גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איפוס כוונות: האפליקציה שתייעל את מטווחי הירי

סרן (במיל') טל טיניקיג'יו-אברג'יל ותא"ל (במיל') אורן אבמן הקימו יחדו סטארט-אפ בשם "דאבל שוט", שאמור לפשט ולייעל את תהליכי האיפוס של רובים ואקדחים ● אבמן: "כינסנו חברים ומשפחה וגייסנו חצי מיליון שקל, לאחר שהבאנו גם הון עצמי"

טל טיניקיגיו-אברגיל אורן אבמן / צילום: אלון רון
טל טיניקיגיו-אברגיל אורן אבמן / צילום: אלון רון

סרן (במיל') טל טיניקיג'יו-אברג'יל הדריכה במשך שנים לוחמים בבית הספר ללוחמה בטרור על כניסה למצבי ירי שונים וגם להבטיח ממוצע טוב של פגיעות במטרה.

רק אחרי שהיא סיימה שירות ממושך בענף הקליעה של צה"ל, פשטה מדים וחייכה אל החיים באזרחות היא הבינה שתחום הירי שאותו היא נשמה מאז שהייתה חיילת צעירה, לא השתנה מזה עשורים. בזמן הזה כלי הירייה עצמם כבר התקדמו כמה צעדים גדולים קדימה, והתווספו להם אביזרים נלווים כמו כוונות אופטיות מתקדמות, קתות וידיות שעשויים מחומרים קלי משקל תוך שיפור נוחות השימוש בהם ובעיקר, תוך שיפור משמעותי בביצועים.

התובנה הזאת הובילה לשיחת טלפון שטיניקג'יו-אברג'יל יזמה עם המפקד שלה לשעבר, תא"ל (במיל') אורן אבמן.

היא בת 28, נשואה ואם לתינוקת, שירתה ב-3 שנות השירות האחרונות שלה בצה"ל בתפקיד הרל"שית של אבמן.

מאז שהם סיימו את שירותם הם הקפידו לשמור על קשר טוב, אלא שהפעם השיחה ביניהם התגלגלה למיזם המשותף שהם מובילים כעת ובמרכזו הסטארט-אפ שנקרא "דאבל-שוט".

מדובר במיזם שאמור לפשט ולייעל את תהליכי האיפוס של רובים ואקדחים באמצעות אפליקציה ייעודית ומאובטחת שניתנת להתקנה בטלפון החכם של כל נושא נשק.

אבמן (50) סיים לפני כשנה ו-3 חודשים שירות ממושך בצה"ל, שבמהלכו הוא מילא שורה של תפקידי פיקוד בכירים, ובהם ראש חטיבת יבשה במפקדת זרוע היבשה ולפני כן, מפקד חטיבת כפיר, מפקד פלחה"ן גולני, סגן מפקד סיירת אגוז, מפקד עצבת עידן ועוד. "המעבר הזה, מגנרל ליזם הוא אירוע גדול שמחייב הסתגלות", הוא אומר בשיחה עם "גלובס". "דאבל-שוט הוא מיזם עסקי ראשון שלי, ולאט לאט הוא התחיל להתפתח ולגזול עוד ועוד זמן ובמושגים של חטיבת גולני הוא כבר דרש 200 אחוז מהזמן".

כמה חודשים מאז אותה שיחת טלפון בין טיניקיג'יו-אברג'יל לאבמן, הרעיון הזה התגלגל וצבר תאוצה כך שהשניים, שעד כה היו רגילים למטווחים ולשטחי אש מאובקים, התחילו ללמוד כיצד מתנהלים מהקומה החמישים ומשהו של בניין משרדים יוקרתי ברמת גן: "אני מספיק בוגר כדי לדעת מה אני לא יודע וטל מספיק צעירה כדי להבין שיש דברים שהיא לא יודעת אז למדנו את הנושא", מספר אבמן. "אני אוטודידקט, אוהב ללמוד לבד, וטל הלכה לבית ספר ליזמים כדי ללמוד כיצד מקימים חברת סטארט-אפ".

טל מתערבת בשיחה: "עבור שנינו זה היה למעשה תירוץ לחזור למטווחים ולירי".

האפליקציה שהם פיתחו מותאמת לאיפוס של כמה סוגים של כלי ירייה, בהם M-4, M-16 מקוצר ונגב, שעליהם מותקנות מגוון כוונות ובהן מפרו מור, ליאור או מארס.

את האפליקציה הם רשמו אצל רשם הפטנטים כפטנט, ולדבריהם השימוש בה מקצר פלאים את תהליך איפוס של כלי הירייה, שבמקרה של איפוס נשקים בקרב מחלקה שלמה של חיילים עשוי להימשך כ-3 שעות: "האפליקציה דורשת צילום של דף המטרה, מבצעים ירי מקבץ של 4 כדורים לעבר הנפ"ר (נקודת פגיעה רצויה י"א) ולאחר מכן, האפליקציה מבקשת לצלם את דף המטרה בפעם השנייה. באמצעות טכנולוגיה מתקדמת של עיבוד תמונה האפליקציה מזהה את נקודות הפגיעה, מסמנת את נקודת הפגיעה הממוצעת ביחס לנפ"ר ומנחה את היורה באופן מדויק כיצד לכוון את כוונת הירי שלו. הפעם הבאה שיעשה ירי, הרובה כבר יהיה מאופס. זה חוסך המון שעות במטווחים והרבה כסף על תחמושת: כדור 5.56 מ"מ עולה 1.90 שקל", אומר אבמן.

האפליקציה, מספרים אבמן וטיניקיג'יו-אברג'יל, טובה לשימוש גם באימוני ירי שנעשים בהתאם לתכנית האימונים הסדורה, והנתונים אודות הביצועים של כל יורה מאוחסנים באגד סדור, עם הפילוחים, הסטטיסטיקות והיכולת לספק התרעה לחיילים שלא ירו במשך תקופה. הם התעלמו מההתרעה? כעבור כמה ימים יקבל אותה מפקדם.

"אי אפשר להתחרות עם אלגוריתמים ועם טכנולוגיה מתקדמת שעליה האפליקציה הזאת מבוססת: הם עושים את זה יותר טוב, יותר מהר ובפחות כסף ממה שאנחנו עשינו את זה עד כה", אומרת טל בהתייחס לאפליקציה שכעת החברה הצעירה שלה ושל שותפה, אבמן, מציעה לצה"ל ולכוחות הביטחון האחרים ובהם גם למשטרה.

אלא ששוק היעד המרכזי של דאבל שוט הוא דווקא שוק הנשק האזרחי בארה"ב: "יש כיום בארה"ב 5 מיליון רובים מסוג M-4 שמוחזקים בידי אזרחים אמריקאים. בעבר, הם כל כך חששו מרפורמות שיוביל הנשיא לשעבר, ברק אובמה לצמצום כלי הירייה - שהם קנו כמויות אדירות של רובים", אומר אבמן.

בעוד פחות מחודש, טיניקיג'יו-אברג'יל ומפקדה לשעבר, אבמן יחשפו את האפליקציה ואת יכולותיה במסגרת התערוכה הביטחונית AUSA שתתקיים בוושינגטון.

את ההון הראשוני שלהם, הם עשו באפריל האחרון: "לא היו לנו משרדים וחברה, רק רעיון טוב ומצגת", משחזר אבמן: "כינסנו חברים ומשפחה וגייסנו חצי מיליון שקל, לאחר שהבאנו גם הון עצמי".

בהמשך, דאבל-שוט גייסה עוד 1.2 מיליון שקל מאנג'לים וכעת היא נמצא בסבב גיוס שלישי, לקראת שיווק המערכת שפיתחו בישראל ובעולם.

בין גיוסי ההון ההכרחיים לבין פיתוח האפליקציה באופן שתפעל ביציבות ותספק תוצאות אמינות, טיניקיג'יו-אברג'יל ואבמן מצאו את עצמם מעבירים שעות וימים במטווחים של מתקן אדם, מאתגרים את האפליקציה בתרחישים ירי שונים בניסיון לבחון את עמידותה.

באותם הימים טל הייתה בהיריון מתקדם, ניסתה להפריד בין הלידות שצפויות לה, זו של בתה הבכורה וזו של החברה שתוביל את המוצר על בסיס הרעיון שהגתה: "הייתי יורה במטווח והתינוקת בבטן נבהלה מקולות הירי והייתה מגיבה בבעיטות".

עוד כתבות

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר