גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לית משרד המשפטים לא רוצה שתעבדו יותר מדי: אל תתקשרו לעובדים כשהם מקלחים את הילדים

רמות השחיקה הגבוהות בפרקליטות ומגמת העזיבה של צעירים לטובת השוק הפרטי הובילו את אמי פלמור להשיק "אמנת איזון בית-עבודה", שתגביל את שעות ההתקשרות עם העובדים ותעודד גמישות תעסוקתית ● פלמור: "אני יודעת שיש מנהלים שוחקים. האמנה מסמנת להם: תחשבו פעמיים" ● הפרקליטים עצמם סקפטיים לגבי אפשרות היישום

מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור / צילום: שלומי יוסף
מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור / צילום: שלומי יוסף

לפני כמה שבועות נחתה בתיבת המייל של עובדי משרד המשפטים הודעה לא שגרתית ממנכ"לית המשרד אמי פלמור. בשורת הנושא נכתב: "אמנת איזון בית-עבודה". פלמור בישרה לעובדים על האמנה החדשה שגיבשה עם הנהלת המשרד, שנועדה, בפשטות, להפוך את חייהם לטובים יותר - או ליתר דיוק, מאוזנים יותר.

האמנה משרטטת כמה קווים ועקרונות מנחים ליצירת הפרדה ברורה יותר בין חיי העבודה לחיים האישיים. "אני רואה בתהליך גיבוש האמנה הזדמנות לקידום שיח פורה ולשינוי התרבות הארגונית... ולהפחית ולו במעט את השחיקה ואת תחושת העומס שרבים מאיתנו חשים יום-יום בעבודה", כתבה פלמור לעובדים.

האמנה כוללת שני סעיפים עיקריים. הראשון מטיל מגבלות על יצירת קשר עם עובדים באמצעים אלקטרוניים. כך, לדוגמה, אין ליצור קשר עם עובדים בטלפון או בהודעות לפני 08:00, אחרי 19:00 ובסופי שבוע וחגים, אלא במקרים דחופים. כמו כן, צוין כי אין חובה לענות על מייל המגיע בזמנים אלה, אלא אם הוא סומן כ"דחוף".

הסעיף השני קובע כי בכל יחידה במשרד יעצבו עובדים את שבוע העבודה שלהם, בשיתוף עם מנהלים, "בהתאם להעדפות אישיות ואיזון נכון בין בית לעבודה". בנוגע לחופשות נכתב: "נעודד עובדים לצאת לחופשה. נעדכן ימי חופשה והיעדרות ביומנים, נתאם היערכות לחופשה, ולא נטריד עובדים ועמיתים בחופשתם ובשעות הפנאי שלהם".

"בכל מקום עבודה יש וורקוהוליים, וזה בסדר. אני לא יכולה לשלוט על מה שאדם עושה בביתו. אך כשמנכ"לית משרד באה ואומרת 'אני מחייבת אתכם לעסוק באיזון', זו תפיסה מחייבת. לגבי כולם", אומרת פלמור. "לא מתקשרים לעובדים אלא אם כן חייבים, בטח לא בשעות שבהן עושים אמבטיות לילדים. אני יודעת שיש מנהלים שוחקים. האמנה מסמנת להם: תחשבו פעמיים.

"זה נכון גם לגביי. נניח שבמהלך השבת אני רוצה לשלוח מייל לעובד - אני אעצור את עצמי, כי אני מבינה שאני משבשת לו את השבת, ואין בכך צורך. בכלל, שליחת מיילים שאינם דחופים ב-24:30 היא מיותרת. במשרד המשפטים יש רוב של נשים, גם בקרב העובדים וגם בקרב ההנהלה, אך גם הגברים הצעירים במשרד רוצים להיות עם הילדים שלהם".

לפני כשנתיים עשתה גם מנכ"לית משרד התחבורה, קרן טרנר, מהלך שנועד ליצור איזון טוב יותר, כאשר קבעה כי יומיים בשבוע (בימים שלישי וחמישי) לא יתקיימו ישיבות אחרי 15:00; אבל לדעת פלמור, הצעד הזה קולע פחות למטרה. "יש אנשים שלא מתאימים להם היומיים הקבועים האלה. למשל, אנשים גרושים עם הסדרי ראייה שונים", היא אומרת. "העיקרון הוא טוב, אבל צריך ליישם אותו בגמישות. כאמא צעירה, מה רציתי? שייתנו לי התראה מראש בנוגע לישיבות ולפגישות אחר-הצהריים, כדי שאוכל להיערך".

מה אומרת האמנה לאיזון בית־עבודה

"אי-אפשר לזרוק את הטלפון בצד בערב"

ואיך עובדי המשרד תופסים את האמנה החדשה? שוחחנו עם עובדים מהפרקליטות ומהסנגוריה הציבורית, שאמרו לנו שהם אמנם מברכים ומעריכים את היוזמה, אבל לא רואים כיצד היא עוזרת להם. "העבודה אינטנסיבית מעצם התפקיד ודרישותיו. אם צריך לעבוד ב-3 לפנות בוקר, אז זה מה יש", אמר אחד העובדים.

"הלוואי שכל הפרקליטים יגיעו הביתה ויהיו עם הילדים שלהם בשקט", אמרה פרקליטה מכהנת, "אבל כדי שזה יקרה, נצטרך לחנך לא רק את אנשי הפרקליטות, אלא גם מעגל שלם של אנשים שעובדים מולנו - המשטרה, הסנגורים שמייצגים את החשודים והנאשמים, המשפחות של קורבנות העבירה וגורמים נוספים שרגילים לכך שאנחנו זמינים עבורם 24/7".

למה כל-כך קשה לפרקליטים להתנתק מהעבודה בשעות הערב? נוטים לחשוב על המגזר הציבורי כעל מקום שעובדים בו באופן שפוי, ודאי בהשוואה לפירמות הפרטיות.

"לא אצלנו. פרקליט שמלווה חקירה או מנהל תיק, נמצא בקשר רציף עם חוקרי המשטרה, עם הסנגורים. מדובר בסוגיות שהן הרות-גורל עבור חשודים או נאשמים. הפרקליט צריך להתחשב בזכויות שלהם. אם חשוד נעצר בעשר בלילה, אז הפרקליט חייב להיות זמין, ואז הוא מקבל חומרים וקורא אותם כל הלילה כדי להחליט איך להתקדם. במהלך היום הפרקליטים מופיעים בבתי המשפט, ואת שאר העבודה הם עושים בשעות-לא שעות. יש לך חצי עולם על הכתפיים, ואתה לא יכול לזרוק את הטלפון בצד בערב".

פרקליט מכהן נוסף אמר: "הייתי מאוד שמח שלא יטרידו אותי אחרי שבע בערב. אבל 70% מעורכי הדין בפרקליטות עובדים בפרקליטות הפלילית, ושם עקרונות האמנה פשוט לא יכולים להיות מיושמים. בפרקליטות האזרחית זה אולי יותר ריאלי".

הפתרון, לדבריו, חייב להגיע מתגבור כוח-אדם. "אולי אם יהיו עוד כמה מאות פרקליטים בפרקליטות הפלילית, אז נוכל יום אחד להתנתק מהעבודה בשעות הערב והלילה".

להישאר תחרותי מול השוק הפרטי

היוזמה של פלמור מגיעה על רקע המגמה המאפיינת את משרד המשפטים: עובדים צעירים נוטים לעזוב את התפקיד ולעבור למגזר הפרטי כעבור 6 שנות ותק, פלוס-מינוס. אך האתגר של הנהלת המשרד הוא לא רק התמודדות עם דפוסי העבודה של דור ה-Y (בני 20-40), שמחליף מקומות עבודה בקצב מהיר. עזיבתם של פרקליטים במשרד נובעת גם, ואולי בעיקר, מרמות העומס והשחיקה הגבוהות הכרוכות בתפקיד. 

סקר שחיקה שנערך באחרונה בקרב כ-700 מעובדי הפרקליטות, וממצאיו פורסמו לראשונה ב"גלובס", העלה כי כמעט מחצית מעובדי הפרקליטות שוקלים לעזוב את עבודתם עקב שחיקה. רמות השחיקה של הפרקליטים כפי שנמצאו בסקר היו 3.9 בסקאלה של 1 עד 7. בסקרים מסוג זה רמת שחיקה שהיא יותר מ-3.0 נחשבת גבוהה ביותר ומחייבת התייחסות. את הסקר ביצעה עבור המשרד פרופ' שרון טוקר מהפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב.

הפרקליטים הצביעו על קשיים באיזון בין בית לעבודה כאחד מגורמי הלחץ שמהם הם סובלים, לצד תחושת דחיפות בעבודה, עומס תיקים ופרויקטים, חשש מביקורת ציבורית, אופק קידום מוגבל וביורוקרטיה. הגורמים שהיו קשורים באופן החזק ביותר לרצון לעזוב את הארגון היו אופק קידום מוגבל ותחושה שהקריירה עומדת במקום, צורך מתמיד להסתיר רגשות ותחושה של היעדר כלים להתמודד עם קושי נפשי, חוסר בהכוונה וגיבוי כיצד לתעדף משימות ולהתגבר על העומס, וסגנון ניהול לא תומך מצד המנהלים הכולל לחץ, הרמת קול וחוסר גיבוי.

"עובדי הפרקליטות הם יותר משליש מעובדי המשרד, 1,800 אנשים, ולכן ייחסנו חשיבות גדולה לסקר ולממצאים", אומרת פלמור. "הוא הציף סוגיות ושאלות שעסקנו בהן עוד קודם לכן, ובעיקר מה עושים כדי לשמר במשרד אנשים מדור ה-Y, ואיך מנחילים ערכים חדשים בתוך 40 יחידות, שמתנהלות באופן שונה זו מזו - לדוגמה יחידת הטאבו, שזו יחידה עסקית המקבלת קהל, יחידת השמאי הממשלתי ורשות הפטנטים".

רמת השחיקה

הפרקליטים טוענים שהשחיקה מובנית בתפקיד. הם לא יכולים לעבוד אחרת.

"לצד הפרקליטים יש עובדים רבים אחרים. צריך לשמוע מגוון של עובדים וקולות כדי לקבל את התמונה המלאה. בכל מקרה, האמנה היא אלמנט אחד בתוך סדרה של דברים שצריך לעשות. נכון שיש עובדים שעובדים סביב השעון, כי זה מה שהתפקיד דורש. אנחנו, כהנהלת המשרד, עוסקים בדברים שהם בשליטתנו, בשלב ראשון".

פלמור ביקשה מפורום המנהלים הבכיר במשרד, שעמו היא נפגשת מדי חודשיים, להציג בדצמבר את תוכניות העבודה ל-2019 ולכלול בהן התייחסות ל"הסדר האיזון" שגובש ביחידה שלהם. "חשוב לי שזה יהיה מעבר לדיבורים. המנהל צריך לעצב יחד עם העובד סביבה ומסגרת זמן שבהן הוא נעדר אחר הצהריים, או עובד בגמישות".

ב-2020 מתוכננות לעבור כמה מיחידות המשרד לקריית הממשלה בירושלים, שם צפוי מחסור אקוטי במקומות חנייה לעובדים. הפתרון שאליו דוחפת ההסתדרות כרגע הוא מתן תגמול כספי לעובדים שיבחרו להגיע לעבודה בתחבורה ציבורית. אבל פלמור חושבת שהעובדים יעריכו הרבה יותר דווקא את האפשרות לעבודה מהבית. בשירות המדינה מותרת כיום עבודה מהבית רק אחרי שעות העבודה התקניות ובמקרים חריגים.

"אני מנסה להבין איך אני נשארת תחרותית מול השוק הפרטי. אני יכולה ליילל על זה שאין לי משאבים או שאני יכולה לעשות שימוש בכלים קיימים. בוחני הפטנטים אצלנו עובדים זה כמה שנים חצי שבוע מהבית. פרקליטים יכולים לעבוד 50 שעות בחודש מהבית. אלה הטבות שהן שוות-ערך לשכר, והתרומה שלהן לרווחת העובד היא עצומה. אנחנו גם מאפשרים כיום לעובדים לעבוד קרוב לבית, בכפוף לאישור מנהל. נניח, פרקליט שעובד בחיפה וגר בחדרה, יכול לעבוד יום בשבוע ממשרד שלנו בחדרה. זה חוסך לו זמן מתיש של עמידה בפקקים, וזה סופר-משמעותי".

"הבעיה האמיתית - חוסר יכולת להתקדם"

ניכר כי פלמור מושקעת כל-כולה ברצון להפוך את משרד המשפטים למקום עבודה אטרקטיבי יותר ולשמר עובדים צעירים ומבטיחים בתוכו. אלא שעובדים לשעבר בפרקליטות, שעמם שוחחנו, טוענים כי עומס העבודה כלל לא היה הסיבה שבגללה עזבו. הם אמנם נשחקו - אבל מסיבה אחרת: תחושת תקיעות וחוסר יכולת להתקדם.

"רוב הזמן העבודה לא זוהרת, עוברים שוב ושוב על אותם תיקים, חלקם לא במיוחד מרגשים, ונוצרת תחושת מיצוי. קשה להתקדם, כי משרות הניהול תפוסות", אומר א', שעזב את הפרקליטות לפני כשנתיים לטובת פירמה פרטית. "בשוק הפרטי יש יותר מוביליות וגמישות, וגם התגמול יותר טוב. כשאתה בפרקליטות, אתה רואה את החברים מהלימודים מתקדמים, מתפתחים בדרגות ובשכר - ואתה נשאר מאחור. אתה מרגיש תקוע. זה צוואר הבקבוק האמיתי. אני לא לא התכתבתי עם המנהלת שלי בעשר בלילה".

מנגד, עובד אחר אומר כי עובדי משרד המשפטים יכולים להתמודד על תפקידים מחוץ ליחידה שלהם, אבל לא רבים עושים זאת, "ככה שחלק מהאחריות על כך שאין לנו מספיק אופקי קידום היא גם שלנו".

פלמור מדגישה כי בשיחות שוטפות שהיא מקיימת עם עובדים צעירים במשרד, בעלי ותק של עד 6 שנים (פורום משפיעים), היא שומעת מהם כל הזמן על קשיי איזון. "הם אומרים לי - 'בגלל עומסי עבודה, אנחנו לוקחים יום חופש. כדי לעבוד בשקט'.

"המשרד מחויב כיום להגברת האיזון של העובדים ולהפחתת בלבולי מוח מיותרים והסחות דעת", אומרת פלמור. "אנשים שולחים מיילים ומכתבים המון אנשים. סתם. זו תעבורה מטורפת. אפשר להגיד 'זה כולה מייל', אבל הרעיון באמת הוא שהעובדים ירגישו שרואים אותם. כי עם וואטסאפ וטלפונים, העבודה לא נגמרת. אני רוצה שיהיה גבול". 

עוד כתבות

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה