גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך איבדו 2 יזמים ישראלים 100 מ' ש' שביהמ"ש פסק לטובתם

ב-1999 הקימו עירא דביר ומיכאל בהגן את חברת "מונלייט קורדלס", שעסקה בפיתוח טכנולוגיה חדשנית לדחיסה ולפריסה של קובצי מולטימדיה ● בתוך 6 שנים נכנסה החברה להליכי הפירוק, כשבעלת מניות הרוב והיזמים מאשימים זה את זה בקריסה ומגישים תביעות הדדיות ● לפני כ-3 שנים פסק המחוזי 100 מיליון שקל לטובת דביר ובהגן, אך בהחלטה חריגה ביטל באחרונה את פסיקתו

מיקי בהגן / צילום: אלבום פרטי
מיקי בהגן / צילום: אלבום פרטי

לפני כשלוש שנים הוציאה רשמת בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, עינת רביד, תחת ידה פסק דין בסכום חלומי של 100 מיליון שקל (כ-28 מיליון דולר) לטובת יזמים ישראלים, בתביעה שהגישו נגד מיליארדר גרמני, מהנדס סיבירי וחברת תוכנה רוסית מסיביר. שלוש שנים חלפו, ולאחרונה חזר בו בית המשפט מפסק הדין וביטל אותו. כיצד זה קרה ומדוע? התשובה לשאלה הזו עוברת דרך אחד ההליכים המשפטיים המורכבים וחוצי-גבולות המתנהלים כיום בבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

הפרשה מתחילה כמעט שני עשורים אחורה, בשנת 1999, אז הקימו היזמים הישראלים, עירא דביר ומיכאל בהגן, את חברת "מונלייט קורדלס" שהתמחתה בפיתוח טכנולוגיה חדשנית לדחיסה ולפריסה של קובצי מולטימדיה כבדים. דביר, כיום מנכ"ל חברה שמפתחת טכנולוגיות לחקלאות, היה המוביל הרעיוני והרוח החיה מאחורי החברה, ואילו בהגן שימש כיו"ר הדירקטוריון של החברה.

בשיאה, בשלהי שנות ה-2000, הציגה החברה את הטכנולוגיה שפיתחה בשיתוף רשות השידור הבריטית (BBC) וחברת המולטימדיה CyberLink. בהמשך, החברה אף חתמה על שיתופי-פעולה נוספים עם חברות טכנולוגיה וציוד קצה, כגון NEC ופנסוניק. למרות זאת, החברה פעלה שש שנים בלבד, והגיעה לסוף דרכה באפריל 2005, עם כניסתה להליכי פירוק. הנסיבות האופפות את פירוק החברה עומדות זה מספר שנים במרכזו של הליך משפטי מורכב, חוצה-יבשות, שבו מעורבים שורה ארוכה של אנשי מקצוע, תובעים, נתבעים ומשרדי עו"ד מובילים.

היזמים נגד "הקבוצה הגרמנית"

הפרשה שבליבה עומד פסק הדין בסך 100 מיליון השקל מהווה "לוויין" למחלוקות סביב קריסת "מונלייט קורדלס". הכול החל כאשר במארס 2012 הגישה המשקיעה העיקרית ב"מונלייט קורדלס", חברת JKV הגרמנית שהחזיקה במרבית מניות "מונלייט" ובשליטה בה, תביעה בסך 10 מיליון שקל נגד יזמי החברה ונגד בעלי מניות המיעוט - דביר, בהגן וד"ר ניצן רבינוביץ', מומחה במתמטיקה שימושית ואלגוריתמיקה, ששימש כמנהל הטכנולוגי של החברה. בתביעה נטען כי היזמים הובילו את החברה במכוון לחדלות פירעון ולפירוק החברה, תוך שהם מורידים לטמיון את סכומי העתק שהושקעו בחברה.

עוד נטען כי דביר כשל בניהול החברה, הציג מצגי שווא שקריים לדירקטוריון על מצבה של החברה ועל תזרים המזומנים שלה. זאת, תוך שהוא חורג מסמכותו ופועל בניגוד לטובת החברה - וזאת בסיוע מקורביו שתמכו בהתנהלות זו. בשל כך, נטען, החל מצבה הכלכלי של החברה להתדרדר באופן משמעותי, עד שהגיעה למצב של חדלות פירעון ולאחר מכן לפירוק. לדברי החברה הגרמנית, יזמי החברה דרדרו אותה לפירוק במטרה להשתלט על נכסי הקניין הרוחני שלה.

בתגובה, כשנתיים לאחר מכן, בפברואר 2014, הגישו היזמים הישראלים - באמצעות עורכי הדין אלון פומרנץ, גלי אופינסקי וארז גולן - תביעה שכנגד בהיקף של 80 מיליון שקל נגד שמונה נתבעים, בהם נושאי משרה ובעלי מניות במונלייט. ,תביעת היזמים" התאפשרה רק לאחר שהסוגיה הגיעה לבית המשפט העליון, שדן בסוגיה וקבע באופן תקדימי כי מפרק החברה רשאי היה להמחות לקבוצת המיעוט (היזמים) את זכויות התביעה.

הנתבע המרכזי בתביעה היה אויגן פיהוף, מיליארדר גרמני ששלט ב-JKV. גם JKV נתבעה וכן חברת תוכנה רוסית, הממוקמת בסיביר, בשם ELECARD (שסיפקה שירותי פיתוח למונלייט, ולמעשה שימשה כשלוחתה ברוסיה) והבעלים שלה, אנדריי פוזדניאקוב, שבשלב מסוים אף שימש כסגן נשיא למחקר ופיתוח במונלייט וכדירקטור בחברה. פיהוף ויתר חמשת הנתבעים, הוגדרו בתביעה כ"קבוצה הגרמנית".

בתביעה, האשימו היזמים הישראלים את ה"קבוצה הגרמנית" בתרמית ובהובלת החברה לפירוק, במטרה לרכוש בנזיד עדשים את הידע והקניין הרוחני שהחברה פיתחה. היזמים טענו ל"קנוניה מסועפת, מתוחכמת ומתוזמרת", שרקמו נגדם חברי "הקבוצה הגרמנית", כאשר לטענתם ממצאיו של מפרק מונלייט, עו"ד רון גזית, תומכים בחלק המרכזי של טענותיהם.

הרוסים חוברים לקבוצה הגרמנית

היזמים ציינו בתביעתם את ממצאיו של המפרק בדוח שהגיש לבית המשפט בהליך הפירוק, שלפיהם "אויגן פיהוף, בשיתוף-פעולה של בעלי מניות ודירקטורים מקבוצת בעלי מניות הרוב ומטעמה, פעלו, בעקבות סכסוך שנתגלע בינם לבין דביר וקבוצתו, שלא בטובת החברה, ובניגוד לדין, ואף גרמו בסופו של דבר להכנסת החברה לפירוק, והכול משיקולים זרים וממניעים פסולים".

לטענת היזמים הישראלים, כאשר עמדה "מונלייט בפני פריצת דרך ממשית ואפשרות להנפקתה, החליטו חברי "הקבוצה הגרמנית" להשתלט על החברה ולעשוק את בעלי מניות המיעוט (היזמים), באמצעות הורדת שווי החברה ודילול אחזקותיהם של יתר בעלי מניות המיעוט בה. זאת, תוך הגדלת כוחה של קבוצת הרוב בדירקטוריון החברה.  

עוד לטענת היזמים הישראלים, משמהלך ההשתלטות לא עלה "בדרך המלך", החליטו חברי "הקבוצה הגרמנית" לקדם מיזוג בין מונלייט לבין אחת ממתחרותיה, חברת מיינקופסט ("Mainconcept"), שנועד בין היתר, לפגוע במעמדה של קבוצת המיעוט ולהביא לאיון אחזקותיה בחברה. לפי הנטען, פיהוף הסתיר את העובדה שהוא היה מחויב מראש לקדם מיזוג זה בשל הסכם נפרד שעליו חתם בסתר וללא אישור החברה.

עוד טענו היזמים כי קבוצת הרוב החלה להבריח חלק משמעותי מנכסי הקניין הרוחני של החברה אל חברת Elecard (שבבעלות אנדריי פוזדניאקוב), שעובדיה היו, למעשה, עד לאותה עת, עובדי "מונלייט רוסיה" והיו מודרים מקבלת אותם חומרים. בהמשך, נטען בתביעה, אלקארד ופוזדניאקוב חברו ל"קבוצה הגרמנית" וסייעו בהעברת פעילות מונלייט רוסיה על עובדיה ונכסיה למיינקונספט - שלא כדין.

המרוץ להמצאת המסמכים

את התביעה הזו שהוגשה ב-2014, נדרשו היזמים להמציא לנתבעים השוהים בחו"ל; ובנקודה הזו בדיוק מתחיל הסיפור שהוליד פסק דין בסכום עתק ואת ביטולו באורח חריג שלוש שנים לאחר שניתן. מאחר שמרבית הנתבעים התגוררו בחו"ל, עשו היזמים הישראלים שימוש בתקנה 500 לתקנות סדר הדין האזרחי העוסקת בהיתר המצאה של מסמכים משפטיים אל מחוץ לתחום המדינה. במאי 2014 ביקשו היזמים, וקיבלו, היתרי המצאה לרוסיה, תוך שהם טוענים, בין היתר, כי על החוזים שהפרו הנתבעים - חברי "הקבוצה הגרמנית" - חלים דיני מדינת ישראל וכי הם בעלי דין דרושים בתובענה. בהמשך יתברר כי בניגוד להיתר ההמצאה שהתבקש, כתב התביעה עצמו מעולם לא הומצא לרוסיה.

שנה חלפה מבקשת היתר ההמצאה הראשונה, ובהיעדר תשובה מצד חברי "הקבוצה הגרמנית" הגישו התובעים בקשה שנייה למתן היתר המצאה. הפעם הם טענו כי מעונם העדכני של אלקרד ופוזדניאקוב הוא בארה"ב. לאחר שהתקבל היתר ההמצאה השני - הפעם לארה"ב, שלחו היזמים את כתבי בית הדין באמצעות שליח לחו"ל.

בראשית 2015, משלא הוגש כתב הגנה על-ידי אלקרד ועל-ידי פוזדניאקוב, הגישו היזמים לבית המשפט בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה. אולם בית המשפט ביקש לתת לאלקרד ופוזדניאקוב הזדמנות נוספת להגשת כתב הגנה והורה שהחלטתו תתורגם לרוסית, ותומצא לכתובות של השניים ברוסיה.

החודשים חלפו, ומשכתב ההגנה עדיין לא הוגש, הגישו היזמים בקשה נוספת למתן פסק דין בהיעדר הגנה - והפעם הם זכו בכל הקופה. רשמת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, עינת רביד, נתנה פסק דין  קצר, שבו ציינה כי השתכנעה שהתביעה הוצאה לנתבעים בחו"ל ומשאלה לא הגישו כתב הגנה, יש מקום לתת נגדם פסק דין בהיעדר הגנה.

המשמעות של פסק דין בהיעדר הגנה היא קבלת התביעה והסעדים בה במלואם, כאשר הנתבעים לא מגישים כתב הגנה. הרשמת פסקה כי חברי "הקבוצה הגרמנית" ישלמו לתובעים סך כ-99.3 מיליון שקל, (80 מיליון שקל בגין הסכום שנתבע, כ-600 אלף שקל הוצאות ו-19 מיליון שקל שכר-טרחה לעורכי הדין). כן, הורתה הרשמת על עיקול נכסים וכספים מחברות שעימן עמדו חברי "הקבוצה הגרמנית" בקשרים עסקיים.

סיומה של הסאגה: ביטול חיוב ה-100 מיליון

פסק הדין של הרשמת ניתן בנובמבר 2015. שלוש שנים כמעט חלפו, וביוני השנה, הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בקשה לביטול אותו פסק דין שניתן בהיעדר הגנה.

הבקשה הוגשה לאחר שהליכי הגבייה המורכבים והארוכים שפתחו היזמים בארה"ב החלו לתת את אותותיהם. בין היתר נטען כי חברי הקבוצה הגרמנית מעולם לא קיבלו כדין את התביעה. בתצהירו של פוזדניאקוב אף נטען כי הוא קיבל אותה לראשונה רק בצירוף לכתבי בית הדין מבית המשפט בקליפורניה במסגרת ההליכים שמתנהלים שם לביצוע פסק הדין.

באמצעות עורכי הדין אמיר ויתקון, טלי גראיפר ואור גולדשמיד ממשרד שביט בר-און-גלאון-צין-ויתקון ושות', טענו חברי "הקבוצה הגרמנית" כי נפלו פגמים רבים בהמצאת כתבי בית הדין אליהם בחו"ל, ובין היתר נטען כי אף אחד מהנתבעים בתביעה מעולם לא קיבל לידיו מסמך מקורי כלשהו, חתום בחתימה אמיתית, הנושא חותמת של בית המשפט, ונמסר באמצעות נציג מוסמך של הרשויות. "לא ניתן להתפלא, אפוא כי חברי 'הקבוצה הגרמנית' סברו עד כה כי ההליך כולו הוא ניסיון (נוסף) מצד עירא דביר וחבריו לגייס (או לסחוט) את תמיכתם בהליכים המשפטיים שמנהלים התובעים בראשות עירא דביר מול יתר בעלי המניות בחברה", נכתב בבקשה לביטול פסק הדין.

אלקארד ופוזדניאקוב הוסיפו וטענו כי התביעה נגדם התיישנה זמן רב לפני שהוגשה. "ברור וידוע שהתביעה הוגשה בפברואר 2014, כך שכל עילת תביעה שנולדה לפני פברואר 2007 ממילא התיישנה במועד הגשת התביעה".

הגם שחלפו שלוש שנים ולא 30 יום מאז ניתן פסק הדין - המועד שבו ניתן לבקש ביטולו של פסק דין שניתן בהעידר הגנה - החליט בית המשפט המחוזי להיעתר לבקשת הביטול. בפסק דין שניתן בחודש שעבר, הורתה השופטת לימור ביבי על ביטול פסק הדין נגד חברי "הקבוצה הגרמנית" ללא חיוב בערובה או הוצאות. זאת, למרות העובדה שהבקשה לביטול הוגשה מספר שנים לאחר מתן פסק הדין והמבקשים לכאורה ידעו על קיום ההליכים נגדם. הנימוק העיקרי לביטול: שיקולי "צדק", מאחר שהתביעה מעולם לא הומצאה לנתבעים כדין (ראו מסגרת).

החלטה זו מהווה כעת את יריית הפתיחה לקיומם של ההליכים המשפטיים המורכבים באמת בפרשה, לבירור השאלה מי באמת עומד מאחורי קריסת החברה.

עירא דביר ומיכאל בהגן מסרו בתגובה: "כפי שציינו, אנדריי פוזדניאקוב ואלקארד קיבלו בסך הכול את הזכות להגיש כתב הגנה, לאחר ניסיון ארוך להתחמק מדיון המשפטי שאחריתו צפויה. דוח החקירה של המפרק, עו"ד רון גזית, שמונה לחקור את הפרשה מטעם בית המשפט מדבר בעד עצמו.
"אנו מצרים על כך שבית המשפט לא מצא לנכון להשית הוצאות עונשיות על מי שבמשך ארבע שנים צפצף על בית המשפט והתעלם מכל החלטותיו. לפחות מצב זה בא לסיום, והמעוולים ייאלצו להתייצב בקרוב בבית המשפט וייתנו את הדין על מעשיהם". 

בית המשפט: "המצאת כתבי בית דין לחו"ל מחייבת זהירות רבה"

חברי "הקבוצה הגרמנית" ידעו לאורך השנים על ניהול ההליכים נגדם, אך לא הגישו כתב הגנה, אז מה עמד בלב ביטול פסק הדין שניתן כנגדם בהיעדר הגנה? בעיקר שיקולי "צדק", מאחר שהתביעה מעולם לא הומצאה להם כדין.

ראשית, השופטת לימור ביבי ציינה כי יש להורות על ביטול פסק הדין משיקולי צדק וזאת, משקיים ספק באשר לביצוע המצאת כתבי בית דין כדין לחברי "הקבוצה הגרמנית". זאת, ציינה, "במיוחד בהינתן שאלה אזרחי חוץ, אשר הראשון בהם הוא אזרח ותושב רוסיה והשנייה - חברה הרשומה ברוסיה ואשר נטען כי לה כתובת גם בארה"ב". השופטת ציינה כי "ההמצאה לא בוצעה לידי הרשות הרשמית הרוסית ו"קיים אף ספק באשר לביצוע המצאה כדין לארה"ב". זאת, מאחר שהחברה הנתבעת אינה פעילה בארה"ב מזה שנים.

עוד הוסיפה השופטת ביבי כי העובדה שהנתבעים היו מודעים לתביעה נגדם לא "מרפאת" את המחדל של אי-המצאת כתב התביעה לידיהם. "המצאת כתבי בית דין אל מחוץ לתחום השיפוט מחייבת זהירות רבה, כיוון שכמוה כהפעלת הריבונות של ישראל בתחומי מדינה אחרת, והדבר עשוי להיחשב פגיעה בריבונות של מדינה זרה", ציינה השופטת ביבי. בנסיבות אלה, נקבע כי "כל ספק פועל לטובת תושב החוץ ונגד הזמנתו להתדיין בישראל", וזאת גם במקרים שבהם היה ברור כי דבר התביעה הובא לידיעת הנתבעים והם היו בקיאים בתוכנה.

עוד כתבות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים