גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל רדקום: "ברור שחברה בגודלנו תחווה מדי פעם איטיות"

סופת הטייפון שפגעה בלקוח מרכזי של רדקום בפיליפינים סחררה את מניית רדקום, שאיבדה 27% ב-3 ימי המסחר האחרונים ומחקה משווי השוק שלה כ-65 מיליון דולר ● המנכ"ל ירון רבקאי מנסה להרגיע את הרוחות: "מנילה לא נפגעה בצורה קשה. עם זאת, אני רוצה להיות זהיר ולא להגיד שזה מאחורינו"

סופת הטייפון שפגעה בפיליפינים בימים האחרונים סחררה גם את מניית רדקום  - חברת טכנולוגיה ישראלית שנסחרת בנאסד"ק. ביום שני צנחה מניית רדקום ב-29% על רקע הסופה, וזאת משום שאחד הלקוחות המרכזיים של רדקום מגיע מהפיליפינים. מדובר ב-Globe Telecom, ספק תקשורת שתרם 12% מהכנסות רדקום ב-2017, ושעל רקע חידוש חוזה בסוף השנה שעברה זינק חלקו היחסי בהכנסות רדקום ל-34% ברבעון השני של 2018 (כ-3.6 מיליון דולר).

מניית רדקום ירדה ב-38% השנה

בעקבות הנפילה החדה במניה, שהייתה גם במחזור מסחר גדול, החליטה הנהלת רדקום לזמן שיחת ועידה למשקיעים ולאנליסטים שלשום, רקע לפני כניסת יום כיפור. בשיחה ניסה מנכ"ל רדקום, ירון רבקאי, להרגיע את הרוחות וציין שלחברה לא ידועה כל השפעה על עסקיה בעקבות הטייפון.

בתגובה טיפסה מניית רדקום באותו יום ב-14.3%, אך שוב חזרה אתמול להיחלש ואיבדה 10.4%. בסך הכול איבדה החברה 27% משוויה בשלושת ימי המסחר האחרונים, כ-65 מיליון דולר, והיא נסחרת כעת בנאסד"ק בשווי של כ-174 מיליון דולר.

רדקום מקבוצת רד של האחים זהר ויהודה זיסאפל מספקת פתרונות לניטור ובחינה של תעבורה ברשתות תקשורת. המפסידים העיקריים "על הנייר" מהצניחה בשווי המניה הם זהר זיסאפל, ממייסדי החברה ודירקטור בה, שמחזיק ב-22.2% ממניות החברה. משווי ההחזקה שלו נחתכו בימים האחרונים 14.1 מיליון דולר.

בעל מניות משמעותי נוסף הוא בית ההשקעות ילין לפידות, שלפי הדיווח האחרון מחזיק ב-12.9% ממניות החברה, ורשם ירידת שווי של 8.2 מיליון דולר; גוף מוסדי נוסף שמחזיק במניות הוא רייג'ינג קפיטל מארה"ב, עם החזקה של 9.2%, וירידת ערך של 6 מיליון דולר בימים האחרונים.

בשיחת הוועידה ציין המנכ"ל ירון רבקאי: "אנחנו לא יודעים על שום השפעה (של הטייפון) על עסקינו, וממשיכים להיות בקשר עם הלקוחות, בנוגע לכל השפעה אפשרית".

בשיחה היום (ה') עם "גלובס" מספר רבקאי, כי בחברה לא ידעו מה גרם לנפילה החדה ביום שני, ופנו לאנשי קשרי משקיעים ובנקאים לברר מה יכול להוביל לכך. הסיבות שעלו הן הטייפון, וכן שמועות בנוגע להצעה שהגישה רדקום כביכול לרכישת חברה. גם על כך אמר רבקאי בשיחת הוועידה, שלחברה אין כרגע מה לדווח, אך ציין שהיא מחפשת הזדמנויות רכישה.

מה שמעתם עד כה מהלקוח מהפיליפינים?

"אנחנו בקשר איתם. כרגע אנחנו לא חושבים שיש איזשהו אימפקט, מנילה לא נפגעה בצורה קשה. עם זאת, אני רוצה להיות זהיר ולא להגיד שזה מאחורינו, כי אולי נקבל פתאום טלפון בשבוע הבא או בהמשך. להערכתי, הסיכוי לכך נמוך, ומדובר בלקוח איתן".

מה אתם מחפשים בתחום המיזוגים והרכישות?

"חלק מהאסטרטגיה שלנו היא לגדול גם באמצעות רכישות. אנחנו מסתכלים על חברות, אנחנו בקשר עם חברות, אבל אין משהו סופר-בשל, וכשיהיה - נודיע. בעדיפות ראשונה אנחנו מחפשים טכנולוגיה משלימה עם סינרגיה לטכנולוגיה שלנו, אבל גם עם פעילות מסוימת, לא רק טכנולוגיה".

בסוף המחצית הראשונה היו לרדקום 71.4 מיליון דולר בקופה, לאחר שגייסה סכום של 29 מיליון דולר לפני כשנה, במחיר מניה של כ-20.3 דולר, לעומת כ-12.6 דולר כיום.

בשיחת הוועידה ציינה החברה, כי בעוד שעתיד ה-NFV - פתרון מבוסס תוכנה - מבטיח יותר מתמיד, לאחרונה ישנה האטה בקצב המעבר ל-NFV, ולכך יכולה להיות השפעה על רדקום. בשלב זה אין שינוי בתחזית השנתית, שהיא להכנסות של 43-47 מיליון דולר, צמיחה של 16%-26% מ-2017, אך בחברה בוחנים את השפעות הנושא.

היום אמר רבקאי: "כולם מצפים מאיתנו להודיע על עסקאות' ועד שלא מודיעים יש מתח. מחזור המכירות בתחום שלנו ארוך ויכול לקחת 9-18 חודשים. אנחנו לא חברה עם מאות תהליכי מכירה בכל רגע נתון - אנחנו בשוק הטלקום ומתמקדים בלקוחות הגדולים של השוק. מפעילי התקשורת עושים את המעבר הזה בצורה הדרגתית.

"רואים בארץ, ובכל העולם, שה-ARPU יורד, והטכנולוגיה שלנו עוזרת למפעילים. AT&T, למשל, אמרה שאנחנו אחת ההצלחות שלהם, כי הם מצליחים להוריד את עלות הרשת בעזרת הטכנולוגיה שלנו, אבל לא לכל לקוח יש כיסים עמוקים כמו ל-AT&T. משקיעים שנמצאים איתנו לאורך זמן מבינים את זה".

לדברי רבקאי, החברה תסיים את הרבעון, תבחן את המצב ותשתף את המשקיעים, ייתכן שעוד לפני פרסום הדוחות הבאים.

אתה אופטימי בנוגע לרדקום?

"כן, בהחלט. כשנמצאים במסע הזה עם ענק התקשורת AT&T זה עולם אחר, יש לנו יחסים טובים איתם, עובדים על תוכניות מעבר לשנת 2020. לקוח כזה תמיד דואג שתהיה בחזית הטכנולוגיה, ויש לנו בחברה את כל הידע ההנדסי וההשקעה להיות שם תמיד.

"לי ברור שחברה בגודל שלנו תחווה מדי פעם איזו איטיות, אבל אנחנו תמיד עם יד על הדופק, על האסטרטגיה הנכונה. החברה בריאה, יש לנו מאזן חזק, ואין לי ספק שרדקום תמשיך לרוץ קדימה". 

עוד כתבות

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

פיצוצים וענני עשן: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד

אנשים מנסים לתפוס מחסה בעקבות פיצוץ, טהרן הבוקר. ניו יורק טיימס מדגיש כי התקיפה התבצעה בשעת העומס / צילום: Reuters

דיווחים על מבצע שתוכנן חודשים ופינוי חמינאי: כך מתפתח הסיקור העולמי

כלי תקשורת מובילים בארה"ב מדווחים על תקיפות אמריקאיות ישירות, ועל ריכוז כוחות חסר תקדים באזור, הגדול מאז 2003 ● באירופה שונה המסגור הראשוני כדי לכלול את וושינגטון כשותפה מלאה למהלך, וכן דווח כי המנהיג העליון חמינאי הובל למקום בטוח מחוץ לבירה ● הניו יורק טיימס מציין כי התקיפות התרחשו בשעה שמיליונים בדרכם למקומות עבודה ולבתי ספר, וב-CNN מתמקדים גם בהשלכות הכלכליות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כמה זמן לוקח לכטב"מים להגיע מאיראן לישראל וכמה לטיל בליסטי?

איראן הודיעה כי גל של עשרות כטב״מים נמצא בדרכו לישראל ● כמה זמן ייקח להם להגיע, מה ההבדל בין סוגי הטילים השונים ומה כולל מערך ההגנה האווירית של ישראל? ● גלובס עושה סדר

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שני, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר