גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל פרפקטו בשיחה עם "גלובס" על האקזיט: "בדקנו אופציות והבנו שצריך גב חזק"

אחרי 12 שנות פעילות, חברת בדיקות התוכנה הישראלית תימכר לפרפורס האמריקאית ב-200 מיליון דולר ● בעבר שווי החברה כבר הוערך ב-300-350 מיליון דולר, אך עדיין מדובר באקזיט רווחי ● המנכ"ל ערן יניב: "רצינו לבנות חברה גדולה, גורילה, אבל השוק השתנה. הלכנו למקום שבו הדרך שלנו תימשך"

חברת בדיקות התוכנה פרפקטו (Perfecto) נמכרת תמורת כ-200 מיליון דולר לחברת התוכנה האמיקאית פרפורס (Perforce). הטכנולוגיה של פרפקטו משמשת לבדיקות תוכנה מבוססות ענן לבדיקת אפליקציות ארגוניות. מאז הקמתה בשנת 2006 גייסה החברה סכום כולל של 90 מיליון דולר.

מחזיקי המניות העקריים בפרפקטו הן הקרנות הישראליות ויולה ונצ'רס, ורטקס ו-Weisbein לצד הקרנות FTV, TCV ו-Globespan האמריקאיות. העסקה צפויה להיסגר עד סוף השנה וההחזר הצפוי ממנה למשקיעים הוא פי שניים. העסקה תתקיים ברובה במזומן והיתר במניות.

העסקה מגיעה לאחר שבשנים האחרונות שוויה של החברה הוערך על ידי גורמים שונים בסכומים גבוהים מסכום המכירה. גם בסבב הגיוס האחרון של פרפקטו ב-2015, שבו גייסה 35 מיליון דולר, הוערך שוויה של פרפקטו בכ-350 מיליון דולר, זאת לפי נתוני IVC. עם זאת, גורמים המקורבים לפרפקטו טוענים כי שוויה של החברה לא עבר את רף ה-300 מיליון דולר. ערן יניב, מנכ"ל פרפקטו אמר בשיחה עם "גלובס" כי המייסדים, המשקיעים והעובדים בפרפקטו מרוצים מהעסקה: "אנחנו מרוצים מאוד, חילקנו אופציות לכולם".

לאחר השלמת העסקה, פרפקטו צפויה לשמור על המבנה העצמאי שלה בתוך פרפורס. "הרעיון הוא קודם כל שפרפקטו ממשיכה את הביזנס שלה. הייתה לנו תכנית גידול מסויימת, ולא משתנה כאן שום דבר. זה לא עצמאי לגמרי כיוון שתמיד יש דברים שקורים כשאת נכנסת לארגון גדול יותר, אבל אנחנו צפויים להמשיך עם תכניות הגידול והמכירות של החברה", אומר יניב. הוא ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה, תחת המטריה של פרפורס.

התחלנו לפעול בשוק שנעלם

פרפקטו הוקמה בראש העין על ידי ערן יניב, המנכ"ל, יורם מזרחי שמשמש סמנכ"ל טכנולוגיות וג'קי אלאל שכיהן כסמנכ"ל המכירות. החברה מעסיקה כיום כ-250 עובדים, מתוכם כ-80 בישראל. החברה מפתחת מוצרי בדיקת תוכנה אוטומטיים לאפליקציות מובייל, ווב ו-IoT. החברה מפעילה מעבדה המאפשרת לארגונים ולחברות לבדוק את האפליקציות הארגוניות שלהן בסביבת שימוש אמיתית. חברות ענק כגון בנקים, גופי קמעונאות, חברות תקשורת וביטוח משתמשות כיום בפתרונות של פרפקטו, שמשרתת לקוחות גדולים כגון אנבידיה, פיקסאר, Scania, יוביסופט ו-VMware. פרפקטו מכניסה עשרות מיליוני דולרים בשנה, והגיעה לאחרונה לרווח תפעולי.

תכננתם להימכר?

"אנחנו לא מסתכלים ולא הסתכלנו על מכירה. כיוון שהשוק מאוד מפוצל, הסתכלנו על דרך לבנות בשוק הזה חברה גדולה - גורילה. אבל בשנים האחרונות השוק מתחיל להתבגר. במהלך השנתיים האחרונות הסתכלנו על כל מיני אופציות, לא ברמת המכירה, אלא ברמה של השקעה גדולה ודברים מסוג זה. בסוף הבנו שההחלטה הכי טובה תהיה להתמזג עם מישהו שיש לו גב מאוד חזק. ככל שזה נוגע אלי, לא סיימנו. נכנסנו למקום שממנו הדרך שלנו רק תמשיך - עם המטריה של פרפורס וקלירלייק שנותנת לנו הזדמנות מאוד יפה, גם לעוד רכישות".

מה גרם לתזוזות בשווי החברה?

"זה שוק שנמצא בהתפתחות, הוא לא שוק יציב שהדרישות בו הן ברורות וידועות. החברה קמה מוקדם - לפני 12 שנה. בהרבה מובנים היא פנתה לשוק שנעלם, לשוק המפעילים הסלולריים. השוק הזה נעלם באיזשהו רגע, כשהאנדרואיד והאייפון הפכו לכלים שכולם משתמשים בהם באנטרפרייז, והחברה נאלצה לעשות מעין פיבוט לאנטרפרייז. גם השווקים האלה הם שווקים בהתהוות. הם מתכנסים מהר מאוד למשהו מאוד יפה, אבל החברה הייתה צריכה לעשות התאמות לאן שהשוק מתפתח".

מה היו הקשיים שהתמודדתם מולם?

"בנקים, חברות ביטוח, חברות רכב וחברות מכשירים רפואיים מספקות ללקוחות שלהם שירותים דיגיטליים, והפיתוח שלהם מצריך בדיקה. אלה דברים שמחייבים בדיקות מקיפות ועמוקות, כי הבנק לא יכול להרשות לעצמו גליצ'ים באפליקציה שלו, שלא לדבר על מכשירים רפואיים. כדי לבצע את הבדיקות האלה בצורה טובה, בעולם שבו צריך להוציא גרסאות מאוד מאוד מהר, צריך בעצם לבנות מערך בדיקות שעובד כל הזמן, אוטומטית, וזה מאוד קשה. אנחנו נותנים את הכלים לעשות את זה. אבל זה שוק שיש בו הרבה מאוד כלים דיגיטליים, והדרישות שלו משתנות.

"זו דרך ארוכה, ולפעמים קולעים בה מאוד יפה, עד שיש תפנית בשוק וצריך לשנות שוב. ניהול חברה בתחום האנטרפרייז זה לא דבר קל, זה דבר שמצריך עבודה קשה ואמונה. אנחנו מצליחים לתת את השירות שלנו היטב, ויש לנו לקוחות מאוד מאוד גדולים עם עסקאות של שבע ספרות שמתחדשות כל שנה".

רכישה אסטרטגית, ולא אחרונה

פרפורס הינה חברת תוכנה לצוותי פיתוח DevOps בבעלות קרן האחזקות הפרטית Clearlake Capital Group. הרכישה צפויה לאפשר לחברת פרפורס להרחיב את היצע כלי פיתוח התכנה שהיא מציעה לצוותי DevOps בארגונים בפתרונות בדיקת תכנה בהיקפים גדולים לווב, מובייל ואפליקציות IoT.

Clearlake Capital Group L.P היא חברת השקעות הפועלת מאז שנת 2006, השנה בה הוקמה פרפקטו. החברה משקיעה בחברות שהיא מאמינה שההנהלה שלהן תוכל להנהיג את החברה לצמיחה ארוכת טווח. השקעות החברה ממוקדות בתחומים של תכנה ושירותים טכנולוגיים, אנרגיה ו-Consumer. מאז הקמתה, החברה מנהלת כ-8 מיליארד דולר והשקיעה בכ-100 חברות עד כה.

"זוהי רכישה אסטרטגית עבור פרפורס שתאפשר לה לתת מענה למגמה הברורה של צורך בפלטפורמות אוטומציה לבדיקת תוכנה עבור צוותי פיתוח בארגונים", ציין פרשנט מרוטרה, שותף ב-Clearlake, בעלת המניות הגדולה בפרפורס. "אנו נרגשים לתמוך בצעדים שמבצעים מרק וההנהלה של פרפורס שיאפשרו קונסולידציה בענף ויזרזו את הגידול האורגני והלא-אורגני של החברה".

לפי מקורבים לעסקה, בכוונת Clearlake לתמוך בצמיחה של שתי החברות הממוזגות ולהביאן לשווי גבוה במטרה לצאת להנפקה. כחלק מאסטרטגיית הצמיחה, פרפורס מרחיבה בשנתיים האחרונות את סל כלי התוכנה שלה. זוהי הרכישה החמישית שביצעה בתקופה זו בגיבוי Clearlake Capital Group.

לדברי יניב, רכישות כאלה מתוכננת להתבצע גם כחלק מאסטרטגיית הצמיחה של פרפקטו: "אני יכול להגיד באופן מפורש שחלק מהתכניות זה גידול לא-אורגני בתוך החברה. זה גם מסתדר עם האסטרטגיה של קלירלייק", הוא אומר. לגבי רכישות מתוכננות בישראל יניב אמר כי "זה מקדים את המאוחר", וכי הוא "לא יכול לענות על זה". 

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן