גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד התקשורת נערך ליום שבו יאזלו כל כתובות האינטרנט

הכתובות ברשת הופכות למצרך נדיר בשל תשתית מיושנת והצפה במכשירים חכמים שדורשים קבלת כתובת אינטרנט • בראיון ל"גלובס" אומרת אתי שמואלי, מנהלת אגף במשרד התקשורת, כי בקרוב יפורסם שימוע לקראת אימוץ פרוטוקול אינטרנט חדש שיאפשר מספר כתובות בלתי מוגבל

אתי שמואלי, מנהלת אגף הנדסת תקשורת במשרד התקשורת / צילום: תמונה פרטית
אתי שמואלי, מנהלת אגף הנדסת תקשורת במשרד התקשורת / צילום: תמונה פרטית

ככל שחולפות השנים והעולם הופך ליותר ויותר דיגיטלי, מלאי הכתובות הפנויות ברשת הולך ואוזל. הבעיה נעוצה בפרוטוקול האינטרנט (IP). הפרוטוקול מקצה כתובת מספרית לכל מכשיר שמחובר לרשת לצורך זיהוי והעברת מידע, והיא למעשה משמשת כמספר הזהות שלו. הגרסה הנפוצה כיום של פרוטוקול האינטרנט בישראל ובעולם היא IPv4, שבמסגרתה יש בעולם בסך-הכול כ-4.3 מיליארד כתובות בלבד. זה אמנם נשמע הרבה, אך במציאות שבה עטים, מכוניות ומקררים הופכים גם הם ל"חכמים" ודורשים חיבור לרשת, הכתובות הופכות למצרך יקר.

העומס הלך וגדל, עד שב-2012 הודיע ארגון RIPE NCC, שאחראי על חלוקת כתובות לאירופה, המזרח התיכון ומרכז אסיה וגם מקצה את הכתובות לארגונים בישראל, כי אינו מקצה יותר כתובות בפרוטוקול IPv4, דבר שהוביל למצוקת כתובות בקרב ספקיות האינטרנט, ובמיוחד בקרב ספקיות האינטרנט החדשות. 

הפתרון למחסור נעוץ בגרסה מתקדמת יותר של פרוטוקול האינטרנט שמאפשרת מנעד רחב הרבה יותר של כתובות. מדינות רבות כבר עשו את קפיצת המדרגה הטכנולוגית, וכעת גם משרד התקשורת הישראלי נרתם למשימה. "הבעיה היא שרוב הבתים יצטרכו להחליף ציוד", אומרת ל"גלובס" אתי שמואלי, מי שהופקדה על המשימה מטעם המשרד.

בשבועות הקרובים צפוי משרד התקשורת לפרסם שימוע ציבורי לקראת המעבר מפרוטוקול IPv4 לפרוטוקול חדש, IPv6, ויחייב את חברות התקשורת לתמוך בו. במקביל, בשבוע שעבר נפגש בניו-יורק מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, עם בכירים ב-ICANN, הגוף האחראי על רישום שמות דומיינים באינטרנט, כדי לשמוע מהם על הניסיון של מדינות נוספות שהחלו באימוץ הפרוטוקול החדש. לדברי כהן, אחת האופציות המונחות בפני המשרד היא לחסום יבוא של ציוד שאינו תומך בפרוטוקול, וזאת על-מנת להכין את המשק לקראת המעבר.

"חוויית הגלישה נפגעת בגלל העומס"

אתי שמואלי (51), מנהלת אגף הנדסת תקשורת במשרד התקשורת, היא כאמור זו שאחראית על הנושא ומובילה את השימוע בהיבטים ההנדסיים שלו. שמואלי הגיעה למשרד לפני 5 שנים, לאחר שהשתחררה בדרגת סגן אלוף מאגף התקשוב בצה"ל.

בשיחה עם "גלובס" אומרת שמואלי כי התקן החדש בשל כבר 18 שנה, וההנחה היא שרוב ציוד התקשורת תומך בפרוטוקול. "הבעיה היא שמשקי-בית רבים יצטרכו להחליף חלק מהציוד שברשותם, כמו למשל מרכזיות טלפוניה שלא תומכות בפרוטוקול החדש".

לדבריה, הקושי במעבר לא נגמר בהחלפת הציוד הביתי. "ברמת המדינה, אתרי התוכן הגדולים הם גורם מעכב, והם חייבים להתאים את עצמם כדי שניתן יהיה להמשיך לגשת אליהם".

כבר היום כמעט כל מכשיר חשמלי דורש חיבור פעיל, אבל המחסור לא ממש מורגש. 

"המצוקה בכתובות היא כלל-עולמית ואינה ייחודית רק לישראל. לצורך צמצום השימוש בכתובות ה-IP , ספקי אינטרנט שלא נותרו להן כתובות פנויות משתמשים בפרוטוקול ניתוב אחר (NAT) המאפשר לחבר מספר מחשבים לאינטרנט באמצעות כתובת IP אחת. זה מתבצע על-ידי חלוקת כתובת אחת למספר תת-כתובות וניהול הקצאת הכתובות לפי שימוש הלקוח, כאשר הכתובת משתנה בכל התחברות לרשת.

"הבעייתיות ב-NAT היא שהפרוטוקול גורם לשיהוי, מה שהופך את הגלישה לאיטית יותר ופוגע בחוויית הגלישה המשתמש. הפתרון הזה לא יכול לשמש אותנו בעידן הטכנולוגיות העתידיות והיישומים הדורשים כתובת אינטרנט עצמאית לציוד המחובר לרשת האינטרנט".

אז נרגיש שינוי משמעותי כשהפרוטוקול החדש, IPv6, ייכנס לשימוש?

"החשיבות של הפרוטוקול היא לתמוך בצמיחה עתידית של תקשורת המתבססת על רשת האינטרנט ובקידום של טכנולוגיות חדשות כגון IOT, שבו לכל מכשיר/סנסור תהיה כתובת IP ייחודית. צריך לזכור שמספר כתובות ה-IP הדרושות כיום גדול משמעותית מאוכלוסיית העולם בשל ריבוי ההתקנים לאדם המחוברים לאינטרנט. האינטרנט של הדברים צפוי להוסיף עוד מיליארדי מכשירים בעולם.

"בפרוטוקול IPv6, כל כתובת IP היא בת 128 סיביות, ולכן הפרוטוקול מספק כמות עצומה של כתובות, שככל הנראה הסיכוי שיאזלו היא אפסית".

מעבר להגדלת כמות הכתובות, איזה יתרונות נוספים יש למעבר ל-IPv6?

"יש יתרונות נוספים מעבר להגדלת טווח הכתובות. אתן כמה דוגמאות: הפרוטוקול כולל בתוכו את הפונקציונליות של פרוטוקולי אבטחת מידע IPSec, שיפור בביצועים הודות ליכולת ניתוב טובות יותר והוספת סוג חדש של כתובת מסוג Anycast, המאפשרת לשלוח מידע אל קבוצת שרתים שיכולה לתת שירות זהה ואשר מפוזרת ברשת האינטרנט".

המדינות המובילות: בלגיה, ארה"ב והודו

למרות הצורך הדחוף בשינוי הגישה, קשה להגדיר את ישראל חלוצה בתחום, ונראה שייקח עוד זמן רב עד שנדביק את הפערים שכבר נוצרו מול מדינות אחרות במערב. שמואלי מסבירה כי עד לאחרונה משרד התקשורת עמד מנגד וציפה שהשוק יפעל לבדו, אך כעת שינה גישה ונכנס לתמונה.

מה מצבנו ביחס לעולם באימוץ הפרוטוקול החדש?

"שיעור תנועת IPv6 במגמת עלייה בעולם. על-פי נתונים של חברת AKAMAI, נפח תעבורת האינטרנט בישראל בפרוטוקול IPv6 הוא כ-3%. מקום 45 בדירוג העולמי. 5 המדינות המובילות הן: בלגיה עם שיעור אימוץ של פרוטוקול IPv6 של כ-46% מכלל תעבורת האינטרנט; ואחריה ארה"ב (40%), הודו (36%), יוון (32%) וגרמניה (25%)".

האם מפעילים יוזמים עצמאית אימוץ של הפרוטוקול, גם ללא התערבות המדינה?
"כל מדינה בחרה בגישה שונה לאימוץ הפרוטוקול. יש מדינות שבהן הייתה התערבות של הרגולטור, יש מדינות שבהן הייתה התערבות ממשלתית, ויש מדינות שלא קידמו את הפרוטוקול באופן פעיל. הציפייה שלנו עד השנה האחרונה הייתה שמפעילי התקשורת יאמצו את הפרוטוקול באופן וולונטרי, מבלי שמשרד התקשורת יידרש להפעיל סמכויות רגולטוריות".

מהם הגורמים המעכבים?

"צריך להבין שמדובר בשינוי שנדרש בכל אחת מהחוליות ברשת, ויש המון כאלה. הגורמים המעכבים נובעים מהצורך בביצוע השקעות והתאמות לתמיכה בכל השרשרת - תמיכה של ספקי התשתית (הוט, בזק, IBC), תמיכה של ספקי האינטרנט, תמיכה של אתרי התוכן, של כל האפליקציות, של מערכות ההפעלה, של מערכות LEGACY (שרתים, מחשבים אישיים, מדפסות וכו') וכן כל ציוד קצה המותקן בבתים או במפעלים (מצלמות אבטחה, שעון נוכחות, בקרים) ואינו תומך בפרוטוקול. המשמעות היא שנדרש לבצע התאמות והחלפת ציוד לתמיכה בפרוטוקול, מבלי שחלק מהגופים מקבלים החזר בעד השקעה או רואים צורך במעבר שהרי המערכות עובדות".

נשמע שמדובר בשינוי מקיף וסבוך. אתם מצליחים לקדם את המעבר?

"משרד התקשורת כינס במהלך 2017 פורום של חברות התקשורת לקידום התמיכה בפרוטוקול IPv6 על-מנת לקדם את יישומו של הפרוטוקול. בפורום השתתפו נציגי המשרד, חברי איגוד האינטרנט הישראלי ומפעילי התקשורת השונים בעלי רישיונות המפ"א, רט"ן ושירותי גישה לאינטרנט (הכלכלן ערן גרף, ערך עבור האיגוד עבודה מרשימה בנושא שהוצגה למשרד התקשור ג.פ.). החברות סקרו את רמת מוכנותן, והסתבר שכולן החלו בפעילות למעבר ל-IPv6. ברוב החברות ליבת הרשת תומכת בפרוטוקול, אך נדרש לשדרג את המערכות התומכות ולהשלים שדרוג של תמיכת כל ציוד הקצה לתמיכה בפרוטוקול". 

וכעת אתם משנים גישה ודורשים לבצע את השינויים באמצעות שימוע.

"במסגרת השימוע נגדיר בפירוט מה התמיכה וההערכות הנדרשת מכל מפעיל ומדיניות להקצאת הכתובות. המשרד יאפשר לכל מפעיל לבחור את שיטת העבודה בתקופת המעבר בה נדרשת תמיכה ב-IPv6 ובמקביל בכתובות IPv4, בהתאם לשיקוליו ולתפיסת התפעול שלו. המפעילים יידרשו לרכוש ציוד מתאים ולהכשיר כוח-אדם לתמיכה ותפעול, בעיקר אנשי הנדסה, מערכות המידע ונציגי תמיכה טכנית. אנו נצא לשימוע שלאחריו נעדכן את הרישיונות של המפעילים וניתן להם זמן היערכות לתמיכה בפרוטוקול. אנו רק בתחילת הדרך, מדובר בתהליך ארוך שבו נדרשת הטמעה של הפרוטוקול בכל שרשרת הערך: ציוד הקצה, ספק התשתית, ספק האינטרנט ועד לאתרי התוכן, ולכן נדרש שיתוף-פעולה וסיוע מגופים נוספים במדינה". 

להפסיק לאתרג את הוט

מנכ"לית הוט, טל גרנות-גולדשטיין, נפגשה לאחרונה עם מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, והביעה נכונות להיכנס להשקעות בשדרוג הרשת. כהן דוחף קדימה בכל הכוח את ההשקעות בתשתיות, אבל כמנכ"ל חדש יחסית, מוטב וכדאי שייזכר בהיסטוריה של הוט ושל משרד התקשורת.  

בראש ובראשונה כהן צריך לדעת, שמשרד התקשורת לאורך שנים ארוכות הפך את הוט לאתרוג. הבעיה התחילה אי-שם בראשית שנות ה-2000, כאשר המשרד נתן להוט באופן "זמני" את ההיתר למכור טריפל. עד אז, ובעיקר בתקופתו של דני רוזן כמנכ"ל המשרד, הוט הייתה חברת תשתית לכל דבר ועניין, וכך המשרד התייחס אליה. 

ברגע שהוט פרצה את הסכר והחלה לקבל יחס שונה ומועדף על פני בזק, החל העיוות בשוק התקשורת שגרם להוט להיות פחות ופחות חברת תשתית, ויותר חברת שירותים כמו יתר החברות. העיוות הזה הפך את הוט לחברת תשתיות נכה, כזאת שלא מסוגלת לשדרג את הרשת שלה, אם היא לא מקבלת שורה של הקלות ותנאים מועדפים. כדאי שכהן ילמד את ההיסטוריה לפני שהוא מאשר שורת הקלות נוספת. 

המשרד חייב לחזור ולהגדיר מחדש את מעמדה של החברה מבחינה אסטרטגית. האם הוא רואה בה חברת שירותים או חברת תשתיות בדומה לבזק. אם היא חברת שירותים כמו פרטנר וסלקום, אז שלפחות כולנו נדע על כך ונפסיק להשתעשע ברעיון שיש פה חברת תשתית נוספת חוץ מבזק. 

עוד כתבות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך

פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הרצוג והאריס שוחחו, סגנית הנשיא הדגישה את מחויבותה לגינוי גילויי אנטישמיות בארה"ב • הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון רצועת עזה • עדכונים שוטפים

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס