גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד התקשורת נערך ליום שבו יאזלו כל כתובות האינטרנט

הכתובות ברשת הופכות למצרך נדיר בשל תשתית מיושנת והצפה במכשירים חכמים שדורשים קבלת כתובת אינטרנט • בראיון ל"גלובס" אומרת אתי שמואלי, מנהלת אגף במשרד התקשורת, כי בקרוב יפורסם שימוע לקראת אימוץ פרוטוקול אינטרנט חדש שיאפשר מספר כתובות בלתי מוגבל

אתי שמואלי, מנהלת אגף הנדסת תקשורת במשרד התקשורת / צילום: תמונה פרטית
אתי שמואלי, מנהלת אגף הנדסת תקשורת במשרד התקשורת / צילום: תמונה פרטית

ככל שחולפות השנים והעולם הופך ליותר ויותר דיגיטלי, מלאי הכתובות הפנויות ברשת הולך ואוזל. הבעיה נעוצה בפרוטוקול האינטרנט (IP). הפרוטוקול מקצה כתובת מספרית לכל מכשיר שמחובר לרשת לצורך זיהוי והעברת מידע, והיא למעשה משמשת כמספר הזהות שלו. הגרסה הנפוצה כיום של פרוטוקול האינטרנט בישראל ובעולם היא IPv4, שבמסגרתה יש בעולם בסך-הכול כ-4.3 מיליארד כתובות בלבד. זה אמנם נשמע הרבה, אך במציאות שבה עטים, מכוניות ומקררים הופכים גם הם ל"חכמים" ודורשים חיבור לרשת, הכתובות הופכות למצרך יקר.

העומס הלך וגדל, עד שב-2012 הודיע ארגון RIPE NCC, שאחראי על חלוקת כתובות לאירופה, המזרח התיכון ומרכז אסיה וגם מקצה את הכתובות לארגונים בישראל, כי אינו מקצה יותר כתובות בפרוטוקול IPv4, דבר שהוביל למצוקת כתובות בקרב ספקיות האינטרנט, ובמיוחד בקרב ספקיות האינטרנט החדשות. 

הפתרון למחסור נעוץ בגרסה מתקדמת יותר של פרוטוקול האינטרנט שמאפשרת מנעד רחב הרבה יותר של כתובות. מדינות רבות כבר עשו את קפיצת המדרגה הטכנולוגית, וכעת גם משרד התקשורת הישראלי נרתם למשימה. "הבעיה היא שרוב הבתים יצטרכו להחליף ציוד", אומרת ל"גלובס" אתי שמואלי, מי שהופקדה על המשימה מטעם המשרד.

בשבועות הקרובים צפוי משרד התקשורת לפרסם שימוע ציבורי לקראת המעבר מפרוטוקול IPv4 לפרוטוקול חדש, IPv6, ויחייב את חברות התקשורת לתמוך בו. במקביל, בשבוע שעבר נפגש בניו-יורק מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, עם בכירים ב-ICANN, הגוף האחראי על רישום שמות דומיינים באינטרנט, כדי לשמוע מהם על הניסיון של מדינות נוספות שהחלו באימוץ הפרוטוקול החדש. לדברי כהן, אחת האופציות המונחות בפני המשרד היא לחסום יבוא של ציוד שאינו תומך בפרוטוקול, וזאת על-מנת להכין את המשק לקראת המעבר.

"חוויית הגלישה נפגעת בגלל העומס"

אתי שמואלי (51), מנהלת אגף הנדסת תקשורת במשרד התקשורת, היא כאמור זו שאחראית על הנושא ומובילה את השימוע בהיבטים ההנדסיים שלו. שמואלי הגיעה למשרד לפני 5 שנים, לאחר שהשתחררה בדרגת סגן אלוף מאגף התקשוב בצה"ל.

בשיחה עם "גלובס" אומרת שמואלי כי התקן החדש בשל כבר 18 שנה, וההנחה היא שרוב ציוד התקשורת תומך בפרוטוקול. "הבעיה היא שמשקי-בית רבים יצטרכו להחליף חלק מהציוד שברשותם, כמו למשל מרכזיות טלפוניה שלא תומכות בפרוטוקול החדש".

לדבריה, הקושי במעבר לא נגמר בהחלפת הציוד הביתי. "ברמת המדינה, אתרי התוכן הגדולים הם גורם מעכב, והם חייבים להתאים את עצמם כדי שניתן יהיה להמשיך לגשת אליהם".

כבר היום כמעט כל מכשיר חשמלי דורש חיבור פעיל, אבל המחסור לא ממש מורגש. 

"המצוקה בכתובות היא כלל-עולמית ואינה ייחודית רק לישראל. לצורך צמצום השימוש בכתובות ה-IP , ספקי אינטרנט שלא נותרו להן כתובות פנויות משתמשים בפרוטוקול ניתוב אחר (NAT) המאפשר לחבר מספר מחשבים לאינטרנט באמצעות כתובת IP אחת. זה מתבצע על-ידי חלוקת כתובת אחת למספר תת-כתובות וניהול הקצאת הכתובות לפי שימוש הלקוח, כאשר הכתובת משתנה בכל התחברות לרשת.

"הבעייתיות ב-NAT היא שהפרוטוקול גורם לשיהוי, מה שהופך את הגלישה לאיטית יותר ופוגע בחוויית הגלישה המשתמש. הפתרון הזה לא יכול לשמש אותנו בעידן הטכנולוגיות העתידיות והיישומים הדורשים כתובת אינטרנט עצמאית לציוד המחובר לרשת האינטרנט".

אז נרגיש שינוי משמעותי כשהפרוטוקול החדש, IPv6, ייכנס לשימוש?

"החשיבות של הפרוטוקול היא לתמוך בצמיחה עתידית של תקשורת המתבססת על רשת האינטרנט ובקידום של טכנולוגיות חדשות כגון IOT, שבו לכל מכשיר/סנסור תהיה כתובת IP ייחודית. צריך לזכור שמספר כתובות ה-IP הדרושות כיום גדול משמעותית מאוכלוסיית העולם בשל ריבוי ההתקנים לאדם המחוברים לאינטרנט. האינטרנט של הדברים צפוי להוסיף עוד מיליארדי מכשירים בעולם.

"בפרוטוקול IPv6, כל כתובת IP היא בת 128 סיביות, ולכן הפרוטוקול מספק כמות עצומה של כתובות, שככל הנראה הסיכוי שיאזלו היא אפסית".

מעבר להגדלת כמות הכתובות, איזה יתרונות נוספים יש למעבר ל-IPv6?

"יש יתרונות נוספים מעבר להגדלת טווח הכתובות. אתן כמה דוגמאות: הפרוטוקול כולל בתוכו את הפונקציונליות של פרוטוקולי אבטחת מידע IPSec, שיפור בביצועים הודות ליכולת ניתוב טובות יותר והוספת סוג חדש של כתובת מסוג Anycast, המאפשרת לשלוח מידע אל קבוצת שרתים שיכולה לתת שירות זהה ואשר מפוזרת ברשת האינטרנט".

המדינות המובילות: בלגיה, ארה"ב והודו

למרות הצורך הדחוף בשינוי הגישה, קשה להגדיר את ישראל חלוצה בתחום, ונראה שייקח עוד זמן רב עד שנדביק את הפערים שכבר נוצרו מול מדינות אחרות במערב. שמואלי מסבירה כי עד לאחרונה משרד התקשורת עמד מנגד וציפה שהשוק יפעל לבדו, אך כעת שינה גישה ונכנס לתמונה.

מה מצבנו ביחס לעולם באימוץ הפרוטוקול החדש?

"שיעור תנועת IPv6 במגמת עלייה בעולם. על-פי נתונים של חברת AKAMAI, נפח תעבורת האינטרנט בישראל בפרוטוקול IPv6 הוא כ-3%. מקום 45 בדירוג העולמי. 5 המדינות המובילות הן: בלגיה עם שיעור אימוץ של פרוטוקול IPv6 של כ-46% מכלל תעבורת האינטרנט; ואחריה ארה"ב (40%), הודו (36%), יוון (32%) וגרמניה (25%)".

האם מפעילים יוזמים עצמאית אימוץ של הפרוטוקול, גם ללא התערבות המדינה?
"כל מדינה בחרה בגישה שונה לאימוץ הפרוטוקול. יש מדינות שבהן הייתה התערבות של הרגולטור, יש מדינות שבהן הייתה התערבות ממשלתית, ויש מדינות שלא קידמו את הפרוטוקול באופן פעיל. הציפייה שלנו עד השנה האחרונה הייתה שמפעילי התקשורת יאמצו את הפרוטוקול באופן וולונטרי, מבלי שמשרד התקשורת יידרש להפעיל סמכויות רגולטוריות".

מהם הגורמים המעכבים?

"צריך להבין שמדובר בשינוי שנדרש בכל אחת מהחוליות ברשת, ויש המון כאלה. הגורמים המעכבים נובעים מהצורך בביצוע השקעות והתאמות לתמיכה בכל השרשרת - תמיכה של ספקי התשתית (הוט, בזק, IBC), תמיכה של ספקי האינטרנט, תמיכה של אתרי התוכן, של כל האפליקציות, של מערכות ההפעלה, של מערכות LEGACY (שרתים, מחשבים אישיים, מדפסות וכו') וכן כל ציוד קצה המותקן בבתים או במפעלים (מצלמות אבטחה, שעון נוכחות, בקרים) ואינו תומך בפרוטוקול. המשמעות היא שנדרש לבצע התאמות והחלפת ציוד לתמיכה בפרוטוקול, מבלי שחלק מהגופים מקבלים החזר בעד השקעה או רואים צורך במעבר שהרי המערכות עובדות".

נשמע שמדובר בשינוי מקיף וסבוך. אתם מצליחים לקדם את המעבר?

"משרד התקשורת כינס במהלך 2017 פורום של חברות התקשורת לקידום התמיכה בפרוטוקול IPv6 על-מנת לקדם את יישומו של הפרוטוקול. בפורום השתתפו נציגי המשרד, חברי איגוד האינטרנט הישראלי ומפעילי התקשורת השונים בעלי רישיונות המפ"א, רט"ן ושירותי גישה לאינטרנט (הכלכלן ערן גרף, ערך עבור האיגוד עבודה מרשימה בנושא שהוצגה למשרד התקשור ג.פ.). החברות סקרו את רמת מוכנותן, והסתבר שכולן החלו בפעילות למעבר ל-IPv6. ברוב החברות ליבת הרשת תומכת בפרוטוקול, אך נדרש לשדרג את המערכות התומכות ולהשלים שדרוג של תמיכת כל ציוד הקצה לתמיכה בפרוטוקול". 

וכעת אתם משנים גישה ודורשים לבצע את השינויים באמצעות שימוע.

"במסגרת השימוע נגדיר בפירוט מה התמיכה וההערכות הנדרשת מכל מפעיל ומדיניות להקצאת הכתובות. המשרד יאפשר לכל מפעיל לבחור את שיטת העבודה בתקופת המעבר בה נדרשת תמיכה ב-IPv6 ובמקביל בכתובות IPv4, בהתאם לשיקוליו ולתפיסת התפעול שלו. המפעילים יידרשו לרכוש ציוד מתאים ולהכשיר כוח-אדם לתמיכה ותפעול, בעיקר אנשי הנדסה, מערכות המידע ונציגי תמיכה טכנית. אנו נצא לשימוע שלאחריו נעדכן את הרישיונות של המפעילים וניתן להם זמן היערכות לתמיכה בפרוטוקול. אנו רק בתחילת הדרך, מדובר בתהליך ארוך שבו נדרשת הטמעה של הפרוטוקול בכל שרשרת הערך: ציוד הקצה, ספק התשתית, ספק האינטרנט ועד לאתרי התוכן, ולכן נדרש שיתוף-פעולה וסיוע מגופים נוספים במדינה". 

להפסיק לאתרג את הוט

מנכ"לית הוט, טל גרנות-גולדשטיין, נפגשה לאחרונה עם מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, והביעה נכונות להיכנס להשקעות בשדרוג הרשת. כהן דוחף קדימה בכל הכוח את ההשקעות בתשתיות, אבל כמנכ"ל חדש יחסית, מוטב וכדאי שייזכר בהיסטוריה של הוט ושל משרד התקשורת.  

בראש ובראשונה כהן צריך לדעת, שמשרד התקשורת לאורך שנים ארוכות הפך את הוט לאתרוג. הבעיה התחילה אי-שם בראשית שנות ה-2000, כאשר המשרד נתן להוט באופן "זמני" את ההיתר למכור טריפל. עד אז, ובעיקר בתקופתו של דני רוזן כמנכ"ל המשרד, הוט הייתה חברת תשתית לכל דבר ועניין, וכך המשרד התייחס אליה. 

ברגע שהוט פרצה את הסכר והחלה לקבל יחס שונה ומועדף על פני בזק, החל העיוות בשוק התקשורת שגרם להוט להיות פחות ופחות חברת תשתית, ויותר חברת שירותים כמו יתר החברות. העיוות הזה הפך את הוט לחברת תשתיות נכה, כזאת שלא מסוגלת לשדרג את הרשת שלה, אם היא לא מקבלת שורה של הקלות ותנאים מועדפים. כדאי שכהן ילמד את ההיסטוריה לפני שהוא מאשר שורת הקלות נוספת. 

המשרד חייב לחזור ולהגדיר מחדש את מעמדה של החברה מבחינה אסטרטגית. האם הוא רואה בה חברת שירותים או חברת תשתיות בדומה לבזק. אם היא חברת שירותים כמו פרטנר וסלקום, אז שלפחות כולנו נדע על כך ונפסיק להשתעשע ברעיון שיש פה חברת תשתית נוספת חוץ מבזק. 

עוד כתבות

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם