גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את מותגי הפרימיום החשמליים של אירופה

בזה אחר זה משיקים כיום מותגי הפרימיום האירופים מכוניות חשמליות יעילות, מפנקות, מהירות וזולות דרמטית מהמכוניות של טסלה, שחלקן תוכננו עוד בתחילת העשור ● סקירה

תקופה קשה עוברת כיום על אילון מאסק, מייסד טסלה. אם לא די בכך שהמשקיעים מאבדים סבלנות נוכח ההפסדים הנערמים, שבעיות הייצור הסדרתיות טרם נפתרו, ושפליטות הפה (או הטוויטר) מכרסמות באמינות הניהולית של החברה, הרי שכיום המתחרים סוגרים את הפער. בזה אחר זה משיקים כיום מותגי הפרימיום האירופים חשמליות יעילות, מפנקות, מהירות וזולות דרמטית מהמכוניות של טסלה, שחלקן תוכננו עוד בתחילת העשור. וכולן מציעות "גב" גלובלי של יצרנים סדרתיים ומערך ייצור משומן. המהפכה הזו נמצאת גם בדרך אלינו והיא תתחיל כבר בחודשים הקרובים.

יגואר IPACE: הראשונה שתנחת בישראל

הרבה לפני שהגרמניות המחושמלות החדשות ינחתו כאן, לפחות רשמית, כבר תשווק בישראל הגרסה החשמלית של יגואר IPACE, ששולחת מהלומה ישירה לבטן הרכה של טסלה. בתוך עיצוב קרוס-אובר ספורטיבי עם ממדים נדיבים נמצאת מערכת הנעה חזקה וספורטיבית עם שני מנועים חשמליים מתקדמים, אחד לכל סרן, בהספק כולל של עד 400 כ"ס ומומנט של 70 קג"מ.

המנועים מקבלים את הכוח שלהם ממארז סוללות ליתיום מתקדמות בתפוקה של90 קילוואט-שעה, שמספקות טווח נסיעה תיאורטי של מעל 480 ק"מ על-פי מבחני WLTP העדכניים. במצב הביצועים הקיצוני, המערכת מסוגלת להאיץ את הרכב מאפס ל-100 קמ"ש ב-4.8 שניות בלבד. שימוש בטעינה מהירה מאפשר לטעון כ-80% מקיבולת הסוללה בתוך 45 דקות בלבד, אם כי טעינה מלאה משקע ביתי אורכת כעשר שעות.

יגואר טוענת שהמערכת החשמלית שלה מתוכננת לעמוד בתנאים קיצוניים של חום וקור, עם עמידות בפני תאונות, ושהרכב מסוגל אפילו לצלוח מעברי מים עמוקים. פרט לכך, זהו רכב פאר לכל דבר עם בסיס גלגלים באורך כמעט 3 מטרים, מערך פיקוד דיגיטלי וכל עזרי סגנון החיים המוכרים של יגואר. זהו גם הרכב הראשון בקטגוריה שכבר יש לו מחיר יעד בישראל: החל מ-454 אלף שקל, בתחילת השנה הבאה.

מרצדס EQC: חלוץ של מותג חשמלי

מרצדס מסתערת חזיתית על פלח השוק של טסלה באמצעות ליין של דגמים חשמליים ייעודיים, שיישאו את שם המותג החדש "EQ". הדגם הראשון שלה בסדרה, EQC, הוא רכב פנאי בממדים בעיצוב שמזכיר את ה-GLC אבל עם נגיעות ייחודיות למותג כמו חרטום סופר-מודרני עם פנסים על טהרת טכנולוגיית ה-LED ומבנה אווירודינמי חלקלק.

כל רכיבי מערכת ההנעה החשמלית פותחו ומיוצרים עצמאית על-ידי מרצדס, כולל הסוללה שמיוצרת בגרמניה על-ידי חברה בת של הקונצרן.

הרכב מונע על-ידי שני מנועים חשמליים, אחד לכל סרן, עם הספק כולל של 300 קילוואט, המספק לרכב טווח של למעלה מ-450 ק"מ בין טעינות על-פי תקן המבחן של NDEC. שני מנועים פירושם כמובן הנעה לכל הגלגלים.

טעינה של כמעט 80% מקיבולת הסוללה אפשרית תוך פחות משעה בתחנות טעינה ציבוריות ומרצדס ציידה את הרכב במערכת ניהול עם אלגוריתמים חכמים, שממחזרים ביעילות את האנרגיה הקינטית בעת בלימה, שיוט וכדומה.

פרט לכך, זה SUV של מרצדס לכל דבר וזה אומר תא מפואר, מערכות סיוע סמי-אוטונומיות עם אופציה לאוטונומיה בדרגה 4 בעתיד, כמה רמות של אבזור ופאר ועוד. המחיר מיועד להתחרות באודי E-TRON, כלומר נקודת פתיחה משוערת של כ-70 אלף אירו לפני הטבות מס. בעתיד יוצע גם דגם עם מארז סוללות משודרג שיציע טווח רצוף של 500-600 ק"מ בין טעינות ויהיה יקר יותר.

אאודי E-TRON: טכנולוגיה פורצת דרך

מרצדס עשתה מאמצים לא מבוטלים כדי להקדים את השקת ה-EQC (ראו הרחבה בהמשך) ולהסיט את תשומת הלב מההשקה העולמית של ה-E-TRON, אבל ה-SUV החשמלי החדש של אאודי ראוי לכל תשומת הלב, כיוון שהוא אחד הכלים המתוחכמים והמתקדמים ביותר טכנולוגית, שמוצעים כיום בשוק העולמי - עם מנוע חשמלי או בלעדיו.

בתהליך הפיתוח אימצה אאודי גישה הוליסטית, עם פתרונות חדשניים שנועדו להקטין למינימום את הגורמים שמקצרים את טווח הנסיעה החשמלי. כך, בין השאר, זהו הרכב הסדרתי הראשון בעולם שמצויד בפנסי חזית ואחור בטכנולוגיית OLED, המשלבת עוצמת הארה מרשימה ביחד עם צריכת חשמל נמוכה מאוד. אותה טכנולוגיה משמשת גם במערך הפיקוד הדיגיטלי בתוך הרכב עצמו, וזו רק ההתחלה: הגג משובץ בתאים סולאריים, המסייעים לטעון את הסוללה בחניה; תחתית המרכב מכוסה כולה בכיסוי חלקלק, שמטרתו להקטין את הגרר האווירודינמי; את מקום המראות המקובלות מחליפות צמד מצלמות וידיאו ברזולוציה גבוהה, שכמעט אינן בולטות החוצה; ויש גם מערכת בלימה אלקטרו-הידראולית, שמחזירה אנרגיה לסוללה ומגדילה את הטווח האפקטיבי ב-30% כמעט.

ההספק המרבי הרשמי עומד על כ-408 כ"ס, עם מומנט של 65 קג"מ, אבל הוא זמין רק במצב "בוסט" ולפרק זמן של כ-8 שניות. במצב הזה, התאוצה מאפס ל-100 קמ"ש אורכת פחות מ-6 שניות. בשאר מצבי הנהיגה, ההספק מופחת אוטומטית על-ידי המחשב לטובת הגדלת הטווח. הסוללה התקנית, עם הספק 70 קילוואט-שעה, מספקת טווח נסיעה של מעל 400 ק"מ על-פי מבחני WLTP העדכניים, אולם כמו אצל טסלה אפשר יהיה להזמין סוללה עם הספק גדול יותר בכמעט 40% ולהשיג טווח תיאורטי של מעל 500 ק"מ בין טעינות.

השוס יהיה כנראה המחיר: דגם הבסיס יעלה באירופה כ-66 אלף אירו, שהם כ-25 אלף יורו פחות מהדגם המקביל של טסלה. לא פלא שההשקה בינלאומית של הרכב מתבצעת בקליפורניה, המגרש הביתי של טסלה.

ב.מ.וו X5 פלאג-אין 2020: 80 ק"מ על חשמל

ב.מ.וו תשיק בשנה הבאה SUV חשמלי לגמרי על בסיס פלטפורמת ה-X3 עם טווח נסיעה משוער של 400-300 ק"מ בין טעינות. בינתיים, הוא בגדר קונספט בלבד, ועד שיגיע, חובבי היוקרה המחושמלת מבית ב.מ.וו יצטרכו להסתפק בחוויה "כמעט" חשמלית בדמות גרסת הפלאג-אין החדשה של ב.מ.וו X5 החדש.

הגרסה היוצאת צוידה במנוע 4 צילינדרים טורבו-בנזין בנפח 2 ליטרים, שהתקשה לעמוד מול המנועים המחושמלים הגדולים של חלק מהמתחרים. הדור החדש כבר מצויד במנוע V6 טורבו-בנזין בנפח 3 ליטרים בהספק 282 כ"ס, המשודך למנוע חשמלי רציני ומייצר הספק מרשים של 389 כ"ס.

למרות הביצועים הנמרצים (אפס ל-100 ב-5.6 שניות), ב.מ.וו גאה במיוחד בשדרוג "הירוק" המשמעותי. עם סוללות בקיבולת משופרת, מסוגל הכלי לנוע עד 80 ק"מ על חשמל בלבד, במהירות "חשמלית" של עד 140 קמ"ש. צריכת הדלק המשוקללת עומדת על כמעט 50 ק"מ לליטר על-פי המבחנים העדכניים.

פרט לכך, מצויד הרכב בכל החידושים של ה-X5 החדש, שיגיע אלינו בקרוב: ממדים מוגדלים, מערך פיקוד דיגיטלי ועוד. בהנחה שהטבת המס ההיברידית תשרוד עד הגעת הגרסה הזו לישראל בשלהי 2019, זו תהיה אחת אופציה "כמעט חשמלית" פופולרית.

קרוסבאק DS3: פאר חשמלי קומפקטי

השוק הסיני עומד כיום בפני ביקושי ענק לכלי רכב חשמליים, רצוי פרמיום, ומהמגמה הזו יהנו גם הלקוחות האירופאים של פיז'ו-סיטרואן, שאחת מבעלות הבית שלה היא דונפנג הסינית. הסנונית הראשונה היא הגרסה החשמלית של ה-DS3 "קרוסבאק" החדשה.

זוהי הפרמיום-חשמלית הסדרתית הקומפקטית ביותר שהוצגה עד כה באירופה, עם אורך של כ-4.13 מ', אבל לא חסר לה דבר בכל הנוגע לטכנולוגיה עילית ופאר. ההנעה החשמלית מבוססת על מנוע סופר-יעיל בהספק שווה ערך לכ-136 כ"ס עם מומנט של 26 קג"מ. האנרגיה מגיעה מסוללת ליתיום של 50 קילוואט/שעה, ועל-פי נתוני היצרן ,טווח הנסיעה בין טעינות עומד על יותר מ-300 ק"מ על-פי מבחני WLTP המחמירים ולמעלה מ-450 ק"מ על-פי המבחנים הקיימים כיום (NDEC).

עם חיבור למטען מהיר ניתן לטעון כ-80% מהסוללה בחצי שעה, וטעינה מלאה משקע ביתי אורכת כחמש שעות. למרות ההספק הצנוע, הכלי מסוגל להאיץ מאפס ל-100 קמ"ש ב-8.7 שניות.

בתא הנוסעים אפשר למצוא עיצוב פנים ברמה של בתי אופנה, תצוגה כל-דיגיטלית עם גרפיקה מרהיבה וכמובן עזרי בטיחות וניהוג סמי-אוטונומיים. באירופה, מחיר גרסאות הבנזין אמור להתחיל באזור ה-22 אלף אירו בלבד. הגרסה החשמלית תהיה יקרה יותר מן הסתם, אבל עם הטבת המס וקצת מזל, המחיר בארץ עשוי לנוע סביב 200 אלף שקל פלוס-מינוס. אצלנו בשנה הבאה.

עוד כתבות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים