גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שואפים ליותר: האם יושק מדד ייעודי לתחום הקנאביס?

שני כנסי קנאביס התקיימו בתל אביב: בבורסה לניירות ערך ובגני התערוכה ● כנס בנושא מדיניות מים בסנאט הצרפתי ● וגם: עו"ד שינטארו היראטו מצטרף אל משרד עורכי הדין ועורכי הפטנטים פרל כהן צדק לצר ברץ

מימין לשמאל: ירון רצון, ניסים ברכה, מיכל בריקמן, עו"ד אילן גרזי / צילום: דה אינבסטור
מימין לשמאל: ירון רצון, ניסים ברכה, מיכל בריקמן, עו"ד אילן גרזי / צילום: דה אינבסטור

ג'ני ברנדס, מייסדת אגודת הידידים של תיאטרון בית ליסין, הלכה לעולמה 

ג'ני ברנדס, נשיאת הכבוד של אגודת הידידים של תיאטרון בית ליסין, הלכה אתמול (ב') לעולמה לאחר מאבק במחלה קשה. ברנדס ייסדה את האגודה, בה כיהנה במשך כ-12 שנה בתפקיד יו"רית, כאשר באחרונה החליפה אותה הילה בתפקיד, וברנדס מונתה לנשיאת כבוד. גם בעת מחלתה היא הקפידה להמשיך ולהגיע להצגות ולאירועי אגודת הידידים של התיאטרון.

נוסף על תפקיד זה, הייתה ברנדס פעילה לאורך השנים גם כחברת הוועד המנהל בעמותת על"מ, המסייעת לנוער במצבי סיכון, וחברה בעמותת הידידים של בית החולים תל השומר.

ברנדס הותירה אחריה את בן זוגה, עו"ד חנינא ברנדס וילדיה גיל, שירלי וקרן.

ציפי פינס, מנהלת תיאטרון בית ליסין, מסרה כי "זהו יום עצוב לתיאטרון בית ליסין. ג'ני ברנדס היתה חלק מהתיאטרון לאורך שנים ופעלה לקידומו באכפתיות ובאהבה. חסרונה יורגש.

אשת העסקים ליאורה עופר, בעלת השליטה בעופר השקעות, מסרה כי: "הבסיס לידידות העמוקה שנרקמה בינינו היה אהבתנו לעולם התיאטרון והבנת החשיבות העצומה והתרומה שלו לחיי הרוח והתרבות במדינת ישראל. ג'ני היתה נדיבה מאין כמוה ומחויבת בכל מאודה לתפקיד ההתנדבותי שלקחה על עצמה בבית ליסין. אתגעגע אליה. יהי זכרה ברוך".

ציפי פינס וג'ני ברנדס   / צילום: אביב חופי

שואפים ליותר: האם יושק מדד ייעודי לתחום הקנאביס?

הבוקר (ג') התקיים בבורסה לניירות ערך בתל אביב כנס לחברות ציבוריות בתחום הקנאביס הרפואי. הכנס התקיים ע"י דה אינבסטור, במקביל לכנס קנאביס נוסף שלקח חלק בגני התערוכה בתל אביב. 

בכנס, נערך ראיון עם חיים בירן, מטופל קנאביס רפואי, שסובל מכאבי פאנטום ברגלו כתוצאה מפציעה במהלך מלחמת יום כיפור. "במשך יותר מ-40 שנה לא הצלחתי לישון לילה שלם. עד לפני כמה שנים היתה לי רשת גלידריות שהתמוטטה עסקית אחרי פיגוע והייתי חייב להתמודד עם הכאבים שיש לי כדי להמשיך להתנהל בחיים. כשפניתי בעקבות עצה מחברים למרפאת כאב לקבל קנאביס רפואי נתקלתי בתשובה ברוטלית - אל תבוא. אבל דרך עזרה מתיקון עולם הצלחתי תוך שנה וחצי לקבל קנאביס רפואי והתחלתי לישון לילות שלמים ולהתרגש מזה כל בוקר מחדש עד היום", הוא סיפר.

במשתתפים שגם לקחו חלק בפאנל (בהנחיית גלי וינרב, כתבת "גלובס"): ניסים ברכה, מנכ"ל טוגדר פארמה ומיכל בריקמן, דירקטורית; עו"ד אילן היידן מנכ"ל קאנומד (פרוטאולוג'יקס); ירון רצון, מנכ"ל קנביט; יונה לוי, המנכ"ל המיועד לחברת תפן; ועו"ד אילן גרזי, מנהל שוק ההון במשרד עוה"ד פרל-כהן ומתמחה בליווי חברות קנאביס רפואי בישראל. בפאנל עלתה תהייה האם בהמשך יושק מדד ייעודי לתחום.

ירון רצון ניסים ברכה מיכל בריקמן ואילן גרזי /   צילום: דה אינבסטור

היהלום הישראלי שבתפוח הגדול

את שבוע היהלומים הישראלי בבורסה ליהלומים בניו יורק פתחו אתמול (ב'): דני דיין, קונסול ישראל בניו יורק; ראובן קאופמן, נשיא בורסת היהלומים בניו יורק והמנכ"ל דיוויד לאשר; עזרא בוארון, דירקטור בבורסה ליהלומים ברמת גן; מיקי קטן, סמנכ"לית בורסת היהלומים ברמת גן; ואורי ספירו, חבר הנהלת בורסת היהלומים.

 בוארון, המכהן גם כיו"ר ועדת תערוכות, אמר בנאום הפתיחה כי: "כולי תקווה שהתערוכה השנה תבשר את תחילתו של עידן חדש לענף היהלומים, שמתאושש כיום ממשבר קשה וחוזר לצמיחה".

אורי ספירו עזרא בוארון דני דיין ומיקי קטן  / צילום:אסף לוי

מזרימים פתרונות לשלום אזורי

בשבוע שעבר התקיים בסנאט הצרפתי כנס בנושא מדיניות מים, אותו יזמה וערכה קלוד גרונדמן-ברייטמן, המכהנת גם נשיאת המרכז הפרנקופוני באקדמית נתניה. את הכנס היא הובילה בתוקף תפקידה כנציגת המכללה.

בכנס, שנערך בחסות חברת ויולה (Veolia), השתתפו נציגי חברות וחוקרים בתחום המים, כמו גם נציגי מדיניות וממשל מירדן, מרוקו, קונגו, ארה"ב, צרפת, ישראל, פולינזיה ועוד, ובמקום הוצגו פתרונות טכנולוגיים מקומיים ובין-מדינתיים לסוגיית משבר המים במטרה להביא לשיתופי פעולה ופתרונות מעשיים עם גורמים אזוריים ביניהם הפלסטינים והירדנים.

בפתח דבריה הכריזה גרונדמן-ברייטמן כי "הפתרונות להגברת כמויות המים ואיכותם באזור הוא המפתח לשלום האזורי ועל כך החלטנו ליזום את המפגש החשוב".

אנטואן פררוט, מנכ"ל ויולה, ציין כי: "שיתוף פעולה במים עלול להגביל את המתחים האזוריים. התפלה ושימוש חוזר במים הם המפתח לניהול מים".

השר לשעבר ד"ר אפרים סנה, יו"ר המרכז לדיאלוג אסטרטגי באקדמית נתניה, הזכיר כי "כשני מיליון תושבי עזה סובלים מחוסר מים. לירדן יש נטל של התמודדות עם מיליוני פליטים והם חסרי יכולת לספק להם מקורות מים. פתרון המים יכול לצמצם את המתחים הצבאיים ולאפשר שיתוף פעולה. מדינות המשתפות פעולה במים לעולם אינן בסכסוך. מנהיגות פוליטית אינה מושקעת מספיק בפתרונות מים ופתרון המים יכול למנוע את העימות הבא בעזה".

הגנרל מנסור אבו-ראשיד, יו"ר המרכז לשלום ופיתוח בעמאן, אמר כי "ישראל, פלסטין וירדן צריכות לשתף פעולה בהקמת מפעל התפלה ענק, המנוהל על ידי האו"ם".

עוד נכחו: צחי הנגבי, השר לשיתוף פעולה אזורי; הסנטור פיליפ דליאר; דניס טוריוט, ראש עיריית נברס בצרפת; אדריאן מורנס, חבר הפרלמנט הצרפתי; דינה לאדו, בכירה בחברת Veolia; אנטואן פררוט מנכ"ל החברה ואחרים.

פיליפ דליאר קלוד גרונדמן ברייטמן דינה לאדו אנטואן פררוט ודניס טוריוט / צילום:מקסים חוריץ

מזרימים כוחות לשת"פ בינלאומי

משרד עורכי הדין ועורכי הפטנטים פרל כהן צדק לצר ברץ, צירף באחרונה לשורותיו בארה"ב את עו"ד שינטארו היראטו, לשעבר מנהל הפיתוח הגלובלי בחברת האינטרנט היפנית - ראוקוטן. החברה שרכשה בשנת 2014 את אפליקציית המסרים המיידים Viber עבור 900 מיליון דולר.

עו"ד היראטו, שייעץ לדסק יפן במשרד בראשותו של עו"ד גיא לכמן, מביא עמו ניסיון עסקי בינלאומי, הוא שימש בעברו יועץ משפטי לחברות ופירמות עורכי דין בין לאומיות. 

עו"ד זאב פרל, השותף המנהל בפרל כהן הסביר כי: "בתקופה האחרונה אנחנו רואים התעניינות רבה מצד חברות יפניות בהייטק הישראלי. החברות מחפשות להגדיל את השקעותיהן ואת היקף העסקאות שלהן, בנוסף למעורבות ממשלתית מצד יפן. הצטרפותו של שינטארו למשרדנו בארה"ב תאפשר למשרדנו על שלוחותיו בישראל, ארה״ב ואנגליה לגשר על פערי תרבות וגישות משפטיות ותסייע לחזק את הקשר עם לקוחותינו היפנים וחברות יפניות נוספות. אנו בטוחים שניסיונו הגלובלי של שינטארו ישפר משמעותית את עבודת המשרד מישראל, ארה״ב ואירופה עם חברות יפניות".

דורון לצר שינטארו היראטווגיא לכמן / צילום: עידן כהן

עוד כתבות

אווטאר של חברה וירטואלית ב־Replika / צילום: מתוך אתר החברה

לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר

בשוק יש היום שורה של צ'אטבוטים ייעודיים למשימות נקודתיות ● אלה יכולים לסייע הן בחיים האישיים והן בחיים המקצועיים - מכתיבת קורות חיים, דרך חבר וירטואלי ועד שיווק

בנייה חדשה. האם ההצעה תשפיע על המחסור בפועלי בניין? / צילום: טלי בוגדנובסקי

הממשלה מתכננת: הבאת עובדים זרים לישראל ישירות ולא דרך חברות כוח אדם. לא כולם מרוצים

הממשלה דנה באופן מפתיע בסעיף שלא היה על סדר יומה שיכול להקל על הבאת פועלי בניין מחו"ל לארץ ● לפי ההצעה, קבלנים יוכלו להביא עובדים מחו"ל באופן זמני בהעסקה ישירה על ידם, בכפוף להבאת מינימום של 50 עובדים על ידי אותו מעסיק ● שר הבינוי והשיכון: "מייתרת את המשרד מכלל הליכי קבלת החלטות"

כפר ערב אל-עראמשה / צילום: איל יצהר

הותר לפרסום: 6 לוחמים נפצעו קשה בגליל, 8 נוספים במצב בינוני וקל

אדם נפצע אנוש, שניים נפצעו קשה, ארבעה במצב בינוני והשאר קל בפגיעה ישירה בערב אל-עראמשה ● דיווח: בארה"ב מעריכים שישראל תבצע תקיפה מצומצמת בשטח איראן • איראן: "כל תקיפה של ישראל בשטחנו תיענה בתגובה חזקה ונחרצת" • בגליל המערבי: נפילות בשטחים פתוחים אחרי כ-5 שיגורים מלבנון, לא ידוע על נזק או על נפגעים • הפעילות במרכז הרצועה: כוחות הנח"ל חיסלו מחבל באמצעות רחפן • עדכונים שוטפים

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

חנן מור / צילום: אייל טואג

חנן מור מכר מניות ב-2 מיליון שקל, המניה נפלה ב-37%

המשקיעים של חברת הנדל"ן שנמצאת בהסדר חוב הרימו גבה כשראו את בעל השליטה לשעבר מוכר מניות, בהיקף של 78% ממחזור המסחר ביומיים, מה שהפיל את המניה ● ניתן להניח שמור היה מוכר עוד לולא עו"ד גינדס שביקש שיעצור

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

סודות מתוך ועדת ההשקעות: כך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

יירוטים באשקלון מהתקיפה האיראנית / צילום: Reuters, Amir Cohen

המתקפה האיראנית ייקרה את עלויות גיוס החוב של ישראל

בתחילת החודש עמדה התשואה על אג"ח ממשלתי של ישראל לתקופה של עשר שנים על 140 נקודות אחוז מעל התשואה של אג"ח אמריקאי מקביל ● בעקבות ההתלקחות, זינקה התשואה על אגרות החוב של ישראל לפער של כ-180 נקודות בסיס מעל ארה"ב ● בהמשך השבוע נרגעה מעט ה"הסלמה" בתשואות האג"ח הישראלי

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל

מטוס אל על / צילום: דני שדה

תזכורת מאל על: המניות שנכנסו בסערה למדדים המובילים בת"א, ואז בעיקר צנחו

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

במערב מתכננים סנקציות על תוכנית הכטב"מים האיראנית. איך זה יקרה בפועל?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן, ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: יח''צ

כמעט 100 מיליון שקל בשנה: זה שיאן השכר החדש בבורסת ת"א

עלות שכרו של מנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס בשנת 2023 עמדה על כ-26 מיליון דולר, רוב הסכום ניתן כתגמול הוני ● פרנסיס עקף בכך את ברק עילם, מנכ"ל נייס והפך לשיאן השכר בבורסה המקומית ● בשנה שעברה הביעו בעלי המניות של טבע מחאה על התגמולים הגבוהים לעומת ביצועי המניה באותה עת ● בתוך כך, טבע קיבלה אישור FDA לתרופת ביוסימילר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ביידן בקריאה לקונגרס במאמר מיוחד: "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה"

הנשיא האמריקני הבהיר: "זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו, לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד" • על המתקפה האיראנית אמר ביידן: "איראן רוצה למחוק את המדינה היהודית היחידה מעל המפה" • עוד הזהיר הנשיא: "ארה"ב עלולה להיגרר למלחמה, אסור שנניח להגנה של ישראל להיחלש"

יצחק קרויזר, עוצמה יהודית / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

האם שיעורי הגיוס באוכלוסייה הכללית נמצאים במגמת ירידה?

האם שיעורי הגיוס יורדים בחברה הכללית כפי שטוען ח"כ יצחק קרויזר? פירקנו לגורמים ● המשרוקית של גלובס

אוקראינה עברה מהצלחה צבאית לכישלון. זה יכול לקרות גם לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: המציאות העגומה של ההגנה האווירית באוקראינה עלולה לקרות גם לישראל, סין הולכת על קו דק במזרח התיכון ואפל מבצעת עדכון למערכת אחרי סערת האימוג'י של דגל פלסטין ● כותרות העיתונים בעולם 

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

ד''ר משה כהן / צילום: תמונה פרטית

האם בקרוב יוקם בית ספר נוסף לרפואה במיקום מפתיע?

ד"ר משה כהן פועל בימים אלה מול המל"ג להגשמת החזון שלו -  בית ספר בינלאומי לרפואה באילת, בהשקעה של 250 מיליון שקל ● התוכנית כוללת שיתוף־פעולה הדוק עם אוניברסיטאות בעולם וחיזוק לבית החולים יוספטל ● האם יצליח היכן שרייכמן נתקל בהתנגדות, ומי המלונאי שרתם לגיוס הכסף?

רצפת המסחר בבורסות וול סטריט בניו יורק. זו לא בועה, אבל יש סיבה לדאגה / צילום: ap, Seth Wenig

תגובת השוק למתקפה באיראן מוכיחה שהמניות אינן בבועה

העליות והמורדות בימי שישי ושני בוול סטריט הקלו זמנית על החששות לגבי היווצרות בועה אפשרית ● המשקיעים אולי נותנים הערכות שווי גבוהות על מניות, אבל הם עדיין מסוגלים לקבל החלטות מנומקות

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר