גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תהיה כאן רעידת אדמה"; האנשים שיודעים איך הרשתות המקומיות מתכוננות לכניסת אמזון לישראל

החל מרוץ החימוש לקראת כניסתה של אמזון לישראל ● יצרניות ויבואניות ישראליות כבר עובדות מאחורי הקלעים על הקמת חנות אונליין באתר של ענקית המסחר המקוון, בעוד שאחרות חוששות להיחשף כדי לא להרגיז את רשתות השיווק ● אודליה קפלינסקי-אורבך וניר זיגדון, בעלי חברת איקומיוניטי שמתמחה בהקמת חנויות אונליין: "זו שעתם של העסקים הקטנים. יצרן קטן שאין לו סיכוי בחנות בקניון או במדף של שופרסל, יש לו פוטנציאל להתבלט באמזון"

אודליה קפלינסקי-אורבך וניר זיגדון, בעלי חברת איקומיוניטי / צילום: שלומי יוסף
אודליה קפלינסקי-אורבך וניר זיגדון, בעלי חברת איקומיוניטי / צילום: שלומי יוסף

זה לא סוד ששוק הקמעונאות המקומי דרוך כולו לקראת כניסתה של אמזון לישראל. השבוע זה אף נראה ממשי וקרוב מאי-פעם על רקע חשיפת "גלובס" בנוגע לביקורם של שני בכירים מאמזון בישראל לטובת סדרת פגישות עם חברות בתחום המשלוחים עד הבית. עם זאת, חלק מהחברות מתקשות עדיין להעריך את ההשפעה של הטלטלה העזה שכניסה של קמעונאית המסחר המקוון הגדולה בעולם עשויה לחולל כאן, בעוד שחלק אחר מעדיפות להיערך לגרוע מכול.  

"אנחנו עומדים בפני רעידת אדמה ענקית והשוק רוצה להיערך לכך מראש. זה חוצה קטגוריות. כולם מבינים שהם צריכים להיערך, כך שכשאמזון תיכנס הם יידרשו רק להרים את השאלטר ולמכור", אומרת ל"גלובס" אודליה קפלינסקי-אורבך, מבעלי חברת איקומיוניטי שמייעצת, מלווה ומקימה חנויות לעסקים במכירה אונליין. 

קפלינסקי-אורבך ביחד עם ניר זיגדון, מייסד החברה, מציעה לעשות עבור העסקים שרוצים למכור באמזון את העבודה השחורה והמתישה שדורשת הקמת חנות בפלטפורמת המסחר המקוון של ג'ף בזוס. "אנחנו בעצם מחלקת איקומרס במיקור חוץ עבור חברות שלא מבינות בתחום", אומר זיגדון.

אלא שרוב השחקנים בשוק שהיום לא מוכרים ישירות לצרכן - יצרנים וספקים - מפחדים להיחשף כדי לא להרגיז חלילה את רשתות השיווק ולהודות שהם נערכים כדי להתחרות בהן. לכן, הם פונים מאחורי הקלעים לשחקנים דוגמת איקומיונטי כדי להתניע את המהלכים לקראת כניסתה של אמזון לארץ. 

"שינוי משמעותי כזה בעולם הקמעונאות לא נצפה בעשורים האחרונים", אומרת קפלינסקי-אורבך, שבעברה הייתה סמנכ"לית השיווק והפרסום של קבוצת המשביר לצרכן. לדבריה, "כל חוקי המשחק השתנו ורב הנודע על הלא נודע. פעם היה קמעונאי, סיטונאי, צרכן. זו הייתה פירמידה ברורה, וכך השוק התנהל. היום הרבה ידיים בדרך נעלמות והופכות להיות מיותרות. אם יצרן פונה ישירות לצרכן, אז מה התפקיד של הקמעונאי והסיטונאי? אמזון היא המתווכת היחידה".

לדברי השניים, הם בנו שיטה שמאפשרת לשחקן שמעוניין להקים חנות באמזון לעשות זאת בפרק זמן קצר יחסית, זאת מתוך ניסיונם והיכרותם עם הדרישות והתחרות. לשניים יש מעל ל-40 לקוחות, ביניהם ללין, אהבה, מיכל נגרין, דיאמנט צעצועים, בי יוניק נעליים, מאמי קייר (מוצרי תינוקות), ג'נוריס (קוסמטיקה) ועוד. מדובר בשחקנים ישראלים שביקשו להקים חנות שתאפשר להם לייצא את מרכולתם לשווקים שבהם אמזון פועלת כיום, ולהתאים את המוצרים של החברה לשוק המקומי, כמו גם לדרישות הנוקשות של אמזון, דבר שעוד נרחיב לגביו בהמשך.

"יש מנהל חדש לעולם; תהיה כאן רעידת אדמה"

"לפתוח חנות באמזון זה תהליך לא פשוט"

וכך עובדת השיטה: "לקוח בא ואומר לנו שהוא רוצה למכור באמזון ואנחנו בודקים עבורו באיזו זירה נכון לו למכור - אירופה, אוסטרליה, ארה"ב - וחוזרים אליו עם מחירים של עמלת שילוח, עמלת אכסון, עמלת מכירה לאמזון והעמלה שלנו. פרמטר נוסף הוא אופן השילוח -  באמצעות אמזון ומחסניה בתוך 48 שעות, או שהמוכר שולח בעצמו את הסחורה. המודל שלנו הוא להרוויח מההצלחה של הלקוחות", מסבירה קפלינסקי-אורבך.

זיגדון: "באמזון ארה"ב יש שני מיליארד כניסות בחודש. גם אם נתפוס עשירית מזה, זה שוק אדיר".

מי מהחברות הישראליות כבר נערכת?

זיגדון: "בין הלקוחות שלנו יש את סנו ומאמי קייר - יצרניות קלאסיות, ויש גם קמעונאיות כמו ריקושט או המשביר. במקביל, אנחנו במגעים עם חברות גדולות מחו"ל שמתעניינות בשוק הישראלי, אם לא פיזית אז באמצעות אמזון ישראל".

השניים סבורים שמי שחושב שאמזון לא תיכנס לישראל ללא התראה מוקדמת, צריך להתבונן במקרה של טורקיה. ביום בהיר אחד, בשלהי ספטמבר האחרון, הכריזה אמזון על פתיחת אתר סחר בטורקית, הכולל כתובת אינטרנט עם סיומת בטורקית, ללא כל התרעה מוקדמת. באופן דומה, הם מעריכים, היא עשויה לפעול גם בישראל. "אמזון הפיקה את הלקחים ממה שקרה באוסטרליה שההכנה המוקדמת איפשרה להרבה מתנגדים לפעול מולה ולבלום אותה באמצעי חקיקה שונים", אומר זיגדון. 

לפיכך הוא אומר, יש חשיבות גדולה להיערכות לקראת הכניסה של אמזון, בין היתר, גם כדי להתמודד עם מוכרים פרטיים שרוכשים כמות גדולה של מוצרים ומחליטים למכור אותם באופן עצמאי. כך, לדוגמה, קפה נמס עלית שנמכר באמזון אבל לא באמצעות מי שמייצרת אותו - שטראוס. "לפי אמזון, לכל אחד מותר למכור הכול בכפוף לחוקים שלה ולמדיניות. חברות חוששות היום שאם דוד שלומד קורס אמזון בערב יתחיל למכור מוצרים של קפה עלית, זה לא יראה כמו שהחברה הייתה רוצה וגם לא במחיר שבו היא מעוניינת למכור. בחו"ל החברות לא היו ערניות לכך וזה יצר להן קניבליזציה. התברר שאיזה סטוקיונר קונה כמויות במבצע".

איזה לקוחות לא יצליחו למכור באמזון?

זיגדון: "חברת מוצרי חשמל מקומית, למשל, לא תצליח באמזון חו"ל כי המוצרים מאוד גדולים מבחינת הנפח ועלויות השילוח".

למה חברות צריכות אתכם ולא עושות זאת בעצמן?

זיגדון: "שאלה טובה. יש חברות עם סמנכ"לי איקומרס אבל לרובן אין היום מערך ייחודי לאמזון. זה דורש להיות כל הזמן מעודכנים בנוגע לזירות חדשות או שינויי חקיקה. ראינו חברות שניסו באופן עצמאי ובסוף הגיעו אלינו, כי היום לפתוח חנות באמזון זה תהליך לא פשוט".

"לאמזון מגיעים כדי לחפש נתח שוק חדש"

לטענתם, מדובר בתורה שלמה ומסובכת שלחברות קטנות ובינוניות אין כלים להתמודד איתה, בייחוד קמעונאים ותיקים ומסורתיים שכל עולם האיקומרס זר להם לחלוטין.

זיגדון: "לאמזון יש עשה ואל תעשה מאוד ברור. יש חוקים מאוד נוקשים לתמונות ומגבלת תווים לכתיבה השיווקית. אנחנו מבצעים את ההקמה של החנות עבור אותם לקוחות. כך, למשל, אם החומרים דליקים צריך לקבל עבורם אישורים בהתאם למדינה; או אם מחליטים שאמזון עושה את השילוח אז צריך להגיע למחסנים שלה ולעבוד לפי הפרוטוקול הלוגיסטי שלה. אנחנו בודקים גם כמה יחידות משתלם לשלוח כדי שתהיה לכך הצדקה כלכלית".

קפלינסקי-אורבך: "יש לקוחות שמגיעים אלינו אחרי שפתחו חנות באמזון ובמשך שנה ראו שזה לא מתרומם, שהמכירות לא מתקרבות ליעדים, והם לא יודעים לשים את האצבע למה, בזמן שבאתר העצמאי שלהם הם כן מוכרים".

למה זה קורה?

קפלינסקי-אורבך: "לפעמים לקוחות מציעים למכירה מוצר ששווה איקס כפול שלוש כי 'עם כל-כך הרבה אנשים, מישהו בטוח יקנה'. אנחנו צריכים להסביר להם שזה לא עובד ככה. צריך להבין שמי שמחפש מוצר ונכנס לאתר של המותג הוא כבר לקוח של המותג. לאמזון מגיעים כדי לחפש נתח שוק חדש".

זה עובד גם הפוך? מוצר יכול להיות זול מדי כדי להימכר?

זיגדון: "בהחלט. במוצרי בטיחות ותינוקות, למשל, אנחנו מזהים שאם מוצר זול מדי הוא גם לא נמכר. הורים יסמכו יותר על מוצר שעולה 90 דולר מאשר על מוצר של 9 דולרים".

אמזון גם מייצרת כמות טראפיק מטורפת, גם מתמחרת וגם משלחת. זה לא נראה לכם מאוד ריכוזי שיש חברה אחת ששולטת בכל שרשרת ההפצה וגם מכתיבה לנו איך לצלם ואיך להתנסח?

קפלינסקי-אורבך: "אם אנחנו מסתכלים מהצד ולא כמישהו שנהנה מזה, אכן השוק הופך להיות מאוד ריכוזי, גלובלי באופן חוצה יבשות, מגזרים, גזע דת ומין. יש מנהל חדש לעולם. טראמפ מצייץ נגד זה".

זיגדון: "ועדיין, הספר שלו נמכר באמזון".

"חנות שלא תדע להשתכלל - תיעלם"  

מי לדעתכם הכי יפגע מכניסה של אמזון לשוק המקומי?

זיגדון: "לפי מה שקורה בשווקים בחו"ל, מי שהכי נפגע זה הקמעונאי - החנות הלא ייחודית שמוכרת מותגים שלא שלה כי הצרכן יכול להגיע ליצרן באופן ישיר".

קפלינסקי-אורבך: "כמי שצמחה בקמעונאות ליבי איתם. מצד שני, השיירה נוסעת וצריך להמשיך. אם לא נתאים את עצמנו ניעלם". 

זיגדון: "חנות שלא תדע להשתכלל ותדע להציע חוויה שהיא יותר מרק למכור - תעשה אירועים לילדים או הקראות סיפור - תיעלם. זה יהיה היתרון היחיד של האונליין על האופליין. הערך המוסף נהיה קטן יותר. קמעונאיות ותיקות בעולם קורסות - סירס, ג'יי סי פני".

אז מתי באמת אמזון תיכנס לישראל ומה זה אומר מבחינת הצרכן?

זיגדון: "אנחנו מאמינים שעד אמצע 2019 אמזון תיכנס לישראל באמצעות אתר סחר בעברית. זה אומר שהסטנדרט יהיה דומה לארה"ב. בת"א יקבלו את הסחורה תוך יום, ובפריפריה תוך יומיים. נוכל לרכוש הכול תחת אתר אחד".

אתם לא יוצרים בהלת יתר מהכניסה של אמזון כי יש לכם אינטרס? 

קפלינסקי-אורבך: "אנחנו שגרירים, השוק בוער ומגיע אלינו. הדאגה שלנו היא שלא נקרוס ונוכל לתת מענה לכל החברות שפונות".

יש סיכוי להערכתכם שאמזון תמכור מזון טרי גם בישראל?

זיגדון: "כרגע זה לא נראה על הפרק, אבל בעתיד היא עשויה לעשות זאת".

רמי לוי טען שהיא לא תוכל לקנות בזול יותר ממה שהוא קונה בגלל השוק הכשר.

קפלינסקי-אורבך: "לאמזון אין את העלות של רמי לוי, היא יכולה למכור ישירות מהיצרן. האם אסם יכולה להתחרות ברמי לוי דרך אמזון? כנראה שכן, אבל יש לה עוד שיקולים - האם זה ירגיז את רמי לוי".

צריך מחזור מכירות מסוים כדי להיכנס לאמזון?

זיגדון: "לא, זו שעתם של העסקים הקטנים. יצרן קטן שאין לו סיכוי בחנות בקניון או במדף של שופרסל, אבל יש לו פוטנציאל להתבלט באמזון. זו פעם ראשונה שלגודל אין משמעות. אם אני חברה קטנה ואני בראש הביקורות יגיעו אליי יותר קונים".

קפלינסקי-אורבך: "אין יותר עלויות כמו שכירות, מלאי, תפעול. רף הכניסה הוא לעמוד בתנאים שהוא יכול למכור. יש עסקים קטנים שעושים את זה בצורה נכונה ומצליחים למכור בגדול".  

"אנחנו לא חוששים מתחרות. אפשר לפרנס היום לפחות 20 חברות כמונו בישראל"

איקומיונטי מחזיקה בתו מאושר של אמזון שנקרא SPN, ראשי-תיבות של רשת ספקי פתרונות של אמזון. לדברי קפלינסקי-אורבך וזיגדון, הם היחידים בשוק המקומי שמחזיקים בתו התקן הזה.

זיגדון: "כיום אנחנו היחידים שמאושרים לנהל חשבונות וקמפיינים על-ידי אמזון. הם עשו לנו 100 שעות בדיקה: דיברו עם לקוחות שלנו בטלפון, נכנסו לנו לחשבונות, שוחחו איתנו".

אי-אפשר לנהל חנויות באמזון גם בלי התו הזה?

"לא חייבים אותו, אבל אמזון מפנה אלינו לקוחות בזכותו. אנחנו מקבלים פניות מחברות מהודו, מסין ומכל מיני מקומות בעולם עם בקשות לנהל קמפיינים לחנויות שכבר קיימות באמזון". 

אתם לא חוששים שחברה ישראלית נוספת תקבל את התו הזה?

זיגדון: "לא, היום אפשר לפרנס לפחות 20 חברות כמונו בישראל", וקפלינסקי-אורבך מוסיפה "אנחנו לא יודעים אם אמזון תחלק עוד הרבה כאלה".

איקומיונטי גם פיתחה מערכת בקרה לייעול הפעילות באמזון שנקראת "צ'ק אפ", שפונה לחברות בישראל או בעולם שהקימו חנות באמזון שלא מוכרת מספיק. מדובר באלגוריתם שמייצר דוח עם הצעות לשיפור המכר בחנות, והשניים גם מקווים לשווק את המוצר הזה מחוץ לישראל.

קפלינסקי-אורבך: "אנחנו מקבלים הרשאה לחשבון של החברה, ותוך מספר שעות מכינים דוח מפורט עם מה נעשה נכון ומה לאו כדי לשפר את הפרמטרים. אנחנו יודעים לתרגם את זה לציון עם שיטות ייעול. אתמול עשינו בדיקה כזאת לשלוש חנוית: אחת קיבלה ציון 85, אחת 46 ו-52".

אתם מחפשים שותף?

קפלינסקי-אורבך: "היו לנו לא מעט פניות בנושא. אנחנו לא מחפשים כסף, אלא שותף אסטרטגי כמו שירות לוגיסטי משלים". 

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם