גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביהמ"ש הורה על הסרת אתר "סקס אדיר": מפרסם שירותי זנות

בעלי אתר "סקס אדיר" טענו כי המודעות שהופיעו באתר התייחסו לשירותי "עיסוי אירוטי" ולא לשירותי מין - אך המחוזי דחה את הטענה וקבע: "כשם שתפקידה של 'נערת הליווי' אינו מסתכם ב'ליווי' - כך גם 'העיסוי האירוטי' המפורסם באתרי האינטרנט אינו מסתכם רק ב'עיסוי'"

זנות / צילום: רויטרס
זנות / צילום: רויטרס

צעד חשוב במאבק המתמשך למיגור הזנות בישראל: בית המשפט המחוזי בתל-אביב (השופט בני שגיא) קבע היום (ב') כי פרסום מודעות ל"עיסוי אירוטי" באתרי אינטרנט מהווה פרסום בדבר שירותי זנות; וכן כי פרסום מודעות כאלה באתרי אינטרנט עשוי להצדיק מתן צו המורה על הסרת האתרים.

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה ביקשה מבית המשפט המחוזי בתל-אביב כי יורה להסיר את אתר האינטרנט "סקס אדיר" ו-4 אתרים נוספים, כולם בבעלותו של שרון דגני, בטענה כי באתרים אלה ניתן למצוא מודעות המפרסמות מתן שירותי "עיסוי אירוטי". פרסום המודעות הללו, טענה הפרקליטות, מהווה עבירה על הוראות חוק העונשין האוסר פרסום בדבר שירותי זנות. במקביל, נפתחה גם חקירה פלילית נגד בעליהם של חמשת האתרים.

בבקשה שהגישה הפרקליטות, היא ביקשה מבית המשפט לעשות שימוש בחוק שנכנס לספר החוקים רק בשנה שעברה, והוא "חוק סמכויות לשם מניעת ביצוע עבירות באמצעות אתר אינטרנט" (חוק הסמכויות). חוק זה, שתכליתו היא להעניק לגורמי האכיפה כלים אפקטיביים למאבק בתופעות פשיעה המתרחשות ברשת, קובע, בין היתר, כי לבית המשפט יש סמכות להורות על הסרתם לצמיתות מהרשת של אתרי אינטרנט ישראליים, אם הדבר חיוני למניעת המשך ביצוע העבירה.

המדינה: "אין משתמש אינטרנט סביר שיסבור אחרת"; דגני: "הסרת האתר - פגיעה בחופש העיסוק"

במהלך הדיון בתיק הציגה הפרקליטות את המודעות שהופיעו באתרים האמורים. מודעות אלה נדמו להיות פרסום של שירותי עיסוי, אך לטענת הפרקליטות, מדובר בפרסום של שירותי זנות לכל דבר ועניין. זאת, למשל, לאור העובדה שמופיעות במודעות תמונות של נשים בעירום חלקי וכן לאור המלל שהופיע במודעות אלה.

על-מנת לתמוך בטענותיה, השתמשה הפרקליטות במבחן "המשתמש הסביר": "גלישה חופשית באתרי האינטרנט מובילה למסקנה הפשוטה והטבעית, שלפיה מדובר באתרי אינטרנט המיועדים לפרסום שירותי מין בתשלום... מבחן ההיגיון הפשוט של המשתמש הסביר שייכנס לאתר מוביל למסקנה זו. אין משתמש אינטרנט סביר שייכנס לאתרי האינטרנט ויסבור לתומו כי אכן מדובר בשירותי עיסוי ללא הקשר מיני ברור בצדם", כתבה הפרקליטות בבקשה.

מנגד טען דגני, אשר הורשע לפני מספר שנים בעבירה של פרסום שירותי זנות ונגזר עליו קנס ומאסר מותנה, כי הוא עשה כל שביכולתו על-מנת לבחון ולבדוק את טיב המודעות המתפרסמות באתריו ולוודא שלא מדובר במודעות לפרסום שירותי זנות. מכל מקום, לשיטת דגני, אין להורות על סגירת אתריו גם בשל כך שהוא מהווה פלטפורמת פרסום בלבד, והוא עושה שימוש בשירותים של חברות חיצוניות המתקשרות בעצמן למפרסמי המודעות.

עוד טען דגני כי יש לפרש את חוק הסמכויות בצמצום רב, על-מנת שלא לפגוע בזכויות יסוד כגון חופש הביטוי, חופש המידע וחופש העיסוק. טיעון "יצירתי" במיוחד שהעלה דגני נגע לעובדה שבישראל, נכון להיום, הענקת שירותי זנות אינה מוגדרת כעבירה. לכן, טען דגני, יש לפרש באופן זהיר במיוחד את חוק הסמכויות במקרה שלו.

השופט שגיא: "בעיסוי רגיל/רפואי, הזרקור מתמקד באופי הטיפול ולא במראה החיצוני של המטפלת"

ראשית בחן השופט שגיא את השאלה האם אכן צודקת הפרקליטות בטענתה כי מדובר במודעות המהוות פרסום למתן שירותי זנות. תשובתו של השופט שגיא לשאלה האם מדובר בעבירה של פרסום שירותי זנות הייתה שאכן מדובר במודעות כאלה. זאת, הסיק השופט, בעיקר בשל התמונות המוצגות במודעות והמלל הנלווה אליהן.

השופט שגיא הדגיש את תכליתו של האיסור בחוק העונשין על פרסום שירותי זנות, וציין: "פרסום שירותי הזנות מבזה ומשפיל נשים, ממסחר את גופן ומציגן כמוצרי צריכה. נקבע כי יש לראות בפרסום שירותי המין כחוליה נוספת... המעודדת את צריכת הזנות". 

השופט שגיא התייחס במרומז גם לטענת דגני בדבר פגיעה בחופש העיסוק, כשקבע כי "המתפרנסים מפרסום הזנות מפיקים רווח כלכלי על חשבונן של עובדות תעשיית המין, משלח-יד שהפגיעה כתוצאה מהעיסוק בו ניכרת כמעט בכל מישור חיים אפשרי".

בהמשך פסק דינו בחר השופט שגיא להיות נחרץ יותר: "הסרת המודעות... מהווה אכיפה ברורה של חוק העונשין, כך שאין לראות באקט הסרת המודעות הבלתי חוקיות ככזה אותו יש לאזן מול חופש העיסוק של המשיב (דגני, מ.ב)".

בכל הנוגע לתמונות, ציין השופט שגיא: "'המעסות' מציגות עצמן בעירום כמעט מלא, או בלבוש מינימלי... התמונות כאמור מלמדות על השירות האמיתי המסתתר תחת צמד המילים 'עיסוי אירוטי', שהרי בעיסוי רגיל/רפואי, הזרקור מתמקד באופי הטיפול ולא במראה החיצוני של המטפלת, וממילא אין היא נדרשת 'לשווק' את שירותיה באמצעות תמונות מפתות בלבוש מינימלי".

כאמור, גם התכנים שהופיעו במודעות הובילו את השופט שגיא למסקנה כי מדובר במודעות המפרסמות שירותי זנות. משפטים כגון "מגוון סקסיות יפות וחמות מגיעות אליך לביתך/מלון לפינוק מסאג' היישר מהפנטזיות" וכן "שלוש חברות חושניות וליברליות ביותר למסאג' אירוטי מצמרר ומשחרר..". - לא הותירו אצל השופט כל מקום לספק באשר לתכלית המודעות.

ביחס לטיעונו של דגני לפיו במודעות לא מוצע שירות מין באופן מפורש, כתב השופט שגיא כי מדובר ב"טיעון מיתמם", וכן כי "פעמים רבות נעשות 'מניפולציות מילוליות' על-מנת להסוות את העובדה כי הלכה למעשה, עסקינן במכירת שירותי מין. הציבור הגולש לאתרים אלה מבין זאת, המפרסמים באתרים מבינים זאת, ובוודאי שגם בעלי האתרים המספקים את פלטפורמת הפרסום מבינים זאת". 

לדברי השופט, "כשם שתפקידה של 'נערת הליווי' אינו מסתכם ב'ליווי' - כך גם 'העיסוי האירוטי' המפורסם באתרי האינטרנט אינו מסתכם רק ב'עיסוי'"

הזדמנות לתקן

בהמשך פסק הדין בחן השופט שגיא את השאלה השנייה הנוגעת לעניין, והיא האם הסרת האתר חיונית למניעת המשך העבירה - או שמא ניתן לנקוט באמצעים חלופיים ומידתיים יותר.

השופט שגיא היה נחרץ בהתייחסו לשאלה האם יש להורות על הסרת האתר, כשקבע: "המשך פעילות האתר במתכונת הנוכחית, תוך שימור 'מודעות העיסוי', תוביל בוודאות להמשך ביצוע העבירות, ומכאן שיש צורך חיוני במתן צו הסרה".

עם זאת, השופט שגיא התייחס גם לקשיים שעלולה החלטתו לעורר. עיקר הקושי שניצב בפני השופט שגיא נבע מכך שבאתר קיימים גם תכנים נוספים, שאינם מודעות המפרסמות שירותי זנות, כגון סיפורים ארוטיים, סרטונים וכיו"ב. "מתן צו הסרה הכולל גם את אותם חלקים, אפילו מיניים ובוטים, אשר אינם אסורים מכוח הדין, יפגע הן בחופש הביטוי והן בחופש העיסוק של המשיב".

לאור דברים אלה, כתב השופט שגיא כי הוא סבור שעליו "לנסות ולבחון אופציה פוגענית פחות מהסרה מוחלטת של האתר". לפיכך, קבע השופט שגיא כי אן יינתן על-ידו צו להסרת האתרים, אך זה ייכנס לתוקפו במתכונתו המלאה רק בעוד 15 ימים. במהלך תקופה זו, על דגני להציג תוכנית להמשך פעילות האתרים מבלי שאלה יכללו מודעות בדבר "עיסוי אירוטי" או מדעות בעלות אופי דומה. ככל שתוכנית כזאת אכן תוצג, קבע שגיר, ישונה הצו בהתאם.

ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה (שיוצגה על-ידי עורכי הדין שירי רום ואיתי גוהר) נמסר: "ההחלטה מהווה צעד נוסף במאבק בתופעת פרסום שירותי זנות באינטרנט, שהיא חוליה משמעותית בתעשיית הזנות הממסחרת את גופן של נשים ומציגה אותן כמוצרי צריכה. הפגיעה הכלכלית באלה שמרוויחים מהאנשים והנשים העוסקים בזנות, תוך ניצולם, תקשה על המשך ביצוע העבירות על-ידי מנהלי אתרי הזנות. בכוונת מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה להמשיך שיתוף-הפעולה עם רשויות האכיפה ולהשתמש בחוק הסמכויות במטרה להילחם בפעילות עבריינית במרחב המקוון, כחלק מתפישת ההפעלה של הפרקליטות בתחום המאבק בפשיעה המקוונת". 

עו"ד ניצן כהנא, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות, מסרה: "זירת הזנות המרכזית בישראל היום היא רשת האינטרנט. מזה שנים שאתר 'סקס אדיר' הוא אתר פרסום הזנות הגדול בישראל. אנו מברכות את מחלקת הסייבר מהפרקליטות על העבודה היסודית שנעשתה להסרת האתר מהרשת, אך מבקשות להזכיר שוב כי אם היה מדובר בעבירה כה חמורה שנעשית כלפי כל אוכלוסייה אחרת - לא היה עולה על הדעת להמתין עם סגירת האתר עוד יום אחד נוסף". 

עוד כתבות

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן / צילום: ap, Vahid Salemi

על רקע המו"מ - נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין את ראשנו"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים