גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלדד תמיר: "לא רואה כרגע סיבה לאיזשהו משבר פיננסי"

אלדד תמיר, המנכ"ל והבעלים של בית ההשקעות תמיר פישמן ושות', מסתכל על השוק הגלובלי ומוצא הרבה סיבות לאופטימיות ● בראיון ל"גלובס" הוא מתאר אילו הזדמנויות הוא מוצא בסין, מדוע הוא פחות אופטימי באשר לשוק המקומי, ומה לדעתו תהיה התוצאה של מלחמת הסחר: "בסוף ארה"ב וסין יגיעו להסכם, והוא יעשה טוב לשוק העולמי"

אלדד תמיר, מנכ"ל ובעלים של בית ההשקעות תמיר פישמן ושות' \ צילום: קובי מהגר
אלדד תמיר, מנכ"ל ובעלים של בית ההשקעות תמיר פישמן ושות' \ צילום: קובי מהגר

עשור אחרי המשבר הפיננסי העולמי, שוק המניות האמריקאי אינו מראה סימנים של עצירה. זאת למרות מלחמת סחר שהולכת ומסלימה בין ארה"ב לסין וכאשר בעולם כולו המגמות רחוקות מלהלהיב. כך למשל מדד S&P 500 נסחר בשבועות האחרונים מעל רמה של 2,900 נקודות ומשקף תשואה חיובית של כ-9% מתחילת השנה, כאשר באירופה מציג מדד STOXX600 הרחב תשואה שלילית של כ-1.5% באותה התקופה.

גם בכלכלות המתעוררות המצב אינו מלהיב. בחלקן, המדדים עוד רשמו עליות שערים או לפחות שומרים על יציבות, אולם הנפילה של מרבית המטבעות המקומיים במדינות אלה מול הדולר שחקה את רווחי המשקיעים הזרים ואף האמירה את הפסדיהם היכן שגם מחירי המניות נפלו עם המטבעות. אם בהודו נרשמה מתחילת השנה עלייה של כ-10% במדדי המניות אל מול נפילה בשיעור דומה של הרופי מול הדולר, הרי שבסין התחזק הדולר בכ-6% מול היואן בשעה שבורסת שנגחאי רושמת ירידה של כ-18%.

הסיבה לירידות החדשות בסין היא מלחמת הסחר שהולכת ומחריפה בין ארה"ב לסין, שבאה לידי ביטוי בהטלת מכסים משני הצדדים ושגורמת למשקיעים זרים להוציא את השקעותיהם מהמניות של החברות הסיניות. לפי שעה נושא זה אינו מביא עימו כאמור השפעה מהותית על שוק המניות האמריקאי, אולם נבואות הזעם בנושא רק הולכות ומתרבות. אתמול למשל כתב מייקל הארטנט, אסטרטג ההשקעות הראשי של בנק אוף אמריקה מריל לינץ', כי השוק השורי הגדול הולך ומסתיים וכי הצמיחה הכלכלית בארה"ב הופכת לפחות ודאית לאור העלאות הריבית והשפעותיה על חובות הפירמות העסקיות.

אלא שלדעת אלדד תמיר, מנכ"ל ובעלים של בית ההשקעות תמיר פישמן ושות', האופטימיות של שוק המניות היא במקומה, לאור המצב הכלכלי האיתן בארה"ב והשיפור המתמיד ברווחי החברות. בראיון ל"גלובס" הוא אומר שלהערכתו ארה"ב וסין יגיעו בסופו של דבר להסכם, שישפר את הסחר העולמי.

"התזה שלי היא שבסוף ארה"ב וסין יגיעו להסכם. זאת השיטה של דונלד טראמפ כמעט בכל מקום. הוא פועל עם הרבה כוח ואלימות, קצת כמו המאפיה, אבל בסופו של דבר המטרה שלו היא כן להגיע להסכם.

"הנושא המרכזי שצריך לזכור ברקע הוא שסין לא מתנהגת בצורה חופשית, ובעצם רוכבת על השוק המערבי. מצד אחד היא מכניסה אליו מוצרים ומצד שני קשה מאוד למכור מוצרים בתוך סין בצורה חופשית. אני מחובר לרשתות הידיעות בכל מקום ואני כבר מזהה שהסינים מתחילים לקלוט את זה. ככה שאני חושב שבסוף יגיעו להסכם ושההסכם הזה יעשה טוב לסחר העולמי".

תמיר פישמן ושות', שמנהל נכסים בהיקף של כמיליארד דולר, עוסק בניהול קרנות נאמנות, בנקאות להשקעות על ידי ייצוג בית ההשקעות האמריקאי פייפר ג'פריס, ניהול קרנות גידור, ניהול תיקים דיגיטלי ופעילות אופיס. בנוסף, במסגרתו פועלת סוכנות פנסיונרית, חברת ניהול קרנות הנאמנות, שאותה מנהל תמיר בעצמו, והיא המגייסת הגדולה ביותר השנה בשוק קרנות הנאמנות. לבית ההשקעות יש קרן מניות שמציגה תשואה של כ-12% בשנה האחרונה ומובילה בפער ניכר את הקטגוריה אליה היא משויכת.

כשתמיר מנתח את הנעשה כיום בשוקי המניות, הוא אומר ש"קודם כל המצב של הכלכלות הוא מעולה. הנתונים של ארה"ב ושל החברות שפעילות שם מפתיעים אותנו כל פעם מחדש. אירופה יוצאת לאט לאט מהמשבר וצריך לזכור שיש שם עוד אחוזי אבטלה גבוהים, כך שבאירופה יש עוד הרבה אפסייד וצריך לזכור ששוקי המניות שם לא היו להיט בשנה האחרונה".

"טראמפ עושה משהו נכון"

אבל את אחת ההזדמנויות הגדולות הוא רואה עכשיו בחברות הסיניות. "שיטת ההשקעות העולמית בשווקים מתעוררים ובמיוחד בסין, היא בעיקר דרך תעודות סל. תנועות ההון של תעודות סל גורמות לכך שלמשל אם יש עכשיו את מלחמת הסחר, אז כולם מוכרים את תעודות הסל על סין ואז כל שוק המניות שם עולה ויורד. זה יוצר המון הזדמנויות. למשל חברות כמו באידו ועליבבא יורדות למרות שהן לא קשורות למלחמת הסחר ולא יהיו קשורות למלחמת הסחר.

"מניות של חברות אינטרנט סיניות נשחטו והן היום הגיעו למכפילים שמשקפים בעיניי הזדמנות חד פעמית. החברות הללו הן כבר מזמן חברות גלובליות. הן מוכרות בכל העולם ובמיוחד כשאנחנו יודעים שבסין כל הנושאים של דיגיטציה ושל תשלומים בדיגיטציה רק הולכים וגדלים. תראה למשל חברה כמו טנסנט (בעלת האפליקציה הפופולרית וויצ'אט, ע"כ).

מניות האינטרנט הסיניות בשנה האחרונה

"אני חושב שהנושא הזה מייצר הזדמנות ענקית. יש שם מכפילים של 10, או 8 או 12 לחברות שצומחות 50%, 60%, 70% או 100% בשנה. גם בארה"ב ראינו בשנה האחרונה עליות במכירות וברווחים של החברות, כשהשווקים באופן כללי די מאוזנים השנה. כך שהטבע איכשהו מסדר הזדמנויות חדשות כל הזמן, ולכן אני בסך הכול אופטימי, בהנחה שבאמת יגיעו להסכם.

"אם תהיה עוד אסקלציה שתפגע במסחר הגלובלי, אז הכול יכול ליפול, אבל אני מאמין שיש משא ומתן מאחורי הקלעים ושבסוף יהיה איזשהו הסכם סחר בין ארה"ב לסין, בדיוק כמו שהיה לארה"ב עם אירופה ועם קנדה, ובדיוק כפי שהיה כבר עם מקסיקו. כך שעם כל הביקורת על טראמפ, הרי שהוא עושה משהו נכון לסחר העולמי".

ואתה לא מפחד שעד שיגיע ההסכם, האסקלציה הזאת תביא להאצה באינפלציה שתפגע בשווקים?

"ארה"ב כבר נמצאת באיזשהו תהליך אינפלציוני, אבל הוא עדיין לא מתפרץ. הסיבה היא שיש עוד מגמה הפוכה בעולם, והיא שהדיגיטציה גורמת למוצרים להגיע לצרכן הסופי עם הרבה פחות עמלות ליבואנים ולמפיצים וכדומה. לכן יש כל הזמן תהליכים של ירידת מחירים כשאנחנו יכולים לקנות בכל העולם מוצרים הרבה יותר זולים.

"שתי ההשפעות הללו די מאזנות אחת את השנייה. אני חושב שהאמריקאים יעלו את הריבית, אבל גם ההיסטוריה אומרת שעליית ריבית בתקופה כלכלית טובה לא גורמת לאיזושהי דרמה גדולה בשווקים. סטיית תקן תהיה עם תהליך עליית הריבית, אבל בסך הכול כשחברות צומחות וגדלות ומרוויחות יותר כסף, ובהנחה שהסחר העולמי גם יהיה יותר הוגן, אז קיימות לדעתי עוד הרבה הזדמנויות".

"עליית הריבית בארה"ב תימשך וזה טוב"

 קצב של העלאת הריבית בארה"ב ב-0.25% אחת לרבעון, כפי שהוא מסתמן בשנה האחרונה, הוא סביר באופן שהשוק יוכל לעלות יחד איתו?

"אני חושב שכן. בוא לא נשכח שחצי מעליית הריבית כבר נעשתה וזה לא גרם ליותר מדי דרמה בשווקים. יהיו עוד 4-5 העלאות ריבית ואני לא יודע מה יהיה הקצב שלהן, אם תוך שנה, שנה וחצי או שנתיים וחצי, אבל זה לא כל כך משנה. בסופו של דבר עליית הריבית בארה"ב תימשך וזה טוב לשוק האמריקאי לנורמה.

"השפעה על השווקים, גם אם היא תהיה, תתבטא לאור התוצאות העסקיות של החברות. צריך לזכור שהחברות הצומחות של היום הן לא כמו אלה של פעם, שהיו בנקים, חברות פיננסים, ביטוח ונדל"ן. הכלכלה העולמית השתנתה וההשפעה של הריבית על החברות הצומחות של היום היא אפסית. לכן לדעתי לא תהיה דרמה גדולה, אבל זה ישפיע על התחזקות הדולר, שזה תהליך שאנחנו כבר רואים. התהליך הזה, אגב, מאפשר למדינות אחרות, שהמטבע שלהן נחלש קצת, להיות יותר תחרותיות, ככה שאיכשהו הכלכלה מסדרת את העניינים אם לא מפריעים לה".

 אתה נשמע מאוד אופטימי, אבל מתחילת השנה אנחנו נתקלים בהרבה מאוד נבואות זעם, שנשמעות מפי בכירי המשקיעים, הכלכלנים והאסטרטגים בארה"ב.

"אני קורא את כל נבואות הזעם, ואגב תמיד היו כאלה. אבל מעבר לאמירות שאנחנו בסוף עליות של עשר שנים ושכעת השווקים צריכים לרדת, לא מצאתי נימוקים למה זה צריך לקרות. בסוף צריך להתייחס לכלכלות ולא לנבואות, ואני לא רואה סיבה מה יגרום לכלכלה האמריקאית, שהיא חזקה מאוד, להתמוטט. אנחנו גם רואים את הכלכלה האירופית מתחזקת ואת הכלכלה הסינית מתחזקת.

"תמיד יכול להיות משהו שאנחנו לא יודעים מהיכן יבוא, אבל אני לא מתייחס לנבואות זעם שלא מבוססות על דברים אמיתיים, ואני לא מוצא אותם. אנחנו לא רואים משבר כלכלי עולמי, הבנקים הרבה יותר חזקים, אז המשבר לא יבוא מהמגזר הפיננסי. תמיד יכולים להיות תיקונים בשוק ובשנה האחרונה ראינו תיקון של מכפילים גבוהים. אבל כמי שקורה כל יום כמה שעות, אני לא רואה כרגע סיבה לאיזשהו משבר פיננסי".

צפי לבעיות בנדל"ן המקומי

לפני שנה דיברו על הסתברות גבוהה למיתון ב-2019, אחר כך דחו את זה יותר לכיוון 2020. זה משהו שאמור להדאיג?

"אני מכיר את האמירות האלה, אבל אני לא רואה שום סיבה למיתון בארה"ב ב-2019. אנשים אומרים שהיו לנו עשר שנים טובות, אז עכשיו הגיע הזמן לשנים פחות טובות, אבל אני לא רואה מאיפה זה בא. הקצב של הסחר העולמי עולה וזה כשאירופה מפגרת בהתאוששות מהמשבר ב-5 עד 7 שנים אחרי ארה"ב, כך שיש לה עוד הרבה לאן לצמוח. היחידים שיכולים כרגע לקלקל הם הפוליטיקאים, אבל אותם אי אפשר אף פעם לצפות.

"מעבר לזה, הכלכלה העולמית נראית מאוד חזקה, ואחת הסיבות לכך היא שיש טרנספורמציה ממודלים כלכליים ישנים למודלים חדשים וכניסה של דברים חדשים שלא היו מעולם. אז יכול להיות משבר, אבל כשאני מסתכל על תמונת המאקרו של העולם, אני לא רואה מאיפה הוא יבוא".

 בוא נעבור לשוק המקומי. הבורסה בתל-אביב מראה לאחרונה סימנים של התאוששות אחרי תקופה ממושכת של תשואות אנמיות. יש למשקיעים סיבה להיות אופטימיים?

"דווקא פה אני הרבה יותר פסימי. הבורסה התאוששה כי אנשים הוציאו כסף מארה"ב בגלל פחד והכניסו אותו למניות כאן. הכלכלה המקומית נראית טוב, אבל התחושה שלי היא שהעתיד שלה הוא פחות טוב. פריון העבודה לא מספיק טוב, קצב ההצטרפות של מיעוטים לא מספיק טוב, וכשמסתכלים על כל האוכלוסייה, אז הדברים הללו מאוד יפגעו בשיעור הצמיחה.

"כך שההסתכלות שלי על הכלכלה הישראלית היא שהייתה תקופה מאוד טובה, הרבה בגלל ריבית נמוכה ואשראי צרכני מאוד גדול, אבל אני צופה בעיות בשוק הנדל"ן. רמות המחירים נראות לי בשיא. משקיעים מסוימים לא יכולים לקנות כאן דירות כמו פעם בגלל הנושא של הלבנת הון, והפריון נמוך יותר. כך ששיעורי הצמיחה של המשק הישראלי יהיו יותר נמוכים בשנתיים-שלוש הקרובות. אני לא מצפה למשבר גדול כאן, אבל באופן כללי אני בקשר לכלכלה הישראלית אני פחות אופטימי.

"לגבי הבורסה בתל-אביב, כמשקיע שמנהל הרבה מאוד כסף, היא לא כל כך מעניינת. יש כאן מעט מאוד חברות מדהימות שאני יכול להגיד שהייתי רוצה להשקיע בהן. כשמשווים את שיעורי הצמיחה של החברות כאן לחברות בחו"ל, אז זה בכלל עולם אחר. יש פה נדל"ן, יש פה בנקים ויש פה בעיקר כלכלה ישנה ומקומית, עם מעט מאוד יצוא, כך שזה לא מעניין במיוחד.

"הבורסה גם לא ממש משקפת את הכלכלה. מספיק שמניה כמו אופקו מתרסקת, אז המדדים יורדים וזה קצת בדיחה. יש אגרות חוב קונצרניות שמשלמות ריבית טובה, וזה מעניין. אבל בעוד שנה הריבית הממשלתית בארה"ב תהיה 3% ואפילו חברה עם דירוג AAA תשלם ריבית של 4%-5%. אז למה לי להשקיע באג"ח של חברה ישראלית שמשלם 2%? 

בוקסה: הגיע הזמן לקרנות נאמנות עם ניהול אקטיבי

בעשור שחלף מאז המשבר הפיננסי של 2008 רשמו מדדי המניות בארה"ב ובמדינות רבות בעולם עליות שערים חדות. עליות גורפות אלה של השווקים הניבו תשואות טובות למשקיעים במכשירים פאסיביים (תעודות סל, קרנות סל וכדומה), וייתרו למעשה את הצורך בהשקעה בקרנות נאמנות מנוהלות (אקטיביות), בעלות דמי ניהול גבוהים יותר. עם זאת, לדעת אלדד תמיר כעת יש לשנות את קו החשיבה בתקופה הנוכחית.

לדבריו, "בעשר השנים האחרונות הכול בעולם היה סביב נושאי המאקרו של מדיניות מוניטרית ויציאה מהמשבר ותעודות הסל עשו את העבודה בתקופה הזאת. אבל אני חושב שכבר בשנה האחרונה, ובעיקר בהסתכלות קדימה, משקיעים צריכים לשים לב כי ברגע שהבורסות לא נשלטות על ידי גורמים מאקרו כלכליים, המניות של החברות ייסחרו על פי הביצועים העסקיים וזה למעשה חזרה ליסודות של ניהול ההשקעות. לכן לדעתי בהסתכלות קדימה תעודות הסל לא יעשו עבודה טובה עבור המשקיעים בהן. זה נכון גם בארץ וגם בעולם.

"היום צריך להיות בהשקעת מיקרו ולא בהשקעת מאקרו. בתעודות סל מאוד קשה לעשות את ההבחנה הזאת, גם ברמת השוק כולו וגם ברמת המגזרים, כאשר ההבדלים בין החברות השונות ובין המגזרים השונים הולכים וגדלים. אנחנו למשל מעבירים עכשיו חלק גדול מההשקעות שלנו בתחומי האינטרנט למניות בסין, כי אם אפשר לקבל את עליבאבא במכפיל 12, אז למה לא?". 

עוד כתבות

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

ראש המיליציה העזתית: "אין מניעה מעימות עם חמאס וממלחמת אחים"

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי