גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תביעה חדשה נגד אקסיום: "נפלנו קורבן להונאת 'פונזי'"

47 משקיעים טוענים להונאה ולמרמה מצד דנה תדמור ואורי עצמון, הבעלים של חברת ההשקעות בנדל"ן שקרסה ● זאת בהקשר של פרויקט שקידמו השניים באונטריו קנדה ● בא-כוחם: "התובעים משתמשים במונח פונזי מתוך בורות ורצון ליצור תהודה ציבורית על מנת לזכות ביתרון בניהול התביעה"

דנה תדמור / צילום: תמר מצפי
דנה תדמור / צילום: תמר מצפי

ההליכים המשפטיים סביב שני יזמי הנדל"ן, אנשי-העסקים דנה תדמור ואורי עצמון, מבעלי חברת "אקסיום" לשעבר, ממשיכים להיערם - וכך גם הטענות להונאה ולמרמה מצד תדמור ועצמון. הפעם הגיע תורם של 47 משקיעים שהשקיעו בפרויקט שקידמו תדמור ועצמון באונטריו קנדה, אשר זכה לכינוי המסחרי "public works". התובעים טוענים, כי נפלו קורבן להונאת "פונזי", שבמסגרתה החזירו תדמור ועצמון כספים למשקיעים בפרויקט, מכספי משקיעים אחרים, ולא מתוך תשואות שהתקבלו מהפרויקט.

התביעה, בהיקף 6 מיליון שקל, נסובה סביב טענתם של המשקיעים למרמה מצד תדמור ועצמון, אשר פעלו לגייס כספים מהתובעים עבור הפרויקט, תוך הסתרת עובדות מהותיות, כשאין כל בסיס להבטחות שנמסרות לתובעים כחלק ממאמצי גיוס הכספים, וכשחלק מהכספים שגויסו לפרויקט כלל לא הגיעו אליו.

היזמים תדמור ועצמון היו שותפים בחברת פאונדרס, שעסקה באיתור ובהשקעות בנדל"ן בחו"ל, באמצעות כספים של משקיעים פרטיים. החברה פעלה, בין היתר, בקנדה, בווייטנאם ובארה"ב. אולם ב-2010 נסגרה החברה בפתאומיות; ותדמור ועצמון הקימו חברת השקעות חדשה בנדל"ן, בשם "אקסיום". זמן קצר לאחר שהחלה בפעילותה נקלעה גם אקסיום להליכי חדלות-פירעון.

חדלו לשלם תשואות

לפני יותר משנתיים וחצי, בראשית 2016, פרסם "גלובס" סדרת תחקירים על קריסתה של אקסיום, המצויה בימים אלה בהליכי פירוק, ועל טענות משקיעים כלפי בעלי החברה, תדמור ועצמון, בהן טענות לתרמית של משקיעים. מאז, הוגשו מספר תביעות נגד עצמון ותדמור, שבהן עלו טענות חמורות נגד התנהלותם של השניים, וכן ניתנו מספר פסקי-דין נגדם.

התביעה החדשה מעלה טענות דומות לאלה שעלו נגד תדמור ועצמון בהליכים משפטיים קודמים. במסגרת זו נטען, כי כחלק מאסטרטגיית גיוס הכספים של תדמור ועצמון, נמסרו לתובעים מצגים בדבר תשואה מרשימה שתניב להם ההשקעה בנכס, כאשר תדמור ועצמון אף שילמו את התשואות האמורות לאורך מספר שנים . תשלומן בוצע ככל הנראה מתוך כספי המשקיעים, ולא מתוך התזרים הפנוי של החברה הקנדית אך כאשר יבשה באר גיוס הכספים שלהם, חדלו תדמור ועצמון מלשלם תשואות לתובעים.

מהתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד ויקטור תשובה, עולה עוד, כי לאחר שמונו מפרקים לאקסיום התברר לתובעים שחלק ניכר מהכספים שהשקיעו באמצעות תדמור ועצמון, כלל לא הגיעו אל החברה הקנדית, שהיא ופרויקט "public works" לא היו מסוגלים לשלם את התשואות שהובטחו לתובעים.

לטענת התובעים, "לאחר שהוגשה בקשת פירוק נגד אקסיום, בראשית שנת 2016, למדו התובעים (לאחר חקירה ודרישה מאומצת), כי תדמור ועצמון גייסו לפרויקט סכום עודף של כ-2.3 מיליון דולר-קנדי, ושהסכום האמור אינו מופיע בדוחות הכספיים של החברה הקנדית, וככל הנראה אף לא הגיע לחשבון הבנק של החברה הקנדית, וככל הנראה הנתבעים עשו שימוש אחר בכספים שגייסו מהתובעים בלי שדבר (או חצי דבר) נמסר לתובעים בעניין זה".

47 התובעים הם אנשים פרטיים, אשר חיפשו להשקיע את כספיהם בהשקעה שתניב להם תשואה נאה. לטענתם, במהלך השנים 2009-2015, פנו נציגי אקסיום, בהם תדמור ועצמון בעצמם, למשקיעים במספר הזדמנויות שונות, והציגו להם עסקה מפתה - להעמיד הלוואות של סכומי כסף שונים לצורך מספר פרויקטים שאותם התעתדה לרכוש אקסיום, שאחד מהם הוא פרויקט "public works" באונטריו. כחלק מקידום הפרויקט הקימו תדמור ועצמון אשכול חברות שבו שלטו, ובסופו של שרשור החזיקו בחברת ONTARIO INC הרשומה בקנדה.

עוד לטענת התובעים, במסגרת הצגת הפרויקט, הוצג להם מצג שלפיו הוא יניב למשקיעים תשואה שנתית בשיעור של 10%, וזאת, בנוסף להחזר הקרן על הלוואתם. במהלך השנים, נחתמו בין החברה לבין התובעים, כל אחד לחוד, הסכמי הלוואה לטובת הפרויקט כאשר עם חלק מן התובעים נחתמו מספר הסכמים בזמנים שונים. על-פי ההסכם, נדרשו התובעים להעביר את כספם לאקסיום, כצינור להעברת הכספים לידי החברה הקנדית שבשליטת תדמור ועצמון.

על-פי הנטען, במסגרת המצגות שהוצגו למשקיעים, הנכס נשוא הפרויקט נרכש בתמורה לסך של 3.2 מיליון דולר-קנדי, ההון העצמי שנדרש לצורך הפרויקט הוא סך של 1.5 מיליון דולר-קנדי, תוך שסך של 1.7 מיליון דולר-קנדי אמורים היה להתקבל כהלוואה מובטחת בשיעבוד לבנק קנדי.

תביעה חדשה של משקיעים נגד אקסיום: "נפלנו  קורבן להונאת ‘פונזי’"

בפועל, נטען, לאחר שהפרטים התגלו לתובעים במסגרת בדיקות שערכו לאחר שניתן צו פירוק נגד חברת אקסיום - תוך שהתובעים מלקטים מסמכים מבעלי התפקיד שמונו לאקסיום ולחברה הקנדית - התברר, כי הנכס נשוא הפרויקט נרכש בתמורה ל-2.7 מיליון דולר-קנדי בלבד, כי הועמדה הלוואה מובטחת בשיעבוד מדרגה ראשונה על-ידי בנק קנדי, בסך של 1.7 מיליון דולר-קנדי, ולכן סכום ההון העצמי שנדרש לגייס מהמשקיעים עמד על-סך 1 מיליון דולר-קנדי בלבד.

בתביעה נכתב, כי עובדות אלה ניתן ללמוד ממאזני החברה הקנדית שנמסרו לתובעים כחלק מהליך הבדיקה שביצעו לאחר שנתמנה לאקסיום מפרק. למרות זאת, נטען, סך גיוסי ההלוואות שגייסו תדמור ועצמון בקשר לפרויקט עמד על-סך כ-3.295 מיליון דולר-קנדי - גיוס "יתר" בהיקף של כ-2.3 מיליון דולר קנדי.

עוד נטען בתביעה, כי מעיון במסמכים שהתגלו במסגרת הליכי הפירוק, התברר כי גיוס הכספים, לפי רשימת המשקיעים, נעשה בשני סבבים עיקריים: במסגרת הגיוס הראשון, public 1, גויס סך של 1.087 מיליון דולר-קנדי, אשר כנראה הספיק להשלמת רכישת הנכס נשוא הפרויקט; והגיוס השני, public 2 החל בשנת 2011, ובמסגרתו גויס סכום של 2.207 מיליון דולר-קנדי.

בתביעה נטען, כי אין כל זכר לכספים שנגבו בגיוס השני בדוחות הכספיים של החברה הקנדית, כאשר בדיעבד - ולאחר עיון במסמכים שנתגלו במסגרת הליכי הפירוק של אקסיום - התברר שלחברה הקנדית כלל לא היה צורך בגיוס האמור.

שידרו "עסקים כרגיל"

לדבריהם, "לפי הדוחות הכספיים של החברה הקנדית, כספי הגיוס השני כלל לא הגיעו אל החברה הקנדית, רו"ח של החברה הקנדית כלל לא ידע על הגיוס האמור, ולכן, המסקנה היחידה היא, שתדמור ועצמון עשו שימוש בכספים האמורים שלא למטרה אשר הוצגה לתובעים תוך שככל הנראה מדובר בכספים שגויסו לצורך השימושים הפרטיים של תדמור ועצמון (או אקסיום), ותוך שככל הנראה חלק מהכספים האמורים שימשו לצורך תשלום 'התשואות' שהובטחו לתובעים".

עוד על-פי התביעה, בשנים שלאחר גיוס הכספים, שילמו תדמור ועצמון את התשואות שהובטחו לתובעים, אך לקראת שנת 2016 החלו להופיע אי-סדרים בתשלומי התשואות לחלק מהתובעים, וכאשר הם פנו אל נציגי אקסיום וביקשו הסבר בנוגע לעיכוב בתשלום התשואות, התובעים נענו בתירוצים שונים ומשונים, שהמוביל ביניהם היה שהחברה הקנדית עסוקה במימון מחדש של החוב הבכיר, ולכן אינה יכולה לשלם תשואות בתקופה האמורה.

על-פי התביעה, בתחילת 2016, למרבה פליאתם של התובעים, וללא כל התראה מוקדמת מצד אקסיום, הגישו נציגי אקסיום את בקשת הפירוק נגד אקסיום, וזאת על אף שעד המועד האמור, שידרו תדמור ועצמון לתובעים תחושה של "עסקים כרגיל".

לסיכום נטען בתביעה - "המסקנה העצובה היא, שהגיוס השני היה לא פחות מהונאת פונזי".

קריסתה של אקסיום: והסיום עוד לא נראה באופק

כפי שנחשף ב"גלובס" בשורת פרסומים בשנים האחרונות, זו אינה הפעם הראשונה שבה עולים בבתי-המשפט טענות וספקות - בלשון המעטה - בנוגע לדרך פעולתם של דנה תדמור ואורי עצמון; ובתי-המשפט כבר קיבלו חלק מהטענות שנטענו נגד שני אנשי-העסקים העומדים בלב הפרשה. כך, במארס אשתקד חויבו עצמון ואקסיום להשיב חצי מיליון שקל למשקיעים, לאחר שנקבע כי "דרך פעילותם של אורי עצמון ודנה תדמור מלמדת על ניסיונות להתחמק, באמצעות רשת מסועפת של חברות ושל בעלויות עקיפות בשרשור על חברות שונות, וזאת כדי שיקשה לעקוב אחרי הבעלים".

ביהמ"ש ציין אז, כי "אמנם דרך פעולה זו הוסברה על-ידי עצמון כמונעת מצורכי מס, אולם בנסיבות העניין ניתן ללמוד מדרך פעולה זו על רצון להתחמק מהמשקיעים ומהנושים".

בפסק-דין נוסף שניתן במאי השנה נקבע, כי תדמור ועצמון ישלמו כמיליון שקל לחברת "שירן השקעות בע"מ", בשל מעשי תרמית והונאה שביצעו השניים במהלך משא-ומתן בין החברה (שירן) לחברה קנדית שהייתה בבעלות תדמור ועצמון, למתן הלוואה לחברה הקנדית בסך מיליון שקל.

מחול השדים סביב חברת ההשקעות בנדל"ן אקסיום, שבבעלות עצמון ותדמור, ומה שהוביל לנפילתה - כנטען בבקשת הפירוק שהגישה החברה לבית-המשפט בפברואר אשתקד - נפתח בתביעתם של שני אחים נגד דנה תדמור באופן אישי, בטענה כי היא הונתה מאות ישראלים, בכך שביקשה מהם להשקיע כ-16 מיליון שקל במרכז מסחרי בקנדה, כשבהמשך התברר כי המרכז מצוי בהליכי כינוס עם חובות עתק. מדובר בפרויקט "זלרס" באונטריו קנדה, שלפי בקשת הפירוק שהגישה החברה, נפילתו הובילה לקריסת אקסיום.

בבקשה הדחופה לצווי עיקול זמניים, שהוגשה נגד תדמור ושתי החברות שבבעלותה - אקסיום גלוב אינווסטמנטס הישראלית ו- DA ONTARIO הקנדית - נטען כי תדמור ונציגי החברות שבבעלותה מיאנו, חרף הבטחותיהן, להחזיר למשקיעים את כספי השקעתם.

עוד נטען בבקשה לצווי עיקול, כי חרף קריסת המיזם בקנדה, פעלו תדמור ואנשיה כדי להסתיר את המידע ממאות המשקיעים הישראלים שהשקיעו בו, והעבירו להם מצגי-שווא, כאילו יש למרכז המסחרי אופק כלכלי יציב ומשגשג.

במקביל, ברקע ההליך המשפטי הראשון, וברקע בקשת הפירוק שהגישה החברה לבית-המשפט, הגיעו ל"גלובס" טענות של משקיעים נגד שני הבעלים, תדמור ועצמון, על הבטחות שלא קוימו ועל הסכמי הלוואה בעייתיים. בהמשך, הגיש אחד המשקיעים בחברה של עצמון ותדמור, פנסיונר של חברה ביטחונית מובילה בישראל, תלונה למשטרה נגד השניים, בטענה להונאה.

בתגובתם הבהירו תדמור ועצמון, כי הטענות על כספים שירדו לטמיון בגין תרמית או הונאה, אינן נכונות והן חסרות בסיס; וכן, כי מתוך אחריות למשקיעים בפרויקטים האחרים - אשר לא נפגעו לטענתם - החברה יזמה הליך של פירוק. זאת, כדי שניתן יהיה לשמר את הנכסים הקיימים, לרבות נכסים מצוינים שנרכשו עבור משקיעי החברות, כגון הקניון בעכו וקניון הראל.

עוד טענו תדמור ועצמון, כי המשקיעים היו מודעים לסיכונים הקיימים בהשקעות בנדל"ן בחו"ל, בדומה לכל עסקה או השקעה אחרת, אלא שהפעם הסיכון התממש.

"תביעה רוויית שקרים והטעיות"

עו"ד שולי גולדבלט, בא כוחם של הנתבעים מסר בתגובה: "מדובר בתביעה רוויית שקרים והטעיות, אשר הוגשה מתוך אינטרסים כלכליים של צדדים שלישיים ולא למטרת צדק. גיוס הכספים מהמשקיעים בוצע בין השאר לצורך רכישת והשבחתו של הנכס אשר הושכר לדייר ממשלתי. במסגרת מו"מ שהתנהל עם הדייר הממשלתי, חודשים ספורים טרם הגשת בקשת הפירוק של אקסיום, שופרו תנאי הסכם השכירות, דבר שהעלה באופן משמעותי את שווי הנכס.

המטרת הסופית של ההשקעה הייתה להשביח את הנכס ולאחר תקופה של מספר שנים, למכור את הנכס, כמקשה אחת יחד עם נכסים מניבים נוספים בצפון אמריקה, לקרן נדל"ן צפון אמריקאית. במשך שנים ארוכות (כ-5 שנים), המשקיעים קיבלו באופן קבוע תשואות נאות מעסקת ההשקעה בנכס (בשיעור של כ-8% לשנה). אם אקסיום הייתה ממשיכה את פועלה ומקיימת את מטרת ההשקעה, המשקיעים היו מקבלים רווח נאה על השקעתם. זאת, בנוסף לתשואות שקיבלו לאורך השנים.

מיד לאחר מינוי המפרקים הזמניים, מנהלי אקסיום המחו למפרקים את כל הנכסים ששווקו על ידי אקסיום, לרבות הנכס נשוא התביעה, על מנת שאלו ימשיכו את ניהול הנכסים, השבחתם ולימים מכירתם לצורך החזר ההשקעה למשקיעים. עוה"ד של התובעים משתמשים במונח פונזי מתוך בורות ורצון ליצור תהודה ציבורית על מנת לזכות ביתרון בניהול התביעה. למונח פונזי אין כל קשר לפעילות הנדל"ן של אקסיום, שהיא מטבעה דינמית ורוויית סיכונים, והשימוש במונח נעשה ללא הבנה מינימלית, עובדתית ומשפטית, של עסקאות ההשקעות והעסקאות הנלוות לה (מימון, השכרה וכו'). כספי המשקיעים לא הועברו למטרות אחרות אשר אינן קשורות לנכס, ובוודאי לא לחשבונותיהם הפרטיים של מנהלי אקסיום".

עוד כתבות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים