גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תחל שנה וברכותיה, גרסת האפליקציות: 5 המלצות לשנה הבאה

רוצים שתשע"ט תהיה טובה מקודמותיה? חמשת היישומים הבאים יעזרו לכם לעשות חשבון נפש, להגדיר מטרות לשנה החדשה - ולוודא שאתם גם עומדים בהן ● לא חייבים לחכות לאחרי החגים

ראש השנה וחגי תשרי בפתח, ואיתם הארוחות המשפחתיות, התלושים לחג, והתירוץ האולטימטיבי לדחיינים שבינינו - "אחרי החגים". למרות התירוץ הזה, השנה החדשה מביאה איתה הזדמנות לעצור לרגע ולהציב לעצמנו מטרות חדשות. אמנם קביעת ה"New Year's resolutions" הוא מנהג ששמור יותר לראש השנה האזרחית, אבל אפילו לא נדרש גיור כדי לאמץ אותו: גם במסורת היהודית יום כיפור המתקרב מקושר לחשבון נפש, וימי החופש הבאים עלינו לטובה יוצרים הזדמנות להרהר קצת, ולהסיק מסקנות לגבי השינויים הרצויים בחיינו.

בהרצאת טד בשם How to gain control of your free time , שרשמה עד היום קרוב ל-10 מיליון צפיות, מציעה המרצה לאורה ונדרקם שיטה להצבת מטרות, מקצועיות ואישיות כאחד. היא ממליצה לצופים לדמיין שאנחנו נמצאים עכשיו שנה מהיום - ולחשוב שזו הייתה שנה נהדרת, שבה השיגו כל מה שרצו. אחר כך היא ממליצה לכתוב את כל ההישגים ההיפותטיים שהיו הופכים את השנה הקרובה למעולה בתור מטרות, ולפרק אותן לצעדים.

לא משנה מה אתם רוצים לעשות כדי להפוך את השנה הקרובה למעולה - להיכנס לכושר, לפנות יותר זמן לתחביבים, לשמור על קשר טוב יותר עם המשפחה - אנחנו כאן כדי לעזור לכם להתמיד. כולנו יודעים שהרשמה לחדר כושר, למשל, זה החלק הקל, אבל להגיע אליו שלוש פעמים בשבוע, בחום, בקור ובעייפות זה כבר סיפור אחר.

לא מעט אפליקציות מוקדשות לפרודוקטיביות, שיפור עצמי ועמידה ביעדים. ריכזתי חמישה יישומים מומלצים שיסייעו לכם להתחייב לשינוי, להגדיר את המטרות החדשות שלכם וגם להתמיד בהן. האפליקציות יזכירו וילוו אתכם בכל צעד כדי לשבור הרגלים רעים, ולהחליף אותם בכאלה שיעשו לכם קצת יותר טוב, גם כשהחגים ייגמרו והשגרה תציף אותנו מחדש.

1. האישית: HabitBull

כשפתחתי את אפליקציית HabitBull הוצבה בפניי השאלה "מה תרצי לשנות בחייך?". זו שאלה גדולה, ולכן האפליקציה מחלקת לקטגוריות את המטרות האפשריות הרבות. בתוך הקטגוריה "כסף", למשל, נמצאות מטרות כמו "לחסוך" ו"לבנות תקציב".

אחד היעדים הפופולריים, לפי האפליקציה, הוא "ללמוד". מה זה אומר? זה כבר תלוי בכם. המשתמש מתבקש להגדיר כותרת אישית ליעד: להתכונן למבחנים או להקפיד על שיעורי בית, לדוגמה. אחר כך הוא מתבקש להגדיר את המדד להצלחה, בעזרת מדד מספרי ("אני רוצה לקרוא שני מאמרים ביום") או מדד של כן/לא ("האם הגעתי להרצאה?").

אחרי הגדרת היעדים המדויקת, מגיע שלב המעקב. לפי הנתונים שהזנתם, תוכלו לבדוק את עצמכם בכל יום. אם עמדתם ביעד, אותו יום יסומן כמוצלח באמצעות עיגול ירוק, וימים לא מוצלחים יסומנו בעיגול אדום. העיגולים הצבעוניים יופיעו על לוח השנה שבאפליקציה, במטרה לעודד את המשתמשים ליצור מחרוזות ירוקות. גורם נוסף שמטרתו לייצר מחויבות הוא הדרישה לקבוע דד-ליין להצלחה בשינוי ההרגל. אפשר גם להוסיף הערות שונות לצד כל יום.

האפליקציה מציגה סטטיסטיקות שונות על רמת העמידה ביעדים לאורך זמן, ומאפשרת לדבר עם משתמשים אחרים בעלי יעדים דומים. מפתחי האפליקציה ממליצים שלא תעמיסו על עצמכם ותבחרו רק בהרגל אחד או שניים שתרצו לשנות, אך שבמקביל תכתבו בצד יעדים להמשך.

בסך-הכול מדובר באפליקציה פשוטה ונוחה למדי, וגם מאוד פופולרית - היא הורדה מיליון פעמים מגוגל פליי וזכתה לדירוג של 4.5 כוכבים. 

2. המעוצבת: Goal Meter

אפליקציית Goal Meter מצטיינת קודם כל מבחינה ויזואלית. העיצוב שלה מקסים, ומבוסס על דמויות מצוירות ייחודיות שמלוות את המשתמש בכל שלב. היא מעט מורכבת יותר מהאפליקציה הקודמת, ומתבססת על שיטה שונה. לכן, היא מתחילה במדריך שמסביר על השימוש. זה אולי נשמע מרתיע ומייגע, אבל המדריך לא רק אסתטי, אלא גם די מצחיק. "עליך לקרוא את המדריך במלואו או שתמות!", מזהיר הטקסט כבר בפתיחה. הציורים וההומור בהחלט עודדו אותי להתחיל בהגדרת המטרות.

בשלב הראשון התבקשתי להגדיר מטרה גדולה מהרשימה שמציעה האפליקציה, או להגדיר אחת אישית. גם כאן היעדים מחולקים לקטגוריות שונות, כמו עבודה ובריאות. האפליקציה מציגה הסבר לגבי כל יעד, שיופיע לאחר לחיצה עליו. היעד "להגיש מועמדות לעבודה חדשה" מלווה בהסבר על היתרונות הבריאותיים והנפשיים של חזרה למעגל העבודה, והמטרה "לצפות פחות בטלוויזיה" מלווה בהסבר על סכנות ההתמכרות לטלוויזיה שכוללות פגיעה במערכות יחסים ורצון לבזבז כסף בשל צפייה בפרסומות. ההסברים לא מפורטים במיוחד או מביאים אסמכתא מדעית לטענות, אלא קצרים ומשעשעים.

בחרתם מטרה?השלב הבא הוא להגדיר את מספר הפעמים בשבוע שתרצו לעמוד בה. בניגוד לקודמו, ביישום הזה קביעת דד-ליין להצלחה הוא אופציונלי בלבד. אחר כך המשתמש נדרש להגדיר משימות קטנות שקשורות למטרה, שניתן לבנות מהן To do list ולשבצן בלוח השנה. היישום לא מציע משימות-משנה כאלה, והן תלויות לחלוטין בבחירת המשתמש. אם היעד שלך הוא "להקפיד על הפסקת צהריים", זו תהיה אחריותך להמציא משימות כמו קניית מצרכים בריאים פעם בשבוע והכנת הארוחה מדי ערב.

אחרי כל עמידה מוצלחת במטרה ניתן להזין זאת לאפליקציה, שמספקת סטטיסטיקות בנוגע ליעדים, ומאפשרת להתחרות עם חברים להגברת המוטיבציה. גול מיטר יצאה בשנה שעברה וזוכה גם היא לדירוג גבוה במיוחד של 4.6 כוכבים בגוגל פליי. 

3. הקהילתית: Coach.me

הייחוד של אפליקציית Coach.me הוא הדגש על הקהילתיות. האפליקציה יוצרת קהילות של משתמשים שמנסים לעמוד באותה מטרה, ויכולים להתכתב עם חבריהם בפורום ייעודי ולעקוב אחר הישגיהם. המשתמשים מסמנים "צ'ק-אין" בכל יום שבו עמדו במטרה, ומציגים את מספר הימים שעמדו בה ברצף. אפשר לעודד אחרים שמסמנים צ'ק-אין באמצעות מעין לייק, שנקרא כאן Prop.

היישום מאפשר לבחור מטרה ולפרק אותה לצעדים קטנים - שבניגוד ליישום הקודם מוגדרים מראש ולא תלויים במשתמש. אם התכנית היא להתעורר מוקדם, הצעדים הם "להחליף את ההישארות במיטה בהרגל אחר" (כמו מקלחת על הבוקר), והיא כוללת טיפים, כמו לדאוג שהחדר יהיה חשוך בלילה ולא להשתמש בכפתור הנודניק בשעון המעורר. אפשר גם לבחור מטרות שאינן דורשות פירוק לצעדים (לנקות את הבית רבע שעה ביום, להעביר חוט דנטלי מדי יום).

האפליקציה מציעה אפשרות לקבוע תזכורות יומית בטלפון כדי לעמוד במטרה. למיטיבי לכת ניתן גם לשכור דרכה קואוצ'ר בתשלום, שמתמחה במטרה שבה המשתמש מעוניין לעמוד. 

4. הממוקדת: Remente

אחרי שמפעילים אותה לראשונה, אפליקציית Remente מבקשת מהמשתמש לדרג את רמת שביעות הרצון שלו מחייו בשמונה קטגוריות שונות, ביניהן אהבה, בריאות, קריירה ומשפחה, בסולם של 1-10. לאחר מכן הוא מתבקש לבחור את אחת הקטגוריות כזו שבה יתמקד. את שלב ההערכה המקדים הזה האפליקציה ממליצה לבצע מחדש אחת לשבוע, כדי לקבל פרספקטיבה ולקבוע סדר עדיפויות.

בשלב הבא האפליקציה ממליצה על מטרות מסוימות על סמך המשוב שהמשתמש סיפק, אם כי מאפשרת גם לבחור מטרות אחרות. כל מטרה (לדוגמה, "להתחיל לחסוך כסף בתוך שלושה ימים") מגיעה עם תכנית מובנית של צעדים, ומלווה בהסבר לגביה ולגבי הצעדים המובנים שהיא כוללת. חלק מהתוכניות מוצעות חינם, וחלק למשתמשי פרימיום בלבד. אם לא תרצו להתחייב לתכנית מובנית, אפשר גם להגדיר לבד את המטרה והצעדים בדרך אליה.

בנוסף, האפליקציה מציעה חומרי קריאה רבים בנושאים כמו פרודוקטיביות, התמודדות עם לחץ, דייטינג ועוד. בחלק מהתכניות המובנות לעמידה במטרות, האפליקציה תשלח אתכם לקרוא את חומרי הקריאה במסגרת הצעדים להשלמת האתגר, אך ניתן לגשת לחומרים גם ללא קשר לכך.

האפליקציה ממליצה לקבוע התראות לפני השינה ולאחר ההתעוררות, שיאפשרו למשתמש לתכנן את היום לפי מטרותיו ולחשוב בערב על היום שעבר עליו. ניתן לסמן את המטלות שהושלמו, לקבל דוח התקדמות ולציין את מצב-הרוח בכל יום. גם העיצוב של האפליקציה הזו יפה ומזמין במיוחד. 

5. הרגשית: Daylio

היישום הזה אמנם לא קשור ישירות להצבת יעדים, אך בעיני יכול להוות צעד ראשון בדרך לשם, במיוחד עבור מי שלא בטוח במה להתמקד. דייליו עוזרת לקבל תמונה רחבה על חיי היומיום ולהבין איפה נדרש שינוי, וניתן גם להשתמש בה ככלי משלים לאחת מהאפליקציות האחרות.

הרעיון מאחורי Daylio פשוט. כשתכנסו אליה היא תשאל "מה שלומכם?", רק שבמקום לענות "בסדר" תצטרכו להיות כנים לגבי התשובה. אחרי שבחרתם מצב רוח בטווח שבין "נוראי" ל"מצוין", האפליקציה תציג בפניכם שאלת המשך - "מה עשיתם היום?". בתשובה ניתן יהיה לבחור פעילויות כמו עבודה, ניקיון, ספורט, צפייה בסרט ועוד.

ככל שנצברים יותר נתונים, האפליקציה תציג סטטיסטיקות כמו גרף שינוי מצב הרוח לאורך תקופה מסוימת, מצב רוח ממוצע ליום, וקורלציה בין פעילויות מסוימות למצב רוח מסוים. אם תראו לדוגמה שבכל פעם שאתם מבלים עם חברים אתם שמחים, אולי תבלו איתם יותר. אם אתם אומללים בעבודה, אולי תסיקו מסקנות לגבי הקריירה שבחרתם. המשתמשים התלהבו מהרעיון: דייליו הורדה מעל 5 מיליון פעמים בגוגל פליי, וזכתה לדירוג גבוה במיוחד של 4.8 כוכבים. 

עוד כתבות

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

תקיפה בלבנון (ארכיון)

צה"ל מאשר את הדיווחים: מספר רב של מחבלי חיזבאללה חוסלו

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור • שר החוץ האיראני: "ארה"ב לא דרשה מאיתנו במשא ומתן אפס העשרה. ביומיים שלושה הקרובים נגבש הצעת טויטה להסכם גרעין" ● עדכונים שוטפים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים