גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נמשך שלב ההוכחות בפרשת ישראל ביתנו; ג'ורג' בירנבאום: "פאינה אמרה לי - עמותת 'עזרא' תממן"

כך אמר ג'ורג' בירנבאום, שותפו של היועץ הפוליטי ארתור פינקלשטיין ז"ל, במסגרת הליך ההוכחות בפרשת ישראל ביתנו ● עפ"י כתב האישום, ישראל ביתנו ביקשה מפינקלשטיין ומבירנבאום לערוך בעבורה סקר ששולם ע"י עמותות "עזרא" בכספי שוחד ● בנוגע לדברים שאמר פינקלשטיין במסגרת חקירתו במשטרה, לפיהם לא ידע כי הוזמן סקר כזה, אמר בירנבאום: "אין דבר כזה שיש סקר של ישראל ביתנו שארתור לא יודע עליו"

ג'ורג' בירנבאום / צילום: שלומי יוסף
ג'ורג' בירנבאום / צילום: שלומי יוסף

נמשך שלב ההוכחות בפרשת השחיתות המכונה "פרשת ישראל ביתנו", במסגרתה מואשמת סגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, בשורת עבירות שוחד ושחיתות. הבוקר (ד') העיד ג'ורג' בירנבאום, שותפו של היועץ הפוליטי המנוח הנודע ארתור פינקלשטיין ז"ל, יועץ בחירות ותקשורת יהודי-אמריקאי שעבד בעבר גם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ומפלגת הליכוד. בירנבאום ופינקלשטיין שימשו כיועציה של מפלגת ישראל ביתנו והעומד בראשה, אביגדור ליברמן, במשך 4 מערכות בחירות. חקירתו של בירנבאום עסקה בסקר שלפי כתב האישום הוזמן על-ידי ישראל ביתנו אך בפועל שולם על-ידי עמותות "עזרא".

במסגרת פרשת ישראל ביתנו מואשמת קירשנבאום בקבלת שוחד בתמורה לחלוקת תקציבים ממשלתיים-קואליציוניים של מפלגתה, ישראל ביתנו, בסיועו הצמוד של יד-ימינה לשעבר, דוד גודובסקי, ששימש כמנהל אגף הארגון של המפלגה ביתנו והיה הנאשם המרכזי לצד קירשנבאום בפרשה (לפני כחצי שנה הודה גודובסקי והורשע, על-פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בשורת עבירות של לקיחת שוחד, בקשת שוחד והלבנת הון; ונידון ל-7 שנות מאסר. מדובר היה בהסדר טיעון שישי שנחתם עם נאשמים בפרשה). לפי האישום, תשלום השוחד לקירשנבאום נעשה על-ידי הגופים שאליהם הועברו הכספים הקואליציוניים, באמצעות העברת "נתח" מאותם כספים שהתקבלו אצלם.

עמותות "עזרא העולמית" ו"עזרא ארצות-הברית", הן עמותות הפועלות בקרב יהודים דוברי רוסית המתגוררים בארה"ב, במטרה לקרבם לערכי היהדות ולעודד אותם לעלות לישראל. מי שעמד בראש עמותות עזרא בתקופה הרלוונטית הוא דניאל אלינסון.

על-פי האישום, בין קירשנבאום לאלינסון היה סיכום לפיו הראשונה תדאג להעביר לעמותות עזרא תקציבים למימון פעילותן שמקורם במשרדים ממשלתיים, מוסדות לאומיים ותורמים פרטיים - ובתמורה לכך תשלמנה העמותות כספים בהתאם למה שתנחה אותן קירשנבאום. בפועל, על-פי האישום, מתן השוחד על-ידי עמותות עזרא נעשה באופן שסכום השווה למחצית מהתקציבים שהושגו בסיועה של קירשנבאום עמד לרשות האחרונה, לטובת מפלגת ישראל ביתנו.

כזכור, נגד נותני השוחד בפרשת ישראל ביתנו הוגש כתב אישום נפרד. דניאל אלינסון הוא הנאשם היחיד בתיק נותני השוחד שלא הגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות, והוא ממתין כעת להכרעת הדין בעניינו.

בין השנים 2014-2011 העבירו משרד הקליטה, משרד הדתות וגורמים פרטיים כ-4 מיליון שקלים לעמותות עזרא. כל זאת, על-פי כתב האישום, תוך שקירשנבאום מדגישה בפני אלינסון שהכספים האלה התקבלו הודות לפעולותיה. לפי האישום, בתמורה להעברת התקציב, מימנו עמותות עזרא נסיעות לחו"ל של קירשנבאום, ילדיה, בעלה, אחיה וגיסתה; רכשו בעבורה ובעבור בני משפחתה מוצרי אלקטרוניקה; העסיקו את בנה טמיר בעמותות עזרא כ"מנהל פורום אינטרנטי"; ועוד.

פאינה קירשנבאום בבית המשפט / צילום: שלומי יוסף

שאלה אחת מתוך 46

חקירתו היום של ג'ורג' בירנבאום התמקדה, כאמור, באישום לפיו עמותות עזרא מימנו עבור מפלגת ישראל ביתנו סקר שנערך בארה"ב שעלותו עמדה על 36 אלף דולר. על-פי האישום, בשנת 2010 ביקשה מפלגת ישראל ביתנו מהחברה של פינקלשטיין ובירנבאום לבצע עבורה את הסקר. מטרת הסקר הייתה חקר דעת קהל בקרב יהודים המתגוררים בארה"ב ביחס לשאלות שונות הנוגעות לפוליטיקה ולפוליטיקאים בישראל, בדגש על מנהיגי מפלגת הליכוד ומפלגת ישראל ביתנו. על-פי האישום, קירשנבאום דרשה מאלינסון לממן את הסקר, ואף הפנתה את נציגי חברתו של פינקלשטיין אליו בתור הגורם המשלם. הסקר המדובר כלל 46 שאלות, ומתוכן רק שאלה אחת הנוגעת לעמותות עזרא. שאלה זו נכללה בסקר, נטען בכתב האישום, אך ורק כדי להצדיק לכאורה את העובדה שעמותות עזרא מממנות את הסקר.

עו"ד משה עקירב מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה חקר את בירנבאום על העבודה המשותפת שלו ושל ארתור פינקלשטיין עם מפלגת ישראל ביתנו. בירנבאום העיד כי הסקר המדובר הוא הסקר היחיד שנערך עבור המפלגה בארה"ב לאורך 4 מערכות הבחירות שליווה את המפלגה.

בתשובה לשאלה מי היו הגורמים במפלגת ישראל ביתנו מולם עבד, השיב בירנבאום: "בתוך המפלגה עבדנו מול אביגדור ליברמן ושלום שרון שהיה ראש המטה. עבדנו גם מול קירשנבאום שהיתה מזכ"ל המפלגה." הקשר שלו מול קירשנבאום, העיד בירנבאום, נגע בעיקר לחוזים והתשלומים שהמפלגה העבירה בתמורה לייעוץ ולסקרים. כל החשבוניות של ישראל ביתנו, סיפר בירנבאום, היו נשלחים "עם העתק לפאינה".

ביחס לסקר שבמוקד ההאשמות, העיד בירנבאום כי המפלגה היתה זו שהזמינה את הסקר, בהמלצתו של ארתור פינקלשטיין. זאת, על אף שבהמשך הדיון הציג עו"ד גיורא אדרת, בא-כוחה של קירשנבאום, את העדות במשטרה של היועץ המנוח, שם טען כי לא זכור לו שהסקר האמור נערך.

ביחס לשאלה היחידה בסקר שעסקה בעמותות עזרא הודה בירנבאום כי מדובר בשאלה שלא הופיעה בסקר מראשית תכנונו. בירנבאום העיד כי לא היתה לו כל היכרות מוקדמת עם עמותות עזרא, וכי הוא הכיר אותם רק בזכות קירשנבאום: "עד שפאינה קירשנבאום אמרה לי לדבר עם דני (דניאל אלינסון; מ"ב) מעזרא לא שמעתי על הארגון הזה". עוד העיד בירנבאום כי הוא מעולם לא פגש את אלינסון.

בנוגע למימון הסקר על-ידי עמותות עזרא, העיד בירנבאום: "נאמר לנו שיש גוף שנקרא עזרא, ושהוא קשור לגוף שנקרא 'ידידי ישראל ביתנו בארה"ב'. פאינה אמרה לי שעזרא יממנו את הסקר, שהם ידאגו לתשלום".

עו"ד עקירב הציג לבירבנאום דוא"ל ששלח לקירשנבאום, ובה ביקש ממנה לוודא כי אלינסון מעביר לו את התשלום בעבור הסקר. בתשובה לשאלה מדוע לא פנה ישירות אל אלינסון בקשר לתשלום, השיב בירנבאום: "פניתי אליו, אבל הוא לא שילם. חשבתי שאולי פאינה יכולה להשפיע עליו ולגרום לו לשלם". קירשנבאום, אגב, השיבה לדוא"ל ששלח אליה בירנבאום במילה אחת: "אוקיי".

גם שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ירון לוי, ביקש לשאול את בירנבאום אודות הסקר. בתשובה לשאלה את מי משרת הסקר, השיב לו בירבנבאום כי הסקר משרת גם את תנועות עזרא וגם את מפלגת ישראל ביתנו. "אם הייתי פונה אלייך מטעם עמותת עזרא כדי לעשות סקר בקרב הקהלים האלה, זה מה שהיית שואל?" הקשה עליו השופט. "לא", הודה בירנבאום, "הייתי מוסיף בין 5 ל-10 שאלות בנוגע לעמותה", הוסיף.

ליברמן /  צילום: רויטרס - Amir cohen

"אין סקר שארתור לא ידע עליו"

עו"ד גיורא אדרת, ב"כ פאינה קירשנבאום, הדגיש את העובדה שבירנבאום לא הצליח להשיג ולו מסמך אחד המעיד כי הסקר הוזמן על-ידי ישראל ביתנו או הועבר אליה. זאת, על אף שבחקירת המשטרה תועד כי בירנבאום בדק זאת היטב במסמכיו. בירנבאום חזר על כך שמי שהזמין את הסקר היא מפלגת ישראל ביתנו, אך הודה בפני עו"ד אדרת כי הוא לא זוכר שהיה בקשר עם שלום שרון, ראש המטה של ישראל ביתנו, או עם אביגדור ליברמן בקשר לסקר הזה. זאת, בניגוד למה שנהגו לעשות בדרך כלל.

עו"ד אדרת עימת את בירנבאום עם הדברים שאמר אלינסון בעדותו, שטען שהסקר נועד לבדוק את עמדות ציבור היהודים דוברי הרוסית בארה"ב ביחס לבחירות לקונגרס הציוני העולמי. בירנבאום שלל זאת, וציין, במענה לשאלת השופט לוי, כי אם הסקר אכן נעשה לקראת הבחירות לקונגרס הציוני העולמי, ודאי היו מופיעות בו שאלות הנוגעות לכך.

בסיום חקירתו הנגדית, הציג עו"ד אדרת לבירנבאום דברים שאמר ארתור פינקלשטיין ז"ל בעת חקירתו במשטרה, לפיהם הוא מעולם לא ערך לישראל ביתנו סקר בארה"ב, וכי הסקר מושא האישום לא מוכר לו. "אין דבר כזה שיש סקר בקשר לישראל ביתנו שארתור לא ידע עליו", אמר בירנבאום. "אין לי הסבר לדברים שאמר פינקלשטיין במשטרה בנוגע לסקר", הוא הוסיף.

בפברואר 2018 העיד אלינסון במסגרת הליך ההוכחות בפרשה. "בפגישה שנערכה בשנת 2013 סיכמתי עם פאינה קירשנבאום שמפלגת ישראל ביתנו תיקח חסות על תנועת עזרא העולמית, ובתמורה אנחנו נקצה 50% מכספי התמיכה מהמפלגה לטובת חשיפת מפלגת ישראל ביתנו לחניכים שלנו. הסיכום הזה נעשה בארבע עיניים בינו לבין פאינה ולא תועד בכתב", העיד אז אנליסון.

חזקת החפות: פאינה קירשנבאום לא הורשעה בכל עבירה במסגרת פרשת ישראל ביתנו. המשפט הפלילי מצוי בשלב ההוכחות, ובמסגרת זו נשמעים עדי התביעה תוך ניסיון של המדינה לבסס את האישומים. בשלב הבא תינתן לקירשנבאום האפשרות להציג את עדי ההגנה ואת טענותיה. במהלך המשפט טוענת קירשנבאום לחפותה, וכל עוד היא לא הורשעה, היא זכאית ליהנות מחזקת החפות.

עוד כתבות

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצוללת בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק צוללת במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים

מיזוג מטריקס ומג'יק נסגר השבוע, ומניית מג'יק, חלוצת הרישום הכפול בת"א, תהפוך לחברה בת בבעלות מלאה של מטריקס ותימחק מהמסחר ● במקביל היא תימחק גם מהנאסד"ק אחרי 35 שנים

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: העליון קיבל את עמדת דניה סיבוס

עתירת דניה סיבוס נגד הלמ"ס, לפיה הרכב מדדי התשומה לא עודכנו 13 שנה, תידון בפני הרכב שופטים בבית המשפט העליון ● חברת קייטו נטוורקס מגדילה את שטח המשרדים שלה בלב ת"א ב-6,400 מ"ר ובעלות מוערכת של 13 מיליון שקל בשנה ● איסתא זכתה ב-20 דונם בבני דרום תמורת כ-134 מיליון שקל ● הסכם מימון בהיקף חצי מיליארד שקל נחתם בין הפניקס לקבוצת גוהרי ● וזה המנהל החדש של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

צוללת BlueWhale בניסוי שהתקיים בקיץ בגרמניה / צילום: commons.wikimedia.org

היוצרות התהפכו: התעשייה האווירית מסרה צוללת לחיל הים הגרמני

הצוללת הבלתי-מאוישת Bluewhale, של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לצרכי איסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ובחשאיות ● העסקה מוערכת בשווי של עשרות מיליוני אירו ועשויה לפתוח פתח להצטיידות נוספת בעתיד

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ההערכה בישראל: תקיפה אמריקאית באיראן - בלתי נמנעת

הבית הלבן: "דיפלומטיה היא תמיד האפשרות הראשונה, אבל טראמפ מוכן גם להשתמש בכוח קטלני"; שר ההגנה האיראני: לא מחפשים מלחמה ● דיווח: ארה"ב תוכל לתקוף באיראן רק 5-4 ימים ברצף; טהרן מאיימת: "תיזהרו מטעות בחישוב"● דיווח: ישראל איימה על לבנון - "נתקוף בעוצמה אם חיזבאללה יתערב"; שר החוץ הלבנוני התריע: "חוששים מתקיפות ישראליות, שואפים לפעול דיפלומטית"● דיווחים שוטפים

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ירידות בת"א, בהובלת מניות הנדל"ן והבנקים; אל על צונחת בכ-7%

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.8%, מדד ת"א 90 נופל בכ-2% ● אלביט עולה ב-4% ● מניות האופנה נחלשות, אחרי ששר האוצר הודיע על העלאת תקרת הפטור ממע"מ לחבילות עד 130 דולר ​​● וגם: אנבידיה תפרסם הלילה את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

לייזר ועסקאות במיליארדים: מה מחפש ראש ממשלת הודו בישראל

ביקורו של נרנדרה מודי בארץ, לראשונה מאז 2017, יכלול שורת היבטים, בהם ביטחוניים, סחר והעברת טכנולוגיות להודו ● לצד הרחבת הסחר ושיתופי פעולה טכנולוגיים, אחד הנושאים המרכזיים שהצדדים ידונו עליו הוא פיתוח בתחום ההגנה מטילים בליסטיים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה אל על הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן לישראל

כותרות העיתונים בעולם

המחקר שקובע: ישראל היא "נכס אסטרטגי שאין לו תחליף"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

דירה בשיפוצים / צילום: כדיה לוי

החשש ממלחמה מגיע לתחום השיפוצים: ירידה של 25% בהזמנות לקראת פסח

הציפייה להסלמה ביטחונית עוצרת את תנופת ההתחדשות של משקי הבית: הציבור חושש להיתקע עם "בית מפורק" בחירום, וקבלני השיפוצים מדווחים על טלפונים דוממים בשיא העונה ● במקביל, האיום האיראני מאלץ את ענף הבנייה לדרוש פתרונות להפעלת מנופים מהקרקע

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל