גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ClimaCell גייסה 45 מיליון דולר ופותחת אתר בישראל

החברה המפתחת טכנולוגיות לניטור וחיזוי מזג אוויר ברמה הסופר-לוקאלית הפועלת מבוסטון ● הנהלת החברה המורכבת מישראלים הכריזה בעקבות הגיוס על פתיחת אתר בישראל שיעסיק כ-10-20 עובדים ● סך הגיוסים של החברה עם תום הסבב השני יגיע ל-65 מיליון דולר ● בין המשקיעים הראשונים בחברה היו"ר לשעבר של קבוצת טאטא ההודית ● מנכ"ל קליימסל שמעון אלקבץ: "החזון שלנו הוא להיות חברת חיזוי מזג האוויר הטכנולוגית הגדולה בעולם; נפתח בישראל את אפליקציית חיזוי מזג האוויר הטובה בעולם"

איתי זלוטניק, רעי גופר, שמעון אלקבץ / ClimaCell
איתי זלוטניק, רעי גופר, שמעון אלקבץ / ClimaCell

חברת ClimaCell המנוהלת על ידי ישראלים ופועלת מבוסטון שבמסצ'וסטס, ארה"ב, הכריזה היום (ה') על השלמת סבב גיוס B בסך 45 מיליון דולר ועל הקמת אתר בישראל שיעסיק 20 עובדים. החברה מפתחת טכנולוגיות לניטור וחיזוי מזג אוויר ברמה הסופר-לוקאלית, ולטווח קצר בין השאר באמצעות שימוש בתשתית תקשורת, נוסף על נתונים המתקבלים ממקורות פומביים. יחד עם ארבעת סבבי הגיוס הקודמים סיד ו-A מגיע סך ההשקעות בחברה ל-65 מיליון דולר.

את קליימסל הקימו ב-2015 המנכ"ל שמעון אלקבץ, לשעבר קצין בחיל האוויר יחד עם שני מייסדים נוספים - רעי גופר ששרת גם הוא בחיל האוויר ועם איתי זלוטניק, ששרת כקצין במודיעין. השלושה חברו יחדיו להקמת קליימסל בבוסטון, אליה הגיעו ללימודים לתארים מתקדמים. אלקבץ למד בהרווארד ואילו גופר וזלוטניק למדו ב-MIT.

הרעיון להקים חברה בתחום מזג האוויר ליוותה את אלקבץ עוד משירותו הצבאי. "שרתתי בחיל האוויר הרבה שנים שירות קבע ארוך ופיקודי וכשהחלטתי לעזוב ידעתי שאני הולך להקים חברה טכנולוגית שתעסוק במה שהיתה עבורי 'נקודת כאב' - מזג האוויר, אשר ליוותה אותי כל השרות גם ברמה היותר טקטית וגם ברמה הארגונית", הוא מספר בראיון ל-"גלובס".

כל תהליך ההקמה, הוא מספר, היה מתוך הרווארד, כשפרופסורים במוסד האקדמי השקיעו בחברה ועזרו בקשרים העסקיים הראשוניים. בין המשקיעים הראשונים בחברה נמנה ראטן טאטא, בוגר הרווארד ומי שעד לאחרונה כיהן כיו"ר תאגיד טאטא ההודי. משקיעים בולטים נוספים נוספים הם פיליפ שוורץ מקרן Square Peg Capital והאנג'ל הישראלי איל שביט שהיה בין המשקיעים הראשונים ב-Cybereason.

החלק הראשון של הפעילות של קליימסל, מסביר אלקבץ, מתחיל בתחום החישה במסגרתו מייצרת החברה דאטה על מזג האוויר בזמן אמת, למשל היכן יורד גשם ומתי. "עד היום", מסביר אלקבץ, "כולם הסתמכו על המידע הציבורי הקיים. אמנם גם אנחנו משתמשים בו אבל אנחנו מוסיפים לו כמה שכבות דיוק משמעותיות, במיוחד במדינות שבהן אין בכלל דאטה ציבורי.

"בהודו, לדוגמה, המכ"מים הקיימים לא מספיק טובים ואנחנו בעזרת אמצעים טכנולוגיים שפיתחנו מסוגלים לספק מידע על משקעים בכל הודו. יש לזה משמעות עצומה, למשל בתחום הביטוח לחקלאות. זה עשוי לאפשר לחברות ביטוח להיכנס לתחום הביטוח החקלאי בהודו באופן משמעותי כי מה שמנע מהן לעשות כן עד כה היה היעדר מידע על מזג אוויר".

כיצד מסוגל הסטארטאפ הקטן מבוסטון למפות את מזג האוויר במדינת הענק? לא באמצעות פרישה של חיישנים. "אין לנו בכלל סנסורים פיזיים", אומר אלקבץ, "אנחנו משתמשים באמצעי תוכנה בלבד. מה שאנחנו אומרים זה בעצם שיש מספיק דברים שזזים סביבנו שיודעים לחוש את הסביבה גם מבלי שהם נועדו לעשות כן מלכתחילה.

"למשל רשת הסלולר נועדה לייצר תקשורת, אבל הטכנולוגיה שלנו יודעת לייצר גם מזה. מניתוח הגלים של רשת הסלולר יודעים להגיד איפה יורד גשם וכמה, גלים ברשתות שונות ומשונות מושפעים מהאטמוספירה, ואנחנו עושים הנדסה הפוכה לגלים".

מה זאת אומרת?

"אנחנו יודעים להסתכל על האות ולהגיד אם האות נראה בצורה מסוימת, אם זה גשם או שלג, ומה העוצמה שלהם. החכמה היא לעשות את זה בזמן אמת ובווליום גבוה. אבל סלולר זאת רק דוגמה אחת. כל סוג מידע נלקח ממקור אחר. בנוסף לסלולר יש לנו עוד שש טכנולוגיות שפיתחנו, והן עובדות במקביל ומייצרות לא פחות נתונים חשובים כמו טמפרטורה, רוח, לחות, לחץ אטמוספרי. אנחנו אוספים אותם ומתיכים ביחד עם כל המקורות, גם הציבוריים, למקום אחד אחיד ואמין".

אלו טכנולוגיות למשל?

"רוב הטכנולוגיות עדיין סודיות אבל מה שאני כן יכול להגיד זה שאנחנו משתמשים הרבה באינטרנט של הדברים (IOT) - חיישנים שלכאורה לא אמורים לחוש את הסביבה אבל מצאנו דרכים שגורמות להן כן לחוש. מצלמות רחוב לדוגמה, בעזרת טכנולוגיות זיהוי תמונה. את האמצעים היותר משמעותיים עוד לא פרסמנו".

החלק השני של הפעילות של קליימסל הוא תחום החיזוי, תוך התמקדות בעיקר בזמן אמת ובחיזוי לטווחים קצרים.

כמה קצרים זה קצרים?

"קצרים זה שלכל 500 מטר בעולם אנחנו יודעים לתת חיזוי, ברמת הדקה, לשש השעות הקרובות. היום רמת הדיוק היא בסגנון של "בשעתיים-שלוש הקרובות יש 20 אחוז סיכוי לגשם". אנחנו, לעומת זאת, יכולים להגיד שגשם עומד לרדת בעוד 6 שעות בכלבו שלום, אבל לא בדיזינגוף סנטר. או שהוא יחל לרדת ב-14:10 בעוצמה חזקה וייפסק ב-14:52. ולא רק זאת, אלא שבכל דקה נדע להגיד באיזו עוצמה הוא אמור לרדת".

החלק השלישי של הפעילות של קליימסל הוא מוצרים שבנויים על הטכנולוגיה ונועדו לעזור לעסקים לייעל את פעילותם הודות למידע מדויק יותר על מזג האוויר. אלקבץ מדגים כמה תעשיות שיכולות ליהנות מחיזוי מזג אוויר מדויק ומפורט יותר. "קחו לדוגמה קבלת החלטות בתחום התעופה, הטכנולוגיה שלנו יכולה לסייע בהחלטות מקצועיות יומיומיות כמו מה לעשות עם מטוס שהרגע נחת וצריך להסיע אותו ל-'גייט'.

"פיתחנו חיזוי ברקים של חצי שעה קדימה באמצעותו אנחנו יכולים להגיד לשדה התעופה שברקים שמתרחשים בסמוך לשדה התעופה לא יגיעו לשדה עצמו. בזכות המידע הזה, חברת התעופה יכולה להמשיך לפעול בלי הפסקה במקום לסגור את הגייטים ולעצור העלאת או הורדת נוסעים.

"תחום נוסף הוא שיתוף נסיעות Ride Sharing. חברה כמו גט או אובר יכולה להיערך מראש לעומסי ביקוש בגלל גשמים, וכנ"ל אצל חברות אנרגיה שיוכלו להיערך מראש ובמדויק לעומסי ביקוש בגלל חום וקור קיצוניים".

קליימסל נמצאת בשלב שבו היא כבר מייצרת הכנסות משורה של לקוחות ממגוון תחומים. אחד הלקוחות היא חברת התעופה jetBlue שהייתה לקוח ובהמשך קיבלה השקעה מקרן ההשקעות התאגידית שלה. חברת תעופה נוספת שנמצאת בין לקוחותיה היא דלתא.

תחום נוסף שבקליימסל בטוחים שיפיק תועלת ממידע מדויק על מזג האוויר הוא הרכבים האוטונומיים או הנהוגים מרחוק, הן הקרקעיים והן המוטסים. "רחפנים ושאר כטבמי"ם לא יכולים לטוס בתנאי מזג מסוימים ולכן המפעילים שלהם חייבים לדעת על זה ברמת הבלוק. אנחנו מייצרים פלטפורמה שתאפשר להם להגיב ולשנות את רמת האוטונומיות של הרכב בזמן אמת. זאת הסיבה שחברת הרכב פורד השקיעה בסבב הגיוס הנוכחי סכום משמעותי".

גם בתחום הספורט נעזרים במוצרים של קליימסל, ולדברי אלקבץ בין הלקוחות "אחת מהליגות הגדולות בארה"ב ואחד מטורנירי הטניס הגדולים בעולם". בנוסף להם, אומר אלקבץ, גם בתחום הפיננסים יש שימוש לטכנולוגיה "המידע שיודעים לספק הוא אינדיקטור לתנועות מחירים של סחורות. וגם חביות בניה עושות בה שימוש".

ומה עם המשתמשים הפרטיים?

"אנחנו מתכוונים להשיק את אפליקציית מזג האוויר הכי מדויקת בעולם ואותה נפתח בעיקר מישראל".

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

נעילה ירוקה באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע ● מדד שנגחאי עלה ב-1%

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק