גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ענף השחייה נשען על סטופר ומשרוקית. אנחנו נכניס לשם את הראייה הממוחשבת"

גל נבו, מגדולי השחיינים בתולדות הספורט הישראלי, החליף את המדליות והתחרויות מול מייקל פלפס בסטארט-אפ שמצלם שחיינים במים כדי לשפר את תנועותיהם ● בשיחה עם "גלובס" הוא מספר לראשונה על תוכניותיו: "אנחנו בונים טכנולוגיית למידה עמוקה שעדיין לא קיימת"

גל נבו / צילום: שלומי יוסף
גל נבו / צילום: שלומי יוסף

בתחילת יולי, רק לפני ארבעה חודשים, הודיע גל נבו על פרישה משחייה. בגיל 31 הוא כינס מסיבת עיתונאים וכשדמעות חונקות את גרונו הוא בישר על סופה של תקופה: "רציתי לכנס אתכם באופן רשמי ולהודיע שאני מפסיק להיות שחיין תחרותי. הצעד הבא שלי הוא בסטארט-אפ בעולם השחייה התחרותית. המטרה היא להביא חדשנות לספורט שאני כל כך אוהב".

גל נבו היה אחד הספורטאים הבולטים במדינת ישראל בשנים האחרונות, השחיין המעוטר ביותר בתולדות ענף השחייה בישראל. הוא זכה במדליית כסף במשחה ל-200 מטר מעורב אישי באליפות אירופה בלונדון 2016, ובמדליית כסף באליפות אירופה בבריכות קצרות ב-400 מטר מעורב אישי ב-2013, ובנוסף תלויות בארון שלו שבע מדליות ארד מאליפות אירופה. הוא ייצג את ישראל בשלוש אולימפיאדות (ריו 2016, לונדון 2012 ובייג'ין 2008), התמודד מול מייקל פלפס וראיין לוכטה, וחיפה על גובה ממוצע (1.77 מ') ביכולת טכנית מצוינת ובפיניש מפתיע. את כל אלו - הכרוזים, הקהל המריע, אורות הזרקורים - הוא החליף לטובת משרד קטן, כמה עובדים, מסכי מחשב ואורות פלורסנט. ברוכים הבאים לעולם הסטארט-אפ, שאינו מלהיב באותה המידה כמו מצעד המשלחות בפתיחתה של אולימפיאדה.

הסטארט-אפ המדובר הוא SenSwim, שנועד לסייע למאמני שחייה, בין אם מאמנים של שחיינים מקצועיים ובין אם מאמני חובבים, להפוך את תהליך קידום השחיינים לחכם יותר ומבוסס ידע. אם עד כה מאמנים נדרשו לשעון עצר ולמילוי מפרך של טבלאות מעקב אחר השחיינים, מפתחי המערכת של SenSwim רוצים להפוך את המשימה לפשוטה יותר ואת התוצאות למדויקות יותר. את החברה הקימו נבו ואיש ההייטק הוותיק אבינעם ברק עוד ב-2016, אבל ההתקדמות הממשית החלה רק השנה. בפברואר הם קיבלו תמיכה של 70 אלף דולר מרשות החדשנות, ואחרי הפרישה של נבו הקצב הוגבר: לפני כחודש הצטרף הסטארט-אפ החדש לחממת TheTime וגם קיבל מימון סיד בגובה 570 אלף דולר. גל נבו התיישב בכורסת המנכ"ל, ועכשיו נותר לפתח את הטכנולוגיה ולמכור אותה למועדוני השחייה בעולם.

למדוד את השחיין בלי להפריע

הטכנולוגיה של Senswim מבוססת על מצלמות וידאו, שמצלמות את מסלולי השחייה - שלושה מסלולים לכל מצלמה. הווידאו עובר ניתוח בזמן אמת על ידי מערכת הלמידה העמוקה ופולט נתונים ברצף: מהירות, מספר תנועות, עליות וירידות למים, כל נתון רלוונטי למעקב אחר ביצועי הספורטאי. זו לא טכנולוגיה טרוויאלית - עד כה ניסו חברות למדוד את ביצועי השחקנים באמצעות חיישנים מעצבנים על גוף השחיין. לראשונה מציעה חברה טכנולוגיה שמבוססת על ניתוח וידאו בלבד. הפוטנציאל רב, אבל יעילות השיטה עדיין טעונה הוכחה.

מתי תצאו עם המוצר לשוק?

גל נבו: "התחלנו לעבוד לפני חודש, אחרי ההשקעה של חממת TheTime, כך שמן הסתם אנחנו נמצאים בשלבים התחלתיים. יש אמנם דברים שכבר פותחו, אבל יעברו עוד שישה או תשעה חודשים לפני שנוכל להוציא משהו שאפשר לקרוא לו מוצר בטא".

אתם לא חוששים שהשוק מקדים אתכם? שטכנולוגיות אחרות כבר נכנסות לשימוש?

"ברוב השוק אין עדיין שום דבר, יש סטופר ומשרוקית. בתחום הטכנולוגי יש שני כיווני פיתוח - האחד הוא של סנסורים לבישים, שמתאימים לספורטאים שנמצאים מחוץ למים, שיכולים לשים שבב בנעל או בכדור. בשחייה זה קצת יותר בעייתי, גם כיוון שזו סביבה מימית וגם משום ששחיינים לא אוהבים לשחות עם אביזרים על הגוף שלהם. הכיוון השני הוא של חברות שמתבססות על עולם הווידאו, אבל מדובר בטכנולוגיות יקרות מאוד מאוד, שמיועדות לדברים מאוד ספציפיים ולא ממש לאימון. למשל לסביבת טסטים, שבה אתה מגיע לבריכה שהמצלמות מותקנות בה, ויכול לבדוק את הזינוק שלך או לנתח שחייה של 25 מטר. זה לא משהו שאתה עובד איתו יום יום".

מה מייחד את המערכת שאתם מפתחים?

"אנחנו מציעים מערכת שמשתלבת בשגרה היומיומית של קבוצות שחייה. אנחנו רוצים מצד אחד לקחת את העולם הזה של קומפיוטר ויז'ן ושל דיפ לרנינג ולהכניס אותו ליום יום, שייתן הרבה ערך, ומצד שני שלא יפריע לרוטינה הרגילה של השחיינים והמאמנים. מה שאנחנו מתכננים זה שמצלמת וידאו אחת תכסה שלושה מסלולים של בריכה חצי אולימפית. המצלמה יושבת בגובה ארבעה מטרים מעל המים, כך שבזכות הגובה והזווית היא יכולה לקלוט את כל השחיינים, את כל מה שהם עושים, ואת כל שאר הפרמטרים שאנחנו רוצים למדוד. ברור שלא ניתן לעשות ניתוחים ביו-מכאניים של כל שחיין, אלא יותר נתונים מדידים שאפשר לראות ולקלוט אותם: זמנים, תדירות תנועות, תנועות צלילה תת-מימית - יש הרבה פרמטרים שהם מאוד חשובים בעיקר לשחיינים תחרותיים, אבל גם למי שסתם רוצה להשתפר".

ניתוח תמונה היא טכנולוגיה שיש להרבה חברות היום, מה החידוש שלכם?

"אנחנו עובדים על מודלים של למידה עמוקה שעדיין לא קיימים. אנחנו בונים רשת נוירונים ללמידה עמוקה שעוד לא קיימת, כי אף אחד עוד לא ניסה לספור תנועות שחייה על ידי וידאו - ניתוח בזמן אמת של הווידאו בלי שהשחיין יצטרך לשנות משהו בהתנהגות שלו. יש כמה חברות ישראליות שעושות את זה בתחומי ספורט אחרים, ומן הסתם אנחנו נמצאים בקשר איתם. אבל גם הם חשבו ששחייה היא תחום ייחודי ונראה שזה מרחיק אותם מזה כרגע. בהמשך, כיוון שהמצלמות שלנו כבר בבריכה, נוכל לעשות עוד דברים כמו למשל מעקב אחד משחקי כדורמים, או התרעה על טביעה".

טביעה? אתם תחליפו את המצילים?

"המערכת תוכל לתת התרעה על מישהו שנמצא במצוקה או טובע. יש כבר כמה חברות בתחום הזה אבל הן מתרכזות בבריכות פרטיות קטנות. אף אחד לא יכול כרגע לתת פתרון לבריכות ציבוריות גדולות. ברגע שאנחנו נהיה מותקנים בבריכה כזו, הדבר הטבעי יהיה להוסיף לזה מרכיב שדואג גם לביטחון".

יזמות? אפילו יותר אינטנסיבי מספורט

הערכת השוק שמציגה SenSwim אופטימית מאוד: בהתבסס על מחקר שערכה החברה, מדובר על שוק עולמי בהיקף 600 מיליון דולר בשנה, שממנה עולה שיש בעולם קרוב לחמישה מיליון שחיינים תחרותיים, ובנוסף להם 100 מיליון שחיינים חובבים, שפעילים במסגרת קבוצות אימון במועדונים שונים. לפי המחקר, יש לפחות 60 אלף בריכות בעולם שבהן מתקיימת פעילות אימוני שחיית חובבים.

השם גל נבו יכול לפתוח דלתות של מועדוני שחייה בחו"ל?

"ללא ספק, זה חלק מהעניין. יצא לי להכיר הרבה מאמנים מובילים בארה"ב, באירופה, ובטח בארץ. בגדול, המאמן הוא הצעד הראשון מול המועדון. יש מאמנים שיותר חזקים במועדון ויש פחות, אבל בלי הסכמה של המאמן זה בטוח לא יקרה".

כשחיין אולימפי, מה הן בעצם היכולות שאתה מביא לחברה שהקמת?

"אני מאפיין את המוצר ומתאים אותו לצרכי השוק, לכל סגמנט של השוק. יש הרבה הבדלים בין קולג' בארה"ב למועדון שחייה קטן בארץ, ובסוף נרצה לפנות לכולם. היתרון שלי, בלי קשר להישגים שלי בשחייה, הוא שיצא לי לשחות בהמון מסגרות כאלה בעולם, כולל קבוצות מקצועניות בארה"ב ואירופה. התנסיתי כמעט בכל הסגמנטים של השוק הזה, כך שיש לי את הידע כיצד להתאים את המוצר ואת המחיר לפתרון".

בשלב הזה עסוקים ב-SenSwim בבניית הצוות. אבינעם ברק היה מנהל חטיבת התקשורת האלחוטית באלווריון, לאחר מכן שימש כנשיא קבוצת הטכנולוגיות המעקב של Nice, שנמכרה ב-2014 ל-Battery ventures, ולאחר מכן הקים וניהל את חברת Anteo. הקשר בין השניים נוצר דרך הילדים של ברק, ששחו בבריכה עם גל נבו. "אנחנו שני אנשים שיש להם תשוקה לספורט וגם תשוקה לחדשנות ובמשך כמה שנים התחברנו", אומר נבו. הרעיון הטכנולוגי הגיע מברק, שניהל לפני כן צוותי פיתוח של ראיית מחשב. "לא היה לי מושג שהדברים כאלה אפשריים, ואז ביחד התחלנו לחדד את הפיתרון ולהתאים אותו לשוק".

עכשיו הצטרפה לחברה מנהלת המו"פ סמדר סקאלי, שהתלהבה מהרעיון הטכנולוגי ברגע שהוצג לפניה. נבו כמעט מתנצל על שאינו יכול לקחת את הפיתוח על עצמו: "יש לי רקע טכנולוגי מסוים, אבל הוא לא מספיק כדי להוביל את הטכנולוגיה. כשעשיתי את התואר בכלכלה בג'ורג'יה טק, הייתי חייב לקחת כמה קורסים במדעי המחשב. עד היום אני מלקה את עצמי על כך שלא הקשבתי יותר בשיעורים". תהליך הגיוס נמשך עם מהנדס נתונים שיפתח את מודל הלמידה העמוקה, ועם פרילנסרים מישראל ומהעולם.

סמדר סקלי  גל נבו  בינועם ברק /צילום: שלומי יוסף

יש לך תובנות על ההבדל בין להיות ספורטאי אולימפי לבין יזם הייטק?

"רמת השחיקה דומה, בפרט משום שהמקצוע הקודם שלי היה שחייה ולא משהו יותר נוצץ. זה רוטיני מאוד ושוחק אבל כל עוד יש לך מטרה ויש לך תשוקה לגביה, תמיד יש את הכוח. אני נהנה גם פה וגם פה. מי שסובלת זו אשתי: היא לא דמיינה את זה ככה. היא חיכתה שאסיים עם השחייה עד אחרי האולימפיאדה ולא דמיינה שכל כך מהר אכנס למשהו שהוא אולי אפילו יותר אינטנסיבי. אז את השאלות בעניין הזה תפנה בעיקר אליה".

בדרך כלל ספורטאים מסיימים קריירה פעילה והולכים להיות מאמנים. זה לא היה בתכנון אצלך?

"זה באמת ההמשך הכי טבעי וזה אכן מפתה. אולי זה יפתיע אותך, אבל נוצרה סיטואציה בארץ שזה היה יכול גם להיות הכי מתגמל עבורי. אם כי מדובר, כמובן, יחסית למה שהיה לי לפני כן. באמת אפשר לחיות מזה יפה, במיוחד אם אתה בא עם הרקורד שלי. כך שזה היה מאוד קשה להתנתק מהפיתוי הזה כי זה עדיין משהו שאני אוהב. אבל אפשרויות ההתקדמות שלך בתחום הזה, בטח בארץ, הן מוגבלות. לא הייתי רוצה להישען על אימון שחייה כמקור פרנסה יחיד שלי בהמשך החיים. אבל ללא ספק, אני רואה את עצמי - אם הדבר הזה יצליח ויפרוש כנפים - שבעוד 15 שנה מעכשיו אני אחזור לאמן, רק בלי התלות הפיננסית". 

עוד כתבות

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

תיקון והתנצלות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"