גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הילדים שגדלים עם סמארטפון ביד הרבה יותר חכמים מאיתנו"

היא הישראלית שהתברגה הכי גבוה בענקית הקמעונאות הבינלאומית אמזון ● אחרי שבנתה קריירה בחברות האינטרנט המובילות בעולם, היום ד"ר יואל מארק היא סגנית נשיא בינלאומית באמזון ומובילה את המחקר על אלקסה, העוזרת האישית הדיגיטלית המהפכנית, בתחום השופינג ● בשיחה עם "ליידי גלובס" היא מגלה מה יקרה ביום שאנשים ומכונות ישתפו פעולה בטבעיות

כשבאמזון החליטו לרהט מחדש את מרכז הפיתוח שלהם בחיפה, והציעו לעומדת בראשו, ד"ר יואל מארק, להכניס רהיטים בעיצוב יוקרתי, היא סירבה. "אמרתי להם, ‘לא, לא, זה לא מתאים, אנחנו כאן בעניין של לבוא לעבודה עם כפכפים, תנו לי משהו פשוט, כל מה שישדר לנו שאנחנו על החוף’. אנחנו צוות מאוד לא פורמלי. אם חברי הצוות רוצים להביא צעצועים או משחקים מהבית (והם עושים את זה) כדי ליצור אווירה יותר נעימה ולעודד את היצירתיות, זה בסדר גמור מבחינתי. אפילו לי יש צעצועים על השולחן. אני חושבת שזה אכן משפיע על היצירתיות שלנו, ועל האופן שבו אנחנו עובדים".

השנה מונתה מארק לתפקיד הבכיר והנחשק מאוד של סגנית נשיא בינלאומית למחקר בענקית הקמעונאות הבינלאומית, אמזון, והיא מובילה את המחקר על העוזרת האישית הדיגיטלית, אלקסה, בתחום השופינג. קודם לכן כיהנה כסגנית נשיא ומנהלת מעבדות מחקר ביאהו העולמית, והייתה ראש מרכז הפיתוח של גוגל בחיפה.

"כשהגעתי לאמזון", היא מספרת ל"ליידי גלובס", "גיליתי תרבות עבודה חדשה. כל פגישה באמזון מתחילה ב-10 עד 30 דקות של קריאה בשקט. מי שמזמן את הפגישה מכין מסמך (נרטיב) שמתאר את הצורך שעליו אנו עונים, התועלת ללקוחות וכן הלאה. אורכו של המסמך לא עולה על שישה עמודים, והוא צריך להיות בהיר ולהיתמך על ידי נתונים ועובדות אובייקטיביות. ברגע שכולם מסיימים את הקריאה, מתחילים בדיון.

"זו פרקטיקה מרתקת, שמשמשת כבסיס לשוויון בין אנשי טכנולוגיה. המעבר לתרבות ארגונית מבוססת נרטיב היה צעד משמעותי שאימצתי ויישמתי בהתלהבות. ברור לי שזה מעלה את איכות המפגשים. הקושי הגדול הוא כשאת זו שמזמנת את הפגישה - את מכירה את המסמך שלך בעל פה, ואת צריכה להחזיק מעמד 30 דקות כשאנשים אחרים קוראים אותו, ולנחש במהלכן כיצד הם יגיבו - הדריכות בזמן השקט יכולה לעלות על העצבים".

אילו כלים ניהוליים צברת לאורך השנים?

"לפני שהצטרפתי לאמזון, באחת משיחות הטלפון המאוחרות עם החוף המערבי, צפיתי בקולגה מתווכח שוב ושוב במפגש צוות נגד החלטה שהחברה קיבלה. כולם, בין שהסכימו איתו ובין שלא, קיבלו את ההחלטה - חוץ ממנו. שמעתי את הבוס שלי מסביר עם המון סבלנות למה זו החלטה נכונה. העניין הוא שזה לקח כל כך הרבה זמן, שכל יתר חברי הצוות היו מותשים, ורק רצינו להגיד לבוס ‘מספיק! פשוט תגיד לו שזו ההחלטה וזה סופי, כדי שנוכל להתקדם’.

"אחר כך אמרתי לו, ‘ידעת שאתה צודק. כל אחד מחברי הצוות, מלבד אחד, ידע שאתה צודק. מדוע לא הפסקת את הדיון?’. התשובה שלו הייתה, ‘כמובן שהבנתי שהוא עקשן לשם עקשנות, אבל הייתי חייב לקבל את הסכמתו המלאה, גם אם הדבר מעייף, כיוון שאנחנו רוצים להמשיך לעבוד אתו’.

"מאז אני תמיד מזכירה לעצמי שגם אם לא יבינו אותי בדיונים, עליי להיות סבלנית ולהמשיך להסביר את עמדתי שוב ושוב, גם אם הדבר מתיש. צוותים מצליחים ונכשלים בגלל אנשים - זו הסיבה שרבים מאתנו, שהתחילו את הקריירה שלהם בחו"ל, שבים הביתה לישראל ונשארים כאן. אגב, באמזון מעודדים אותנו להשמיע דעה שונה, אך מרגע שהחלטה מתקבלת, אנו נדרשים למחויבות מוחלטת".

איך את מתמודדת עם אנשים רעילים?

"אם אתה לא לבד מול אדם רעיל ויש לך צוות מאחוריך, הוא לא יצליח להשפיע עליך. אבל חשוב להגיד שלפעמים אנשים קופצים למסקנות מהר מדי, אומרים על מישהו שהוא רעיל או בא בגישה שלילית, ואני אומרת: תנו לצד השני ליהנות מהספק, אל תניחו שהוא שלילי בכוונה, אלא תניחו שהוא לא הבין לאן אתם חותרים. שימו את עצמכם בנעליו, ואם לא תהיו ביקורתיים כלפיו, אולי תצליחו לשנות את האווירה. בשנה שאני באמזון זה קרה פעמיים, והגישה הזו עבדה. כשאתה אופטימי וחיובי, זה מידבק".

"אנשים מפחדים שמכונות יחליפו אותם, אבל הן רק יפנו לנו זמן לעשות דברים יותר מעניינים". יואל מארק / צילום: רמי זרנגר

אל תהיו מרוצים

למארק, 58, יש רזומה ארוך ומרשים בתחום הפיתוח. אחרי שהשלימה את הדוקטורט שלה בטכניון הצטרפה ל-IBM מחקר, וצברה שם 17 שנות ניסיון בתחום ההנדסה. ב-2006 הקימה את מרכז הפיתוח של גוגל בחיפה, ועמדה בראשו. משם עברה, כאמור, ליאהו, ואז לאמזון.

בשנתיים האחרונות הרחיבה אמזון את פעילותה הרבה מעבר לתחום המסחר המקוון שדרכו פרצה לעולם. היא רכשה את רשת הסופרמקטים הול פודס מרקט, אולפני סרטים וטלוויזיה ושירות מוזיקה, ובאוגוסט האחרון דווח שהיא זוממת להיכנס לשוק בתי הקולנוע. על פי הדיווחים היא מתכננת להיכנס גם לשוק הישראלי בתחומים שאינם מזון, מה שעשוי להשפיע דרמטית על השוק הקמעונאי בארץ.

מה בעידן הדיגיטלי הפתיע אותך?

"הייתי מופתעת ביותר מה’לידה מחדש’ של הבינה המלאכותית והלמידה העמוקה. לפני יותר מ-30 שנה עשיתי את התואר הראשון שלי בתחום הבינה המלאכותית. בדוקטורט עברתי לתחום החיפוש, כיוון ששיטות של בינה מלאכותית, ורשתות נוירונים במיוחד, עבדו אך ורק על הדגמות, ולא במציאות. כך שכאשר ראיתי שלמידה עמוקה מתעוררת לחיים מחדש, לפני מספר שנים, הייתי ספקנית ביותר. ברור שטעיתי. למידה עמוקה הוכיחה את עצמה, במיוחד בתחום הראייה הממוחשבת (למשל במכוניות אוטונומיות) ועיבוד שפה טבעית.

"מה שמדאיג אותי הוא שצעירים רבים שעוסקים בלמידה עמוקה מתייחסים אליה כאל קופסה שחורה, ולא מבינים באמת כיצד היא עובדת ומהן השלכותיה. במובן מסוים, הדבר דומה לוודו, בעוד שמדע צריך להיות כל דבר מלבד קסם. חוקרים, במיוחד צעירים, צריכים לנסות באופן שיטתי גישות שונות, ולא לקפוץ ישר לגישה האופנתית, אם אינם יודעים מדוע היא עובדת. לא הייתי הולכת לגישה קיצונית של ‘פחד מבינה מלאכותית’, אבל עצתי לכל המהנדסים והחוקרים הצעירים היא לשאול תמיד מה הסיבה מאחורי הדברים, ואף פעם לא להיות סתם מרוצים מתוצאות חיוביות.

"עבורי היה זה שיעור בצניעות, ואני אוהבת שיעורים כאלה. כשאת חוקרת מנוסה, יש לך נטייה לומר לחוקרים צעירים: ‘לא, אל תנסו את זה, ניסינו את זה לפני 10 או 20 שנים, ונחלנו כישלון צורב’. אבל כשהסביבה משתנה, ניתן להמציא כל דבר מחדש. זה הפך אותי ליותר אופטימית: תמיד יש תקווה להגשמת חלומות ישנים. זו גם אחת הסיבות שרציתי להצטרף לצוות אלקסה. מה יותר עתידני מלדבר אל מכונה בתקווה שהיא תבין אותי?".

אלקסה, העוזרת האישית שפותחה באמזון, שינתה את פני המציאות כפי שהכרנו עד היום. היא הייתה הראשונה מסוגה בשוק, כשג'ף בזוס השיק אותה בנובמבר 2014, ואולי משום כך קיבלה בתחילה תגובות כמו 'גימיק חסר תועלת'. אבל לא עבר זמן רב עד שהפכה לפופולרית, בין היתר מפני שהיא מאפשרת שליטה על מוצרי בית חכם באמצעות פקודות קוליות, ניתן לבצע באמצעותה קניות, היא עונה על מגוון רחב של שאלות, משמיעה מוזיקה, מקריאה ספרים ועוד מגוון רחב של פעולות. לעתים היא גם יכולה להביך: השנה פורסם כי אלקסה הקליטה בחשאי שיחה פרטית של משתמש בפורטלנד, ושלחה אותה לעובד בחברה שלו.

מה המשימה העיקרית שלך באלקסה?

"אני עוסקת בכל מה שקשור לחוויית הקנייה, לא רק בקנייה עצמה. נניח שאני מכינה פסטה, והידיים שלי רטובות, ופתאום אני מגלה שחסר לי שום. אז אני יכולה פשוט להגיד לאלקסה, תקני לי שום ותדאגי שזה יגיע אליי הביתה. בעצם מה שאנחנו עושים זה להביא שקט נפשי לאנושות.

"דוגמה אחרת - אמי היא אלמנה שחיה לבד בתל אביב, ונתתי לה אלקסה בצרפתית. בשבילה לדעת שאם היא נופלת בבית והיא רחוקה מהטלפון, היא עדיין יכולה לדבר איתי דרך אלקסה, זה מאוד מרגיע. כך שזה ממש מועיל לאנשים מבוגרים, הם לא צריכים לעשות שום דבר חוץ מלדבר, וזה גורם לי להרגיש טוב עם עצמי בבוקר: אנחנו עוזרים לאנשים ומקילים עליהם".

במובן מסוים, אלקסה גם מחליפה קשרים בינאישיים.

"היא לא מחליפה אנשים. אנשים מפחדים שמכונות עומדות להחליף אותם, אבל הן רק יפנו לנו זמן לעשות דברים יותר מעניינים. מכונות ואנשים ישתפו פעולה, כל ההתפתחות הטכנולוגית הזו תהפוך אותנו לחכמים יותר, ותשפר את איכות חיינו. ואגב, תמיד יהיו משימות שמכונות לא יוכלו לעשות - למשל כל דבר שדורש גמישות מחשבתית - ויהיה צורך באנשים".

מתי אלקסה תעשה עלייה?

"אין לי מושג", היא צוחקת. "זה לא יהיה קל. תחשבי כמה שנים אני בישראל ועדיין יש לי מבטא, ולאלקסה אסור שיהיה מבטא".

 

אוהבת מסכים

את מודאגת מהעובדה שאנשים עוברים לחיות בתוך מסכים?

"אני לא מודאגת בכלל. אני אוהבת מסכים, אין בהם שום דבר רע, הם פונקציונליים. היום גם אפשר לעשות שיחות וידיאו וממש לראות אחד את השני, כלומר הטכנולוגיה מאפשרת תקשורת הרבה יותר טובה. אני אוהבת את הקינדל שלי, קוראת ספרים רק שם. אני לא מכורה, אבל גם כשאני יוצאת לרוץ זה עם הטלפון.

"אנשים מבוגרים תמיד אומרים שפעם היה יותר טוב והיו יותר ערכים, אבל אני לא חושבת כך. אני חושבת שהאנושות במקום הרבה יותר טוב היום. הילדים של היום, שגדלים עם סמארטפון ביד, הרבה יותר חכמים מאיתנו. אני אופטימית, ואני לא חושבת שהמצב יהיה יותר גרוע. להפך".

היום רובנו הפכנו יותר פתוחים לחידושים?

"בעבר חידושים טכנולוגיים היו רק לארלי אדפטרס. אם המערכת לא הייתה פרפקט, אנשים לא רצו לגעת בה. היום אנשים סקרנים, ואפילו אמא שלי מוכנה להיות ארלי אדפטר. זה שכבר לא מפחדים מטכנולוגיה כמו פעם, זו התקדמות משמעותית".

איזו תובנה אישית הפקת בעשור האחרון?

"דברים טובים מתרחשים אם את סבלנית. היו רגעים בקריירה שלי, בחברות קודמות, שדברים הפכו להיות מאתגרים באמת, עם אי ודאות רבה לגבי העתיד. למדתי להמתין, וראיתי שהדברים לרוב מסתיימים באופן חיובי, אם את שומרת על האופטימיות ועל האתיקה שלך".

לפרויקט 50 המשפיעות של 'ליידי גלובס' לשנת 2018

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 יורד בכ-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 מאבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; בשוק ממתינים לפרסום התחזיות להמשך

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● המשקיעים ממתינים לפרסום התחזיות להמשך שיתפרסמו היום בשעה 16:00 ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות