גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך ניצח צעיר ישראלי את ענקית הקניות אמזון

אמזון חזרה בה מדרישת 200 אלף דולר שנפסקו לטובתה בבוררות בארה"ב נגד צעיר ישראלי שסחר באתר הקניות ● עו"ד גיא אופיר מזהיר: "אמזון יצרה מנגנון דורסני חדש. היא תובעת ישראלים בחו"ל, בבוררות קנגרו, כאשר רק ההתגוננות מפני הליך בלתי חוקי בעליל זה בארה"ב תעלה לישראלים עשרות אלפי דולרים"

עו"ד גיא אופיר / צילום: שלומי יוסף
עו"ד גיא אופיר / צילום: שלומי יוסף

לפני מספר שנים פתח א', צעיר ישראלי בן 17, חנות באמזון והחל למכור בה מוצרים שונים. הוא לא דמיין לעצמו שתוך זמן קצר הוא ייקלע למאבק משפטי בינלאומי מול ענקית הקניות, ויינתן נגדו פסק בוררות אמריקאי שמחייב אותו לשלם לה כ-200 אלף דולר ואוסר עליו להשתמש באמזון כל חייו. אבל זה קרה.

הצעיר הישראלי לא ויתר והחליט להילחם נגד אמזון בבית המשפט הישראלי; והשבוע הוא אף הצליח להכניע את הענקית הבינלאומית, כשזו הודיעה לו, מיוזמתה, רגע לאחר שפתח נגדה בהליכים בישראל, כי היא חוזרת בה מהדרישות הכספיות כלפיו.

איך זה קרה? סיפורו של א' מתחיל בסעיף קטן בתקנון האינטרנטי של אמזון, המתפרש על פני 43 עמודים, המחייב את כל מי שמעוניין לעשות שימוש בשירותי האתר אשר בבעלותה לשם מכירת מוצרים שונים, להסכים כי כל סכסוך משפטי בין המשתמש לחברה יתנהל בארצות-הברית ויתחיל בהליכי בוררות בסיאטל.

השאלה אם א' אישר את התקנון של החברה (רבים עושים זאת באופן אוטומטי מבלי לקרוא אותו כלל) שנויה במחלוקת, ואולם מה שידוע באופן וודאי זה ש-א' החל לסחור באתר המכירות האלקטרוני הגדול בעולם - Amazon.com, וזמן קצר לאחר מכן מצא את עצמו במאבק משפטי בינלאומי מול אחד התאגידים הבינלאומיים הגדולים בעולם, ששווי השוק שלו עומד כיום על מעל חצי טריליון דולר, והוא מעסיק קרוב ל-350,000 עובדים ברחבי העולם.

בין השנים 2014 ו-2017 ניהל א' חשבונות למכירת מוצרים שונים באתר, אך לאחר זמן מה העלתה החברה טענה נגדו, לפיה הוא ביצע במהלך השנים מניפולציה בדירוג המוצרים אותם מכר בחשבון הסוחר שלו באתר. בהמשך לטענות אלה, פתחה החברה בהליכי בוררות נגד א' ואביו בארצות-הברית. האב ובנו לא הגיעו לדיוני הבוררות בסיאטל, מן הסתם, ובעקבות זאת נגד השניים ניתן במעמד צד אחד בסיאטל פסק בוררות על סך כ- 200 אלף דולר (ללא הוכחת נזק), וצו מניעה לכל החיים האוסר עליהם להשתמש באמזון.

בשלב הזה הסיפור חזר לישראל, כאשר אמזון שלחה ל-א' ולאביו את פסק הבוררות שניתן נגדם בדואר רגיל וכן דרישה לתשלום החוב שנפסק בו. בתגובה פנו א' ואביו לעו"ד גיא אופיר (שהתפרסם בעת האחרונה בשל מאבקים שהוא מנהל נגד פייסבוק וכן מאבק שהניע לחיוב ענקיות האינטרנט בתשלום מס בישראל) ולעו"ד אור אלוני ופתחו במאבק משפטי נגד אמזון - הפעם בישראל.

בבקשה שהגישו א' ואביו לבית המשפט, באמצעות גיא אופיר, ביקשו השניים מבית המשפט לקבוע כי פסק הבוררות פסול, ועל כן לא ניתן לאכוף אותו בארץ, וכן כי יאסור על אמזון להמשיך ולנהל הליך לאישור של פסק הבוררות אותו פתחה בבית הדין הפדרלי בארצות-הברית.

"עסקינן בפרשיה סבוכה אך פשוטה, בה תאגיד בינלאומי ענק, המקיים תזרים הכנסות בסדר גודל של מדינה אירופאית מתועשת, מחליט 'לגבות' מאות אלפי דולרים מאזרח ישראלי בן 19 (כיום כבן 23) ומאביו המסייע לו, באמצעות הליכי בוררות מפלים ובעלי גוון ואופי של משפט שדה זריז ומוטה. הכול בהסתמך על תניית בוררות מפוקפקת, בלשון המעטה, המצויה במעמקיו של לב המאפליה של תקנון אינטרנטי - חוזה אחיד מקפח, המתפרש על פחות מ-43 עמודים. הכול כפי שיפורט בהמשך", נכתב בבקשה לביטול פסק הבוררות.

לטענת א', הוא כלל לא אישר את התקנון של אמזון, והוא לא משתמש באמזון, אך "הבורר ואמזון לא נותנים לחקר האמת או לעובדות לבלבל אותם" ובכל זאת חייבו אותו בתשלום פיצוי לאמזון.

א' מבקש מבית המשפט "למנוע מתאגידי הענק של ימינו מלגרור אזרחים ישראלים פרטיים לנהל הליכים משפטיים בעלות של עשרות ומאות אלפי דולרים במדינות שונות בארה"ב - הליכים הנפתחים על בסיס חרותם המוחלטת של אותם תאגידים לבחור את זהות השופט ו/או הבורר, את מהותן ושאלת קיומן של הפרות מומצאות שונות ומשונות, את סדרי הדין והדין המהותי שיחול בהם וכן את סכום הפיצוי אשר יפסק להם בסיומו של אותו ההליך מבלי להוכיח נזק".

לטענת א', אם אמזון סבורה כי הוא או אביו פגעו בה, היא צריכה הייתה להגיש תביעה כאן בישראל, באמצעות אחד משני משרדי עורכי הדין המייצגים אותה בהליכים רבים: משרד נשיץ-ברנדס, המייצג את אמזון מזה שנים רבות באמצעות עו"ד נטע היכל; ומשרד מיתר-ליקווניק, באמצעות עו"ד יואב אוסטרייכר ואחרים.

עוד נטען בבקשה כי באי-כוחם של א' ואביו התריעו בפני אמזון בדבר אי-החוקיות ובטלותו של הליך הבוררות ושל פסק הבוררות שניתן בסיומו; באמזון סירבו לקבל טענה זו ואף הגישו בתגובה בקשה לבית המשפט הפדרלי בסיאטל לאשר את פסק הבוררות ולתת לו תוקף של פסק דין פדרלי.

א' ואביו המשיכו וטענו כי ההליך פסול, בין היתר היות ו"הבורר מונה על-ידי אמזון, שכרו שולם על-ידי אמזון, 'ההמצאה' של הזימון לבוררות נשלחה אל כתובתם בישראל בדואר ללא היתר המצאה מחוץ לתחום, והכי חשוב: הסכם הבוררות הוא סעיף לקוני, עמום ולא נהיר המתחבא בתוך תקנוניה האינטרנטיים הרבים של אמזון, המשתרעים על עשרות עמודים, וספק אם ישנו אדם בעולם אשר אי-פעם קרא את כולם ויודע מה כתוב בהם, לבטח א' לא הבין".

עו"ד גיא אופיר מוסיף וכותב בבקשה כי "אם המבקשים (א' ואביו) לא היו מצויים במצב קשה זה, בו מרחפת עליהם סכנה משפטית - ניתן היה להתלוצץ על סיפור קפקאי זה, שלא ניתן להאמין כי מישהו מאמין כי פסק הבוררות בר-אכיפה". 

שירת הברבור של זכויות האדם אל מול תאגידים רב לאומיים

לטענת עו"ד אופיר, יש לדחות את פסק הבוררות, בין היתר על רקע הבהרות שבית המשפט העליון נתן לחברה לאחרונה - בתמיכת עמדת היועץ המשפטי לממשלה - במסגרתן נמסר לחברה כי תקנוניה, המורים לישראלים להגיש תביעה ייצוגית נגדה רק בארה"ב (פייסבוק הסכימה כי תביעות אישיות אפשר להגיש נגדה בישראל, אך ייצוגיות רק בארה"ב), פוגעים פגיעה קשה בזכותם של ישראלים להליך הוגן; וכי תאגיד רב-לאומי הפועל בישראל צריך לקבל עצמו את מרות וסמכות בתי המשפט גם בתביעות ייצוגיות.

"תיק זה עוסק במקרה הפוך, וחמור שבעתיים מעניין פייסבוק. עתה הגישה אמזון בקשה למתן תוקף של פסק דין לפסק הבורר בסיאטל ארה"ב. רק ההתגוננות בסיאטל מפני 'פסק בוררות' קנגרו זה ובלתי חוקתי זה, עלולה לעלות למבקשים עשרות אלפי דולרים ואולי אף הסכום שחויבו בו", נכתב בבקשה לביטול פסק הבוררות, וכן נטען כי "אם תותר התנהלות זו של אמזון, אשר מחזיקה בישראל תאגידים, עשרות עובדים ומסחר בהיקפים של מאות מיליונים, אך שומרת לעצמה את הזכות לתבוע ישראלים בארה"ב בפני בורר מטעמה, כדי להעמידם בעלויות עצומות לצורך התגוננות - יהיה בכך משום שירת הברבור של זכויות האדם אל מול תאגידים רב-לאומיים, שכן מי יעז להתעמת עם אמזון או יתר תאגידי-העל".

א' הכין את עצמו למאבק ממושך מול הענקית הבינלאומית, ואולם ימים ספורים לאחר שהגיש את הבקשה לבית המשפט, הודיעה אמזון לבא-כוחו, עו"ד אופיר, כי היא חוזרת בה מהבקשה שהגישה לבית המשפט הפדרלי למתן תוקף לפסק הבוררות.

מנגנון דורסני חדש

מההודעה של אמזון משתמע חד-משמעית כי החברה לא עומדת עוד על דרישותיה הכספיות נגד א' ואביו, והסיפור תם ונשלם לכאורה מבחינתם.

ואולם, עו"ד אופיר סבור כי המאבק לא תם, וכי יש לנהל אותו עד שתינתן החלטה עקרונית נגד התנהלותה של החברה ואכיפת סעיף הבוררות הלקוני בתקנון שלה. לטענתו, המקרה הזה משקף תופעה חדשה חמורה והתנהלות מטרידה של התאגידים הבינלאומיים.

לדבריו, "לא רק שאמזון מקשה על ישראלים לתבוע אותה בישראל, ובתיק אחר נדרשנו להילחם עם אמזון עד לבית המשפט העליון, שחייב אותה להתייצב למשפט בישראל ולשלם 50 אלף שקל (העליון דחה את בקשת רשות הערעור של אמזון על ההחלטה שלפיה חברת הקוסמטיקה פרמייר ים המלח יכולה לתבוע אותה בישראל) - אלא עתה אמזון יצרה מנגנון דורסני חדש. היא תובעת ישראלים בחו"ל, בבוררות קנגרו, כאשר רק ההתגוננות מפני הליך בלתי חוקי בעליל זה בארה"ב תעלה לישראלים עשרות אלפי דולרים ותרתיע ישראלים מלעמוד על זכויותיהם. לכן הגשנו תביעה נגד אמזון בישראל, למען בית המשפט יצהיר כי אמזון אינה רשאית לפעול כך נגד ישראלים ויוציא נגדה צו חוסם מפני הליכים בחו"ל.

"אכן, נראה כי אמזון בתיק זה הרימה דגל לבן וחזרה בה מההליך לאכיפת פסק הבוררות בארה"ב, אך בכוונתנו להמשיך בהליך בישראל עד לקבלת פסק דין עקרוני, שיבהיר לאמזון כי היא לא יכולה לנהוג כך כלפי ישראלים. למען הישג זה יקבל ביטוי לא רק עבור לקוחותיי דנא, אלא עבור כל הישראלים".

עוד כתבות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: דירה בב"ש נמכרה ב־1.62 מיליון שקל

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

עליות קלות בת"א; אורמת עולה ב-2%, ורידיס יורדת בכ-4%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב