גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לוקחים את העתיד לידיים! במלוא המרץ!

אני לא מכיר את אנשים האלה, אבל בחודשים האחרונים נהניתי לראות אותם על שלטי חוצות

נערי פוסטר / איור: תמיר שפר
נערי פוסטר / איור: תמיר שפר

א. לא משנה לי מי ינצח או יפסיד בבחירות המוניציפליות שייערכו בשבוע הבא, אני הולך להתגעגע לכל אחת ואחד מ-856 האנשים (72, או כ-8% מהם, נשים) שהגישו את מועמדותם לתפקיד ראש של אחת מ-251 ערים, מועצות ורשויות בבחירות שייערכו השבוע.

אני לא מכיר כמעט אף אחד מ-856 האנשים האלה, אבל בחודשים האחרונים נהניתי לראות את הפרצופים שלהם על שלטי חוצות ואוטובוסים, מישירים מבט, מבטיחים הבטחות ומפריחים סיסמאות מעצימות שכאילו נלקחו מעמוד מקרי בספר עזרה עצמית: לוקחים את העתיד לידיים! משנים את סדרי העדיפויות! במלוא המרץ! יש כוח לשנות! הגיע הזמן! עולים ליגה! יוצרים מציאות חדשה!

כיף לנסוע ככה בכבישי הארץ. הכול מלא תקווה ובעיקר תנופה: תנופה של עשייה, עשייה עם נשמה, נשמה עם מנהיגות, עוצמה של הצלחה וכך הלאה. תרצה או לא תרצה, אתה מתחיל להרגיש מאוד פרואקטיבי. אתה. גם. מתחיל. להשתמש. במשפטים. של. מילה. אחת. כנראה שאנשי הפרסום בבחירות המוניציפליות מרוויחים לפי נקודות ולא לפי מקוריות.

אבל מי צריך מקוריות כשכל המסרים ממלאים אותך בעזוז, ורוח נעורים פועמת שוב בחזך, ובליבך כבר גמרת אומר להגיע למקום חפצך, ושם להתחיל לקחת את העתיד לידיים, והפעם ברצינות. די, אתה אומר לעצמך, באמת הגיע הזמן לעלות ליגה במלוא המרץ, מספיק עם השטויות דרור, שנה את סדרי העדיפויות שלך וצור מציאות חדשה. זה אפשרי. זה לא רק אפשרי, זה הזמן, וזה לא רק הזמן אלא שגם יש לך על מי לסמוך - כחצי מהשלטים מדגישים את זה. יש על מי לסמוך, יש לך חבר בעירייה, תמיד איתך, תמיד בשבילך, אתה אף פעם לא לבד.

אני מרגיש טוב יותר. כרזות התעמולה היחידות שהגיעו לכותרות הגיעו לשם בגלל ונדליזם או תוכן פוגעני שזיהם עוד קצת את השיח, כולם דנו בזה עד שהתפקע להם וריד במוח. אבל על הרוב המכריע של הכרזות אף אחד לא מדבר, וחבל. בעיניי הן קסומות.

ב. כל-כך הרבה שלטים, כל-כך הרבה מתמודדים. אתה נוסע בכבישי הארץ ואם תנשום עמוק, תפתח את הראש ותשנה קצת את זווית ההסתכלות שלך, קצת כמו שהיו עושים פעם עם פוסטרים תלת ממדיים, תוכל לראות פתאום את כל הכרזות של כל המתמודדות והמתמודדים, והנה הן כמו ספר מחזור ענקי שדפיו נתלשו והתפזרו עם הרוח בכל חבלי ארצנו היפה עד שנחתו אקראית על איזה שלט, גדר או אוטובוס. אם יש לך זמן, דמיין שמשימתך היא לאסוף את כל הדפים, לסדר אותם לפי הסדר, לכרוך מחדש את הספר ולערוך פגישת מחזור לכל הכיתה באולם במודיעין.

זה ספר המחזור של בית הספר לאלה שאכפת להם, מחזור 2018. כולם מצולמים פחות או יותר מאותה הזווית ופחות או יותר על אותו הרקע הכחול והמרגיע. מלוטשים, אבל לא מלוטשים מדי. מחייכים, אבל לא צוחקים. נחושים, אבל קפוצים. בטוחים בעצמם, אבל לא יהירים.

מתחת לתמונות של רבים מצוינות נקודות האופי שלהם - והן תמיד משהו-משהו: משה אוחיון מאופקים "עושה. משנה. מוביל". לבני גטר מרמת גן יש "יושרה ללא פשרה". יגאל הררי מהוד השרון מייצג "מנהיגות חזקה. עשייה מהלב". וברנסקי מהבית היהודי שאין לו שם פרטי, הוא כמו אדם, "מחויב לאנשים. מחויב לערכים". אני לא יודע למה נגע ללבי במיוחד בני בן-מובחר, ראש המועצה האזורית מבואות החרמון שהכריז כי הוא "ממשיך במלוא המרץ". "באתי לעבוד כי חייבים לשנות", טוען איציק דנינו, ופנחס הומינר, שיאן העשייה של רחובות על-פי עדותו, תמיד "עם הנשמה בשביל כולם". עו"ד חיה מנע מציעה מנהיגות אחרת ברמת גן, ואילו רן קוניק פשוט קובע ש"גבעתיים לפני הכול". עושה לי טוב על הלב לדעת שגבעתיים לפני הכול בשביל מישהו, זה מראה לי שעוד יש תקווה לעולם.

אני אוהב את השלטים האלה, אני אפילו אוהב את משחקי המילים היגעים על המילה ראש: שונשיין הוא "ראש עיר בראש שלנו" כי "פתח תקווה רוצה ראש חדש". ואילו יוסף בכר מבת ים - "רק העיר בראש שלו". זה שם את העיר בראש, וההוא ראש חדש בעיר.

אני לא מכיר אף אחד מהאנשים האלה, אבל טוב לנסוע ככה בכבישים ולהרגיש כמו בשיר של נעמי שמר. הבחירות הכלליות לכנסת הפכו כבר מזמן למופעים מבחילים של אנטי, אבל במוניציפלי עוד נשארו כיסים של חיוביות וחביבות של אנשים טובים באמצע הדרך, במיוחד אלה שיצאו למרוץ ראשונים והפנים שלהם כבר מצהיבות ודוהות על הפוסטרים מהשמש הישראלית.

אז אני מתעלם מהמשימה הקודמת של לאסוף את דפי ספר המחזור, ומשאיר אותם ככה, פזורים בצדי הדרכים כמו חצבים. הרבה יותר יפה ככה. בהצלחה לכל המתמודדים בכל המערכות ובכל הסיבובים, במיוחד לכל אלה שהשתמשו במילה תנופה.

ולכם, הבוחרים, צאו להצביע. למה לא בעצם?

ג. לדבר זה קל, אבל נשארה לי רק בעיה אחת קטנה: עוד לא החלטתי למי אצביע בעיר שלי, תל-אביב. הרבה אנשים משתמשים מולי בטיעון הגבלת הקדנציות ושאחרי 20 שנה הגיע הזמן של חולדאי ללכת. אני לא מוצא את הטיעון הזה משכנע במיוחד. אולי זה הגיל שלי, אבל זה מתחיל להישמע לי כמו אייג'יזם קטנוני. אם הבנאדם עושה את הדבר שלו לא רע בכלל והוא בכושר, רוצה להמשיך ואנשים רוצים לבחור בו - למה בעצם "הגיע הזמן"? ובכלל, מי שם את מישהו להיות אחראי על הזמן? מה אתה, אסטרולוג? ומתי אתה בדיוק פינית את מקומך כשמישהו אחר החליט שהגיע הזמן?

אולי זה באמת עניין של גיל, כלומר הגיל שלי. לא יכולתי שלא לשים לב שרבים מהמצולמים בספר המחזור, גם המתמודדים לראשות, אבל בעיקר ברשימות למועצות בכל הארץ, כולל בתל-אביב, נורא צעירים. וכשאני אומר נורא צעירים, אני מתכוון צעירים ממני, כלומר צעירים מדי. כמו כל אדם, גם אני קצת חושד בצעירים ממני. לא בשחיתות או משהו בסגנון הזה, חלילה ולהפך, זה דבר טבעי לגמרי, תשאלו את האריות. זה מוזר, אני יודע, קשה לי להודות בזה גם בפני עצמי, אבל אני חושד. זה פשוט נראה לי לא סביר שמישהו צעיר ממני יכול להיות ראש עיר, ועוד יותר לא סביר - שהוא ירצה. משהו פה לא נורמלי, תודו. ואז אני נאלץ להזכיר לעצמי: דרור, פשוט יש אנשים שאכפת להם יותר.

יש לי עוד כמה ימים להתלבט, אבלה אותם בדרכים ובכבישים, צופה בדפים הנותרים בספר המחזור של אלה שאכפת להם, מחזור 2018.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סבתא בת 102 הורישה הכול לנכד אחד. למה הצוואה בוטלה?

שלושה אחים פרסמו מכרז כדי לדעת כמה שווה הדירה שירשו מאביהם, אך בית המשפט המחוזי בלוד החליט שהם צריכים למכור אותה ● למה נפסלה צוואה במסגרתה הורישה הסבתא את כל רכושה לאחד מנכדיה? ● והאם הכנסה ממכירת דירות נחשבת הכנסה עסקית או פרטית לצורכי מס? ● 3 פסקי דין בשבוע

עבאדי־בויאנג’ו / צילום: רמי זרנגר

שר האוצר החליט: מיכל עבאדי בויאנג'ו תמונה לתפקיד החשכ"ל

לאחר טענות כי תחת כהונתו של סמוטריץ' אין נשים בכירות במשרד האוצר, מנסים לגבש דיל בסביבתו למינוי אישה לתפקיד החשכ"לית תמורת אישור מינויו של מהרן פרוזנפר, המועמד של סמוטריץ' כממונה על התקציבים

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

התוכנית הסודית של גרמניה למלחמה עם רוסיה / צילום: Reuters, Thomas Imo

במשך שלוש שנים התכוננה גרמניה למלחמה עם פוטין. ואז הכול קרס

הפלישה לאוקראינה ב–2022 הניעה מרוץ חימוש שאירופה לא ידעה כמותו מאז מלחמת העולם השנייה ● גרמניה שמה את כל הז'יטונים על מתווה בן 1,200 עמודים שהגתה ושמרה בחשאיות - למקרה של עימות עם רוסיה ● הוא כלל השקעה של 166 מיליארד אירו בתשתיות, גיוס חובה ורענון שיטות מימי המלחמה הקרה ● אלא שכשהגיע הרגע לתרגיל מבצעי שיוכיח שהיא מוכנה - הכול קרס

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

כך הפך השקל לאחד המטבעות החזקים מול הדולר - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

למרות אי־הוודאות הביטחונית, השקל התחזק מתחילת 2025 בכ־11% ● גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● האנליסט שרואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● וגם: אלו התחזיות של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

נתניהו בתגובה לחיסול: "לא נסבול הפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש"

צה"ל תקף בדרום לבנון בפעם השלישית היום ● המסר של חמאס לפעילי הארגון לאחר החיסול: "גלו ערנות וזהירות" ● משרד הפנים של חמאס: אחמד זמזם, קצין במשרד הפנים של חמאס - חוסל בידי חמושים במחנה הפליטים אל-מע'אזי שבמרכז הרצועה ● עדכונים שוטפים

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

דיווח: חברת הסייבר הישראלית ארמיס במגעים למכירתה תמורת 7 מיליארד דולר

ארמיס הישראלית במגעים למכירתה לחברת ServiceNow האמריקאית תמורת עד 7 מיליארד דולר - כך מדווח בלומברג ● לפי הדיווח, העסקה עשויה להיות מוכרזת בימים הקרובים

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

דירת שלושה חדרים בטלביה, ירושלים / צילום: דוד דוד, רימקס

רווח של 400 אלף שקל בשבוע: הדירה בירושלים שנמכרה פעמיים

הדירה בנויה על קרקעות שהיו שייכות לכנסייה בשכונת טלביה בירושלים, והפער במחירים עומד על מאות אלפי שקלים ● הבתים במתחם הוקמו בין שנות ה-50 לתחילת שנות ה-60 במאה הקודמת. חלקם מבני רכבת וחלקם מבנים רגילים, וכולם בני 4 קומות

המכלית שהוחרמה ע''י ארה''ב / צילום: ap, ©2025 Vantor via

יצוא הנפט מוונצואלה צנח לאחר שארה"ב החרימה מכלית מול חופיה

החרמת מכלית והחרפת הסנקציות מצד ארה"ב משתקות כמעט לחלוטין את יצוא הנפט מוונצואלה, מותירות מיליוני חביות תקועות בים ומאותתות על מעבר אמריקאי ללחץ צבאי גלוי על משטר מדורו

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

פרשת בונוס ביוגרופ: התיק נגד המנכ"ל והיו"ר הועבר לפרקליטות

רשות ני"ע העבירה את תיק החקירה נגד בכירי חברת בונוס ביוגרופ, שמפתחת שתלי עצם, לפרקליטות מיסוי וכלכלה ● לפי החשד, המעורבים ביצעו מספר פעולות שנועדו להגדיל את שווי החברה, כדי שהמניה תמשיך להיכלל במדדי ת"א 90 ו-125

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס-אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

קולקציית החורף של יוניקלו, בייג'ינג / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

סוף עונה: תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית חדשה של קיץ שלא נגמר

חורפים קצרים וקייצים ארוכים מייתרים את החלפת הארונות המסורתית ומאלצים את עולם האופנה לחשוב מחדש ● מותגים ישראליים ובינלאומיים מגיבים באימוץ קולקציות רב־עונתיות גמישות, המורכבות מפריטים על־זמניים ● במקביל, הצרכן לומד שקנייה בזול עולה ביוקר: "כל הרשתות המהירות מרעילות אותנו, לא רק שיין"

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי", וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"המדינה המצטיינת בשוק ההון": המקום המפתיע שישראל קטפה במדד של המגזין היוקרתי

למרות החששות ממיתון עולמי על רקע מלחמת הסחר של טראמפ, הכלכלה העולמית סיימה את 2025 ביציבות ● בדירוג הכלכלות החזקות של האקונומיסט ישראל מזנקת מהמקום ה-6 בשנה שעברה, למקום השלישי, בעיקר בזכות ביצועי שיא של שוק ההון המקומי

מימין: ראסל אלוונגר, אילן טוויג, דייוויד קוסטמן / צילום: ענבל מרמרי, באדיבות נאבן, נועם גלאי

הישראליות שנפלו בעקבות החששות מבועת AI, וזו שזינקה במעל 10%

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טאואר, נובה וקמטק הדואליות נפלו כחלק מהמגמה הרוחבית של ירידות במניות השבבים וה-AI ● נאבן עלתה לאחר שדיווחה על חוזה חדש מול חברת המדיה האירופית Axel Springer ● וטידס (לשעבר אאוטבריין) קפצה לאחר שהודיעה על תוכנית ארגון מחדש

הפגנת חוסכי סלייס מחוץ לביהמ''ש הבוקר / צילום: עמירם גיל

ביהמ"ש על פרשת סלייס: הליך פלילי יכול היה לסייע להשבת הכסף

בדיון לאישור הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה, השופטת סיגל יעקבי רמזה לקיום חקירה סמויה במישור הפלילי ואמרה: "אני אופטימית ומאמינה בצדק ושאנשים יקבלו בסוף את הכסף. ברור לי ששנתיים זה מעבר להרי החושך למישהו שצריך תרופות" ● בין הנושאים שעלו: התביעות המתגבשות נגד בעלי השליטה בסלייס ודיון עתידי בבג"ץ על ערבות מדינה לחוסכים

נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת, דוברות בתי המשפט

בג"ץ ביטל את הדחת היועמ"שית: "הממשלה לא הייתה רשאית לפטר אותה"

הרכב מורחב עם רוב של שופטים שמרנים קבע: החלטת הממשלה על הדחת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה - פגומה • השופטים ציינו כי הניסיון לעקוף את ועדת גרוניס ומהירות הבזק שבה התקבלה ההחלטה הובילו לביטולה • לוין וקרעי קראו להתעלם מפסיקת בג"ץ: "לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה"; באופוזיציה בירכו