גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התגרשו, הפכו לידועים בציבור - ואז האישה זכתה ב-13 מ' ש' בלוטו. הגבר דרש חלק מהכסף. מה קבע ביהמ"ש?

הזוג התגרש לאחר 28 שנים, ושנה וחצי לאחר הגירושים חזר למערכת יחסים ● ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי מדובר ביחסים של "ידועים בציבור" במשטר של "הפרדה רכושית", ולכן כספי הזכייה של האישה בלוטו שייכים כולם לאישה

דוכן לוטו / צילום: שאטרסטוק
דוכן לוטו / צילום: שאטרסטוק

האם "ידוע בציבור" זכאי לנתח מתוך 13 מיליון שקל שבהם זכתה "הידועה בציבור" שלו בהגרלת הלוטו? על השאלה הזאת ענה בית המשפט לענייני משפחה בשלילה, תוך שהוא מנפץ את חלום המיליונים של הגבר. 

בית המשפט דחה השבוע את בקשתו של הגרוש וקבע כי כספי הזכייה שייכים לאישה בלבד. זאת, לאחר שנקבע כי הגם שהיחסים ביניהם השתכללו לכדי מערכת יחסים של "ידועים בציבור", יחסים אלה נוהלו במשטר של "הפרדה רכושית" בין הצדדים, ומחוץ להוצאות הבית המשותפות כל צד ניהל את חשבונותיו בנפרד.

 השאלות שבחן ביהמ"ש

הקביעה הזאת ניתנה בעניינם של מר א' וגב' א' (כפי שהם מכונים בפסק הדין), שהיו נשואים 28 שנים, ונולדו להם ארבעה ילדים. לאחר כמעט שלושה עשורים יחד הם החליטו להתגרש, חתמו על הסכם גירושים, הסדירו את כלל העניינים הנובעים ממערכת הנישואים ונפרדו "כידידים", במיוחד מבחינה רכושית. בראשיתו של פרוץ המשבר בחיי הנישואים של בני הזוג, בשנת 2011, הפרידו השניים את השותפות בחשבון הבנק שניהלו בבנק מזרחי. הבעל עזב את החשבון המשותף ופתח חשבון נפרד.

כשנה וחצי לאחר מועד החתימה על הסכם הגירושים, ביום 02.12.13, התגרשו השניים כדת משה וישראל. עד למועד סידור הגט הם חיו יחדיו בדירת המגורים המשפחתית, אבל גם בהמשך, חרף הגירושים, הקשר ביניהם לא נותק באופן מוחלט. כשהסיפור שלהם הגיע אל בית המשפט, לא הייתה מחלוקת שהקשר בין השניים לא נותק, אך כן ניטשה מחלוקת בשאלת טיבו של הקשר שקיימו לאחר מועד סידור הגט ומשכו של קשר זה.

המחלוקת הזאת לא הייתה נולדת אלמלא זכייתה של האישה, ביום 26.10.14, בהגרלת הלוטו בסכום של 13 מיליון שקל. ומי רצה נתח? הגרוש שלה, שמיהר להגיש תביעה לשיתוף בכספיי הזכייה בהגרלת הלוטו. הקביעה מהו סוג הקשר שקיימו השניים, הייתה רלוונטית לשאלה האם הגבר זכאי לנתח מכספי הזכייה.

האישה לא חשבה כך, מן הסתם. לאחר הזכייה היא רכשה על-שמה 3 דירות מגורים ושני מגרשים - ללא כל מעורבות של בעלה לשעבר.

בתביעה שהגיש טען הגבר כי הצדדים למעשה קיימו לאורך כל התקופה קשר של בני זוג, כאשר לאחר מועד סידור הגט השתכלל הקשר ביניהם לכדי קשר של "ידועים בציבור", ומכאן כי הוא זכאי לקבל מחצית מכספי הזכייה וכן למחצית מכל רכוש אשר נרכש על-ידי האישה ואשר מימונו התאפשר מכספי הזכייה. מנגד טענה האישה כי לאחר סידור הגט הצדדים לא קיימו קשר זוגי אלא קשר חברי טוב, ולכן לתובע אין כל חלק בכספי הזכייה, השייכים לה בלבד.

בית המשפט בחן את השאלה האם הקשר בין הצדדים השתכלל לכדי קשר של "ידועים בציבור", וקבע כי התשובה לכך חיובית, אך זה לא עזר לגבר לקבל נתח מהכסף הגדול של האישה. הסיבה: נקבע כי הגם שקיימו מערכת יחסים זוגית, השניים שמרו על הפרדה רכושית ביניהם.

השופטת עפרה גיא הזכירה כי הלכה פסוקה היא ששני תנאים מצטברים צריכים להיות מוכחים כדי שבני זוג ייחשבו "ידועים בציבור" : ניהול חיי משפחה כבעל ואישה וניהול משק-בית משותף. עוד על-פי הפסיקה, די בכך ששאלת קיומם של התנאים הללו תיבחן על-פי קריטריונים סובייקטיביים - קרי: כיצד ראו בני הזוג, האיש והאישה, את מערכת היחסים שביניהם. על השאלה כיצד ראו הצדדים בתיק את מערכת היחסים שביניהם השיבה השופטת חד-משמעית, על בסיס העדויות בפניה, כי דובר במערכת יחסים זוגית.

"מחומר הראיות הרב שהונח בפניי התרשמתי כי הצדדים ניהלו חיי משפחה כבעל ואישה. התרשמתי כי למעט שתי הזדמנויות בהן עזב מר א' את הדירה המשותפת אשר שימשה למגורי המשפחה, כל פעם למשך כחודש ימים, הרי שהצדדים התגוררו יחדיו עד לחודש מרץ 2015 תחת קורת-גג אחת עם הגב' א' בדירה שברחוב... עוד מצאתי כי גם בשתי תקופות אלה, בהן עזב מר א' את הבית, הפירוד בין הצדדים לא היה מוחלט, והגם שהיה ניתוק לתקופה קצרה במקום המגורים המשותף, לא היה ניתוק רגשי בין הצדדים, והצדדים קיימו גם בתקופות אלה קשר זוגי, בין היתר בביקוריה של הגב' א' בדירות בהן התגורר מר א'".

עוד הוסיפה השופטת כי אין בפרידות קצרות שאירעו במהלך התקופה - במהלכן שבו הצדדים זה לזרועות האחר, הגם שלא תחת מגורים קבועים - כדי לנתק את הקשר בין השניים ולכרסם במסקנה על-פיה ניהלו הצדדים חי משפחה כבעל ואישה. "הצדדים ניהלו חיי משפחה כבעל ואישה. הצדדים בילו יחדיו באירועים חברתיים ומשפחתיים, יצאו לחופשות יחדיו, לבד ועם חברים, סעדו ארוחות משותפות, לבד ועם ילדיהם וחברים, תוך דאגה האחד לרעהו", נקבע בפסק הדין. עוד צוין כי "מהתמונות שהציג מר א' ניכרת אהבת הצדדים זה לזה והקשר החזק שבין השניים. קשר העולה על קשר חברי טוב, לו טענה הגב' א'".

ואולם הקביעה הזאת לבדה לא הספיקה כדי להרוס לאישה את חגיגות 13 מיליון השקלים שלה, היות ועל בית המשפט היה לבחון גם את השאלה האם התקיים בין הצדדים היסוד של "ניהול משק-בית משותף". גם על שאלה זו השיבה השופטת בחיוב.

"משק-בית משותף פירושו שיתוף במקום מגורים, אכילה, שתייה, לינה, הלבשה ושאר הצרכים שאדם נזקק להם בחיי היומיום, כאשר כל אחד מבני הזוג מקבל את הדרוש לו ותורם, אם מכספו ואם מעמלו, את חלקו כפי יכולתו ואפשרויותיו. הכוונה לניהול תקציבי של יחידה משפחתית כגוף כלכלי. אין המדובר במשק-בית משותף מתוך צורך אישי, נוחות, כדאיות כספית או סידור ענייני, אלא כפועל יוצא טבעי מחיי המשפחה המשותפים, כנהוג וכמקובל בין בעל ואישה הדבקים אחד בשני בקשר של גורל חיים", ציינה השופטת.

עוד הוסיפה השופטת כי מטבע הלשון "חיי משפחה במשק-בית משותף" אינם כאמור רק מגורים משותפים, טיפול פיזי או סיפוק מיני, אלא חיים של אחדות ושותפות גורל של שניים החיים יחד לא בשל שיקולי נוחות או כדאיות כספית אלא מתוך צורך אישי פנימי המאחד אותם ואת גורלם.

לדבריה, הצדדים התנהלו כיחידה כלכלית אחת בכל הנוגע לניהולו השוטף של התא המשפחתי הכלכלי, כאשר הכנסות כל אחד מהצדדים משמשות בערבוביה לצורך סיפוק צרכים אלה.

בשורה הכמעט תחתונה נקבע כי מערכת היחסים שבין הצדדים עלתה לכדי אחדות ושותפות גורל, וכי הקשר שבין הצדדים השתכלל לכדי קשר של "ידועים בציבור". ואולם בשלב הזה חלה התפנית בפסיקה של שופטת בית המשפט לענייני משפחה, אשר ציינה כי "לא די בכך שהקשר בין הצדדים השתכלל לכדי קשר של 'ידועים בציבור', ויש להידרש לשאלה הנוספת, והיא האם הייתה לצדדים כוונת שיתוף בנכסים להם עתר מר א' בתביעה לפסק דין הצהרתי, קרי כספי הזכייה וכן בנכסים שרכישתם התאפשרה באמצעות כספים אלה".

השופטת ציינה כי ממועד עריכת הסכם הגירושים והוצאתו אל הפועל ביצעו הצדדים הפרדה מוחלטת של נכסיהם, ולכן על א' היה להוכיח כאמור כי הייתה כוונת שיתוף ספציפית. וכאן הציבה השופטת תמרור אדום בפני הגבר, כאשר קבעה כי הוא לא הוכיח את כוונת השיתוף. "הגם שהצדדים ניהלו יחידה כלכלית משותפת לצורך ניהול משק-הבית המשותף, הרי ששיתוף כספי זה התמצה אך ביחס לניהולו השוטף של משק-הבית המשותף, ושיתוף זה לא חלש על רכושם של הצדדים. אדרבא - כל הפעולות הרכושיות שביצעו שני הצדדים לאחר החתימה על הסכם הגירושים וסידור הגט בין הצדדים מעידות על כי שני הצדדים גם יחד גמרו אומר לנתק את הקשר הרכושי והיחסים הרכושיים ביניהם ולערוך הפרדה ברורה בנכסיהם", נקבע.

התנהלות הגברת א, ציינה השופטת, בצד רישום הנכסים אשר נרכשו בכספי הזכייה על-שמה בלבד, בהיעדר כל התנגדות מצידו של מר א' לרישום, ובהיעדר כל דרישה מצדו ביחס להשקעת וניהול הכספים שהתקבלו, מחזקת באופן מוחלט את התחושות הסובייקטיביות של הצדדים ביחס לכספים ונכסים אלה שמקורה בהפרדה הרכושית עליה הוסכם בין הצדדים.

"המסקנה היא", קבעה השופטת, "כי הגם שהגעתי לכלל מסקנה כי יחסי הצדדים השתכללו לכדי מערכת יחסים של ידועים בציבור, הרי שהתובע לא הביא ראיות מהימנות לכאורה על-פיהן יש לו זכויות במי מהנכסים שפורטו בתביעה למתן פסק דין הצהרתי המצדיקות היעתרות לסעדים להם עתר".

בכך חתמה השופטת את הגולל על חלום המיליונים של הגבר, לפחות באופן זמני. כש-13 מיליון שקל על הפרק, סביר להניח שהגבר יערער לבית המשפט המחוזי על הקביעה וינסה שוב את מזלו.

ללא חוק מוסדר: כ-5% מהזוגות בישראל - ידועים בציבור

בישראל יש כ-2 מיליון משפחות. כ-95% מהזוגות בישראל הם זוגות נשואים, והיתר, כ-5% (כ-84 אלף זוגות), הם זוגות החיים יחד ללא נישואים - כ"ידועים בציבור". מדובר בבני זוג המקיימים מסגרת משפחתית ואינם נשואים זה לזה או נשואים בנישואים שאינם מוכרים על-ידי המדינה (פסולי חיתון, גרושה וכהן, זוגות חד-מיניים ועוד). זוגות אלה זכאים נהנים מזכויות ומחובות דומים לאלה של זוגות נשואים. 

אולם לא כל מי שמתגוררים יחד ו/או מולידים יחד ילדים, נכנסים אוטומטית להגדרה זו. במדינת ישראל אין חוק אחד המגדיר מי הם ידועים בציבור או המסדיר בצורה רוחבית את מעמדם ואת זכויותיהם. המעמד של "ידוע/ה בציבור" נתפר טלאי על טלאי לאורך השנים בחוקים שונים, שהכירו בזכויותיהם של בני ובנות זוג לא נשואים, וכן בפסיקה שהרחיבה זכויות אלה.

לפי הפסיקה, על-מנת להיחשב כידועים בציבור, חייבים בני הזוג להוכיח שני תנאים מצטברים: ניהול חיי משפחה כזוג וניהול משק-בית משותף. אולם הקביעות הללו אינן "שחור ולבן", והן נתונות לפרשנות שונה בכל מערכת יחסים. בתי המשפט בוחנים כל מקרה לגופו.

בנוסף, גבר או אישה יכולים להיחשב לידועים בציבור לעניין אחד, אך לא להיות מוכרים כידועים בציבור לעניין אחר. כתוצאה מכך לא אחת מוצאים את עצמם בני זוג לא נשואים עם סימני שאלה בנוגע למעמדם בעת פירוד ולזכויותיהם ברכוש של בן זוגם לשעבר.

עוד כתבות

דוד לרון / צילום: ישראל שם טוב

מנכ"ל דואר ישראל דוד לרון פורש אחרי 4 שנים

דוד לרון, שמונה בשנת 2022 ע"י דירקטוריון החברה לתפקיד המנכ"ל, הודיע על פרישתו ● טרם ברור מי יחליף אותו, ולרון מתכנן להמשיך ולכהן כמנכ"ל בחודשים הקרובים עד שיימצא לו מחליף

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הביטקוין טיפס ב-7%, מניות הקריפטו זינקו

נאסד"ק עלה ב-1.3% ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צנחה בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● אלוט נפלה במעל 20% בעקבות הדוח הכספי ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות ● הביטקוין עלה ל-68 אלף דולר למטבע

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי על פי ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במאבק מול הנגיד, סמוטריץ' הבטיח הורדות מסים. מה קרה בפועל?

סמוטריץ' לא מרוצה מההתנהלות של בנק ישראל, אבל מה עם החלק שלו במשוואה? ● האם הורדות המסים שהוא הבטיח אכן קרו? ● המשרוקית של גלובס

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

הרחק מהעיסוק המסורתי: מאחורי הרכישה החמישית של אנבידיה בישראל

הרכישה האחרונה של ענקית השבבים בארץ מסמנת את כניסתה לתחום ניהול המידע בארגונים. מאחוריה: מהפכת הסוכנים החכמים שלה ● המהלך מצטרף לרכישות קודמות דוגמת ראן איי.איי ודסי

ח''כ לימור סון הר-מלך. ''זמרי ופתחי בע''מ'', גלי ישראל, 22.2.26 / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לימור סון הר-מלך טענה שאין חוק שאוסר על כניסה לעזה. מתברר שיש שניים כאלה

ח"כ לימור סון הר-מלך נכנסה לעזה והתעקשה שאין חוק שאוסר זאת עליה ● אלא שיש שני חוקים כאלה, והפרתם יכולה לעלות כדי עבירה פלילית ● המשרוקית של גלובס

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

לייזר ועסקאות במיליארדים: מה מחפש ראש ממשלת הודו בישראל

ביקורו של נרנדרה מודי בארץ, לראשונה מאז 2017, יכלול שורת היבטים, בהם ביטחוניים, סחר והעברת טכנולוגיות להודו ● לצד הרחבת הסחר ושיתופי פעולה טכנולוגיים, אחד הנושאים המרכזיים שהצדדים ידונו עליו הוא פיתוח בתחום ההגנה מטילים בליסטיים

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

וויטקוף: ממשל טראמפ דורש שכל הסכם גרעין עתידי עם איראן יהיה בתוקף ללא הגבלת זמן

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

אילוסטרציה: shutterstock

החודש הכי חזק של מיטב אי פעם ושיא של 3 שנים בתעשיית הגמל

מנהל הגמל הגדול בישראל גייס בינואר 2.4 מיליארד שקל - הגיוס החודשי השלישי בגודלו אי פעם בתעשייה ● לעומתו ממשיכים אלטשולר שחם וילין לפידות לשלם את מחיר החולשה בתשואות ומאבדים מיליארדים למתחרים ● מנכ"ל מיטב גמל: "יש לנו יתרון תחרותי משמעותי"

צוללת BlueWhale בניסוי שהתקיים בקיץ בגרמניה / צילום: commons.wikimedia.org

היוצרות התהפכו: התעשייה האווירית מסרה צוללת לחיל הים הגרמני

הצוללת הבלתי-מאוישת Bluewhale, של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לצרכי איסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ובחשאיות ● העסקה מוערכת בשווי של עשרות מיליוני אירו ועשויה לפתוח פתח להצטיידות נוספת בעתיד

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

התלונה לשב"כ וביטול טיסות הביזנס: הסכסוך שמאחורי קנס הענק של אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד רה"מ על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מההאשמות לא נכללו בהחלטת הרשות ● אל על: "דוחים מכל וכל את הטענה"