גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קשת ורשת מכרו ליוניברסל יותר מדי זמן אוויר – ונקנסו

"גלובס" חושף מסמכים המראים כי הרשות השנייה קנסה את הזכייניות על כך שמכרו לחברת רכש המדיה החזקה בשוק, יוניברסל מקאן, זמן פרסום בהיקף העולה על המותר • קשת נקנסה ב–71 אלף שקל, ורשת ב–50 אלף שקל • בענף מעריכים כי הקנס הנמוך לא ירתיע את הזכייניות מלהפר שוב את התקנות

בחודש נובמבר הקרוב צפוי להתקיים בבג"ץ דיון שעשויות להיות לו השלכות משמעותיות על שוק רכש המדיה. בג"ץ צפוי לדון בעתירה שהגישה חברת זניט מדיה מקבוצת פובליסיס, אליה הצטרפה עמותת "הצלחה", המבקשת לחייב את הרשות השנייה לנמק מדוע היא אינה מיישמת את החלטתה להגביל את היקף המכירה המקסימלי של זמן פרסום שמשווקת זכיינית טלוויזיה לחברת רכש מדיה אחת ל-25%.

ל"גלובס" הגיעו התכתבויות ומסמכים שהועברו בין הרשות השנייה ובין זכייניות הטלוויזיה קשת, רשת וערוץ 10, שמוכיחים כי הרשות השנייה דווקא כן ניסתה לאכוף את המגבלה, אבל באופן שיש בו כדי לעורר תמיהה גדולה לגבי אפקטיביות הניסיון.

המסמכים שנחשפו על-ידי עמותת "הצלחה", באמצעות עו"ד אלעד מן, בתשובה לבקשות חופש המידע שהוגשה לרשות השנייה, מעלים כי שלושת הזכייניות חרגו מהרף המותר ואף נקנסו על כך, אך בסכומים שבמונחי שוק המדיה אין בהם כדי להרתיע כלל. מדובר בקנסות שנתנה הרשות על אי-קיום המגבלה ב-2015 - שנה שבה גם חל רף מכירה מקסימלי של 25% על מכירת פרסום בפריים-טיים - 20:00-23:00 -  שהוטלה על-ידי הממונה על ההגבלים העסקיים דאז, דיויד גילה.

המסמכים מוכיחים כי הרשות בקשה לקנוס את שלושת הזכייניות על כך שמכרו ליוניברסל מקאן, חברת רכש המדיה הגדולה בישראל, יותר זמן אוויר מהמותר: זכיינית ערוץ 2 דאז קשת מכרה יותר זמן אוויר מהמותר לה גם בתוך הפריים-טיים וגם מחוצה לו, ובשל כך ביקשה הרשות לקנוס אותה בסכום של 71 אלף שקל. רשת חרגה מההיקף המותר רק בשעות האוף-פריים ונקנסה ב-50 אלף שקל.

כדי להבין עד כמה האפקטיביות של קנסות בגובה זה נמוכה, נזכיר כי כשהרשות השנייה בקשה בעבר להרתיע את הזכייניות, היא לא היססה להטיל קנסות משמעותיים בהרבה - ב-2014, לדוגמה, נקנסה רשת בחצי מיליון שקל עבור שידור תוכן שיווקי בתוכנית "אקס פקטור".

יוניברסל מקאן נותנת את הטון בשוק 

כדי להבין את הרקע עליו מתנהלת העתירה, ולמה להחלטה בה עשויה להיות השפעה מכרעת על השוק, חשוב להבין את האופן בו מתנהל שוק רכש המדיה והפרסום באופן מסורתי. שוק רכש המדיה נחשב לריכוזי מאוד עם מספר שחקנים מצומצם. לפי ההערכות היקף הפרסום בטלוויזיה ב-2017 עמד על כ-1.7 מיליארד שקל. השחקנית הגדולה ביותר בתחום רכש המדיה במשך שנים ארוכות שהיא גם זאת הקובעת את הטון בשוק היא חברת יוניברסל מקאן, שמחזיקה בחלקים משמעותיים מהפרסום בטלוויזיה בכלל והפרסום בפריים-טיים בפרט.

גודלה ועוצמתה של מקאן הביאו לתגובת שרשרת של שחקנים אחרים בשוק שהקימו שיתופי-פעולה כדי להתחרות במאסה שלה. בפועל אף חברה לא הצליחה לעשות זאת, והשוק נגרר במשך שנים למלחמות מחירים ששחקו את הרווחיות בענף הפרסום ופגעו גם ברווחי זכייניות הטלוויזיה, שנאלצו להתמודד עם המחירים ההולכים ויורדים שניתנו במכרזי מדיה.

בסופו של דבר ב-2003 משחקי הכוח בשוק המדיה הובילו לבדיקה של שתי רשויות: הממונה על ההגבלים העסקיים ומועצת הרשות השנייה שמינתה את ועדת שחם לבדוק את הנושא. הממונה בחן את השוק כחלק מבקשת פטור מהסדר כובל שהגישה יוניברסל מקאן במטרה להאריך את שיתוף-פעולה שלה עם משרד הפרסום גליקמן-שמיר-סמסונוב. הוא בדק את השוק בפריזמה של תחרות בין חברות המדיה והכוח שנוצר אל מול הזכייניות, וקבע כי קיים כשל שוק ושבידי מקאן קיים כוח ויתרון על פני המתחרים. הממונה אומנם אישר את המשך שיתוף-הפעולה בין מקאן לגליקמן, אך קבע כי יוניברסל לא תוכל להחזיק יותר מ-25% מכלל הרייטינג בפריים-טיים.

ועדת שחם, לעומת זאת, בחנה את הדברים בפריזמה של הזכייניות ורווחיותן, ולכן הרף שקבעה בסופו של התהליך היה מחמיר בהרבה: מגבלה של 25% לכל זכיין בנפרד ועל פני כל היום. המשמעות בשורה התחתונה הייתה שאף חברת מדיה לא תוכל להחזיק יותר מ-25% מכלל הרייטינג המסחרי.

מאחר שעבירה על חוק ההגבלים העסקיים היא פלילית, פעלו ביוניברסל לקיים את צו הממונה ודאגו לרדת מנתח של למעלה מ-30% שהיה להם בפריים-טיים, ל-25%. מהנתונים עולה כי אומנם מבחינת היקף זמן הפרסום בקשת ב-2015 הנתח של יוניברסל עמד על מעל ל-25%, אך בדיקה במשרד הממונה שנעשתה לאור תלונות של חברות מדיה מתחרות, העלתה כי הנתח אצל הזכייניות האחרות נמוך מהרף המותר, ולכן באופן מצרפי יוניברסל עמדה ברף של 25% ולא עברה עבירה.

עם זאת, ביוניברסל מצאו דרכים יצירתיות להתמודד עם המגבלה: מרגע שהממונה קבע הגבלה על שעות הפריים-טיים ותחם את הפריים בשעות 20:00-23:00, "התרחב" הזמן שהזכייניות הגדירו כפריים-טיים, תוכניות וחדשות "נדחפו" לשעה יותר מאוחרת, וכפועל יוצא מזה רבע השעה הצמודה לפריים 23:00-23:15 הוגדרו ותומחרו אף הן כפריים-טיים. אותה רצועה אוכלסה כמעט באופן מובהק בלקוחות של יוניברסל מקאן.

החלטות ועדת שחם: חוק בלי שיניים

אם למגבלות הממונה התייחסו חברות רכש המדיה ברצינות, הרי שלמסקנות ועדת שחם, שקיבלו תוקף של החלטת מועצה ב-2014, לא התייחסו בשוק ברצינות רבה. ההחלטות נתפסו כ"חוק בלי שיניים", שכן לא פורסם מה יהיו הסנקציות שיוטלו על זכיין שלא יעמוד בהן. הזכייניות, שחברות רכש המדיה הגדולות נתפסות על-ידן כבנות-ברית, התנגדו למגבלות וגם כשהרשות ניסתה לגרום להן לדווח על נתחי הפרסום של כל חברה, הן לא מיהרו לשתף פעולה.

מהמסמכים עולה בברור כי כל הזכייניות הקשו מאוד על תהליך איסוף הנתונים של הרשות וגררו אותו לאורך זמן ארוך. גם הרשות מצידה החליפה באמצע הדרך את האופן שבו היא מבקשת מהזכייניות לדווח, מה שהאריך את זמן הדיווח עוד יותר.

הבדיקה הראשונה אמורה הייתה להתייחס לשנת 2015 ובקשה לקבלת נתונים נשלחה לזכייניות כבר בסופה של אותה שנה, אך גם לקראת סוף 2016 לא היו עדין מספיק נתונים בידי הרשות כדי לקבל החלטה. "כידוע לכם, חל עיכוב בתהליכי העברת הנתונים לבדיקתנו אשר הביא להתארכות ניתוח הנתונים", נכתב במכתב ששלחה הרשות לערוץ 10.

גם ברשת מסמסו את התהליך, עד כדי קבלת איום מפורש כי אם לא יעבירו נתונים, ייקנסו מיידית על הפרות. רק במאי 2017 פנתה הרשות למנכ"ל קשת אבי ניר במכתב מסכם, והודיעה לו על אי-עמידה של קשת ב-2015 בתנאי מכירת מדיה לגורם אחד, ועל כך שהרשות שוקלת להטיל על קשת עיצומים בסך 71 אלף שקל.

2015 היא אחת מ-3 השנים בהן בצד המגבלה של ועדת שחם התקיימה בשוק גם המגבלה של הממונה על ההגבלים העסקים, ולכן לפחות בתוך מה שמוגדר כפריים-טיים הקפידו יוניברסל והזכייניות שלא לחרוג מהמותר. אך ב-2017 פוקעת המגבלה של הממונה, ויוניברסל חוזרת להחזיק נתחים יותר גבוהים בפריים-טיים ומחוצה לו.

כך למשל במחצית הראשונה של 2018 - ינואר עד יולי - החזיקה יוניברסל כ-32.1% מכלל הפרסום ביום אצל שלושת הזכייניות יחד על פני כל היום. בפריים-טיים היא היוותה כ-31.9% כשבקשת היא מהווה 31.7%, ברשת - 32.3%, ובערוץ 10 - 28.7%. חשוב להדגיש כי מרגע שפקעה המגבלה של הממונה, ליוניברסל אין מגבלה חוקית או רף כלשהו שבו היא נדרשת לעמוד, והאחריות ליישום החלטות ועדת שחם היא של הזכייניות בלבד. 

לאחרונה נבחן שוק המדיה מחדש על-ידי הממונה על ההגבלים העסקיים, עו"ד מיכל הלפרין, בגלל שתי בקשות לשיתוף-פעולה שהוגשו עליה על-ידי חברות רכש המדיה יוניון ו-TMF, שביקשו להתמזג באופן מלא, וזניט מדיה ומדיה קום, שביקשו אישור לשתף פעולה לצורך רכישת מדיה בטלוויזיה.

כמו בעבר, אחת מהסיבות המרכזיות שדחפו את החברות לבקשות שיתוף-הפעולה היא הכוח של יוניברסל בשוק הטלוויזיה. ההנחה שעמדה בבסיסן היא שאם הממונה תאפשר את שיתופי-הפעולה, ייווצרו כוחות שיתקרבו בגודלן לגודל של מקאן ואולי יוכלו לאתגר אותו, ושאם הממונה לא תאפשר זאת, היא תגביל באופן כלשהו את השוק באופן דומה לזה בו הוגבל השוק בעבר.

לפני כשבועיים התברר כי תקוותן של החברות לא התגשמה. הממונה קבעה כי לחברות רכש המדיה יש כוח מיקוח גדול, ואיששה כי מקאן היא החברה שנהנית מהתנאים המסחריים הטובים ביותר בגלל גודלה. הממונה גם ציינה כי אם המיזוג היה מאושר שתי החברות - יוניברסל והחברה הממוזגת - היו מחזיקות יחד כשני שליש משוק הטלוויזיה בישראל, למרות שהחברה הממוזגת לא הייתה עולה בגודלה על הגודל של יוניברסל.

בכך איששה הממונה את ההערכות שבבחינה לאורך זמן, מקאן מחזיקה לבדה כשליש מהפרסום בטלוויזיה. למרות זאת, הלפרין בחרה שלא לאשר את המיזוג מתפישה שהפגין גם הממונה הקודם, לפיה לא פותרים בעיה של כוח בהקמה של כוח נוסף. אבל בשונה מגילה, הלפרין דנה בבקשות של חברות אחרות ובחרה שלא להרחיב ולגעת בהתנהלות השוק כולו.

עדי כהן, מנכ"ל פובליסיס מדיה, אמרה בתגובה לדברים כי "ההחלטה בשנת 2017 להטיל עיצומים כספיים בסכומים זעומים על הפרות שאירעו בשנת 2015, מהווה דוגמה נוספת לאוזלת-ידן של הרשויות השונות בטיפול בכשל בשוק רכש המדיה. הרשות השנייה ורשות ההגבלים העסקיים אינן פועלות כדי להגביר את התחרות ופעם אחר פעם בוחרות שלא להשתמש בכלים העומדים להן. נוכח מחדלים אלה לא נותרה לנו ברירה אלא לפנות לבג"ץ בניסיון להביא לשינוי. תחרות אמיתית בשוק רכש המדיה תביא תועלת לכל שוק הפרסום ובעיקר לכל הצרכנים בישראל".

עו"ד אלעד מן, מנכ"ל עמותת "הצלחה", אמר כי "הצלחה עוסקת כבר מספר שנים בסוגיות הנוגעות לרכש מדיה ואסדרת תחום זה. במסגרת המאמצים להנגיש נתוני אמת הנוגעים לרכש המדיה הוגשו גם בקשות חופש המידע לרשות השנייה שנענו כעת, לאחר מעל לשנה וחצי של המתנה.

"יש להצטער על האופן שבו טופלו הבקשות ועל האופן בו נמסרה התשובה הסופית, שניתן היה לצפות שתהיה מפורטת יותר וגלויה יותר, גם במגבלות הסוד המסחרי ובמיוחד כשמדובר על נתוני עבר ולא על נתונים נכונים להיום. יחד עם זאת ומבין ההשחרות הרבות, ניתן לזהות בבירור חריגות שבוצעו מן ההגבלות שהטילה הרשות השנייה, ואין אלא להצטער על כך שהעיצומים שבחרה הרשות להטיל מוגבלים כל-כך בהיקפם, וספק אם יש בהם יסוד הרתעתי כלשהו. לא מן הנמנע כי אכיפה אזרחית משלימה היא התשובה למקרי הפרה בהם גם הגורם המאסדר לא מעמיד תשובה הולמת נוכח הפרות חוזרות ונשנות לכללים שקבע". 

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם