גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביהמ"ש הורה על הסרת אתר "סקס אדיר": מפרסם שירותי זנות

בעלי אתר "סקס אדיר" טענו כי המודעות שהופיעו באתר התייחסו לשירותי "עיסוי אירוטי" ולא לשירותי מין - אך המחוזי דחה את הטענה וקבע: "כשם שתפקידה של 'נערת הליווי' אינו מסתכם ב'ליווי' - כך גם 'העיסוי האירוטי' המפורסם באתרי האינטרנט אינו מסתכם רק ב'עיסוי'"

זנות / צילום: רויטרס
זנות / צילום: רויטרס

צעד חשוב במאבק המתמשך למיגור הזנות בישראל: בית המשפט המחוזי בתל-אביב (השופט בני שגיא) קבע היום (ב') כי פרסום מודעות ל"עיסוי אירוטי" באתרי אינטרנט מהווה פרסום בדבר שירותי זנות; וכן כי פרסום מודעות כאלה באתרי אינטרנט עשוי להצדיק מתן צו המורה על הסרת האתרים.

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה ביקשה מבית המשפט המחוזי בתל-אביב כי יורה להסיר את אתר האינטרנט "סקס אדיר" ו-4 אתרים נוספים, כולם בבעלותו של שרון דגני, בטענה כי באתרים אלה ניתן למצוא מודעות המפרסמות מתן שירותי "עיסוי אירוטי". פרסום המודעות הללו, טענה הפרקליטות, מהווה עבירה על הוראות חוק העונשין האוסר פרסום בדבר שירותי זנות. במקביל, נפתחה גם חקירה פלילית נגד בעליהם של חמשת האתרים.

בבקשה שהגישה הפרקליטות, היא ביקשה מבית המשפט לעשות שימוש בחוק שנכנס לספר החוקים רק בשנה שעברה, והוא "חוק סמכויות לשם מניעת ביצוע עבירות באמצעות אתר אינטרנט" (חוק הסמכויות). חוק זה, שתכליתו היא להעניק לגורמי האכיפה כלים אפקטיביים למאבק בתופעות פשיעה המתרחשות ברשת, קובע, בין היתר, כי לבית המשפט יש סמכות להורות על הסרתם לצמיתות מהרשת של אתרי אינטרנט ישראליים, אם הדבר חיוני למניעת המשך ביצוע העבירה.

המדינה: "אין משתמש אינטרנט סביר שיסבור אחרת"; דגני: "הסרת האתר - פגיעה בחופש העיסוק"

במהלך הדיון בתיק הציגה הפרקליטות את המודעות שהופיעו באתרים האמורים. מודעות אלה נדמו להיות פרסום של שירותי עיסוי, אך לטענת הפרקליטות, מדובר בפרסום של שירותי זנות לכל דבר ועניין. זאת, למשל, לאור העובדה שמופיעות במודעות תמונות של נשים בעירום חלקי וכן לאור המלל שהופיע במודעות אלה.

על-מנת לתמוך בטענותיה, השתמשה הפרקליטות במבחן "המשתמש הסביר": "גלישה חופשית באתרי האינטרנט מובילה למסקנה הפשוטה והטבעית, שלפיה מדובר באתרי אינטרנט המיועדים לפרסום שירותי מין בתשלום... מבחן ההיגיון הפשוט של המשתמש הסביר שייכנס לאתר מוביל למסקנה זו. אין משתמש אינטרנט סביר שייכנס לאתרי האינטרנט ויסבור לתומו כי אכן מדובר בשירותי עיסוי ללא הקשר מיני ברור בצדם", כתבה הפרקליטות בבקשה.

מנגד טען דגני, אשר הורשע לפני מספר שנים בעבירה של פרסום שירותי זנות ונגזר עליו קנס ומאסר מותנה, כי הוא עשה כל שביכולתו על-מנת לבחון ולבדוק את טיב המודעות המתפרסמות באתריו ולוודא שלא מדובר במודעות לפרסום שירותי זנות. מכל מקום, לשיטת דגני, אין להורות על סגירת אתריו גם בשל כך שהוא מהווה פלטפורמת פרסום בלבד, והוא עושה שימוש בשירותים של חברות חיצוניות המתקשרות בעצמן למפרסמי המודעות.

עוד טען דגני כי יש לפרש את חוק הסמכויות בצמצום רב, על-מנת שלא לפגוע בזכויות יסוד כגון חופש הביטוי, חופש המידע וחופש העיסוק. טיעון "יצירתי" במיוחד שהעלה דגני נגע לעובדה שבישראל, נכון להיום, הענקת שירותי זנות אינה מוגדרת כעבירה. לכן, טען דגני, יש לפרש באופן זהיר במיוחד את חוק הסמכויות במקרה שלו.

השופט שגיא: "בעיסוי רגיל/רפואי, הזרקור מתמקד באופי הטיפול ולא במראה החיצוני של המטפלת"

ראשית בחן השופט שגיא את השאלה האם אכן צודקת הפרקליטות בטענתה כי מדובר במודעות המהוות פרסום למתן שירותי זנות. תשובתו של השופט שגיא לשאלה האם מדובר בעבירה של פרסום שירותי זנות הייתה שאכן מדובר במודעות כאלה. זאת, הסיק השופט, בעיקר בשל התמונות המוצגות במודעות והמלל הנלווה אליהן.

השופט שגיא הדגיש את תכליתו של האיסור בחוק העונשין על פרסום שירותי זנות, וציין: "פרסום שירותי הזנות מבזה ומשפיל נשים, ממסחר את גופן ומציגן כמוצרי צריכה. נקבע כי יש לראות בפרסום שירותי המין כחוליה נוספת... המעודדת את צריכת הזנות". 

השופט שגיא התייחס במרומז גם לטענת דגני בדבר פגיעה בחופש העיסוק, כשקבע כי "המתפרנסים מפרסום הזנות מפיקים רווח כלכלי על חשבונן של עובדות תעשיית המין, משלח-יד שהפגיעה כתוצאה מהעיסוק בו ניכרת כמעט בכל מישור חיים אפשרי".

בהמשך פסק דינו בחר השופט שגיא להיות נחרץ יותר: "הסרת המודעות... מהווה אכיפה ברורה של חוק העונשין, כך שאין לראות באקט הסרת המודעות הבלתי חוקיות ככזה אותו יש לאזן מול חופש העיסוק של המשיב (דגני, מ.ב)".

בכל הנוגע לתמונות, ציין השופט שגיא: "'המעסות' מציגות עצמן בעירום כמעט מלא, או בלבוש מינימלי... התמונות כאמור מלמדות על השירות האמיתי המסתתר תחת צמד המילים 'עיסוי אירוטי', שהרי בעיסוי רגיל/רפואי, הזרקור מתמקד באופי הטיפול ולא במראה החיצוני של המטפלת, וממילא אין היא נדרשת 'לשווק' את שירותיה באמצעות תמונות מפתות בלבוש מינימלי".

כאמור, גם התכנים שהופיעו במודעות הובילו את השופט שגיא למסקנה כי מדובר במודעות המפרסמות שירותי זנות. משפטים כגון "מגוון סקסיות יפות וחמות מגיעות אליך לביתך/מלון לפינוק מסאג' היישר מהפנטזיות" וכן "שלוש חברות חושניות וליברליות ביותר למסאג' אירוטי מצמרר ומשחרר..". - לא הותירו אצל השופט כל מקום לספק באשר לתכלית המודעות.

ביחס לטיעונו של דגני לפיו במודעות לא מוצע שירות מין באופן מפורש, כתב השופט שגיא כי מדובר ב"טיעון מיתמם", וכן כי "פעמים רבות נעשות 'מניפולציות מילוליות' על-מנת להסוות את העובדה כי הלכה למעשה, עסקינן במכירת שירותי מין. הציבור הגולש לאתרים אלה מבין זאת, המפרסמים באתרים מבינים זאת, ובוודאי שגם בעלי האתרים המספקים את פלטפורמת הפרסום מבינים זאת". 

לדברי השופט, "כשם שתפקידה של 'נערת הליווי' אינו מסתכם ב'ליווי' - כך גם 'העיסוי האירוטי' המפורסם באתרי האינטרנט אינו מסתכם רק ב'עיסוי'"

הזדמנות לתקן

בהמשך פסק הדין בחן השופט שגיא את השאלה השנייה הנוגעת לעניין, והיא האם הסרת האתר חיונית למניעת המשך העבירה - או שמא ניתן לנקוט באמצעים חלופיים ומידתיים יותר.

השופט שגיא היה נחרץ בהתייחסו לשאלה האם יש להורות על הסרת האתר, כשקבע: "המשך פעילות האתר במתכונת הנוכחית, תוך שימור 'מודעות העיסוי', תוביל בוודאות להמשך ביצוע העבירות, ומכאן שיש צורך חיוני במתן צו הסרה".

עם זאת, השופט שגיא התייחס גם לקשיים שעלולה החלטתו לעורר. עיקר הקושי שניצב בפני השופט שגיא נבע מכך שבאתר קיימים גם תכנים נוספים, שאינם מודעות המפרסמות שירותי זנות, כגון סיפורים ארוטיים, סרטונים וכיו"ב. "מתן צו הסרה הכולל גם את אותם חלקים, אפילו מיניים ובוטים, אשר אינם אסורים מכוח הדין, יפגע הן בחופש הביטוי והן בחופש העיסוק של המשיב".

לאור דברים אלה, כתב השופט שגיא כי הוא סבור שעליו "לנסות ולבחון אופציה פוגענית פחות מהסרה מוחלטת של האתר". לפיכך, קבע השופט שגיא כי אן יינתן על-ידו צו להסרת האתרים, אך זה ייכנס לתוקפו במתכונתו המלאה רק בעוד 15 ימים. במהלך תקופה זו, על דגני להציג תוכנית להמשך פעילות האתרים מבלי שאלה יכללו מודעות בדבר "עיסוי אירוטי" או מדעות בעלות אופי דומה. ככל שתוכנית כזאת אכן תוצג, קבע שגיר, ישונה הצו בהתאם.

ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה (שיוצגה על-ידי עורכי הדין שירי רום ואיתי גוהר) נמסר: "ההחלטה מהווה צעד נוסף במאבק בתופעת פרסום שירותי זנות באינטרנט, שהיא חוליה משמעותית בתעשיית הזנות הממסחרת את גופן של נשים ומציגה אותן כמוצרי צריכה. הפגיעה הכלכלית באלה שמרוויחים מהאנשים והנשים העוסקים בזנות, תוך ניצולם, תקשה על המשך ביצוע העבירות על-ידי מנהלי אתרי הזנות. בכוונת מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה להמשיך שיתוף-הפעולה עם רשויות האכיפה ולהשתמש בחוק הסמכויות במטרה להילחם בפעילות עבריינית במרחב המקוון, כחלק מתפישת ההפעלה של הפרקליטות בתחום המאבק בפשיעה המקוונת". 

עו"ד ניצן כהנא, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות, מסרה: "זירת הזנות המרכזית בישראל היום היא רשת האינטרנט. מזה שנים שאתר 'סקס אדיר' הוא אתר פרסום הזנות הגדול בישראל. אנו מברכות את מחלקת הסייבר מהפרקליטות על העבודה היסודית שנעשתה להסרת האתר מהרשת, אך מבקשות להזכיר שוב כי אם היה מדובר בעבירה כה חמורה שנעשית כלפי כל אוכלוסייה אחרת - לא היה עולה על הדעת להמתין עם סגירת האתר עוד יום אחד נוסף". 

עוד כתבות

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי