גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת'כלס, מה עושים שם השרה רגב והמנכ"ל שרעבי במשרד הספורט

משרד הספורט התעכב בהקמת מנגנון תשלום שיאפשר לנטרל את התלות בטוטו • התוצאה: האוצר מוביל "סיבוב פרסה" להשארת האחריות בידי הטוטו ● וביחד עם תקלות נוספות, העברת הכוח למשרד הספורט נראית כמו טעות קשה ● משרד הספורט: "פועלים להביא לוודאות תקציבית"

מירי רגב / צילום: אמיל סלמן, הארץ
מירי רגב / צילום: אמיל סלמן, הארץ

במארס השנה הצביעו פה אחד בוועדת הרפורמות בכנסת על הרפורמה הגדולה בספורט הישראלי. המשמעות של המהפכה היא כוח עצום - במקום הטוטו שהעביר במשך שנים את הכסף לספורט, האחריות תעבור מעכשיו לידיו של משרד הספורט. תאריך היעד להשלמת המהלך: 1.1.2019. ממש מעבר לפינה.

המועד העתידי נועד לתת למשרד הספורט זמן התארגנות לבניית מנגנון חלופי לזה של הטוטו. כלומר, לוודא שברגע העברת המקל עשרות איגודי הספורט ואלפי קבוצות הספורט - גופים שחיים דרך קבע מהיד לפה - לא ייתקעו ללא כסף. ובמקביל לאפשר גם לפרויקטים של תשתיות בתחום הספורט (בניית אולמות, אצטדיונים, מתקני ספורט) להמשיך ולצאת לדרך מבלי שיווצר פקק ביורוקרטי/טכני בגין העברת האחריות מהטוטו.

מה קרה בפועל במשרד הספורט בזמן הזה? פחות או יותר כלום. השבוע התכנסו במשרד האוצר לפגישה משולשת אנשי האוצר, אנשי משרד הספורט והטוטו - כדי לבחון "סיבוב פרסה", או לפחות "השהייה זמנית" של המהלך. חודשיים לפני תאריך היעד הרים האוצר דגל אדום וסימן כי נכון לעכשיו לא ניתן לנתק את הטוטו מהספורט. למה? כי מנגנון התקצוב החדש שמשרד הספורט היה אמור להקים לא הוקם.

הקושי של משרד הספורט לעמוד בלוחות זמנים ולקדם מהלכים משמעותיים הוא דבר לא חדש. בחודשים האחרונים נראה שמדובר בדפוס פעולה - המשרד, בראשות השרה מירי רגב והמנכ"ל יוסי שרעבי, לוקח או מקבל התחייבויות גדולות אבל לא מצליח לבצע.

הפעם זו הרפורמה עם כספי הטוטו, לפני כן זהו הסכסוך בכדורסל הישראלי שמשרד הספורט לקח לטיפולו והבטיח להגיש המלצות, וגם פרויקט "פרחי ספורט" - הפרויקט הגדול ביותר בספורט הישראלי (370 מיליון שקל) שכרגע בשקט בשקט נמצא בקיפאון של למעלה משנה בגלל עניינים ביורוקרטיים. ואם רוצים, אפשר להוסיף בכיף גם את הערפל סביב מכון וינגייט שעבר לאחריות המשרד לא מכבר.

"התחושה היא שהמשרד לוקח על עצמו דברים גדולים - ומצד שני אין לו שום יכולות ביצוע", אומר גורם בכיר בספורט הישראלי שמעורב גם בעניין עם הרפורמה לניתוק כספי ההימורים מהספורט. אחת הבעיות, כך מנתחים אנשי מקצוע, היא שמי שדוחף בשנים האחרונות את המהלכים הגדולים לשינויים בספורט הם אנשי הפקידות הבכירה במשרד, יחד עם הרפרנטים באוצר.

מדובר במהלכים שהעבירו בשנים האחרונות כוח אדיר לידי משרד הספורט והפכו אותו למי שמנהל בפועל הספורט הישראלי. זה נעשה על חשבון הגופים שעשו זאת עד היום - הטוטו, הוועד אולימפי, מרכזי הספורט והאיגודים.

היום כל מי שרוצה משהו בספורט הישראלי חייב לעבור אצל השרה רגב והמנכ"ל שרעבי. בחלק גדול מהמקרים מצליחה הפקידות הבכירה במשרד הספורט (בגיבוי האוצר) לנהל את השרים והמנכ"ל - הם מבטיחים מהלכים נוצצים ששווים הרבה כוח (תקציבים, מנגנוני שליטה), אבל במקביל מביאים לפתחו של המשרד צרות תפעוליות שאף אחד, עם כוח האדם הקיים, לא מסוגל להתמודד עמן.

הנה כמה מההבטחות הגדולות של משרד הספורט:

1. "מי צריך את הטוטו? אנחנו נחלק את הכסף"

כשיורדים לרזולוציה של הרפורמה הגדולה בספורט הישראלי, נשארים עם דבר מאוד פשוט: שליטה על תקציבים, הלחיצה על ההדק ושיגור הכסף לספורט הישראלי. מעל 500 מיליון שקל מועברים מכספי הטוטו מדי שנה לספורט הישראלי. המנגנון שאמור לעשות אותו דבר על ידי משרד הספורט - מתוקף התיקון לחוק המועצה להסדר הימורים בספורט - לא הוכן, ובפגישה השבוע באוצר החלו לבחון פתרונות ביניים שימנעו קטסטרופה תזרימית.

בסה"כ קיימים שלושה מנגנונים להעברת כספים משמעותיים - 1. קרן המתקנים: העברת כסף והוצאת קולות קוראים לבניית מתקני ספורט ותשתיות ספורט; 2. העברת כסף לעשרות איגודי ספורט; 3. העברת כסף לאלפי קבוצות ספורט בישראל - שהוא גם המנגנון המורכב והמסובך ביותר.

למרות חוסר מוכנות בולט, הוחלט כי שני המנגנונים הראשונים - קרן המתקנים וחלוקת ההקצבות השוטפות לאיגודים - יעברו ב-1 בינואר לאחריות משרד הספורט. צפו לתקלות רבות בגזרה הזו.

בנוגע לנושא המהותי ביותר, העברת הכספים לאלפי האגודות והקבוצות (מנגנון מספר 3) - כאן הכיוון הוא להוציא את האחריות מהידיים של משרד הספורט - ולהשאירו בידי בידי הטוטו. "היה למשרד כמעט שנה להתכונן למהלך הזה ולבנות מנגנון חלופי לטוטו. הם ידעו שהם צריכים לעשות את זה, אבל עכשיו ברור לכולם שזה יהיה חוסר אחריות לתת להם את זה - קבוצות בישראל לא יקבלו כסף אם יתעקשו להעביר את האחריות למשרד הספורט", אומר גורם בכיר שישב בפגישה השבוע.

גם בישיבה האחרונה עוד התעקשו בכירים במשרד הספורט כי הם מסוגלים לקחת גם את המנגנון הזה על עצמם, אבל קולם כבר בקושי נשמע. אם במשך שבעה חודשים לא עשיתם כלום, נטען מול פקידי המשרד, מה גורם למישהו לחשוב שמשהו ישתנה כעת?

הבעיה המרכזית שאליה נקלעה המערכת כעת היא משפטית - מאחר שמדובר במהלך שמצריך שינויי חקיקה. שהיועצים המשפטיים יצטרכו לבחון איך ניתן בכל זאת להצהיר שהרפורמה יצאה לדרך, כלומר שהטוטו בחוץ, למרות שהיא לא באמת יוצאת לדרך, והטוטו נשאר בעל הבית בפועל.

גם יתר המהלכים נעשים מתוך חשש ליום שאחרי. משרד הספורט ייקח על עצמו למשל את קרן המתקנים, אבל גם כאן כדי להקל על ההעברה ולמנוע ואקום דקה אחרי העברת האחריות - בשבועות הקרובים ייצאו כמות גדולה של קולות קוראים שפונים לרשויות לביצוע מתקני ספורט.

למה? מה הלחץ פתאום? בכיר בספורט אומר כי "במשרד הספורט מעדיפים לנצל עד הרגע האחרון שהטוטו עדיין אחראי לקרן המתקנים, לסחוט את הלימון עד הסוף". אבל בכל מקרה לא מדובר במתקנים משמעותיים וגדולים מאוד ברובם. ומה יהיה אחר כך? "כמו שזה נראה כרגע, אצטדיון סמי עופר והאצטדיון בבאר שבע יהיו המתקנים הגדולים האחרונים שנבנו פה למשך שנים. ייקח עוד הרבה זמן עד שנראה מתקנים מרשימים נוספים", אומר גורם אחר.

2. הסכסוך בכדורסל עדיין מחכה לרגב וניסנקורן.

בחודש מאי, עם השבתת הליגה בכדורסל בעקבות הסכסוך בין מינהלת הליגה לבין ארגון השחקנים בנושא השחקן הישראלי, הודיעה השרה מירי רגב על הקמת "ועדת שרעבי", בראשות מנכ"ל משרדה. הוועדה התחייבה להגיש המלצות עד 1 באוגוסט. אנחנו, כידוע, כמעט בנובמבר. המלצות? אין.

הפגישות בוועדה שהחלו במומנטום וקצב טוב הלכו והתמעטו, ומועד ההמלצות נדחה ונדחה עד שהופסק להיות תחת זמן מוגדר. "העניין התברר כגדול מדי על שרעבי", אמר לאחרונה בכיר בצוות המו"מ ל"גלובס". השחקנים מתבצרים בעמדותיהם, מינהלת הליגה גם היא לא מוכנה לזוז. בשבועות האחרונים התברר כי כולם ממתינים ללו"ז של מירי רגב ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן שיאפשר פגישה משותפת.

גם ההמלצות שאיתן תצא בשבועות הקרובים השרה רגב לא יהיה שום מוצא פרקטי לפיתרון הסכסוך. הנסיבות ברורות: מצד אחד היא אמנם מחויבת קודם כל לשחקן הישראלי כחול-לבן, זה שהצליח מאוד באליפות אירופה בקיץ עם נבחרת העתודה, ומצד שני איך תפתח חזית ערב בחירות מול בעלי קבוצות וראשי רשויות שמורכבים מאנשים חזקים שיוכלו להזיק לה פוליטית. מה עושים? מורחים את הזמן, בודקים לאן נושבת הרוח הפוליטית, ומוציאים המלצות פרווה.

3. מה קורה עם 370 מ' לפרויקט "פרחי ספורט"?

ב-2015 יצא לדרך אחד הפרויקטים הגדולים שידע הספורט הישראלי - 370 מיליון שקל לפרויקט  שנועד להגדיל את כמות הילדים שעוסקים בספורט בשלל ענפים. אלא שמתברר שכבר למעלה משנה הפרויקט נכנס לקיפאון בגלל עניינים ביורוקרטים שקשורים בעיקרם למכרז שהוציא המשרד להחלפת הספק שמתפעל את הפרויקט (התאחדות בתי הספר). מפה לשם נמרח הזמן, ובפועל - הפרויקט הלאומי היקר ביותר (שאינו קשור לבניית תשתיות פיזיות) - לא מתקיים.

4. מכון וינגייט עבר לידי המדינה! נו, אז?

במארס 2017, לפני שנה וחצי, אישרה מליאת הכנסת את הצעת חוק המכון הלאומי למצוינות בספורט ("חוק מכון וינגייט") במסגרתו "הולאם" המכון ועבר לידי המדינה. היא מצדה התחייבה בין היתר לסגור חובות, לשפץ, ולפתור את בעיית הקרקעות שתאפשר בנייה בשטחי המכון.

מנכ"ל המכון, אמוץ בכר, ציין אז כי "המהלך הוא פרי יוזמתה ונחישותה של שרת הספורט מירי רגב". מה נעשה מאז? מה עם הנחישות? עברה עוד שנה, רק במארס 2018 התכנסה לראשונה מועצת תאגיד מכון וינגייט החדשה וקיבלה את האחריות לניהול ענייני התאגיד הממשלתי החדש. המנכ"ל אמוץ בכר הבין לאן נושבת הרוח ועזב. והמכון? ממתין. כמו כל הספורט הישראלי. למנכ"ל, לשרה, למשרד, למישהו שיגאל אותו.

למה למהלכים הללו שלא מתרחשים יש משמעות? בסדר, אז מתעכבים קצת. משרד ממשלתי, בירוקרטיה, הנוהל הרגיל. החשש הגדול ביותר בנוגע להעברת האחריות למשרד הספורט הוא שמצב של תת-ביצוע, בשל קושי של המנגנון לתפקד וכו' - עוד עלול לגרור מצב שבפועל למרות הצהרה על תקציב מוגדל לספורט - הכסף יישאר בעיקר בקנה. משם הדרך לקופת האוצר תהיה קצרה. 

תגובת משרד התרבות והספורט: "המשרד פועל מול הגורמים הרלוונטיים במטרה לאפשר את יישום הרפורמה בעולם הספורט בצורה מיטבית ולהביא לוודאות תקציבית ולניתוק הקשר שבין תקציבי הספורט לבין הימורים. המשרד נערך הן ברמת כוח האדם והן מול הגופים הרלוונטיים ברמה הביורוקרטית. יצויין כי החל מה-1 בינואר ייקבעו התקציבים הרלוונטיים ע''י המשרד ויחולקו ע"י הטוטו. שאר התמיכות בתחומים השונים שבעבר ניתנו ע"י הטוטו, יועברו ע"י המשרד כפי שסוכם.

"וועדת שרעבי, סיימה את עבודתה המשותפת עם הגורמים הרלוונטיים ומסקנותיה הוצגו בפני השרה ויוצגו לכלל הציבור בימים הקרובים.

"עם סיומה המתוכנן של התכנית הלאומית "פרחי ספורט" לאחר חמש שנים, סוכם על הקמת תכנית חדשה שהוכנה ע"י המשרד שתובא לאישור הגורמים הרלוונטיים וצפוייה להיות מיושמת עוד במהלך העונה הקרובה.

"פעילות מכון וינגייט כתאגיד סטטוטורי החלה בחודש יוני האחרון כאשר היא מלווה על ידי המשרד ויועציו. עם סיום הליך מינוי יו"ר ומועצת המנהלים' החל תהליך לגיוס מנכ"ל שצפוי להסתיים בקרוב. יודגש כי הנהלת המכון פועלת בהתאם לתכניות עבודה מאושרות והתבקשה להכין תכנית לשיפוצם ובנייתם של מתקני הספורט קיימים וחדשים אשר תקצובם נבחן בימים אלה ע"י משרד התרבות והספורט ומשרד האוצר.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "משרד האוצר מעוניין להבטיח את תשלום הכספים לאיגודים ולאגודות ובוחן את הדרכים במסגרת החוק לעשות כך".

עוד כתבות

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן / צילום: ap, Vahid Salemi

על רקע המו"מ - נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין את ראשנו"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים