גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מארק ולין ובניוף רוכשים את מגזין "טיים" ב-190 מיליון דולר

בני הזוג רוכשים את המגזין באופן אישי, ללא קשר לחברת סיילספורס שייסד בניוף ושבראשה הוא עומד ● הניהול היומיומי וההחלטות העיתונאית יישארו בידי ההנהלה הנוכחית של "טיים"

מארק בניוף / צילום: רויטרס
מארק בניוף / צילום: רויטרס

השבועון "טיים" קיבל בית חדש. כמעט 8חודשים אחרי שחברת מרדית השלימה את רכישתו, היא הסכימה למכור אותו ב-190 מיליון דולר למארק בניוף, אחד ממייסדי אתר סיילספורס, ולרעייתו לין בניוף.

המכירה המוצעת צפויה להיסגר בתוך 30 יום. בני הזוג בניוף רוכשים את "טיים" כאנשים פרטיים, וההסכם אינו קשור לחברת מחשוב הענן וקשרי הלקוחות סיילספורס, שבניוף מכהן כיו"ר ומנכ"ל משותף שלה. לפי הודעתם לעיתונות, הם לא יהיו מעורבים בניהול היומיומי של העיתון ובהחלטות עיתונאיות, ואלה ימשיכו להיות תחת ההנהלה הנוכחית של "טיים".

"כוחו של 'טיים' תמיד היה בדרכו הייחודים לספר את סיפורם של אנשים ונושאים שמשפיעים על כולנו ומחברים בינינו", צייץ בניוף בטוויטר. "זו תיבת אוצר של ההיסטוריה והתרבות שלנו. אנו רוחשים כבוד עמוק לארגון, ולכבוד הוא לנו להיות חלק במותג האייקוני הזה".

בני הזוג אופטימיים לגבי ציבור הקוראים הרחב של השבועון ועסקי הווידאו המתרחבים שלו. "הכוח של 'טיים' הוא כתיבה ייחודית של סיפורים על אנשים ונושאים שמשפיעים עלינו ומתחברים לכולנו", אמרה לין בניוף.

בני הזוג בניוף הם האמידים התורניים מעולם הטק שקונים מגזין חדשות מסורתי. ב-2013 מנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס, קנה את היומון "ושינגטון פוסט". בשנה שעברה קנתה לורין פאואל ג'ובס, אלמנתו של טייב ג'ובס, את השליטה במגזין "אטלנטיק" באמצעות הארגון אמרסון קולקטיב. 

צעד חיוני

"מה שמשותף לעולם הוא האמונה בעיתונאות", אמר רובין סטיינברג, יועץ תקשורת.

סיילספורס, חברת תוכנת מחשוב ענן שמוצריה מיועדים לעסקים, מתחרה ביריבות כמו אורקל ומיקרוסופט. היא קידמה לאחרונה את הנשיא ומנהל התפעול שלה, קית' בלוק, לכהונת מנכ"ל משותף לצד בניוף.

בניוף הוא איש עסקים פעיל מבחינה חברתית. בכמה הזדמנויות הוא דיבר נגד מאמצי המדינה להגביל את זכויות הקהילה הלהט"בית. הוא ואשתו נחשבים גם לנדבנים חשובים.

מכירת "טיים" היא צעד עסקי חיוני למרדית, שמוציאה לאור מגזינים ובהם "פיפל" ו"מגנוליה". מרדית הוציאה למכירה במארס השנה 4 כותרים של חברת טיים - המגזינים "פורצ'ן", "טיים", "מאני" ו"ספורטס אילוסטרייטד". אבל המכירה לא יצאה לפועל, בגלל הפערים בין שווי המגזינים לפי מרדית ומה שהמשקיעים היו מוכנים לשלם. לפי שעה נמשך המשא-ומתן על מכירת "פורצ'ן", "מאני" ו"ספורטס אילוסטרייטד".

"במשך יותר מ-90 שנה, 'טיים' היה בחזית האירועים והסיפורים המשמעותיים ביותר שעיצבו את השיח העולמי שלנו", כתב טום הרטי, מנכ"ל מרדית, בהודעתו. "אנחנו יודעים ש'טיים' ימשיך להצליח ונמצא בידיים טובות של בני הזוג בניוף".

המכירה היא פרק חדש בחייו של מגזין שהיה אחד הקולות הפוליטיים והתרבותיים החזקים ביותר של ארה"ב, שעמודי השער במסגרת האדומה שלו היו שם נרדף לאירועים החשובים של השבוע. גיליונות מיוחדים, כמו "איש השנה" השנתי ו"טיים 100" של רשימת 100 האנשים המשפיעים ביותר בעולם בכל שנה, הפכו לאירוע תקשורת בפני עצמו.

"ל'טיים' יש תהודה, מפני שהוא הציג תמיד את נקודת ההשקפה של ארה"ב", אמר ריצ'רד סטנגל, העורך לשעבר של השבועון. "הכול היה על הצעת ניתוח, פרסום רעיונות חדשים, עם תחכום וליטוש".

סטנגל הביע ביטחון שהשבועון ימשיך להתקיים, והשווה אותו ל"נכס קלאסי על שפת הים". 

ירידה בתפוצה

בניהולה של חברת טיים, השבועון ניסה לקצץ עלויות דפוס ולהשקיע בהזדמנויות דיגיטל. תפוצת "טיים" ירדה בצורה דרסטית ל-23 מיליון גיליונות בששת החודשים ינואר-יוני השנה, לפי "ברית המדיה המבוקרת", מ-3 מיליון גיליונות בתקופה המקבילה ב-2017.

בו-זמנית, ציבור משתמשי מהדורת הדיגיטל עלה ל-31.7 משתמשים ייחודיים ביולי השנה, מכמעט 27.4 מיליון משתמשים ביולי 2015, לפי מדידה של comScore.

משקיף ותק בתחום התקשורת אמר שהבעלים החדשים יצטרכו להחליט באיזו תדירות לפרסם את מהדורת הדפוס, ואיך להמשיך להסתגל לקוראים שהתרגלו לדיווחי חדשות קצרים וממוקדים יותר. "הם יצטרכו לספק יתר מידע בפחות זמן ובפחות שטח", אמר סמיר חוסני, מנהל המרכז לחדשנות במגזינים באוניברסיטת מיסיסיפי. 

"הרבה מעבר לשבועון"

"טיים" הוקם על-ידי בוגרי אוניברסיטת ייל הנרי לוס ובריטון הדן במארס 1923 ונמכר במחיר של 15 סנט לגיליון. תפוצתו הייתה 9,000 גיליונות צנועים, לפי היסטוריה שנכתבה על-ידי רוברט אלסון. המגזין עזר להביא את הסיפורים הגדולים ביותר של היום אל הסלון של האמריקאים, עם כתבות שער על הו צ'י מין (מנהיג וייטנאם הקומוניסטית המנוח) ב-1954, מבט על המועמד לנשיאות ג'ון קנדי ב-1960 ופרופיל של הבמאי ספייק לי באותה שנה.

"זמן רב, להיות על שער המגזין 'טיים' היה חותמת האישור שאתה במרכז התודעה האמריקאית", אמר רוברט תומפסון, פרופסור לתקשורת ותרבות פופולרית באוניברסיטת סירקיוז.

תומפסון העריך כי לנוכחות האינטרנטית של "טיים" אין את אותה היכולת לרכז את תשומת-הלב באוקיינוס של מקורות חדשות מקוונים. הוא טוען, עם זאת, כי "טיים" עדיין מציע ערך בסיוע לצרכנים להבין את מחזורי החדשות היומיים.

"עשינו הרבה כדי לשנות את המותג בשנים האחרונות, כדי שיהיה הרבה מעבר לשבועון", אמר אדוארד פלסנתול, העורך הראשי של "טיים". הוא הוסיף כי העסק הוא "רווחי בצורה סולידית".

מרדית לא מפרסמת פרטים כספיים על ביצועי המגזינים שלה, וכך נוהגת גם חברת טיים.

במכתב לעובדי החברה כתב פלסנתול כי בני הזוג בניוף כבר קוראים לשבועון "לחשוב בגדול ולטווח הארוך". "איך ייראה 'טיים' בשנת 2030? מה תהיה המשמעות שלו לאנשים בעוד עשרות שנים?", הוא כתב.

עוד כתבות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים