גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת'כלס, מה עושים שם השרה רגב והמנכ"ל שרעבי במשרד הספורט

משרד הספורט התעכב בהקמת מנגנון תשלום שיאפשר לנטרל את התלות בטוטו • התוצאה: האוצר מוביל "סיבוב פרסה" להשארת האחריות בידי הטוטו ● וביחד עם תקלות נוספות, העברת הכוח למשרד הספורט נראית כמו טעות קשה ● משרד הספורט: "פועלים להביא לוודאות תקציבית"

מירי רגב / צילום: אמיל סלמן, הארץ
מירי רגב / צילום: אמיל סלמן, הארץ

במארס השנה הצביעו פה אחד בוועדת הרפורמות בכנסת על הרפורמה הגדולה בספורט הישראלי. המשמעות של המהפכה היא כוח עצום - במקום הטוטו שהעביר במשך שנים את הכסף לספורט, האחריות תעבור מעכשיו לידיו של משרד הספורט. תאריך היעד להשלמת המהלך: 1.1.2019. ממש מעבר לפינה.

המועד העתידי נועד לתת למשרד הספורט זמן התארגנות לבניית מנגנון חלופי לזה של הטוטו. כלומר, לוודא שברגע העברת המקל עשרות איגודי הספורט ואלפי קבוצות הספורט - גופים שחיים דרך קבע מהיד לפה - לא ייתקעו ללא כסף. ובמקביל לאפשר גם לפרויקטים של תשתיות בתחום הספורט (בניית אולמות, אצטדיונים, מתקני ספורט) להמשיך ולצאת לדרך מבלי שיווצר פקק ביורוקרטי/טכני בגין העברת האחריות מהטוטו.

מה קרה בפועל במשרד הספורט בזמן הזה? פחות או יותר כלום. השבוע התכנסו במשרד האוצר לפגישה משולשת אנשי האוצר, אנשי משרד הספורט והטוטו - כדי לבחון "סיבוב פרסה", או לפחות "השהייה זמנית" של המהלך. חודשיים לפני תאריך היעד הרים האוצר דגל אדום וסימן כי נכון לעכשיו לא ניתן לנתק את הטוטו מהספורט. למה? כי מנגנון התקצוב החדש שמשרד הספורט היה אמור להקים לא הוקם.

הקושי של משרד הספורט לעמוד בלוחות זמנים ולקדם מהלכים משמעותיים הוא דבר לא חדש. בחודשים האחרונים נראה שמדובר בדפוס פעולה - המשרד, בראשות השרה מירי רגב והמנכ"ל יוסי שרעבי, לוקח או מקבל התחייבויות גדולות אבל לא מצליח לבצע.

הפעם זו הרפורמה עם כספי הטוטו, לפני כן זהו הסכסוך בכדורסל הישראלי שמשרד הספורט לקח לטיפולו והבטיח להגיש המלצות, וגם פרויקט "פרחי ספורט" - הפרויקט הגדול ביותר בספורט הישראלי (370 מיליון שקל) שכרגע בשקט בשקט נמצא בקיפאון של למעלה משנה בגלל עניינים ביורוקרטיים. ואם רוצים, אפשר להוסיף בכיף גם את הערפל סביב מכון וינגייט שעבר לאחריות המשרד לא מכבר.

"התחושה היא שהמשרד לוקח על עצמו דברים גדולים - ומצד שני אין לו שום יכולות ביצוע", אומר גורם בכיר בספורט הישראלי שמעורב גם בעניין עם הרפורמה לניתוק כספי ההימורים מהספורט. אחת הבעיות, כך מנתחים אנשי מקצוע, היא שמי שדוחף בשנים האחרונות את המהלכים הגדולים לשינויים בספורט הם אנשי הפקידות הבכירה במשרד, יחד עם הרפרנטים באוצר.

מדובר במהלכים שהעבירו בשנים האחרונות כוח אדיר לידי משרד הספורט והפכו אותו למי שמנהל בפועל הספורט הישראלי. זה נעשה על חשבון הגופים שעשו זאת עד היום - הטוטו, הוועד אולימפי, מרכזי הספורט והאיגודים.

היום כל מי שרוצה משהו בספורט הישראלי חייב לעבור אצל השרה רגב והמנכ"ל שרעבי. בחלק גדול מהמקרים מצליחה הפקידות הבכירה במשרד הספורט (בגיבוי האוצר) לנהל את השרים והמנכ"ל - הם מבטיחים מהלכים נוצצים ששווים הרבה כוח (תקציבים, מנגנוני שליטה), אבל במקביל מביאים לפתחו של המשרד צרות תפעוליות שאף אחד, עם כוח האדם הקיים, לא מסוגל להתמודד עמן.

הנה כמה מההבטחות הגדולות של משרד הספורט:

1. "מי צריך את הטוטו? אנחנו נחלק את הכסף"

כשיורדים לרזולוציה של הרפורמה הגדולה בספורט הישראלי, נשארים עם דבר מאוד פשוט: שליטה על תקציבים, הלחיצה על ההדק ושיגור הכסף לספורט הישראלי. מעל 500 מיליון שקל מועברים מכספי הטוטו מדי שנה לספורט הישראלי. המנגנון שאמור לעשות אותו דבר על ידי משרד הספורט - מתוקף התיקון לחוק המועצה להסדר הימורים בספורט - לא הוכן, ובפגישה השבוע באוצר החלו לבחון פתרונות ביניים שימנעו קטסטרופה תזרימית.

בסה"כ קיימים שלושה מנגנונים להעברת כספים משמעותיים - 1. קרן המתקנים: העברת כסף והוצאת קולות קוראים לבניית מתקני ספורט ותשתיות ספורט; 2. העברת כסף לעשרות איגודי ספורט; 3. העברת כסף לאלפי קבוצות ספורט בישראל - שהוא גם המנגנון המורכב והמסובך ביותר.

למרות חוסר מוכנות בולט, הוחלט כי שני המנגנונים הראשונים - קרן המתקנים וחלוקת ההקצבות השוטפות לאיגודים - יעברו ב-1 בינואר לאחריות משרד הספורט. צפו לתקלות רבות בגזרה הזו.

בנוגע לנושא המהותי ביותר, העברת הכספים לאלפי האגודות והקבוצות (מנגנון מספר 3) - כאן הכיוון הוא להוציא את האחריות מהידיים של משרד הספורט - ולהשאירו בידי בידי הטוטו. "היה למשרד כמעט שנה להתכונן למהלך הזה ולבנות מנגנון חלופי לטוטו. הם ידעו שהם צריכים לעשות את זה, אבל עכשיו ברור לכולם שזה יהיה חוסר אחריות לתת להם את זה - קבוצות בישראל לא יקבלו כסף אם יתעקשו להעביר את האחריות למשרד הספורט", אומר גורם בכיר שישב בפגישה השבוע.

גם בישיבה האחרונה עוד התעקשו בכירים במשרד הספורט כי הם מסוגלים לקחת גם את המנגנון הזה על עצמם, אבל קולם כבר בקושי נשמע. אם במשך שבעה חודשים לא עשיתם כלום, נטען מול פקידי המשרד, מה גורם למישהו לחשוב שמשהו ישתנה כעת?

הבעיה המרכזית שאליה נקלעה המערכת כעת היא משפטית - מאחר שמדובר במהלך שמצריך שינויי חקיקה. שהיועצים המשפטיים יצטרכו לבחון איך ניתן בכל זאת להצהיר שהרפורמה יצאה לדרך, כלומר שהטוטו בחוץ, למרות שהיא לא באמת יוצאת לדרך, והטוטו נשאר בעל הבית בפועל.

גם יתר המהלכים נעשים מתוך חשש ליום שאחרי. משרד הספורט ייקח על עצמו למשל את קרן המתקנים, אבל גם כאן כדי להקל על ההעברה ולמנוע ואקום דקה אחרי העברת האחריות - בשבועות הקרובים ייצאו כמות גדולה של קולות קוראים שפונים לרשויות לביצוע מתקני ספורט.

למה? מה הלחץ פתאום? בכיר בספורט אומר כי "במשרד הספורט מעדיפים לנצל עד הרגע האחרון שהטוטו עדיין אחראי לקרן המתקנים, לסחוט את הלימון עד הסוף". אבל בכל מקרה לא מדובר במתקנים משמעותיים וגדולים מאוד ברובם. ומה יהיה אחר כך? "כמו שזה נראה כרגע, אצטדיון סמי עופר והאצטדיון בבאר שבע יהיו המתקנים הגדולים האחרונים שנבנו פה למשך שנים. ייקח עוד הרבה זמן עד שנראה מתקנים מרשימים נוספים", אומר גורם אחר.

2. הסכסוך בכדורסל עדיין מחכה לרגב וניסנקורן.

בחודש מאי, עם השבתת הליגה בכדורסל בעקבות הסכסוך בין מינהלת הליגה לבין ארגון השחקנים בנושא השחקן הישראלי, הודיעה השרה מירי רגב על הקמת "ועדת שרעבי", בראשות מנכ"ל משרדה. הוועדה התחייבה להגיש המלצות עד 1 באוגוסט. אנחנו, כידוע, כמעט בנובמבר. המלצות? אין.

הפגישות בוועדה שהחלו במומנטום וקצב טוב הלכו והתמעטו, ומועד ההמלצות נדחה ונדחה עד שהופסק להיות תחת זמן מוגדר. "העניין התברר כגדול מדי על שרעבי", אמר לאחרונה בכיר בצוות המו"מ ל"גלובס". השחקנים מתבצרים בעמדותיהם, מינהלת הליגה גם היא לא מוכנה לזוז. בשבועות האחרונים התברר כי כולם ממתינים ללו"ז של מירי רגב ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן שיאפשר פגישה משותפת.

גם ההמלצות שאיתן תצא בשבועות הקרובים השרה רגב לא יהיה שום מוצא פרקטי לפיתרון הסכסוך. הנסיבות ברורות: מצד אחד היא אמנם מחויבת קודם כל לשחקן הישראלי כחול-לבן, זה שהצליח מאוד באליפות אירופה בקיץ עם נבחרת העתודה, ומצד שני איך תפתח חזית ערב בחירות מול בעלי קבוצות וראשי רשויות שמורכבים מאנשים חזקים שיוכלו להזיק לה פוליטית. מה עושים? מורחים את הזמן, בודקים לאן נושבת הרוח הפוליטית, ומוציאים המלצות פרווה.

3. מה קורה עם 370 מ' לפרויקט "פרחי ספורט"?

ב-2015 יצא לדרך אחד הפרויקטים הגדולים שידע הספורט הישראלי - 370 מיליון שקל לפרויקט  שנועד להגדיל את כמות הילדים שעוסקים בספורט בשלל ענפים. אלא שמתברר שכבר למעלה משנה הפרויקט נכנס לקיפאון בגלל עניינים ביורוקרטים שקשורים בעיקרם למכרז שהוציא המשרד להחלפת הספק שמתפעל את הפרויקט (התאחדות בתי הספר). מפה לשם נמרח הזמן, ובפועל - הפרויקט הלאומי היקר ביותר (שאינו קשור לבניית תשתיות פיזיות) - לא מתקיים.

4. מכון וינגייט עבר לידי המדינה! נו, אז?

במארס 2017, לפני שנה וחצי, אישרה מליאת הכנסת את הצעת חוק המכון הלאומי למצוינות בספורט ("חוק מכון וינגייט") במסגרתו "הולאם" המכון ועבר לידי המדינה. היא מצדה התחייבה בין היתר לסגור חובות, לשפץ, ולפתור את בעיית הקרקעות שתאפשר בנייה בשטחי המכון.

מנכ"ל המכון, אמוץ בכר, ציין אז כי "המהלך הוא פרי יוזמתה ונחישותה של שרת הספורט מירי רגב". מה נעשה מאז? מה עם הנחישות? עברה עוד שנה, רק במארס 2018 התכנסה לראשונה מועצת תאגיד מכון וינגייט החדשה וקיבלה את האחריות לניהול ענייני התאגיד הממשלתי החדש. המנכ"ל אמוץ בכר הבין לאן נושבת הרוח ועזב. והמכון? ממתין. כמו כל הספורט הישראלי. למנכ"ל, לשרה, למשרד, למישהו שיגאל אותו.

למה למהלכים הללו שלא מתרחשים יש משמעות? בסדר, אז מתעכבים קצת. משרד ממשלתי, בירוקרטיה, הנוהל הרגיל. החשש הגדול ביותר בנוגע להעברת האחריות למשרד הספורט הוא שמצב של תת-ביצוע, בשל קושי של המנגנון לתפקד וכו' - עוד עלול לגרור מצב שבפועל למרות הצהרה על תקציב מוגדל לספורט - הכסף יישאר בעיקר בקנה. משם הדרך לקופת האוצר תהיה קצרה. 

תגובת משרד התרבות והספורט: "המשרד פועל מול הגורמים הרלוונטיים במטרה לאפשר את יישום הרפורמה בעולם הספורט בצורה מיטבית ולהביא לוודאות תקציבית ולניתוק הקשר שבין תקציבי הספורט לבין הימורים. המשרד נערך הן ברמת כוח האדם והן מול הגופים הרלוונטיים ברמה הביורוקרטית. יצויין כי החל מה-1 בינואר ייקבעו התקציבים הרלוונטיים ע''י המשרד ויחולקו ע"י הטוטו. שאר התמיכות בתחומים השונים שבעבר ניתנו ע"י הטוטו, יועברו ע"י המשרד כפי שסוכם.

"וועדת שרעבי, סיימה את עבודתה המשותפת עם הגורמים הרלוונטיים ומסקנותיה הוצגו בפני השרה ויוצגו לכלל הציבור בימים הקרובים.

"עם סיומה המתוכנן של התכנית הלאומית "פרחי ספורט" לאחר חמש שנים, סוכם על הקמת תכנית חדשה שהוכנה ע"י המשרד שתובא לאישור הגורמים הרלוונטיים וצפוייה להיות מיושמת עוד במהלך העונה הקרובה.

"פעילות מכון וינגייט כתאגיד סטטוטורי החלה בחודש יוני האחרון כאשר היא מלווה על ידי המשרד ויועציו. עם סיום הליך מינוי יו"ר ומועצת המנהלים' החל תהליך לגיוס מנכ"ל שצפוי להסתיים בקרוב. יודגש כי הנהלת המכון פועלת בהתאם לתכניות עבודה מאושרות והתבקשה להכין תכנית לשיפוצם ובנייתם של מתקני הספורט קיימים וחדשים אשר תקצובם נבחן בימים אלה ע"י משרד התרבות והספורט ומשרד האוצר.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "משרד האוצר מעוניין להבטיח את תשלום הכספים לאיגודים ולאגודות ובוחן את הדרכים במסגרת החוק לעשות כך".

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

אנתוני בלינקן / צילום: Associated Press, Evelyn Hockstein

בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה

מחבלים חוסלו בפעילות צבאית סמוך לטולכרם ● הערכה: ישראל קרובה להסכם עם חיזבאללה שיביא לסיום ההסלמה בגבול הצפוני ● דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח • החות'ים מאיימים: נפגע בכל ספינה ישראלית - גם בים התיכון • עדכונים בולטים

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו