גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למכירה בת"א: מגרש למגדל יוקרה ברבע מיליארד שקל

בית המשפט אישר מכירת המגרש שבין רחוב הירקון להרברט סמואל, לאחר סכסוך ארוך-שנים בין הבעלים ● מתוכנן להיבנות עליו מגדל תאום ל"הרברט סמואל 10" של עופר השקעות

המגרש שנמכר ברחוב הירקון / צילום: שלומי יוסף
המגרש שנמכר ברחוב הירקון / צילום: שלומי יוסף

בית משפט השלום בתל-אביב אישר אמש (ג') להעמיד למכירה קרקע יוקרתית ברחוב הירקון 7 בתל-אביב. השופט עמית יריב קיבל את התביעה שהגישו חלק מבעלי הקרקע, לפירוק שיתוף בין הבעלים שלא הצליחו להגיע להסכמות במשך למעלה מעשור. על הקרקע חלה תוכנית בנין עיר מאושרת להקמת מגדל מגורים בן 15 קומות ו-70 דירות, בהיקף של כ-10,000 מ"ר שטחים עיקריים ושטחי שירות. לדברי מומחי נדל"ן, המגרש צפוי להימכר בסכום שנע בין 300-250 מיליון שקל.

מגרשים פנויים וזמינים לבנייה בצירים הרברט סמואל והירקון נחשבים לאטרקטיביים ביותר למגורים ומלונאות, ודירות מגורים שנמכרות בצירים אלה משיגות את המחירים הגבוהים ביותר למ"ר בתל-אביב. בסביבת המגרש המדובר הוקמו בשנים האחרונות שני מגדלים בסך-הכול. פרויקט הרברט סמואל 10 (ראו בהמשך), בו רכש בשנת 2013 איש העסקים גבי תמן מליאורה עופר מיני פנטהאוז בקומה 19 תמורת 47 מיליון שקל, ובשנת 2014 היזם היהודי קנדי סילבן אדמס רכש פנטהאוז בקומות 20-21 בשטח 1,000 מ"ר תמורת 120 מיליון שקל.

הפרויקט הנוסף הוא פרויקט Sea One שכולל גם את מלון הרויאל ביץ', שהקימה אלקטרה במשותף עם חברת אורנים, שבו רכש האוליגרך ואלרי קוגן בשנת 2009 פנטהאוז בקומה 22 תמורת 110 מיליון שקל.

הקרקע שלגביה הכריעה בית המשפט, בת 6.4 דונם, ממוקמת בין הרחובות הירקון ממזרח, נחמיה מצפון, דניאל מדרום והרברט סמואל ממערב, והיא חלקה אחת מבין שתי חלקות שעל אחת כבר נבנה מגדל מגורים. בשנת 1997 אושרה על שתי חלקות הקרקע תוכנית להקמת שני מגדלי מגורים. על המגרש הצמוד הקימה כאמור חברת עופר השקעות את פרויקט היוקרה "הרברט סמואל 10", ואילו על המגרש המדובר, טרם מומשה בנייה בשל ריבוי בעלים פרטיים שלא הגיעו ביניהם להכרעה כיצד לממש את זכויתיהם בקרקע.

בינואר 2017, הגישו חלק מבעלי הקרקע תביעה לפירוק שיתוף בה צוין כי "למרות הזמינות המיידית להקים פרויקט במגרש, כפי שנעשה במגרש א', מאז אושרה התוכנית ועד היום מזה למעלה מ-13 שנים, לא עלה בידי בעלי הזכויות להוציא אל הפועל את פיתוח הקרקע, בשל ריבוי הבעלות המכביד. ניסיונות שונים שנעשו במשך השנים לא צלחו", צוין בתביעה. "מצב זה גורם לפגיעה קשה בתובעים ואף בנתבעים וביכולתם לנצל את זכויותיהם הקנייניות במגרש, ומאיין את מגמות התכנון באזור כפי שבאות לידי ביטוי בתוכנית", הוסיפו התובעים בתביעה.

כאמור, שופט בית משפט השלום בתל-אביב עמית יריב החליט לאשר את הבקשה וקבע כי פירוק השיתוף יוצא לפועל בדרך של מכירת במגרש לכל המרבה במחיר, או לאחד מבעלי הקרקע שירכוש את יתרת הזכויות, או על ידי קונה מבחוץ. בנוסף דחה יריב את טענת חלק מבעלי הקרקע כי יש לחייב את הרוכש העתידי להתקשר עם חלק מבעלי הזכויות בעסקת קומבינציה (מתן שירותי בנייה), מאחר שחובה כזאת עשויה להפחית מהאטרקטיביות של העסקה כולה. על כן קבע יריב כי יש למכור את הקרקע נקייה מכל התחייבות, כאשר הדבר לא מונע מבעלי הזכויות בקרקע להתקשר באופן יזום ומתוך בחירה עם הרוכש העתידי.

בדרך כלל בפסקי דין דומים, ממנים השופטים גם כונס נכסים יהיה אמון על הוצאת מכרז למכירת הקרקע. אלא שהשופט יריב ציין כי מאחר שמדובר בריבוי בעלים בעלי עמדות שונות, הרי שמינוי אחד מעורכי הדין המייצג את הצדדים לכונס נכסים עלול להביא לעיכוב בביצוע הפעולות ועל כן קבע כי בעלי הזכויות רשאים להציע כונסי נכסים מטעמם עד ה-1 בנובמבר, אז יכריע בית המשפט במינוי הכונס וזהותו.

קרוב למחצית מהזכויות בקרקע מחזיק איש העסקים אלי טמיר וחברות בבעלותו, אך יתרת הקרקע מוחזקת על ידי עשרות בעלים פרטיים שונים, חלקם מיוצגים על ידי עו"ד מימון אביטן. את התובעים ייצגו בתביעה לפירוק שיתוף עוה"ד שלומי ברכה ודורון רוזנבלום ממשרד ברכה, רוזנבלום, שדות. 

עוד כתבות

על דמי חנוכה: הזדמנות לתת יופי של שיעור לחיים

דמי החנוכה הם הרבה יותר משטר מקופל שמחליק לכף יד קטנה ● מדובר במסורת יהודית בת מאות שנים, שנולדה מתוך חינוך לנדיבות ועזרה לזולת ואף סמלה אמצעי שיקום לנפש הלאומית ● כיום למטבעות החנוכה יש ערך מוסף מפתיע: הזדמנות ראשונה ללמד ילדים על כסף, אחריות וחיסכון 

פנטהאוז בן 4 חדרים בחיפה / הדמיה: יח''צ

"עסקה חריגה במיקום יוצא דופן": בכמה נמכר פנטהאוז בחיפה?

הפנטהאוז, שנמצא במרחק אווירי של כ־40 מטר מהים, נמכר תמורת 6.2 מיליון שקל ● מסתבר שכשהים פתוח לפניך, וכשהמרחק אליו קצר במיוחד, ניתן להגיע למחירים "תל אביביים" גם בשוק החיפאי

כלי טיס חשמלי של AIR / צילום: באדיבות חברת AIR

הסוף לשיירות? הסטארט-אפ הישראלי שמטיס 250 ק"ג אספקה ללוחמים

אירונאוטיקס חתמה על הסכם שיתוף‏־פעולה עם התאגיד הביטחוני ההונגרי ● הסטארט־אפ הישראלי שמוביל בפיתוח כלי טיס חשמליים מתקדמים ● החברה שמאפשרת להטמיע בטנקים מערכות שיגור של כטב"מים מתאבדים ● ופיקוד החלל האמריקאי מחזק את מערך ההגנה בנמל התעופה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

מרקו רוביו, מזכיר המדינה של ארה''ב / צילום: ap, Mark Schiefelbein

רוביו: "מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות"

היום התקיים בנאקורה שבגבול בין ישראל ללבנון הסבב השני של שיחות בין המדינות תחת חסות ארה"ב ● בניגוד לדוח הקודם באוגוסט, הדוח הנוכחי של IPC קובע כי לא זוהה רעב באף אזור ברצועה ● מבצע "מאחורי הגב": המעורבות האיראנית – והמידע שסיפק הפעיל בחקירה אחרי שהובא לישראל לפני שנה ● צילם את נמל חיפה ובתי הזיקוק: שב"כ עצר אזרח בחשד לריגול עבור איראן ● עדכונים שוטפים

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

לא מסתכלים על תוצאות בדיקות? החוקר שמגלה מתי אנחנו נמנעים ממידע

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

מאירה ברנע-גולדברג וכראמל / צילום: ליה יפה

הסופרת שהקימה מפעל של מיליונים: "בתעשייה כועסים, אבל אני לא מתנצלת"

עם יותר מחצי מיליון עותקים, חמש עונות בטלוויזיה, 300 אלף צופים בהצגות ושלל מרצ'נדייז - המותג כראמל הוא לא רק סדרת ספרים, אלא מפעל קמעונאי שהכניס עד כה יותר מ־10 מיליון שקל ● מאירה ברנע־גולדברג, שעומדת מאחורי התופעה, מסבירה: "סופרים מזלזלים במי שעושה מאמצים. אבל אני לא יכולה להיות חולת שחפת בעליית גג, לכתוב ספר ולזכות בפרס נובל"

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

האיש הראשון בעולם ששוויו חצה את רף ה-700 מיליארד דולר

ההון של מאסק קפץ לאחר שבימים האחרונים הפך בית המשפט העליון בדלאוור פסיקה קודמת והשיב לו חבילת תגמול הונית מבוססת אופציות בשווי כ־139 מיליארד דולר שאושרה ב2018 ● במקביל - רק השנה אושרה חבילת שכר נוספת שעשויה להגיע לטריליון דולר

גיא נתן / צילום: תומר שלום

הוא רק בן 27, אבל כבר גורו של מעל 100 אלף עוקבים: "אנשים רואים שכל ירידה נמשכת חודש וזו בעיה"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

רופי תורפ. כל קו עלילה מטופל באופן אמין / צילום: ליינה אמברון

"מרגו צריכה כסף": כמה חופש באמת נשאר לאישה כשהגוף הופך למטבע

הרומן "מרגו צריכה כסף" מאת רופי תורפ שואל בחדות ובהומור מה מותר ומה אסור לאישה לעשות עם הגוף שלה ● במרכז העלילה אם חד־הורית צעירה שמוצאת חבל הצלה כלכלי במכירת תמונות עירום ב"אונליפאנס" ● ה"רעים" אינם גברים בודדים אלא הממסד הרפובליקאי האמריקאי - ואם נרצה, גם אמריקה של טראמפ

צפוי להיסגר בסוף השנה: הפגנה מחוץ למפעל פולקסווגן / צילום: Reuters, Sebastian Kahnert

בלחץ גרמניה ותעשיית הרכב: אירופה לקחה צעד אחורה במהפכה הירוקה

שלוש שנים וחצי אחרי ההחלטה הדרמטית לאסור מכירת כלי רכב בעלי מנוע בעירה פנימית מ־2035, הנציבות האירופית נסוגה - בעיקר בשל לחצים מצד גרמניה והביקוש הנמוך לכלי רכב חשמליים ● המהלך מסמן שינוי סדרי עדיפויות וניסיון לאזן בין יעדי האקלים ליציבות כלכלית

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם שרית זהבי / צילום: רמי זרנגר

החוקרת שסבורה: חיזבאללה מתכונן לסיבוב הבא, ואיראן שולטת בכל צעד

שיחה עם שרית זהבי, נשיאת מרכז עלמא להנגשת מידע על הזירה הצפונית ● על היכולות הצבאיות והכלכליות של חיזבאללה, השליטה והמעורבות של איראן והגישה של נשיא סוריה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה רביעית בסדרה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ואורקל זינקו, נייקי נפלה ב-11%

אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● הדוח של נייקי: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 ● הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית

שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני / צילום: Shutterstock

בין שלגייה לפנתר השחור: שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני

אומץ אינו רק תכונה אישית אלא תוצר של אקלים ארגוני, ואלה שמטפחים אותו קוטפים את הפירות ● דיסני מציעה שיעור מרתק לכל מנהיג במסעה ההיסטורי מתקופת התעוזה היצירתית של וולט דיסני, שלא קיבלה ביטוי בצד הערכי, ועד לחזון השיטתי של בוב אייגר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות בבורסת ת"א; הדוח מוול סטריט שמפיל את ריטיילורס

ת"א 35 עולה בכ-0.4% ות"א 90 מוסיף 0.7% ● מדד הבנקים יורד לאחר שהצוות הבין משרדי לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים פרסם את הדוח הסופי ובו המליץ על הטלת מיסוי ● ריטיילורס נופלת לאחר שנייקי פרסמה דוחות מאכזבים ● בוול סטריט נתוני אינפלציה פיזרו אופטימיות ● וגם: האם תחזיות בתי ההשקעות לשנת 2025 התממשו, ומה עשוי להפוך להזדמנות בשנה החדשה?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

החשמונאים לא שמעו על פך שמן שהספיק לשמונה ימים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

אביגדור קפלן / צילום: יונתן בלום

"אנחנו עם של בכיינים. רבים ממי שעוזבים היום, יחזרו": אביגדור קפלן מציג את הפתרונות לבעיות הכי בוערות בישראל

האיש שניהל את גופי הבריאות והביטוח מהגדולים במשק, החליט לחזור להיות סטודנט כדי להתמודד עם פצצה מתקתקת של החברה הישראלית: משבר הביטוח הסיעודי ● בראיון מיוחד הוא מנתח את הזינוק בעלויות המערכת ומציע רפורמה שתאחד את כלל תקציבי הטיפול תחת קורת גג אחת ● וגם: איך להישאר חיוני בגיל השלישי וכמה חשובה המלחמה בבדידות

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

משחק הכיסאות בשוק החשמל: דוראד חוזרת למרוץ ולוחצת את המתחרות לפינה

לאחר שנים של סכסוכים יצריים, משיכת התביעות של אדלטק סוללת את הדרך להקמת תחנת הכוח "דוראד 2" ● מול מגבלות הרגולציה ולוח הזמנים הצפוף של רשות החשמל, חזרת התחנה למגרש מגבירה את הלחץ על המתחרות — ועשויה להכריע מי מהן תישאר מחוץ לרשת