - אמרתי לכולם: תקנו, זה יהיה שווה הרבה”

ארבעה יזמים ומנהלים בתחום הנדל"ן השתתפו בוועידת הדרום לעסקים של גלובס בפאנל שעוסק בצמיחת הנדל"ן באזור ● צחי ארצי, ראש מערך הבנייה והנדל"ן בבנק לאומי: "גם המערכת הבנקאית שינתה גישה, היום בנק לאומי נוכח בכל הדרום עם פרויקטים בכל התחומים" ● יגאל דמרי, בעל שליטה בי.ח דמרי, התייחס לתופעת הפרוטקשן בדרום: "צריך לא לוותר להם" ● וגם: הטיפ לרוכשי הדירות

מה ניתן ללמוד מהזינוק בעושר של הישראלים / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 7 טריליון שקל בנכסים פיננסיים: מה ניתן ללמוד מהזינוק בעושר של הישראלים

בחסות הזינוק בשווקים, הציבור הישראלי הגדיל את שווי תיק הנכסים הפיננסיים שלו בכ-80% תוך שש שנים ● חלק מהעלייה נבעה מהתיאבון הגדל לסיכון, וכן מהסטת השקעות לבורסה המקומית ● וגם: כיצד העלייה בנכסים תשפיע על הצריכה, ומה היא מלמדת על התמחור בשווקים

רשות המסים / צילום: איל יצהר

4,500 עובדי רשות המסים הכריזו על סכסוך עבודה: "סבלנותנו פקעה"

הסכסוך נוגע לשינויים מבניים ברשות המסים ולאיחוד פעילויות אגף המכס והמע"מ ואגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין, ולטענות העובדים על פגיעה בתנאי ההעסקה שלהם ובזכויותיהם ● העובדים מאיימים להשבית את הרשות החל מה-19 במאי ● רשות המסים: "ההנהלה מוקירה ומעריכה את עובדיה, ופעלה ללא לאות והשיגה הישגים רבים, זאת בתקופה תקציבית קשה"

ענבל הרסון / צילום: מתוך אתר החברה המרכזית למשקאות

מנכ"לית חדשה לרשת קרפור: ענבל הרסון מקוקה-קולה ישראל

ענבל הרסון, מנכ"לית הסחר של החברה המרכזית למשקאות, צפויה להחליף בתפקיד את מנכ"ל קרפור מיכאל לובושיץ, שימונה ליו"ר משותף בגלובל ריטייל של אלקטרה מוצרי צריכה, לצד צביקה שווימר

איציק לארי, יו''ר מפעל הפיס, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

יו"ר מפעל הפיס איציק לארי: "התפקיד שלנו הוא לדאוג שרשויות חלשות יבצעו פרויקטים חשובים"

איציק לארי, יו"ר מפעל הפיס, דיבר בוועידת הדרום לעסקים וסיפר על חשיבות התמיכה של הפיס בשלטון המקומי: "אם יש שלטון מקומי חזק, התושב מיד מרגיש את זה, ולצערי גם להפך" ● בנוסף דיבר לארי על משחקי ההגרלות ואמר: "יש לנו אחריות מאוד גדולה, ולכן אנחנו מחילים על עצמנו כללים מאוד נוקשים"

ירון אלעד ואליק עציון / צילום: אפלא דרייב

שני יוצאי אלרון ונצ׳רס משיקים קרן סייבר חדשה בהיקף 100 מיליון דולר

ירון אלעד ואליק עציון עומדים מאחורי קרן אלפא דרייב, שכבר ביצעה חמש השקעות ותתמקד בעולמות הסייבר והבינה המלאכותית ● לקרן, בין היתר, הצטרפה לאומי פרטנרס כמשקיע עוגן

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי ומנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: דוברות בנק ישראל, יונתן בלום

התביעה הייצוגית נגד בנק הפועלים שקיבלה חיזוק מבנק ישראל

זה לקח לבנק ישראל שלוש שנים ובסוף הוא התייצב לצד עותרים שהגישו ייצוגית נגד בנק הפועלים בטענה שלא עדכן את לקוחותיו על שינוי בריבית הפיקדון ● בעמדתו לביהמ"ש הדגיש הפיקוח על הבנקים שנדרש גילוי אפקטיבי ● הפועלים: "פעלנו בהתאם להוראות הדין"

נעה באוער, חנה רדו ופואד אלזיאדנה, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

“המרחק בין נתיבות לתל אביב הוא מרחק תודעתי”: כך מנסים לבנות חוסן בדרום

נעה באוער, סמנכ"לית שיווק גלובלי בתגלית; חנה רדו, מייסדת גרופ 19 וסופרסונס; ופואד אלזיאדנה, מנכ"ל מתנ"ס רהט; השתתפו בפאנל "איך בונים חוסן קהילתי" בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, והתייחסו לאתגרי התקופה שלאחר המלחמה ● באוער הזהירה מפני ריחוק מישראל: "גם אני לא הייתי שולחת ילד לאזור מלחמה" ● רדו מתחה ביקורת על המדינה: "לא מתקצבים יזמים כמוני" ● ואלזיאדנה הדגיש אחריות קהילתית למיגור הפשיעה וצופה עתיד ורוד יותר עבור רהט: "הצעירים אצלנו יחזקו את כלכלת המדינה"

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

"ליל הזעם": האיום החריף של איראן - בתגובה לטראמפ

איראן שיגרה 4 טילים לאמירויות: המרחב האווירי בדובאי ואבו-דאבי נסגר, ספינת מטען עולה באש ובעיר פוג'יירה נפצעו 3 אזרחים הודים בשל מתקפת כטב"ם ● צבא ארה"ב הודיע על תחילת פריצת המצור האיראני ● מפקד בכיר באיראן איים: נתקוף כל כוח צבאי שינסה להיכנס למצר הורמוז ● סוכנות פארס טוענת כי שני טילים פגעו בספינה אמריקאית, ארה"ב מכחישה ● עדכונים שוטפים