גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמזון לוקחת את הבית החכם לקצה: מה צפוי בתערוכת IFA

בסוף השבוע הקרוב תיפתח בברלין תערוכת IFA 2018, שיושקו בה מכשירים חדשים ואבות טיפוס מסקרנים ● ממכנסיים רובוטיים חכמים, דרך רולרבליידס של סגווי, וכלה במוצרי מציאות מדומה עם מסכי 8K - אלה ההכרזות העיקריות שצפויות למשוך תשומת-לב

IFA היא תערוכת הטכנולוגיה הגדולה באירופה, ואחת משלוש הגדולות בעולם. התערוכה תפתח בברלין ביום שישי הקרוב ותימשך שישה ימים, שבמהלכם היא צפויה לארח למעלה מ-200 אלף אנשים. בתערוכה מוצגים מוצרי צריכה אלקטרוניים מכל הסוגים, חלקם מכשירים חדשים שיגיעו לשוק זמן קצר אחר כך, חלקם מכשירים שהושקו רק לאחרונה, וחלקם חידושים טכנולוגיים ואבות טיפוס שלא צפויים להגיע לחנויות בקרוב, או אפילו בכלל.

אל תצפו להכרזה על הסמארטפון החדש שיסחוף אתכם: IFA מעולם לא הייתה תערוכה של סמארטפונים. לשם כך יש את MWC, ורבות מהחברות בוחרות להכריז על חידושים ב-CES, שנחשבת לתערוכה הגדולה בעולם. IFA מפורסמת דווקא באלקטרוניקה ביתית, כמו טלוויזיות, רמקולים ומוצרים חכמים לשימוש ביתי: החל ממקררים חכמים וסירים חכמים, דרך שואבי אבק חכמים ומטהרי אוויר ומים, ועד המכנסיים הרובוטיים החדשים של LG או אלקטרוניקה לבישה המוכרת יותר מתחומי הבריאות והספורט. הנה כמה מהדברים העיקריים שצפויים ב-IFA 2018.

ארון עם בינה מלאכותית

דניאל ראוש, סגן נשיא בתים חכמים באמזון, יישא השנה נאום בתערוכה. זוהי הפעם הראשונה שדובר מרכזי מטעם אמזון יישא דברים ב-IFA, ולכן סביר שהחברה תציג כמה חידושים. אפשר לצפות שהחברה תציג מכשירים מחוברים לבית החכם, שניתנים לחיבור ולשליטה על ידי הסייענית הקולית אלכסה, אחרי שכבר נכנסה למיקרוגלים, שואבי אבק וגופי תאורה.  

הדגש של LG השנה הוא על טכנולוגיות אינטליגנציה מלאכותית. מוקדם יותר החודש, החברה הודיעה על כוונתה לפתוח מרכז מחקר חדש בתחום בקנדה. בנוסף, מנכ"ל LG אקטרוניקס צפוי לשאת דברים ביום פתיחת התערוכה, ולהתייחס בו ל-ThinQ, פלטפורמת ה-AI של החברה. הפלטפורמה הושקה בתחילת השנה ועומדת בבסיס כלל המכשירים החכמים של LG.

דוגמאות למכשירים שיעשו שימוש בטכנולוגיה זו וצפויים להיות מוצגים בברלין הם הגרסאות החדשות לארון החכם של החברה שעליו הכריזה לקראת התערוכה, אשר אמור להיות מסוגל לאחסן, לנקות בגדים ולגהץ אותם באדים, וכן להציג את הבגדים שבתוכו ואת מצבם על צג חיצוני. מכשירים מחוברים נוספים שצפויים להגיע מ-LG הם מראה חכמה ומטבח מחובר מלא. בשנה שעברה בוש ופנסוניק הציגו מקררים וארונות בגדים חכמים, שניתן לצפות לגרסאות חדשות שלהם השנה. פנסוניק תביא גם רמקול חכם חדש שיפעיל את הגרסה האחרונה של העוזרת הקולית של גוגל. השנה החברה חוגגת יום הולדת 100, והיא מתכננת הפתעה לתערוכה לכבוד המאורע.

ללבוש את רובוט המכנסיים

LG הכריזה שהיא הולכת להציג בתערוכה את ה-CLOi SuitBot, מכנסיים חכמים ראשונים מסוגם. מדובר בשלד רובוטי שנלבש מעל המכנסיים וכולל "סנדלים". הוא תומך בגב התחתון בזמן עמידה או הליכה, והופך לכיסא עם גלגלים במצב ישיבה. הוא נועד לשמש חברות בתחום השירותים והתעשייה, כאביזר עבודה שיסייע להן להפיק יותר מהעובדים שלהן. למשל, מי שילבש את הרובוט אמור להיות מסוגל לשאת משאות כבדים יותר או להשתמש בכלי עבודה שדורשים כוח רב.

פרט למכנסיים, אנו צפויים לראות עוד מספר רב של שעונים חכמים, ומודדי כושר שונים. LG מפתחת שעון חדש שאולי יוצג; סמסונג צפויה להציג דגם חדש משלה לקראת התערוכה.

אנחנו מצפים לראות גם את פיטנס טראקר החדש של Fitbit, ה-Fitbit Charge 3, שיגיע עם מסך מגע מלא ובטריה שאמורה להחזיק מעמד שבוע שלם. סגוואי תגיע עם הרולרבליידס החדשים שלה לאירופה לראשונה, על אף שהמוצר הושק כבר בארצות-הברית. 

למרות הכול: סמארטפונים

אחד המוצרים המסקרנים בקטגוריית הסמארטפונים צפוי להגיע מסטארט-אפ בשם Royole, הממוקם בקליפורניה ומייצר מסכים גמישים לטלפונים ניידים. מאז 2013 אנחנו רואים נסיונות של יצרניות הטלפונים הגדולות להביא טלפון עם מסך גמיש שיעשה את זה נכון. Royole מתכוונת לקחת את זה עד הקצה: החברה אמרה ל-Cnet כי היא תציג בתערוכה סמארטפון עם מסך שיכול להכרך סביב פרק היד, אך בשלב זה מדובר באב טיפוס בלבד.

LG מעוניינת לסחוף את IFA השנה: בעוד החברות האחרות שומרות את הכרזותיהן בערפל, LG מודיעה לאורך השבוע האחרון על השקה צפויה אחת אחרי השנייה. ה-G7 One, שנחשף אתמול (ג'), הוא מכשיר בתמחור גבוה שצפוי להריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד One ללא תוספי תוכנה של LG. המכשיר השני שיושק, G7 Fit, יהווה גרסה זולה ופשוטה יותר שלו, ולעומת ה-One דווקא יריץ תוספי יצרן על מערכת ההפעלה.

ב-IFA בשנה שעברה LG חשפה את ה-V30, והניחוש של רבים היה שתחשוף השנה את מכשיר ההמשך, V40. אך כיוון שהכריזה על מכשירי G7 החדשים, והשיקה את מכשיר ה-V35 לפני חודשיים, לא סביר במיוחד שהחברה תציג מכשיר נוסף בסדרה. מלבד LG, יתכן שסוני תשיק מכשיר דגל חדש, את ה-Xperia XZ3, שפרטים שונים אודותיו דולפים בשבועות האחרונים. בלאקברי מתכננת גם היא הפתעה, שעשויה להיות גרסת "לייט" ל-KEY2 שהשיקה לפני כמה חודשים.

וואווי קבעה את תאריך ההשקה של סדרת Mate 20 שלה לאוקטובר, אבל אנחנו מקווים לקבל בברלין הצצה למכשיר החדש, שאמור להתחרות בסדרת ה-Note של סמסונג. סמסונג לעומת זאת לא צפויה להשיק מכשיר השנה, פרט ל-Note 9 שהושק מוקדם יותר החודש באירוע בו הושק גם הרמקול החכם Bixby.

מסכים, טלוויזיות ומחשבים אישיים

סמסונג לא צפויה להפתיע, כיוון שב-CES כבר הציגה מסך 8K - אלא שב-CES לא היה למוצר מחיר או תאריך שחרור של ממש, כך שאנו מצפים לשמוע עליו פרטים נוספים; בשנה שעברה, טושיבה הציגה טלוויזיית HD בעיצוב מלחמת הכוכבים, כך שגם אם היא תביא לנו עוד מסך 4K או 8K, אולי הוא יגיע בעיצוב משעשע; TCL צפויה להגיע עם טלוויזיית אנדרואיד חכמה חדשה ומסך QLED; חברת LG צפויה להציג דגמים נוספים וגדולים יותר של טלוויזיות ה-OLED שלה. בהתחשב בתמחור של מוצרים מהסוג הזה בשנה שעברה, אפשר לצפות שהמחירים יהיו למעלה מעשרת אלפים דולר.

LG הודיעה כי תשיק מסכים המיועדים במיוחד לגיימינג ובכך החברה מצהירה כי היא שמה דגש מיוחד על קהל הגיימרים. המסך, הנקרא UltraGear, הוא בעל תצוגה רחבה בגודל 34 אינץ' ומבנה מעוגל. החברה הודיעה כי תצוגת הצבעים של המסך והמבנה שלו נועדו לאפשר לגיימרים להגיע לתוצאות טובות יותר. ב-LG דואגים גם לאווירה, ומאחורי המסך יש מעגל תאורה צבעוני שיכול להתחלף בין שישה צבעים.

עוד ידוע כי נשמר מקום מיוחד בחלל התערוכה למוצרי הגיימינג החדשים של פיליפס: מסכים מעוגלים ומוצרי תאורה מעומעמת. גם Acer תציג דגמים חדשים למחשבים שהציגה בשנה שעברה כמו ה-Acer Predator Orion 9000, מחשב המיועד לגיימינג שהשנה צפויה להגיע גרסה חדשה שלו.

Acer הציגה בשנה שעברה מחשבים ניידים קלילים, וגם את ה-Switch 7, המחשב הנייד הראשון ללא מאוורר. כולם מסכימים שהגיע הזמן ש-ASUS תביא לנו כרומבוק חדש. מלבד זאת, בתחום המחשבים הניידים אנחנו לא מצפים לחידושים מרגשים במיוחד, אלא לעוד מחשבים דינמיים יותר, קלים יותר ועם תצוגה טובה יותר. לנובו, למשל, צפויה להשיק לפטופ חדש וקל משקל עם מסך של 15.6 אינץ', שנועד להתחרות עם ה-XPS 15 של Dell.

מציאות מדומה באיכות גבוהה

בשנה שעברה, Pimax הציגו את משקפי ה-VR הראשונים עם מסכי 8K. אסוס חשפה משקפי מציאות מדומה שנועדו להיות נוחים לשימוש ולמנוע עייפות והזעה בפנים. השנה אנחנו מצפים לראות מכשירים שישמו דגש על שימושיות ונוחות ויצליחו לשלב תמונה באיכות גבוהה.

המכשיר המדובר ביותר בתחום בחודשים האחרונים היה Mirage Solo של לנובו. משקפי מציאות מדומה שעוקבים אחר תנועת הראש בחלל, ולא רק אחרי כיוון המבט, שאינם דורשים חיבור למחשב, ושמחירם נגיש יחסית. לנובו צפויה להציג מכשירים נוספים בתחום בטווח מחירים סביר. Oculus מפתחת סט מציאות מדומה דומה עבור הפלטפורמה של פייסבוק, אך לא צפויה להציגו בתערוכה, ותאריך היעד שלו נמצא הרחק ב-2019.  

רמקולים ואוזניות, פלוס מגנטים

RHA הכריזה כי תשיק השנה אוזניות מגנטיות בשם CL2 Planar, בהן הטכנולוגיה המגנטית הוטמעה לראשונה באוזניות אלחוטיות וקטנות. LG כבר השיקה החודש את האזניות החדשות שלה, שמשלבות את העוזרת האישית של גוגל.

סמסונג חשפה כבר את הרמקול החכם האחרון שלה, ה-Bixby home speaker. לעומתה, חברת Bang & Olufsen עורכת לפחות שלוש מסיבות עיתונאים בתערוכה, וצפויה להשיק בהן רמקול חכם חדש שמתחבר לעוזרת הקולית של גוגל. גם Harman Kardon הכריזה כי תשיק השנה רמקול שיתמוך בעוזרת הקולית, ויהיה זמין להזמנות מוקדמות החל מספטמבר.

לצד הרמקולים החכמים, פיליפס וחברת הרמקולים B&W הכריזו מוקדם יותר השנה על שיתוף פעולה בעניין מעט אחר: הן חברו כדי לפתוח פתרון אודיו איכותי לטלוויזיות. הצצה ראשונה לפירות שיתוף הפעולה הזה נחווה גם כן בתערוכה. 

עוד כתבות

אילון מאסק / צילום: Associated Press, Matt Rourke

בסיס בירח והגדלת קצב הטיסות: SpaceX מאשרת שתצא להנפקת ענק

חברת החלל של אילון מאסק מכרה מניות למשקיעים קיימים לפי שווי של 800 מיליארד דולר, ומאותתת על הנפקה ב-2026 לפי שווי ענק של 1.5 טריליון דולר ● לפי דיווחים, ההנפקה מיועדת לממן תוכניות ארוכות טווח להקמת בסיס על הירח

הדמייה  פרויקט east&. תחרות קשה / צילום: ויו פוינט

כמעט חצי שנה אחרי טופס 4, רוכשי דירות במגדל בתל אביב עדיין לא מצליחים להביא את הכסף

יזמי פרויקט &East מכרו 271 דירות, אבל מסרו רק 251 מפתחות מאז אישור האכלוס לפני כמעט חצי שנה, בגלל קושי של קונים להשלים את העסקה ● במקביל, אחת מכל חמש דירות בפרויקט עדיין לא מוצאת רוכש ● עוד דוגמה למצבו העגום של שוק הדיור

מנכ''ל אפל טים קוק. לפי דיווח בבלומברג יעזוב ב–2026 / צילום: ap, Richard Shotwell

האם אפל הולכת בעקבות IBM? השאלות הגדולות בעקבות גל העזיבות

שורת מנהלים בכירים עזבה בשנה האחרונה את אפל במה שנראה כמו חילופי דורות בארגון שמשיל את עורו ● ברקע: הניסיונות הכושלים של ענקית הטכנולוגיה להכות את המתחרים ב-AI, תרבות זהירה מדי שמבריחה טאלנטים והיערכות לסוף עידן המנכ"ל טים קוק ● בריחת מוחות או ניקוי אורוות?

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

קצה חוט חדש: ישראל בודקת שטח שבו ייתכן שנקבר החטוף החלל רן גואילי

בישראל חוששים להישאר באפלה לקראת שלב ב' של הפסקת האש ברצועת עזה, אליו חותרת ארה"ב, ומתנים את תחילתו בהשבת החלל החטוף האחרון רן גואילי ● טראמפ מתכנן למנות גנרל אמריקני לפקד על הכוח הבינלאומי בעזה ● לפי מקורות בביירות, השליחה האמריקאית הזהירה כי ישראל תבצע תקיפות גדולות ומשמעותיות נגד חיזבאללה  ● חברת הסייבר פאלו אלטו: חשפנו קמפיין ריגול מתקדם של חמאס ● מגעים חשאיים בבית הנשיא להקמת ועדת חקירה ממלכתית ● עדכונים שוטפים

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הירידות בוול סטריט החריפו לקראת הנעילה: ברודקום צללה 11%, השקל נחלש

נעילה שלילית באירופה ● מניות הקנאביס קפצו בעקבות כוונת טראמפ להקל על הרגולציה ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום צנחה על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחיר הנפט עלה לשיא של מעל שבעה שבועות ● הביטקוין נסחר סביב 90 אלף דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א סוגרת שבוע חיובי: ת"א 35 עלה ב-3.5%, מדד הביטוח ב-10%

מדד ת"א 35 בשיא חדש, ה-57 השנה ● השקל מתחזק מול הדולר ● מדד הביטוח זינק ב-10% השבוע ● מניות השבבים הדואליות ירדו ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב - וול סטריט ננעלה בירוק ●

בודקים את המיתוס. על היוונים וחנוכה / צילום: אייל פישר

בחנוכה הבסנו את היוונים? זו לא הייתה ממש תבוסה, ואלה לא היו ממש יוונים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: אנטיוכוס בכלל לא מלך ביוון, והממלכה שלו לא הסתלקה בגלל החשמונאים

כלב-רובוט בדמות אילון מאסק / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הלהיט הוויראלי חדש: כלב-רובוט עם פרצוף של מאסק ב-100 אלף דולר

לאמן ביפל, שהצית את טירוף ה־NFT ונחשב לאחד האמנים החיים היקרים בעולם, יש אטרקציה חדשה במחיר מופקע: רובוט דמוי כלב, שלגופו פרצוף אמיתי להפליא של מיליארדי טק כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס ● ביפל: "זה לא נגד אף אחד, גם אני אחד מהכלבים"

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

ענף הפיננסים משתלט על הפסקת הפרסומות: דיסקונט הזכורה ביותר, ביטוח 9 האהובה

הפרסומת של דיסקונט היא הזכורה ביותר זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה● ביטוח 9 מחזירים לאוויר פרסומת ישנה לרגל סוף השנה ● וחברת התקשורת פרטנר מתברגת גבוה כבר בשבוע הראשון באוויר

חולי סרטן חיים יותר שנים. אבל המדינה לא ערוכה / צילום: AI

"אולי אם הייתה לי קרחת היו רואים אותי": חולי סרטן חיים יותר שנים. אבל המדינה לא ערוכה לזה

מדע הסרטן והטיפול המתקדם בו הביאו בשורה לחולים, ובישראל כשני שלישים מהם זוכים לחיות יותר משנה מרגע הגילוי ● אלא שבפועל נוצר פה פסיפס מורכב של אנשים, עם צרכים שונים ומשתנים, שמערכות התמיכה לא יודעות לעכל: ממימון תרופות, דרך מענה בקהילה ועד הניסיון להשתלב בשגרה ובעבודה ● כרגע אין תוכנית לאומית ו"החולים החדשים" נופלים בין הכיסאות

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

"צעירים רואים בשוק המניות הכנסה קבועה. הם לא מבינים שתיקונים היסטוריים יכולים לקחת 20 שנה"

ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

אילוסטרציה: shutterstock

שתי המניות שמדאיגות את וול סטריט, ואיך זה ישפיע מחר על ת"א?

לאחר שבוע שיא נוסף בבורסה בתל אביב, המסחר צפוי להיפתח בצל סגירה מעורבת בוול סטריט ● בעוד דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו לשיאים חדשים, נאסד"ק נחלש עקב האכזבה מדוחות אורקל וירידה במניות ה-AI • מניות דואליות, ובראשן טאואר, נובה וקמטק, יחזרו למסחר בת"א עם פערי ארביטראז' שליליים • ברקע: חדשות מהזירה הגיאופוליטית ופרסום מדד המחירים לצרכן

מערכת החיסון נלחמת חזרה / צילום: Shutterstock

מערכת החיסון נלחמת חזרה: 3 מחקרים שיעזרו למנוע את מחלות העתיד

פרופ' יפעת מרבל, שנבחרה השבוע על ידי כתב העת Nature לאחת המשפיעות במדע, גילתה אוצר של אנטיביוטיקות פוטנציאליות ומתקדמת לשלב הבא במחקר ● פרופ' פמלה ביורקמן, כלת פרס וולף, עובדת על חיסון אחד למחלות שעוד לא נולדו ● ופרופ' רון דיסקין מכין מלכודות משוכללות לווירוסים ● כשהמגפה הבאה אורבת בפינה ומחקרי חיסונים מקוצצים, שלושה חוקרים נותנים סיבה לאופטימיות

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

כך הפך השקל לאחד המטבעות החזקים מול הדולר - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

למרות אי־הוודאות הביטחונית, השקל התחזק מתחילת 2025 בכ־11% ● גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● האנליסט שרואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● וגם: אלו התחזיות של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר

משבר השמאים הוכיח שוב שדחיינות היא שם המשחק

דחיינות היא עדיין שיטת עבודה ● רוכבי האופניים ניצחו את החזית האנטי-ישראלית ● ומתברר שאנחנו כן יכולים לנצל דאטה לטובתנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת ההגנה האווירית ''ספיידר'' של רפאל

טיסה סודית אחת חושפת: רוסיה מוקפת במערכות הגנה אווירית ישראליות

מערכות ההגנה האווירית הישראליות עוטפות את רוסיה ● הסטארט־אפים הישראלים מכוונים לארה"ב ● סין מפתחת את היכולות ההתקפיות של מצרים ● סין מעתיקה את הכטב"ם האיראני שאהד 136 האיראני ● וגם: הרכש הביטחוני הגרמני מזנק ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ג'נסן האונג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, ועמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח בישראל, במפגש עם אבינתן אור ונועה ארגמני

שורד השבי אבינתן אור נפגש עם מנכ"ל אנבידיה במטה החברה בארה"ב

המפגש התקיים במהלך ביקור של צמרת ההנהלה הישראלית במטה החברה בקליפורניה, כאשר אבינתן הגיע למקום בליווי בת זוגו, נועה ארגמני, שנחטפה עמו מהנובה ● ערב חטיפתו לפני יותר משנתיים, עבד אבינתן בצוות פיתוח הספקטרום של כרטיס התקשורת של אנבידיה

התוכנית הסודית של גרמניה למלחמה עם רוסיה / צילום: Reuters, Thomas Imo

במשך שלוש שנים התכוננה גרמניה למלחמה עם פוטין. ואז הכול קרס

הפלישה לאוקראינה ב–2022 הניעה מרוץ חימוש שאירופה לא ידעה כמותו מאז מלחמת העולם השנייה ● גרמניה שמה את כל הז'יטונים על מתווה בן 1,200 עמודים שהגתה ושמרה בחשאיות - למקרה של עימות עם רוסיה ● הוא כלל השקעה של 166 מיליארד אירו בתשתיות, גיוס חובה ורענון שיטות מימי המלחמה הקרה ● אלא שכשהגיע הרגע לתרגיל מבצעי שיוכיח שהיא מוכנה - הכול קרס

צילום של אוהד צוינברג, המקום הראשון בקטגוריית ''טבע וסביבה'' / צילום: ap, אוהד צוינברג

"עדות מקומית": אירוע הצילום המרכזי חוזר לרגעים הגדולים של 2025

תערוכת הצילום העיתונאי והתיעודי הגדולה בישראל חוזרת, ובמרכזה רגעי השנה הסוערת: מטילים בליסטיים מאיראן ועד מחאות החרדים וההלוויות הצבאיות ● מתוך כ-7,000 עבודות הוצגו 64 עבודות, המשקפות את פרדוקס החיים כאן: הכאב והטלטלה לצד היופי המבצבץ מבין הסדקים