גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם מוסדות הלשכה נכשלים במבחן בוזגלו? איך טיפלה לשכת עוה"ד במקרים זניחים מזה של אפי נוה

בדיקה מיוחדת שערך "גלובס" חושפת: עורכי דין הועמדו לדין משמעתי על פגיעה בכבוד המקצוע בשל מעשים חמורים הרבה פחות בהשוואה למעשה שבו הודה ראש הלשכה ● נוה עדיין ממתין בימים אלה להכרעת המשטרה והפרקליטות בשאלה אם יועמד לדין פלילי בגין העברת בת זוגו בביקורת הגבולות ללא החתמת דרכונה - ובינתיים הזירה המשמעתית של לשכת עוה"ד לא משמיעה קול

יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה / צילום: שלומי יוסף
יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה / צילום: שלומי יוסף

יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד אפי נוה, ממתין בימים אלה להכרעת המשטרה והפרקליטות בשאלה מה יהיה גורלו הפלילי - האם יועמד לדין או שמא החקירה נגדו תיסגר בלא כלום; ובינתיים נראה כי הרוחות שינו מעט את כיוונן מיום פרוץ הפרשה לתודעה הציבורית ועד היום.

הקולות שנשמעו בתחילת הדרך היו פייסניים יותר, מכילים יותר, מבינים יותר את הטעות "הטכנית" לכאורה שעשה מי שמכהן כראש לשכת עורכי הדין. נדמה היה שכולם מגלים סלחנות (או ממלאים פיהם מים, שזה גרוע באותה מידה במקרה של אנשים שנוהגים לדבר על כל דבר בכל הזדמנות) נוכח העבירה שביצע נוה - העברת בת זוגו בביקורת הגבולות ללא החתמת דרכונה. זאת, בנימוקים כדוגמת  "זה עניין אישי", "זה קרה על רקע גירושים קשים" או "מחשש מחוקרים פרטיים", וכי "זה לא ממש עבירה".

חרף העובדה שאוהדיו של נוה ממשיכים להשמיע את אותם קולות, נדמה שהשיח סביב מעשיו של נוה השתנה מעט בימים האחרונים. נשמעות יותר ויותר קריאות "מזוהות", בעלות שם ופנים, להדחתו מתפקידיו ואף החלו לצוץ פרסומים על כך ש"מסתמן" כי יוגש כתב אישום נגד נוה.

חרף הפרסומים, החקירה נגד נוה לא הסתיימה בהמלצה רשמית, ולא התקבלה החלטה סופית בה. אך הזירה הפלילית פעילה. לעומתה, זירה אחת נותרה דוממה ושקטה בכל השבועות האחרונים - הזירה המשמעתית. בלשכת עורכי הדין לא מגיבים בימים האחרונים לשאילתות ש"גלובס" מפנה אליהם במטרה לברר מדוע ראש הלשכה לא מועמד לדין משמעתי בבית הדין המשמעתי של הלשכה בגין עבירה של פגיעה בכבוד המקצוע והתנהלות שאינה הולמת עורך דין.

דממת אלחוט משמעתית

גורמים המכירים את עבודת הלשכה מעריכים כי בלשכה מחכים שנוה יגיע להסדר מותנה עם המשטרה והפרקליטות, שלפיו הן יסגרו נגדו את התיק הפלילי, והעניין יעבור לפסים משמעתיים ולטיפול בזירה המשמעתית בלשכה. במצב כזה, נוה מצידו יודה בעבירה כלשהי בהליך המשמעתי בלשכה, יינזף או יקבל עונש אחר - ובא לציון גואל.

הסדר כזה נעשה, כזכור, לא מזמן עם עו"ד משה שרמן, סנגור פלילי מוכר שנחקר במשטרה על רקע איום שהפנה כלפי פרקליטה, אך לבסוף עניינו נסגר בהסדר שהעביר את התיק לזירה המשמעתית. עניינו של שרמן לא הסתיים כפי שהוא ציפה, לאחר שבית הדין המשמעתי הטיל עליו השעיה מהלשכה למשך ארבעה חודשים.

לפני שמתקבלת החלטת המשטרה והפרקליטות בעניינו של נוה, ראוי לשאול את השאלה מדוע הלשכה מחכה להחלטה זו? ולמי היא מחכה? - לכך שנוה יהיה זה שיקבע את גורלו בעצמו? האם היא הייתה נותנת את אותם ימי חסד גם לעורך דין אחר, עורך דין מן השורה?

התשובה אינה חד-משמעית, מאחר שהיו בעבר מקרים שבהם הלשכה המתינה להחלטת המשטרה בחקירות פליליות בטרם פתיחה בהליכים משמעתיים נגד עורך דין - אך היו גם מקרים שלא. ומי שהיה במקרים אלה ראשון המחמירים, ואמר כי אין סיבה להמתין לתוצאות החקירות הפליליות היה דווקא נוה, שכיהן בעברו כיו"ר ועדת האתיקה של הלשכה. אז כעת, במקרה שבו נוה נמצא על המדוכה, אין מי שיחמיר עמו? אין מי שירים את הדגל ויאמר "חייבים להעמיד אותו לדין משמעתי", בשביל המסר הציבורי, הערכי או כל מסר אחר שהלשכה מבקשת להעביר לציבור עורכי הדין?

עורכי דין שעברו במסדרונות בתי הדין המשמעתיים בשנים האחרונות חוזרים - בנוסח כזה או אחר - על אותה מנטרה: "איתי החמירו". אם כך - למה עם נוה מקלים?

עיון בהחלטות בתי הדין למשמעת של הלשכה מהשנים האחרונות מעלה שגם במקרים הרבה-הרבה פחות חמורים מעבירה על חוק הכניסה לישראל, הועמדו לדין עורכי דין על פגיעה בכבוד המקצוע והתנהלות שאינה הולמת עורך דין. כך, למשל, הועמד לדין משמעתי עורך דין שחזרו לו צ'קים פרטיים, שאותם מסר במסגרת ערבות שנתן לאדם אחר. אותו עורך דין טען כי מדובר במקרה שקרה בחייו האישיים, הפרטיים, ואין קשר בינו לבין עבודתו - אך למרות זאת הוא הועמד לדין משמעתי בלשכה.

גם עורך דין אחר שרב עם שכנתו וקילל אותה מצא את עצמו עומד לדין משמעתי בלשכה; ובמקרה אחר הועמד לדין עורך דין שכינה סוהרת "זונה", וזאת למרות שתלונה שהגישה אותה סוהרת למשטרה נסגרה בלא הגשת כתב אישום נגד עורך הדין. במקרה הזה גם בית הדין המשמעתי זיכה את עורך הדין מהעבירה המשמעתית. אולם גורמים בזירה המשמעתית של הלשכה מבהירים כי התוצאה של ההליך הזה, ושל הליכים אחרים שבהם הוטלו עונשים "קלים" על עורכי דין שהורשעו בפגיעה בכבוד המקצוע - לא רלוונטית לצורך הדיון אם יש להעמיד את נוה לדין משמעתי, ואם עליו לפנות את הכיסא.

נוה הוא ראש לשכת עורכי הדין - עורך הדין מספר 1, אם תרצו. עיניהם של עורכי הדין נשואות אליו, וזה עוד לפני שדיברנו על רום מעמדו כמי שחבר בוועדה לבחירת שופטים וממנה את שופטי בית המשפט העליון לתפקידם וכן את שופטי הערכאות האחרות. נראה כי העמדתו לדין משמעתי על המעשים שבהם הודה (ויש חשיבות רבה לעובדה שהודה) מהווה צעד טבעי במסגרת ההגנה על כבוד המקצוע.

אולם בינתיים נוה לא עומד לדין משמעתי. "גלובס" בדק באילו מקרים כן בחרה הלשכה להעמיד עורכי דין לדין משמעתי. בפינה לשיפוטכם כמה דוגמאות לא מייצגות של עורכי דין שכן הועמדו לדין על פגיעה בכבוד המקצוע והתנהלות שאינה הולמת עורך דין, ממקרים מוכרים, וגם כאלה שלא.

1. פרקליט הצמרת שפעל לחלץ את ראש הממשלה

עו"ד נבות תל-צור, שותף בכיר במשרד רם כספי ושות', נחשד כי בצוותא עם ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, הפעיל מערכת לחצים על ראש לשכתו לשעבר של אולמרט, שולה זקן, כדי שזו לא תחתום על הסדר טיעון באישומים נגדה בפרשת הולילנד. זאת, משום שהדבר היה מסייע בהפללתו של אולמרט בפרשה. בעקבות זאת, אולמרט עצמו הורשע, לפי הודאתו, בביצוע שתי עבירות של שיבוש מהלכי משפט.

בנובמבר 2016 נחשף ב"גלובס"  כי לאחר התייעצות עם צוות פרקליטים בכירים, החליט פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, שלא להעמיד לדין פלילי את עו"ד תל-צור בפרשת שיבוש ההליכים. ההחלטה התקבלה בעקבות הליך שימוע שנערך לעו"ד תל-צור בפני פרקליט המדינה, שלאחריו הגיעה הפרקליטות למסקנה כי המסלול הנכון לנקוט בו בעניינו של תל-צור הוא המסלול המשמעתי.

כמה ימים מאוחר יותר יצאה הפרקליטות בהודעה רשמית , שלפיה נסגר התיק הפלילי נגד עו"ד תל-צור בעבירות של שיבוש הליכי משפט והדחת עד. זאת, לאחר שתל-צור הגיע עם הפרקליטות להסדר טיעון משמעתי, שלפיו הוא יודה בעבירות שיוחסו לו בקובלנה המשמעתית שהגישה נגדו המדינה לבית הדין המשמעתי המחוזי של הלשכה. במסגרת הקובלנה הואשם תל-צור בהתנהגות שאינה הולמת את מקצוע עריכת הדין. עוד הוסכם כי תל-צור יושעה למשך 12 חודשים בפועל מעריכת דין בשל מעשיו.

ונחדד רגע את לוח הזמנים: הקובלנה המשמעתית נגד תל-צור הוגשה לפני שהוכרע עניינו הפלילי, לפני שהתיק נסגר. כלומר, המדינה לא חיכתה שההליך הפלילי יובהר או יסתיים - אלא ניהלה את ההליך המשמעתי במקביל. אצל נוה זה לא קורה. בינתיים.

2. עורך דין שכתב "בלשון לא הולמת"

במקרה אחר הועמד לדין משמעתי עורך דין פחות מוכר שהסתכסך עם שכניו לבניין, לאחר שאלה טענו כי עורך הדין ובת זוגו (אף היא עורכת דין) "פלשו לחדר הכביסה" בבניין, התקינו בו מנעול ומשתמשים בו לצורכיהם הפרטיים.

הקובלנה לבית הדין המשמעתי של הלשכה הוגשה לאחר שהשכנים טענו כי במסגרת הסכסוך השתמשו זוג עורכי הדין בלשון שאינה הולמת את מקצועם. זאת, כאשר כתבו בכתבי בית דין כי מי שמייצגת את הבניין "מכזבת", "שופכת שקרים", ואף העלו את התהייה "שמא בקבוקי האלכוהול, המזרקים והקונדומים המשומשים שנמצאו בחדר הכביסה ובסביבתן היו בשימושן של התובעות (השכנות, א' ל"ו)".

עורך הדין המסוכסך עם שכניו הורשע, על-פי הודאתו, בין היתר, בעבירות של מעשים הפוגעים בכבוד המקצוע ומעשים שאינם הולמים עורך דין, והוטלה עליו השעיה מהמקצוע למשך 4 חודשים.

3. עורך דין ש"העליב" את הבוררת

מקרה נוסף שהגיע אל בית הדין המשמעתי של הלשכה לאחרונה עסק בעניינו של עורך דין ש"העליב" בוררת שאמורה הייתה להכריע בסכסוך בין לקוחותיו לאדם אחר. בין הדברים שיוחסו לאותו עורך דין היו דברים שכתב לבוררת בקשר לשכר-הטרחה שדרשה, ובהם: "נתפסת בקללתך, מעלת באמון שולחותיי, את שמך הטוב הכתבת, ואין צריך לומר שהגשת חשבון שכר כוזב הוא מעילה באמון". עוד כתב לבוררת כי "חשבון שכר-טרחתך מנופח וחסר כל אחיזה במציאות, העולה כדי מעילה באמון", וכן כי "עתה את מהלכת אימים ... החזרתי בדרכי תוכחה על הילוכך הקלוקל... אינך ראויה לשמש כבוררת".

בעקבות דברים אלה הורשע עורך הדין בעבירות של אי-שמירה על כבוד המקצוע והתנהגות שאינה הולמת עורך דין. זאת, לאחר שבית הדין המשמעתי של הלשכה קבע כי כל ההתבטאויות הללו פוגעות ואינן ראויות להישמע מפיו של עורך דין, גם אם יש שמץ של אמת או יותר מכך בהתנהלות הבוררת. נקבע כי האמירות של עורך הדין חורגות ממתחם הסבירות של ביקורת לגיטימית ושל גישה מרוסנת, ועל כן הן מהוות עבירת משמעת.

4. הפעיל החברתי שהעליב עובדי ציבור

ואם לחזור למקרים המוכרים יותר, אי-אפשר בלי להזכיר את ברק כהן, הפעיל החברתי המואשם בהטרדת ראשי המערכת הבנקאית, שהושעה לאחרונה מהעיסוק בעריכת דין למשך שנה וחצי, בשל האישומים נגדו.

בית המשפט המחוזי דחה את ערעורו של כהן על החלטת בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין להשעות את כהן מעריכת דין, אך ביטל את ההחלטה כי ההשעיה תהיה עד תום ההליך המשפטי בעניינו. השופט המחוזי קצב את תקופת ההשעיה של כהן לתקופה של שנה וחצי.

כהן הורשע בעבירה של העלבת עובד ציבור על רקע שיר מחאה מעליב ופוגעני שחיבר בגנותו של חוקר משטרה בירושלים בשם אלון חמדני. בנוסף, עומד כהן לדין פלילי ביחד עם כמה מחבריו בגין כמה פעולות מחאה שלהם נגד מנכ"לית בנק לאומי, רקפת רוסק-עמינח, ונגד מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר, ציון קינן. במקביל להליכים הללו קיימה לשכת עורכי הדין הליכים להשעייתו מהעיסוק בעריכת דין בשל העמדתו לדין פלילי.

אז אפשר לומר שהמקרה של כהן אינו המקרה הקלאסי שממנו אפשר לגזור על עניינו של נוה. זאת, בין היתר מאחר שבמקרה של כהן נטען כי התנהלותו היא "שיטתית ומתוכננת" ומתאפיינת במובהק בפגיעה בפרטיותם של המתלוננים השונים; וגם בשל סוג העבירות המיוחסות לו. אולם לא סוג העבירות או האופן שבו פעל הם שהופכים את מקרה כהן כרלוונטי לענייני נוה, אלא העובדה שכהן הועמד לדין משמעתי, מבלי שהלשכה תמתין להכרעה בהליכים הפליליים. מרגע שהחלה חקירה פלילית נגדו, נכנס עניינו גם למסלול המשמעתי. אז למה הוא כן, ואפי נוה לא? 

עו"ד בועז בן-צור, בא-כוחו של נוה, מסר בתגובה: "מטבע הדברים, לא ניתן להתייחס בשלב זה בהרחבה לעניין תלוי ועומד. יחד עם זאת יודגש: מדובר באירוע נקודתי על רקע אישי, וספק אם הוא עולה לכדי הפרה של הוראות הדין. מכל מקום, על פי אמות המידה המקובלות, היפות לכל אדם - יהא זה גם ראש לשכת עורכי הדין - אין יסוד להגשת כתב אישום בנסיבות המקרה. בהתאם, רבים בציבור עורכי הדין מתקשים לראות הצדקה של ממש לנקיטת הליכים במקרה זה, והם השמיעו את עמדתם בפומבי. מאליו מובן שכל אדם זכאי להחזיק בדעתו, אך יש להביא בחשבון כי לעתים ברקע הדברים עומדים מניעים שאינם קשורים לנושא גופו, ודומה שלא צריך להרחיב.

"אשר לדין המשמעתי - אנו מצויים בשלב ראשוני והספקות המשפטיים רבים. הדעת נותנת כי מוסדות הלשכה אמונים על מלאכתם, ובמקרה הצורך הם ינהגו לפי מיטב שיקול-דעתם המקצועי". 

בורסת ההימורים בתיק נוה: הסדר מותנה או כתב אישום

בורסת ההימורים סביב השאלה מה תהיה ההכרעה בעניינו של ראש לשכת עורכי הדין, אפי נוה - האם יועמד לדין? האם ימשיך בתפקידיו הציבוריים? - מהווה את אחת הזירות הלוהטות היום. בתוך הזירה הזאת גוברות ההערכות כי ייערך הסדר מותנה עם עו"ד נוה, שיביא לסיומה של הפרשה באופן "מכובד" יחסית, לעומת העמדה לדין פלילי.

עם זאת, לאור האווירה הציבורית וכן הרוחות המנשבות כיום במסדרונות הפרקליטות, לא בטוח שרשויות האכיפה ירשו לעצמם לחתום עם נוה על הסדר, ועל השולחן מונחת במלוא הדרה האפשרות להגשת אישום בעניינו; אך בשלב הזה כל האפשרויות פתוחות. 

"הסדר מותנה" הוא הסדר שכתנאי לחתימתו, מודה החשוד בביצוע העובדות המהוות עבירה פלילית ומתחייב לקיים את התנאים שפורטו בהסדר. מנגד, רשות התביעה מתחייבת שלא להגיש כתב אישום נגד החשוד. אם החשוד יעמוד בתנאים שנקבעו בהסדר, התביעה מתחייבת כי התיק הפלילי ייסגר בעילת סגירה הנקראת "סגירה בהסדר". על-פי ההערכות, הסדר עם נוה, אם אכן ייערך כזה, יכלול הסכמה עם הפרקליטות, שלפיה נוה יורשע בעבירה כלשהי בזירה המשמעתית.

העונשים שמוסמך בית הדין המשמעתי של הלשכה להטיל על עורך דין שהורשע בעבירת משמעת מתחילים באזהרה, עוברים דרך נזיפה, קנס כספי עד 25 אלף שקל לכל עבירה או השעיה לתקופה קצובה מהחברות בלשכה, ומסתיימים בהוצאה מן הלשכה לצמיתות במקרים חריפים וחמורים מאוד. גם במסגרת הסדר מותנה ניתן להסכים על כל אחד מהעונשים הללו. על-פי הפסיקות המשמעתיות עד כה, עניינו של נוה אינו נופל למקרים החמורים שבמסגרתם הוצאו עורכי דין מהלשכה לצמיתות. אפילו לא קרוב.

שרמן, דומרני וההסדר

אחד המקרים המפורסמים שבהם נערך הסדר מותנה עם עורך דין היה המקרה של עו"ד משה שרמן, מהסנגורים המוכרים בארץ, שלשונו המשוחררת הובילה אותו אל חדרי החקירות של משטרת ישראל וכן אל כותלי בית הדין המשמעתי של הלשכה. ב-2015 הושעה שרמן - ששימש כפרקליטו של העבריין שלום דומרני ומי שמייצג עבריינים רבים נוספים - לארבעה חודשים מהעיסוק בעריכת דין וכן הוטל עליו קנס בסך 20 אלף שקל בגין הרשעתו המשמעתית בהתנהגות שאינה הולמת את מקצוע עריכת הדין.

שרמן הורשע בכך שבמהלך דיון שהתנהל בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע בעניינו של לקוחו, שלום דומרני, איים על התובעת שייצגה את המדינה ואמר: "אם הפרקליטות תמשיך בהתנהלות שלה כמו עד עכשיו, אני מודיע לכם שאני הולך למסור לשלום דומרני שם שאני חושב שהוא עומד מאחורי כל מה שקורה בתיק הזה, ורק תראו מה יהיה לכם".

במסגרת גזר הדין נגד שרמן דחו חברי מותב בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין את הסדר הטיעון אליו הגיע שרמן עם ועדת האתיקה המחוזית של הלשכה במחוז תל-אביב והמרכז, שלפיו שרמן יושעה ל-44 ימים בלבד מהעיסוק בעריכת דין וגזרו עליו השעיה של ארבעה חודשים.

*** חזקת החפות: עו"ד אפי נוה לא הורשע בכל עבירה, ועל כן הוא זכאי ליהנות מחזקת החפות. החקירה בעניינו טרם הסתיימה, ובשלב זה לא ידוע כיצד תסתיים. יש לזכור כי חשודים הם בחזקת חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין. 

עוד כתבות

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות