גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מקצוע ראיית החשבון לא רלוונטי? זה רחוק מהמציאות"

עושה היסטוריה: לאחר 87 שנות הגמוניה גברית בנשיאות לשכת רואי החשבון, נבחרה הבוקר איריס שטרק לגברת הראשונה בתפקיד הנשיאה ● בראיון ראשון, זמן קצר לאחר היוודע דבר בחירתה, מסכמת שטרק את מסע הבחירות היצרי ומספרת על תוכניותיה: "אפעל נגד הלחץ המופעל על רואי חשבון ככלי להפחיד נישומים ולצמצום הקשיים הביורוקרטיים של רואי חשבון מול רשות המסים"

רו"ח איריס שטרק / צילום: שלומי יוסף
רו"ח איריס שטרק / צילום: שלומי יוסף

"אם חשבתי שנמל אשדוד לימד אותי חוזק מהו, למדתי עוד גובה אחד של חוזק במסע הבחירות הזה, אבל כעת נמצא את המחבר בין כולנו ולא את המפריד. אני מאמינה ומקווה שנוכל לעבוד יחד לטובת מקצוע ראיית החשבון וחברי לשכת רואי החשבון".

הבוקר (ד') הסתיים מסעה של רואת החשבון איריס שטרק אל נשיאות לשכת רואי החשבון, כשהיא קוטפת את המקום הראשון בבחירות שנערכו בלשכה ועושה בדרך היסטוריה - כאישה הראשונה שנבחרה לתפקיד מאז הקמת הלשכה ב-1931. למרות ההתמודדות הקשה עם לא מעט הטחות רפש, טענות לניגודי עניינים מצידה וניסיונות לרפות את ידיה מצד מחנות יריבים, המסר שלה היום מפויס כלפי המתמודדים מולה, ובעיקר נחוש מטרה: להצעיד את מקצוע ראיית החשבון קדימה בכוחות מאוחדים.

חשבת שתנצחי?

"אתה לא יוצא למסע בלי שתאמין שאתה יכול לנצח, ובלי להאמין באנשים שלצדך, מכל הקהילות והמגזרים, דתיים, ערביים, יהודים, צעירים ובוגרים. אתה חייב אמונה. הדרך הייתה לא פשוטה, ועם הרבה מאבקים, אבל לאורך כל הדרך האמנתי שאני ראויה ושאני יכולה להביא ערך מוסף לתפקיד. לא חיפשתי קידום בלשכה. אני באתי לתת את מה שצברתי לאורך השנים, את הניסיון בעשייה הציבורית והכלכלית, גם בלשכה וגם מחוצה לה, להביא אותם ולהקדיש אותם לטובת ציבור רואי החשבון והמקצוע".

"ידי מושטת לשיתוף-פעולה"

בראיון ראשון כנשיאת הלשכה, זמן קצר לאחר היוודע התוצאות, ולאחר לילה נטול שינה, מספרת שטרק ל"גלובס" איך היא צלחה את מערכת הבחירות הסוערת שהתנהלה בחודשים האחרונים, שהייתה רוויית יצרים והכפשות מצד המתחרים ("עם חיוך של זלזול, ומתקדמים הלאה"), מושיטה ענף של זית למתמודדים שהפסידו, ג'ק בלנגה וחן שרייבר, ולנשיא היוצא שתמך במתחרה ולא בה ("ידי מושטת לשיתוף-פעולה"). כן היא מספרת על התוכניות שלה ללשכה ולמקצוע ראיית החשבון ועל הכוונה להחזיר את קרנו ולהעלות את ערכו הכלכלי. "למקצוע שלנו אין תחליף, ובלעדיו הכלכלה היא בלי עמוד תווך", היא אומרת.

לא זכית לתמיכת הנשיא היוצא, רו"ח יזהר קנה, שהיית סגניתו ויד-ימינו לאורך תקופה. יש כעסים?

שטרק: "כבר צלצלתי הבוקר לנשיא היוצא ואמרתי לו שידי מושטת לשיתוף-פעולה ומה שהיה לא קיים, כי אותי מעניין רק דבר אחד - טובת החברים בלשכה, ולכן אני מעוניינת בשיתוף-פעולה.

"כך בכוונתי לעשות גם עם המועמדים האחרים. אני אעשה הכול כדי להגיע ליעד שכולנו נפעל יחד. אני מוחקת את כל מה שהיה, לא רק בגלל ראש השנה ויום כיפור, אלא בגלל הרצון לחבר בין כולם כדי שכל אחד ייתן את עצמו כדי שנעשה את המקסימום עבור החברים והמקצוע".

איך התמודדת עם ההתקפות נגדך במהלך מסע הבחירות?

שטרק: "זה לא הדיר שינה מעיניי. אני תמיד ישנה טוב. אני מגיעה למיטה מאוד עייפה אחרי פעילות רבה, אז אני מיד נרדמת. מבחינתי, המסע היה מדהים. מדובר על ימים של מסע מרתק של נסיעות בכל הארץ, ביקורים במשרדים קטנים בינוניים גדולים, ביקורים בחברות שבהן מכהנים רואי חשבון בתפקידים שונים, וגם רואי חשבון במגזר הציבורי. פגשתי אנשים שעושים תפקידים מרתקים במקומות שונים ובמגזרים שונים, בחברה הערבית והחרדית ועוד.

"הייתה לי חוויה עצומה, ומאוד נהניתי מממנה. העשרתי את עולמי בצורה חסרת תקדים ונוצרו לי חברויות חדשות. זה היה מסע מרתק שהעניק לי עוד עומק. השתדלתי להתחרות בצורה הוגנת, ולמדתי לא להתרגש אחרי פעם-פעמיים-שלוש מבדיות שהופצו בעילום שם, ולא בעילום שם. למדתי לצחוק מהן. בי זה לא פוגע. זה כלים לא לגיטימיים אבל זה העלה בעיקר חיוך של זלזול, והתקדמתי הלאה. המסע שלי נוהל במנהיגות וערכים, וגיליתי שיש לי עוצמות חדשות. היום אני חזקה יותר".

במהלך היום ניכר על שטרק שהיא בסיומו של מסע מפרך ולילה ללא שינה, אך היא טעונה באנרגיה מחודשת ונישאת על גלי הברכות שלא מפסיקות להגיע. "כשאמרו לי הבוקר בשעה 7:30 את התוצאות בירכתי ברכת שהחיינו, ואז מיידית התחילו הברכות והטלפונים מכל עבר ומכל מקום. זו תחושת הישג, רגע גדול. כמו שאני תופסת את הלשכה ואת המקום הכלכלי שלה ואת ההשפעה שלה גם על העסקים בישראל, על החקיקה, על המיסוי והרגולציה - לרואי החשבון יש תפקיד עצום. אני שמחה ומתרגשת, אבל מרגישה גם את כובד האחריות של כל אותן משימות שלקחתי על עצמי, שיהפכו כעת לתוכנית עבודה ולפעולות רבות למען המקצוע ולמען החברים".

עשית היסטוריה היום. הפכת לאישה הראשונה שמכהנת בתפקיד נשיאת לשכת רואי החשבון, לאחר 87 שנים של כהונה גברית?

שטרק: "יש תחושת הישג משמעותית. חלק מהאג'נדה שלי היא להטביע חותם, ליצור שינוי מציאות, להיות תמיד מובילה וליצור מנהיגות עם ערכים שחשובים לי. חשוב לי גם להיות בחזית המקצועית ובחזית של מנהיגות והובלה בעשייה הציבורית שאני מקדישה לה חלק ניכר מהחיים שלי.

"אני לא האישה היחידה שעושה היום היסטוריה. מעבר לזה שיש אישה ראשונה בראש הארגון, גם בנבחרת שלי וגם בנבחרות אחרות יש כניסה של נשים רבות".

זה חלק מהאג'נדה שלך? קידום נשים?

שטרק: "היכולת לשנות מציאות, להזיז דברים, לפתוח חסמים ולראות ציבור גדול נהנה מזה, זו החדווה האמתית שלי. לצד הפעילות העסקית, אני תמיד משלבת עשייה למען החברה והציבור, וזה אחד הדברים שגורמים לי סיפוק אדיר. כשאני שמה לי יעד ומטרה אני שואפת לשם, ותמיד מסמנת לעצמי מטרה חדשה. קידום נשים הייתה אחת המטרות שלי. נשים הן חלק מהותי מהמקצוע - יש 35% רואות חשבון, וחשוב שגם בהנהגה זה יקבל ביטוי מלא. גם מועמדים אחרים שילבו נשים בנבחרת שלהם, וזו מגמה שנולדה בעקבות העובדה שאני אישה והכנסתי נשים לנבחרת שלי".

בלקסיקון של שטרק אין כנראה ערך כזה "אי-אפשר". לאורך הקריירה שלה היא ניפצה תקרות זכוכית והתברגה במשרות ומקומות במשק שנשים מעטות הגיעו אליהם באותן תקופות , ובין היתר שימשה כיו"רית דירקטוריון נמל אשדוד ודירקטורית בחברת החשמל.

את נכנסת לתפקיד בתקופה שהמקצוע בשפל, שכר המבקרים בירידה, קרנו של המקצוע בירידה וקיימות טענות בנוגע לרלוונטיות שלו ולהמשכיות שלו, גם לאור הירידה בביקוש ללימודי החשבונאות.

"אני מאמינה מאוד במקצוע. אין לו תחליף, ובלעדיו הכלכלה היא בלי עמוד תווך של שומר סף, ואת זה אני רוצה להטמיע ולחזק מאוד גם בציבור וגם בקרב החברים עצמם. האמירה שהמקצוע לא רלוונטי ולא סופרים אותו (דברים שנאמרו ל"גלובס" בימים האחרונים) היא אמירה מנותקת מהמציאות. בואו נזכור שמס הכנסה גובה מס על-פי דוחות מבוקרים בחברות, בנקים נותנים אשראי על-פי דוחות מבוקרים, חברות נסחרות בבורסה כשהדבר הכי חשוב זה הדיווחים הכספיים, וכל הגורמים, גם הפיננסים וגם הממשלתיים, מסתמכים על אישורים וחוות דעת מרואי החשבון . אז לומר שהמקצוע לא רלוונטי - זה הכי רחוק מהמציאות. זה נכון שיש סוגיות של הערך והתגמול לגבי השירותים של רואי החשבון, שבהם צריך לעסוק בהרחבה ולשנות את המציאות כדי להבטיח את איכות הביקורת, אבל המקצוע רלוונטי מאוד למשק. פשוט בין הרלוונטיות של המקצוע לתגמול ולשווי של רואי החשבון יש פער מהותי, שצריך לצמצם".

מה הדבר הראשון שתטפלי בו?

שטרק: "אפעל בנושא ייצוג רואי החשבון במס שבח, עניין שטיפלתי בו בעבר, ובנושא קידום הצעת החוק בנושא החיסיון בין רואה החשבון ללקוח שלו, וגם הנושא של העמידה מול רשות המסים והקשיים הביורוקרטיים העצומים של רואי החשבון מול רשות המסים, שמקשים על רואי החשבון והופכים את העבודה מעיסוק מקצועי לטכני. כמובן, אפעל גם לתיקון של עיוותי חקיקה ובין היתר בסוגיות עמדות חייבות בפיקוח (חוות דעת של רואי חשבון ללקוחות שהרשות דורשת כי רואי החשבון ישימו עליהן זרקור בעת הדיווחים, א' ל"ן), שהם גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה.

"הנטל שמוטל על רואי החשבון בייצוג הלקוח שלהם, וגם הפעלת הלחץ על רואי החשבון ככלי להפחיד נישומים - אלה נושאים שחייבים לטפל בהם בהקדם. צריך להקל בדחיפות על רואי החשבון כדי שיוכלו לטפל בדברים המהותיים שיש להם ערך מוסף, ולא להטיל נטל ביורוקרטי מיותר, לא על העסקים ולא על רואי החשבון. אלה סדרי העדיפויות".

"להחזיר גאווה וערך למקצוע"

יש לך הרבה עבודה. למה לקחת על עצמך את התפקיד? הוא תובעני ולא מתגמל.

שטרק: "אני לא חיה בעולם כדי לעבור אותו באופן הרגיל של אדם שקם בבוקר, מתפרנס ומגדל ילדים. יש לנו תפקיד נוסף בעולם הזה, של להשפיע ולשנות את המציאות שבה אנו חיים. אני תמיד נמצאת שם. המטרה שלי כעת היא ליצור שינוי במציאות במקצוע - גם ליצור את המצב שבו ערך המקצוע יקבל ביטוי הולם, להרחיב את כמות הלומדים במקצוע מאחר שיש ירידה מהותית; להתאים את הלימודים לתחומים הפרקטיים, כדי שתהיה תועלת הדדית בין הלימודים לעולם העסקי; לקצר את תקופת הלימוד ולהכניס טכנולוגיות כדי להגדיל את האטרקטיביות של המקצוע; ובגדול, להחזיר גאווה וערך למקצוע ראיית החשבון, שזה מורכב מתוכנית שלמה וסדורה שיש לי".

אחוזי ההצבעה הנמוכים בבחירות יכולים להעיד על חוסר רלוונטיות.

שטרק: "ציבור רואי החשבון מאוד עסוק ולא כולם באים להצביע, אבל יש גידול משמעותי במספר האחוזים של המצביעים. וגם צריך לדייק במספרים: מתוך 19 אלף בעלי רישיון במועצת רואי החשבון, יש 14,500 חברי לשכה. אנשים מדברים על 31 אלף רואי חשבון, אבל הם כוללים אנשים מבוגרים שלא עובדים או אנשים שעזבו את המקצוע, כך שבעלי המקצוע הרלוונטיים חברים בלשכת רואי החשבון. השאר לא צריכים את לשכת רואי החשבון. המספרים האמתיים מראים תמונה של רלוונטיות של הלשכה.

"אני בהחלט חושבת שאפשר לעשות הרבה יותר למען החברים. הלשכה צריכה ויכולה להיות הרבה יותר רלוונטית במספר מהלכים מידיים, עוד לפני חקיקה ועשייה של דברים גדולים. אנחנו בדרך לשם, ואנחנו עומדים להיות גוף יותר רלוונטי אקטיביסטי שנותן מענה מהיר לחברים, כאשר הסוגיות המורכבות יטופלו בחקיקה ובמישורים נוספים במקביל כל העת".

אם לשבעה, שניים מהם רואי חשבון

שטרק (57) נולדה במושב חמד, גדלה מגיל חודש בגבעתיים ומתגוררת כיום ברעננה. היא אמא לשבעה (שניים מהם רואי חשבון) ויחד עם בעלה, משה, ייסדה את משרד רואי החשבון שטרק את שטרק בראשו הם עומדים יחד עם שותפה נוספת. במקביל, היא משמשת כדירקט ורית בשלל חברות, בהן בנק מסד וחברת טוגדר(Together) וכן משמשת כיו"ר מנהלת ליגת העל נשים בכדורסל (בהתנדבות). היא גם חברה בוועדה המייעצת למינויים בכירים, בוועדת השירות של נציבות שירות המדינה ובוועדות מינויים בשירות המדינה.

ריבוי תפקידיה והחברות בוועדות המשמעותיות הללו הולידו לא מעט התקפות נגדה במהלך הקמפיין, כאשר נטען כלפיה בין היתר שהיא מצויה בניגודי עניינים מאחר שמשרד רואי החשבון בבעלותה מבקר חברות ממשלתיות רבות וכן משרדי ממשלה, וכן היא מצויה במקביל בוועדה למינויים בכירים שתפקידה לוודא שאמונה על ניקיון הליך הבחירה לתפקידים הבכירים בשירות המדינה, בהם רמטכ"ל, מפכ"ל המשטרה, ראש המוסד, נגיד בנק ישראל, ועוד. בעניין זה אף הוגשה נגד מינויה עתירה לבג"ץ.

שטרק כבר לא מתרגשת. "המשרד שלי עוסק בעבודות ביקורת פנימית שהוא זוכה בהם במכרזים על-פי חוק. העשייה בלשכת רואי החשבון מהווה ייצוג של רואי החשבון ואת הרצון שלי להעלות את התגמול לעוסקים במקצוע ואת ערך המקצוע. ההיכרות שלי עם הצרכים של משרדי הממשלה רק אפשרה לי להילחם לאורך שנים עבור רואי החשבון. אין שום ניגוד עניינים בין עבודתי לבין העשייה הציבורית שלי, ובכלל. היועץ המשפטי נתן תשובה מאוד ברורה על כך והבהיר חד-משמעית שאין שום ניגוד עניינים. המניעים של הטענות הללו במהלך הבחירות היו מאוד ברורים, והם נסתרו לחלוטין", היא אומרת. "זה בדיוק המקום הטבעי שצריך לראות בו יותר רואי חשבון - שם ובוועדות ציבוריות נוספות, וגם בזה אני פורצת דרך".

גם באשר לתפקיד שהיא קיבלה על עצמה, אין לה אשליות, כשהיא אומרת היום שהיא מודעת לכך שזה תפקיד שככל הנראה יגזול את מרבית זמנה, תוך שהיא מקדישה מעט מאוד זמן, אם בכלל למשרדה הפרטי. "הלכתי לתפקיד רק כשהרגשתי שיש לי גב חזק, ואני מסוגלת להתפנות לכך גם כלכלית וגם מבחינת זמן, ויש לי שקט וביטחון שהאנשים במשרדי יטפלו בלקוחות. בעלי ושותפתי המדהימים תומכים, וכך גם כל צוות המשרד שעומד מאחורי לאורך כל הדרך", היא אומרת. "אני פעילה 27 שנה בלשכה, ורק עכשיו מצאתי שאני מסוגלת להיות שליחת ציבור, כמו שליח הציבור שהולך להתפלל עבור אחרים בכותל בכיפור. רק עכשיו אני מרגישה שאני ראויה ופנויה לכך".

ניצחון בנקודות: שטרק גברה על בלנגה בפער של 126 קולות

עם פרסום התוצאות הבוקר, התברר, כי רו"ח איריס שטרק נבחרה לנשיאות לשכת רואי החשבון עם 1,658 קולות (36%), תוך שהיא גוברת על עו"ד-רו"ח ג'ק בלנגה, שהשיג 1,532 קולות (34%) - פער של 126 קולות בלבד. המועמד השלישי במירוץ, רו"ח חן שרייבר, הגיע למקום השלישי עם 1,376 קולות (30%). סך המצביעים בבחירות עמד על 4,588, מתוך כ-14 אלף חברים בלשכת רואי החשבון, אך 22 קולות נפסלו, כך שמספר הטפסים התקינים שהתקבלו עמד על 4,566. הנשיאה הנבחרת תיכנס לתפקידה ב-16 בספטמבר באסיפה הכללית.

לשאלה אם לא התאכזבה מהתוצאות, והאם זכייה בפער כה נמוך אינה מעבירה מסר שאומר "ניצחת, אבל אין לך מנדט", משיבה שטרק בשלילה מוחלטת. "בתחרות יש מנצח, ויש מפסיד. הנתונים מדברים בעד עצמם. התוצאה היא שאני נבחרתי לנשיאה, ונכנסו יחד איתי ללשכה אנשים רבים וטובים שאני מחכה לצעוד איתם בדרך הזאת, ובעוד 3 שנים לראות שהדברים שאני רוצה לעשות הוגשמו. אני שמחה להוביל את הדרך הזאת".

בעניין אחוז הבוחרים והפער בין המתמודדים, אם בוחנים את הנתונים בבחירות הקודמות, נראה כי אין חדש תחת השמש. בשנה שעברה שיעור ההצבעה בבחירות היה כ-25%, שהם כ-3,300 קולות מתוך כ-13,800 רואי חשבון החברים בלשכה. גם השנה אחוזי הצבעה היו נמוכים אמנם, אך היוו שיפור קל לעומת אחוזי ההצבעה אשתקד ולעומת שנים קודמות. בבחירות ב-2012 היה מועמד אחד לנשיאות הלשכה, רו"ח דודי גולדברג, ולכן לא התקיימו בחירות. בבחירות שהתקיימו בשנת 2009 השתתפו כ-3,000 איש.

עוד כתבות

כותרות העיתונים בעולם

העסקה הסודית של איראן ורוסיה: טילים נגד מטוסים ב-500 מיליון דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן תרכוש מערכות מתקדמות מרוסיה כדי לשקם את יכולות ההגנה האווירית שלה, מנהיג המעצמה העולמית שיבוא לבקר בישראל בשיא המתיחות מול איראן, ופרו-פלסטינים בגרמניה מתכננים להפגין ליד מחנה ריכוז • כותרות העיתונים בעולם 

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

בישראל הופתעו שארה"ב טרם תקפה. ההערכה: "איראן תגיב"

במערכת הביטחון הופתעו מהחלטת הממשל האמריקאי להמשיך בניהול המשא ומתן במקביל להיערכות הצבאית המסיבית ● דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ עשויו להורות על תקיפה ראשונית באיראן כדי להוכיח למשטר שהוא חייב לוותר על היכולת לפתח נשק גרעיני ● נושאת המטוסים ג'רלד פורד תגיע בקרוב סמוך לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

בכירי מאנדיי בפתיחת המסחר בוול סטריט / צילום: נאסד''ק

לאחר נפילת המניה: בנק ההשקעות שחותך את מחיר היעד של מאנדיי ב-70%

בנק ההשקעות ג'פריס הוריד את ההמלצה על מאנדיי וביצע חיתוך חד של מחיר היעד של החברה ● "במאנדיי יש תחזית מעורפלת הן בסגמנט החברות הקטנות והבינוניות והן בארגוני", אמר אחד האנליסטים מג'פריס ● גם חברות תוכנה נוספות סופגות שינוי גישה מצד בנק ההשקעות

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה: איך המשקיעים מקבלים את פאלו אלטו?

מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ● ירידות בחוזים בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● האם בנק ישראל יוריד היום את הריבית? הכלכלנים חלוקים ● האיום החדש של אנבידיה על אינטל ● מהן מניות HALO ולמה הן הפכו לטרנד בוול סטריט ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

יו''ר עוצמה יהודית והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר במליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה תקדם מחדש איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת צפויה להקים הבוקר (ב') מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים ויימנע התערבות בג"ץ במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

״השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי״: מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר על ידי רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן